Julie Kagawa- Het IJzerzwaard (the iron fey: Evenfall 2)

Hier keek ik echt zo naar uit. Het eerste deel was zo gaaf. Door Puck zijn ogen, zag je de wereld. Maar in dit 2de boek, kijk je mee door Ash zijn ogen. De zoon van Ash en Meghan, zit enorm in de problemen. Ookal is Kierran verbannen, ze houden van hun zoon en doen er alles aan om hem te redden. Kunnen ze hem redden, voordat het te laat is? Er is een duistere kracht aan het werk, het dringt zelfs door, tot in de mensenwereld. Rare wezens, maken mensen agressief. Er moet ingegrepen worden, voordat deze deze duisternis ook nimmernimmer zal over nemen. Wat volgt is een spannende reis, met boosaardige wezens en veel actievolle gevechten. Ook Puck is weer van de partij en tot over zijn oren verliefd. Hij zorgt voor de nodige humor, maar ook Grimalkin is weer van de partij. Deze kat is zo grappig en droog! In dit boek komt Ash erachter, dat er nog veel van de winterprins in hem zit. Terwijl hij dacht, die voorgoed kwijt te zijn, nadat hij een ziel heeft gekregen (in een van de vorige boeken). Ook komen de vrienden erachter dat het kwaad wat hun omringt, echt veel ouder is dan zij denken….

Het plot zit goed in elkaar, ik zag het niet echt aankomen. Leest ontzettend vlot weer, zoals alle andere iron fey boeken. Als je het boek uithebt, smaakt het naar meer. En deze serie hoeft van mij nooit te eindigen. Ik heb weer genoten van deze prachtige wereld.

De cover vind ik erg mooi en past ook weer bij Ash. Hier is goed over nagedacht.

Het is een behoorlijk dik boek, maar je vliegt er door heen. De schrijfstijl leest echt super vlot door.

De veranderingen die Ash doorgaat en de keuzes die hij moet maken, zijn soms hartverscheurend. Ook voor de andere personages. Het heeft dus ook een goede emotionele basis. En zit vol met bijzondere magie. Wederom een geweldig goed verhaal in deze wereld van Zomer, Winter, Ijzer en vergeet Tussen niet.

Het krijgt van mij weer 5 sterren!*****

Advertentie