Jeugd/ Kinderen/Young adult

  • Hier komen zo nu en dan een aantal kinder/Tiener/ jeugdboeken/ young adult te staan. Lees ik ook.

 

20181028_1252427764087950295258403.jpg

Een groepje van vier vrienden gaat savonds naar een autokerkhof, om een autoradio (of meer) te zoeken. Vanuit het niets komt er een dreigende onweersbui boven ze hangen. Hierdoor moeten ze schuilen. Ze komen in de griezelbus terecht. De Griezelbus wacht al heel lang op nieuwe slachtoffers. … De deuren gaan op slot, de radio springt aan en P. ONNOVAL presenteert het enigste programma, wat er op de radio te vinden is. Er komen grappige reclame spotjes voorbij en bijzondere verhalen over allerlei soorten vriendschap en liefde. Sommige verhalen zijn herkenbaar, weer andere wil je nooit meemaken. Ondertussen zijn de vrienden bezig om uit de bus te ontsnappen. Maar de griezelbus brengt ze naar hun lot toe…… En dat ziet er niet goed uit.

Leuk geschreven. Perfecte mix van humor en horror. Paul van Loon is niet voor niks de uitvinder van Grumor!

Het is spannend en leest vlot. De illustraties geven een nog beter beeld van het verhaal. En ja ik moest echt heeeeeeel hard lachen om Beentjes, die iets heel stouts doet bij een politiebureau. Geweldig!

Deze boeken blijven zooooooo leuk. Ik kan ze iedereen aanraden, jong en oud! Ik geef ook deze 5*****


 

 

2018-10-28 12-1465029197..jpeg

Ik vond de boeken van deze auteurs heerlijk weg lezen. Dus was meteen heel erg enthousiast over nieuwe verhalen van hun hand.

Het eerste verhaal gaat over een groep vrienden. Ze gaan op vakantie en twee van hun krijgen slaande ruzie. Hierdoor vertrekt er een eerder naar huis, maar hij lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Niemand heeft hem van het eiland af zien gaan of thuis zien komen. Wat is er aan de hand? De vrienden gaan samen naar huis met de trein. En deze trein is erg vreemd…….

Het tweede verhaal is een soort spin-off van Op de rand van het niets. Deze dystopische toekomst, ziet er echt eng uit. Groepen mensen die niet mee mochten op de ruimteschepen moeten hun onderkomen ondergronds gaan zoeken. Er staat iets vreselijks te gebeuren : een zware inslag van een meteoriet, die hele delen van Europa gaat vernietigen. Je voelt hoe het is in de schuilkelder. Wat zou jij doen om te overleven?

Vriendschap is het sleutelwoord in deze twee verhalen. Maar ook wraak, verraad en vertrouwen zijn thema’s die je kunt ontdekken.

Twee spannende verhalen om over na te denken. Hetneerste verhaal krijgt 4 sterren van mij. De tweede 4,5. Dus een gemiddelde van 4,25 sterren.

Het leest vlot, je vliegt er doorheen. Ik hoop dat ze snel weer met een nieuw boek komen. De spanning kunnen ze goed opbouwen. De trein doet twilight zone achtig aan. En van de bunker kan iedereen claustrofobisch worden! Echt heel fijn, hoe ze je erbij aanwezig laten zijn, door hun beeldend schrijven. Ik wil meer!!!

4****

 


 

20181025_2104345633165041757566569.jpg

In dit deel gaan de 3 vrienden: Crystal, Douglas en Peter bij oude bekenden in Dark Falls logeren. Het is niet zomaar een dorpje.. Het dorp gaat gebukt onder de vloek van de heks Maryann. Het is een geheim, waar niet veel mensen onderzoek naar durven te doen. Doe je dat wel… Dan kom je gruwelijk aan je einde, doordat een roedel spookhonden je te pakken krijgt of verdwijn je gewoon van de aardbodem. Crystal is dus heel nieuwsgierig, ze gaat in haar eentje op onderzoek uit, terwijl de jongens een paar dagen later komen. Crystal verdwijnt zelf dus ook. De politie heeft geen idee, waar ze is. De jongens denjen dat het met haar krachten te maken heeft en ze schromen niet om op onderzoek uit te gaan.

Het kwaad huist in het bos, bij het huis van de heks. En de klif is helemaal gevaarlijk. Zullen de jongens haar terugvinden?

Een goed boek, waarbij heden en verleden echt letterlijk in elkaar overlopen. Dat is ontzettend gaaf gedaan. Heerlijk spannend, gemixt met horror, waardoor je wel een beetje gaat nagelbijten.

Als je het plot eenmaal weet, valt alles op zijn plek.

Korte hoofdstukken, vlot geschreven. Als je het boek dichtslaat wil je meer. Voor zover ik het weet zijn er 4 delen .

Mijn favoriete personage is Douglas. Hij lijkt heel veel op mij, dus ik herken mezelf erin. Dat is echt leuk. Het onderzoek is ook spannend en mysterieus. Daarom is het gewoon een heerlijk jeugdboek.

Stephen King zegt dat het de nieuwe Harry potter is. Ik zie de gelijkvlakken.. Maar dit boek is meer horror met magie. Harry potter is magische Fantasy.

Ik geef het boek 4****

 


 

2018-10-13 111002549079..jpegMiranda Peters – Hart van vuur

Dit is het tweede deel van de trilogie. Het is een young adult met speciale jonge mensen. Ze hebben sterke krachten, omdat ze in de baarmoeder behandelt zijn, door een dokter met een visie.

Siem is meegenomen door een geheime organisatie. Ze doen allerlei tests op mensen met bovennatuurlijke sterke krachten. Hester heeft geen idee waar hij is. Haar vrienden helpen haar, maar hierdoor zijn zij ook in levensgevaar. Hester wil dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf komt, maar of dat gaat lukken? Het laboratorium is echt een vreselijke plaats. Je voelt de wanhoop van de proefpersonen. Het gebouw geeft je de kriebels. En er gebeuren dingen, die het daglicht niet kunnen verdragen. Is hun liefde bestand tegen deze martelpraktijken?

Het einde is vrij open, hierdoor snak je naar boek 3. Het laatste deel van de triloge, laat hopelijk niet zo lang op zich wachten. Ik moest namelijk echt weer in het verhaal komen, het was best een tijdje terug, dat ik boek 1 las. Maar ik werd er wel wer ingezogen.

Het is een verhaal vol spanning en het raakt je in je hart. De emoties lopen zo nu en dan hoog op. Hester is zo verliefd op Siem, dat hij de reden van haar bestaan is geworden. Het komt zo over op de lezer: ze zíjn zielsverwant van elkaar. De liefde en de romantiek sleept je er doorheen. Het hoort bij het verhaal.

Ik vond dit tweede boek spannender dan de eerste. Het is vlot geschreven, niet te lange hoofdstukken. Ik kijk uit naar boek 3 en naar de nieuwe cover. Ze zijn echt mooi. Ik geef het boek 4****


 

2018-08-19 141009197372..jpeg

Paul van Loon – Avonturen in het heksenbos

Foeksia is een enthousiaste mini heks. Ze woont met haar vader Kwark in het bos. Ze maakt veel avonturen mee. Een aantal van deze avonturen, kun je zelf meemaken in dit boek. Bomvol humor en er gaan natuurlijk weer de nodige dingen fout. Ook op school, gaan sommige dingen niet goed. Ze gaat bezems temmen, met haar mensenvriendje op stap en tovert er weer lekker op los. Ze komt ook in haar eigen kerstverhaal terecht… maar wat als haar vader ineens weg is? En wat zit er in dat bijzondere ei? Een klein zusje? Foeksia wil graag een zusje om mee te spelen.

Achterin het boek staat nog een stukje over de kracht van het voorlezen, van de auteur zelf. Voorlezen is een feest! Zo ga je boeken steeds leuker vinden en ga je zelf ook steeds meer lezen. Ik ben hierdoor een echte boekenworm geworden. Het zorgt voor mooie herrinneringen, maar ook pak je zo als kind zelf sneller een boek op.

De illustraties zijn echt heel erg mooi in deze versie. Dat voegt zeker veel waarde toe, aan het verhaal van Foeksia.

Ik waardeer het boek met 3,5 sterren.


 

2018-08-19 14-1469095646..jpeg

Gena Showalter – Zombie Party

De zombiejagers krijgen weer te maken met Anima. Onkruid vergaat niet. Ze blijven door experimenten. Ze moeten samen werken met Camilla (Milla) en dat zien ze helemaal niet zitten. Maar het zal moeten. Zelfs Frosty moet eraan geloven, terwijl het Milla haar schuld is, dat Kat dood is. Frosty dreigt van het rechte pad af te raken en iedereen maakt zich zorgen om hem. Frosty is boos op de wereld en wil alle zombies voor eens en altijd uitroeien. Kunnen ze de wereld zombievrij krijgen? De zombies zijn trouwens ook niet zoals je ze gewend bent. In deze wereld, kan een gewoon mens ze niet zien. Het zijn geen doorsnee zombies en dat maakt het een originele serie.

In dit boek leer je Frosty en Milla stukken beter kennen. Thema’s als: verraad, overlevingsdrang, vriendschap, liefde en ontkenning, staan centraal in dit verhaal.

De achterflap, lijkt te suggereren dat het weer een verhaal is over Ali. Maar de verhaallijnen die je in dit boek volgt zijn die van Frosty en Milla. En dat is na 3 boeken, enorm wennen.

Boek 4 van de white rabbit chronicles is heel anders geschreven. Hierdoor mis je Ali en Cole uit de vorige boeken echt. Ze komen er wel in voor, maar een beetje op de achtergrond. Dit is namelijk de kans voor Frosty om in de schijnwerpers te staan. Ik hou van Frosty, echt waar. Maar wou hem echt een schop onder zijn kort geven in dit verhaal. Ga er voor kerel!

Er zijn behoorlijk veel zwijmel momentjes, maar het draait ook om verlies en het accepteren daarvan. Toch zit er ook genoeg vuurwerk in. Maar ik mistte het vuurwerk tussen Ali en Cole echt. Doordat Frosty en Milla heel anders zijn, dan mijn 2 favoriete personages, leest het heel anders. Frosty is echt gigantisch boos en zit in de knoop met zichzelf. Toch is het ook verfrissend om de zombie wereld door hun ogen te zien.
Het einde is een echt einde. Ik heb er vrede mee. Toch vind ik het heel jammer, dat er niet meer boeken gaan komen over Ali. Ik hou van die meid! Het eindigt wel op een typische Ali manier en dat vond ik erg leuk.
Ik vond dit wel het minst spannende boek in de serie. Daarom geef ik 3.5***.


 

img_1534678585039-442643727.jpg

Dit boek neemt je mee naar Alaska. In the middle of nowhere ligt het dorpje: Lost Creek. Corey groeit er op, samen met haar excentrieke beste vriendin Kyra. Corey haar moeder krijgt een baan aangeboden in de bewoonde wereld en ze verhuizen. De vriendinnen beloven elkaar, dat ze elkaar snel weer zien en ze blíjven contact houden. Als Corey een aantal maanden later hoort dat Kyra is gestorven, gaat ze meteen naar Lost Creek. Maar eenmaal daar aangekomen voelt ze zich niet welkom. En er is iets vreemds aan de hand. Kyra zou zelfmoord hebben gepleegd, Corey gelooft dat niet en gaat op onderzoek uit. De mensen in Lost Creek doen vreemd, ik kreeg er de kriebels van. De mensen in het dorp doen geheimzinnig en lijken vrede te hebben met Kyra haar dood. Naarmate ze meer puzzelstukjes kan plaatsen, komt ze erachter dat er veel meer aan de hand is.
De mysterieuze sfeer, laat je doorlezen. Het is ook best spannend, maar op een manier dat je er de kriebels van krijgt. Als lezer gaan je haren rechtop staan van de dorpsbewoners. Ze zeggen namelijk vaak hetzelfde over de dood van Kyra en lijken er helemáál niet om te treuren. Dit zorgt voor een horror achtige sfeer in een koude omgeving. Niet alleen de omgeving is koud, de mensen ook.
Het leest erg vlot, het plot is niet echt verrassend. Maar die sfeer, maakt het hele boek tot een verhaal waarbij je door moet lezen. Psychologisch gezien, zit dit boek erg sterk in elkaar. En het geeft ook een kijkje in wat wij menselijkheid noemen of het gebrek eraan. Dit boek is heel anders dan 54 minuten. 54 minuten was heel reëel. Dit boek zie ik niet zo snel echt gebeuren. Dus meer fantasie zit er in dit verhaal. Ik heb er van genoten, hou van deze schrijfstijl. 4****


 

 

2018-07-17 15-535433606..jpeg

Dit is echt een prachtig geïllustreerd boek. Boek 1 van de serie. De illustraties zijn van hoge kwaliteit En De dieren kunnen zo van af de bladzijdes je leven in lopen, zo echt, ziet het eruit. Het verhaal is ook spannend.
Een bijenkoningin wordt uit haar gemeenschap gejaagd. De nieuwe koningin wil haar te pakken krijgen en stuurt een leger op haar af. Twee koninginnen dat kan echt niet. Ze vlucht weg en komt terecht bij De poort van Heinde. Daar begint ze een avontuur, dat je een beetje doet denken aan Alice in wonderland. Dieren en insecten met raadsels, rijmpjes en vreemde logica. Ook de rekentafels zijn hier heel anders dan je gewend bent. Veel dieren nemen alles letterlijk en hun namen moet je als lezer Ook letterlijk nemen. De mier van welkom, heet je welkom. De muggenzifter, ziet de hele dag door…. De suikerspin is ook echt van suiker en knalroze. Blitskikkers, ezelsbrug, landkaartje, octopus en doodgraver, zijn neen aantal dieren, die me bijblijven. Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal. De bijenkoningen wil graag gelukkig verder leven, maar hoe kan ze ooit haar draai vinden in deze vreemde wereld, met nog vreemdere tuinen en bewoners? Je fantasie gaat aan de loop en je bent door het konijnenhol deze wereld in gevallen. Ik wou niet meer weg ook.
Het leest vlot, is best leerzaam af en toe.. En het zit vol met humor. En toch is het ook een spannend avontuur door een prachtig op papier gezette wereld. Met woorden en penselen. Het is prachtig vormgegeven en een pareltje in de boekenkast. Leuk om voor te lezen of zelf te lezen. Voor elke leeftijd zit er wel iets in dat je beetpakt. Een echte aanrader! 5 DIKKE STERREN*****

 

—————–

2018-07-17 14-200191319..jpeg

Dit boek is vanaf het begin spannend. Je waant je in avontuurlijk verhaal in de Scheveningse duinen. Daar kun je allerlei bunkers uit wo2 vinden en sommigen zijn nog niet ontdekt.
Erik en Zoe zijn op avontuur en ontdekken een nieuwe ruimte onder de grond. Daar komt Erik een mysterieuze ring tegen en neemt hem mee naar huis. Het smaakt naar meer en Erik wil verder zoeken. Samen met den aantal vrienden komt hij terecht in een duistere wereld onder de grond. Komen ze er ooit nog uit, of zitten ze er voorgoed vast?

Het is soms beklemmend benauwd en erg claustrofobisch. Als lezer voel je dat maar al te goed. Dat is echt goed gedaan. Nagelbijten dus.

Dit boek gaat over duistere experimenten en tijd. Wat is tijd nu eigenlijk? Het is niet meer zeker wat nu het heden of het verleden is. Je raakt er een beetje van in de war, maar je krijgt antwoord op je vragen. De nazi’s waren geïnteresseerd in buitengewone duistere dingen. Ze komen erachter dat dertiendagh op de loer ligt. En de klok tikt maar verder……..
Het is dus een jeugdboek, maar niet echt in een genre hokje te stoppen. Thriller, sciencefiction en historie zijn in een unieke mix samen gebracht. Leest als een speer! Pageturner.
Het einde komt zomaar ineens. Het is dus nogal abrupt af. Wel een gesloten einde, maar het ging iets te Snel in mijn ogen. Had wat uitgebreider gemogen. Ik geef het boek 4****


20180617_1226231114817917.png

Oli Veyn – de orde van de poortwachters: deel1, Initiatie

Nido is een sterk meisje, school is elke dag weer een plaag voor haar. Haar klasgenoten pesten en treiteren haar vreselijk. Een schoolreisje loopt enorm uit de hand.

Nido komt in aanraking met een geheime orde en ze moet noodgedwongen een zware opleiding volgen. Ook hier heeft ze een kwelgeest: Sert. Maar ze geeft niet op en leert zichzelf steeds beter kennen. Ze moet vechten voor haar leven en komt er al snel achter, dat het leven van een Poortwachter levensgevaarlijk is. De Poortwachters beschermen de wereld namelijk tegen alles, wat er aan de andere kant van de poort op de loer ligt. Maar ook in de normale wereld, moet je ogen in je rug hebben. Het gevoel van onveiligheid, liet mij niet meer los……….Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Dit is een verhaal, dat heel vlot leest. Ik zou het fantasy noemen, young adult met een vleugje science fiction. Bijzondere wezens, vertrouwen, prachtige zenuwslopende vechtscenes en andere dimensies, zijn maar een paar steekwoorden. Het boek raakt je ook, dat kan niet anders. Hierdoor is het een echte pageturner en als je het boek dichtslaat wil je meteen meer.

Nido is een personage, waarin ik veel herken. Dus het verhaal werd ook persoonlijk. Je wilt haar het liefste een knuffel geven en vertellen dat alles weer goed komt. Maar in haar geval, kun je die belofte niet waarmaken.

Ook heb ik er een dikke bookcrush aan over gehouden. ( of moet ik zeggen 2 crushes)? De liefde in dit boek is zo sterk. En ik hoop dat Nido gelukkig mag zijn, met de man van haar keuze in de toekomst. Opoffering en keuzes maken, ze krijgt veel voor haar kiezen…. En de mensen die van haar houden ook. De emoties in het boek, slepen je deze mysterieuze wereld in. Heb genoten vanaf het begin tot het eind!

Na het lezen van Dit boek, kijk je iets anders naar toeristische bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de grote poorten en bogen in diverse grote steden. En de Stonehenge is nog mysterieuzer geworden. Omdat je toch denkt: wat als? Heerlijk die mysterieuze sfeer!
Heerlijk boek, ik geef het,5*****


 

92000000795790741401473184.jpg

Dit tweede boek zit ook weer vol met actie. Ruby werkt nu voor de kinderalliantie en ze haat het. Ze moet op zoek naar een flashdrive. Daar staat de waarheid op, over de ziekte die veel kinderen treft. Maar je kunt het ook zien als een gave. De kinderen hebben allemaal een superkracht. En die van Ruby is zeldzaam.
Er is alleen een probleem : de flashdrive is in handen gekomen van Liam. Een jongen die ze nooit zou willen vergeten. Maar ze heeft haar gave op hem gebruikt, hij zal het haar nóóit vergeven, alleen weet hij niet meer wie ze is. Ze komt in veel nare situaties terecht en moet vechten voor haar leven en die van haar vrienden. Ze staat voor een keuze. Kiest ze voor de alliantie of haar oude vrienden? Ze moet ook nog eens leren om te gaan met haar kracht.
Ik vond het heerlijk lezen. Alleen was het hartverscheurend om mijn favo personages , steeds ruziënd te zien. Dat werd me echt te veel van het goede. Ik dacht echt: please, kiss and make up! Door Deze ruzies, gaat de vaart er ook best uit. Maar het blijft een spannend en emotionele roadtrip. Overleven is moeilijk. En hoe kun je iedereen veilig houden? Ruby is een echte doorzetter, maar ze moet gewoon voor Liam gaan. Het is duidelijk dat ze voor elkaar gemaakt zijn.
Emotionele rollercoaster, vlot geschreven, leest daarom heel snel. Het is best een dik boek, maar dat heb je niet door tijdens het lezen, omdat je erin wordt gezogen.
Ik geef het boek 4 ****


 

92000000732807441597190559.jpg

Deze prachtige wereld vol met magie, kan ik iedereen aanraden. Griselda wil alle macht In haar handen krijgen. William en Martha, hun tantes en een aantal andere reisgenoten, vervolgen hun weg.

 

In dit tweede boek van deze prachtige serie, ga je verder waar het eerste boek stopte. William zijn leven is in gevaar. Hij is nog steeds in een diepe slaap , zullen ze hem wakker krijgen, voordat het te laat is?

 

Ze volgen aanwijzingen naar een hopelijk goede toekomst. Deze zijn op magische en cryptische manieren verstopt. Soms zo moeilijk dat ze geen uitweg meer zien. Maar ze moeten Terra Fabula redden van de ondergang. Dat zijn ze hun familie verplicht, maar ook de mensheid. Terra Fabula is namelijk de bron van verhalen en sprookjes. De wortels komen daar vandaan, en moeten blijven bestaan. Waar zou de mens zijn zonder prachtige fantasche verhalen?

 

Het boek zit vol actie en leuke humor. Ook zitten er weer aparte dingen in, je boek gaat namelijk aan de loop… pas op voor magische spreuken tijdens het lezen. Je weet nooit wat je kunt verwachten als je de bladzijde omslaat! Het is echt origineel. De extra’s bij het boek, zijn ook zeer gaaf. Het lezen is echt een feestje.

 

Door de actie, kun je het boek niet meer wegleggen. Een echte pageturner. Ik ben fan van Deze prachtige fantasy wereld. Je kunt alles zo voor je zien en uren verdwalen in Terra Fabula.Dikke 5*****

 

————

IMG_20180304_122409_919.jpg

(Deze auteur komt op de Dutch Comic Con 31 maart en 1 april 2018).
Dit boek neemt je mee, naar de meest zenuwslopende 54 minuten, uit het leven van een groep leerlingen. De doodsangst overheerst, maar de wil om te leven is nog groter.
Op een rustige eerste schooldag, is er altijd een toespraak. Bijna alle leerlingen zitten dan in de aula te luisteren. Dit is het moment om toe te slaan. Het moment om wraak te nemen op iedereen die je leven heeft verpest. Het is een actueel verhaal, het gebeurt immers nog te vaak in de verenigde staten. Er hoeft maar een persoon door te draaien en toegang te hebben tot een wapen. De schutter in dit boek richt een bloedbad aan. Je komt steeds meer te weten over wat hem tot deze daad gedreven heeft. Het valt niet goed te praten. Maar toch leer je de mens kennen, achter de schutter.
Je ziet het verhaal door vrij veel ogen en vanaf verschillende kanten. Per minuut wordt deze hele vreselijk beangstigende toestand beschreven. Het raakt mij ontzettend diep. Want dit schetst een zeer reëel beeld, over hoe zo’n situatie zich echt zal voltrekken. Dit maakt het zo aangrijpend dat het een echte pageturner is. Het gebruik van social media heeft ook een rol in dit verhaal. Dat is origineel weergegeven.
De klok tikt door….Wie komt er levend uit deze schietpartij en wie niet. Verdriet. Angst. Schuld. Onschuld. Wraak. Het zijn allemaal aspecten die aan bod komen.
In het begin vraag je, je soms af: waarom zoveel verhaallijnen? Maar ze komen allemaal samen en worden een geheel. Heel knap gedaan! 5*****

 

——————-

2018-02-20 15.19.04.png

Miranda Peters – Hart van Glas

Hester leeft al 10 jaar met een enorm schuldgevoel. Ze heeft haar vader niet kunnen redden, nadat ze verongelukken met het hele gezin. Hester heeft een bijzondere kracht, maar kon alleen haar moeder en zusje redden. Hester wil zo graag een normaal meisje zijn. Helaas, zal dat niet gaan gebeuren. Haar beste vriendin en haar moeder en zusje weten van haar kracht af: ze is namelijk super sterk. Ze moet zich vaak inhouden, omdat ze niet ontdekt wil worden. Ze is nooit ziek en loopt nooit, ook maar een schrammetje op. Dan begint ze ineens te dromen over een super knappe jongen, was hij maar echt! Siem zet haar leven op de kop. Ze kan niet meer zonder hem. Ze wil hem nooit en te never kwijt.

Het verhaal heeft een spannende rode draad. De angst om ontdekt te worden. Niemand wil als een proefkonijn eindigen. Maar een groot gedeelte van het boek, is toch ook echt om bij weg te zwijmelen. Liefde waar je het warm van krijgt. Dus er zitten twee soorten spanning in het boek. De mix is goed, ik had alleen graag meer gelezen over die speciale kracht. Daar kon ik geen genoeg van krijgen. Dat personages niet van elkaar af kunnen blijven, is op een andere manier spannend. Maar ik hou daar persoonlijk niet van. Het is net even te veel romantiek, voor mij. Stiekem geniet ik toch ook wel een beetje van die aantrekkingskracht, tussen de personages, af en toe😉.

De titel is echt perfect gekozen, het duurt een tijdje voordat je erachter komt, waarom het boek zo heet. Het is vlot geschreven en je leest het snel uit. Aan het einde wil je weten hoe het verder gaat. Het einde is dus vrij open en ik wil zeker het volgende boek ook lezen.
Het krijgt van mij een 7. ( dat komt neer op 3,5***).

————————

2018-02-12 16.00.04.pngHayley Barker – Showstopper

Het circusleven trekt ons allemaal aan. Maar in dit circus is alles anders. De zuivere mensen gaan er graag heen, en dan willen ze dat er doden vallen tijdens de optredens. De artiesten zijn Droesems en een droesem is niks waard. Het zijn mensen die te zwakke genen hebben. Ze zijn er voor het vermaak van de zuiveren. Als kleine kinderen worden ze uit de sloppenwijken geplukt. Het leven in het circus is net zoiets als de gevangenis. Je weet nooit of je de volgende dag nog leeft. Wat heeft de spreekstalmeester Silvio voor je bedacht? De artiesten hebben veel pijn, maar voor de buitenwereld is daar niets van te zien.

Je volgt twee verhaallijnen. De eerste is van Hoshiko (de Kat), de koorddanseres van het circus. Ze is een publiekstrekker. Ze is een sterke jonge dame en heeft zich bij haar lot neergelegd… Ze zal sterven, niemand komt levend uit het circus! Op een dag lijkt haar laatste uur geslagen. Maar dan verschijnt er een zuivere jongen ten tonele. Ben is de zoon van de minister van droesemhandhaving. Zijn moeder heeft het hem met de paplepel ingegoten : droesems zijn slecht, tuig en niets waard. Doordat zij de minister is, komt hij in aanraking met het circus. Hij doet iets afschuwelijks in de ogen van zijn moeder en alle Zuiveren. Hierdoor gaat hij de wereld door ándere ogen zien en dan staat zijn hele wereld op zijn kop.

Dit circus verbergt vele geheimen. Sommige zijn gruwelijk en het blijft achter gesloten deuren. De buitenwereld mag er niks van weten….of het kan ze niks schelen.

Vlot geschreven. Super spannend en origineel. Er zitten stukjes in die bij horrorliefhebbers zeker in de smaak gaan vallen. Hartverscheurende momenten…. Maar vooral voel je als lezer dat de tijd dringt. Komen ze ooit nog levend uit dit horrorcircus?

De weergave is prachtig. De cover is mooi. De titel perfect. Elk hoofdstuk zie je door de ogen van Hoshiko of Ben. Ben zijn hoofdstukken herken je aan de tekening van de jongen op de berg. Hoshiko is een meisje op een koord.

Het einde is redelijk open, dus ik hoop dat deel twee snel komt!

Het is heel spannend, soms bloederig, maar vooral de doodsangst van de personages die in de lucht blijft hangen, zorgt voor kippenvel momenten. Ik geef het boek 5******.

————————–

2018-02-10 12.35.45.png

Dolfje komt erachter dat hij de weerwolvenkoorts heeft. Hoe moet hij hier ooit weer van genezen? Bij elke nies raakt hij haren kwijt, straks is hij helemáál kaal. En groeien die haren weer aan of is het blijvend? Het is ook nog eens zeer besmettelijk. Hij moet proberen zo min mogelijk weerwolven te besmetten. Hij gaat met zijn neef op zoek naar een medicijn. Zijn neef praat een beetje raar en al snel niest ook hij iedereen omver! Er moet een medicijn zijn, maar degene die het antwoord moet hebben is het vergeten. Het is een race tegen de klok, is Dolfje op tijd?
Erg leuk is de rol van de eekhoorn. Hij is maar bezig met zijn nootjes. Steekt zijn tong uit en bekogeld de weerwolven. Hij durft wel. Dit zorgt weer voor de nodige dosis humor, die je van Paul van loon gewend bent. De meester van Grumor.
De illustraties zijn enorm leuk en passen bij scènes uit het boek. Deze versie is ook nog eens erg cool. De hardcover heeft namelijk lampjes, die knipperen. Het is heel moeilijk om daar van af te blijven tijdens het lezen. Plezierig lezen en kijken, voor jong en oud!
Dit boek is spannend, grappig en prachtig ! Een van de leukste kinderboeken volgens mij. 5*****

—————————-

In het Zwarte Woud ligt een klein vergeten stadje: Schreiberg. Het is er ongelooflijk saai. Frederick  woont in dit stadje, bij zijn oom  ( die ook meteen de Burgemeester dar is). Er valt niets te beleven  Frederick heeft het niet naar zijn zin op school. De andere kinderen vinden hem maar een griezel. Hij heeft ook een vreemde hobby: hij maakt vreemde skeletten, van allerlei dieren. En hij heeft gevaarlijke uitvindingen, die voor bijzondere taferelen zorgen.
Cornelius Brock aast op de baan van Frederick zijn oom. Hij wil de macht in handen krijgen,  maar speelt een gemeen spelletje. Maar het is al heel lang zo dat alleen een Grimwald burgemeester kan worden. Dit heeft een reden: Schreiberg heeft namelijk een groot geheim.  Niemand weet daar iets van af, alleen de burgemeester. Frederick is heel nieuwsgierig en besluit op een avond om zijn oom te volgen. Waarom is het bos verboden terrein? Wie krijgt me macht over Schreiberg in handen?

Ik vond het een geweldig verhaal. De cover is je helemaal duidelijk na het lezen. Ook de titel, gaat je helemaal duidelijk worden. Je vliegt er doorheen.  Leuk voor jong en oud. Het valt in het genre: Grumor. Griezelen en humor. Er zijn weinig auteurs die dat kunnen schrijven.

Geweldig als je er als lezer achter komt, wat dat geheim nu eenmaal is. Bomvol humor, maar ook erg spannend.  Het voelt aan als een race tegen de klok.

De sfeer is ook prachtig, winterse taferelen. Een oud kasteel, dorpsbewoners die op de Grimwalds neerkijken. Mensen die hebberig zijn en niet denken aan iemand zijn gevoelens. Eigenlijk gebeurt dat in het echte leven ook vaak genoeg. Sommige personages, daar krijg je de kriebels van. Andere wil je het liefste helpen. Maar je kunt ook de neiging niet onderdrukken , dat je er een echt achter het behang wilt plakken. Deze mix, maakt het een echte pageturner.

Korte hoofdstukken. En het smaakt echt naar meer. Ik hoop dan ook echt…. Dat er nog veel meer boeken komen in deze sfeer. 5*****

——————————————–

wonderkabinet

Brian Selznick- Het Wonder Kabinet

uitgelezen op: 3/11/2017

Dit boek telt ongeveer 637 pagina’s…..Toch leest het als een trein.

Ik vind de vormgeving en het idee erachter, super origineel!

Ben is een jongen, die op jonge leeftijd zijn moeder verliest. Hij wil al heel lang weten, wie zijn vader nu eigenlijk was. Zijn moeder heeft hem dat nooit kunnen vertellen. Ben komt in hun oude huis iets tegen, dat hem op het spoor zet naar zijn vader. Zijn verhaal lees je door middel van woorden.

Rose is een doof meisje, ze is fan van een actrice. Ze komt iets in de krant tegen en besluit op dat moment om uit huis weg te lopen. Ze is het binnen zitten spuugzat en wil de wereld verkennen. Haar verhaal is getekend. Het zijn prachtige illustraties, die hele pagina’s vullen. Je ziet haar verhaal, als een film voorbij komen. Dit is echt origineel en uniek!

Hun verhalen spelen zich af in verschillende tijden. Toch komen ze stukjes van elkaar tegen op hun avontuur. Het is een groot avontuur voor beide kinderen. Helemaal alleen op reis naar een magisch New York! En die magie voel je wel. Zal het Ben lukken om zijn vader te vinden? En wat is het doel van Rose nu eigenlijk?

Het is een boek dat ik in een paar avonden uitlas. Het smaakt zeker naar meer! Het is niet super spannend, maar wel een groots avontuur.

De auteur heeft het verhaal geschreven en de illustraties zijn ook van zijn hand. Heel bijzonder en mooi boek. Aanrader!

Ben je benieuwd naar, hoe het boek eruitziet? Klik dan op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=IqSpybhjatY&t=19s (daar kun je een glimp opvangen, van dit mooie, bijzondere boek).

Ik geef het boek 4****

 

 


Dieuwertje Boeren en Linda van de Pol. – Alleen als je durft 

uitgelezen op : 10/10/2017

Dit boek is voor de iets oudere kinderen en als volwassene ook heerlijk griezelen.

Je moet stevig in je schoenen staan om dit boek te lezen. Er staan verhalen in die je raken. Sommige krijg je echt de kriebels van. Andere wil je het einde liever niet van weten,of toch wel?

Verschillende thema’s komen aan bod, zoals : glaasje draaien, geesten zien,pestkoppen en een demonisch kind.  Ook leer je dat vloggen levensgevaarlijk kan zijn!

Je komt terecht in een tankstation die zo in een horrorfilm kan thuishoren.

Sadistische tandarts, horror op de skipiste en sporten is heel erg ongezond!

De zaaier van dood en verderf een het gevaar van stoer doen bij Truth or dare.

Als je ooit eens oppast op een nieuw adres…..dan ga je nu echt griezelen bij het laatste verhaal. Durf jij nog op te passen, na dit verhaal?

Creepy.

Spannend.

Eng.

Griezelig.

Leest enorm enorm vlot en smaakt echt naar meer. Je leest het op een avondje uit. En je hebt nergens anders tijd meer voor.

De cover is griezelig. De titel is  goed gevonden. Voor iedereen staat er wel een verhaal in, waar je echt de kriebels van krijgt. Een echte aanrader! 4,5 sterren!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

R.L. Stine – Help, hij leeft! 

Uitgelezen op : 9/10/2017

Dit boek is niet voor Angsthazen! Je gaat met andere ogen naar poppen kijken… Wat die jij als er een pop tot leven komt? Niet zomaar een pop. Deze pop maakt je het leven zuur en laat je niet meer met rust!

Linda vindt meneer Kletsmeijer in een leegstaand huis. Ze neemt hem mee naar huis en gaat proberen om te leren buikspreken. Meneer Kletsmeijer is een buikspreekpop. Haar broer Kris is jaloers.  Hij wil ook een buikspreekpop. Hij krijgt er een van zijn vader en noemt hem Meneer van Houten.  Deze pop blijkt al snel een eigen wil te hebben en hij eist dat ze doen wat hij zegt. Hoe kunnen ze van deze demonische pop afkomen?

Het is vlot geschreven, heeft veel actie en is een echte pageturner.  4****

—————————————-

Angela Sommer – Bodenburg – De kleine vampier 

uitgelezen op: 4/10/2017

Angela  Sommer – Bodenburg – De kleine vampier

Misschien heb je der kleine vampir vroeger wel eens op tv voorbij zien komen?  Dit boek hoort bij de nieuwe tekenfilm die binnenkort in de bioscoop gaat draaien…..

In dit allereerste verhaal gaat Anton op vakantie met zijn ouders.  Hij is dol op vampiers en griezelen. Ze overnachten in een vreemd hotel. Het is een kasteel en de eigenaren zijn echt een beetje kierewiet.  Anton maakt kennis met een vampierjongen: Rudolph. De familie van Rudolph is in gevaar en Anton wil zijn aardige vampiervriend helpen.

Ze moeten het opnemen tegen een beruchte vampierjager. Zijn ze op tijd om (de levens van?) de nogal ondode familieleden van Rudolph te redden?

Het is een verhaal vol actie en spanning. Het speelt zich grotendeels af in het donker,op oude begraafplaatsen.

Een kinderboek met een geweldige mix van Grumor : Griezelen en humor.

Neem nou die coole vliegende koe die ook op de cover staat. Ze eet geen gras meer. De eerste en enige vampiervampierkoe die ik ooit gezien heb in een boek!

Er staan ook nog eens hele leuke foto’s in uit de film. Zo krijg je een goed beeld van de personages.

Erg leuk vind ik het begin van elk hoofdstuk.  Bij elk nieuw hoofdstuk komt er een vleermuis bij te staan . Dus aan het einde van het boek zijn het Veel vleermuizen. Dit vind ik origineel!

Een super leuk boek voor jong en oud!

5*****


nooitdeburenbijten

Paul van Loon- Nooit de buren bijten

uitgelezen op: 30 september 2017

In dit eerste boek over de familie Rip, maak je kennis met deze nogal buitengewone familie. Hun buurman (Knieper) klaagt over geluidsoverlast en zijn kippen worden zo nu en dan leeggezogen gevonden. De buurman komt over als een zeurende oude man, maar hij heeft wel een punt…..

Er loopt soms een enorme grote hond in de tuin, waar hij nogal bang voor is….. De kinderen hebben vreemde trekjes en de buurvrouw ziet zo bleek! De kat van de buren is ook al zo vreemd, wat doet dat beest toch raar?!

De Rips willen gewoon in een normale wijk kunnen wonen. Ze willen niet opvallen. Ze doen op hun eigen manier, hun best om op gewone mensen te lijken.  De buurman wil ze weg hebben. Hij doet er dan ook alles aan om ze weg te pesten. De Rips weten er wel raad mee en zijn zich van geen kwaad bewust. In hun ogen doen zij niks verkeerd. De buurman krijgt te maken met een wandelend skelet, vreemde huisdieren en nog vreemdere buurtgenoten.

Tijdens het lezen denk je echt: Wie hoort er hier nu echt niet thuis?

Dit boek is Humor met Gruwelen. Een perfecte mix die de auteur GRUMOR noemt. Hij heeft helemaal gelijk.

Ook staan er zeer leuke illustraties in. Je vliegt er doorheen. Maar als je het boek uit hebt: Niet getreurd! Er is al een opvolger ook!

Paul is een van mijn jeugdhelden en ik ben en blijf dol op zijn boeken! Hij schrijft voor jong en oud: Voor iedereen die van griezelen houdt! Een echte aanrader!

4****


 

voorlopers

Mirjam Hildebrand- Voorlopers

uitgelezen op: 22/9/2017

Voor het lezen hoorde ik alleen maar goede dingen over dit boek. Dus ik ben heel blij dat ik het mocht lezen. En ben het helemaal eens met de andere lezers!

Dit boek is echt Origineel! Ik kon het bijna niet meer wegleggen! Een echte pageturner!

Het verhaal gaat over een meisje van 15 jaar oud: Emma. Ze heeft een bijzondere kracht. Ze hoort , ziet en voelt meer dan andere mensen. Op het eerste gezicht denk je dat ze zeer scherpe zintuigen heeft. Maar ze is zoveel meer! Ze is een Voorloper! Ze weet van niks, totdat er ineens een meisje (Philana)verschijnt die zegt dat ze bij een groep Voorlopers hoort. En haar vader is ook een Voorloper. Haar vader, die haar jaren geleden verlaten heeft. Ze heeft hem al in tijden niet meer gezien. Ze begint erg nieuwsgierig te worden en besluit om met Philana mee te gaan naar Frankrijk. Daar woont een grote groep Voorlopers. Ze wil meer over zichzelf te weten komen. Wat is haar kracht precies en waarom heet haar vader nooit laten merken dat ze een ook een Voorloper was?

Haar vader is heel terughoudend, maar de school voor voorlopers is bijzonder. Wat wil hij van haar? Waarom mag ze geen andere voorlopers helpen om een verdwenen jongen terug te vinden?

Dit meisje zit enorm met zichzelf in de knoop. Ze leert zichzelf beter kennen, naarmate het verhaal vordert. Ze komt erachter wie ze echt is. Ze moet vechten tegen allerlei gevoelens en zich proberen staande te houden in een voor haar nieuwe wereld. Het is een verhaal van een doorzetter! Wat een sterke meid is Emma! Psychologisch gezien, is dit boek echt een topper!

Het is spannend en mysterieus vanaf de allereerste bladzijde! Het raakt je diep en het laat je niet meer los. Je sluit dit meisje echt in je hart.

Je leert over zielsverwanten en bijzondere banden met dieren komen ook in het verhaal voor. Het is allemaal heel beeldend geschreven. Vooral als de Voorlopers hun krachten gebruiken, je ziet dat echt voor je. Ook als ze bijvoorbeeld hersenen lezen. Erg knap gedaan!

Het einde is wel vrij open nog. Dus ik hoop echt dat er nog veel meer gaat komen over de Voorlopers! Ik snak ook naar meer, om eerlijk te zijn. Het is zo origineel en spannend, dit boek blijft je wel een tijdje bij hoor!

Ik geef het ook echt 5***** omdat ik er heerlijk in kon wegdromen! Conclusie: 100% Top!

 


eden charbonneau

Joelle Charbonneau – Aan het hof van Eden

uitgelezen op: 10/9/2017

Een nieuwe Charbonneau, ik kijk er altijd naar uit. Toen ik dit boek in handen kreeg, was ik meteen verliefd op de cover. Als je deze beweegt in he licht, komt er een soort Metallic laagje tot leven. Hierdoor lijkt de troon op de voorkant meer tot leven te komen. En wit versus zwart/ licht tegen de duisternis speelt een grote rol in dit verhaal. Perfecte cover dus!

De toekomst van het koninkrijk Eden is zeer onzeker, als de koning en de kroonprins om het leven komen. De tweeling Andreus en Carys zijn de erfgenamen, maar er kan er maar een op de troon terecht komen. De tweeling is dol op elkaar. Ze willen dit zo snel mogelijk oplossen. Maar…De wetten van Eden schrijven iets heel anders voor: Ze weten niet wie van de tweeling als eerste geboren is. Dus moeten ze in een soort toernooi uitvechten, wie er op de troon komt. De duisternis neemt het koninkrijk over, als de verkeerde plaats neemt op de troon.

Eden is voortdurend in gevecht met de duisternis. Als dan de elektriciteit ook nog uitvalt, breekt er paniek uit. Ze zijn doodsbang voor wat er achter de muren van Eden huist. Dus ze moeten de strijd wel aangaan om Eden veilig te houden. Willen ze wel tegen elkaar vechten? En wat doet twijfel met hun sterke band? Gaan ze dit overleven en blijven ze elkaar steunen? De onzekerheid, voel je als lezer echt omhoog komen.

Als lezer voelt het aan als een complot. Maar ook als een samenzwering. Bovenal: Een vloek. Het roept veel gevoelens bij je op. Argwaan, vertrouwen en verliezen. Maar ook worden mensen tegen elkaar opgezet. Er worden dingen in hun hoofd gepraat. Wie kunnen ze nog vertrouwen, behalve zichzelf? Je familie? En wat doe jij voor echte liefde, hoe ver ga je?

Het is een spel om macht. Het is een spel om op de troon te komen. Het geeft de sfeer van Game of Thrones, maar dan in een Young Adult versie.

Het begin is echt even doorbijten. Ik moest echt in het verhaal komen. De spanning zit er niet meteen in. Het wekt wel je interesse. Pas later begint het goed spannend te worden. Dit is een klein minpuntje, maar het verhaal op zich is origineel en goed uitgedacht.

De schrijfstijl is vlot en het einde is vrij open. Er komt zeker nog een deel aan. Want je wilt weten hoe het gaat aflopen met Eden. Ik heb ook echt zin in het volgende boek! Ik geef het boek 4****.

 


mysteruim2

Julian Sedgwick- Het geheugenpaleis

uitgelezen op: 20/7/2017

Dit is het tweede deel van de Mysterium trilogie.

Danny is boos als hij hoort dat het circus (mysterium) zonder hem weer gaat optreden. Hij besluit weg te lopen om erbij te zijn. Zijn grootste droom is om zijn eigen optreden te hebben. Het circus is het enige thuis dat hij ooit gehad heeft.  Hij komt er achter dat de 49- bende actief is, vlakbij het circus in Barcelona. Hij wil dit ook onderzoeken. Het heeft allemaal iets te maken met de moord op zijn ouders. Hij wil de waarheid boven tafel krijgen! Eenmaal in Barcelona zit er meteen een huurmoordenaar achter hem aan. Hij moet rennen en vluchten voor zijn leven. En de 49 hebben het ook hem gemunt. Kan hij Barcelona overleven en is hij wel veilig in het circus? Hij begint steeds minder mensen te vertrouwen als er een groot ongeluk gebeurt met een van de circusartiesten. Hij krijgt gelukkig hulp van zijn vriendin Sing Sing. Deze jongedame heeft ballen en komt een geheimzinnige auditie doen bij het circus.

Het plot is verassend en ik zag het niet aankomen. Het boek is spannend van het begin tot het einde.

De vormgeving is prachtig. Het boek werkt in Aktes en hoofdstukken. Er staan zo nu en dan quotes tussendoor die met het circusleven te maken hebben.

De cover is een scene uit het boek. Danny komt weer terecht in een van zijn vader zijn trucs. Ook is de titel helemaal duidelijk wat later in het boek.

Het heeft een groot lettertype, maar is dan ook een kinderboek. Het leest als een trein en ik heb er weer van genoten! 4,5 sterren!

 

 

 

 


Lieve van den Berg – Reizende poefjes 

uitgelezen op : 31 / 5/2017

Pol en Polleke hebben een super lieve oma. Als ze op een dag bij hun oma zijn gaan ze een groot avontuur tegemoet. Bij oma komt magie tot leven. Pol komt erachter dat de poefjes kunnen vliegen.  Ze nemen hem mee naar een bijzonder land.  Koning  Barbaro heeft daar de macht.  Ook is er een vreselijke heks aanwezig. Ze heet Gemena en doet haar naam eer aan. Pol komt daar de reus Gigantus tegen in de kerkers. Samen besluiten ze om te ontsnappen.

Polleke mist haar broer enorm en ze gaat hem achterna.  Zij belandt in Luilekkerland. Daar kun je alles eten. Alles is eetbaar,  maar sommige eetbare wezens leven ook echt.

Pol heeft nog iemand die hem helpt :een raaf. Deze vogel kan praten.

Komen Pol en Polleke weer bij elkaar en komen ze ooit weer thuis?

Het is een prachtig, beeldend geschreven, Fantasie vol kinderboek. Wat erg leuk is: Er zit een Minecraft wereld in. Dat is toch erg actueel op het moment.  Ook gaan ze naar een themapark in Hoorn.  Erg leuk als je Er zelf bent geweest.

Het leest vlot. Groot lettertype.  Korte hoofdstukken. Leuke illustraties, maken het verhaal nog completer.  Leuk om te lezen, maar ook om voor te lezen!

Ik voelde de hele sfeer van kinderboeken uit mijn jeugd. In het bijzonder:  Roald Dahl. De Gvr.  Echt zo leuk dat het boek je weer even kind maakt. Heerlijk . Het krijgt van mij 4****


angst

Gitty Daneshvari- Angsten Academie

uitgelezen op: 22/5/2017

Stel je eens voor: Je krijgt een brief dat je bent toegelaten tot de Angsten Academie…………

De Angsten Academie is een groot geheim. Niemand weet er echt iets van. Behalve de mensen die er zelf op school hebben gezeten en een aantal artsen en hooggeplaatste personen. Kinderen worden er heen gestuurd als hun angst echt te gek voor woorden is. Als ze niet meer normaal kunnen functioneren. Niemand zal er ooit over vertellen, na hun tijd op deze school, want ze zijn bijna allemaal genezen. Het programma werkt dus echt!

Mevrouw Wellington heeft een aparte manier van lesgeven. De 4 leerlingen van deze zomer, zullen hun angsten onder ogen moeten zien. Samen met haar conciërge/ kok runt ze de hele school. Ook loopt er nog een hond rond : Spek. Hij is als een kind voor mevrouw Wellington.

Als de dingen helemaal mislopen op de school, besluiten de kinderen de school van zijn ondergang te redden. En dat valt niet mee met de angsten die ze hebben: De dood/ geliefden verliezen, Angst voor allerlei insecten, Watervrees en claustrofobie. Kunnen ze zichzelf overwinnen of stoppen ze ermee?

Het is mooi op papier gezet en de academie heeft een hoop geheimen. Achter elke deur zit iets verstopt. Het is ook humorvol geschreven en dat maakt het luchtig. Spannend? Ja, maar vooral leuk en interessant!

De vormgeving is erg mooi. Elk hoofdstuk begint met een bijzondere angst. Deze staat in een kader met de gehele naam en uitleg. Erg interessant en leerzaam!

Het is vrij simpel geschreven, maar het is dan ook een kinderboek. Het leest als een speer. Voorlezen is ook leuk!

Het plot was erg voorspelbaar, dit zag ik al van mijlenver aankomen. Dat vind ik dan erg jammer. Het is een leuk tussendoortje dit boek. 3***

 


slapen-doen-we-morgen-weer-alice-bakker-boek-cover-9789492115287

Alice Bakker – Slapen doen we morgen weer

uitgelezen op 14/5/2017

Merel (15 jaar) is groot fan van de band Twils. Ze spelen op het Koningsnachtconcert en Merel wil er samen heen met haar beste vriendin Sarah. Tijdens het concert gaat het helemaal mis. Iemand pleegt een aanslag en er vallen dodelijke slachtoffers. De dader heeft het voorzien op de band Twils.

Wie is de dader? En waarom heeft hij dit gedaan.

Voor Merel zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn, na deze dag. Ze is enorm verdrietig, maar wil dat de dader in de boeien geslagen wordt. Ze raakt verzeild in een wereld, waar niemand in terecht wil komen. Je kunt niet anders dan meevoelen met dit jonge meisje. De zoektocht naar de dader is spannend en meeslepend. Dit Young Adult boek is een echte pageturner. Slapen doe je morgen wel weer, want het boek moet echt uit! Dat is de quote die de auteur in mijn boek heeft gezet. En het is zo waar! Je kunt het boek niet wegleggen!

 

Het verhaal is zeer aangrijpend. Door het verlies, moet je af en toe een traantje wegpinken. Het raakt je gewoon! Je weet dat dit soort dingen ook in het echt kunnen gebeuren. Het kan overal gebeuren, elk moment van de dag. Toch laat je, jezelf niet bangmaken. Want je vrijheid is je veelste veel waard. Maar als je dan echt zoiets overkomt, dan sta je heel anders in het leven. Dat is aan Merel ook te merken. Mensen om haar heen veranderen, of hebben ze medelijden? Het is een dubbel gevoel.

 

De dader is iemand, die een tijdlang mysterieus blijft. Maar op een moment kom je erachter wie het is en waarom hij het heeft gedaan. Kun je medelijden voor hem voelen of niet? Dit zet je als lezer wel aan het denken!

 

Ook komen er een aantal bekende mensen voorbij. Onder andere een aantal Dj’s van 3FM. Dit zorgt ervoor dat het nog dichterbij komt. Dat gevoel heb ik het hele boek gehad, het voelt aan als dichtbij huis en je gaat nadenken over veiligheid.

 

Het leest ontzettend vlot! De hoofdstukken zijn geen nummers maar er staat netjes boven op welke dag en maand het zich afspeelt. Dat geeft een extra dimensie aan het verhaal, omdat je precies weet hoeveel tijd er tussen bepaalde gebeurtenissen zit!

Ik vond het een heerlijk boek, het heeft mij ontroerd. Dit boek geef ik 5***** en ik kijk er naar uit om in de toekomst meer van de ze auteur te kunnen lezen! 

 

 


vuurvliegjes

Gayle Forman- Vuurvliegjes

uitgelezen op: 5/5/ 2017

 

Dit boek schreeuwt om je aandacht. Achterop staat: Heb je ooit wel eens een nachtmerrie gehad?

Brit wordt door haar vader naar Red Rock verbannen. Haar vader is namelijk bang dat ze haar moeder achterna gaat. Brit weet zeker dat stiefmonster erachter zit. Haar stiefmoeder wil haar niet in de buurt hebben. Red Rock is een soort van gevangenis voor onhandelbare jongeren en jongeren met problemen. Het is een soort heropvoedingskamp, zo op het eerste gezicht. Maar als je er eenmaal gevangen zit, kom je er niet zo snel meer uit. Het is heel anders dan de folders je laten denken.  Je leert daar dus hoe je mensen de grond in kunt trappen en hoe je vrienden moet verraden, alleen maar om naar een hoger niveau te komen. Brit maakt er al snel vriendinnen , maar de leiding doet er alles aan om ze uit elkaar te drijven. De meiden besluiten dat Red Rock niet langer mag door gaan met deze mensonterende praktijken. Ze doen hun stinkende best om de waarheid buiten de deuren te krijgen. Dat is echt niet makkelijk. Komen ze ooit nog uit Red Rock? Of worden ze gesnapt bij hun plannen en zitten ze er minstens tot hun 18de vast?

Stel je eens voor dat je ergens terecht komt, waar je niet thuishoort. Ze proberen je gek te maken, terwijl je dat niet bent…Wat een louche praktijken houdt deze instelling erop na. Het geeft je echt de kriebels. Het vertrouwen van andere mensen raken de meiden van deze instelling helemaal kwijt! Want iedereen kan je zo verraden of achter je rug om over je praten. Allemaal uit eigenbelang.

De humor is echt goed en de zelfspot is op het randje. Maar het maakt het onderwerp luchtig. Je leest het in een paar dagen uit. Echt spannend is het niet. Een lekker tussendoortje, om buiten in het zonnetje te lezen of ‘s avonds op de bank.

Het thema is niet heel erg origineel, maar wel een goed thema om aan te kaarten. Ik weet zeker dat dit soort dingen echt gebeuren op instellingen. Laten we hopen dat die opgedoekt gaan worden! Maar veel controle is er niet, dus als ouder(s) moet je er maar van uitgaan dat je kind in goede handen is. Maar dit boek laat je dan toch weer even nadenken of wegsturen wel een goede optie is!

Het boek is vlot geschreven en heeft korte hoofdstukken. De titel wordt je ook wel duidelijk.

Ik geef het boek 3,5 sterren!


vetoud

Richard Zuiderveld & Aant Jelle Soepboer- Vet Oud! Tweede Wereld oorlog

uitgelezen op 28/4/2017

 

De auteurs van dit boek geven geschiedenisles op middelbare scholen. Zij maken geschiedenis spannend en meeslepend. Het is echt een heel mooi boek! Ze nemen je mee naar de tweede wereldoorlog. Stapsgewijs ga je van af de allereerste onrust door de oorlog heen. En je eindigt bij de atoombom(men)op Japan.

De vormgeving is zeer kleurrijk. Aan het begin van elk hoofdstuk staan wat leerzame feiten en tussendoor stellen ze belangrijke personen voor in de oorlog!

Elk hoofdstuk heeft een spannend verhaal. Je kunt het meebeleven door de ogen van een jonge meid of een jongen. Het maakt geschiedenis enorm spannend en ik het doet me denken aan mijn eigen geschiedenisleraar. Hij maakte de lessen ook altijd leuk. Geen datums opdreunen, maar gewoon laten zien en voelen hoe het was in de oorlog.

Het is enorm aangrijpend! Ze laten je voelen hoe het was om in bezet Nederland te wonen. Landverraders en NSB’ers. Het verzet komt ook goed aan bod. Maar ook de strijd in Rusland wordt uitgebreid besproken. De gevangenenkampen in Indië, maar ook de Holocaust en de kampen waar de Nazi’s ongewenste mensen in opsloten. Operatie Overlord en Market Garden. Hoe konden mensen overleven in een van de koudste winters ooit? De bevrijding en de verwoesting van Japanse steden.

Het zijn soms heftige verhalen, een voor een spannend, aangrijpend en meeslepend. Ze laten je niet meer los ook. Ik vind het echt heerlijk vlot lezen en je steekt er ook nog wat van op. Er zijn dingen die je nog niet wist. Of dingen die je was vergeten….Het frist je geheugen weer een beetje op. De oorlog mag nooit vergeten worden. Ik lees sowieso graag over de tweede wereld oorlog, maar voor leergierige jongen (of oudere) mensen is dit een echte aanrader. Je gaat geschiedenis hierdoor met andere ogen bekijken! De doelgroep is middelbare scholieren..Maar ik als volwassene vind het ook echt een super mooi en goed boek!

Stiekem kijk ik enorm uit naar nog meer van deze boeken. Deze auteurs vertellen zo boeiend dat je niet kunt stoppen met lezen. Het smaakt zeker naar meer. Dikke 5 sterren*****

 


FA-COVER-3-opmaak2

Simone Aerts- Fashion Academy, Punk meets preppy

uitgelezen op 23/4/2017

Dit kinderboek is alweer de derde in de serie. Dit keer gaat de Fashion Academy voor het thema: Punk vs Preppy. Wie gaat dit jaar de geheime opdracht krijgen? En wie gaat de pop-upstore opdracht winnen? Er is weer veel geheimzinnigheid en het is spannend omdat je wilt weten of het allemaal goed komt. De slaapverwekkende Meester Musch is weer van de partij, maar ook alle andere leraren weer wie of wat is de De Klos? Je komt er allemaal achter!

Tasia heeft het niet meer zo naar haar zin op de academy. Ze heeft het gevoel dat alles al weet en niets bij kan leren. Ze voelt zich er niet meer thuis. Dus sluipt ze vaak weg van de Academy om een aantal jongeren in het park te ontmoeten. De geheime opdracht zorgt voor stress, bij de gelukkige leerling die hem dit jaar krijgt. Hij moet hij dit tot een goed einde brengen? Onderling is er veel strijd tussen de leerlingen, maar dit keer moeten ze samen werken aan een project. Als dat maar goed gaat! En gaan ze het op tijd voor elkaar krijgen?

Het is een heel leuk boek om te lezen,leest lekker vlot en je zit zo weer in het verhaal van de leerlingen op deze bijzondere kostschool. Kinderen kunnen het ook zelf lezen, het is vrij simpel Nederlands en zo nu en dan nog leerzaam ook. Je leert heel wat bij over de mode en bepaalde technieken. Het is dus een boek waar je wat van opsteekt ook. Een heerlijke frisse kijk op de mode wereld. Veel kinderen zouden willen dat deze school echt bestaat. Maar misschien krijgen ze wel een uitnodiging binnenkort, net zoals bij Harry Potter worden alleen de kinderen met talent uitgenodigd om naar deze school te gaan, via een brief!

Weer heel veel leuke illustraties van Tante Beun. Ze maakt dit keer gebruik van veel zwart en oranje. Erg leuk. De vormgeving is ook mooi. Hardcover met leeslint en het geheel ziet er erg fleurig uit. Leuk om voor te lezen of zelf te lezen.

Ik geef het boek een 7,5 als ik een cijfer mag geven. Dat komt neer op 3,5-4****.

 


lege kamers

Susanne Koster- Lege Kamers

uitgelezen op 6/4/2017

 

Deze Young Adult (psychologisch drama/roman) is vanuit een bijzonder oogpunt geschreven: Venita.

Ze verhuist naar een Amsterdam, dat is een hele omschakeling want ze is een dorp gewend. Ze leert Camila kennen en ze zijn meteen goede vriendinnen. Camila is erg bazig, maar ze is de enigste persoon waar Venita haar hart bij kan luchten. Venita heeft namelijk een groot schuldgevoel en kan het verleden niet loslaten. Thuis kan ze er met niemand over praten. Camila zorgt ervoor dat Venita boete gaat doen voor haar verleden en Venita doet alles wat zij zegt.

Het is een boek dat je snel uitleest. Soms moet je een paar zinnen opnieuw lezen, omdat Venita nogal in de war is. Maar iemand met een psychose denkt anders na. Dit is een unieke kijk in het hoofd van zo’n persoon!

Het is een emotionele rollercoaster waar Venita in zit. Het gaat over een jong vrouw die een psychose krijgt. Hoe gaat zij er mee om? En wat doen de mensen om haar heen ermee? Het raakt je echt. Uiteindelijk kan iedereen die er vatbaar voor is een psychose krijgen. Het komt veel vaker voor dan je denkt. De auteur maakt het hierdoor bespreekbaar. Jonge mensen denken vaak dat mensen ze voor gek zullen verklaren, maar niets is minder waar. Je hoeft je hier niet voor te schamen. Met de steun van de mensen om je heen kom je een heel eind. Maar wanneer trek je aan de bel? Dit verhaal zal veel mensen bekend voorkomen. Hoe ga je om met een psychose? Wat doe als iets zo echt lijkt, maar het niet is? En hoe helpen de instanties iemand met een psychose?

De cover past echt bij het verhaal en de titel ook. Echt heerlijk als dat allemaal goed duidelijk wordt!

Het is een zeer origineel verhaal en ik vind het bijzonder knap van de auteur om dit aan te kaarten. Het geeft een andere kijk op mensen met een psychose en zal je kijk erop veranderen. Je kunt niet iemand meer zomaar gek noemen. En je gaat je schamen, omdat je dat toch wel gedacht hebt over mensen.

Toen ik het boek uit had, moest ik alles even een plekje geven. Het is een heftig verhaal en ik kon niet zomaar in een ander verhaal stappen! Ik geef het boek een dikke 8! 4**** dus!

 


ravelijn

Paul van Loon – Raveleijn

uitgelezen op: 26/3/2017

Thomas, Joost, Maurits en de tweeling Emma en Lisa verhuizen naar een afgelegen dorp. Ze weten niet of ze het wel zo leuk vinden daar. Vooral Thomas mist zijn vrienden en de band waar hij in zat. Hij wil het liefste terug naar hun oude leven.

Alles is een klap anders als Joost thuiskomt met wilde verhalen over ridders en ruiters. Niemand gelooft hem, maar als ze zelf de mysterieuze poort doorgaan zien ze het met eigen ogen. Op de poort zitten raven, deze vogels gaan met ze mee door de poort. Daar veranderen ze in paarden en de kinderen in ridders. Ze komen terecht in een andere tijd, of een parallelle wereld. Ze zien in ieder geval ook  hun eigen huis en de bakker in de wereld van Raveleijn. In Raveleijn moeten ze de bewoners helpen om uit de greep van Graaf Olaf te komen. De Graaf heeft vreemde wezens in zijn macht die het volk teisteren. Er verdwijnen ook steeds jonge jongens. Wat is er hier aan de hand?

Dit verhaal is erg spannend en vlot geschreven. Je vliegt er doorheen!

De illustraties zijn echt beeldschoon en je kunt er minuten lang naar kijken. Ze hebben veel details.

De vormgeving is sowieso al prachtig. Elk hoofdstuk begint met een grote titel en hoofdstuknummer. En vaak eindigt een hoofdstuk ook met een illustratie geheel in een kleur. Maar de illustratie heeft altijd met het verhaal op dat moment te maken. De binnenkant heeft de uitgever ook prachtig gedaan! Als je het boek openslaat zie je meteen vliegende raven. En als je nog niet in de Efteling bent geweest bij de show van Raveleijn wordt je wel enorm nieuwsgierig!

Paul heb ik onlangs ontmoet en hij heeft mijn boek dan ook gesigneerd met de woorden:

*Raveleijn, Waar Raven Ruijters zullen Zeijn*

En dat is ook helemaal waar. Wat een sierlijk handschrift heeft hij. Als volwassene kun je altijd nog steeds van zijn verhalen genieten. Een van mijn jeugdhelden! Genieten geblazen voor jong en oud! Hij weet je nog altijd in zijn verhalen te zuigen. Ik hoop nog vele mooie verhalen van hem te mogen lezen!

Ik geef het boek 4,5 sterren (Cijfer: 9).


yinyang

Nienke Pool – Yin en Yang

uitgelezen op: 22/2/2017

In dit boek neemt de auteur je mee naar het oude China. Mayka-Ling groeit op in een bijzondere wereld.

Ze leert dat Yin en Yang uit een reusachtig ei kwamen, de hele wereld kwam uit een ei. Ze kan zich dat bijna niet voorstellen. Haar leven is niet zoals de doorsnee meisjes in China. Zij groeit op binnen de gesloten muren van haar vaders grote huis. Hij is de Mandarijn van de provincie. Hij heeft meerdere vrouwen en heel veel kinderen bij deze vrouwen.

Ze heeft een bijzonder klein vriendje: Long, hij is een Ba xian.

Je ziet veel dingen door haar ogen. Sommige dingen zijn wereldvreemd voor ons. Maar zo kijken zij ook naar onze gebruiken!

In dit verhaal lees je hoe het leven eruit zag voor zo’n meisje. Veel historische feiten komen er voorbij, dus is het ook nog eens enorm leerzaam. Echte geschiedenis is soms bikkelhard, maar moet echt de wereld in. De gebruiken in China waren vaak gruwelijk en grof. Dus je moet wel af en toe even slikken. Het is best heftig wat dat meisje meemaakt. Maar het laat je wel even nadenken over je eigen situatie. Je bent namelijk in een heel andere cultuur geboren!

De illustraties (Ingrid van der Knaap) zijn echt prachtig. Ze geven je een extra kijkje in het verhaal en op de mensen die erin voorkomen. Ik vind het altijd mooi om illustraties te zien in een leerzaam boek. Het geeft een beter beeld en is ook weer leerzaam omdat het meer details laat zien.

Op de cover staat Mayka-Ling met haar kleine vriend Long. Erg mooi!

Ik denk dat kinderen vanaf een jaar of 12 dit boek zouden kunnen lezen. Ik had het op die leeftijd graag gelezen. En voorlezen kan natuurlijk ook altijd!

Ik geef het boekje 5 sterren omdat het leerzaam en spannend is. De vormgeving is ook zeer mooi!*****


verre-vlakte

Li Lefebure & Jenny Bakker – Naar de verre vlakte

uitgelezen op: 5/3/2017

Raaf en Papegaai gaan deze keer op reis naar de verre vlakte. Daar vinden zij een klein dier, het diertje is zijn mama kwijt. Raaf en papegaai gaan met de kleine op zoek naar zijn moeder. Je leert weer allemaal bijzondere dierensoorten kennen en waar ze wonen. (in bomen, holen of in het water). Emoes, Kangoeroes, maar waar hoort het kleintje nu echt thuis? Het is een avontuurlijk en leerzaam verhaal. Ik vind dat elke keer weer bijzonder, een boek waar je kind (of jijzelf) ook nog iets van opsteekt. Vanaf een jaar of 6, maar voor alle leeftijden prachtig om te lezen en naar te kijken.

Achterin vindt je een Quiz met vragen. Hoeveel kun jij er goed beantwoorden?

Ook lees je een aantal zeer leuke weetjes over Australië. De auteur gaat iets dieper in op Termieten(heuvels). Leerzaam en zo leuk om in te bladeren met de levensechte kleurige illustraties.

Deze prentenboeken zijn altijd prachtig. De illustraties passen precies bij het verhaal. Het verhaal is leerzaam en staat vol met weetjes. Deze keer is de nadruk gelegd op Samen Leren Lezen en leesniveaus: 1 jaar leesonderwijs(vriendjes van Raaf en papegaai), 2 jaar leesonderwijs (papegaai) en 3 jaar leesonderwijs (raaf). Je merkt het verschil van niveau echt. Het is net op welk niveau het kind zit. Je kunt als volwassene meelezen als ze nog niet aan jaar 3 toe zijn. Het heeft veel mogelijkheden en is hoe dan ook een leuk avontuur om samen of alleen te lezen.

Ik geef het weer 5 sterren*****. Het is een stuk dunner, dan de vorige delen in de serie. Maar het is een stapje verder voor kinderen die leren lezen. En de opzet is ook erg leuk!


donkerrode-das-mariette-aerts

Mariette Aerts – De Donkerrode Das

uitgelezen op: 19/12/2016

Dit is een kinderboek, maar voor een volwassene ook erg leuk om te lezen.

Zelda de heks is een rode das aan het breien. Eentje die bomvol met magie zit. Als ze dan met haar pratende kat een stukje gaat vliegen ( het vervoersmiddel is geen bezem) raakt ze haar nieuwe das kwijt. Ze moet hem terug vinden. Want deze toverkracht is gevaarlijk: Als je iets wenst komt het uit. Er kunnen dus mensen gewond raken of erger.

Mik zijn oma ziet ineens iets hangen aan een tak: De das. Ze doet hem om. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in haar leven. Is ze gek aan het worden? Degene die de das draagt gebruikt zonder het te weten toverkracht. Wees gewaarschuwd! Be carefull what you wish for! Dit zorgt voor grappige, maar ook pijnlijke momenten!

De illustraties zijn echt heel erg leuk. Ze geven je een goed beeld over de personages. En dat hondje! Zo lief! Het is simpel geschreven in een erg groot lettertype. Zo groot heb ik het zelden gezien. Het is geen 100 blz dik, dus je vliegt er echt doorheen! De illustraties houden je wel even op, die zijn echt mooi, dus je moet er echt even bij stilstaan.

Kinderen kunnen het zelf lezen, maar je kunt het ook voorlezen! De uitvoering is in Hardcover met een extra losse omslag eromheen. Het voelt echt luxe aan. Een lekker leuk, gek en grappig verhaaltje zo voor tussendoor! Het is ook erg snel uit. Maar de inhoud is erg leuk en je vermaakt jezelf er wel mee ( of de kinderen).

Ik geef het boekje 3,5 sterren!


kampnachtmerrie

R.L. Stine – Kamp Nachtmerrie

uitgelezen op: 15/12/2016

Dit kippenvelboek is het boek dat ik voeger stuk heb gelezen. Nu weer in mijn bezit en heb het boek weer gelezen. Het blijft echt super, deze boeken lezen! 

Kamp Jungle life: Nick ziet er echt enorm naar uit! Hij wil echt graag op kamp. Sporten, Spelletjes doen, vrienden maken en keten! De busrit naar het kamp verloopt al vreemd. De bus met kinderen wordt ergens aan de kant van de weg gezet in nergensland en de buschauffeur gaat er vandoor!

Ze moeten hun hachje zien te redden als er ineens bloeddorstige wezens opduiken.

Eenmaal op het kamp gebeuren er ook veel vreemde dingen. Er worden slangen in bedden gevonden, die bijten. De EHBO, die is er niet……De leidinggevende(n) doen erg vreemd. Het lijkt wel of ze niets om hun gasten geven. Ze zijn snauwerig en laten je aan je lot over.

Er verdwijnen een aantal kinderen…….Wat is er aan de hand? Het begint langzamerhand op een horrorkamp te lijken? Of is het een nachtmerrie? Er waart namelijk een groot eng insect rond in het donker. En de verboden barak…Wat is daar toch mis mee?

Nick maakt vrijwel meteen vrienden met een aantal jongens en een meisje Linda. Na deze kampervaring wil jezelf ook niet meer op kamp. Lol. Want kom je ooit nog levend thuis?

Spannend en vlot geschreven. De cover is prachtig en is een scene uit het boek. Lekker griezelig voor alle leeftijden. 3,5 sterren.


hotel-silvermaen-marieke-frankema

Marieke Frankema – Hotel Silvermaen

uitgelezen op: 7/12/2016

Nannette groeit op in een weeshuis. Ze wil daar het liefste weg. Op een dag krijgt ze bericht dat Tante Dora haar nichtje zoekt en ze mag daar komen wonen. Ze runt een Hotel. Hotel Silvermaen. Ze maakt kennis met haar tante en voelt zich meteen thuis. Het kamermeisje Tina en de kok Bob zijn het enigste personeel. Nannette komt er vrij snel achter dat er iets niet klopt in het Hotel. Ze ziet iets met haar eigen ogen en kan het bijna niet geloven. Net als ze denkt dat ze daar voor altijd wil blijven, staat er in een Magisch inspecteur op de stoep. Nannette krijgt een paar dagen de tijd om te laten zien dat ze daar thuishoort. Als dat niet lukt moet ze terug naar het weeshuis. Tante Dora, Tina en Bob zingen ook graag. Er komen liedjes voorbij en leuke rijmpjes. Het is echt leuk om te lezen. En als je de tekst niet mee kunt zingen, pak je het boek er weer bij.

Dit is een boek voor kinderen vanaf 10 jaar oud. Maar als volwassene kun je hier ook echt van genieten. Ik heb eerst het boek gelezen en daarna de CD gedraaid. Dan ga je als het ware nog een keer door het verhaal, alleen op een muzikale manier. Het is tweemaal genieten, alleen met een ander zintuig nu: je oren. Muziek en Magie een zeer unieke combinatie!

Een boek met CD! Wat een uniek idee! Maar dat is niet het enigste….Het boek geeft ook licht in het donker! Dat is echt origineel en leuk om te zien! Zelfs de titel op de rug licht op in het donker. Dus voor het openslaan was ik al helemaal verliefd op het boek! De vormgeving is echt prachtig! Ik denk ook dat het leuk is om voor te lezen en de muziek en liedjes er dan bij te luisteren.

De illustraties/ foto’s in het boek daar herken ik Marieke af en toe zelf in. Erg leuk gedaan op deze manier! En ik hoor haar zelf ook zingen (en dat kan ze) J. Erg leuk en de liedjes geven echt de hele sfeer in het boek weer. De stem van Bob, deed me een beetje denken aan Jon van Eerd. Ik moet spontaan denken aan Jon en zijn rol als kok in een van zijn oudere shows. Lol. Dag Kleine Meid is mijn favoriet, hier word ik echt vrolijk van. Bij elkaar voor eeuwig is ook erg mooi, de boodschap komt wel over. Alle muziekstukken en liedjes zijn mooi en leuk.

Ik vind het ook altijd mooi dat Marieke een gedichtje in elk boek schrijft. Altijd in een mooie kleur. Ik vind het boek zo uniek…..Ik moet er 5***** voor geven.


horrorland

R.L. Stine – Horrorland

uitgelezen op: 5/12/2016

Deze week heb ik een berg kippenvel boeken overgenomen. Echt jeugdsentiment!
Ze blijven leuk!

Linda gaat met haar ouders, broertje Robin en zijn vriendje naar een nieuw themapark.
Ze heeft er helemaal geen zin in.
De rit heen is een drama, maar uiteindelijk komen ze toch aan.
Eenmaal binnen kun je niet meer ontsnappen aan de monsters en de gruwelijke attracties.
Enge spiegeldoolhof…. een glijbaan die je naar de ondergang brengt en de angstkamer. Ook krijg je de kriebels van de vleermuizen en de bloeddorstige wolven in het park.
Kunnen ze de uitweg bereiken zonder iemand te verliezen?

Het is simpel geschreven. Maar als volwassene blijft het smullen.
Het einde is een kippenvel einde. Heerlijk om dit boek weer te lezen!

De cover is altijd een scène uit het boek. Het lachen is ze later wel vergaan hoor!

Ik geef het 4****. Het is spannend, heeft goede horror en is gewoon een heerlijk tussendoortje.


onzichtbaren1

Giovanni Del Ponte – De onzichtbaren: Het geheim van Misty Bay

uitgelezen op 22/11/2016

 

Dit is het eerste boek van een hele leuke jeugdboekenserie.

Stephen King noemt hem de nieuwe Harry Potter. Het is voor een Harry potter fan zeker een aanrader.

Het gaat over Douglas. Hij logeert in de zomervakantie bij zijn oom in Misty Bay. Hij heeft steeds van die enge nachtmerries, ze worden steeds heviger……….Al snel na aankomst komt hij erachter dat er iets niet pluis is in het stadje. Er zijn een aantal sterfgevallen, die op het eerste gezicht niet vreemd zijn. Deze mensen lijken op een natuurlijke manier te zijn gestorven. Maar Crystal gelooft er niets van. Haar oma is een van de overleden personen en haar oma was kerngezond!

Crystal heeft een bijzondere gave: Telepathische krachten. Alles wijst in de richting van een groep vrienden die zich De Onzichtbaren noemen. Samen met Douglas en Peter ( een klasgenootje van haar) gaat ze op onderzoek uit. Ze moeten het opnemen tegen een meedogenloze tovenaar: Angus Scrimm. Peter is enorm slim en praat een beetje als een professor. Douglas is een onzeker jongetje en Crystal is een meid met ballen! Je gaat mee op hun queeste om Scrimm te stoppen. Het ontbreekt ook zeker niet aan magie.

Het is mysterieus en vanaf het begin meteen spannend. Het verhaal laat je ook niet meer los.

Het is vrij simpel geschreven. Peter is af en toe niet te begrijpen, maar Crystal en Peter begrijpen hem ook niet. Dus het ligt niet aan de lezer. Peter legt het daarna vaak uit op een simpelere manier.

Deze 3 jongeren worden goede vrienden en strijden tegen het kwaad.

Er zit ook humor in, maar vooral veel actie en spanning. Het leest echt heerlijk vlot weg en ik kan het iedereen aanraden.

Het is een uitgave in hardcover en de cover is erg mooi. Daar zie je de drie vrienden voor een eng oud huis. De titel past ook perfect bij het boek.

En zeker ook geschikt voor volwassen! Er zijn nu 4 boeken in de serie.

Ik geef het boek 5 sterren!*****


myst3

Julian Sedgwick – Mysterium: De Zwarte Draak

uitgelezen op: 8/11/2016

In dit eerste boek van deze trilogie volg Je Danny Woo. Hij groeit op in een zeer bijzonder circus: Het Mysterium. Hij leert daar zelf ook allerlei dingen en hoopt ooit zijn eigen act te hebben. Zijn moeder is koorddanseres en zijn vader is een soort Houdini. Zijn vader en moeder komen om bij een zeer vreemde brand. Danny zijn wereld is aan duigen gevallen! Hij wordt naar een nieuwe school gestuurd door zijn tante Laura. Zij is zijn voogd. Hij mist het mysterium en voelt zich niet thuis op die school.

Een grote ontploffing zorgt ervoor dat Danny zijn wereld wederom op zijn kop staat. Zijn tante besluit hem mee te nemen naar Hong Kong. Ze is journalist en heeft daar werk te doen. Danny zijn moeder komt daar vandaan, hij is erg benieuwd naar haar geboorteland. Zijn tante wordt voor zijn ogen ontvoerd en voordat hij het weet zit hij gevangen in de wereld van de Triades en de groep: Negenenveertig. Ze willen Danny uit de wegruimen. Maar waarom? Dat snapt Danny niet. Samen met zijn vriend Zamora gaan ze op onderzoek uit en vluchten ze door Hong Kong voor hun leven.

Zomara is een dwerg, ja je hoort het goed. Hij is een klein ventje, maar hij is oersterk en slim.

Danny voelt dat ze dingen voor hem achterhouden. Hij wil weten wat er aan de hand is.

Het einde en het plot zijn beiden zeer sterk. Ik zat ‘m echt even te knijpen toen Danny echt moest vechten voor zijn leven. Je krijgt een emotionele band met deze jongen. Hij heeft geen ouders meer, maar er zijn mensen die zielsveel van hem houden en hem dus ook beschermen willen tegen het kwaad. Maar hij is een eigenwijze jongen en hij luistert niet altijd naar wat hem wordt gezegd.

Ik ben altijd op zoek naar mooie boeken voor weinig geld. Deze vond ik bij bol.com voor 5 euro. De hele trilogie heb je dus voor 15 euro al. Dus een prachtige cadeau tip!!!!!!!

De cover is echt mooi, met de schedel, de vlinders en Danny op de voorkant onder water. De titel: De Zwarte Draak gaat je ook helemaal duidelijk worden! (Het is tamelijk verrassend).

Hardcover en prachtig vormgegeven. Het zijn boeken voor tieners vanaf een jaar of 10 in mijn ogen. Maar voor alle leeftijden. Het is absoluut niet kinderachtig! Het lettertype is erg groot.

Elk hoofdstuk begint met een soort van tip: hoe je dit of dat moet doen/ aanpakken. Er staan meerdere aktes in het boek. Elke akte begint met het logo van de serie en een quote van bijvoorbeeld Houdini. Het vlot geschreven en zit bomvol actie en spanning. Je vliegt er echt doorheen. En dan ben je blij dat je de rest van de trilogie ook al hebt. Genieten geblazen. Ik geef het boek ook 5***** omdat ik hem gewoon erg goed vond!


raafpapgeaai2

Li Lefebure – Raaf en Papegaai: Expeditie Regenwoud

Uitgelezen op 30/10/2016

Wat zijn deze boeken toch mooi!!!!!!!!!

Raaf en Papegaai gaan weer op reis. Dit maal blijven ze in het regenwoud. Ze maken daar zeer goede vrienden en voelen zich er erg thuis. Er is altijd wel iets te doen en te beleven. Het woud slaapt nooit.

Je leert nieuwe dieren kennen en kunt ze vaak op een hele mooie illustratie zelf bewonderen.

Raaf en Papegaai leren weer veel nieuwe dingen over de natuur, andere dieren en hun nieuwe vrienden. Ook leren ze zichzelf en elkaar beter kennen. Het zijn zeer leerzame verhalen. Vlot geschreven en je wilt graag mee op ontdekkingsreis. Ook dit boek heeft weer iets om over na denken. Elk hoofdstuk eindigt met een vraag. Deze vragen zijn gericht op emoties. Daar moet je als lezer/ voorlezer of luisteraar toch even over nadenken. Bijvoorbeeld deze vraag: Als je iets niet alleen kunt, vraag je dan hulp of doe je het dan maar niet? Ik vind het echt heerlijk dat elk hoofdstuk om de vraag draait en aan het einde kun je zelf nadenken over hoe jij het zou doen. Leren met je emoties om te gaan is moeilijk. Maar door middel van een avontuurlijk boek, is het net iets makkelijker. En voor een kind een ideale manier om het op de kaart te zetten. Zo kun je lezen en leren samenvoegen en genieten van het Regenwoud!

De Illustraties zijn echt prachtig! Ze laten je zien hoe kleurvol het regenwoud is. En alle dieren worden ook nog eens levensecht beschreven. Het is net alsof je naast Raaf en Pagegaai op de tak zit. Je kijkt door hun ogen naar deze prachtige wereld. Dus je weet ook hoe een vogel zich voelt.

Ga mee op deze expeditie en maak kennis met de brulapen, gifkikker en veel gevleugelde vrienden.

Prachtig vormgegeven voor nieuwsgierige vogels (of kuikentjes) vanaf 6 jaar! Maar als volwassene kun je hier ook echt van genieten en het is leerzaam voor alle leeftijden.

Illustraties van Jenny Bakker. 5*****

 


nadjanajib

Fiona Hack – Nadja en Najib

uitgelezen op: 15/10/2016

In het koninkrijk Naburia woont een bijzondere tweeling. Ze heten Najib en Nadja. Ze hebben alleen een probleem: hun ouders willen dat ze dingen doen die bij hun geslacht passen. Nadja moet dus pianospelen en borduren. Terwijl ze niets liever wil dan zwaardvechten en paardrijden. Najib moet zwaardvechten en paardrijden, maar hij vindt het niet leuk. Hij is ook snel ergens bang voor. Hij is niet zo stoer en hard als zijn vader de troonopvolger wil zien. Nadja daarentegen kan de hele wereld aan. Ze maken een plan om er onderuit te komen. De tijd begint te dringen als Nadja moet trouwen met prins Wilbert. Daar heeft ze echt geen zin in. Maar koning Angus van Verburitius en zijn gevolg komen haar ophalen…….Kan ze hier onderuit komen? En kan Najib zich wel redden zonder haar?

Ondertussen zijn er piraten op het eiland aangekomen. Ze smeden smerige plannetjes. Ze willen rijk worden en sluipen met snode plannen rond op het eiland. Ze hebben ook een deal gemaakt met koning Angus. Niemand is zo verradelijk als een piraat.

Het verhaal is spannend en avontuurlijk. Zelfs grappig om te lezen. Maar ook de ernst van het verhaal laat je niet los. Waarom mogen deze kinderen niet zelf kiezen? Het leest lekker vlot en ik weet zeker dat kinderen en volwassenen hiervan gaan genieten.

Dit is een kinderboek met een boodschap. En ik vind het heel erg goed, dat Fiona dat er in verwerkt heeft. Meisjes en jongens hoeven geen typisch vrouwelijk of mannelijk leven te leiden. En de keuzes die je maakt, maken je tot wat je bent! Als jij als jongen danser wilt worden, ga ervoor! En als jij als meisje Karate wil gaan volgen, doe dat gewoon. Jongens hoeven niet altijd stoere dingen te doen. En meisjes geen tuttige of typische meiden dingen. Ook het uithuwelijken is niet meer van deze tijd. Maar het gebeurt nog steeds. Jonge meisjes die men koppelt aan een man van ruim 20 jaar ouder, onder het mom van: Liefde moet groeien of komt later wel. Meisjes verdienen net zoveel kansen als jongens. Ze moeten ook naar school kunnen gaan en zelf kiezen wat ze willen worden! Je gaat hier zeker over nadenken. Wij hebben het echt niet slecht hier in Nederland. Er zijn veel kinderen die het echt slecht hebben, ze mogen zelf niet kiezen. Dat wordt voor ze gedaan.

Ik geef het boek 4**** en hoop dat ik nog veel meer van Fiona Hack mag lezen in de toekomst!


love-u-2-much

Annemarie Bon – Love u 2 much

uitgelezen op: 17/9/2016

Dit boek gaat vooral over de kwetsbaarheid van tieners. En dan vooral de meisjes. Het is ook echt iets van deze tijd en zou zomaar in het echt kunnen gebeuren.

Evy is dol op L.A.R.P en sleept haar vriendin Janna mee naar een Fantasy event. Zij is zelf een elf en Janna een kruidenheks. Het lijkt Janna echt helemaal niks, maar als snel zit ze in haar rol.

Evy is smoorverliefd geworden op de galante Lucien en praat over niets anders meer. Janna heeft hem nooit gezien. Zij was met een andere groep Larpers mee gegaan. Haar verhaal speelde zich ergens anders af. Evy heeft bijna geen tijd meer voor Janna en Janna mist haar beste vriendin enorm. Ze is jaloers maar toch voelt ze dat er iets niet klopt aan die Lucien. Als Evy huilend bij haar op de stoep staat weet ze genoeg: Het is uit tussen die twee. Maar Lucien is spoorloos verdwenen.

Janna besluit uit te gaan vinden wat er aan de hand is. Ze komen er al snel achter dat Lucien niet is wie ze dachten dat hij was. Hij is een oplichter. Janna doet er alles aan om haar vriendin te helpen en om haar niet met de politie in contact te hoeven brengen. Op eigen houtje gaan ze achter hem aan, samen met nog een coole vriendin. Het einde is verrassend.

Evy is een naïef jong meisje en smoorverliefd. Daardoor ziet ze niet, dat Lucien een roofdier is.

Ze blijft steevast in hem geloven. Ik zelf vond dat nogal moeilijk aan te nemen. Op een moment ( het liefste iets sneller), moet je toch inzien dat er iets niet goed is? Zeker met al die grote geldbedragen en het feit dat ze bijna niks over deze jongen afweet. Hij wil niet op de foto. Er zijn zoveel aanwijzingen! In dit geval maakt liefde echt blind. Stekeblind.

Ik mis een beetje de diepgang in de personages. Je leert ze oppervlakkig kennen en ze durven echt veel. Ik had ze graag iets beter leren kennen. Het boek is niet zo dik, dus er was ruimte voor geweest.

Het leest enorm vlot, korte hoofdstukken. Het verhaal is kort maar krachtig. Leuk voor tussendoor, deze Young adult!

De cover tekst is een beetje misleidend. Je denkt echt dat Evy op het Fantasy event spoorloos verdwenen is. Maar dat is absoluut niet waar. Zij is niet degene die zoek is. Ik had gehoopt op meer actie in fantasy-sferen, daarom heb ik het boek gekocht.

Ik geef het boek 3 sterren!***


vuurvogel

Femke Dekker- De legende van de vuurvogel

uitgelezen op: 13/9/2016

 

Ravian geniet elk jaar weer van het verhaal over de vuurvogel. Meta Zarissa kan het als geen ander vertellen. Dit jaar zit hij er met een dubbel gevoel bij. Hij zit namelijk zelf in het verhaal. Hij heeft de veer gevonden uit de legende. Een prachtige veer, die van kleur kan veranderen. Hij voelt de magie van de veer als hij hem aanraakt. Als hij de veer naar de gele steen kan brengen, dan krijgt zijn dorp voorspoed. Dan hebben ze weer te eten en is zijn zusje (Liore)niet meer ziek. De veer brengt geluk en voorspoed. Maar het is een zware beproeving om er te komen. Kan hij zijn Queeste tot een goed einde brengen? Kan hij nog wel iemand vertrouwen? Of zijn ze er allemaal op uit om zijn veer te stelen?

Het is spannend vanaf de eerste bladzijde. Het geeft een middeleeuws gevoel. De manier van reizen en hoe de dorpen en steden eruit zien doet echt middeleeuws aan. Maar er hangt ook steeds magie in de lucht. Ik vond de hoofdstukken lekker kort. En ik weet zeker dat de illustraties nog meer aan het verhaal zullen toevoegen. Dit is een prachtig boek om te krijgen, lezen of weg te geven.

Het is geschreven in duidelijke taal, maar niet kinderlijk. Het verhaal spreekt tot je verbeelding.

Het is beeldend op papier gezet, dus het is net alsof je met Ravian zelf op pad gaat. Je zit echt eerste rij. Je ziet alles door zijn ogen. En Ravian is nog maar 11 jaar oud. Hij krijgt al heel wat gewicht op zijn schouders op zijn jonge leeftijd. Hij kan het tij keren, voor zijn familie en dorp.

Het is een boek voor kinderen. Maar ik vind het een boek voor alle leeftijden. Iedereen kan er van genieten. Je kunt het ook voorlezen aan je kinderen en er samen van genieten.

Toen ik de cover zag, was ik meteen verliefd! Wat een prachtige tekening! Ik wil het aan iedereen aanraden! Ga dit boek lezen! Het is echt een origineel pareltje van eigen bodem! Het boek verschijnt in Oktober 2016!!!!!!

Ik geef het boek 4****


FA-COVER-opmaak1

Simone Arts- Fashion Academy

uitgelezen op 11/8/2016

Dit is een leuk jeugdboek. Het gaat over een school waar kinderen mode leren maken. Ze leren er met stoffen om te gaan en hoe ze iets kunnen ontwerpen. Het boek begint met het voorstellen van de personages. Dat is erg leuk, je hebt meteen het gevoel dat je ze kent. De namen zijn erg leuk. Zo loopt er een Mevrouw Tuitel rond maar ook een meneer Pannenkoek.

Het boek heeft twee verhaallijnen. Jewel is dol op mode en designerspullen. Ze wil dolgraag naar de Academy. Maar alleen de allerbeste, veelbelovende leerlingen worden aangenomen op deze prestigieuze school. Ze heeft haar eigen blog over kleding, mode en haar leven. Ze heeft veel volgers en hoopt er nog meer te krijgen. Ze is een bekende in de blogwereld! Op school kennen ze haar ook allemaal. Iedereen behalve Falk, ziet haar als een ster. Falk komt uit een arm gezin en zijn ouders kunnen de school eigenlijk niet betalen. Maar als Donna Sofia je vraagt om op haar school te komen, dan moet je wel gaan. Ze is reuze bekend! Falk wil ontwerper worden.

Er is elk jaar een geheime opdracht. Niemand weet wie deze opdracht krijgt en waar het over gaat. Jij als lezer ook niet. Dat maakt het mysterieus. Ook mogen de leerlingen een modeshow organiseren en dit jaar is het thema: Flamenco en Flowerpower. Creatieve geesten kunnen hier meteen iets mee!

Het is een leuk verhaal om te lezen of voor te lezen. Niet spannend, maar wel mysterieus. Het zijn nog vrij jonge kinderen die van huis weggaan om in een grote stad te leren. Het gaat over dromen verwezenlijken. Het is geschreven zoals een kind van die leeftijd de wereld ziet!

De tekeningen van Tante Beun zijn erg leuk en passen steeds goed in het verhaal. Het maakt het boek ook een stuk leuker met illustraties die je een goed beeld geven. En welk kind kan daar nu niet van genieten?

Dit boek is een leuke aanvulling in de boekenkast van je kinderen. Het is heeft een hardcover met een leeslint.

Het krijgt van mij 3***

 

 

 

 

 

Advertenties