Belevenissen


Justin Cronin Amsterdam 13/11/2016

 

Echt enorm gaaf dat Justin Cronin in Nederland was! De Uitgever: Cargo haalt vaker een bekende buitenlandse auteur naar Nederland. En Amsterdam is voor mij echt goed te doen. Dit was mijn kans om hem te ontmoeten. Zijn eerste boek de oversteek behoort tot een van all-time mijn favorieten….

Het tweede boek De Twaalf heb ik gekocht. Wil graag verder met dit geweldige verhaal.

Zijn boeken zijn absoluut niet in een hokje te stoppen qua genre.

jc14

Dus toen ik hoorde dat hij in het American Book Center kwam, moest ik heen. Heel erg leuk om daar ook Saskia en Gabriella tegen te komen. Enorm gezellig gekletst met Saskia. En toen iedereen langs was geweest om te laten signeren, waren wij als enigste over. We hadden onze boeken al laten signeren, maar zijn blijven hangen. Daarna begon Justin vragen te beantwoorden. En wat kan deze man vertellen zeg! We hebben veel gelachen maar toch ook een serieus gesprek gehad.

Het is eigenlijk teveel om op te noemen. Maar ik zal even samenvatten waar we het onder andere over gehad hebben….

Zijn boek is een mix van allerlei genres, zo zegt hijzelf. En dat is helemaal waar. Ik zou het ook geen genre kunnen geven. Ik zit dan op Horror/ Fantasy/ Thriller. Hijzelf vindt dat het ook elementen heeft van een Western. En dat klopt ook, zoals hij dat uitlegt. En zelfs een Roadtrip gevoel, aangezien ze veel reizen in het verhaal.

jc7

Hij gaat langs alle steden die in zijn boeken voorkomen. Hij doet echt goed research. Hij wil weten hoe alles eruit ziet. Maar ook hoe bepaalde dingen werken. Er worden veel wapens gebruikt in het verhaal. En hij heeft ze allemaal een keer echt afgevuurd om te voelen hoe dat is. Ook heeft hij een korte training gehad bij het leger en allerlei andere onderdelen die met wapens te maken hebben. Hij doet alles heel grondig. Soms helpt Google hem, soms motet hij het echt zelf meemaken/ zien en voelen.

 

De Rosswell Massacre betekent voor hem iets heel anders. Hier lagen we om in een deuk! Hij ging op een Roadtrip naar Roswell/Area 51 om het zelf te zien, als research voor zijn boek. Zijn vrouw en toen nog maar vier jaar oude zoon waren toen mee. Zijn zoon werd erg ziek en bleef maar overgeven. Het was een nogal hobbelige weg, dus het werd steeds erger. Zij werden er zelf ook goed ziek van. Overal braaksel. Dat is hun eigen versie van de Rosswell Massacre!

jc11

Hij heeft geen storyboard als hij schrijft. Alles zit in zijn hoofd. Vroeger schreef hij hele nachten door nu niet meer. Zijn nachtrust is hem heilig. Hij heeft nog minstens 3 nieuwe ideeën op de planken liggen voor nieuwe verhalen. Goed nieuws!

Justin is 54 jaar, en heeft kinderen die al in de 20 zijn. Als je hem spreekt denk je dat hij veel jonger is. Hij is zo spontaan en enthousiast! Hij keek er van op dat er een Russische boekhandel is in Amsterdam. Misschien ging hij kijken. Zijn dochter wil een Cyrillische typemachine voor kerst. Hij vertelde echt vol trots over zijn kinderen. Hij mist zijn gezin echt. Hij is al sinds April dit jaar op tour en ziet ze dus niet zo vaak als hij zou willen.

De personages in zijn trilogie worden per boek een stuk ouder. Ze groeien met hem mee. In boek 3 zijn ze van zijn eigen leeftijd en daar kon hij weer meer van zichzelf instoppen.

Serieliefhebbers kunnen hun hart ophalen! Fox heeft hem een cheque gegeven (die hij met veel plezier heeft aangenomen) en er komt een serie aan! Of het door gaat is natuurlijk niet te zeggen. Maar hij heeft in ieder geval wel een cheque. Groot gelijk heeft hij!

jc13

Hij is niet zo dol op Moby Dick, toch zitten er wel Walvissen in zijn verhaal. Maar dan niet letterlijk. Dat klopt helemaal, als je het door zijn ogen bekijkt en via zijn uitleg. Amy maakt ook veel mee, dus in zekere zin is ze net als de walvis uit dat verhaal. Alleen op haar eigen manier.

Het gesprek kwam ook op Trump terecht. Hij was toen al in Nederland en ging naar bed met het idee: Als ik morgen wakker wordt hebben we Hilary als President. Maar daar schrok hij echt van, toen hij wakker werd…. Hij vind het ongelofelijk en schaamt zich er zelfs een beetje voor. Hij woont in Texas en daar stemmen veel mensen op Trump. Maar hij dus niet! Hij zei dat elk land zijn eigen Trump heeft en dat die allemaal aan de macht komen. Ik ben dat met hem eens! Misschien was het niet zo gegaan na de Brexit. Toen was hij overigens in Engeland. Dit soort dingen achtervolgen hem op zijn tour……

En ja ik ga een winactie online zetten binnenkort…Ik heb namelijk iets leuks in gedachten en hier zie je een sneakpeak:

jc-5

Het nieuwe boek is zo mooi. Een metallic versie, de Engelse versie. Wij moeten nog wachten tot januari. Maar dat gaat lukken. (met moeite). Ik hoop dat de Nederlandse versie ook zo gaat worden!

(Deze tas kon ik niet achterlaten!)

jc6

Hij is opgegroeid in New York en sprak vroeger altijd af op het Central Station bij de grote klok. Deze heeft ook een rol in zijn boek.

In zijn nieuwere boeken wil hij wel dat zijn personages gebruik kunnen maken van de Telefoon en internet etc. Dan kan hij er iets meer dingen mee doen en is het totaal anders om te schrijven. In de trilogie is het een soort apocalyptische wereld, er is niks meer. Ze moeten zichzelf zien te redden.

jc12

En zo kon je tot sluitingstijd ( en erna) blijven praten en lachen.

Het was ontspannen en relaxed en zeker voor herhaling vatbaar. Boek 3 wil ik ook gesigneerd hoor, dus als ik de kans krijg, dan kom ik weer…… Hij is zo down to earth en had nog uren door kunnen praten. Echt blij dat ik hem heb mogen ontmoeten!


The Dungeons & Bodyworld

27/7/2016 Amsterdam

Amsterdam! –> The Dungeons & Bodyworld

 

Lekker vroeg op pad naar Amsterdam. Een Horror-dagje. Ik wou al zo lang een keer naar The Dungeons in Amsterdam. Nu ik vrijkaartjes had kon ik eindelijk eens heen. Maar wie durft? Wendy ging dus mee. Nadat we elkaar gevonden hadden op Centraal station met de tram richting het Rokin. Alleen kwamen we bij het Rembrandplein uit en hebben we een stuk terug moeten lopen. Maar het was echt prachtig weer, dus geen straf. Straf zouden we nog genoeg krijgen in The Dungeons!!!!! Bij binnenkomst moesten we op de foto. Ik was de beul en Wendy het slachtoffer. En we gingen samen op de brandstapel.

DASE727T2054_medium_525x350

DASE727E0038_medium_525x350

Echt leuke foto’s! Deze zag je pas achteraf. De eerste halte is een gevangeniscel. We deden de Engelstalige tour, dus ook Engelse mede- Zondaars in onze groep. Wat er daar beneden allemaal gebeurt gaan we niet verklappen. Maar geloof mij: Ik ben een paar keer goed geschrokken. En zeker als het licht uit gaat, moet je oppassen! Je gaat door de donkere geschiedenis van Amsterdam. Je ziet pestlijken, beulen, marteltuigen, vreemde doktoren, piraten, ratten en nog veel meer duister en dood gespuis. Ook kom je langs de oude Zeedijk. Pas op voor heksen: EN VERTROUW NIEMAND.

De acteurs zijn echt goed! Al ben je nog zo op je hoede…..Ze pakken je echt. Je moet maar hopen dat je aan de doodstraf ontkomt. En dat je levend uit het doolhof komt. Ik ben niet hand-vast-pakkerig, maar in dit geval wel. Straks laten ze je achter! Je weet maar nooit. Ik weet nu weer waarom ik ook al weer bang was voor het donker: Omdat er dingen zijn die je niet kunt zien! Ik ben eigenlijk een hele grote bangeschijter en was blij dat ik niet mee hoefde te doen als slachtoffer😉.

DASE727W7016_medium_525x350

 

Daarna even bij komen bij de MacDonalds. Hahaha, wij zijn meisjes van het platteland en hebben nog nooit besteld via een schermpje. Maar het ging goed en we waren weer opgeladen voor Bodyworld.

Daar stonden we even in de rij en in de regen…..Eenmaal binnen ga je op reis door het menselijk lichaam. Echt alles krijg je te zien. Van zenuwstelsels tot hersens.

Hele skeletten tot halve mensen of die in stukken zijn gesneden. Soms staan ze op een grappige manier, zoals iemand die over een hek springt of mensen die de liefde bedrijven.

Zodat je de spieren goed kon zien. Ik kon het me moeilijk voorstellen dat het echte mensen geweest zijn. Het doet best Plastic- achtig aan. Je ziet bijvoorbeeld een gewoon hart en een sportershart. Je ziet wat protheses doen met je botten. En je ziet ook wat een ziekte met je lichaam kan doen. Vooral roken, is echt niet goed voor je lichaam. Je ziet Aorta’s door de midden gesneden, naast aders met aderverkalking. Het is heel leerzaam, maar ook af en toe best komisch neergezet.

Je ziet alle organen los van elkaar en hoe ze eruit zien als ze wat mankeren.Het is echt leerzaam. Maar ik was blij dat ik hier vrijkaartjes voor had. Interessant om een keer te zien, maar ik zou er niet weer heengaan.

The Dungeons is zeker voor herhaling vatbaar. De shows veranderen steeds, dus het blijft leuk. Het is horror met een vleugje humor op zijn best.

Thuis gekomen regende het pijpenstelen! Ik was kletsnat en verzopen. Lekker warm op de bank kruipen vanavond. Ik weet niet of ik kan slapen met het licht uit. Maar ik ga mijn best doen! Ik slaap het liefste in het pikkedonker…..Na The Dungeons weet ik dat niet meer……

En ja in die tijd gingen ook boeken op de brandstapel. *Schandalig*

SAM_9760


Julie Kagawa – High Tea, Amsterdam

1/11/2015 

SAM_9296

Op een mooie mistige dag, begon ik mijn reis.

Maar in Amsterdam scheen de zon en was het zelfs warm!

Met mijn twee favoriete Julie Kagawa boeken naar de High Tea in het American Hotel.

Natuurlijk was ik veel te vroeg, maar ik heb nog een tijdje lekker in de zon gezeten buiten!

SAM_9297

Eenmaal binnen begon het snel gezellig te worden. Enorm veel gekletst met mede-fans en boekbloggers. Erg leuk om iedereen te ontmoeten!

De High Tea was echt supergoed verzorgd! Veel thee met soms grappige namen. Ik had er bijvoorbeeld een met gunpowder. De hapjes, broodjes en alle andere lekkernijen waren heerlijk. Het zag er ook prachtig uit!

SAM_9300                 SAM_9301

SAM_9299

Julie nam per tafel de tijd om te kletsen en vragen te beantwoorden. Ze is zo’n lieve en spontane vrouw! Ze is erg trots op haar fans.

Ik had ook een kadootje voor haar meegebracht. Drop en een paar klompjes. Dat vond ze erg leuk!

Ik dacht, ik geef iets typisch Nederlands, maar ze vond drop lekker.

Tijdens het praten kwamen we erachter dat ze alles probeert. Ook een lekkere haring in Amsterdam!

We kregen de foto te zien op haar mobiel. En ze vond het heerlijk. En wij Nederlanders gruwelen er soms van. Maar ze heeft ook Haggis gegeten en zelfs een sprinkhaan. Al dacht ze daarbij wel : Oh, nu heb ik een pootje in mijn mond. Het enigste wat ze niet zo lekker vond is Blood Pudding. Daar kan ik het mee eens zijn. Dat is gewoon gruwelijk!

SAM_9304

Julie vroeg of wij #teamash of  #teampuck waren. De meesten kiezen voor Ash. Ik niet, ik ben dol op Puck. Arme Ash zou al die fans niet aankunnen. Soms zelfs fantaferelen en gillende meisjes. Ash maakt dan rechtsomkeert zij Julie. Dat denk ik ook. Wij kennen onze Ash wel. En ik moet zeggen: Hij draait zich om en gaat nooit meer uit nimmernimmer weg, als hij ziet wat hij in de mensenwereld teweeg brengt. Ash heeft bijna een pop-ster-status onder de fans!

SAM_9303

Waarom Meghan met Ash is getrouwd? Omdat Puck een legende is en dat moet blijven. Hij is geen huisje-boompje-beestje figuur. Puck moet vrij zijn en avonturen beleven. En wie weet komt hij nog wel wat vaker terug om Kieran allemaal verkeerde dingen te leren?

Een van de mooiste plaatsen in de USA is New Orleans volgens Julie. Vooral de oude begraafplaatsen. Mensen worden daar boven de grond begraven in een mausoleum. Waarom? Omdat het grondwaterpeil hoog is. En dit zei ze niet: Ik heb gehoord dat ze dan omhoog komen. Ik heb veel gelezen over de begraafplaats daar. Julie zei dat het een van de meest Haunted plaatsen in de USA is.

En dat is helemaal waar! Vooral het graf van de voodoopriesteres Marie Laveau. Die spookt vast nog wel ergens rond. Ik weet dat het graf laatst een roze kleur had. (Een of andere grappenmaker had snachts geverfd). Men schrijft een X op het graf of legt er een offer neer, voor bescherming.

Het lijkt mij ook een prachtige plaats om te bezoeken. Beetje luguber misschien maar hij staat al heel lang op mijn lijstje.

SAM_9305

Waar krijgt Julie inspiratie van? Vooral van het gamen. Ze speelt enorm veel games, deze lijken zo levensecht. En dan heeft ze ineens een idee. Ze heeft een hele map op haar computer met idee-en, dus we kunnen nog veel van haar verwachten in de toekomst. Dat doet ons fans echt goed! Ze zet haar ideetjes meteen op papier en even in de ijskast. En komt er later op terug.

Ze schrijft een boek in ongeveer 2 maanden. Dat is echt razendsnel!

Ze had last van een enorme Jetlag. Omdat het in de USA stukken vroeger is. Maar ze neemt gewoon de tijd voor iedereen, geweldig! Omdat in Amerika de klok nog een uur terug moet. Is haar 7uur durende vlucht ineens 8 uur geworden. Erg grappig!SAM_9302

Tips die zij ons geeft om te gaan lezen: Leigh Bardugo – six of crows. Leigh is vaak in dezelfde stad als Julie, maar ze lopen elkaar altijd mis. Vandaag dus weer! Ooit gaat het een keer lukken!

Ze is dol op ons landje. Ze is bij het bankje geweest…HET BANKJE van fault in our stars van John Green. En ze gaat hem de foto doormailen;-). LOL. Is ook erg gaaf, dat bankje!

SAM_9306

Na deze gezellige gesprekken ging ze onze boeken signeren en met ons op de foto.

SAM_9310SAM_9311

Erg lief! Ze moet ondertussen heel moe zijn. Het waren drukke dagen. Maar morgen gaat ze weer naar huis!

We kregen nog een supercoole goodiebag. Met een boek….Boekendrop….Een armbandje en een keigaaf T-shirt. Ik ben ook best wel een Rebel. Dus hij past echt bij mij. LOL.

SAM_9308

Echt geweldig om een van mijn favoriete schrijfsters ooit te ontmoeten. Ik was enorm zenuwachtig in het begin. Maar Julie is echt een lieve, grappige en stralende vrouw! Heel erg spontaan ook!

Je voelt je meteen op je gemak. Echt het gevoel dat je thuis bent!

Het hotel was ook prachtig, echt een mooie plaats voor een High-Tea. Erg chique!

Onderweg naar huis begon de mist weer. Ergens hoopte ik stiekem op een poort naar Nimmernimmer. Maar ik heb ‘m niet gevonden.

Harper Collins en Julie zelf, mega bedanktSchagen 5 September 2015

Marjan van den Berg & Loes Den Hollander

 Lezing bij Boekhandel Plukker

SAM_9070 SAM_9069

Het was enorm gezellig bij Boekhandel Plukker vanmiddag. Onder het genot van een hapje en een drankje in het Koffie gedeelte van de winkel. Het heeft een heel huiselijke sfeer en is dus erg ontspannen. Loes Den Hollander en Marjan van den Berg, zaten in een heerlijke stoel en vroegen elkaar van alles. Heel erg leuk, om meer over hun schrijven te weten te komen!

SAM_9091 SAM_9089

Marjan schrijft niet alleen Sanne voor De Margriet, ze schrijft ook boeken. En dit is haar allereerste thriller bij uitgeverij Karakter. Ze maakt schema’s als ze aan een verhaal begint en heeft ook een vel papier met hoofden (van bekende mensen), zoals zij de personages ziet. Dan weet ze meteen weer oh ja, die ziet er zo uit. Loes doet alles uit haar hoofd.

Marjan laat haar man en dochter meelezen tijdens het schrijven. En Loes laat haar manuscriptbeoordeelaar  het hele boek lezen als het klaar is.

SAM_9078 SAM_9071

Loes heeft veel bronnen en ervaring in de psychiatrie en is bijvoorbeeld naar een gevangenis geweest om onderzoek te doen. Als Marjan en Loes een huis beschrijven, maken ze vaak een plattegrond voor zichzelf of zoeken een huis op, op Fundia.

SAM_9081 SAM_9079

Ook googelen ze veel omdat ze niet een naam willen gebruiken van iemand die echt bestaat. Zeker als het om een slecht personage gaat. Marjan had een slechterik en deze man bleek in het echt kampioen karpervissen te zijn. Hahahaha.

SAM_9080

Ze vinden het allebei ook goed om je gezicht te laten zien als schrijver. Het geeft publiciteit en je verkoopt meer boeken. En het is ook leuk om je lezers te ontmoeten!

Marjan vroeg of Loes weleens een boek samen met iemand wou schrijven. En dat lijkt Loes helemaal niets. Dus dat zit er niet in;-)

SAM_9083

Loes had ook nog een aantal quotes uit Marjan’s boek opgeschreven om met ons te delen. Waar deze vandaan kwamen? Marjan ziet weleens teksten op de muur staan als ze ergens naar het toilet gaat. Daar staan vaak de grappigste dingen. Ook de dingen die ze een van haar personages wil laat overkomen. Ja, soms heb je van die mensen, waar je dat mee wilt doen.

SAM_9077

Marjan liep al een tijd rond met het idee om een boek over Joy te schrijven. Maar ze ging er pas echt mee aan de slag toen ze op een feestje een spreuk voor zich kreeg: Ga je terug in het verleden, of vooruit in de toekomst? (als ik het niet goed onthouden heb, het komt daar ongeveer op neer). Dat vond ik ook een hele mooie spreuk. Het slaat op het personage van Joy. En daar ga ik achter komen, zodra ik het boek ga lezen.

Beide dames houden van hun karakters. Daar krijg je toch een band mee.

Marjan is lerares Nederlands geweest en vond het erg grappig, als men na het proeflezen toch nog foutjes vond. En dat ze haar er dan op wezen. Zo van ha ha, kijk ik heb toch nog een foutje gevonden!

SAM_9074 SAM_9084

Als Marjan een actrice mocht kiezen om Joy te kiezen, zou ze voor Linda de Mol gaan.

Voorlopig gaat ze ook nog door met Sanne. Ze werkt per 10 delen vooruit en ze zit nu al midden in de kerstperiode. Het gesprek ging ook over wat er allemaal met Sanne nog kon gebeuren. Hahaha.

Loes heeft al een paar hoofdstukken voor thriller twintig geschreven. Maar ze moet even rust nemen van zichzelf. Dossier Metsealaar boek 2 komt volgende maand al uit.

Ze denkt niet dat ze nog een serie boeken gaat schrijven. Een boek 3 gaat er niet komen. Het verhaal is klaar na het tweede boek.

Ik heb enorm gelachen vanmiddag. Zeker voor herhaling vatbaar!

SAM_9090

En ja, jammer van dat taalfoutje in mijn boek Marjan;-),maar dat is creatief opgelost. Heel uniek exemplaar heb ik nu! (en als ik taalfouten maak…..sorry, ha ha ha. Nederlands was absoluut niet mijn sterkste punt op school, ‘ al schrijvende leert men’ is mijn motto….. lol).

Ik had een hele stapel boeken mee voor Loes om te signeren…En 1 boek voor een vriendin en 1 voor op de facebook pagina / mijn blog. Loes enorm bedankt, voor het signeren van deze hele berg. Ik ga ze zeker weer herlezen, maar eerst binnenkort Aangetast en Joy! Ik ben nu toch heel nieuwsgierig geworden. Wat ik er van vond, ga ik natuurlijk met jullie delen;-). Maar ik weet nu al dat het helemaal goed gaat komen. Het was gezellig en bedankt voor de leuke middag!!!!!!!!!

SAM_9092 SAM_9087 SAM_9085

 

31 mei 2015

SP Ledendag in de Burgers Zoo

SAM_8911

Het is een beste reis om er te komen, maar voor deze dierentuin en de partij doen we dat graag. We zaten in de bus met Dennis De Jong (hij zit in het europese parlement voor de SP). We liepen met hem naar binnen ook. Jan Marijnissen was al begonnen met zijn speech, die is altijd stipt en wij waren 5 minuten te laat;-). Daarna kwam Sjaak Bral even lachen, gieren en brullen. Toen de band begon te spelen hebben we onze herinneringsfoto laten maken en genoten van de koffie, thee, ijs, soep enz. Er was op het terrein  te doen. Er stonden zelfs kruiwagen met geld (jammer genoeg was het geen echt geld, lol. Je kon petities tekenen en boeken laten signeren door Emile Roemer zelf. Ik heb dat niet gedaan.

SAM_8800 SAM_8799

Je kunt er uren rondlopen, alleen is het nogal heuvelachtig en dat zijn wij niet gewend, dus gesloopt. Maar het is het helemaal waard. Je ziet zoveel prachtige dieren en komt op allerlei werelddelen in een dag tijd. De beplanting is ook prachtig, alleen was het echt druk. Denk dat de hele Zoo vol was met SP-ers. Lol. Op Safari kwamen we Emile Roemer nog een keer tegen. Ik heb gelachen om dieren, maar ook genoten van de dieren die het gewoon goed naar hun zin hadden. Natuurlijk waren er weer een paar vogels die heel vreemd gingen doen, toen ze mij zagen…Zoals de Zeearend. Ik ben dan altijd blij dat ze achter een hek zitten, want anders sta ik op het menu. Misschien voelen ze wel dat ik een klein beetje bang ben voor grote vogels…LOL. Mijn moeder lach in een deuk natuurlijk. ***Het zal weer eens niet zo wezen, jij hebt het weer met een vogel***. Tja, ik heb dat effect.

SAM_8844  SAM_8829 SAM_8825

We besloten om op tijd de Zoo in te gaan. Het is en blijft een mooie dierentuin, vooral de Ocean is en blijft uniek. Natuurlijk weer eeuwen lopen te zoeken naar de ingang van de Desert, dat is iedere keer weer zo. Maar we hebben ‘m gevonden. Het weer was zonnig en het ging steeds harder waaien…En toen brak de hemel open…Hoosbuien…Koud. Toen het na 4 uur was, besloten we maar weer eens richting huis te gaan.

De foto’s zeggen voor de rest genoeg, denk ik!

SAM_8905 SAM_8895 SAM_8893  SAM_8882 SAM_8874
25 April 2015

ELFIA

SAM_8763 - kopieSAM_8747

SAM_8764SAM_8760

Al jaren stond het op het programma, maar ik ging nooit. Nu na 1 keer, ben ik verkocht!

Dit is echt iets wat ik vanaf nu elk jaar ga doen. Samen met mijn moeder en Wendy zijn we deze zaterdag heen geweest.

Ondanks dat het niet echt mooi weer was, toch genoten van de stralende mensen. Iedereen was zo blij, je kon onmogelijk niet vrolijk zijn. Dus heb ik heel veel gelachen en mensen gekeken. Prachtige jurken en kostuums kwamen er voorbij. Ik kan me daar uren aan vergapen. Dus dat heb ik ook gedaan. Elfia heeft zich in mijn hart genesteld en gaat er nooit meer weg.

SAM_8762SAM_8744

SAM_8741SAM_8739

SAM_8745SAM_8740

Je ziet zoveel bijzondere figuren voorbij komen, je kijkt je ogen uit! Hier worden sprookjes werkelijkheid en komen ze voor je ogen tot leven.

Natuurlijk kom ik ook om bij de boeken te snuffelen er een aantal te kopen en gezellig te kletsen met de schrijvers. Mijn ik-wil-hebben-lijstje is enorm lang, maar ik neem ze graag gesigneerd mee, dus stap voor stap ga ik elke schrijver lezen. Hebberig wordt je er ook van. Zoveel mooie boeken! Nog zoveel te ontdekken! Heerlijk, om dat in het vooruitzicht te hebben. Niet is leuker dan weg te dromen in een fantastisch boek! En je voelt je ook enorm welkom en het geeft je een gevoel dat je thuis bent.

SAM_8776SAM_8770SAM_8769

SAM_8743SAM_8734SAM_8733

SAM_8732SAM_8731SAM_8730

SAM_8729SAM_8728SAM_8727

SAM_8726SAM_8738

Wendy en ik zijn begonnen als penvriendinnen. Ondertussen spreken we elkaar bijna elke dag wel op facebook. We hebben zoveel gemeen, dat het gewoon meteen klikte. Boeken en fantasy is onze grootste verslaving denk ik. Dit was de eerste keer dat wij elkaar in het echt zagen. En het was echt super gezellig! Volgend jaar weer?
14 februari 2015

 

kampanje

De Nieuwe Schouwburg: De Kampanje.

Vandaag mochten we met een rondleiding mee over het terrein. Het ligt in een soort hoefijzervorm om het Reddingmuseum heen. Er moet nog heel veel werk verzet worden, wil het af zijn. Maar door de prachtig ontworpen bouwtekeningen erbij te nemen, kon je je toch een goede voorstelling maken. Je kon erop los fantaseren, hoe het eruit gaat zien. Een ding weet ik wel, het wordt gigantisch groot en mooi! Het zijn monumentale gebouwen, daar houden ze zo goed rekening mee. Er gaat niks van de sfeer verloren. Ik beschik over een grote fantasie, dus ik zag het al helemaal voor me. Het is echt een plaatje, als het helemaal af is. Hoop dat er dan ook nog een open dag gaat komen. Bij het AZ stadion vond ik het ook geweldig om het te zien in aanbouw. Het is toch een stukje geschiedenis, waar je de bouw van meemaakt.

SAM_8473De hoofdingang SAM_8474kraantje van 75 meter

SAM_8471 in het hoofdgebouw

Wachten SAM_8472 SAM_8470 podium

de grote zaal met balkonsSAM_8477 SAM_8478 de toren

trappenhuisSAM_8480SAM_8481stage/orkestbak

Er gaan ongeveer 750 mensen in de  zaal. En het heeft 2 zwevende balkons. Ziet er prachtig uit. Ook loopt het meer op/af, zodat iedereen goed zicht heeft, waar je ook zit. En geen stoelen meer aan de zijkant van de zaal. Alleen voor het podium. Het blijft binnen de houten bebouwing. Er komen glazen wanden omheen. Die dicht kunnen met hout. Het is dus heel open, maar kan tijdens de voorstelling weer net zo knus aanvoelen als in de oude schouwburg.

SAM_8482SAM_8483Buitentoilet en Zaal 2. Zaal 2 gaat een afbreekbare zaal worden. Zodat er van alles gedaan kan worden. ook feestjes kan men er dan houden. En kiezen voor glazen wanden of het gewoon open houden. Echt Groot!

SAM_8484SAM_8485De ingang naar de foyer komt bij de grijze deuren en achterin bij de opening in de muur komt de hele kleine zaal voor 120 mensen. Ik kom niet zo vaak in de kleine zaal. Tot nu toen ben ik er nog maar een keer geweest. Maar de plannen zien er goed uit….En wat is het groot. ER  komt nog een groot resaurant en foyer bij ook. Daar kregen we koffie/thee en gebak toe! Een speciaal gebakje;-)

SAM_8486Dit seizoen gaan we nog 2 keer naar de oude Kampanje. Wij verhuizen gewoon mee. Ik kijk er naar uit. Ziet er echt prachtig uit. Alleen is het nog lang niet klaar!

Mijn dag was dus heel leuk. En het was best spannend en bijzonder om het zo te bezichtigen! Willemsoord heeft best veel te bieden. Er ligt ook een prachtig oud Vikingschip dichtbij. Zoals ze hem uit de grond hebben gehaald. Vanuit de stad loop je meteen op de schouburg af. Goed te doen dus. Wij zijn weer van de partij, als er iets voor ons tussen zit volgend seizoen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s