Aprilynne Pike- Wings

Laurel is thuisgeschoold, maar als ze een tiener is, ontkomt ze er niet meer aan: Haar ouders willen dat ze naar de middelbare school gaat. Maar ze voelt zich daar niet thuis. Ze verlangt naar haar oude leventje. De enige persoon op school waar ze een klik mee heeft is David. Maar ze dreigt alles kwijt te raken, als ze een vreemde bult op haar rug ontdekt…. Is het een tumor? Of is het iets heel anders? Ze komt in een wereld terecht, waarvan ze niet wist dat het bestond, terwijl ze eigenlijk gewoon een normaal meisje wil zijn. Haar zoektocht brengt haar naar de waarheid: Wat ze werkelijk is. En daar kijk je als lezer echt van op. Zoń verhaal heb je nog nooit gelezen!

Wat een ontzettend origineel verhaal is dit! Ik heb het eigenlijk niet weg kunnen leggen, vanaf het moment dat ik begon te lezen. Het verhaal houdt je vast en trekt je met alle (plantaardige) tentakels de wereld van het hoofdpersonage in. De titel past wel bij het verhaal, maar op een aparte manier. Mooi bedacht.

Het leest dus lekker vlot en het boek laat je niet meer los ook. Ik hoop dat er nog meer delen zullen verschijnen over deze prachtige wereld. Ik kreeg er een soort van Droomvlucht (De Efteling) idee van. Ook door de heerlijke geur die daar hangt, maar die je ook bijna letterlijk ruikt, tijdens het lezen van dit boek.

Het is leerzaam, en heeft een boodschap: omarm jezelf. Wees trots op wie of wat je bent. Laat anderen niet bepalen, wie jij moet zijn!

Het boek krijgt van mij 5 verdiende sterren!******.