Julie and the Phantoms- The Edge of great

Dit engelstalige boek is de geschreven versie van de Netflix serie. Het komt goed overeen met de serie. Het gaat over een meisje dat haar moeder is verloren. Ze hadden samen een grote passie: muziek. Als Julie op een dag de garage gaat opruimen, komt ze allerlei muzikale spullen van haar moeder tegen. Maar ook dingen, die ze nog nooit eerder heeft gezien, zoals instrumenten die haar moeder niet bespeelde en een cd van Sunset Curve. Als ze deze cd opzet, denkt ze wow: Die zijn goed. Maar op een gegeven moment staan er ineens 3 jongens in de garage, alleen zij kan ze zien. Het zijn 3 bandleden van Sunset Curve, die heel jong zijn overleden. Julie wil ze het liefste meteen uit haar leven verbannen, maar ze gaan uiteindelijk samen muziek maken. En als ze samen muziek maken, kan iedereen de jongens zien. Het is magisch, maar de liedjes zijn ook echt mooi en je wordt in het verhaal gezogen.

De jongens komen uit de jaren 90, ze zijn al dik 25 jaar dood en komen in het nu terecht. Hun looks zijn van de jaren 90. Ze hebben allemaal zo hun problemen en stelen gegarandeerd je hart. Maar ze komen ook volop in de problemen terecht. Vol humor, zeer goede muziek en drama. Het is een vreemde wereld, als je dood bent, maar toch nog op aarde rond kunt lopen en muziek kunt maken, die de mensen goed vinden. Maar……. Bijna niemand weet dat het geesten zijn, ook al heet de band Julie en de Geesten. Julie heeft daar een zeer originele oplossing voor bedacht en het publiek gelooft het. En het is ook geloofwaardig.

Je leest steeds een hoofdstuk, gezien uit een van de personages hun oogpunt. Of het uiteindelijk allemaal nog goed gaat komen is nog maar de vraag. Maar het boek geeft je net even iets meer informatie, als het einde van de serie op Netflix. Dat is nogal een cliffhanger. De boeken geven je iets meer over het hoe, waarom en laten je met een zucht achter. Je wilt meer….Maar of het gaat komen??? Hope so!

Er staan fotoś in van de serie. Dat is een leuke aanvulling. Maar ik kan alleen maar zeggen: ga deze serie kijken. Misschien wil je daar na de boeken ook wel lezen. Deze zijn spotgoedkoop.

Het boek krijgt van mij 5*****.