Isolde Boers- Het geheim van het oude strandhuis

Chiara krijgt een vreemde brief, hij nodigt haar uit, om naar Cornwall te komen. Hij heeft een mysterieuze doos gevonden, met haar naam erop. Al snel reist ze af naar St.Ives. Ze kent daar helemaal niemand, maar hoopt dat ze er antwoorden kan vinden, over haar verleden. Ze heeft snachts steeds een vreselijke droom. Dat kun je ook lezen in het boek.

Een verhaal boordevol met geheimen en de magie van de zee. Een speurtocht, die je meeneemt en waardoor het boek moeilijk is weg te leggen. Ik heb het bijna in 1 ruk uitgelezen.

De illustraties zijn leuk en geven et verhaal iets meer diepte. De illustraties zijn in het zwart wit, maar laten scenes uit boek zien.

De schrijfstijl is vlot en boeiend. Het pakt je snel beet. Het is spannend, maar het moet wel even op gang komen. Dat doet de auteur, door de spanning langzaam , stap voor stap op te bouwen. Het is vooral het mysterieuze aan het strandhuis en de hele situatie, waardoor je door moet lezen!

Het verhaal heeft een verrassende wending. En er gebeuren dingen, die eigenlijk niet kunnen, maar je gelooft dat ze gebueren, door de beeldende schrijfstijl van de auteur. Datmis altijd knap, om fantasie, levensecht te kunnen laten worden. Dat is dus echt knap gedan door de auteur. Hierdoor kijk ik echt uit, naar meer van haar. Ik hoop dat ze nog meer gaat schrijven. Ze schrijft over een onderwerp, wat best vaak voorkomt in boeken, maar geeft er een originele draai aan! Het is enorm avontuurlijk, spannend en fantasievol.

Een leuk kinderboek dat van mij 4,5 sterren krijgt!

R.L. Stine – Fear street 99: Huis van het kwaad 1

Cally en Kody zijn tweelingzusjes. Ze verhuizen naar een nieuw huis. Meteen gaat er daar al vanalles mis. En er gebeuren hele vreemde en nare dingen. Ze willen eigenlijk weg uit het huis. Maar dat kan niet meer. Al het geld van hun ouders zit in het huis. Al snel horen ze de enge verhalen over het huis. Ze voelen zich er niet meer thuis. Maar wat moet je doen, als je nergens anders heenkunt? Ze moeten leren leven, met het kwaad dat in het huis heerst, anders overleven ze het niet.

Er gebeuren echt vreselijke dingen. Af en toe moet je een sterke maag hebben of sterke zenuwen. Het huis geeft je de creeps.

Het eerste deel van een trilogie. Het einde belooft nog veel meer. Dat huis is het,pure kwaad.

Het plot zit goed in elkaar en ik werd echt goed op het verkeerde been gezet. Super spannend en lekker duister. Een echte aanrader, voor de wat donkerdere dagen, om lekker bij te griezelen. Dit was een echte pageturner. Deze krijgt van mij 5*****.

Andy Riley- Koning Eddie en het machtige monster

Eddie is een koning, maar hijis nog maar een kind, in dit boek is hij vastbesloten om het grote enge monster te verslaan. Maar keizer Nurbizoon, komt weer roet in het eten gooien. Is zijn koningkrijk nog te redden, of gaat hij het nu echt verliezen aan de gemene keizer?

De tekeningen, maken het verhaal levensecht.

Er zit weer veel humor in. Dat houdt het monsterjagen, toch even wat luchtiger.

De vraag die in je opkomt: wie is er nu eigenlijk, het echte monster in dit verhaal, als je het boek dichtslaat, is leuk. Zo kun je er nog even over nadenken. Een monster ben je niet zomaar, dat is een goede boodschap, om mee te geven.

Leest vlot, er wordt creatief omgegaan met de lettertypes en de grootte. Dat maaakt het hip en erg leuk om te lezen.

Dit is het vervolg op het eerste boek, maar goed te volgen, zonder voorkennis.

4****

Ronald van Assen- Een boodschap uit het verleden

Deze avontuurlijke roman, begint bij Geertje. Zij leeft in het verleden, het oude Delft. Maar mist haar Ron, die uit de toekomst komt, echt heel erg. Ze doet er dus alles aan om naar de toekomst te reizen. Ze heeft geen idee, hoe Ron zijn leven en wereld eruitziet. In haar tijd, is het ondertussen vele jaren later, ze is dus geen jonge dame meer. Hoeveel tijd er is verstreken in de toekomst, weet ze niet. Maar ze moet en zal de sprong wagen. De magische put is er nog steeds, ze heeft alleen hulp nodig. Maar is ze wel opgewassen tegen de grote veranderingen, van/in onze tijd?

Een spannend avontuur, die je door Delft laat lopen. Als je bekend bent in hét gebied, dan is het nog leuker. Maar het is beeldend genoeg geschreven, om je als lezer, in delft te wanen.

Vlot geschreven, met wat kleine illustraties tusendoor, die met het verhaal te maken hebben.

Achterin, staan nog een aantal wandelroutes, deze lijken me erg leuk om te doen, met het boek in je handen. Misschien dat ik dat ooit een keer ga doen. We zullen het zien.

Het is een trilogie, boek 3 is net uit, ik raadje wel aan, om bij deel 1 te beginnen, anders mis je te veel voorgeschiedenis!

Korte hoofdstukken, heerlijk lettertype. 4****.

Jeff Kinney- het leven van een loser: bekijk het maar!

Bram zijn vader wil dat Bram een stoere jongen gaat worden. Dus Bram moet gaan sporten en hij moet op kamp. Bram heeft daar helemaal geen zin in en bedenkt een plan. Hij wordt reservekeeper in een voetbalteam, dan kan hij op de bank zitten. Maar het gaat natuurlijk weer helemaal mis. Het is een avontuur, om over zijn leven te lezen. Soms heb je medelijden. Maar vaak lig je in een deuk, of denk je: nee… doe dat niet!! Zijn leven speelt zich voor je ogen af, als een grote chaotische film, maar je vraagt je toch steeds af, of hij uit de problemen komt, of dat hij er nog meer veroorzaakt. Bram is een behoorlijke sukkel. Hij is een loser. Zijn plannetjes lopen altijd desastreus af en het kan nooit goed gaan. Dit zorgt voor veel humor.

De illustraties zijn simpel, maar zo leuk. De hele vormgeving is origineel en heerlijk om naar te kijken en om het te lezen. Zijn avonturen, zijn heerlijk om zelf te lezen of voor op de bank savonds. Even genieten, van de domme ideeën van een ander. Echt ontspannend.

Het boek krijgt van mij 4*****.

James Dashner- De labyrint renner files

In dit dunne boekje krijg je nog meer informatie over de mazerunnerwereld. Het is een leuk hebbedingetje. Er staan verloren gewaande mailtjes in tussen wetenschappers van Wicked, maar ook een aantal persoonlijke files en verhalen van de bekende personages. Het geeft je net wat meer informatie over de achtergrond van het project en waar ze mee bezig waren. Hoe het gigantisch mis is gegaan, nadat men een virus los liet in de wereld. Beetje dejavu achtig om te lezen in deze tijden!!! Deze rapportages, zullen je niet echt versteld laten staan, maar het voelt wel een beetje creepy. Dat de dystopische wereld uit de boeken, zo verergerd is en wat de oorzaak daarvan is……

Het is een leuke aanvulling als fan, maar heel dun en dus supersnel uit.

Het leest wel goed, soms is het rapportage echt door een wetenschapper geschreven en voelt het een beetje aan, alsof je een woordenboek nodig hebt, lol. Dan staan er moeilijke woorden in. Maar over het algemeen, goed te lezen.

Het krijgt van mij 3***.

Catharina Ingelman-Sundberg- Omadoet het weer

De grijze brigade bestaat uit: Martha,Oscar, Bertil, Stina en Anna-Greta. Het zijn niet de typische bankrovers. Het zijn bejaarden met een missie: zoveel mogelijk geld afnemen, van de rijken en dat schenken aan goede doelen. Ze zijn het bejaardenhuis ontvlucht, omdat het daar slecht vertoeven was. Nu hebben ze een groot doel voor ogen: Een casino beroven in Las Vegas. Ze denken het plan tot in de puntjes uit. Maar er zijn een aantal dingen, die ze niet hadden voorzien. Ze Wonen in hun nieuwe huis naast een motorbende. Deze mannen, zijn criminelen en zorgen voor veel problemen. Kunnen de goede vrienden, uit deze problemen komen? Of zitten ze straks tot hun dood aan toe, achter de tralies?

Het is spannend. Een groot avontuur. Deze mensen zijn zeer vindingrijk en geven het nooit op. De humor is echt geweldig. Tussen de belangrijke zaken door, moet je soms echt schuddebuiken van het lachen! Het bewijst maar dat humor en spanning goed samen gaan.

De hoofdstukken zijn niet lang, vlotte taal. Het lettertype is wel iets kleiner, maar daar merk je weinig van, na een poosje. Ze trekken je echt hun wereld in. Een echte pageturner van begin tot het eind, met veel verassingen.

Het eerste boek was getiteld: je geld of je leven. Maar ze zijn prima los van elkaar te lezen!

Het krijgt van mij 4,5 sterren!

R.L. Stine – Fear street: Fear Hall: De ontknoping

Hope is op de vlucht voor de politie, samen met haar vrienden verschuilt ze zich in een leegstaand huis. Haar geheim is ontdekt en ze moet haar jaloerse vriendje beschermen. Wanneer zal ze gaan beseffen, dat haar vrienden en vriendje niet echt zijn? Hoe komt ze uit deze situatie en zal ze het overleven?

Dit is deel 2 van een tweeluik, over een geestesziek meisje. Ze heeft zelf niet door, wat de waarheid is. Als lezer weet je hierdoor al welke kant het op gaat. Dat is best jammer. Het is evengoed spannend, omdat het voelt alsof de tijd dringt. Maar lang niet zo spannend als het eerste boek, toen je als lezer nog niet wist wat er aan de hand was. Boek 2, heeft hierdoor veel spanning verloren en is vrij voorspelbaar geworden. Toch zitten er nog een aantal verassingen in.

Het leest weer snel uit en heeft een vrij groot lettertype. 3***.

**Winactie: Arrowood Pakket**

Het Arrowood pakket

Winactie: Arrowood Pakket

Arrowood is de Sherlock Holmes, voor de arme mensen. Je kunt deze 2 boeken en goodies winnen, door mee te doen met de Winactie.

Eerst zal ik vertellen, wat er allemaal in het pakket zit:

  • 2 Arrowood boeken (1x gelezen)
  • Kop en schotel, men moet het ijzer smeden, wanneer het heet is, voor een kopje thee.
  • waxinelichtjeverander
  • Badbruishart
  • Wierook
  • Hart Magneetje
  • Gesigneerde bladwijzers van Mark van Dijk en Karin Hazendonk
  • Diverse bladwijzers, flyers en kaarten

Wat kun je doen, om kans te maken?

Vertel, welke Sherlock Holmes acteur, je favoriet is. Er zijn veel acteurs, die hem hebben gespeeld, dus ik ben benieuwd, naar de antwoorden.

Je geeft antwoord op: De Facebookgroep ik hou van horror fantasy en spannende boeken, onder het officiële winbericht. Alleen op deze manier kun je meedoen.

Meedoen is akkoord gaan met de voorwaarden!

Voorwaarden:

Uit alle deelnemende namen, wordt er een lootje getrokken. Deze winnaar reageert binnen 24 uur, anders trek ik een nieuwe winnaar.
De winnaar draagt zelf de verzendkosten. Dat kan in Nederland met DHL afhaalpunt 4.50, DHL thuis 5.75 of postnl 7.25. Kom je niet uit Nederland? Hou er dan rekening mee, dat de verzendkosten een stuk hoger zijn, maar dat zoek ik op, mocht er iemand winnen uit het buitenland!

Deze actie duurt tot en met 29 september 2021, 16.00 uur.

Andy Riley- Koning Eddie en de kwade keizer

Dit boek is een groot avontuur met veel humor. Koning Eddie is geliefd bij zijn volk omdat hij ze veel chocola geeft. Maar op een dag is de schatkist keeg en kan hij geen chocola meer kopen, om uit te delen . Hoe moet hij dit oplossen? Zijn troon staat op het spel als de boosaardige Keizer Nurbizoon, zijn volk wil misleiden om hem trouw te zweren. Nurbizoon is nogal vol van zichzelf. Samen met zijn assistent en een jolige nar, probeert hij zijn koningrijk en zichzelf te redden.

Het is spannend ven zit vol met humor. Ik had nog nooit van het boek gehoord, maar hij is echt leuk . Grappige illustraties brengen het verhaal nog meer tot leven . Af en toe moet je keihard lachen om iets.

Het boek eindigt vrij open, maar dat betekend dat er meer komt. Boek 2 heb ik al, dus ik zal snel verder lezen.

Vlot geschreven . De auteur speelt met lettertypes groottes en vormen. Dat is erg leuk en speels om te zien . Een echte aanrader. 4 sterren ****.