Jeroen van Berckum- De schaduwkronieken: Villa Vita Nova

Jip zoekt een zomerbaantje, waarbij ze eigenlijk niet veel hoeft te doen. Dan komt er een vacature voorbij over Villa Vita Nova. Daar worden ouderen aan een jong iemand gekoppeld, om leuke dingen mee te doen, plus een stukje zorg. Jip komt er al snel achter, dat er iets goed mis is, in dit tehuis. Er gebeuren dingen, die ze niet kan accepteren. De medewerkers hebben een rare blik in hun ogen en de oudjes willen echt alles van de jongeren weten. Jips favoriete collega verdwijnt, nadat hij iets heel vreemds tegen haar heeft gezegd. Jip komt er al snel achter, dat er gruwelijke dingen gebeuren en weet dat ze als een rat in de val zit.

Het is een spannend verhaal. Ik noem het jeugdhorror. Het kan zo tussen de boeken van R.L stine gezet worden, of de boeken van Paul van Loon. Het is mysterieus, griezelig en kruipt onder je huid. Een soort onrustig gevoel overmeesterd je, tijden het lezen. Een echte aanrader dus!

Het einde is ook niet standaard. Gedurfd, maar heerlijk als lezer. Het is verfrissend, op een of andere manier.

De cover vind ik echt heel mooi. Past bij het verhaal. Het hek, de uitstraling, het klopt allemaal. De vrouw op de voorkant in het hemd, kun je ook helemaal plaatsen, na het lezen.

Het is geen dik boek. Eerder een kort verhaal, maar zo goed en krachtig neergezet, dat het van mij 5 sterren krijgt. Kort maar krachtig. Dat kunnen niet veel auteurs!*****.

Advertentie