Juliet Marillier- Moeder Doorn

In deze verhalenbundel, kom je sprookjes en verhalen tegen, die je kent. Alleen zijn ze in een ander jasje gestoken.

De illustraties zijn zwart-wit, maar passen enorm goed bij het verhaal en de vormgeving.

Het eerste verhaal heet: Het wenswater. Een verhaal met een bijzondere pad, die je doet denken, aan een van de bekendere sprookjes over een kikker. Alleen zit er in dit verhaal geen prins. Het goede doen voor jezelf. Besluiten om voor je zelf te kiezen.

Moeder Doorn gaat over uitgehuwelijkt worden. Hulp vragen, maar niet krijgen wat je wilt. Een mooi liefdesverhaal.

Erwtensoep is een soort van prinses op de erwt verhaal. Maar met een geheel eigen twist.

Koper, zilver, goud, heeft heel veel leuke fantasy aspecten. Een heks, soldaat, een tondeldoos en magische honden. Een mooie versie, van een erg bekend sprookje.

Elk verhaal sluit de auteur af met een stukje tekst. Waarom heeft zij het verhaal geschreven en andere leuke weetjes, komen op deze manier voorbij.

IK vond het een leuk boekje. Het smaakte zeker naar meer. Vier korte verhalen, staan er in dit boek. Van mij mag ze er nog veel meer gaan schrijven.

De schrijfstijl is vlot en het leest erg fijn. Het boekje krijgt van mij 4 sterren.****

Win een leuk pakketje met een notitieboekje en bladwijzers!

Ik wil een van de leden blij maken, met een persoonlijk pakketje! (En een aantal leden krijgen een troostprijs).

Meedoen is heel simpel!

Een aantal leden, gaan 1 of meerdere mooie zelfgemaakte bladwijzers krijgen!! De hoofdwinnaar krijgt een groot pakketje met bladwijzers en een notitieboekje naar keuze! Een aantal andere leden, krijgen een troostprijs: een enveloppe met bladwijzers tot 50 gram. Hoeveel troostprijzen ik weg geef, hangt af van hoeveel mensen er mee doen. Doet men vaak en enthousiast mee, dan geef ik uiteraard meer weg!


(Let op!!!!Wel moet je meedoen via de Facebookgroep: ik hou van horror fantasy en spannende boeken! Bij het officiële winbericht. Je moet dus lid zijn).

Ik wil antwoord op de volgende vragen:

 1. Welk blokje wil je het liefste winnen? ( je mag er maar 1 kiezen ABC of D!)
 2. Wat is je favoriete fantasydier/wezen?
 3. Je favoriete film?
 4. Je favoriete serie?
 5. Hou je van horror?
 6. Hou je van bloemen/natuur?
 7. Je favoriete dier?
 8. Je favoriete groente en favoriete fruit?
 9. Je favoriete hobby?
 10. Je favoriete boek?
  Als jij antwoord geeft op deze vragen, vul ik het pakketje aan, met nog meer leuke goodies: Voornamelijk bladwijzers, zelfgemaakt. Wat je krijgt is dus een verassing, maar ik probeer het zo persoonlijk mogelijk te maken!
  Ik kies een winnaar dmv lootjes. Ik draag zelf de verzendkosten, deze keer. Dat gaat DHL worden, brievenbuspakje, alleen voor Nederlandse adressen. Maar geef je geen goed antwoord op vraag 1, dan doe je niet mee. Je moet een keuze maken. Antwoorden als: het maakt mij niet uit, accepteer ik niet bij vraag 1. Duidelijk?

Ik heb een hele bak vol met zelfgemaakte bladwijzers en verloot er graag een aantal.

De verzendkosten zijn voor mij, deze keer. Alleen adressen in Nederland aub.

Deze actie loopt tot en met 9 december 2021, 16.00 uur.

*Sinterklaas Winactie*

Sinterklaas Winactie

Hij is weer in het land! Daarom mag ik een heel leuk boek weggeven, met Chocolade.

Het is een boek geschreven door de beste vriend van een Loser ( leven van een loser serie, ken je vast wel).

Wat doe jij om kans te maken, op dit fonkelnieuwe boek?

Simpel…

Plaats een foto van een van Sint zijn Pieten, onder het officiële winbericht op de facebook groep ik hou van horror fantasy en spannende boeken! Je kunt alleen daarmee doen.

Ik zelf heb ook een favoriete Piet, de hoofdpiet. Met een foto van hem, maak je mij heel blij😁.

Meedoen is akkoord gaan met de voorwaarden!

Voorwaarden: De winnaar draagt zelf de verzendkosten. Postnl 4.60. DHL 3.95 ( het is een brievenbuspakje). Woon je niet in Nederland zijn de verzendkosten 9 euro of meer. Denk er dus goed over na, voordat je mee doet!

Je kunt meedoen tot en met 24 november 2021, 16.00 uur. Daarna trek ik een winnaar.

Reageert de winnaar niet voor 18.00, de volgende dag, trek ik een nieuwe winnaar. Reageert de winnaar daarna niet meer op berichten binnen 24 uur, dan trek ik ook een nieuwe winnaar. Het moet voor Sinterklaas bij een winnaar zijn. Dat is echt de bedoeling!

Succes allemaal en ik wens jullie een fijne Sinterklaastijd!

Nieuwe Horizon

In dit boek staan sciencefiction verhalen. Met een behoorlijk dystopisch gevoel. Het zijn toekomstbeelden, die je liever niet ziet uitkomen. Maar ook zou je niet willen in deze tijden of in hun wereld.

Er zijn diverse auteurs, die een verhaal hebben geschreven voor deze bundel.

Elk verhaal begint met een mooie illustratie, die precies in het verhaal past.

Het eerste verhaal is van Tais Teng, hij heeft een prachtig verhaal neergezet. Een dystopische versie van Mulan. Je kent het sprookje misschien wel? Een kort verhaal, met heel veel power. Het leest vlot door en heeft Robots en A.I.

Vanessa Gerrits schrijft over de Ster van de dag.  Het is een eer om de Ster te zijn. Het is een verplicht tv programma. Iedereen moet er naar kijken. Iedereen wil de Ster worden, totdat je erachter komt dat je een mutant bent. Wil je dan wel dat iedereen mee kijkt?

Joni Vooster schrijft over Perfectie. Hoe ver mag en je er in gaan, om de perfecte mens te worden? Wanneer ga je die grens over? Een beklemmend verhaal over gelijkheid. Helemaal van deze tijd.

Antoni Dol schrijft over een strijd vlak boven Nederland, in de diamanten eeuw. Veel actie en luchtschepen. Technische snufjes, die je voor je kunt zien. Je Zit er middenin! Alle landen lijken tegen elkaar te vechten.

Ilse van der Hout zet een verhaal op papier over een wereld waarin men geen cent te makken heeft. Er zijn veel bendes en er is geen goed werk te vinden zonder diploma’s. Speelt zich in de toekomst af. De voertuigen zijn gaaf!

Vivian van Leeuwen brengt een griezelig punten systeem in het leven. Als je dingen fout doet, dan krijg je punten. Heb je er te veel, krijg je de doodstraf. Een gruwelijk idee en een wereld waarin, niemand echt durft te leven. Dit is mijn favoriete verhaal. Het is levensecht en gaf me de bibbers.

Cassandra Sterling heeft een veilige haven geschapen. Zo onder een krachtveld, moeten de mensen veilig zijn… Maar is dat wel echt zo? Een under the dome gevoel (Stephen king), komt er bij mij naar boven. Maar het verhaal gaat een heel andere kant op.

Alles is vlot op papier gezet. In de een zit wat meer vaart. In de ander heel veel vaart. Het neemt je mee op reis naar de nieuwe Horizon(nen) Maar of het nou fijne bestemmingen zijn???!

Het boek krijgt van mij een gemiddelde van 4 sterren. De verhalen variëren van 3 tot 5 sterren, maar zíjn allemaal goed en interessant!4****.

Pieter Koolwijk – Gozert

Ties heeft een vriend. Een vriend die hij alleen kan zien. De mensen om hem heen denken dat hij gek is. Hierdoor komt hij in de problemen en zijn ouders willen dat Gozert verdwijnt. Zo heet Ties zijn allerbeste vriend: Gozert. Samen maken ze allerlei avonturen mee, de een nog gekker dan de ander.

De illustraties zijn kleurrijk en passen goed in het verhaal. Dat is altijd leuk en het is een echte aanvulling op het verhaal. Ties heeft zoveel fantasie, dat je echt veel aan de illustraties hebt. Omdat jij het niet steeds niet geheel voor je kunt zien, geven deze illustraties je een goed beeld.

Als lezer denk je dat Ties niet weet wat werkelijkheid is en wat hij heeft verzonnen. Je denkt dat hij kenttergek is. Toch begin je zo nu en dan te twijfelen.

het plot was erg verassend, dat zag ik niet aankomen. Dat vond ik een mooie draai aan het verhaal en een goed einde.

Het is avontuurlijk, maar niet erg spannend. Maar het zit echt bordevol fantasy. Het is echt een heel ander verhaal dan je van te voren zou verwachten, met trollen, heksen en andere monsters. Ik vraag me wel af, hoe oud Ties nu eigenlijk is, dat is me niet echt duidelijk geworden. Zit hij op de basisschool? Ik denk dat hij van die leeftijd is.

De schrijfstijl is vlot en toegankelijk.

Het boek krijgt van mij 3,5 sterren.

Flapjesboeken en doeboeken: Toverboek, Spionnen en Robots

Robots vertellen je over alle soorten en vormen, die er bestaan. Via allerlei flapjes, trekpapiertjes, enveloppen en zelfs een 3d pop-up van een nanobot, kom je echt gigantisch veel te weten, over de wereld van Robots. Voor in het boek, kun je nog een batterij doen, dan gaan de ogen van de robot branden. Ik vond het wel erg technisch worden en dan is de lol er bij mij wel een beetje vanaf. Het krijgt 3***

Het boek over spionnen vind ik het leukste van deze 3 leerzame boeken. Echt alles, maar dan ook alles over deze geheimagenten, wordt aangehaald. Door middel van flapjes, enveloppen en draaischijfjes kom jij steeds meer te weten. Hoe doen ze dit, hoe doen ze dat? Wie is er een bekende spion? Ze hebben een soort eigen codetaal. Je eigen spionnenpas en tips om een spion te worden. Erg leuk gemaakt dit boek! Het krijgt van mij 4****.

Het toverboek neemt je mee naar de wereld van magie. Je leert hier alles wat je nodig hebt. Maar het had wel iets dieper, op bepaalde dingen, in mogen gaan. Het blijft oppervlakige kennis. Wat heel leuk is zijn de fotoś en de leuke extra dingen, die je kunt doen. Er zit een cd rom bij, waarmee je kunt toveren. Helaas heb ik dat zelf niet kunnen uitproberen, want ik heb geen computer met CDrom-lade. De lettertypes verschillen en het een leest wat makkelijker dan de ander. Dit boek krijgt van mij 3***.

Jeff Kinney- Het leven van een allerbeste vriend: Grappige griezels

In deze graphic novel, krijg je verhalen voorgeschoteld die zijn geschreven, door de beste vriend van de Loser Bram….Niemand minder dan Theo Thorbecke. Hij waarschuwt je meteen al aan het begin. Het zijn enge verhalen, soms creepy en maken je nerveus.

Ze lijken op het eerste gezicht erg grappig, maar de meeste verhalen lopen iets anders af, dan je verwacht. Sommige verhaaltjes blijven door je hoofd spoken.

Een aantal titels: De Bijter, De demon, Spookvriend, De Kelder en de invasie. Die laatste is een van mijn favorieten.

Theo schrijft over Vampiers, griezels, monsters, aliens, nachtmerries, zombies, vlekken, enge plaatsen en nog veel meer.

De leuke illustraties, geven alle verhalen echt glans. Zo komen bepaalde scenes echt tot leven.

De humor is soms leuk en dan weer vrij donker. Het is uiteindelijk ook een boek over griezels he.

Ik kan het iedereen aanraden. Als je van Paul van Loon houdt, smul je hier ook van.

Alleen is dit verhaal geschreven op het kenmerkende lijntjespapier. Het heeft de sfeer van Het leven van een Loser. Erg leuk deze spin-off. Theo verdient ook echt echt zijn eigen serie. Stiekem vind ik hem gewoon veel leuker dan Bram. En Theo heeft echt een levendige horror -fantasie!

De verhalen zijn kort, maar krachtig. Het krijgt van mij 4****.

Ronald van Assen – Het gevaar van het water

De auteur, doet het in dit boek gewoon weer: Het heden en verleden samenbrengen. Geschiedenis en het nu, is een goede mix!

Dit is het derde boek van Geertje en Ron. Ze zijn verliefd geworden in het verleden, waar Ron per ongeluk naar toe is gereisd. Geertje kon Ron niet vergeten en is naar de toekomst gegaan om haar Ron terug te vinden. Dat is gelukt en in boek 3, gaan ze bijna trouwen. Ze leven in het Delft van nu. Het Delft dat in gevaar is, door hun tijdreizen. Het water begint hier en daar te borrelen in de stad. Er verdwijnen mensen, maar er komen ook mensen vanuit het niets ineens te voorschijn. Niemand weet wie ze zijn of waar ze vandaan komen. En waar zijn de verdwenen mensen gebleven? Als Ron en Geertje een aanwijzing krijgen van een oude vriend volgen ze het spoor. Kunnen ze voorkomen, dat Delft verwoest wordt? Ze hopen het, maar ze moeten hierbij echt hele moeilijke keuzes maken.

Het is een mooi verhaal over twee mensen, die stapelgek op elkaar zijn, maar eigenlijk nooit samen hadden kunnen/mogen zijn. Er zit een paar honderd jaar tussen, de tijd waarin ze geboren zijn.

Leuk zijn de hints naar een aantal andere boeken, van schrijfcollega’s, bij dezelfde uitgever. Dat viel echt op.

De hoofdstukken zijn kort en aan het begin staat er steeds een foto van Delft. Een foto van een plek, die in dat hoofdstuk gaat voorkomen.

De auteur is dol op Delft en weet er onwijs veel van af. Je leert veel bij over deze stad en haar bekende bewoners, van toen en nu. Af en toe lijkt het wel een reclamestunt voor de stad, dit verhaal. Want je krijgt echt zin om erheen te gaan. Je wilt de plaatsen, die de auteur beschrijft, zelf zien en meemaken. En dat kan ook, als je van wandelen houdt! Er staan net als in de vorige boeken, een aantal wandelroutes in, die je meenemen door het verhaal. Ik zou dat echt eens willen doen, met de boeken in de handen. Het maakt het ook een beleving!

Het einde van deze trilogie is mooi afgerond, toch heb ik het gevoel, dat we deze twee mensen, nog wel vaker gaan tegenkomen. Ik denk dat vooral Geertje, nog veel te vertellen heeft. Ik ben aan haar gehecht geraakt. Mijn favoriete personage dus!

Het boek krijgt van mij 4****.

Christopher C. Petersen- De weerling 3: Vrijheid

In dit derde boek, van deze fantastische serie, volg je de vriendengroep weer verder in hun queeste. De vier vrienden zijn weerlingen: zij kunnen in een dier veranderen, door te flitsen. Tobias is een vleermuis, hij is als mens blind en heel eigenwijs. Levi is een prachtige vogel, net als zijn vader. Het verhaal richt zich grotendeels op deze twee jongens. Zij komen in de problemen, zonder hun andere vrienden. Een van hun vrienden is in het geheim aan het infiltreren bij de Pelsjagers. Pelsjagers kunnen in meerdere dieren veranderen. Een weerling heeft maar een dier. Levi krijgt steeds bezoek van een vreemde man, die zich JC noemt. Hij geeft hem advies en tips. De jongens doen er alles aan om te zorgen dat Cortez hun wereld niet overneemt. Alleen lopen ze steeds vaker tegen problemen aan. Van het gezag, Levi zijn vader en een verrader in hun midden.

Het is een prachtig mooi verhaal vol met flitsende magie. Het gaat soms zo snel, dat flitsen. Toch zie je alles voor je, door de beeldende schrijfwijze, van de auteur.

De titel is trouwens echt goed gekozen. Vrijheid. Daar is waar dit boek om draait. Je vrijheid behouden en die van anderen.

Ik vloog er doorheen, maar het is best een dik boek. Maar je wordt zo in het verhaal gezogen, dat je gewoon doorgaat. Het is echt moeilijk weg te leggen, dit boek. Ik heb lang uitgekeken naar dit derde deel. Ik wou zo graag weten, hoe het verder zou gaan.

Zeer originele fantasy. Het flitsen is echt bijzonder. Hierdoor worden vechtscenes nog spannender en bijt je al je nagels af. Het is spannend vanaf de eerste bladzijde. Wel weer met de nodige humor. Tobias is namelijk behoorllijk grappig, maar andere personages kunnen ook grappig uit de hoek komen.

De cover is weer beeldschoon. Echt heel mooi, het silhouet met zon en het water. Er gebeuren deze keer, ook aardig wat mooie scenes bij of aan het water.

Het krijgt van mijn 5*****

Cathinca van Sprundel – Ellowyns toren

Merryns broer moet naar het verloren domein, om zichzelf te bewijzen, wil hij koning worden. Boosaardige mensen, willen voorkomen, dat hij op de troon komt. Zijn zus besluit om hem te gaan zoeken. Haar broer moet een wonder vinden, anders kan hij de troon niet bestijgen. Merryn komt in het verloren domein bijzondere wezens tegen. Vooral de pratende eend, vind ik echt helemaal geweldig. Ze staat plotseling tegenover een betoverde toren. Wat ze daar in vindt, zal haar leven voor goed veranderen. Ze moet kiezen tussen haar eigen geluk en dat van anderen. Een moeilijke keuze. Zal ze het juiste doen?

Een prachtig verhaal, vol met magie. Mensen van hetzelfde geslacht, die verliefd worden. Dat is echt zo van deze tijd. Ook zit er een personage in, die aangesproken wil worden met o.a: Gij. Normaal, vindt ik dat irritant lezen. Maar deze keer totaal niet, het is zo geschreven, dat het toch vlot doorleest. Maar dat is ook helemaal van deze tijd, dat je aangesproken wordt, hoe je wilt. Genderneutraal etc.

De hoofdstukken zijn niet te lang. Het verhaal is zeer origineel en behoorlijk duister. Het is een verhaal over keuzes maken, je zelf verdedigen tegen onrecht en vriendschap.

Je volgt een aantal personages. Het is heel duidelijk, wie er aan het woord is en bovenaan elk nieuw hoofdstuk, staat de naam van het personage, waar je over gaat lezen.

Ik ben dol op de eend, maar het katje heeft ook een plekje in mijn hart verovert.

Het leest lekker vlot. De schrijfstijl leest erg fijn en je vliegt door het boek heen. De cover vind ik ook erg mooi. Het is net alsof dit een personage is, ze komt tot leven. En je weet precies wie ze is. De beschrijving klopt.

Het boek krijgt van mij 5 sterren, omdat ik hem bijna in een ruk heb uitgelezen. Het smaakt zoals altijd, bij deze auteur naar meer! *****.