Recensies Dystopisch

Alle dystopische boeken kun je vanaf heden vinden via de zoekknop. Tik daar het genre in dat je zoekt of de titel/ auteur en je komt er snel terecht.
 

20181025_210039322037220650263054.jpg

Jasper Polane -Heren van Twist

In boek 4 volg je een aantal verhaallijnen. Rune komt in een lastig parket terecht als hij en zijn partner een vreemd jaden beeld stelen. Er is iets mis met dat beeld, daar komt hij al heel snel achter. Een nogal creepy cultus wil het beeld terug. Hij besluit om samen te werken met anderen om dit kwaad te stoppen.

Een andere verhaallijn is er van mijn heldin: Edison. Haar dochtertje Runa, is haar lust en leven. Ze doet er allesvaan om de kleine meid veilig te houden. Maar ze is ook nog steeds een Wolvin en vecht tegen het kwaad. Het is best moeilijk te combineren! Ze komt voor moeilijke keuzes te staan. Wat zal ze dien?

Ook heel mooi vond ik de verhaallijn van Heike/Hend (rika). Bijzonder goed beeldend op papier gezet. Het is een meisje, die te snel groeit en hierdoor erg in de knoop zit. Echt goed beschreven. Ik ging steeds meer van haar houden.

Deze hele wereld zou zomaar een droomwereld kunnen zijn, maar wel een uit je nachtmerries. Het voelt zo nu en dan onwerkelijk aan, ook voor de personages, ze weten nooit hoe de wereld eruit gaat zien, als ze springen. Er zijn veel versies van Otrostaadt. Als lezer zie en voel je de wereld ook echt.

En die zeppelin is ook echt gaaf!! En wat Telepaten kunnen, is creepy en mooi tegelijk! Thema’s als moederliefde, vriendschap en vrouwen met ballen, zul je volop kunnen vinden in dit laatste deel.

Het is altijd heerlijk om weer deze wereld in te duiken. Je komt veel andere dimensies tegen en de onzichtbare maalstroom is ook magisch beeldend op papier gezet. Maar die schoonheid kan ook angstaanjagend worden. Dystopisch, Science fiction, fantasy, horror, dit boek heeft een beetje van ales. Dat maakt deze serie uniek en origineel.

Ejgenlijk wil ik niet dat het hierna stopt…… 4,5****


 

2018-03-19 18.31.56.png
Dit is het tweede boek van de EMP serie. Nadat ze in Een seconde later meteen eeuwen terug in de tijd gingen, hebben ze heel wat meegemaakt. De mensheid is te afhankelijk van stroom en machines. Ze hebben veel mensen verloren, maar willen Black Mountain weer opbouwen. Speciale teams proberen het voor elkaar te krijgen.

John Matherson is niet blij als er ineens iemand verschijnt, die zegt namens de overheid te handelen. De overheid wil 150 inwoners inzetten voor het nieuwe leger. De Amerikanen voeren namelijk oorlog tegen landen, maar ze willen ook de opstandelingen stoppen. John heeft meteen al zijn twijfels en vreest dat zijn inwoners kanonnenvoer zullen gaan worden. Nee zeggen is geen optie. De nieuwe regeringsleiders houden vol. John doet er alles aan om het te voorkomen. Zijn dorp is niet meer veilig als er zovéél mensen verdwijnen. Al snel blijkt het, dat de regering haar wil, de wet is. De bewoners besluiten in opstand te komen, als men ziet wat de regering met een dichtbij gesitueerde gemeenschap doen. Ze kunnen niet anders en moeten er wat baan doen, maar hoe kun je dat, als je geen wapens hebt?

Het is een Dystopische wereld. Ik denk dat de toekomst er wel eens echt zo zou uit kunnen gaan zien. Geen elektriciteit meer, geen auto’s (alleen oldtimers zullen het nog doen) en geen computers of andere machines meer. Het eten is schaars, fabrieken liggen stil…… het is een eng idee.

Vormgeving en schrijfstijl lezen heerlijk. Per hoofdstuk weet je meteen welke dag het is. De tijdlijn is daarom erg duidelijk en je weet dat ze in the moment leven. Eerst deze dag door zien te komen. Dan kijken we weer verder. Dat is een echt overlevingsgevoel.

Dit is weer een goed verhaal en een goed vervolg op het eerste boek. Maar het gaat dit keer echt over keuzes maken en overleven. Er is weinig tijd om op de emoties in te gaan. Dat maakte boek een, echt een ietsepietsie beter. Dit boek krijgt van mij 4****
—————

2018-03-03 13.25.47.png

Er heerst een vreemde ziekte. Kinderen en tieners kunnen het krijgen, ze sterven dan zomaar ineens. Daarom worden alle kinderen en tieners naar speciale kampen overgebracht. Daar kunnen ze in bedwang gehouden worden omdat ze vrijwel allemaal een bijzondere kracht bezitten. De personen met de gevaarlijkste krachten, wacht een onzeker en vreselijk lot. Rugby is 16 jaar en ze zit al vanaf haar tiende in kamp Thurmond. Ze heeft het voor elkaar gekregen om haar kracht zo goed als geheim te houden. Maar als men er achter komt wat ze werkelijk is, moet ze proberen weg te komen, anders zal ze sterven. Vanaf dat moment staat haar wereld op het punt om voor altijd te veranderen.
Het voelt aan als een race tegen de klok. Je voelt dat de tijd dringt. Wie is er te vertrouwen en wie gaat deze zieke wereld overleven?
Ze ontmoet Liam, Chubs en Zu. Wat daarna volgt is een spannende roadtrip, waarbij de auteur de spanning steeds meer opbouwt. Je wilt verder lezen omdat je moet weten wat er aan de hand is. Mysterieus in het begin. Een Dystopische wereld, waarin er nog weinig jonge mensen leven.
De schrijfstijl is lekker vlot. Het boek moet wel even opgang komen. De auteur houdt de spanning er daarna goed in, waardoor je Het boek zeer moeilijk weg kunt leggen.
Spannend, meelevend en overleven zijn maar een paar sleutelwoorden. De titel is perfect gekozen.
Het einde vond ik heel erg goed. Het werd best emotioneel en ik moest een paar keer goed slikken. Ik kijk uit naar het tweede boek, die lees ik binnenkort. 4,5****


kinderenijstijd

Roderick Leeuwenhart- Kinderen van de ijstijd

uitgelezen op: 12/9/2017

In deze (young adult) splinter ga je mee naar een dystopische wereld. Door klimaatverandering is de nieuwe ijstijd gearriveerd. Nanoek woont met zijn ouders in een soort Iglo. Hij komt niet vaak buiten, dat is te gevaarlijk. Zijn wereld is dus niet zo groot, totdat hij online een meisje leert kennen. Zij woont in Nederland en ze schetst een heel ander beeld van de toestand van moeder Aarde. Moet hij haar geloven? Vertellen zijn ouders de waarheid wel? Zijn ouders doen belangrijk onderzoek, ze willen de aarde weer een betere plaats maken. Maar wat ze nu eigenlijk precies doen weet hij niet. Het begint steeds meer te knagen en hij besluit om erachter te komen, wat ze nu eigenlijk precies doen. Hierdoor doet hij een afgrijselijke ontdekking. Hij staat daarna voor de keuze: Wat moet hij doen?

Dit boek lees je in een ruk uit. Het is spannend en mysterieus. En je gaat wel een beetje nadenken over wat wij de aarde allemaal aandoen. Dit boek is een uitstekend voorbeeld van wat er kan gebeuren als we op deze voet doorgaan.

Erg leuk vind ik dat er een personage inzit: Ze heet Tezzy. Die naam kom je niet vaak tegen. Zij zorgt ervoor dat Nanoek zijn ogen opent. De wereld is groter dan hij denkt. En je voelt de kou, die er heerst op een aantal manieren. De kou van de ijstijd, maar ook van bepaalde personages!

Het is wederom een kort, maar krachtig verhaal met een boodschap!

Ik geef het boekje 4 sterren!!!!!


een seconde later

William R. Forstchen- Een seconde later

uitgelezen op: 25/7/2017

Toen ik hoorde dat dit boek in het Nederlands uit zou komen, was ik meteen dolenthousiast!

De samenvatting sprak mij meteen aan! Het leek me meteen al spannend en het zou zomaar werkelijkheid kunnen worden. Dus mijn verwachtingen waren meteen al hoog. Maar ze zijn uitgekomen hoor!

Professor (geschiedenis) John Matherson, staat te barbecueën. De gasten van zijn jarige dochter kunnen elk moment op de stoep staan. Maar dan valt ineens de stroom uit. Op het eerste gezicht lijkt het een onschuldige stroomstoring. Maar waarom is het dan ineens zo akelig stil? De auto’s op de snelweg staan allemaal stil…. Wat is er aan de hand? John vreest het ergste.

Een EMP (elektromagnetische puls) zorgt ervoor dat er niets meer werkt. Geen radio, tv, internet, kachel, vliegtuigen, auto en koeling meer. In een seconde ligt het helemaal plat. Mensen zijn zo gewend aan elektriciteit, dat ze er honderden jaren op achteruit gaan. Alles waar elektronica inzit is verloren. Maar is de mensheid nog wel te redden?

Er breekt paniek uit.

Want hoe ga je dit overleven? Geld is niets meer waard. En alle fabrieken liggen plat. Het eten zal op raken en de medicijnen ook. John zijn jongste dochter in Insuline afhankelijk. Hoe komt hij aan insuline als het op is? En hoe kan hij het goed houden zonder koeling?

John heeft er alles voor over om zijn dochters veilig te houden. Ze moeten het overleven. Maar dit kon wel eens heel lang gaan duren….

En het ergste is nog wel….Wat gaan de mensen doen als er geen eten meer is? Waar is de mensheid toe in staat?

Het is echt enorm aangrijpend. Een aantal keer heb ik echt met tranen in mijn ogen gezeten. Het is ontroerend echt. Het is zo goed op papier gezet dat het echt lijkt. En het zou zomaar echt kunnen worden. Want wij zijn hier niet op voorbereid! Ik kreeg er af en toe de kriebels van. Mensen doen alles om te overleven en overschrijden daarmee grenzen.

Maar het zet je echt aan het denken… Wat zou jij doen? Ik zelf denk dat ik niet voor zo’n tijdperk gemaakt ben. Ik zou het niet overleven, omdat ik niet hard genoeg ben. Maar misschien moet je dat juist wel worden. Mensen veranderen in beesten, of in personen die ze zelf niet meer herkennen.

Dus ik was echt aangeslagen en ga nu zorgen voor een noodpakket. Bij het boek zit een kaart: Wees voorbereid: stroomuitval. Veel dingen hebben we niet eens in huis. Een zaklamp, een radio op batterijen, lucifers, voorraad water en voedsel in blikken………. Dan realiseer je weer eens dat je veel te afhankelijk bent van het elektra. Terroristen zouden een land ook plat kunnen leggen via het elektriciteitsnetwerk. Want dan zitten we met de handen in ons haar. Bijna alles heeft stroom nodig tegenwoordig.

Ik kan nog uren door praten over dit boek. Maar het feit is en blijft: Dit kan een reëel gevaar zijn in onze toekomst. Het kan elk moment gebeuren. Een seconde later en het kwaad is geschied!

Ik kijk uit naar boek 2 van de trilogie! Kan bijna niet wachten! Dit is echt een topper! 5 dik verdiende sterren*****!


n_22

Joyce Roele – N. 22

uitgelezen op 30/4/2017

In deze wereld ben je niet veilig als je een gave hebt. Kate heeft een hele bijzondere: Ze kan zichzelf genezen. Ze zit opgesloten in een laboratorium waar ze haar en vele andere jongeren als proefkonijnen gebruiken. Haar overlevingsdrang heeft haar al een paar jaar in leven gehouden. Je niet hechten aan mensen is er daar een van. Maar in het laboratorium Mentha heeft ze alle hoop laten varen, totdat ze iemand ontmoet die ze niet meer los kan laten. Zoe en Branden zijn de eerste personen in jaren waar ze iets voor gaat voelen. Ze doet hard haar best om het niet zo ver te laten komen.

Alexander en Lena zijn Kate’s beste vrienden en ze zijn al een hele tijd op zoek naar haar. Kate weet hier niets vanaf. Haar vrienden zoeken stad en land af en wagen hierbij steeds hun leven om Kate te vinden. Ze gaan alle laboratoriums af. Zullen ze haar wel op tijd vinden? Uiteindelijk overleven de meeste personen het niet en zeker niet zo lang. Ze hebben geen idee of Kate nog in leven is.

Kunnen ze Kate redden voordat het te laat is?

Het verhaal is heel aangrijpend. Het is voor Kate een slopend leven. Het leven sijpelt steeds meer weg uit haar lichaam. De proeven die ze moet doorstaan zijn vaak gruwelijk onmenselijk. Je wilt haar zelf bevrijden, dit mag niemand overkomen.

Kate praat veel tegen zichzelf en in haar hoofd. Het grootste deel van de dag zit ze namelijk opgesloten in haar witte steriele kamer. Ze heeft wel een ding dat ze verborgen heeft weten te houden en het geeft haar steeds een beetje kracht.

Het verhaal is enorm aangrijpend en je hoopt zo, dat ze het gaat overleven. Ik vind het verhaal psychologisch heel sterk in elkaar zitten. Duim omhoog voor dit prachtige debuut!

De auteur speelt met lettertypes hier en daar. Het heeft allemaal een reden. Dit is erg origineel. Dat zie je niet zo vaak in boeken en ik vind dat echt een aanvulling op een verhaal.

De cover past goed bij het boek. De appel speelt een grote rol in het overleven van Kate.

Het is niet echt in een hokje te stoppen, maar ik zou het een Dystopische Young Adult noemen. Het speelt zich in de toekomst af, dus ook een beetje Science Fiction. Maar Dystopisch is voor mij het sleutelwoord, want ik wil niet in die wereld leven!

Het einde is vrij open en het smaakt zeker naar meer. Ik wil meer weten over deze wereld, die nogal dystopisch aan doet. Maar het wordt echt goed spannend op het einde en je zit dan echt op het puntje van je stoel. Ik kijk uit naar de volgende boeken van Joyce! 4,5 sterren!


nirwana111

Terrence Lauerhohn – Nirwana

uitgelezen op: 29/3/2017

In dit boek neemt de auteur je mee naar een dystopische wereld. Het zou zomaar onze toekomst kunnen zijn. In deze wereld nemen veel arme mensen de toevlucht tot drugs: Nirwana. Nirwana maakt het leven allemaal wat aangenamer. Sommige bewoners zijn gezegend met het arrondissement waarin ze wonen. Anderen hebben het niet zo goed getroffen en wonen in een zeer vervuild stukje aarde. Om daar te overleven moet je echt van alles doen. Dingen die je normaal echt mensonterend zou vinden.

Het geeft een goede kijk in het leven van een drugsverslaafde. Hoe zij leven en overleven maar ook hoe zij alles ervaren. Uwen is een van de junks. Hij woont samen met twee andere junks. Een ervan is Dara, een meisje van 15 die aan haar Nirwana komt door zichzelf te verkopen.

Dara haar vader zoekt haar, hij wil haar weer naar huis zien te krijgen. Ze komen zelf uit een goed arrondissement. Haar vader raakt hierdoor verzeild in een wrede wereld, waar mensen over lijken gaan om te overleven. Er heerst vooral chaos en de sterkste overwint. Hij geeft niet op en heeft er alles voor over om zijn dochter thuis te krijgen. Maar gaat hem dat wel lukken? Want kun je de belt wel overleven? En de Kortwiekers, zijn ook niet te vertrouwen! Wet en orde is er ver te zoeken.

Het is spannend en vlot geschreven. De hoofdstukken zijn vrij lang. De taal is soms erg grof en niet voor tere zieltjes. Het gaat er soms nogal bloederig en wreed aan toe. Hier moet je af en toe echt even bij slikken. Je gunt de personages een meevaller of een beetje rust. Maar in deze dystopische wereld is alles goed mis. Mensen gaan ver om zichzelf te redden. Mensen worden beesten. Laten we hopen dat onze toekomst er niet zo uit ziet!

Uwen is een personage dat nogal met zichzelf worstelt. Moet hij helpen of maken dat hij wegkomt? Hij leert zichzelf beter kennen en dat vind ik erg goed beschreven. Hij is mijn favoriete personage.

Sommige wapens zijn nog niet uitgevonden, dus een vleugje SF zit er in. Horror vanwege de bloederigheid en het bloedvergieten.

Het einde kwam als een verrassing en is origineel. Dat vind ik ook altijd goed aan een boek, als het einde niet zo standaard in. Duim omhoog voor dit einde! Ik geef het boek 4**** ( cijfer:8).eden-voorkant

J. Sharpe – Eden

uitgelezen op: 20/8/2016

Ik keek al een tijdje uit naar dit boek. Het topic is zeer origineel en helemaal mijn ding.

Toen ik eenmaal begon met lezen kon ik bijna niet meer stoppen!

Het boek gaat over Anna Meisner. Als ze haar ogen opendoet zit ze in een donkere kamer, naakt en vastgebonden. Er is nog iemand in de kamer en deze vrouw pleegt zelfmoord voor haar ogen.

Anna zelf wordt een tijd later pas gevonden, ze is zo goed als dood. In het ziekenhuis komt ze erachter dat niets is wat het lijkt. Ze verdenken haar van een ernstige misdaad, terwijl zij toch juist het slachtoffer is? Ze snapt er niets meer van. Ze is een deel van haar geheugen en haar leven kwijt.

Wat is er met haar aan de hand? De ontknoping is echt spannend. Het zit echt super goed in elkaar! Smullen geblazen als je dol bent op horror met Dystopische (en Apocalyptische) taferelen. Het einde van de mensheid is nabij. Niemand is meer veilig. Er is geen genade. Is het een plaag? Of is het iets anders? Dus je moet verder lezen, je kunt niet anders…………..

Ik vind het karakter van Anna echt goed. Ze geeft niet op. Ook al lijkt de hele wereld verloren te gaan. Ze blijft vechten tegen de duistere machten en slaat op de vlucht. Ze wil haar familie weer terug vinden. Ze is enorm eenzaam en dat vreet aan haar. De wereld is ook zo stil. Het deed me een beetje denken aan The Walking Dead ook. Daar is het ook zo stil. Je hoort geen auto’s meer….Geen dieren…. Bedenk eens wat dat met je doet, als je alleen bent! Als je dit boek leest, kom je daar achter!

Ik kon het boek echt niet meer wegleggen. Ik moest doorlezen. Een echte pageturner!

De cover is mooi. De tekening is een Engel en Eden is wat Anna zoekt. Een veilige plaats om verder te kunnen leven. Je gaat wel iets anders naar engelen kijken door dit boek. Zeer origineel bedacht

Ik snap de vergelijking met Stephen King helemaal. De boeken die King vroeger schreef waren ook van het begin tot het eind spannend. Als echte King fan kan ik je dan ook dit boek aanraden! Ik denk dat we de Nederlandse Master of Horror hebben gevonden! Bepaalde scènes deden me echt denken aan de horror van King. En dat is knap, want niet veel mensen kunnen dat evenaren. Het boek gaf me van tijd tot tijd echt de kriebels. Dus ja, dit is echt een van mijn favoriete boeken van 2016!

Voorbeeld: De scene met de creepy kinderen en de messen…Ik kreeg de kippenvel die ik ook kreeg van Children of the corn. Dat lukt niet veel auteurs. Children of the corn vind ik echt griezelig.

Het is niet echt in een hokje te stoppen. Ik zet het bij de Dystopische fantasy neer.

Dikke 5*****

 

 


eindeloos

Veronica Rossi – De eindeloze nacht (2)

uitgelezen op : 24/2/2016

Dit is het tweede boek in de Young Adult serie van Veronica Rossi.

In het begin van het boek komen de twee geliefden elkaar weer tegen. Aria probeert het echt om te aarden in de Getijen, maar de mensen willen haar daar niet. Ze blijft een mol in hun ogen. Perry staat voor een moeilijke keuze nu hij bloedheer is. Moet hij zijn volk naar een veilige plek loodsen? En zo ja, waar kan hij die dan vinden? Hij worstelt echt met keuzes maken, als bloedheer. En zullen de mensen nog wel achter hem staan, nu de stormen steeds erger worden?

Perry en Aria zijn op zoek naar een veilige plaats om te leven. De aarde is er zeer slecht aan toe. Er zijn de zogenaamde Aetherstormen,: een soort trechters die alles op hun pad verwoesten en in de brand steken. Het land is onbewerkbaar en het is gewoon niet meer veilig om er te leven.

Sintel is er ook weer. De jongen met een zeer aparte gave. En eer komen nog meer personages terug uit het vorige boek. Ook gaat Aria weer met haar i-viewer aan de slag. Maar is dat apparaatje wel te vertrouwen? Er klopt iets niet met de domeinen…Maar wat is dat? Ze heeft geen toegang meer tot de domeinen, ze kan maar met 1 persoon praten. En dat is haar minst favoriete persoon!

Dit boek vond ik overigens meer een Roman met dystopische elementen.

Het draait vooral om Aria en Perry. Als ze bij elkaar zijn, kunnen ze niet van elkaar afblijven. Maar Aria besluit om Perry’s neefje te gaan redden en Het Stille Blauw te vinden.

Het verhaal zie je afwisselend door de ogen van Aria en Perry. Hun namen staan bovenaan de hoofdstukken.

Ik heb geen moment op het puntje van mijn stoel gezeten. Maar het verhaal is mooi om te lezen. En ook zie je de personages groeien. Maar ik was wel teleurgesteld, had er veel meer van verwacht.

Maar de spanning die ik zocht, heb ik niet gevonden. Dat is gewoon erg jammer. Het voelde aan als een soort tussen verhaal.

Deze serie is Dystopisch en de covers vind ik nog steeds prachtig. Ik ga binnenkort boek 3 ook lezen.

Ik geef het boek 3*** omdat ik het net voldoende vind en het een leuke YA-roman is om te lezen.


De remedie_2D

Suzanne Young – De Remedie (Het programma #3)

uitgelezen op: 4/11/2015

Quinlan (Quinn) McKee heeft een heel apart leven….Ze helpt mensen hun verdriet te verwerken. Bijvoorbeeld: ouders die hun dochter hebben verloren. Ze speelt hun dochter zodat de ouders het kunnen afsluiten. Ze is dan ook een sluiter van beroep. Ze doet enorm goed haar best om haar cliënten te helpen. Dit is een vorm van Rouwtheraphie.  Ze mag zich niet hechten aan haar cliënten.

Quinn doet het werk al heel lang. Ze heeft zoveel herinneringen van andere meisjes, dat ze vaak niet meer weet welke er nu van haar zelf zijn. Ze gaat zo op in haar rol, dat ze vaak de echte Quinn vergeet en achter zich laat. Wat zou jij doen als je niet je eigen leven kunt leiden????? Ze stapt in het leven van een overleden persoon. Ze wil het liefste haar eigen leven leiden. Maar haar vader is zo trots op haar. Ze kan hem niet in de steek laten. Hij stuurt haar erop uit, steeds weer een nieuwe opdracht. Quinn duikt in het leven van Catalina Barnes. Ze moet in dit geval niet alleen de ouders helpen, maar ook Catalina’s vriendje. Zij moeten haar dood kunnen afsluiten. Ze stuit op een aantal vreemde dingen en gaat op onderzoek uit.

Dit is het derde boek van The Program-serie. Maar eigenlijk is het een prequel van de eerste twee boeken. Het geeft je meer inzicht op Het Programma. Je krijgt ook door hoe de Epidemie op gang is gekomen. De epidemie van de eerste twee boeken, bedoel ik daarmee.

Het is verrassend vlot geschreven en heeft een thema dat ons allemaal wel een keer treft.

Iemand verliezen waar je heel veel om geeft. Hoe verwerk je zoiets?

Maar ook zit er liefde, eenzaamheid en verraad in. Het is echt een compleet boek. Heel anders dan de voorgaande boeken. Maar ik vind dit echt een heel mooi boek. Het zit vol emoties en dat laat niemand koud. Dit is een echte pageturner!

Het liefste wil je Quinn een knuffel geven. Maar dan denk je: oh, nee…Het is niet echt.

Quinn’s verhaal raakt je in je hart. Dat kan gewoon niet anders!

Het plot nam een wending, die ik niet zag aankomen. En ik moet zeggen, dat ik dit boek echt de beste vind van de serie. Waarom? Het laat je echt niet los. Dit verhaal doet je terug denken aan je eigen verlies. Iemand verliezen doet gewoon heel veel pijn! Het steekt zelfs een beetje in je hart. Ik snap ook dat er op de achterkant staat: Voor de fans van John Green. Dat kan ik alleen maar beamen!

De cover was me een hele tijd onduidelijk. Maar je komt er toch achter wat de betekenis is! Het is een beetje een andere stijl dan we gewend zijn in deze serie. Maar deze cover past gewoon perfect bij het verhaal. Een meisje (Quinn) die in de spiegel kijkt. Wie ziet ze nu echt? De spiegel komt trouwens ook voor in het boek zelf!

Ik kan alleen maar zeggen, dat iedereen die de eerste twee boeken heeft gelezen….Dit boek ook moet lezen. Het is anders, maar echt origineel! Ik kon het boek niet meer wegleggen. Het had me in zijn greep. En dan is het echt een goed boek. Ik hou van dit soort boeken. Ze weten de weg naar je hart te vinden. Dit is echt zo’n boek die moet je even laten bezinken!

Dit boek krijgt van mij dan ook 5*****


marionet

Aimee Carter – Marionet (boek 1 Black Rebellion serie)

uitgelezen op: 20/8/2015

Dit is het eerste boek uit een nieuwe serie van Aimee Carter. Je kent haar misschien nog wel van de Godinnen-reeks. Ik had dus ook hoge verwachtingen en deze zijn helemaal uitgekomen.

Het verhaal begint met Kitty. Ze is een Doe, ze heeft geen ouders en woont haar hele leven al in een huis voor wezen. Op de dag dat je 17 jaar oud wordt, moet je in deze dystopische wereld De Test afleggen. De uitkomst gaat je vertellen wat je de rest van je leven kunt verwachten. Je kunt het cijfer 1 t/m 7 krijgen. 7 is het allerhoogste en die krijgt niemand, alleen de familie met de meeste macht : De familie Hart. Kitty krijgt een 3. Dat is zo laag, dat ze alleen goed is voor een baantje in het riool. Het had erger kunnen zijn. Je had ook meteen de kogel kunnen krijgen of ze sturen je naar Elders. Elders is de plaats waar iedereen heengaat die ongewenst is. Ook alle mensen van 60 jaar of ouder moeten daar heen. Niemand is er ooit uit terug gekomen, dus wat Elders voor een plek is, weet niemand. Ze moet op de vlucht slaan omdat de Schilden achter haar aan zitten. (Zij zijn de waakhonden van de familie Hart en de regering).

Vanuit het niets krijgt ze de kans om een 7 te worden, maar is het dat allemaal wel waard?

Ze komt terecht in een wereld, waar de mensen harteloos zijn en over lijken gaan. Kitty moet veranderen in Lila Hart, deze is om het leven gekomen bij een nogal vreemd skiongeluk.

Ze is een echte marionet aan het worden. Maar laat ze anderen aan haar touwtjes trekken of gaat ze het heft in eigen handen nemen?

Wil ze de wereld veranderen of gaat ze er vandoor met haar vriendje Benjy? Deze keuze is echt heel moeilijk voor haar. Want misschien is deze wereld echt veel te hard voor haar!

Dit boek leest als een speer. De hoofdstukken zijn soms lang, maar dat heb je echt helemaal niet door. Heerlijke vlotte taal. En spannend, vol overlevingsdrang en verraad.

De Young Adult is echt goed! Ik kijk al uit naar het tweede boek: Gevangene, dat gaat verschijnen in het voorjaar van 2016.

De cover en titel passen gewoon perfect bij het verhaal.

Het plot heeft ook een zeer verrassende wending! Kortom…..LEZEN DUS!

Deze Young Adult kan ik iedereen aanbevelen. Zeker als je van Dystopische verhalen houdt. Want in deze wereld wil niemand leven. Zeg nou zelf, wat zou jij doen als je maar een simpele pion was in deze wereld?

Dikke 5 sterren*****


behandelingc

Suzanne Young – De Behandeling

uitgelezen op: 16/7/2015

Dit is tweede deel van The Program serie: De Behandeling.

(Deel 1: De Epidemie. In deze wereld plegen 1 op de 3 tieners zelfmoord. Dat zijn er zoveel dat het een epidemie geworden is. En met het programma, denken ze de oplossing te hebben gevonden.)

Sloane en James zijn ontsnapt aan het programma. Ze moeten vluchten om in leven te blijven.

Daarom sluiten ze zich aan bij de rebellen. Het programma zoekt ze, en wil ze terug.

Ze vertrouwen bijna niemand meer. En doordat ze hun verleden niet meer kennen, dat is immers gewist, hebben ze gevoelens ( die ze niet kunnen plaatsen) bij bepaalde personen en bij elkaar.

Ze hebben een kans om hun verleden weer te gaan herinneren. Maar er is slechts een probleem..Er is maar een pil en dus maar een behandeling mogelijk. Het programma wil die pil ook in handen krijgen. Sloane, James en de rebellen willen tegen het programma vechten en ze uitschakelen. Ze moeten gestopt worden. Je volgt ze op hun vlucht en leeft met ze mee. Deze personages zijn jong en verliefd, zal dit ze uit elkaar drijven? Het is meeslepend en spannend.

Het is een verhaal over liefde, verraad , vriendschap en vooral vertrouwen.

En waar ben je nog veilig, als iedereen naar je op zoek is?

Het is een vlot lezende Young Adult en voor je het weet is hij uit. Ik vond het echt een goede opvolger van het eerste boek. Ik kijk al uit naar deel 3! Deze heeft de titel: De Remedie en komt in oktober 2015 uit. Dus we hoeven niet heel lang te wachten. Top!

Achterin staat nog een extra verhaal: Het Herstel. Dat vond ik ook een heel mooi verhaal. Het past er helemaal bij en je krijgt medelijden met de programmeur in kwestie. Het dwingt je om ook zijn kant van het verhaal te zien. En je moet toegeven wie is er nu slecht??????

Dit boek krijgt van mij 4,5 sterren!


zonderhemel

Veronica Rossi – Een Wereld Zonder Hemel

Uitgelezen op: 9/6/2015

Dit boek heb ik gewonnen via een prijsvraag. Al een tijdje geleden. Toen meteen de hele trilogie gekocht, maar nooit aan begonnen. Ik ben blij dat ik dat nu wel gedaan heb!

Het is een dystopisch verhaal, speelt zich dus af in de verre toekomst. Zo kan onze aarde eruit gaan zien, wie weet. De hemel wordt geteisterd door vreemde stormen van Aether. Deze stormen zijn dodelijk. De Titel past daarom ook goed bij het boek. Er is ook geen hemel / lucht zoals wij hem nu kennen. Deze wereld is heel anders. Er zijn mensen die leven in een veilige plaats. Een soort koepel met bijgebouwen en ze worden door buitenlanders Mollen genoemd. Maar er zijn ook wildlingen, zij leven open en bloot in de gevaarlijke buitenwereld.

Arie is een Inling (Mol) en is gewend dat ze ich in de domeinen kan verschuilen. Je voelt daar geen pijn, geen verdriet, kent geen ziekte…..Perry (Peregijn) is een Uitlander (wildling), hij woont in een stam, waar zijn broer de baas van is. Maar zijn neefje is ernstig ziek. Perry is een Scire. Dat betekend dat hij buitengewone gaves heeft. Hij kan beter ruiken dan iedereen en ruikt zelfs of iemand liegt. Hij kan gevoelens ruiken. Je leest het verhaal door de ogen van Perry en Aira.

Als Aira haar moeder vermist is, besluit ze om op onderzoek uit te gaan. Ze komt in een wereld terecht die ronduit vreemd voor is. Op haar zoektocht komt ze Perry tegen en ze besluiten samen op pad te gaan. Perry zoekt zijn neefje, hij is ontvoerd door Inlingen. Perry is op het eerste gezicht alles wat Aira haat, maar naarmate het verhaal verder gaat, verandert alles. Aira leert vanalles van hem.

Of ze haar moeder en Perry’s neefje vinden voor het te laat is, dat moet je echt zelf ervaren. Spring in dit boek zou ik zeggen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik iets meer had verwacht van het boek, maar het is het eerste deel in een trilogie. Dus ik verwacht meer! Het einde is abrupt en je moet ook wel verder lezen. Het ging me een beetje te snel voorbij. Maar er zijn nog twee boeken;-). Die ga ik zeker ook niet te lang laten liggen nu. Ik moet verder lezen. Het karakter van Perry vind ik echt heel bijzonder. Doet me een beetje denken aan de eigenwijze manier van Jace uit de kronieken van de onderwereld serie. Maar ook aan Puck van The Iron Fey. En dat zijn altijd de leukste karakters in boeken! Tenminste dat vind ik. Dat soort karakters, daar ben ik dol op.

Ik vind deze cover ook veel mooier als de nieuwe versie. Ik heb de serie dus ook in deze versie gekocht. De nieuwe versie is echt SF-achtig, op een koude manier. De oude versie vind ik warmer en beter bij het verhaal passen. Maar dat is echt iets persoonlijks!

Er zit een romantisch tintje aan het verhaal, maar dat hoort bij het verhaal.

Het verhaal staat goed op papier, leest makkelijk weg. Het is een Young Adult, dus makkelijk geschreven. De hoofdstukken zijn verdeeld in Peregijn en Aira. 4 sterren****


stof

Hugh Howey – Stof

Uitgelezen op: 4/4/2015

Wat een prachtig einde van een super goede trilogie! In deze ondergrondse wereld opgroeien en leven, lijkt mij erg zwaar.

In dit boek volg je Silo 1: Donald, zijn zus en de mensen waar zij niet meer achter kunnen staan. Ze ontdekken iets, wat haast niet te geloven is. Donald en zijn zus werken samen om de buitenwereld te verkennen. Charlotte is daar de uitgewezen persoon voor. Ze voelen zich bedrogen door de Herder. Maar ze keren zich daardoor tegen het regime in de allesoverheersende Silo 1. Silo 1 kan beslissen over alle levens in elke Silo. Dit staat ze helemaal niet aan.

In Silo 17, volg je Solo en de kinderen. Juliette werkt er hard aan, om ze te komen redden, maar hebben ze wel redding nodig? Zijn ze niet beter af in hun eigen lege silo?

In Silo 18 zit Juliette met Lukas en haar vrienden. Er gebeuren vreselijke dingen en Jules wil wraak. Ze besluit dat ook te gaan nemen. Maar is het alles wel waard? Ze gaat steeds meer fantaseren over het leven in alle andere silo’s en de wereld buiten. Er zijn maar een paar oplossingen en allemaal kunnen ze de dood betekenen van de silobewoners. Ze moeten een keuze maken.

Het gaat over vechten voor je vrijheid,de wereld waarin je leeft,  je vrienden en je leven.

Het is vlot geschreven in korte hoofdstukken. Leest lekker snel weg! Een goed einde! En ook een zeer krachtig plot! Ik heb hier wederom van genoten en het boek krijgt een dikke 5 sterren.*****

De spanning gaat stapje voor stapje naar een hoogtepunt toe. Je hoort de tijd echt wegtikken!

Howey die kan echt beeldend schrijven, je ziet alles voor je. Je hebt het gevoel dat je op de eerste rij zit in het theater! Kom maar op met die films, ik ben er reuze benieuwd naar!


requiem

Lauren Oliver – Requiem

uitgelezen op 27/3/2015

Dit is het derde en laatste boek van de Delirium Amoris Trilogie.

De mensen leven daar in een wereld, waarin liefde een ziekte is. Je wordt er tegen behandeld en zult nooit meer liefde kunnen voelen. Mensen veranderen in koude zombies, zonder gevoelens. Toch gaat het hier en daar ook wel eens mis. Sommige mensen zijn niet te behandelen. Lena’s moeder bijvoorbeeld. Gevoelens kunnen je verscheuren, tot er niets meer van je over is.

In dit boek volg je Lena en haar strijd om te overleven in een wereld die steeds erger aan het worden is. De wildernis is niet meer veilig, voor niemand meer.  En ze zit ook nog eens met Julian en Alex in haar maag. Alex doet zo moeilijk,dat ze voor Julian besluit te kiezen..Maar is dit wel de juiste keuze?

Aan de andere kant volg je haar beste vriendin Hana. Hana heeft ondertussen de behandeling gehad en is gekoppeld aan Fred. Fred is de zoon van de burgemeester van Portland dus een zeer goede koppeling vindt Hana’s moeder. Hana komt er al snel achter dat  Fred anders is. Maar ze gaat ook over zichzelf twijfelen en denkt veel terug aan Lena. Dat zou niet moeten na de behandeling.

De Behandelden staan recht tegenover de Onwaardigen in een oorlog, face to face. Ze moeten keuzes maken, mensen achter laten en verliezen. Welke keuzes ze gaan maken en of hun paden in dezelfde richting gaan, dat moet je echt zelf gaan lezen. Deze Young Adult is geschreven in goede taal. Alleen mis ik iets van de spanning in de vorige delen. Het einde is aan de ene kant mooi, maar ook nog helemaal niet klaar voor mijn gevoel. Misschien moet je het zelf maar invullen? Het is voor mijn gevoel nog niet af, als je de laatste bladzijde omslaat.  Ik geef het boek 3,5 sterren.


schakel

Hugh Howey- Schakel

Uitgelezen op: 25-3-2015

Dit boek is eigenlijk de Prequel van Silo. Wat is er met onze wereld gebeurt voordat de Silo in gebruik werd genomen? Hoe is het ooit zo ver gekomen? Je volgt Donald Keene, hij is een van de ontwerpers van de Silo. Hij komt erachter dat er meerdere Silo’s  worden gebouwd. Het tijdsbestek in dit boek zijn een aantal eeuwen.

Omdat men steeds mensen in de vriezer schuift, kunnen ze langer leven en wakker worden wanneer ze nodig zijn. Ze worden in slaap gehouden, soms eeuwen lang en moeten dan aan een Ploegendienst beginnen. Ze zijn alles vergeten, weten niets meer van wat er met de wereld gebeurt is. Maar bij sommige mensen werkt dat dus niet en ze herinneren zich vlagen van het verleden. En omdat ze willen weten wat er echt gebeurt is, gaan ze op onderzoek uit. Een ploegendienst duurt maar 6 maanden, dus je moet snel zijn. Voor je het weet wordt je weer in de vriezer geladen!

Het speelt zich af vanaf het moment dat de bouw begon in 2049 tot en met het jaar 2345, het moment dat Jules de schoonmaak ingaat in boek 1 : Silo. Je komt in verschillende Silo’s terecht en vindt uit waarom zij zijn beëindigd en wat er nu toch mis is gegaan. Je volgt verschillende bewoners. Ook het verhaal van Solo (Jimmy) kom je te weten. Solo was nog maar een jongen toen zijn silo beëindigt werd. Je komt heel veel meer te weten over het hoe en het waarom. Het is echt een boek wat je moet lezen, je krijgt antwoord op een aantal vragen, die je dwars zitten sinds het eerste boek. Het leest heerlijk, alleen moet je goed op de jaartallen letten, die boven elk hoofdstuk staan. Als je daar niet oplet, kan het verwarrend worden. De wijze van schrijven is wederom erg beeldend. Je kunt de silo’s zo voor je zien en de wereld van voor de silo’s ook. Het is erg goed in elkaar gezet en het einde, vraagt om meer. Ik ga ook echt verder met boek 3. Ik wil nu echt alles weten! Het is geen YA dit boek. Maar de wereld is Dystopisch en ik zou er niet willen leven. Ik snap dat mensen in slaap willen blijven. Het doet heel Claustrofobisch aan, leven onder de grond. Ik ben zo’n iemand die zonlicht nodig heeft. Ik doe het niet zo goed zonder mijn Vitamine D! Ergens denk ik ook, dat mensen echt niet zonder zonlicht kunnen en daarom gek gaan doen. Dit boek krijgt van mij dus ook 5 sterren*****. Onmisbaar in de serie en gewoon een must-read!


silo

Hugh Howey – Silo

Uitgelezen op: 18/3/2015

Dit boek is zeer origineel en geweldig spannend! Het is een Dystopische Thriller. Het speelt zich af op een aarde die wij niet herkennen. De lucht is giftig, er groeien geen planten en bomen meer…..En de mensen zijn allemaal dood. Behalve de mensen die in de Silo wonen. Het verhaal begint met Sheriff Holston, hij is zijn vrouw een aantal jaren geleden ervoor verloren. Zij ging vrijwillig de schoonmaak in. De schoonmaak is niet zomaar een schoonmaak, je gaat namelijk de buitenwereld in om de lenzen van de Silocamera’s schoon te maken. Alleen kom je nooit meer terug naar binnen. Je gaat onherroepelijk dood. Waarom iedereen de lenzen ook echt gaat schoonmaken, zodra ze buiten zijn begrijpen veel mensen niet. Toch heeft niemand het ooit overgeslagen. Holston komt achter allerlei grote geheimen. Maar de leiding in de Silo wil het  graag geheim blijven houden. Ze gaan echt over lijken. Holston en zijn Deputy Marnes kennen Juilette van vroeger, ze werkt nu bij mechanica. Marnes wil haar in zijn team zien te krijgen. Vanaf dat moment gebeuren er zoveel dingen. Juliette komt in een wereld terecht van verraders, moordenaar en leugenaars. Ze komt meer te weten over de buitenwereld. Er broeit iets in de Silo en de mensen komen in Opstand. Een opstand kan het einde betekenen van de Silo. Als je doodgaat in de Silo wordt je lichaam terug gegeven aan de aarde. Maar als je op schoonmaak gestuurd wordt, dan verga je langzaam tot stof. Je volgt Juliette en een aantal andere personen in hun kijk op de Silo. Echt een goed in elkaar gezet verhaal. Als je hem uit hebt, smaakt het naar meer. Ben ik even blij dat de andere delen al voor me klaar liggen! De stijl van de schrijver is zo beeldend, dat je alles voor je ziet. Zijn fantasie geeft jou het gevoel dat je mee loopt (of moet ik zeggen Schaduwt) in de Silo. Je kunt het je zo voorstellen: De Trappen afdalen of de gigantische klim naar boven.  Het leest echt heel erg snel weg. Voor je het weet ben je bij het spannende plot aangekomen. Je voelt mee met de personages in het boek. Je kunt hun angst voelen. Dit is echt een heerlijk boek, ik kan hem alleen maar aanraden aan iedereen en hopen dat jullie het ook zo goed gaan vinden! Ik geef het boek 5 sterren***** en kijk uit naar het tweede boek.


programma

Suzanne Young – De Behandeling

uitgelezen op: 8/3/2015

Voor de liefhebbers van dystopische boeken: dit is er weer een die je moet lezen!

In deze wereld is het levensgevaarlijk om symptomen te hebben die wijzen op een depressie. Als ze denken dat je een depressie hebt, houden ze je in de gaten. Er worden namelijk veel jongeren depressief en die plegen dan zelfmoord. Als je in het openbaar huilt ben je erbij. Je moet dan meedoen aan Het Programma.  Je zult 100% kans hebben op genezing. Want het is een vreselijke epidemie. Je kunt namelijk weer opnieuw beginnen, als je het programma hebt gevolgd. Maar ze nemen meer weg dan je lief is…..Eigenlijk alles wat je lief is verdwijnt uit je geheugen en je herinneringen. Je zult je oude vrienden niet meer herkennen. Eigenlijk ben je een soort wandelend leeg omhulsel. Sloane belandt dus in de wereld van het Programma, nadat haar beste vriendin Lacey is opgepakt.  Ze is vastberaden er tegen te vechten. Maar of het genoeg is dat ze zo vastberaden is, dat is nog maar de vraag! Sloane is samen met haar grote liefde James. Ze zijn waanzinnig verliefd op elkaar. Maar kan hun liefde dit alles doorstaan?

Het is echt een prachtig verhaal in een wereld waarin wij geen van allen zouden willen leven.

Deze Young adult leest echt snel. En je wilt zeker weten deel 2 ook lezen. Die komt in Juli uit.

Ik heb echt genoten van deze schrijfster….Er zit een dosis goede humor in, maar ook zijn er dingen die aan je gaan knagen. Sloane laat je niet meer los. Een hele kale, koude wereld waarin dit verhaal zich afspeelt. Dat zul je vanzelf merken. Je kunt het ook bijna steriel schoon noemen. Gevoelens kunnen je een depressie geven…En dan krijg je last van de epidemie…..En dan ben je verloren!

Ik geef dit boek 5 sterren.*****

 


de doodskuur

James Dashner – De Doodskuur

Uitgelezen op: 11/3/2015

WICKED is goed…..Wicked liegt dat het gedrukt staat. Thomas gelooft helemaal niets meer van wat ze hem vertellen. Hij en zijn vrienden Minho en Newt zijn van plan om Wicked een halt toe te roepen. Wicked mag niet door gaan en mensen behandelen als proefkonijnen! Net als je denkt dat de proeven voorbij zijn, begint er meestal weer een nieuwe. Thomas gelooft ze dus echt niet meer. Hij heeft steeds meer dromen. Hij heeft dus ook dromen over zijn moeder en ook andere dingen uit zijn verleden komen weer naar boven.

De Vuring slaat om zich heen. Als je geïnfecteerd bent, sturen ze je naar het Crankpaleis. Dat klinkt luxe, maar het is absoluut pure armoede. De mensen die immuun zijn bewaken de Cranks. Cranks zijn gewoon helemaal gestoord!

Het is een race tegen de klok. Wie kan hij redden? Hij staat er gelukkig niet alleen voor. Hij heeft zijn beste vrienden nog!

Dit verhaal is spannend vanaf de allereerste zin die je netvlies bereikt! Het laat je ook niet meer los. Het is een verhaal over overleven, de wereld redden en hechte vriendschap. Wie kun je in deze wereld nog vertrouwen? Het is op momenten hartverscheurend en bikkelhard. Ik moest wel even slikken op een aantal momenten. De schrijver, schrijft zo goed dat je het idee hebt, dat je het zelf met de jongens meemaakt. Alles is erg goed beeldend opgeschreven. Dus hij zuigt je mee hun wereld in.

Je leeft enorm mee met Thomas. Toch houden ze de moed erin en blijven zichzelf. Of niet?

Thomas wil ook antwoorden. Waar de Vuring vandaan komt en of er echt een genezing is?

Er komen weer oude bekenden terug in het verhaal, waaronder de Rattenman. Die man is een bloedzuiger!

Het boek heeft een einde waarmee ik vrede kan sluiten. Ik heb zo  genoten van deze trilogie.

Stiekem kijk ik ook echt uit naar de eerste Prequel die in Juni uitkomt: De Moord opdracht.

Dikke 5 sterren*****!


pandemonium

Lauren Oliver – Pandemonium, boek 2 van de trilogie.

Uitgelezen op: 13/2/2015

Lena, heeft haar vlucht naar de Wildernis ternauwernood overleefd. Als ze na een lange tocht het echt opgeeft, denkt ze dat ze dood gaat. Ze ziet niets meer, ze wil alleen nog maar naar Alex toe. Hij wacht op haar aan de einde van de tunnel.  Als ze haar ogen weer opendoet denkt ze dat ze daar ook is. Niets is minder waar! Ze is in de wildernis en komt bij Raaf en Spijker terecht. Zij zijn leden van het Verzet. Het verhaal speelt zich af in het Toen en Nu. Toen is het verhaal van Lena in de Wildernis, hoe ze er leert te overleven. Ze komt meer te weten over de wereld buiten de hekken en probeert zich thuis te gaan voelen. En ze heeft het moeilijk. Ze mist Alex zo verschrikkelijk veel. Haart hart is kapot.

Het Nu is een heel andere Lena. Een Lena die Behandeld is (zogenaamd) en voor het Verzet werkt. Ze word ontvoerd samen met de zoon van de tegenstanders : Julian. Julian zijn vader is een hoge pief en hij is Behandeld. Een man zonder gevoel. Julian is door omstandigheden nog steeds niet behandeld. Terwijl ze gevangen zitten en vluchten voor hun leven, leren ze elkaar steeds beter kennen. Bestaat er leven na Alex? Lena begint te denken van wel.

Het einde is echt een cliffhanger. Ik ben blij dat deel 3 al klaar ligt, die ga ik zeker deze week nog lezen! Ik kan niet anders! Ik moet echt weten hoe het verder gaat. Een aanrader dus. De cover van dit boek vind ik trouwens echt prachtig! 

Het is echt een spannend verhaal. De emoties lopen zo nu en dan hoog op. Zeker als je de Behandelden hoort praten. Het klinkt echt eng, de onzin die zij uitkramen. Dat soort gedachtes vind ik persoonlijk levensgevaarlijk. Dat je niet lief zou mogen hebben en dat je als je misvormd geboren wordt gewoon doodgemaakt zult worden….Of ze smijten je in de crypte of de krochten. Wat een verschrikkelijk naar idee. De wereld is niet beter af zonder liefde. Maar bij liefde hoort haat. Het is het Ying-Yang idee wat de wereld en ons mensen op de been houdt. Soms verliest de liefde het van de haat. Maar het kan ook andersom. Dat zul je in dit verhaal merken. Want er zit wel degelijk romantiek in. En zeg nou eens eerlijk: iedereen wil zich toch zo kunnen voelen? Verliefd zijn is bijzonder en het mooiste wat er is! 5 sterren*****


arendsjong

Leen Lefebre – Arendsjong

Uitgelezen op: 1/2/2015

Leen Lefebre heeft een prachtig avontuur geschreven.  Het is een boek voor alle leeftijden.

Het speelt zich af in de toekomst. Moeder Natuur heeft flink huisgehouden. Hele volken zijn verdwenen, steden zijn ruines geworden en het klimaat doet heel raar. Waar Wolf opgroeit is de zon niet aanwezig. Er is iets goed mis op onze aarde in de toekomst. Dystopische wereld.

Het gaat over Wolf, hij reist de wereld over in zijn vliegtuig Zwerver. Hij moet wel, want zijn volk heeft honger! Hij komt in allerlei landen terecht.  Bijvoorbeeld in de Jungle, in de sneeuw, tussen de wijnranken en in het zwaar getroffen Engeland. Soms moet hij door puinwolken vliegen en op bepaalde plaatsen is het donker of juist heel erg licht. Hij ontmoet nieuwe mensen en helpt ze waar hij maar kan. Omdat hij ze helpt, helpen zij hem weer……

Hij komt in een aantal spannende situaties terecht. Hij begint een echte avonturier te worden naarmate het verhaal vordert. Kan Wolf zijn volk redden van de hongersdood? De klok tikt gestaag door, hij moet echt eten zien te vinden wat zijn volk sterker zal maken.

De wereld zoals die eraan toe is wordt prachtig omschreven. Je weet dat je er zelf niet zou willen wonen. Maar als de mensheid zo door gaat, dan kan moeder Natuur of Moeder Aarde weleens boos worden! De mensen in deze wereld in de toekomst proberen er het beste van te maken en vooral proberen zij te overleven. Het kan onze toekomst zijn, als je er over na gaat denken…………

De hoofdstukken beschrijven steeds een van zijn missies naar een bepaald deel van de wereld. Makkelijke taal, heerlijk vlot geschreven. Je leest zo een hoofdstuk uit. Ik geef het boek 4 sterren**** Een dikke 8 dus! Voor de jeugd geschreven maar ik vind het geschikt voor alle leeftijden. Deze wereld die Leen schetst is een wereld die je met haar mee wilt ontdekken!


delirium

Lauren Oliver – Delirium

Uitgelezen op: 28/1/2015

Dit boek is er weer een uit het genre wat ik tegenwoordig graag lees! Dystopisch verhaal!

Lena is een jonge meid van bijna 18 jaar oud. Als je in deze wereld de ziekte Amor Deliria Nervosa krijgt, kun je het wel schudden. Je zult eraan sterven. Er is een Behandeling voor. Als je 18 jaar wordt krijg je die. De ziekte is dus: Verliefdheid.

Er is in deze wereld geen plaats voor liefde. Mensen worden behandelt zodat ze nooit meer verliefd worden en weinig gevoelens meer hebben. Je mag bijvoorbeeld niet  genieten van muziek, Poëzie,dansen of gewoon tot over je oren verliefd zijn. Daar staan ernstige straffen voor. Als je toch wordt gesnapt kom je in de Crypten terecht als Sympathisant. Er zijn ook de Onwaardigen: mensen die ervoor kiezen om nooit de Behandeling te ondergaan. Zij leven in de Wildernis, buiten de hekken van Portland. Mensen die worden gesnapt op weg naar de Wildernis, krijgen de doodstraf.

Lena wil dolgraag de Behandeling krijgen, totdat ze verliefd wordt op Alex. Dan verandert de wereld op slag. Zal ze de ziekte overleven? Ze komt er achter dat alles wat haar, haar hele leven verteld is gewoon gelogen is.  Wil ze veilig en  gevoelloos verder leven of wil ze gelukkig zijn met Alex, voor zolang het nog kan? Het is heel romantisch maar ook echt goed spannend. Leest als een speer! Deze wereld is zo eng. Ik denk niet dat de mensheid beter wordt zonder liefde. Ik weet het wel zeker van niet. Als er daar een kind valt en bloed mag je als moeder zijnde je kind niet troosten. Straks denken ze dat je een sympathisant bent! Liefde doet rare dingen met je hart, dat zal ik als eerste toegeven. Maar dat maakt ons juist mensen, dat je gevoelens hebt. Ja, liefde kan je hart eruit rukken. En er zijn mensen die sterven aan een gebroken hart of de liefde niet meer aankunnen. Dat gebeurt ook in het echt, in onze eigen wereld. Maar deze mensen zijn echt gehersenspoeld door onder andere het Boek van sssssttttt! Echt een origineel verhaal wat je wel aan het denken zet. Het eindigt met een cliffhanger, dus je wilt snel boek twee lezen, dat garandeer ik je! 4 sterren****


schroei

James Dashner – De Schroeiproeven

Uitgelezen op: 5/12/2014

Het tweede boek van deze geweldige serie!

Het begint allemaal in de slaapzaal waar ze waren ondergebracht, na de ontsnapping uit het labyrint.

Thomas en de rest van de Laarders denken dat ze veilig zijn.

Niets is minder waar! Voor ze het weten begint de 2de fase van WICKED.

Ze noemen het de Schroeiproeven. Thomas, Newt, Minho en de rest moeten in 2 weken tijd de Schroei zien over te steken. Als ze het halen naar het toevluchtsoord,dan wacht daar de genezing voor ze. Ze zijn namelijk allemaal besmet met de Vuring.

Het is een van de meest toegetakelde delen op aarde. Of wat er van de aarde over is. De zon brandt zo hard, dat je levend zult verbranden zonder bescherming.

Als je niet sterk genoeg bent ga je dood, zo simpel is het.  Vrienden die niet meer te vertrouwen zijn???!!!!! De omgeving is levensgevaarlijk. De zonnevlammen hebben  het klimaat ernstig aangetast. Voor een onweersbui kun je bijna niet meer vluchten. Het is een race tegen de klok. Gaan ze het halen, naar het toevluchtsoord? En wie gaan het redden? Ik werd tijdens het lezen steeds kwader op WICKED. Wat doen ze deze jongens toch aan? Variabelen testen, op een onmenselijke manier! Leest als een trein en je kunt het boek niet meer wegleggen!

Weer een steengoed vervolg met een open einde. Je moet nu braaf wachten tot het derde boek uit komt op 24 februari 2015! 5 sterren***** Op naar de Doodskuur..(klinkt verschrikkelijk).


labyrintrenner

James Dashner – De Labyrintrenner

Uitgelezen op: 7/10/2014

Thomas wordt wakker in totale duisternis. Hij heeft geen idee waar hij is en wie hij is.

Hij ontdekt dat hij in een lift zit, als de lift tot stilstand komt is hij enorm bang.

De lift gaat open en er staan allemaal jongens naar hem te kijken. Hij wordt ‘Nobie’ genoemd en kruipt uit de lift. De jongens noemen het De Box. Als hij om zich heenkijkt met de felle zon in zijn gezicht, dan ziet hij De Laar en overal gigantische muren erom heen! Thomas Snapt er niets van. Langzaam wordt het duidelijk dat ze in het midden van een Labyrint zitten. Ze zoeken al jaren naar een uitgang, maar hebben nog steeds niets gevonden. Het labyrint gaat op bepaalde tijden open en dicht. Geen van de jongens herinnert zicht iets. Een aantal hebben wel een paar herinneringen terug nadat ze gestoken zijn door een Griever. Als je het antiserum toegediend krijgt onderga je De Verandering. En dan krijg je stukjes geheugen terug.

Wat een Griever is? Een eng beest, met messen aan zijn armen, een schorpioenenstaart, half ijzer en half dier. Hij heeft enorme sterke stekels en is ook nog eens erg slijmerig!

Thomas voelt snel een vriendschap opbloeien tussen Newt (de 2de jongen in de leiding) en met de kleine Chuck. Ze hebben een paar duidelijke regels. Je mag het labyrint niet in, zeker niet snachts.

Alleen Renners mogen het labyrint in. Maar als Renner  Minho en leider Alby de sluiting van het labyrint niet lijken te gaan halen, sprint hij toch het labyrint in. Daar is het overleven geblazen met de Grievers, Alby is zwaar gewond. Niemand heeft nog nooit een nacht overleefd in het labyrint.

Wat er daar gebeurt is zo gruwelijk goed beschreven, dat je zit te trillen in je vel!

Na Thomas zijn komst komt er nog een Nobie naar boven met de Box. Het is een meisje! Er is nog nooit een meisje naar de Laar gekomen. Ze heeft een briefje in har hand met: Dit is de Laatste.

Daarna gaat het allemaal heel snel. Het is een boek vol actie, kameraadschap en overlevingsdrang.

Echt een top boek. Het is wel anders als de film, meer SF, maar voor mij net zo geweldig.

Je moet het boek lezen en de film zien! Je moet zien of ze het overleven en wie..En vooral of ze eruit komen..En WAAROM het labyrint eigenlijk bestaat. Dikke 5 sterren*****

Boek 2 ik KAN NIET WACHTEN!


endgame

James Frey – Endgame

Uitgelezen op: 1/10/2014

-Het einde is pas het begin-

De aarde word getroffen door een twaalftal meteorieten. De een nog verwoestender als de andere. Het is voor de Spelers het teken! Endgame is begonnen, wie kan de wereld redden?

Elke bloedlijn is afhankelijk van hun eigen speler. Er zijn twaalf bloedlijnen. Elke bloedlijn heeft een uitverkorene speler. Ze trainen vaak vanuit de wieg al om te overleven en te vechten. De raadsels die ze moeten oplossen tijdens Endgame zijn echt moeilijk!

Twaalf jonge mensen, geen dag ouder dan 20 jaar oud, moeten Endgame spelen.

Endgame is meedogenloos. Sommige spelers besluiten samen te werken. Anderen willen als enigste overblijven. Er kan maar 1 persoon winnen. Dus zijn veel Spelers echte moordmachines.

Niemand weet van hun bestaan. Voor de gewone mensen, zijn de Spelers gewone tieners en jong volwassenen. Ze proberen vaak een normaal leven te leiden en niet op te vallen.

Mijn favoriete Speler is echt Sarah. Ze is zo sterk en een overlever! Haar vriendje Christopher vind ik ook een heel sterk personage. Hij wil Sarah helpen, wat er ook gebeurt. Maar hij heeft nooit training gehad. Sarah probeert hem op afstand te houden. Want hij kan dit niet aan!

Er zijn een aantal spelers die over lijken gaan. Ze schuwen geen een enkel middel om te winnen.

Spannend vanaf de eerste pagina. Heel erg origineel en leest als een trein. Bomvol actie.

En…….Je kunt je hersens ook gebruiken. Als jij de raadsels op kunt lossen in het boek, kun je een prijs winnen! Niet zomaar een prijs. Er zijn munten gemaakt van goud, speciaal met een endgame logo, voor de lezers die het raadsel kunnen oplossen. Deze munten zijn 250 dollar per stuk waard.

ENDGAME IS ECHT, EN HET BEGINT NU!

Dit boek gaat echt een knaller worden, dat durf ik met een gerust hart te voorspellen! Voor mij de verrassing van 2014. Uniek in zijn soort. James Frey is een must en ik kan niet wachten op het volgende boek! Je bent gewaarschuwd. Als je de laatste bladzijde omslaat wil je meer!

Vanaf 7 oktober wereldwijd te koop, te lezen en op te lossen! De prijs is 24 uur per dag via een webcam te zien. Er komt een grote actie online. Kun jij het raadsel oplossen?

Een supergoed boek met een extra origineel tintje. 5 sterren*****


examen

Joelle Charbonneau – Het Examen

Uitgelezen op: 10/8/2014

Boek 3 van de trilogie…….

Malencia Vale is een student, ze heeft het grootste vakkenpakket gekregen. Ze weet dat er mensen zijn die hopen dat ze gaat falen. Toch krijgt ze hulp van haar begeleider Ian.

Cia komt er op de universiteit achter dat er rebellen zijn. Ze zijn tegen de Test en Tegen Dr Barnes.

Ze weet alleen nog niet welke rebel er aan welke kant staat.

Ze gaat stage lopen bij de president. En de president vraagt haar wel iets heel ergs te doen. Het druist in tegen alles waarin Cia gelooft. Maar ze besluit het toch te gaan doen. Als de Test ooit gestopt kan worden, moet ze het proberen. Maar het is een opgave waar ze niet alleen in kan slagen.

Ze gaat proberen de mensen die zij het meest vertrouwd een Test te laten ondergaan. Als ze slagen neemt ze, ze in vertrouwen. Er is veel spanning en wrijving. Het kan in een burgeroorlog uit gaan lopen. Kan zij het tij keren? Kan zij de leiding nemen?

Ondertussen tikt de tijd weg…TikTAKtikTAKTIKtak…..je hoort  de klok bijna tikken.

Ze heeft echt maar zo weinig tijd. Kan ze de toekomstige Testkandidaten redden, door de Test voor eens en voor altijd te stoppen? En wie kan ze vertrouwen? Het is een superspannend verhaal van het begin tot het einde. Een zeer verrassend plot. Ik heb het niet zien aankomen!

Een zeer prachtig einde van deze trilogie. Ik hoop dat hier ook films van gaan komen. Ik wil dit echt wel tot leven zien komen. Vooral hoe de wereld eruit ziet na al die verwoestende oorlogen.  Ook leef je enorm mee met de hoofdpersonages. Dat je gestraft kunt worden omdat je niet volgens de verwachtingen studeert is echt een naar idee. En zeker de manier hoe. Herplaatsing. Dat woord blijft je nog wel een tijdje bij. Cia komt er nu echt achter wat met mensen gebeurt die zakken voor een Test of een examen.  Ik ben blij dat onze scholen niet zo werken. Je haalt zo niet het beste in studenten naar boven. Al geloven ze dat bij de Test wel. 5 sterren*****


de studie

Joelle Charbonneau – De Studie

Uitgelezen op: 6/8/2014

Cia is enorm blij, ze heeft de Test gehaald en ze is geslaagd! Nu mag ze studeren aan de universiteit.

Maar als snel komt ze erachter dat haar geheugen is gewist. Ze ontdekt een geheim op haar broer Zeen’s TC (Transit Comminucator.) Daarop had ze van alles over de Test ingesproken! Dit heeft ze gedaan voordat haar geheugen werd gewist. Cia kan het in eerste instantie niet geloven.

Ze komt erachter dat de ontgroening absoluut niet onschuldig is. Er vallen gewonden en doden.

Haar nachtmerries worden steeds erger. Steeds meer komt er van de Testperiode terug.

Maar dan komt ze er achter dat de Test eigenlijk nog steeds niet is afgelopen. Alleen word het nu op de Studie gericht. Falen is ook echt geen optie. Als je faalt dan heeft dat ernstige gevolgen! De studenten die falen worden nooit meer terug gezien. Cia besluit 1 student te volgen die Herplaatst gaat worden. Als snel komt ze erachter dat Herplaatsen iets gruwelijks betekend.  Ondertussen moet ze in contact zien te komen met Tomas. Hij studeert Biotechnologie en Cia is ingedeeld bij Politicologie. En dat is een richting die ze helemaal niet op wou. Maar tegenspraak is ook een soort falen, dus ze kan geen nee zeggen. Wel weet ze dat ze alles op alles moet zetten om de Test te laten stoppen. En ze wil dat de mensen die erachter zitten gaan boeten voor alle doden die er zijn gevallen. Makkelijker gezegd dan gedaan! Wie kun je vertrouwen? Volgens haar vaders advies: Niemand. Toch besluit ze een paar mensen het vertrouwen te gunnen. Het word haar erg moeilijk gemaakt, er zijn mensen die willawen dat ze gaat falen. Maar ze doet haar best en laat zich niet kennen. Als ze erachter komen dat ze weet wat er aan de is…Dan kunnen ze haar familie en vrienden pijn doen. En dat wil ze niet. Dus ze doet erg haar best om niet op te vallen. Ze hoeft geen keuze meer te maken….Falen dat is gewoon niet mogelijk.

Ook dit boek heeft me van het begin tot het einde in zijn greep gehad. Ik kon het boek niet wegleggen. Moest het uitlezen…Wederom 5 sterren!

Enorm goed, spannend en zeer sterk verhaal. Ik vind het ook beter als de Hunger Games. En die vond ik al geweldig! Maar dit verhaal vond ik spannender. Zeker omdat Cia echt bijna alles alleen aangaat. Zeer sterk personage!

 


De Test - Joelle Charbonneau

Joelle Charbonneau – De Test

Uitgelezen op: 31/7/2014

Cia droomt er al sinds klein meisje van! Mee doen met de test. Het is alleen weggelegd voor de allerbeste in het Gemenebest. Ze doet enorm haar best op school. Als je de Test doorkomt, dan mag je studeren aan de universiteit. Als ze dan eindelijk volwassen is en er blijkt niemand uitverkoren te zijn, stort haar wereld in. Maar wat blijkt? De man die het bekend moest maken van het Gemenebest was vertraagd. Ze mag toch meedoen. Het is uniek! Samen met 3 andere uit  Vijf Meren, mag ze deelnemen. Het is al jaren niet meer voorgekomen dat er mensen meedoen uit Vijf Meren. Ze is dolblij! Haar ouders lijken helemaal niet blij te zijn. Haar vader neemt haar apart. Hij heeft vroeger ook de Test gedaan. Hij kan zich niet veel meer herinneren, alleen maar vlagen en die voorspellen niet veel goeds! Ze gelooft haar vader en besluit niemand te vertrouwen.

Maar niet meedoen, dat is tegen de wet. Dan gebeuren er hele erge dingen met jou en je familie!

Dus ze ondergaat haar lot en gaat mee.

De test blijken geen toetsen te zijn zoals op school…. Als je een fout maakt word je meedogenloos gestraft! En de manieren waarop zijn echt gruwelijk en gemeen! Deze hele test moet je zien te overleven. Je moet je goede kanten laten zien. Ze zoeken namelijk toekomstige leiders voor het Gemenebest. Het Gemenebest is onze oude vertrouwde aarde….Alleen is deze verwoest door oorlogen. Er groeien bijna geen gewassen meer, steden zijn verlaten, water is te vervuild om te drinken en er zijn nog weinig mensen over. Zal Cia het redden?

Ze moeten zien te overleven in een verwoest stuk aarde. Een ultieme survival. Wie van de andere testpersonen kan ze vertrouwen? Sommige gaan over lijken om als eerste de finish te bereiken.

Vooral het gedeelte van de test, die de kennis test over Planten en Technologie is me bij gebleven.

Dit boek moet je echt zelf lezen! Het is echt heel goed. Als je van de Hungergames hebt genoten, is dit boek een must! Dikke 5 sterren…En wat ben ik nu blij dat ik deel 2 en 3 ook al heb;-)à en ik ben stiekem al begonnen in boek 2….Leest echt als een trein hoor….Heerlijk!

ook is de cover echt mooi! Alles valt op zijn plek. Doolhofpatroon en de Bliksemschicht! Perfecte cover! 5 sterren *****


spotgaai

Suzanne Collins – Spotgaai

Uitgelezen op: 5/6/2014

Katniss heeft voor de 2de keer de hongerspelen overleefd. Het is bijna onmogelijk, maar toch gebeurde het! Maar ze is samen met de andere winnaars niet meer veilig. President Snow geegt haar de schuld van alle oproer in alle districten. De mensen komen in opstand. De rebellen nemen steeds meer districten in. Iedereen loopt gevaar, hij bedreigt zelfs haar eigen familie nog een keer.

Peeta zit gevangen in het Capitool. Snow heeft hem zo bewerkt dat niemand Peeta nog terug kent.

Hij word gebruikt in spotjes op tv en haalt stevig uit naar Katniss. Tot hij laat doorschemeren dat district 13 een bomaanslag kan verwachten. Dan gaat het beeld op zwart! Is Peeta nog te redden? Word hij ooit weer dezelfde? Katniss zal moeten kiezen tussen Gale en Peeta. Wie gaat ze kiezen?

De oorlog breekt uit en Katniss probeert mee te vechten en ze wil Snow met eigen handen vermoorden. Er sterven steeds meer mensen. Ook winnaars…En ze voelt zich schuldig. Ze komt er achter dat ze de Spotgaai is voor een reden…De mensen geloven in haar! Maar wat zit er nog meer achter? Leest lekker snel. Goed einde van de serie. Het is echt afgesloten aan het einde van boek 3!

4 sterren****


vlammen

Suzanne Collins – Vlammen

Uitgelezen op: 30/5/2014

Katniss is nog aan het bijkomen van de hongerspelen. Vooral de nachtmerries die haar snachts teisteren, er komt geen eind aan! Ze moet met Peeta een zegetoer maken door alle districten van president Snow. Snow dreigt Gale en iedereen die ze liefheeft te vermoorden…. Als ze niet zorgt dat de opstanden stoppen. Er is onrust in veel districten. Katniss heeft de mensen wakker geschud en ze staat symbool voor de opstanden. Ze moet de opstanden voorkomen………. Hoe gaat ze dit aanpakken en wie kan ze in vertrouwen nemen? Wil ze wel helpen en niet gewoon wegrennen en zorgen dat iedereen waarvan ze houdt veilig is? Ze moet een keuze maken.

De 75ste hongerspelen worden dit jaar heel speciaal. Het is ongelovelijk!Niemand kan het echt geloven en de mensen komen langzamerhand steeds meer in opstand. Katniss komt erachter dat haar spotgaai-speld het symbool is van de rebellen. De arena zit weer vol met vreemde gevaren, vriendschap en gemene trucs!

Spannend van begin tot het einde.. En dat einde! Je moet boek 3 wel bij de hand hebben..Je moet het weten…Wat er verder gaat gebeuren! Ik geef deze ook 5 sterren***** 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s