Recensies Fantasy

 

Hier staan alle Fantasy boeken die ik gelezen heb! Met de recensies erbij!


2018-01-06 15.06.31.png

Dit boek is een spannend verhaal!  Het gaat over Kra, hij is al heel jong zijn ouders kwijtgeraakt.  Hij is opgevoed door kraaien en kan met ze praten.  Hij is een Wildling. Hij dacht helemaal alleen te zijn, maar er zijn meer Wildlingen. En ze hebben allemaal hun eigen dieren , waarmee ze kunnen communiceren.

Witje, een spierwitte kraai, is erg mysterieus en zegt niet veel. De anderen praten soms de oren van Kra zijn kop af.

Kra zijn leven is niet meer zo zorgeloos als er een golf van geweld uitbreekt in zijn stad. De volgelingen van de spinnende man, maken de boel onveilig en ze gaan over lijken. Hij moet samen met een aantal (nieuwe) vrienden proberen om de stad Blackstone te redden van de ondergang.

Spannend, soms ook echt zielig of best creepy. De spinnende man, je kunt wel raden wat zijn dier(en) is/zijn. Soms een vleugje humor. Maar ook begrijpen de kraaien sommige mensen dingen niet, dus Kra begrijpt het ook niet. Dit zorgt voor grappige momenten. Je ziet de kraaien bijna fronsen.

Het bouwt op naar een spannende ontknoping.

De cover is ook erg mooi en sprekend!

Leest lekker vlot, korte hoofdstukken.  Boek een van de serie. Het einde is niet heel erg open,  maar smaakt zéker naar meer. Boek 2 staat al op mijn verlanglijstje. 4****


 

2017-12-29 15.16.59.png

Xui-Wen vecht tegen de duisternis. Ze gaat mee met een duister persoon. Ze komt in een land terecht waar men veel gebruikt maakt van metaal. Dit geeft het boek een sciencefiction gevoel. Xui- Wen komt in aanraking met een vreemd masker. Haar wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Kan Ze de duisternis op afstand houden? Ze heeft ook nog een bijzondere gave. Wat zou jij daarmee doen? Negeren of er gebruik van maken?
Ze gelooft in het goede. Zelfs de meest duistere ziel, moet ergens een lichtje hebben branden. Maar haar geloof in het goede zorgt voor veel problemen, pijn en verdriet.
Haar oma wil haar beschermen, tegen haar beslissingen. Oma maakt zich grote zorgen. Maar hoe kan ze ingrijpen?
Deze splinter is ook weer kort maar krachtig. Heel bijzonder dat een auteur een zo wereld tot leven kan laten komen in een kort verhaal.
Aangrijpend verhaal over vechten tegen de duisternis, Afscheid nemen en het goede zien in anderen. Twee verhaallijnen.
De cover past perfect bij het verhaal. Het is een scène, die je na het lezen weet te plaatsen.
De wereld doet echt futuristisch aan, maar ook voel ik een oude cultuur in het verhaal doordringen. Dit komt door De kledingstijl en de cover.Ik zie een futuristische Japans aandoende wereld voor me. Ook is het van deze tijd. De natuur moet nu ook nog vaak wijken voor gebouwen en techniek. Het zet je ook aan het denken. Bijzonder dat dit allemaal in en verhaal kan zitten!
Ik geef het 4****


 

2017-12-29 14.35.43.png

Dit is het tweede boek dat Mark van Dijk heeft uitgebracht met een vertaling van een Charles Dickens verhaal. Het gaat over Trotty, hij is een kruier en heeft geen cent te makken. Hij is straatarm. Hij is dol op zijn dochter Meg.  Hij hoort de klokken van Het Carillon dingen zeggen. Ze zeggen allerlei dingen.  Als zijn dochter een aanzoek heeft gehad van en aanbidder, staat zijn leven op de kop. De rijke klasse bemoeit zich ermee. Zij kijken naar arme mensen alsof ze niks waard zijn. De wereld is van hun. Het verschil tussen rijk en arm wordt hier goed benadrukt. Alles speelt zich af in een echte Dickens sfeer. Trotty besluit naar het Carillon te gaan. Hij hoopt  dat alles weer goed komt. Hier krijgt hij de toekomst te zien. Het heeft ook een beetje de sfeer van a christmas Carol hierdoor.  Het is een verhaal waar je ook nog eens iets van kunt opsteken.

Ik kan me voorstellen, dat het vertalen van dit boek een grote klus is geweest. Maar het is nu zo op papier gezet dat Het vlot leest. Het raakt je, dit verhaal. Je komt er achter dat je het nog zo slecht niet hebt. De wereld kan ook vandaag de dag wel wat meer menslievendheid gebruiken! Want we kijken echt anders naar mensen en veroordeelden ze snel. Dit is een verhaal over geluk en ongeluk. Je moet zelf maar gaan lezen, wat de uitkomst gaat worden.

Is er extra uitleg nodig? Dan staan er noten onderaan de bladzijde met de betekenis.

De illustraties zijn echt weer prachtig en scènes uit Het verhaal. In kleur en zwart wit. Hardcover met leeslint. Gouden letters aan de voorkant. Echt mooi!

Het verhaal speelt zich af rond de feestdagen. Dit boek kun je altijd lezen. Het hoeft niet persé rond kerst en oud en nieuw. Ik heb hem precies er tussen in gelezen.

Ik geef het 4,5****


2017-12-22 14.38.40.png

-In dit boek komen veel sprookjesfiguren samen in een super origineel verhaal. Maar dit is een sprookje voor volwassenen! En als volwassenen lekker wegdromen in deze (volwassen) sprookjeswereld is heerlijk. Het is vanaf het begin een echte pageturner en niet meer weg te leggen.
Vrouw Holle is het kattenkwaad van Felix echt spuugzat. Ze besluit om wraak te nemen. Het plan is om hém in de gelaarsde kat te veranderen wil hij weer terug veranderen, dan moet hij echt gaan veranderen. Kan hij deze vloek ooit verbreken of is het onmogelijk? Of moet voor altijd goud weg en van schapenwol? Felix haalt het bloed bij mensen onder de nagels vandaan.
Prins Hamlet wil maar een ding: Koning worden! Hierbij roept hij de hulp in van Malle Fixus. Maar deze heeft zo zijn eigen plannen. Ze hebben allebei veel geld nodig. En de gelaarsde kat is een goudmijntje!
Het is een verhaal over macht. Wie grijpt de macht? Wie is de machtigste? Maar ook schuldgevoel speelt een rol. Het is de perfecte mix voor een van de leukste boeken van 2017.
Ben jij nieuwsgierig naar de wereld waarin vrijwel alle sprookjesfiguren samen leven? Dan is dit echt een boek voor je! Hoe ziet hun wereld eruit? De wereld is goed opgebouwd en je ziet alles voor je tot leven komen.
Sommige personages zijn gewelddadig. Een van de personages is nogal verwend. En naar vrouwen toe mis hij echt niet aardig. Je vraagt je in dit verhaal soms af, wie er nu het beest is. Met andere personages voel je medelijden en op een ander moment wil je tot de orde roepen. Deze gevoelens komen allemaal voorbij, omdat je zo diep in het verhaal wordt gezogen. Je zit er helemaal in. Je zou ze het liefste willen helpen!
Er staan af en toe verwijzingen in, naar andere sprookjes. Deze zijn zo goed verwerkt, dat het aanvoelt Als een groot geheel. Dat vind ik echt heel knap gedaan.
Als ik de laatste bladzijde om sla, denk ik echt: Dit smaakt naar meer! Het einde laat er alle ruimte toe. Ze leefden nog en gelukkig??? Daar moet jezelf maar achter komen. Dikke aanrader.
Ik ben enorm enthousiast over dit boek en ik moet dus wel 5***** geven!

2017-12-04 13.47.25.png

Neil Gaiman- Noorse Goden

Dit boek is een aanrader voor fans van Thor en Loki. Je krijgt een kijkje in hun avonturen en geschiedenis. Zo Leer je bijvoorbeeld hoe volgens de Noorse goden de wereld en de mensheid is ontstaan. Je leert nog meer streken kennen van Loki. Ook zijn kinderen komen uitgebreid aan bod. Het zijn dus losse verhalen over het leven van de goden. Ook Odin komt vaak voorbij. Soms moet je erom lachen, op andere momenten denk je bij jezelf: wat zijn die goden toch arrogant, gemeen of te misleiden! De chemie tussen Thor en Loki blijf ik geweldig vinden. En het feit dat hij steeds weer met dingen weet weg te komen, is geweldig.

Het is op een beeldende manier op papier gezet. Je ziet deze avonturen echt voor je ogen tot leven komen. Zo nu en dan zijn de namen best moeilijk. Ook moet je er soms goed bij blijven, omdat je zo nu en dan veel informatie voor je kiezen krijgt. Het is een leerzaam leesboek. Je kunt je na het lezen een heel goed beeld vormen, over hoe hun wereld eruit zag/ziet. En vooral krijg he te horen, hoe bepaalde dingen zijn gecreëerd door de goden.
Sommige hoofdstukken lezen vlotter dan andere. Vol met humor en bedrog.
De cover is echt mooi. Thor’s hamer! Hoe Thor aan zijn hamer is gekomen, lees je ook in dit boek. En waarom is de steel zo kort? Dingen worden goed beschreven en het mis vaak echt spannend ook.
Ik geef het boek 4****

 


terra

Peter DeWillis- De boeken van Terra Fabula: Het vergeten koninkrijk

Uitgelezen op: 21/10/2017

Ik ben zo blij dat ik deze boeken gekocht heb! Ik ben echt helemaal fan. Het is zo origineel en leest echt heerlijk! Het begint al met een speciale gebruiksaanwijzing voor het boek. Boeken uit Terra Fabula, hebben soms een eigen wil. Daarom zit er een anti- toverij handleiding bij. Ook zit er nog een brief bij om je te waarschuwen, zodat je weet wat je moet doen tijdens het lezen. Enorm leuk! Hierdoor was meteen al dolenthousiast om te gaan lezen. En dat gevoel ben ik niet meer kwijtgeraakt!
Het verhaal begint in 1897, in Londen. Martha en William hun wereld stort in, als ze te horen krijgen dat hun ouders een noodlottig ongeluk hebben gehad. Hun ouders zijn echte avonturiers en proberen altijd nieuwe dingen en plaatsen te ontdekken. De kinderen zijn doodsbang, dat ze in een weeshuis terecht komen. Maar dan staan er ineens twee oude dames op de stoep van hun ouderlijk huis. Ze noemen zichzelf, hun tantes. Ze nemen de kinderen mee uit hun vertrouwde omgeving, naar hun huis. Londen was hun wereld. De mensen die voor hun zorgen, als hun ouders weg zijn, willen ze niet achterlaten. Bij de tantes in huis, gaat er een wereld voor ze open: De Magische Wereld. In het huis van hun tantes is niet wat het lijkt. Alles heeft een gebruiksaanwijzing.
Ze komen erachter dat ze afstammen van een bijzondere familie. Ze komen erachter wat hun ouders is overkomen. Hier begint hun queeste naar de wondere wereld van Terra Fabula. Door raadsels op te lossen, komen ze stapje voor stapje dichterbij. Kunnen ze deze prachtige wereld redden, van de duisternis, die deze wereld lijkt te overspoelen?

Alles is zo beeldend geschreven, dat je het gevoel hebt dat je erbij bent. Je ziet de koets voor je ogen uit je zichtveld vliegen. Je ziet gebruiksvoorwerpen soms tegensputteren, en soms krijgen dingen ineens pootjes. In deze magische wereld kom je ogen tekort!
Het boek is niet meer weg te leggen. Ik ben blij dat ik boek 2 al heb. Ik horen gonzen, dat het 7 delen gaan worden. Met deze wereld, kan ik dat ook echt geloven. Aan het einde van dit boek wil je namelijk meer!

Het leest echt vlot. Er zit veel humor in, maar het bovenal ook heel spannend! Dit is met recht een echte pageturner. De hoofdstukken zijn van een normale lengte en hebben allemaal een aparte titel. Die je meteen weer aanspoort, om door te lezen. Omdat je wilt weten, waar die titel voor staat.
Het is een boek voor alle leeftijden. Ook leuk om voor te lezen, aan avontuurlijke kinderen!

Eigenlijk moet er nog een waarschuwing bij dit boek: Pas op! Als je begint te lezen, kun je niet meer stoppen! En je vergeet de wereld op je heen, omdat je in het verhaal wordt gezogen!
Ik kan nog uren doorpraten over dit boek. Maar ik vind dat je gewoon de sprong moet wagen! Ga dit boek lezen! Dit is er een die ik het liefst meer sterren zou willen geven. Helaas zijn 5 sterren de max! Maar een dikke 10 in cijfers, wil ik er ook nog even bijgeven! Ik ben fan! *****

 


beren_and_luthien

J.R.R. Tolkien – Beren en Luthien

uitgelezen op: 15/10/2017

Het verhaal van Beren en Luthien vergelijkt men vaak met het verhaal van Arwen en Aragorn. En dat is heel begrijpelijk. Ze moeten een keuze maken, die hun de rest van hun leven blijft achtervolgen.

Ik vind de vormgeving echt prachtig! Er staan echt super mooie illustraties in, die een scene in het verhaal voorstellen. En echt levensecht getekend.

De inleiding is mij echt te lang. Pas na ruim 40 blz van uitleg en betekenissen begint het verhaal. Dit is best stevige kost. Er staan daarna ook nog verwijzingen in naar de Silmarilion. Tinuviel kan namelijk pas trouwen als Beren een opdracht vervult. De personages zijn goed op papier gezet, alleen zijn er zoveel, dat je het spoor af en toe echt kwijt raakt. Ik vind zelf Tevildo erg mooi, een grote kat. Morgoth is ook een personage dat ik goed vond neergezet.

Het lied van de kinderen van Hurin. Maar ook veel passages uit het lied van Leithian. Het boek bestaat voor het grootste deel uit dit lied. Het is een enorm lang gedicht. Hier heb ik van genoten. Het is best een duister gedicht. Maar ik vond het fijn lezen.

Er staat ook nog een stuk over de Avondster in. Die herken je van Arwen!

Bij de normale stukken tekst is het taalgebruik soms oud Nederlands. Of soms vrij ingewikkeld, dat je al snel niet meer weet, wat je nu gelezen hebt. Christopher Tolkien heeft dit verhaal (van duizenden bladzijden) van zijn vader, echt willen ontleden. Het lijkt op een soort studie naar het verhaal. Het waarom en het proberen uit te leggen, is wat hij doet. Het is geen lekker lezend verhaal. Het leest niet zoals een leesboek hoort te doen. Ik heb me er echt doorheen moeten worstelen. Het gedicht/ lied gedeelte niet. Dat las snel en vond ik heerlijk. Je moet er van houden!

Het verhaal wordt dus ook op een normale manier verteld. Maar dan weer op die uitleggerige manier en met veel oud Nederlandse woorden.

Er staat een lijst met namen in. Dit kwam erg van pas, want ik wist echt vrij vaak niet meer, wie ik voor me had. Ik bleef echt namen opzoeken. Dit haalt de vaart ook uit een boek. Maar dit is vooral een leerzaam boek. Als je meer wilt weten over Tolkien en waarom hij bepaalde dingen heeft gecreëerd, dan  is dit een must voor je! Zijn zoon kon ook dingen niet verklaren. Dat blijft voor altijd een raadsel dus! Maar het voelt voor mijn gevoel meer aan als een naslag werk. Ik vind het geen leesboek! Omdat ik de vormgeving en het gedichten gedeelte wel mooi vind, krijgt het boek 3*** van mij.

 


Jager-001

Julie Kagawa- Jager

uitgelezen op: 23/9/2017

Dit is alweer het derde deel in de Talon- saga serie. Ember is samen met Riley (Kobalt) het rebellenleven ingedoken. Het is enorm vermoeiend om steeds weer te moeten verkassen, omdat Talon of Sint-Joris je verblijfplaats kan vinden. Ze besluit dat ze erachter wil komen wat Talon allemaal uitspookt. Hierdoor komen ze in een vreselijk laboratorium terecht. Er worden draken gebruikt als proefkonijn. Ze heeft het erg moeilijk nadat Garrett is vertrokken en ze mist hem enorm. Ze slaapt slecht…Ze hebben hem echt nodig, maar hij is van de aardbodem verdwenen.

Garrett komt achter een groot geheim van de Patriarch (van Sint – Joris) en een van de hoge leden van Talon. Dit is een gigantisch groot gevaar voor Draken en mensen. Hij moet Ember zien te waarschuwen. Of is het al te laat voor haar? Ondertussen komt hij zijn oude maatje van Sint-Joris weer tegen. Dit zorgt voor een confrontatie. Kan hij Tristan overtuigen dat Sint-Joris niet is wij hij denkt dat ze zijn?

Er dreigt een oorlog tussen de mensen en de draken te ontstaan.

Heel gaaf vind ik dat er een bijzondere oosterse draak in voorkomt. Zij is heel oud en weet van aanpakken. Een kick-ass- draak. Zij zorgt voor een veilig onderkomen, maar de mensen die zij vertrouwt worden hier zwaar voor gestraft. Je kunt geen onderdak bieden aan draken, als mens zijnde.

Het is soms best heftig en bloederig. Maar er zit ook veel onzekerheid in van Ember. Ze is onzeker over haar gevoelens. Het liefste wil je haar een schop onder haar kont geven en zeggen: ga ervoor. Maar ze blijft maar nadenken: wat is het beste? Wat moet ik doen? Dit boek heeft veel actie, maar een groot deel is ook (onbeantwoorde) romantiek en frustraties van het verliefd zijn.

Ondanks de vele actie, vond ik dat de onzekerheid van Ember echt de vaart uit het boek haalde.

Ik heb weer genoten van deze wereld, ik kijk wel uit naar vervolg. Het einde is een absolute tranentrekker en ik wil weten hoe het verder gaat! Sterker nog: Ik moet het weten!

Ik geef het boek 3,5 sterren (cijfer:7).de oversteek

Sonn Fanken – De Oversteek

Uitgelezen op:14/7/2017

Kees leest enorm graag Fantasy. Hij kan er uren in verdwalen en de tijd en wereld om zich heen vergeten. Als hij op zijn werk een zwaar ongeluk krijgt, komt hij in zijn Fantasy boek terecht. Als lezer is dit voor velen wel de ultieme droom. Want daar dromen we allemaal wel eens van, om in een van onze favoriete boeken terecht te mogen komen. Voor Kees wordt het werkelijkheid. Hij groeit uit tot een van de belangrijkste personen in zijn verhaal. Hij moet deze wereld van de ondergang redden en beschermen tegen het kwaad. Hij leert zichzelf beter kennen en is een echte doorzetter.

De auteur schrijft erg beeldend, dus hij krijgt het voor elkaar: Je hebt het idee dat je er zelf bij bent. En dat is als fantasy lezer echt super gaaf!

Kees gaat met Akam en anderen zijn best doen om deze wereld (die niet de zijne is) te redden. De wereld wordt geteisterd, door kwaadaardige wezens en overal ligt het gevaar op de loer.

Zo zijn er luchtpiraten, ze terroriseren steden vanuit hun luchtschepen, maar moet je ook uitkijken voor magie in deze wereld. Het verhaal zit vol actie en spanning. Je voelt dat de klok doortikt!

Een van de mooiste wezens vind ik de tweekopgier Shriek. De naam zegt het al: Hij heeft twee hoofden. Deze wezens staan bekend als kwaadaardig, maar is hij dat wel? Akam komt in aanraking met Shriek. Ik vind het altijd mooi als fantasy wezens een grote rol krijgen in een verhaal.

Ook komen er bijzondere wolven in voor.

De cover vind ik enorm goed bij de sfeer van het boek passen en de titel is perfect gekozen!

De strijd van het goede tegen het kwade. Het dagelijkse leven in ons normale bestaan. Eigenlijk vechten we elke dag voor onszelf, maar ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen door te lezen. En tussen het werken en normale leven door, proberen we onze dromen waar te maken. Dit boek heeft een duidelijke boodschap in mijn ogen: Geef niet op en ga ervoor!

Ik geef het boek 4**** en kijk uit naar nog meer fantasy van deze Auteur.

 


fabeldieren

J.K. Rowling- Fabeldieren en waar ze te vinden door Newt Scamander

uitgelezen op: 4/7/2017

Dit is een van de lesboeken die Harry Potter op Zweinstein had. Het is een boek geschreven door Magiezooloog Newt Scamander. Hierin neemt hij je mee op reis door de wereld van de fabeldieren.  Newt heeft zelf het voorwoord geschreven. Je merkt meteen dat hij nog steeds van alle magische wezens houdt. Elk dier krijgt een categorie: van x tot xxxxx. Hoe hoger, hoe gevaarlijker of sterker het wezen is. Ze doen er alles aan om deze dieren verborgen te houden. Soms komt er toch nog eentje in het nieuws. Bijvoorbeeld een zeker Monster van Loch Ness. Ja, dat is een fabeldier! Je gaat zelf uitvinden wat voor fabeldier. Dreuzels kunnen met sommige wezens maar nooit in aanmerking komen. Af en toe moest ik echt hard lachen om bepaalde wezens. Maar er zijn er ook een heleboel waar je de kriebels van krijgt. Newt legt alles uit. Vooral wat je wel en niet moet doen…..Maar ook wat de wezens het liefste doen en wat er op hun menu staat.

Ik ben er zelf achtergekomen dat ik twee Crups in huis heb. Eentje is er spierwit en dat is weer goed om andere nare wezens buiten de deur te houden. Doet je huisdier vreemd? Dan heb je misschien wel last van een vreemd wezen! Welk dier houdt zich verborgen in je huis? Van dit boekje krijg je goede ideeën! Je fantasie gaat er mee aan de haal!

Het is humorvol op papier gezet en het voelt echt aan als een persoonlijk verhaal uit de mond van Newt zelf. Het is alleen erg dun en dus ook zo uit. Toch blijft dit boekje je altijd bij. Omdat je toch nieuwe wezens hebt leren kennen….En andere wezens met een heel ander oog zult bekijken. Het is een heerlijk aanvullend boekje en als Harry Potter fan ook een echte must.

Achterin het boekje staat nog een biografie van Newt. Je komt er achter wat er van hem terecht is gekomen na al zijn avonturen met de Fabeldieren.

Ik geef het 3,5 sterren!

 


fantastic beasts

J.K.Rowling – Fantastic Beasts & where to find them

uigelezen op 2/7/2017

Newt Scamander is net aangekomen in New york als alles fout gaat. Hij merkt dat er magische dieren uit zijn (net zo magische) koffer zijn ontsnapt. Hij probeert ze allemaal terug te vinden voordat de Tovenaarsraad erachter komt. En Dreuzels mogen ze al helemaal niet ontdekken. Magische wezens, ook wel fabeldieren genoemd, zijn er in allerlei soorten en maten. Newt heeft een doel: hij wil laten zien dat ze niet zo gevaarlijk zijn als men denkt. Hij wil ze beschermen en ervoor zorgen dat ze niet uitsterven. In de straten van New York sluipt nog iets rond….iets Duisters en het is zeer gevaarlijk. Voor de Dreuzels en de Tovenaarsgemeente tikt de tijd weg. Kunnen ze dit wezen op tijd vangen?

Newt komt terecht in een groot avontuur, samen met een Dreuzel. Ook ontmoet hij twee zussen die allebei heks zijn. Er zit absoluut geen kwaad in Newt. Zijn doorzettingsvermogen is echt bijzonder. En zijn kleine vriendje : Picket (een boomtrul) is zo super schattig. Hij neemt je mee naar zijn wereld en de wereld in zijn koffer. Ik persoonlijk vind de wereld in zijn koffer echt fantastisch!

Er zit enorm veel humor in het verhaal en je wordt er meteen ingezogen. Je merkt wel dat het een filmscript is omdat er af en toe filmtermen voorbij komen. Maar deze kun je allemaal opzoeken in een korte woordenlijst. Je went er echt snel aan. Ook leer je wat binnen en buiten is in filmtermen. Dit valt je later niet eens meer op. Alleen dat er soms heel weinig tekst op een bladzijde staat. Maar dit wordt weer goedgemaakt door de prachtige vormgeving van het boek. De illustraties zijn leuk en origineel. Het boek heeft een nadeel , het is zo uit! Je wilt meer! Het verhaal op zich krijgt van mij 4**** en ik doe er een halve ster bij voor de vormgeving. 4,5 sterren dus!

En ik kijk alweer uit naar de volgende film ( en het boek).

 


aztar

 

Anahita Visser- Aztarlan: De reis naar de leeuwensteen

uitgelezen op: 25/5/2017

Mysterieus, Merkwaardig, Magisch & Mooi!

Anna voelt een verbintenis met de sterren, ze heeft geen idee waarom. Ze woont in een normaal dorp met haar oma en de kat Murk, vlakbij de plaats waar ze ooit ten vondeling is gelegd, toen ze nog maar een baby was. Buurman Tumbledin gedraagt zich heel vreemd in de speeltuin. Ze komt erachter dat mensen dingen voor haar achter houden. Op een avond staat haar leven op zijn kop. Dan komt ze erachter dat er magie bestaat en een andere wereld. Ze komt erachter waar ze echt vandaan komt. Ze valt van het ene avontuur in het andere. Ze moet de leeuwensteen veilig zien te stellen voordat het kwaad ermee aan de haal gaat: Jaldaboth.

Magische wezens, magie en een andere wereld. Ze zijn zeer beeldend op papier gezet. Het boek leest vlot en zou je ook makkelijk kunnen voorlezen. Het boek moet echt even op gang komen. Je leert Anna steeds beter kennen en wilt weten wat er aan de hand is. Wel had ik een beetje moeite om mijn aandacht vast te houden. Op sommige momenten was het enorm spannend en op andere momenten was het rustig. Ik heb ook vrij lang over dit boek gedaan. Het heeft alle ingrediënten die ik in een fantasy verhaal zoek. Maar toch kon ik het makkelijk wegleggen. Het was geen echte pageturner voor mij. Vooral de avonturen en de spannende momenten heb ik enorm van genoten. Het is zeker een aanrader voor fantasy fans. Jong en oud!

Het einde is vrij open. Dus er komt hopelijk nog een vervolg. Ik ben benieuwd hoe het verdergaat met de personages!

De vormgeving is mooi, vooral door de cover en het leeslint. Een avontuurlijke uitstraling.

Dit boek zat al een tijdje in de gedachten van de auteur. Ze begon er pas echt veel aan te schrijven/werken toen haar zoon werd ontvoerd door zijn vader naar het buitenland. Ze is ook op tv geweest en heeft haar zoon terug gehaald met John van den Heuvel. Dit boek is een afsluiting voor die periode voor de auteur. Een deel van de opbrengsten gaat naar de stichting van Het vergeten Kind

Ik geef het boek 4**** (Cijfer:8)

 


heksenjacht

The Grim collective:  Martijn Adelmund & Iris Compiet- Heksenjacht

uitgelezen op: 14/5/2017

Dit verhaal speelt zich af in Keulen. De stad met veel historie en geheimen!

Max zijn leven lijkt doodnormaal te zijn. Totdat hij na school opgewacht wordt door een vrouw.  Ze neemt hem mee en zegt dat zijn moeder er van afweet. Ze gaan naar de Dom in Keulen. Daar dalen ze af onder de grond. Max komt er daar achter dat er iets heel ergs aan de hand is. Is hij wel veilig bij deze vrouw? Wat wil ze van hem!???

Deze Young Adult Splinter is een nieuw kort avontuur met Nikkie Zeevensloten in de hoofdrol. Nikkie moet een mensenkind ontvoeren, voor zijn eigen veiligheid. De Nornir zitten achter hem aan, de jacht is geopend! Het is een spannend verhaal. Kan Nikkie de heksen (weer) te slim afzijn? Of komt het dit keer echt niet goed? Ze hebben maar weinig tijd en moeten alles op alles zetten om het er levend vanaf te brengen. De tijdsdruk voel je als lezer echt.

De illustraties van Iris zijn wederom weer prachtig. Ze geven je een beeld bij het verhaal. De wezens komen tot leven en je kunt nog meer in het verhaal verdwalen. Echt een heerlijk kort verhaal. Ik ga steeds meer van Splinters genieten. (Ik ga ook Splinters sparen van auteurs die ik goed vind). Korte verhalen, maar echt goede spannende kwaliteit!

Ik ben zelf weleens in Keulen geweest en voel de hele sfeer van de stad en de Dom terug in het verhaal. Ik voelde daar namelijk ook een soort van magie. De Dom heeft veel verborgen plekjes en allerlei dingen om te ontdekken. Dus ik voelde me wel thuis in het verhaal. En erg ongemakkelijk onder de grond, lol…Ik krijg onder de grond een beetje claustrofobie, zeker als het ook donker is. Kortom, het verhaal roept allerlei gevoelens bij me op en het smaakt echt naar meer. Ik hoop dat er snel een vervolg gaat komen. De andere Heksenboeken vond ik ook super! 4****

 jeremy jago1

Melissa Skaye – Jeremy Jago: Het geheim van de passage

uitgelezen op: 13/5/2017

Jeremy groeit op in een weeshuis. Hij weet niet veel van zijn verleden. Hij heeft een bijzonder kenmerk: Een zesde vinger, aan zijn rechterhand.

Als hij een ballonvaart maakt met zijn twee beste vrienden Semi en Cherry, staat zijn leven op het punt om voorgoed te veranderen. De ballon komt in een hele vreemde storm terecht en het gaat helemaal mis. Ze komen terecht op een mysterieus eiland. De bewoners zijn blij met Jeremy, want zij weten wie hij is. Hij is daar geboren! Jeremy hoopt meer over zijn ouders te weten te komen.

Hij heeft alleen ook vijanden op het eiland. Een gevaarlijke heks wil iets van hem willen hebben. En dat heeft Jeremy van zijn moeder gekregen voor ze stierf (doordat iemand haar om het leven bracht).

De heks die hem achternazit weet niet van ophouden, ze geeft niet op tot ze krijgt wat ze al die jaren al zoekt. Op het eiland zelf wonen een aantal wezens die het niet zo goed voor hebben met de mensen. Je moet overal goed opletten. De magie loert ook op nieuwe slachtoffers! Zijn de bewoners wel te vertrouwen? Dit gevoel blijft je bezig houden.

Het is een boek vol magie, vriendschap, spanning, vertrouwen, familie en avontuur.

Harry Potter fans gaan dit boek ook erg goed vinden! Bepaalde scènes gaven mij een echt HP gevoel. Bijvoorbeeld omdat Jeremy , twee beste vrienden heeft. Maar ook de moederliefde in het verhaal deed me dat gevoel geven. Moeders doen alles om hun kind te beschermen. Er zit ook nog eens heel veel magie in het boek. In gevechten, maar ook de ontdekkingstocht die Jeremy ondergaat. Hij leert meer over zichzelf en wat hij allemaal kan!

Het begin van het boek gaf mij een *OZ* gevoel. En dat heb ik echt nog nooit gehad. En dit bedoel ik als een groot compliment. Ik zat vanaf het begin in de wereld van Jeremy en heb het boek echt niet meer weg kunnen leggen. Een echte Pageturner dit prachtige fantasy verhaal. En ergens ben ik heel blij dat er nu nog 3 delen op me liggen te wachten. En er komen er nog meer!

Ook kreeg ik de kriebels van een personage. Hij fluit ene bepaald liedje van de Rolling Stones. En dat liedje zit ook in een horor-film. Sinds ik die film gezien heb, vertrouw ik niemand meer die dat wijsje fluit. Het staat voor gevaar,in mijn ogen. Het is maar een kleine scene. Maar muziek kan je bepaalde gevoelens geven. En dat is in dit boek echt goed gelukt. Dat personage keek ik meteen heel anders naar. Heerlijk als je tijdens het lezen, links kunt leggen met dingen!

De cover is prachtig en de titel is helemaal duidelijk. Ik vind het altijd heerlijk als het allemaal perfect bij het verhaal past!

Ik kan niet anders dan 5 ***** geven. Ik ben helemaal fan van Jeremy Jago!

 


dizaryboek

Patrick Berkhof – Dizary: Het levende Systeem

uitgelezen op: 25/4/2017

Zes personen ontmoeten elkaar bij het Vredesgilde van Moed en Daad. Ze komen er al snel achter dat ze allemaal iets gemeen hebben: Een Maark. Een Maark is een merkteken dat je krijgt als je de wet hebt overtreden. De Maark zal hun dood betekenen, als niet iedereen in de groep binnen 7 dagen een goede daad verricht. Dit is absoluut niet makkelijk! In de wereld van Dizary zwerven namelijk duistere wezens rond. Het zijn eerste klas monsters en hoe kun je die verslaan? Gaat iedereen het halen, of gaat hun Maark ze fataal worden?

Het levende systeem is ook erg bijzonder en eigenlijk ook gruwelijk tegelijk. Als er iemand sterft, komt het levende systeem in actie. Hoe dat is beschreven, daar kreeg ik de kriebels van. Geweldig!

Mijn favoriete personage is een dier: De Poes Zeliska. Zij heeft een bijzondere gave. Ze kan met mensen communiceren. Ze is ook een sterke tante en speelt een belangrijke rol in het verhaal. Haar kijk op de wereld is net een beetje anders. Ze is namelijk een weledelgeleerde Poes!

De personages Arak En Ileas, leer je enorm goed kennen. Deze jongen hebben een onbreekbare band en zijn beste vrienden. Maar doordat ze beiden een Maark krijgen, komt er druk om hun vriendschap te staan. Maar ook de andere personages zijn heel bijzonder. Stapje voor stapje kom je meer over ze te weten.

Wat een prachtige wereld heeft Patrick geschapen!

Meteen van af het begin sleept hij je mee naar Dizary. Deze wereld is echt heel apart. Niets is wat het lijkt en je kunt er ook niet snel je weg (terug)vinden. Je weet nooit waar je terecht komt of wat er in de straat voor je ligt. Dit is zo origineel! Het gaf mij het gevoel van een doolhof, omdat je uit sommige plaatsen in de wereld van Dizary echt je weg terug moet zoeken. Mensen gebruiken leentrappen waar men geld voor moet betalen om over een muur te komen of ergens anders waar ze heen moeten. Daar komt bij dat het beeldend op papier staat, dus je ziet alles zo voor je! Ook doen sommige dingen een beetje steampunk-achtig aan, zoals de sieraden (M-klik) met technische snufjes of bepaalde vervoersmiddelen. Het is echt super spannend en zit vol actie. Dit is een boek dat je niet zomaar kunt wegleggen! Een pageturner! Deze wereld laat mij voorlopig niet meer los.

De taal is ook zeer origineel. Door zijn eigen wereld te schapen, heeft de auteur ook eigen woorden en benamingen bedacht voor voorwerpen. Dat is echt enorm leuk. En door de beschrijving gaat je fantasie aan het werk. De auteur heeft ook bijvoorbeeld een Leentrap uitgeprint met een 3d printer. Deze kun je zien op zijn stand, op Fairs, markten en Cons. Hij heeft ook de cover zelf gemaakt. Deze past enorm bij het verhaal. Het is een scene die je nooit meer gaat vergeten.

Ik kan uren doorpraten over dit boek. Maar eigenlijk moet je dit gewoon zelf ervaren! Dus duik jij ook snel in deze originele wereld????

Het is Fantasy met Science Fiction. Maar ook is het een dystopische wereld. En er zit ook veel humor in! In mijn ogen is het niet echt in een hokje te stoppen en dat maakt het een uniek en origineel boek! Ik kijk stiekem al uit naar zijn volgende boek. Dit smaakt zeker naar meer! Weer een pareltje in mijn boekenkast erbij! Ik hoop dat we nog veel van deze auteur gaan horen in de toekomst! Het boek krijgt van mij 5 dikke sterren*****.

 


krakenvorst

Johan Klein Haneveld – De Krakenvorst, boek 1: Keruga

uitgelezen op: 18/2/2017

 

In dit boek volg je 3 verhaallijnen. Alecia is een jonge (leerling) priesteres maar kan haar draai niet erg vinden in haar leven. Wat is haar doel in het leven? Ze gaat hulp vragen bij de Spiegel der Dromen. In deze spiegel ziet ze een enorme inktvis die de wereld teistert en andere gruwelen. Vanaf dat moment is haar leven in een klap anders. Ze wordt op pad gezonden om de Koning te waarschuwen. Ze staat er helemaal alleen voor. Maar ze is een echte doorzetter, je sluit haar al snel in je hart en voelt met haar mee!

Frelik is een jonge schapenherder. Hij komt in de problemen en aanschouwt de gruwelen van de Krakenvorst. Ik begon hem steeds meer te begrijpen, naarmate het verhaal verder ging. Het leven in deze wereld is bikkelhard. Gehoorzaam je niet dan staat je een vreselijk lot te wachten.

Tarid wil de troon van zijn grootvader terug opeisen. Hij is een zeer bijzonder: Half mens, half Hirita.

Het is echt een spannend boek en die Kraak ( de reuze inktvis) heeft een zeer bijzonder menu. Hij eet graag mensen. De personages moeten rennen voor hun leven. En ze doen alles om te overleven…..

Beeldende geschreven fantasy dat een historisch gevoel geeft. Historische fantasy a la Fulia van Joost Uytdehaag. En dat komt niet zo vaak voor. Daarnaast is het ook een verhaal dat avontuurlijk en mysterieus is!

De spanning bouwt stapje voor stapje op. Je leert in het eerste deel van het boek vooral de personages goed kennen. Dat schept een band. Ik werd meteen in het verhaal van Alecia gezogen. En zij is mijn favoriete personage. Als je een favoriet personage hebt in een boek, dan zit het goed!

Een minpuntje is er wel te vinden…..Aan het einde van zinnen, worden woorden soms heel raar afgebroken. Dan moet je een paar keer lezen om te zien welk woord er staat. Het is niet bijzonder storend, maar het valt wel op. Op sommige pagina’s is het bij meerdere zinnen het geval. En soms hele stukken niet. Ik vind dit een schoonheidsfoutje, het doet niets af aan het verhaal. Want daar zit je in en daar blijf je ingezogen worden.

De cover is echt heel mooi, de kleuren en de ‘spiegel’passen helemaal bij het verhaal.

Het einde mag je een behoorlijke clifhanger of open einde noemen. Het smaakt naar meer. Ik wil ook echt dolgraag het tweede boek lezen en kan niet wachten! Ik wil meer! ik geef het boek een dikke 8! 4****catmagick

Di toft

uitgelezen op 9/2/2017

Dit boek is geschreven in het Engels, maar echt enorm leuk. Het verhaal gaat over een kat: Pye. Deze kat heeft een bijzondere kracht en hij kan praten. Hij behoort tot een speciaal ras van katten: Parlay.
Het leven van een kat is niet zo gemakkelijk in deze wereld. Je kunt aan boord gaan van een schip en werken in de bemanning, ratten vangen enzo…… Maar als je baasje een heks is, dan is je leven niet meer zeker. Heksen en katten worden gezien als het pure kwaad. Zij verspreiden de pest! Er is geen genade bij deze heksenprocessen, de brandstapel of de galg wacht. Pye ontmoet een zeer bijzondere jonge dame: Suki. Zij heeft druïden bloed door haar aderen stromen. Haar kat Hodge is een geval apart. Als zij in gevaar komen moet Pye kiezen: gaat hij terug naar zee en redt hij zijn eigen hachje? Of trekt hij de stoute schoenen aan en schiet hij zijn vrienden te hulp?

Het speelt zich af in de omgeving van Bristol en Bath, Engeland. De plaatsjes en steden worden goed beschreven.

Gaaf vond ik vooral de Helkatten. Man deze wezens zijn monsterlijk! Scherpe klauwen en ze zoeken bloed! Deze wil je niet tegenkomen in een donker steegje!

Het is geschreven door de ogen van een kat. Hij doet typische kattendingen en denkt ook als een kat. Dat maakt het origineel en interessant om te lezen ook! Je ziet hoe katten ons ‘mensen’zien. En dat is erg grappig om te lezen.

Het boek zit vol magie, fantasy, horror en zeer goede humor.
Het engels is echt makkelijk te lezen, al doet het soms wat Piraten- achtig Engels aan. Dan verkorten ze woorden als ze tegen elkaar praten. Maar als je deze zinnen een paar keer doorleest dan hoor je ze het zeggen. Het is een soort dialect, maar dan voor Piraten. Dit vind ik zelf echt enorm leuk!
Ik kan ook niet anders, ik moet 5***** geven!

 


schim-en-schaduw

Leigh Bardugo – Schim en Schaduw

uitgelezen op: 5/1/2017

Dit is een serie die al heel lang om mijn verlanglijstje stond. Ben blij dat ik hem eindelijk heb!

Vanaf de eerste bladzijde werd ik het verhaal ingezogen.

Alina Starkov groeit op in een weeshuis, samen met haar veste vriend Mal. Ze worden gerekruteerd om de Schaduwvlakte op te gaan. Ze krijgen een intensieve gevechtstraining. Alina is een kaartenmaker en Mal een spoorzoeker. De Schaduwvlakte is gehuld in Duisternis. En er leven wezens die mensenvlees eten. De mensen uit Ravka willen de Schaduwvlakte terug brengen naar groen, vruchtbaar land met daglicht. Als Mal wordt aangevallen door een van de monsters op de Schaduwvlakte gebeurt er iets. Een wit licht verwoest de monsters. Maar wie heeft dat gedaan?

Alina moet meekomen naar het hof. Daar krijgt ze een opleiding van de Duisterling en zal ze een echte Grisha worden. Grisha’s hebben allemaal hun eigen kracht en je kunt ze onder verdelen in verschillende groepen. Er zijn Grisha die kunnen helen, maar er zijn er ook die zeer gevaarlijk zijn.

Grisha’s zijn de Magiërs van Ravka. De toekomst hangt af van haar. Maar rust er niet teveel druk op haar schouders? Kan ze dit wel aan? Ze leert zichzelf steeds beter kennen en probeert uit alle macht haar gave te vinden en te gebruiken.

Alina is eenzaam en ze voelt zich nergens echt thuis. Ze voelt zich een buitenbeentje. Ze wil graag ergens bijhoren.

Veel prachtige omschreven magie in dit boek! Hoe het licht met de duisternis omgaat en hoe ze met elkaar vechten om te winnen. De magie spat van de pagina’s af. Het is echt een zeer spannend verhaal met een duister randje.

Het verhaal speelt zich af in een koude wereld. Het weer is koud, het doet bijna Siberisch en Russisch aan. Het gaf mij echt dat gevoel. De namen in het boek ook. Mocht het in de echte wereld bestaan is het zeker Rusland. Minaretten en de typische torens. Ik vind het echt die sfeer uitblazen!

Achterin het boek staat nog een van de brieven die Mal aan Alina schreef en een interview met de auteur. Erg leuk en aanvullend allemaal!

Er zit ook een romantisch stuk in. Alina is namelijk verliefd. En ze kan er niet echt goed mee omgaan. Het liefdesverhaaldraadje is ook erg mooi. Je hoopt zo dat het goed komt voor haar. En je bent af en toe echt boos, omdat het lijkt alsof ze niet gelukkig mag zijn.

Hardcover editie met metallic voorop de cover. Prachtige uitgave. 5*****


bloedbarnsteen

Tais Teng – een schip van Bloed en Barnsteen

uitgelezen op: 2/1/2017

Heerlijk om weer eens een boek te lezen van een van mijn jeugdhelden. En als je hem laat signeren, zet hij er ook nog eens een super leuke tekening bij ook! Dit is het eerste boek van een tweeluik.

Jord is smoorverliefd op Nadia. Maar hij mag niets met haar beginnen. Hij moet trouwen met iemand anders. Nadia is ook al weggegeven aan iemand anders. Jord zijn vader heeft behoorlijk veel geld. Daarom moet Jord trouwen met een meisje, zodra de zaken nog beter gaan worden. Maar als zijn vader een gevaarlijke zet maakt met zijn bedrijf, is Jord de man in huis. Hij besluit er samen met Nadia vandoor te gaan. Nadia is een heks. Ze stamt af van een Viking. Hij heeft een drakenschip van  Barnsteen gehad en ligt er in begraven. Als ze dat schip kunnen vinden zijn ze steenrijk en kunnen ze een eigen leven opbouwen. Nadia’s overgrootmoeders zijn ook niet wat je gewend bent. Eentje is een Viking Godin en de andere is Baba Yaga. ( die een wandelend huis had op kippenpoten, weet je nog?). Ze proberen het jonge stel te helpen, maar of hun hulp nu echt goed bedoelt is?

Het is een boek waar doden, niet echt dood zijn. Ze kunnen je altijd bezoeken, als ze over magie beschikken. Maar de manier waarop ze naar onze wereld komen is nogal creepy. Er is namelijk iets voor nodig. Dan komen ze meteen en geven ze je hun raad of oplossing van je problemen. Maar willen ze echt wel goed doen? Zijn ze te vertrouwen?

Je gaat mee op avontuur op de rivieren en de zee van Oudholland. Hier maken ze van alles mee. Piraterij, Magie, overvallen en natuurgeweld. Het is spannend en mysterieus en je leert ook nog wat, over het leven in die tijd. Ik vond het lekker vlot lezen en heb er enorm van genoten.

Het speelt zich af aan het einde van de veertiende eeuw in Deventer. Het leven is totaal anders, dan wij het kennen. Molenaars werken keihard om te overleven en om hun kinderen te kunnen voeden. Ook moeten dochters en zonen strategisch goed trouwen. Zodat er een goede toekomst in het verschiet ligt. De liefde komt immers later wel!

De cover vind ik trouwens echt prachtig. Het zijn de twee hoofdpersonages en een helm van een Viking met schedel op de achtergrond. En die vleugels!  Echt mooi! En in mijn boek heeft Tais een Vikingschip getekend. Echt zo mooi. Dit is er eentje om te koesteren.

4****


duistere-oorlog

Kevin Deckers – De Duistere Oorlog

uitgelezen in December 2016

De jonge dwerg Rayon krijgt de opdracht om de 7 planeten van het licht te redden. Hiervoor heeft hij 7 voorwerpen nodig. De eerste kan hij vinden in een kloof van het Dwergengebergte. Hij is door de goden uitgeroepen om deze missie te voldoen. Hij en drie anderen krijgen allemaal een goddelijke kracht van de god die hun uitkiest. Hij is alleen de enigste die niet onsterfelijk is dus hij wordt snel ouder. Hij gaat op pad met een aantal vrienden en moet heel veel doorstaan wil hij bij de kloof aankomen. Er vloeit veel bloed en er zijn veel gevechten. Het is geen sprookje dit boek. Het is echt fantasy voor de liefhebber van prachtig beschreven gevechten.

Rayon is de verhaallijn ( een van de vele personages) die mij het meeste aansprak. Zijn overlevingsdrang en het tot een goed einde willen brengen spreken boekdelen. Zijn verhaal is de rode draad in dit boek. Alle andere personages helpen hem op hun eigen manier.

Er komen veel wezens in dit boek voor: Orcs, goden, elven, mensen, draken, dwergen, drakenheren, magiërs, demonen en zelfs vampiers. Ook komen er een aantal planeten voorbij. De demonen hebben ook hun eigen wereld.

Ik lees ook wel eens een boek dat echt totaal mijn ding niet blijkt te zijn. Waarom het niet mijn ding was, leg ik hieronder uit:

Dit fantasy boek heeft alle ingrediënten. Alleen kon ik er niet in komen. Het begint vrij spannend. Maar er zijn zoveel personages…..Dat ik echt niet meer wist wie nu wie was en in de knoop raakte. Sommige namen lijken erg op elkaar. Bijvoorbeeld Darwin en Damwin. Ik kon ze niet meer uit elkaar houden. Omdat er zoveel personages zijn, leer je de meeste niet echt kennen en had ik er geen feeling mee. Een boek met zoveel personages zou een lijstje moeten hebben, met beschrijvingen voor als je het niet meer weet. Dit kan erg verwarrend zijn.

Ook kwam ik door de schrijfstijl niet in het verhaal. De zinnen lopen soms niet lekker. Er zijn woorden vergeten, of er staan hier en daar letters te veel achter een woord. Hierdoor kon ik ook niet in het verhaal gezogen worden. Ik vind het echt heel jammer maar kan er echt niets aan doen. Het is mijn boek gewoon niet. Daarom geef ik ook geen sterren, omdat ik op en neer ging qua gevoelens. En het overduidelijk echt mijn boek niet was.

 


rebelkagawa

Julie Kagawa – Rebel (Talon Saga 2)

uitgelzen op:4/11/2016

Dit is het tweede deel van de Talonsaga. De cover is weer enorm mooi. Het zijn net metallic paarse drakenschubben en ze zijn echt voelbaar. Dan begin je al met veel plezier te lezen en het vasthouden is ook apart met een voelbare cover!

Ember weet nu waar Talon toe in staat is. Ze wil haar broer Dante weghalen bij de organisatie. Maar Dante is nog steeds aangesloten bij Talon. Ze zien haar daar nu als een Rebel en jagen op haar. Dante wil haar naar huis brengen hij weet zeker dat hij haar kan overhalen.

Garret de drakendoder van St. Joris wacht op zijn executie. Ember kan hem maar niet vergeten. Ze zet een reddingsactie op touw. Riley (ook een drakenrebel) helpt haar tegen zijn zin. Hij heeft een hekel aan St. Joris en kan niet geloven dat Garret niet gewoon alle draken dood wil hebben. Zijn maatje en computergenie Wes helpt hun met hun zeer gewaagde plan.

Ze ontdekken al snel dat de hele wereld naar ze zoekt. Talon en St. Joris zit achter ze aan. Zijn ze wel ergens veilig? Ondertussen wil Riley ook andere draken jongen helpen om uit de klauwen van Talon te blijven. Ze moeten allemaal keuzes maken die iemand het leven kunnen kosten. Ze hebben het zwaar. Ember moet vechten tegen haar innerlijke draak omdat ze nu in mensengedaante in Las Vegas verblijft. Haar draak mag niet naar buiten komen. En veranderen in een draak is uit den boze, dan weet meteen iedereen waar ze zijn.

Wederom een boek vol met actie, persoonlijk drama, romantiek waar je vlinders van in je buik krijgt en de drakenwereld. Hoe voelt het om een draak te zijn? Hoe voelt het om een draak aan te raken, dat zijn allemaal dingen die je nu weer goed meekrijgt. Je ziet dat drakenjagers en draken elkaar gewoon afschrijven. Maar er zijn er ook die een goed hart hebben. Maar ze zien alles maar een richting op. Ze zijn kwaadaardig. Een draak kan niet goed zijn? En een drakenjager al helemaal niet. Vooroordelen zijn er dus ook in hun maatschappij. Het is in de echte wereld ook zo. Als er een iemand slecht is, plaatsen wij de hele groep vaak in het vakje: slecht. Dit wil Kagawa je ook meegeven denk ik! En ik vraag me af of het ooit nog goed komt, ook tussen Dante en Ember. Kunnen ze op een lijn komen? Het smaakt naar meer. Boek 3 ga ik zeker in 2017 lezen!

Het leest weer lekker vlot en je vliegt er doorheen, ook al is het best een dik boek. Het is smullen.

Ik geef het boek 4****

 


vervloektekind

Jk Rowling etc- Harry potter en het vervloekte kind

Heerlijk om weer in de wereld van Harry potter te stappen! Ik keek al een tijdje uit naar de Nederlandse vertaling. Iedereen is bang dat het in script vorm niet lekker leest…Maar niets is minder waar. Het leest heerlijk vlot. Veel dialoog en er staat duidelijk bij wie wat zegt. Heel af en toe roepen de acteurs iets uit de Coulissen of gaan ze af. Dat is niet storend. Je kunt zelf deze fantasy wereld invullen. Het wordt evengoed nog goed beschreven, alleen moet je wel je verbeelding aan het werk zetten. Als je begint te lezen is het ook zeer snel uit, omdat je door moet lezen. Je bent weer helemaal terug in je oude vertrouwde magische wereld……

Het gaat over de zoon van Harry Potter : Albus. Harry is in dit verhaal al een jaar of 40 oud en hij weet niet zo goed hoe hij kan doordringen tot zijn zoon. Harry komt echt over als een oudere man en hij moppert ook flink zo nu en dan. Maar hij wordt langzaam weer de Harry die wij kennen.

Albus heeft weinig vrienden op Zweinstein. Eigenlijk heeft hij er maar eentje: Scorpius. De zoon van Draco. Ze zijn de buitenbeentjes op school. Albus omdat zijn vader wereldberoemd is en hij het gevoel heeft dat hij in zijn vaders schaduw leeft. Scorpius omdat zijn vader een dooddoener was.

Albus luistert een gesprek af van zijn vader en hij besluit om iets te gaan doen. Ze gaan proberen om het verleden te veranderen. Iedereen weet nog hoe Hermelien dat deed in de Gevangene van Azkaban??! Dus het komt je bekend voor! Ze komen terug in bekende scènes. Bijvoorbeeld het Toverschooltoernooi, maar ook de moord op de ouders van Harry Potter. En als je iets veranderd in het verleden, heeft dat gevolgen voor het heden, daar kun je van op aan! De keuzes die je maakt kunnen je een heel andere weg opsturen. (beetje een Dark Matter van Blake Crouch idee).

Tovenaars die we nog kennen uit de oudere boeken komen voorbij: Denk dan bijvoorbeeld aan Severus Sneep en Carlo Kannewasser.

Harry heeft ook af en toe dromen over het verleden. Dit is een soort herhaling,als Harry Potter fan kun je deze stukjes zelf dromen!

Albus en Scorpius hun vriendschap wordt op de proef gesteld. Kunnen ze de wereld een betere plaats maken? Of gaat het helemaal de verkeerde kant op?

Het leuke is dat Hermelien, Ron, Ginny en Draco net als Harry ook een stuk ouder zijn. De humor van Ron zit erook nog steeds in. Het geeft je weer een Harry potter boost. Maar je kunt merken dat het niet alleen door JK Rowling is geschreven. Voor mijn gevoel mist het iets. De sprankel en het gevoel is er wel. Maar er blijft een stukje afstand, waar ik mijn vinger niet op kan leggen. Waarschijnlijk omdat ik de oudere Harry gewoon niet zo leuk vind.

Maar het verhaal is goed spannend, dus ik geef het 4****. Alleen jammer dat je het boek in een dag kunt uitlezen. Omdat het scriptvorm is staan de bladzijdes niet vol met tekst, dus je vliegt er doorheen! Toch smaakt het zeker naar meer. De wereld kan nog veel meer magie gebruiken… Ik hoop dat het toneelstuk ook een keer naar Nederland komt. Ben echt reuze benieuwd naar het podium en hoe ze de magie laten zien!

Een script heeft wel een voordeel. Als de film uitkomt, dan kunnen we niet zeggen dat we iets missen. Want alles staat er in! Ze slaan geen scene over, op het toneel ook niet. Dus een regisseur kan meteen werken met een script! En dat er een film gaat komen..Dat hoop ik echt! Kan geen genoeg krijgen van deze prachtige wereld. Fantastic Beasts is ook een prachtige film!

 

 


musaa

Morgan Blade – Muse Academy: Het geheim van Helikon

uitgelezen : 24 /11/2016

 

Imogen Parker (Imp) haar leven is van de een op de andere dag anders. Ze krijgt een brief van een bijzondere school: Muse Academy. Ze nodigen alleen jonge mensen uit die een bepaald talent hebben.

Ze komt terecht op het Griekse eiland Helikon waar ze meteen vrienden maakt. Drake is een soort mad scientist, Kiada is dol op origami, Aeon en en Milo zijn een muzikale tweeling en Milo weet veel, Lexi is helemaal gek op dansen, Cera is een modefreak, Damian weet veel over muziek en is DJ, Harper is dol op acteren. Daarmee is het team compleet. Deze negen jonge mensen komen erachter dat niets is wat het lijkt op de school. Ze komen met magie in aanraking en ze moeten een aantal zeer moeilijke en gevaarlijke opdrachten vervullen om de school te kunnen redden. De school wordt aangevallen door Sirenen en er vallen steeds meer slachtoffers. Die Sirenen zijn echt akelige wezens. Het is allemaal enorm beeldend geschreven, dus je ziet alles zo voor je ogen tot leven komen.

Ze krijgen hulp van een van hun leraren om de school te redden. En hij is stiekem mijn favoriet! Wie deze leraar is, daar moet je zelf maar achterkomen. Ik vind het een hele leuke man. Hij ziet zichzelf als de Sidekick van de groep: hij noemt zichzelf Robin. En Imp noemt hij Batman.

De klok tikt verder! Gaan ze het halen of kunnen ze alleen hun eigen leven redden? Race tegen de klok! Je voelt de spanning opbouwen. Heerlijk!

Magisch is de school zeker. Een Harry Potter fan gaat ook echt enorm van dit boek genieten. En ook leer je wat bij over de Griekse mythologie. Het leest echt super vlot weg deze Young adult. Voor je het weet ben je op het einde. Maar dit is deel 1 , dus er komt er zeker nog een aan!

Het is spannend en zit bomvol actie. Het is sprankelende magie met een vleugje humor.

Ik kon het boek echt niet meer wegleggen en kijk echt uit naar het volgende deel.

De cover is echt prachtig. Een van de mooiste uit 2016!!!!!!!!!

Ik geef het boek 5***** sterren omdat het alles heeft wat ik in een boek zoek!

 

 


tijdbuigers

Lineke Breukel – Tijdbuigers

uitgelezen op: 26/10/2016

Ik had al een hele tijd zin in dit boek. Het is echt helemaal mijn ding. Spannend en mysterieus vanaf de allereerste bladzijde. Een echte aanrader dus!

Het gaat over een jonge vrouw, ze is auteur en werkt aan haar manuscript. Ze doet onderzoek naar een duister genootschap in Zweden. Ze woont in Zweden, in een huisje in een bos, ver weg van de bewoonde wereld. Zomaar ineens wordt ze wakker en heeft ze een black-out. Ze is een aantal uren kwijt. Ook verdwijnen er dingen uit haar huis of ze vindt ze ergens anders terug. Sven is haar Zweedse vriend en ook hij doet nogal raar. Wat is er aan de hand? Is ze gek aan het worden? Geen wonder dat ze gaat twijfelen aan zichzelf. Als lezer weet je ook niet meer wat er nu aan de hand is. Het is zo mysterieus dat je door moet lezen. Je wilt weten wat er aan de hand is. Het boek is dan ook niet weg te leggen. Je kunt niet meer stoppen. Naarmate ze deze vreemde gebeurtenissen onderzoekt komt ze op het goede spoor. Waarom verdwijnen er mensen uit haar omgeving?

Stel je eens voor dat het mogelijk zou zijn om de tijd te beïnvloeden? Dat je de kunt ombuigen en terug kunt gaan naar een bepaalde plaats of tijd. Ik vind het echt heel origineel bedacht. Er zijn zeker niet veel boeken met dit thema. Lineke haar vertelwijze zuigt je meteen in het verhaal.

Dat tijd buigzaam is, dat willen we allemaal graag. Maar als je dit verhaal leest, vraag je jezelf af, of dat wel zo’n goed idee is! Tijd kan je grootste vijand zijn, want de klok tikt evengoed door. Te laat zijn, kan het einde betekenen. Of is het een nieuw begin? Heerlijk om over dit soort dingen te kunnen nadenken tijdens het lezen!

De cover is gewoon prachtig. Het past goed bij het verhaal. En het vuur gaat je ook helemaal duidelijk worden. En de vrouw op de voorkant in de witte kleding zegt ook genoeg. Maar alleen als je het boek leest kom je daar achter. Ik vind het echt een van de mooiere covers van de laatste jaren.

Lineke woont zelf in Zweden, maar is geboren in Nederland. Je kunt merken dat ze veel weet over Zweden en Zweedse gebruiken. En ook heerlijk dat ze het Zweeds dat af en toe voorkomt ook gewoon even in het Nederlands vertaald. Ze heeft ook een aantal boeken geschreven over haar leven in Zweden. En haar nieuwste Thriller komt volgende maand al uit!

Het einde van het boek is anders…..Maar je kunt het zelf invullen. Laat je fantasie zijn gang gaan. Ik vond het echt origineel, zet je toch weer even aan het denken.

Het zit echt goed in elkaar, ik kan daarom ook niet anders dan 5 ***** geven!

PS: tot en met 16 november 2016, maak je kans op 1 van de 3 exemplaren van dit boek!

 


vrije-wereld

Mathijs Hulster – Portaal, De Vrije Wereld: Boek 1.

uitgelezen op 23/10/2016

 

Deze Young adult is het debuut van Mathijs. En wat heb ik ervan genoten! Het gaat over Jessy en haar twee vrienden Lee en Fahim. Haar vader komt op een dag thuis en doet echt heel vreemd. Hij heeft iets in zijn koffertje verstopt, maar zij mogen het niet zien. Jessy en haar vrienden zijn heel erg benieuwd wat hij te verbergen heeft. Jessy haar vader is Archeoloog en doet veel onderzoek thuis. Zodra ze de kans krijgen, besluiten ze te kijken wat hij mee naar huis heeft gebracht. Een masker, met een zeer gevaarlijke kracht……. Hierdoor komen ze in een andere wereld terecht : De Vrije Wereld. In deze wereld leven de doden verder. Je kunt daar zomaar Chinese strijders tegenkomen die 7000 jaar geleden zijn gestorven of een Farao uit het oude Egypte. Maar Jessy hoort niet in deze wereld thuis. Samen met haar vrienden en nieuw gemaakte vrienden besluit ze alles op alles te zetten om weer thuis te komen. Ze heeft zelf ook een bijzondere gave, kan ze deze leren gebruiken voor het te laat is? Ze moeten naar het paleis van de Farao, maar kunnen ze daar wel komen? De Vrije wereld draait helemaal door………. De orde van Apophis wil het masker in hun handen krijgen, dus ze moeten rennen voor hun leven. Wie kunnen ze vertrouwen? Er zijn ook veel personen die magie kunnen gebruiken. En ze schromen niet om het tegen je te gebruiken. Dit zorgt voor zeer krachtige gevechten en de spanning brengt je echt tot op het puntje van je stoel…….

Het begint spannend en het boek blijft spannend. Net als je denkt, nu hebben we alles gehad…Dan gebeurt er weer iets! Je komt ogen te kort. Beeldend geschreven, dus je ziet alles voor je. Erg lekker lezen is dat! Moeilijk weg te leggen. Een echte aanrader! Veel actie scènes en het leest enorm vlot weg.  Stap in de Vrije Wereld en laat je meenemen op deze Queeste. Ik vond het echt ook de actie hebben van The Mummy films. Sommige stukjes doen je daar echt aan denken. Heerlijk!!!!!

De personages vind ik erg goed neergezet. Jessy is wel een sterke jonge dame. De andere personages vind ik ook erg goed neer gezet. Een personage heeft mijn hart gestolen. Waarom? Daarvoor moet je het boek lezen. Zijn personage springt er echt uit voor mij. Een grote vent met een hart van goud en magisch gezien kan hij echt enorm veel……. Lees het boek en je weet wie ik bedoel, zodra je hem tegenkomt!

Als geschiedenis freak kun je echt je hart ophalen. Het oude Egypte, farao’s, alleen in een andere setting en een andere wereld. Egypte 2.0 is dan ook erg goed gevonden! Er komen allerlei figuren voorbij uit de geschiedenis. Maar toch zijn er ook mensen die er terecht zijn gekomen die uit het nu komen. Heel apart. Het is een SF-achtig tintje. Ook de techniek doet soms futuristisch aan.

De cover vind ik trouwens prachtig. Het is duidelijk wie het is, prachtige illustratie!

Het eindigt open, dus je wilt echt meer lezen……. Ik kijk er al naar uit. Genieten!

Op de achterkant van het boek staat dat Mathijs proftennisser wilde worden en schrijver. Ik ben blij dat hij is gaan schrijven! En blijf schrijven! Dit is weer een geweldige aanvulling op het Nederlandse fantasy genre. En eigenlijk ook niet echt in een hokje te stoppen. Dit boek heeft teveel om in een hokje te stoppen. Ik hou het op Fantasy, maar het is zoveel meer.

5*****

 


de-saffieren-troon-de-laatste-erfgenaam

Evi F. Verhasselt – De Saffieren troon ( boek 1, de laatste erfgenaam)

uitgelezen op: 14/10/2016

Dit is het eerste boek van De laatste erfgenaam serie.

Eleonora (Elena) moet vluchten uit het Haviksnest, haar veilige thuishaven. De orde van het bloed wil aan de macht komen en zij en haar familie staan in de weg. Bovendien zijn zij elfen en Bloedridders haten niets erger dan elfen. Ze vertrekt naar het eiland waar haar vader vandaan komt. Ze weet niet veel over het verleden van haar vader en echt niets van haar moeder. Ze begint steeds nieuwsgieriger te worden. Haar reisgenoten helpen en beschermen haar. Yarbrin is een elf die Elena tegen alles wil beschermen. Nathan is iemand die haar altijd aan het lachen kan maken en hij is familie. In het dorpje Berg komt ze een bijzondere jonge Wachter tegen. Haar hart slaat op hol. Elena leert steeds meer over zichzelf en wat ze allemaal in haar mars heeft. Haar vader heeft een bijzondere kracht, waarom heeft zij dat niet? En wat houdt hij toch geheim voor haar? Spannend! Ze moeten de Bloedridders voor blijven………………Maar zijn ze wel ergens echt veilig? De bloedridders laten een pad van verwoesting achter en schamen zich niet om iedereen uit de weg te ruimen.

Elena heeft een bijzondere ontmoeting met een wolf, maar ook komen er dwergen in voor. En kribbers…Deze wil je niet tegenkomen. Ik vind ze een beetje piranha-achtig..alleen dan met scharen in plaats van tanden.

Het intermezzo, dat is echt opvallend. Dat zet je toch even aan het nadenken over het verhaal. In welke tijd het zich afspeelt bijvoorbeeld. Ik hoop meer uit te vinden in het volgende boek. Dit was echt iets dat me opviel en ik kreeg meteen allerlei ideeën in mijn hoofd. Heerlijk om zo mee te denken! Maar wat het precies is….Daar ben ik nog niet uit. Maar dat gaat ongetwijfeld goed komen!

Het eekhoorn vlees in de soep, doet je denken aan Evi’s eerste boek: Tranen van Tataneh. Daar zit een bijzondere eekhoorn in: Aggie. Hij zou nooit in de soep belanden.

Het einde is open en ik wil echt weten hoe het verder gaat. De epiloog is spannend en zorgt voor nog meer interesse in het verhaal.

De titel en de cover zijn echt duidelijk. En de kleur van de troon en vorm precies zoals ze omschreven worden. Prachtig.

Het taalgebruik is zeer origineel. De schrijfster gebruikt namelijk een aantal woorden in een eigen verzonnen taal. Als je niet meer weet wat de betekenis is, kun je het achterin het boek opzoeken. Daar staat de vertaling. Ook een Appendix, met namen, plaatsen en begrippen met uitleg. Het is altijd een goede aanvulling. Ik heb de Appendix niet vaak hoeven raadplegen. Boek leest echt vlot en smaakt echt naar meer! 4****


fulia2

Joost Uitdehaag- Fulia, De laatste tocht

Uitgelezen op: 27/9/-2016

De Queeste van Fulia en haar grote groep reisgenoten, gaat door naar het Fort Agiana. Onderweg moeten ze veel strijd leveren. Ze worden namelijk achterna gezeten door de hordes Mirrax van de oerdemon Achlais. Ze verliezen veel mensen en vrienden. De Mirrax blijven maar komen. De mensen beginnen steeds meer te twijfelen. Staan ze nog wel achter Fulia? Staan ze nog achter het Verbond? Het verbond maakt veel slachtoffers. Het breekt Fulia haar hart. Ze heeft het er steeds moeilijker mee. Kan ze dit wel van haar mensen vragen? Onderweg leest ze een dagboek, daar haalt ze veel informatie uit. Ze komt achter de ware aard van Achlais.

En zal het rot haar of haar vrienden verteren? Het is de puurste haat die er bestaat.

Fulia stapt in de voetsporen van Prisle en gaat op zoek naar de Ryex. Dat is de schuilplaats van de demon Achlais. Kan ze het kwaad bestrijden? Wie kan ze vertrouwen? Of laat men haar in de steek………

Tip: In ieder geval tissues bij de hand houden.

Het is af en toe flink slikken of een traantje wegpinken geblazen.

Fulia zit met zichzelf in de knoop en vraagt zich af of ze wel de juiste keuzes maakt. Deze vrouwelijke heldin is echt ijzersterk. Ze geeft niet zomaar op. Ik vind het echt heerlijk om een vrouwelijke heldin in een boek te vinden. Dan kan ik me net iets meer inleven……

Het is prachtig beeldend geschreven. Je ziet alles weer voor je tot leven komen.

Eymee haar personage is ook erg bijzonder. Ze is de beste vriendin van Fulia. Maar blijven ze elkaar trouw? En wie blijft er achter Fulia staan? Dat zijn vragen die door je hoofd blijven spoken.

De Mirrax vind ik echt enge wezens. Ik krijg er steeds weer de kriebels van. Schrijfstijl is vlot en je zit er meteen weer midden in. Echt meteen vanaf de eerste bladzijde weer spannend.

De cover is zo mooi! Een van de mooiste fantasy covers, die ik in mijn handen heb gehad.

De titel is ook erg passend. Het is echt de laatste tocht. Als ze dit niet ondernemen, blijft er niemand meer in leven. Ze moeten wel.

Achterin staat de tijdlijn nog een keer op papier en ook een Lexicon. Als je iets even niet meer weet, kun je het opzoeken. Dat kwam een aantal keer goed van pas. Ze gebruiken namelijk een andere taal voor bepaalde uitspraken. Bijvoorbeeld: Tychesant. Dan komt de Lexicon goed van pas.

Het einde is verrassend. Dat zag ik niet aankomen! Ik kon het boek dichtslaan, maar vergeten doe ik het absoluut niet. Dit is een verhaal dat me bij gaat blijven.

Ik heb er van genoten en hoop nog meer van Joost te lezen in de toekomst! Het boek krijgt van mij 4,5 sterren!


wittekat

Holly Black – Witte Kat

uitgelezen op: 27/9/2016

Cassel komt uit een familie van vloekwerkers. Deze mensen hebben bijna allemaal een bijzondere gave. Zijn broers kunnen bijvoorbeeld met een aanraking iemand zijn herinneringen wissen of iemand zijn gevoelens beïnvloeden.

Ook zijn er werkers die met een aanraking iemand kunnen vermoorden.

Vloekwerk is verboden, maar het wordt nog steeds stiekem gedaan. Mensen uit de bekende werkers families worden ook altijd vreemd aangekeken of men gaat met een grote boog om ze heen.

Cassel heeft alleen een probleem…Hij heeft zelf geen krachten. Dit maakt hem het buitenbeentje van de familie. Hij is niet normaal, hij is een moordenaar. Hij heeft zijn beste vriendin Lila om het leven gebracht een aantal jaren geleden. Hij wil graag normaal zijn en hij gaat naar een dure school. Hij heeft niet veel vrienden.

Zijn leven staat op z’n kop als hij op een nacht wakker wordt op het dak van de school. Hij is weer aan het slaapwandelen. Dan doet hij nogal rare dingen. Hij ziet steeds een witte kat die zijn hulp nodig heeft. Cassel merkt steeds meer vreemde dingen op. Zijn broers doen ook zo raar en het lijkt wel alsof ze iets voor hem verborgen willen houden. Cassel zelf is goed in zwendelen. Hij zet mensen naar zijn hand. Maar wat als zijn broers dat met hem hebben gedaan? Hij wil zijn echte herinneringen terug en wil erachter zien te komen wat er nu eigenlijk aan de hand is. Hij komt erachter dat niets is wat het lijkt. Cassel mag dan een vreemde eend zijn, hij heeft meer in zijn mars dan hij denkt!

Spannend boek. Er zit ook veel humor in. Vooral opa zorgt voor grappige momenten. Hij heeft een vervloekte gave…..Met een aanraking kan hij iemand om het leven brengen….Hij is een maffe oude man, maar ook hij houdt iets achter. Cassel zijn moeder zit in de gevangenis. Hij zelf woont op school. Hij deelt een kamer met Sam. En omdat hij goed kan zwendelen verdient hij wat bij met weddenschappen tussen de leerlingen onderling.

De titel en de cover zijn beiden goed gekozen. Witte kat dat is helemaal duidelijk. En de jongen voorop is Cassel die de kat vasthoudt met zijn handschoenen aan. Vloekwerkers en hun familie moeten handschoenen dragen. Omdat ze niet door de stof heen iemand kunnen bewerken.

Dit is het eerste boek van de serie. Er zijn er nog meer. Het einde is niet open. Het is afgesloten op een vraag na. Maar het is geen cliffhanger, dus je kunt nog wel even wachten op de volgende delen.

Vlot geschreven, groot lettertype en origineel thema. Heerlijke Young Adult.

4****

 


tweede-wereld

Marc Lommert- Drie werelden: Boek 2: De tweede wereld

Uitgelezen op: 21/9/2016

Heerlijk om verder te lezen in dit verhaal. Eroc en Taru zijn nog steeds van elkaar gescheiden. De vrienden denken dat ze elkaar hebben verloren. Ze missen hun maatje enorm. Ze hebben ieder hun eigen pad te volgen. Eroc moet leren om met zijn krachten om te gaan. Hij ontmoet de jonge Alwin. Alwin is nog maar een kind, maar hij heeft zijn krachten meer onder controle dan Eroc. Eroc leert veel van de jongen. Ik vind de magie echt mooi beschreven!

Shaim heeft zijn eigen opdracht te volbrengen. Waarom wordt hij op pad gestuurd?

Keala moet een belangrijk artefact wegbrengen. Hij maakt veel mee op zijn Queeste. Zijn karakter groeit en ik vond hem echt een van de beste personages uit het boek.

Koning Andros van Waterwal vaar teen oorlog tegemoet en zijn kolonel Bardel voert iets in zijn schild. Maar wat is dat toch? Geheimzinnigheid omringt deze kolonel.

Wie is HIJ? Dit personage staat aan het einde van een hoofdstuk cursief gedrukt. Ik had veel theorieën. Tegen het einde werden dat er steeds minder…Dit is zo goed opgebouwd, de spanning en het het mysterie rond deze persoon, bleven aan mij knagen. Ik wil weten wie HIJ is. Tegen het einde was ik vrij zeker van mijn zaak. Heerlijk om mee te puzzelen! Kom je erachter? Dat is de vraag! 😉

Er zitten ook Donkerwezens in. Draakachtige wezens. Dat vind ik natuurlijk prachtig. Ze zijn levensecht beschreven, dus ook dat stukje fantasy vond ik erg goed.

Op het einde ben ik opgelucht voor Taru, maar ook boos. Net als het personage zelf!

Het eindigt behoorlijk open, dus deel 3 ga je ook weer willen lezen. Je moet weten hoe het verder gaat.

De hoofdstukken zijn apart ingedeeld. Een hoofdtitel en dan korte hoofdstukken erachteraan, tot het volgende hoofdstuk. De auteur schakelt steeds tussen de personages. Dit leest lekker vlot! Je weet meteen dat het een ander personage is. Maar een lijstje met namen van personages en plaatsen achter of voorin het boek zou ik zeker een aanvulling vinden! Als je dan even niet meer weet wie, wie is…..Dan kun je het even opzoeken en een geheugensteuntje kun je dan gebruiken. Dat vind ik altijd een aanvulling als er veel personages zijn!

De kaarten zijn mooi en duidelijk getekend. Dus je weet waar zich alles afspeelt. Even terug bladeren als je het niet meer weet.

Ik heb er van genoten en kijk uit naar het volgende boek.

Boek 1 is nu overigens te koop in een nieuwe uitgave met een prachtige cover!

Ik geef het boek 4****

 


 

Het rijk der fabelen: Feeën en elfen

uitgelezen op: 17/9/2016

Soms kom je een tweedehands pareltje tegen. Dit boek komt uit 1984! Het stond in de vitrine bij de tweedehands boeken en ik zag het naar mij lonken. Deze moest mee naar huis!

Ik ben blij dat ik haar meegenomen heb. Ik zeg haar omdat het in mijn ogen een dame is…..Wat een prachtig mooi boek. Na al die jaren haar schoonheid nog steeds niet verloren.

Je gaat echt alles lezen en vooral ook zien over elfen en het feeënrijk. De illustraties zijn echt prachtig en om je vingers bij af te likken. Veel van de verhalen komen uit Ierland, Engeland en Wales. Daar zijn ook veel fantasy verhalen geboren. Ook komen er andere Europese landen voorbij. Maar Ierland heeft de meeste en de mooiste verhalen over Elfen.

Hoe vriendelijk of goedaardig deze wezens zich ook voordoen! Trap er niet in! Ze hebben vaak niet veel goeds in de zin! Ze lijken qua doen en laten totaal niet op mensen.

Je gaat zien en lezen hoe een Elfenstoet de ogen van een mens kan betoveren.

Je gaat alles te weten komen over bijvoorbeeld: wisselkinderen. Hoe kun je ze herkennen en misschien wel het belangrijkste: Hoe kom je er van af?

Je kunt zomaar in een elfenkring stappen en er dan jaren vast zitten. Je danst en je weet niet dat er zoveel tijd is verstreken, totdat je weer terug in je eigen wereld komt….

Een groot deel van de elfenwereld komt terug op de verhalen over de Tuatha de Dannan. Er staat veel Gaelic in het boek. Ik vind dat zelf een prachtige taal. Het heeft iets magisch!

Er zijn mensen die verliefd worden op elfen. Er zijn elfen die hun leven omruilen met die van mensen.. Er zijn elfen die uit zijn op wraak. Er zijn elfen die niet van vrekkige mensen houden en ze te grazen nemen. Overal zijn wel elfen voor.

Je kunt in de val lopen en door magie in de ban gehouden worden. Hoe doorbreek je dat?

Je maakt kennis met Elfen die in Wouden leven. Je kunt gevangen genomen worden in een waterpoel door schone dames. Maar er zijn ook gruwelijke dames….Neem nu de Cailleac  Bheur. De blauwe kol in het Nederlands. Zij bracht de winter naar de Schotse hooglanden en nog veel meer.

Haar wil je liever niet tegen komen!

Elfen hebben zo hun streken en de mens is daar vaak de dupe van geweest. Soms vrij onschuldig, maar ze kunnen ook echt verder gaan, gemeen en gruwelijk worden. Er zijn zoveel verschillende feeën. En ja koning Arthur staat ook in het boek, alleen steelt een van zijn ridders de show.  Dat is het laatste verhaal in het boek, maar wederom weer prachtig weergegeven met die mooi illustraties. Een lust voor het oog en een must voor het fantasy hart. Dit boek kun je blijven openslaan, al is het alleen maar op plaatjes te kijken! Ik sluit een aantal illustraties bij.

Ik geef het boek 4,5 sterren. Geen 5. Dit komt omdat ik het soms nogal onhandig vond dat er een kort nieuw verhaal begon op een bladzijde, terwijl het oude nog niet af was. En je leest ze niet door elkaar, dus steeds terug bladeren. Dat is het enigste minpuntje aan het boek;-)

4,5 sterren!

 


klauwhand

Mike & Rachel Granti – Klauwhand

uitgelezen op: 8/9/2016

 

Emma is op zoek naar haas zus Helena. Ze is spoorloos verdwenen. Ze woont in een caravan omdat al hun geld op is. Al het geld van haar ouders steken ze in de zoektocht. Emma raakt bevriend met een pratende kat: Jack. Hij woont in de caravan en is niet van plan om ergens anders heen te gaan. Op de camping wonen allerlei magische wezens. (Kind-etende)heksen, trollen, gnomen en nog veel meer. Het bos dat er aan grenst is ook magisch. Daar wonen nog vreemdere wezens bijvoorbeeld: Ratters. De naam zegt al genoeg. Jack weet waar Helena is en doet haar een aanbod om haar zus terug te vinden. Voor ze het weet zijn er meer katten ( een hele roedel) in haar leven, dan haar lief is.

Ze gaat haar zus terug halen! Er zit veel magie in dit boek. Katten hebben magie.

Je kirgt een andere kijk op elfen. Ze doen zich anders voor dan ze zijn en lokken je in de val. En dan kom je waarschijnlijk nooit meer thuis…………..Maar waarom wil Jack haar zo graag helpen? Een kat sluit toch geen vriendschappen? Dat zegt hij immers zelf. Ze hebben niet de gevoelens voor hun familie die wij mensen voor de onze hebben. Het lijkt ze niet veel te kunnen schelen………

Er zit ook best wel wat humor in. Ik moest bijvoorbeeld enorm lachen om de gnomen. Ze rijden auto en dan hebben ze een leuke bumpersticker achterop hun auto geplakt: Mijn tweede auto is een mijnwagen! Kattenlogica is ook erg grappig af en toe. Hoe zij denken….Heel anders dan wij, simpele mensen;-)

Dit boek stond al een hele tijd in mijn kast. De action heeft zo nu en dan leuke fantasy boeken voor

1-2 euro per stuk. Dan neem je ze mee. Ze vallen geen van allen tegen ook

De cover en de titel passen echt perfect bij het verhaal. Het gaat je vanzelf duidelijk worden

Leest als een trein………..En smaakt naar meer. Ik snap alleen de laatste zin op de achterflap niet: Nieuwsgierig? Lees pagina 15…….Die heb ik meerdere malen gelezen, maar daar zul je geen antwoorden vinden. Het is misschien een grapje, of een misdruk. Het triggert je iig wel. Ik weet niet waar het slaat. Vond het spannend en lekker vol actie. Ik geef het boek 4****

 


rampzalig

Wist jij dat je kon sterven aan een gebroken hart? Nou het is dus mogelijk! Je hart kan gewoon in tweeën breken! Dit overkomt Brie. Maar is ze wel dood? Ze zit namelijk op haar eigen begrafenis. Ze ziet iedereen rouwen. Ze ziet mensen waar ze nooit mee had gesproken…..En als ze dan eenmaal begraven wordt, dan is de wereld zwart. Wat gaat er nu gebeuren? Als ze haar ogen opent is ze niet meer op aarde. Ze komt terecht in het Puntje een Pizzeria in de hemel (of is het de hel)?

Ze ontmoet Patrick, hij gaat haar helpen om wraak te nemen op Jacob. Dat is de jongen die haar hart gebroken heeft. Hij is ook een verloren ziel, maar kan hij haar wel helpen?

Op aarde hebben haar vriendinnen het echt heel erg moeilijk met het verlies van hun Brie. Haar ouders en broertje ook. Brie wil ze helpen, maar hoe krijgt ze dat voor elkaar? Patrick heeft de antwoorden. Maar ze moet wel eerst een stappenplan doorwerken.

Het leven na de dood is voor de eeuwigheid. En je hebt tijd genoeg om wraak te nemen. Je bent immers toch al dood!

Brie is een eigenwijze dame met een brutale mond. Ik vind haar karakter erg leuk. Patrick is mysterieus, zijn kleding, maar ook zijn verleden. Hoe is hij een verloren ziel geworden?

 

Dit boek stond al een tijdje in mijn kast, maar nu had ik echt zin om hem te gaan lezen.

Elk hoofdstuk begint met een songtitel of zin uit een songtekst. Als je niet meer weet welke…De antwoorden staan achterin! Erg leuk om te brainstormen, welk liedje het nu toch weer is. Origineel ook.

De titel en de cover zijn gewoon perfect.

Veel humor en de kijk op het leven na de dood is leuk maar ook beangstigend en verdrietig af en toe. Echt een heerlijk boek om tussendoor te lezen en om van te genieten. En ja, ook zit er romantiek in. Ik zet het bij de Fantasy neer qua genre. En geef het 4****


 

 

demon felswyck

Jurgen Snoeren – De Demon van Felswyck (boek 1: Invocatie)

Uitgelezen op: 4/9/2016

Dit is het debuut van deze auteur. Het is niet echt in een hokje te stoppen. Ik noem het daarom dan ook historische fantasy. Voor mijn gevoel speelt het zich af in een middeleeuws aandoende wereld.

Qua levensstijl en de sfeer, voelt het echt alsof je de middeleeuwen in stapt. Er zijn niet veel boeken die deze sfeer weergeven. Zeker niet van Nederlandse auteurs. Ik kan er maar een paar noemen;-).

Het is het eerste boek uit het tweeluik.

Het boek begint echt goed. Er waart een Demon rond en er vallen echt veel slachtoffers. Ze komen gruwelijk om het leven. Het is een vleugje bloederige horror en je wilt dan echt meer lezen.

Magie is ook aan de orde van de dag. Krafters zijn mensen die magie kunnen gebruiken en soms voelen ze het aan als er een andere Krafter in de buurt is. Feri is zo’n persoon. Samen met haar vriend Abbe gaat ze op onderzoek uit. Wie (of wat) veroorzaakt alle chaos, dood en verderf? Zijn mensen nog wel veilig in Felswyck? En wat is toch die biowaar, waar Feri o.a. haar brood mee verdient? Ze hebben geen auto’s in deze wereld. Het meeste gaat de stad rond met paard en/of wagen. En Feri houdt alles in de gaten. Ze weet veel over Felswyck en wat zich waar afspeelt. Maar het kwaad dat de stad binnensijpelt, kan ze daar wel tegenop?

Je maakt uitgebreid kennis met de personages. Isse en Hengis kunnen bijvoorbeeld met elkaar praten maar dan in hun gedachten. Niemand die er iets van merkt. Isse is een erg opvliegende jonge dame en heeft last van haar zelfbeheersing. De Demon maakt steeds meer slachtoffers en hoe kunnen ze hem stoppen? Is dit kwaad wel te stoppen.

Ik moest er wel echt inkomen. Het eerste deel van het boek, leer je vooral de personages goed kennen en is het nog niet zo heel spannend. Het is een soort inleiding op de rest van het verhaal. Je krijgt wel ‘feeling’ met de personages zo. Ze praten veel met elkaar, dus veel conversaties.

Na ongeveer 200-250 bladzijdes komt er meer vaart in het boek en gaat het spannender worden. Er wordt vanaf dat moment meer Kraft gebruikt en dan kom je in de fantasy terecht. Dus dit boek heeft een historisch gevoel, maar ook fantasy en een vleugje horror. Niet in een hokje te stoppen dus. De Kraft vond ik origineel weergegeven en leuk om over te lezen. Het is niet de standaard magie uit veel andere boeken. Daarom vind ik de naam Kraft ook goed passen!

Maar ik had meer spanning verwacht en zeker in het eerste deel van het boek.

Het eerste deel van het boek vind ik dus ook 3*** en daarna gaat het naar de 4****.

Ik vind de personages van de Tweeling Marcus en Missa ook erg goed. Ik vind altijd een personage of meerdere leuk in een boek. Zij horen daar zeker bij. Ze zijn heldhaftig! Osser is er ook een, die ik niet meer zal vergeten. Politieke spelletjes daar zijn ze ook niet vies van in en rondom Felswyck.

De schrijver neemt je mee in een mooie en zeer beeldend omschreven wereld. Alles staat tot in details op papier. Dat haalt de vaart er wel uit, maar als je daar van houdt ( van beeldend schrijven) dan kun je smullen! Ik persoonlijk vond het echt te beeldend van tijd tot tijd. Maar ik hou van actie en spanning. En ik snap dat de zwaarden, het bloed en de kogels je niet om de oren kunnen blijven vliegen. Maar dat heb ik liever wel. Dat is heel persoonlijk.

Er komen veel volkeren en personages in het verhaal voor. Voor in het boek staat een lijst met extra uitleg. En tevens ook een prachtige landkaart. Deze zul je zo nu en dan even erbij moeten halen. Dat weet je precies wat zich waar afspeelt.

Bij dit boek moet je echt je hoofd erbij houden, anders raak je de draad kwijt. Dus flinke stukken achter elkaar lezen. De hoofdstukken zijn heel erg lang, dus je leest er niet even eentje voor het slapen gaan.

Het boek eindigt met een behoorlijke cliffhanger. Dus je moet het tweede boek echt lezen. Kunnen ze het kwaad stoppen?

Het krijgt van mij 3,5 sterren. Een cijfer 7 dus. Als je van Fantasy houdt met een middeleeuws tintje is dit het boek voor jou!

 


 

meisje vlam

J. Sharpe – Het meisje dat vlam kon vatten

uitgelezen op: 28/7/2016

Het meisje dat vlam kon vatten is echt een origineel en mooi fantasy verhaal. Als je vlam kunt vatten is het niet erg handig dat je een vriend ( Schots) hebt die helemaal uit ijs bestaat. Ella ontmoet hem als ze voor hulp naar het dorpje van de ijsmensen gaat. Je gaat met ze mee op avontuur. Dit is het langste verhaal van het boek.

Koningin van het woud vond ik heel mooi. Van je familie moet je het maar hebben! En be Carefull what you wish for! Het kan zomaar eens uitkomen. Voor je het weet ben je jezelf niet meer.Het einde komt onverwacht en het is stiekem mijn favoriete verhaal uit dit boek. Het zegt veel over vertrouwen en menselijkheid!

Nevel, deed echt Twilight-zone-achtig aan. ( De vergelijking met Stephen King is dan ook echt duidelijk). Een aantal vrienden stappen in de auto om een groot geheim weg te werken. Maar dan komen ze in de nevel terecht. Hele dikke nevel! En wat daarin rondspookt…Dit nare wezen wil je niet tegenkomen. Toch moeten de jongens eraan geloven! Ze worden getest op een gruwelijke manier.Wat zou jij doen, als je in hun schoenen zou staan?

De vluchteling gaat over een meisje die op de vlucht is. Ze moet stelen om te overleven. Er is een seriemoordenaar in de stad en de mensen zijn allemaal op hun hoede. Of toch niet?Dit verhaal heeft een einde dat ik absoluut niet zag aankomen. Echt geweldig!

Ik krijg nu echt zin om aan de andere boeken van deze auteur te beginnen. De schrijfstijl is echt mijn ding. Ik heb ervan genoten!

Heerlijke mix van Fantasy en Horror. Love it! Origineel geschreven en originele verhalen. Leest echt heerlijk vlot weg. Ik ben normaal geen korte verhalenlezer. Maar deze vond ik heerlijk!

Dit boekje bevat vier bijzondere verhalen. Achterin kun je nog een biografie van de auteur lezen.

En stukjes van zijn andere boeken. En dat smaakt naar meer!

Ik geef dit boek 4****. ( en kijk uit naar meer).

 


ijzerproef

 

Cassandra Clare & Holly Black- Magisterium – De IJzerproef

uitgelezen op: 12-06-2016

 

Wat een heerlijke Young Adult is dit. Ik noem het een donkere versie van Harry Potter. Callum Hunt wil geen tovenaar zijn. Hij moet meedoen met de ijzerproef, als je daar voor slaagt, dan mag je naar het Magisterium. Een school voor magie! Callum wil geen tovenaar worden. Door magie is zijn moeder gestorven. Zijn vader haat alles wat met magie te maken heeft. En Callum is er ook geen fan van! Hij doet er alles aan om niet te slagen. Maar kan dat wel?

Hij maakt voor het eerst in zijn leven vrienden. En ze laten hem niet in de steek. Het voelt wel alsof hij zijn vader als een blok laat vallen. Hij zit enorm in de knoop met zichzelf. Is magie nu goed of slecht? Is deze school zo duister, als zijn vader zegt? Of valt het allemaal wel mee.

Callum moet vechten tegen duistere krachten en leert zijn gave beter kennen.

Magisterium ligt onder de grond, er is geen normaal daglicht. Er huizen vreemde wezens en blijft het kwaad wel buiten? Kom je ooit nog uit de onderaardse gangen, als je wezenloos aan het verdwalen bent? Kun je de weg wel terug vinden, of zit je er voor altijd vast? Het is een zeer magisch verhaal met een donker randje. Harry Potter liefhebbers gaan dit zeker waarderen!

Ik vind het echt ene heel goed boek. Heb er van genoten en vloog er doorheen.

Kan niet wachten om deel twee te lezen. Deze heb ik nog niet in mijn bezit, maar gaat er zeker komen.

Deze uitgave vind ik echt zo mooi….Metallic blauw aan de zijkant. Hardcover, mooie lettertype, vlot geschreven. Ik geef het boek dan ook 4,5 sterren……

 

 


tweedehands-vleugels

Vanessa Gerrits – Tweedehands Vleugels

uitgelezen op: 28/5/2016

 

Max is een Kraai. Hij is een monster in vele ogen. Hij heeft van nature geen vleugels, omdat hij een menselijk lichaam heeft met de nodige aanpassingen. Hij heeft nieuwe vleugels nodig, zijn oude raken op en gaan kapot. Hij besluit om opzoek te gaan naar nieuwe vleugels. Hij wil niet zomaar vleugels. Hij wil de vleugels van een beschermengel. Zodra hij toeslaat heeft hij al zijn twijfels.

Lucy is degene die haar vleugels kwijtraakt door Max. Zonder haar vleugels is ze niets meer. Hoe moet ze nu bij haar Beschermelingen komen? Haar wereld stort in, als ze haar vleugels verliest.

Alles veranderd als ze een veer van haar oude vleugels tegenkomt. Deze veer helpt haar enorm. Ze komt in contact met degene die haar dit alles heeft aangedaan.

Max weet niet wat hem overkomt. Een Kraai en een Engel? Dat is gewoon Not Done. Toch groeit er iets moois op tussen deze twee personages. Ze helpen elkaar om hun doel te bereiken.

Het verhaal heeft spanning, maar toch ook veel romantiek. Om bij weg te zwijmelen. Normaal hou ik niet van zwijmelboeken, maar dit boek had me echt beet! Hij past zo in het rijtje thuis van: Becca Fitzpatrick, Lauren Kate en Cassandra Clare. Heerlijk die aantrekkingskracht tussen twee personen die normaal niet samen zouden moeten zijn. Laat staan dat ze elkaar accepteren! Ik vind dit dus ook een echte Fantasy Roman. Je krijgt er echt een Romantisch warm gevoel van. Max is ook om verliefd op te worden. Een Bookcrush is dus ook een garantie dames!

Ik las dit boek echt snel uit, zoals een Kraai vliegt op topsnelheid! En ik lees eigenlijk nooit e-books, omdat ik dat gewoon erg ongemakkelijk vind. Heerlijk, dat gevoel dat je door een boek heen kunt vliegen.

Je leest alles door de ogen van Max en Lucy (Anna Lucia). De hoofdstukken staan met hun namen aangegeven in een mooi lettertype! Max is een ondeugende jongen die zegt wat hij denkt. Maar zo is Lucy ook. Lucy is wel een hele sterke jonge dame. Ze blijft vechten en heeft zo haar persoonlijke problemen waar ze een oplossing voor moet vinden. Ik voel echt enorm met haar mee.

De cover vind ik echt mooi van kleur en de titel past gewoon super goed bij het verhaal.

Het einde is vrij open, dus ik verwacht zeker meer! En ja, ik wil de rest dus ook echt graag lezen!

Ik las de vernieuwde uitgave, deze komt eind Juni uit bij Dutch Venture Publishing. Het boek is ook ontdaan van het Vlaams, dat er in de vorige uitgave nog instond. Ik heb deze versie dus gelezen, kan het niet te vergelijken. Maar ik vond het heerlijk vlot lezen!

4****

 


chagrijninge zwaardvvv

Theo Barkel – Het Chagrijnige Slagzwaard

uitgelezen op: 24/5/2016

Het leven van Hiram neemt een andere wending als hij besluit zijn ouderlijk huis te verlaten. Hij besluit zijn geluk te beproeven aan het hof van Turon. Hij had nooit verwacht wat er daarna zou komen. Het avontuur ligt op de loer. Maar ook moet hij voor zijn leven vechten! Onderweg komt hij een zeer Chagrijnig zwaard tegen en neemt het mee. Dit zwaard noemt zichzelf Harry en heeft overal iets over op te merken. Hij doet mij een beetje denken aan Bromsnor. Het zwaard is een echte Brompot, maar toch blijven ze bij elkaar. Ze kunnen elkaar helpen om hun doel te bereiken. Het zwaard is echt grappig neergezet. Het is echt een personage. En hij ziet ook alles vanuit het oogpunt van een zwaard.

Dit verhaal neemt je mee naar Potanesie. Er is Sinda- Potanesie, daar is Sinda de koning en in Garma- Potanesie daar heerst Turon. Turon heeft heel wat te stellen met zijn dochter. Ze is een dame die weet wat ze wilt. De twee buurlanden staan niet op goede voet met elkaar. Er hangt oorlog in de lucht.

De Tovenaar Miurghan doet me een beetje denken aan een personage uit een Terry Pratchett boek. Als je die boeken gelezen hebt snap je wat ik bedoel. Ze zijn beiden nogal een kluns. En door hun ongelukjes gaan spreuken of de dingen om hun heen faliekant mis! Erg leuk is dat en wederom weer erg grappig. Zeker het spraakwater vond ik echt leuk in dit boek! Kleine ongelukjes hebben grote gevolgen.

Ik heb genoten van dit boek. Het heeft veel humor. Dat is echt een verademing om te lezen: Een boek waardoor je kunt lachen! Maar ook zul je soms een bloederige scene tegenkomen of vreemde wezens..Zeer bijzondere Bevers, Ratten en Spinnen. En die Muggen wil je ook niet tegenkomen! Het leest erg luchtig en vlot. Pure Fantasy. Ik denk wel dat het voor alle leeftijden zou kunnen zijn. Voorlezen zou ook kunnen. Ik had het geweldig gevonden, als mijn moeder dit zou voorlezen, toen ik nog klein was. Ik had er echt van zitten smullen!

De cover is ook echt mooi. Dat moet Hiram zijn met het zwaard. En ja Het Zwaard kijkt echt Chagrijnig! Het einde was verrassend en ik hoop echt op een vervolg. Ik wil nog wel meer lezen over de avonturen van Hiram en het Zwaard! Ik zou dit boek een Dikke 8 geven, als ik een cijfer moest geven. Dus dat zijn 4 sterren!****

 


bas1

Het Emperium is een groot rijk, maar er is iets aan de hand! Er hangt oorlog in de lucht. Ook gebeuren er vreemde dingen….Ichtus doet onderzoek naar de planeten en denkt te weten wat er aan de hand de hand is. De mensen hebben het steeds vaker over Schimmen en Schaduwen die tot leven komen. Kun je een schaduw nog wel vertrouwen? Het Emperium lijkt wel steeds gewelddadiger te worden. Ook verdwijnen er mensen van de een op de andere dag…Zelfs schepen lijken van de aardbodem verdwenen. Je wilt echt weten wat er aan de hand is.

Het boek heeft voor mij echt een middeleeuwse sfeer. Een mix van historische fantasy ( beetje Game of Thrones gevoel kreeg ik ervan) met fantasy en een tikje SF ( Door de planeten die een grote rol hebben in het verhaal). Het is apart en niet in een hokje te stoppen. Dus ik noem het historische fantasy. Misschien heb ik dan een nieuw genre uitgevonden, maar het kan zo in de kast staan naast Game of Thrones. ( Dit komt ook mede, door het middeleeuwse gevoel en alle Huizen in het verhaal. Het doet me dus denken aan G.O.T als het om een genre gaat, maar het is anders en origineel).

Je volgt een aantal personages en ziet hun belevenissen door hun ogen. De Keizerlijke Prinses Guineve en haar vriendin Faya komen in moeilijkheden. Ze zijn hartsvriendinnen. Verraad ligt op de loer aan het hof. Deze twee jonge meiden zijn goed op papier gezet. Ik vind het echt sterke meisjes. Faya is een van mijn favorieten. En ik haar verhaallijn een van de leukste.

Jalt en Borak zijn mijn andere favorieten. Ze zijn geheel onverwachts vrienden geworden en doen alles voor elkaar. Borak is de beste zwaardvechter en iedereen kent hem. Jalt is een jonge jongen, maar Borak maakt een man van hem. De vriendschap tussen deze jongen en man is heel bijzonder, ze gaan voor elkaar door het vuur.

De rechter daar krijg ik de kriebels van, wat een enge vent.

Er zijn vrij veel personages, maar het is niet verwarrend. Ik vond Hera Goud ook een goed personage. Zij groeit echt in het verhaal. En een vrouwelijke strijder is ook iets, waar je als vrouw trots op kunt zijn. En voor de mannen is het iets anders. Ze is nogal een mooie vrouw, dus als je er nu een beeld bij krijgt, dan kun je ook genieten! Maar ze wordt zeer goed beschreven, dus dat moet lukken!

Raymond Voss ( vossenkop) vond ik ook een personage, kon mijn vinger er niet echt opleggen. Er is iets met hem.

De gevechten zijn ook levensecht beschreven. Daar hou ik van. Soms behoorlijk bloederig en grof. Het taalgebruik is ook verschillend. Omdat er zoveel personages zijn, is dat afwisselend. Het dialect vond ik ook erg leuk tussendoor. Elk personage praat weer anders. En vaak herken je ze ook aan hun taalgebruik. Je hoeft dan niet eens te lezen, wie het zegt, want dat weet je al.

Zwaarden, Schepen, Samenzweringen, Intriges, Planeten en magie een heerlijke mix om er een spannend avontuur van te maken. Ik was echt in het Emperium. Lol, Als boekenliefhebber zit er nog iets in……Het geloof en de god in dit verhaal: Pagan. Zijn volgels houden niet van boeken. Een aantal horrormomentjes, waar je boekenhart boos van gaat kloppen!!!!!!!!! Het is niet mijn geloof, laat dat duidelijk zijn.

De tijdslijn is echt apart. Je moet het goed in de gaten houden! Het loopt niet helemaal gelijk. Tegen het einde komen er een aantal tijdslijnen samen. Als je de maanden en jaartallen niet begrijpt. Achterin staat een goede uitleg. Ook over de valuta en heel veel andere begrippen. En een namen/ woordenlijst met personages, plaatsen enz. Dit vind ik echt een aanvulling voor als je het even niet meer weet. Daar had ik zelf geen last van. Ik vond het echt heerlijk lezen en werd echt in het boek gezogen. Ik kan je wel een goede tip geven: Hou de landkaart bij de hand! Er komen veel plaatsen voorbij. En als je die even opzoekt, weet je precies welk personage waar is. Dat is echt een toevoeging in je verbeelding en dat is erg leuk om precies te weten waar ze allemaal zijn!

De Titel gaat je helemaal duidelijk worden. En is ook echt goed gevonden! De cover is gewoon prachtig en precies zoals ik me voorstel. En als je goed oplet, dan kom je de stad tegen in het verhaal, die voor op het boek staat. In de rechter hoek zie je een soort ronding, dat is de rode planeet. En de kleuren op de cover zijn ook perfect. Dat kom je ook tegen in het boek. Het zijn details, die een grote rol hebben in het boek. Hoe of wat, dat moet je echt zelf gaan beleven!

Het plot is echt sterk! Daar zit een goede verrassing in. Ik zag het niet aankomen. En het einde is natuurlijk vrij open. Er komen nog meer delen! Daar moet ik nu op wachten…Ja, het voelt echt als moeten, omdat ik graag meteen verder zou willen lezen. Maar ik weet heel zeker dat het, het wachten waard gaat zijn!

Dikke 5*****. Ik wil meer!

 

 


Recht_voorzijde

Rik Raven – Recht

uitgelezen op 27/04/2016

Lennard en Ilse kennen elkaar via de vriendin van Lennard. Maar Ilse mag zijn vriendin niet, dus hebben ze eigenlijk weinig contact gehad. Dat is van de een op de andere dag anders als ze met leden van Het Conventus Vertitatis in aanraking komen. Ze komen terecht in een groot avontuur en moeten afrekenen met hun verleden. Lennard en Ilse hebben vroeger iets meegemaakt en daar kunnen ze Wraak voor halen. Alf & Kanter komen ook in dit verhaal voor ( Zie Bron). Zij zijn Fretten, zij hebben magisch verbeterde zintuigen en zijn een stuk groter dan mensen. Ze moeten de Bloem vinden voor het te laat is.

Wat is Recht? En wat is de ultieme wraak? Wat is er echt? Ken je de personages wel echt?

Mijn haren gingen overeind staan van Maarten, Ilse haar vader. Deze man vind ik echt onuitstaanbaar! Hij heeft een grote rol in het verhaal.

Leugen of Waarheid, Sprookje of realiteit? Dat weet je in de wereld van Rolf Dorinth maar nooit! Wanneer (en hoe) maak je het onderscheid? Dat is de vraag. Je fantasie gaat echt werken!

De personages gaan van de benedenwereld (de aarde zoals wij hem kennen) naar de bovenwereld en weer terug. De bovenwereld is door de schrijver Rolf Dorinth geschapen (of is het toch de Bron, waar alle aueters uit putten).Het verhaal zit erg goed in elkaar. In de bovenwereld kan je van alles overkomen. En je kunt daar ook vreemde wezens tegenkomen! Het is de fantasie van Rolf die daar aan het werk gaat. Magie en fantasie spreken boekdelen en ik ben er nog niet over uit of het Recht gesproken heeft. Is het rechtvaardigheid of gewoon koelbloedige wraak? Ga het boek lezen en bepaal het zelf!

Een ding is zeker! Je moet je aandacht erbij houden in dit boek. Want anders kun je in de war raken! En je moet ook zeker Bron lezen, daarin ga je Rolf Dorinth een stuk beter leren kennen. Zijn leven voor Recht was enorm anders. Er wordt regelmatig naar Bron terugverwezen, en ik vind dat je dat boek eerst moet lezen. Het is een soort vervolg op het verhaal van Rolf!

Het plot en einde is top! Ik zag het niet aankomen! De cover vind ik er mooi en passend!

4****

Gelezen voor Schrijverspunt. http://www.schrijverspunt.nl/

 

 Opmaak 1

Christopher Paolini – Eragons gids tot Alagaesia

uitgelezen op: 14/4/2016

Dit boek staat vol met dingen die je volgens Eragon moet weten over Alagaesia. Het is gericht aan toekomstige Drakenruiters. Het is echt prachtig, de illustraties geven perfect weer, hoe een wezen of een plaats eruit ziet. Het leuke is dat het niet alleen een lees en kijk boek is….Maar vooral een doe-boek. Je kunt bijvoorbeeld Elfenstof voelen. Maar ook kom je te weten hoe een drakenvleugel voelt.

En wat dacht je van de vacht van een Feldunost of stof van een stersaffier?

Er zijn talloze envelopjes met een verborgen schat. Zo zit er in eentje bijvoorbeeld een bijzondere bloem en in de andere weer runen.

Het boek begint met een brief voorin, die je eruit kunt halen en helemaal kunt lezen. Dan zijn er nog talloze boekjes en flapjes die je kunt openen voor nog meer informatie.

Je komt alles te weten over de gevaren, de volkeren en de wezen die er te vinden zijn in Alageasia.

En je krijgt ook nog een beetje les in de oude Talen. Het is echt een boek, die je klaarstoomt om ruiter te worden. Landkaarten, prachtige tekeningen, de flora en fauna, alles komt voorbij.

En aan het einde van het boek, zit er iets prachtigs verborgen onder nog een brief van Eragon.

Het is echt een prachtig boek. Heb er uren naar kunnen kijken. Ik ontdenk nog steeds nieuwe dingen.

Bijzonder mooi vind ik de hele vormgeving en de hardcover van het boek. Het lijkt net drakenhuid te zijn en glinstert echt prachtig. Dit boek kan ik echt iedereen aanraden, die dol is op prachtige fantasy illustraties en ook nog leergierig is!

Ik kan ook niet anders, ik moet het boek wel 5 sterren geven.***** . Het is compleet en af. Je kunt zo op je draak stappen en wegvliegen. Maar sommige gevaren in Alagaesia moet je echt zelf ontdekken!

 


dochtermaan

Marieke Frankema – Dochter van de Zilv’ren Maan

uitgelezen op: 8/4/2016

Dit is het debuut van Marieke, ze heeft ondertussen al meer boeken geschreven. Ik heb ze allemaal gelezen. Nu eindelijk deze ook! En wat heb ik weer genoten!

Een klein dorpje is in rep en roer als ze Kyra dood vinden. Waar is haar man Tobias gebleven? Ze laten een jonge dochter achter: Mara. Ze is dan nog maar een jaar oud. Wie gaat er voor Mara zorgen , nu zij alleen achterblijft? Niet veel mensen voelen zich geroepen. Mara is namelijk anders. Ze is wit, niet zomaar wit, maar echt heel erg wit. Ze groeit op bij een vroegere vriendin van haar moeder: Aza. Naarmate ze ouder wordt, is ze steeds eenzamer aan het worden. De mensen denken dat ze vervloekt is. Ze ziet er vreemd uit en als ze in de buurt is gebeuren er rare dingen. De kinderen in het dorp lopen met een grote boog om haar heen. Ze mag nergens aan meedoen en is nergens welkom. Tara heeft echt een grote hekel aan Mara. Ze doet er alles aan om Mara het leven zuur te maken.

Aan de andere kant volg je het verhaal, van haar ouders: Kyra en Tobias. Je wilt echt weten wat er aan de hand is. En wat is deze jonge mensen toch overkomen?

Het is een prachtig verhaal over een meisje dat zich ongewenst en eenzaam voelt. Maar het gaat ook over vertrouwen, haat en vriendschap. En daar doorheen zit een sausje van Magie. De magie van de maan, die de mensen in het dorp vereren. Deze magie is echt levensecht op papier gezet. Ik zie Mara en Kyra, zo voor me op de rots zittend. Of een van de koninginnen die het zuivere licht uitstraalt bij de jaarlijkse ceremonie. Maar je leeft ook mee met Mara. Je wilt haar het liefste een knuffel geven. Mara is een vechter! Een echte aanrader! Het raakt je echt in je hart.

De hoofdstukaanduiding vind ik echt heel mooi en origineel. Het zijn verschillende fases van de maan. Dus geen hoofdstuk 1, 2, 3 etc. Elke maanfase staat voor het heden of het verleden. En wie weet ligt het heden en het verleden dichterbij elkaar, dan wij denken! Echt goed bedacht!

Er zijn hierdoor dus verschillende tijdlijnen. Het bouwt op naar een heel mooi plot en wat een einde!

Dit is echt zo’n boek, die moet ik even laten bezinken. Je slaat het boek dicht en het laat je niet los.

De cover gaat je ook duidelijk worden, past echt heel goed bij het boek. En ik vind het ook een prachtige cover. Die bomen, het bos, het medaillon en het gezicht.  De titel is ook perfect!

Ik vind het bijna jammer dat het boek uit is. Maar kan het met een tevreden gevoel dichtslaan. Echt vanaf de allereerste bladzijde van genoten. 5*****

 


raafpapegaai

Li Lefebure – De reis van Raaf en Papegaai

(illustraties Jenny Bakker)

Uitgelezen op 6/4/2016

Dit is echt een avontuurlijk (voor)leesboek! Je gaat mee op reis met de vrienden Raaf en Papegaai, zij zoeken het Paradijs. De allermooiste plaats om te wonen, eten en leven. Neef Kaketoe heeft het er over gehad en ze besluiten om in zijn voetsporen te treden. Ze weten niet waar het Paradijs is, maar ze besluiten er voor te gaan. Raaf en Papegaai zijn beste vrienden. Op hun reis komen ze allerlei mooie dieren tegen uit het dierenrijk op onze mooie planeet, en ze maken nieuwe vrienden. Je ziet het door de ogen van de reisgenoten. Vooral Raaf zijn kijk op dingen en hoe hij dingen ziet, is heel apart. Ze vliegen door barre weersomstandigheden en leren van alles onderweg! Het is echt een grappig verhaal, het is  spannend en het weet je te raken. Raaf en Papegaai hebben mijn hart gestolen. Ze beleven ook een aantal angstige momenten. . De moed zakt hun in de veren!

Zullen ze het Paradijs ooit vinden?

Het is een erg leerzaam boek. Je leert veel over allerlei natuurverschijnselen en weersomstandigheden. Een boek om van te genieten, voor jong en oud. Het wordt allemaal zo op papier gezet, dat je het gewoon snapt. Heel goed bedacht en ook spannend!

De illustraties zijn gewoon prachtig! De dieren en de situaties zien er zo levensecht uit. Dat maakt het een nog mooier verhaal. Als je dit verhaal gaat voorlezen, krijgen de kinderen te zien, hoe bepaalde dieren eruit zien.  De mooiste illustratie? Dat is moeilijk. Ze zijn allemaal zo mooi.  Maar de Leguaan, vind ik toch wel een van de mooiste. Wow!

Achter in het boek staat een wereldkaart van hun reis. Ik kon echt genieten van de illustraties en daarna weer verder lezen. Dit is een pareltje in mijn boekenkast! Ik vind dit echt een van de mooiste verhalen voor kinderen van de afgelopen jaren. En het is altijd leuk, als je er zelf iets van opsteekt, maar de kinderen ook. Het is ongeveer voor de leeftijd van een jaar of 5 om voor te lezen. En als ze zelf kunnen lezen, vanaf 7 jaar. Een echte aanrader, voor alle leeftijden. Ik heb echt genoten van deze twee bijzondere vogels, hun vriendschap en hun zoektocht naar het Paradijs.

5 sterren*****

 


ijzerstrijdergoed

Julie Kagawa – De IJzerstrijder. The iron fey/ The Call of the forgotten 3

uitgelezen op: 27/3/2016

Dit is het derde boek van The Call of the Forgotten-serie. ( The iron fey). Ik keek hier al een hele tijd naar uit. Nadat ik Julie Kagawa mocht ontmoeten in November 2015, werd het wachten nog langer. Maar….Het was wederom het wachten zoooooooo waard!

We weten allemaal hoe het vorige deel eindigde….Ethan Chase zag niets meer, de duisternis nam hem mee. Maar hij overleeft de aanval van zijn neefje Keirran. Toen hij even dood was, is de sluier weg geweest tussen Nimmernimmer en de gewone sterfelijke wereld. Keirran staat nu aan de kant van de Vergeten Koningin en hij volgt haar orders op. Zij wil dat de vergeten Fae weer zichtbaar worden in de sterfelijke wereld. Dus de sluier moet helemaal verdwijnen. En dat kan maar op 1 manier.

En Ethan heeft daar helemaal geen zin in, het liefste heeft hij nooit meer met een druppel magie te maken. Hij is smoorverliefd op Kenzie, ookal is haar lot onzeker, hij blijft van haar houden. En hij wil Meghan niet teleurstellen. Zij mist haar zoon Keirran enorm en ze hoopt dat hij nog te redden is. Er is een manier ( bijna onmogelijk)en Ethan, Kenzie en een aantal anderen besluiten om het te gaan proberen. De wereld zal verloren zijn, als de sluier valt. Dus moeten ze Keirran zien te stoppen. Natuurlijk komen er weer een aantal personages voorbij, waar je als fan van houdt. Ash en Puck zijn weer van de partij. Ook is Vlijm de gremlin er weer en Grimalkin kan ook niet ontbreken. Het is nog maar de vraag of ze Keirran kunnen redden…En of ze de wereld kunnen redden van de Vergeten Koningin. Want als zij aan de macht komt, is dat het einde van Nimmernimmer zoals we het nu kennen.

Ethan komt weer heel veel vreemde figuren tegen, en de magie spat van de bladzijdes af.

Wat Keirran doet is hoogverraad. Hij voert het leger van de vergeten Fae aan en vecht onder andere tegen het IJzerrijk van zijn moeder Meghan! Zomer en Winter komen ook helpen en samen hebben ze een sterk leger. Maar zal het genoeg zijn?

Het is echt spannend vanaf de allereerste bladzijde. Moeilijk weg te leggen en niet te weerstaan. Ik moest eerst een ander boek van mezelf lezen. Maar dat lukte niet. Lol. Kagawa gaat altijd voor!

Geschreven in heerlijke vlotte taal, mooie hoofdstuktitels. ( zoals je gewend bent, altijd met een versiering, ook bij het overgaan, naar deel 2 of 3 van het boek). De cover is wederom prachtig mooi. Die ogen! De titel is ook perfect. Het enige minpuntje is dat het waarschijnlijk/ zeer zeker de allerlaatste van de serie is! Maar wat een avontuur zeg! Je voelt de hopeloosheid van Meghan. Het geloof van Ash, in zijn zoon Keirran. En Puck? Tja, die is zichzelf. Net als Grimalkin. Deze twee zullen nooit veranderen. Al denk ik wel dat het Puck toch echt wel een beetje geraakt heeft, maar hij verschuilt zich vaak achter zijn eeuwige grijns en humor. Maar ik denk dat hij toch iets bloot gaf;-).

Het einde is mooi en ik heb er vrede mee. En de deur blijft op een kier staan. Dus wie weet, neemt Julie Kagawa ons ooit nog een keer mee naar Nimmernimmer. Ik hoop van wel! En ik hoop stiekem op een boek over Puck (Robin Goodfellow), omdat hij mijn favoriete personage is. Puck de eeuwige vrijgezel. Ik denk dat veel dames hopen ooit een Puck te ontmoeten. Lol. Hij is gewoon zo grappig en zit vol humor. Daar ben ik gewoon dol op. Bookcrush heb ik dan ook echt, in deze serie!

5***** en een dikke 10! Als ik kon zou ik een hoger cijfer geven, lol! Julie rulez!

 


witheet

Jennifer L. Armentrout – Witheet

uitgelezen op: 20/3/2016

Dit is het eerste boek van een young-adult- serie, waar ik hoge verwachtingen van had. En die verwachting is uitgekomen! Ik heb van het begin tot het eind van dit boek genoten!

Layla is geen normaal meisje. Ze woont bij de Wachters. Als vanaf dat ze klein is heeft ze een goede band met Zayne. Wachters kunnen veranderen in een wezen met vleugels. Ze lijken een beetje op de stenen beelden, die je weleens hoog op een gebouw ziet staan. Ze beschermen de mensen tegen demonen en jagen deze dus ook op en maken een einde aan hun bestaan.

Layla is half Wachter en half Demon. Ze weet weinig van haar ouders af. Zeg maar niks! Abbot is als een vader voor haar en hij is ook Wachter.

Ze heeft gevoelens voor Zayne, maar als ze dan tijdens een van haar werkzaamheden gered wordt door Roth, slaat haar hart op hol. Hij is een Demon, maar ze kan hem niet uit haar hoofd zetten.

Layla wordt achterna gezeten door wezens uit de hel. Er komen zombies en hellehonden, die haar naar de hel willen slepen. Maar ook zijn er tal van andere nogal enge wezens die haar aan haar haren mee willen slepen. Kan ze Roth wel vertrouwen? Of haar Wachters-familie? Zijn er nog wel mensen die de waarheid vertellen? Als ze er niet snel achterkomt wat ze nu moet doen, dan dreigt de Apocalyps vroeger te komen, dan men ooit kon voorspellen.

Het is een boek over een meisje van een jaar of 17 die net de liefde begint te ontdekken. Ze heeft twee jongens in haar leven, waar ze meer voor voelt dan voor een normale vriend.

De titel is luid en duidelijk. Witheet van Woede, en waarschijnlijk ook een beetje lust. Ze gaat heen en weer tussen deze gevoelens. Er zit dus aardig wat romantiek en liefde in, maar het is vrij onschuldig en het hoort bij het verhaal. Ik denk dat geen een meisje Roth zou kunnen weerstaan. Ik heb er weer een nieuwe bookcrush bij in ieder geval, lol! Ik hou van zijn grote mond en zijn zelfvertrouwen. En de beschermdrang van Roth & Zayne, welke vrouw kan daar nu niet van genieten?

De cover is me ook helemaal duidelijk. De vleugels…..het meisje voorop met het IJsblond haar zoals ze een aantal keer zeggen in het boek. Bijvoorbeeld als Layla in de spiegel kijkt. Als je niet weet hoe ijsblond eruit ziet, dan weet je dat nu dus wel. Ik zie Layla ook echt zo voor me!

Het is geschreven in heerlijke vlotte taal, vrij grote regelafstand. Maar dat vind ik persoonlijk altijd heel fijn lezen. De hoofdstukken beginnen met een mooie krullende tekening bovenaan de bladzijde. Doet me een beetje denken aan de Iron Fey boeken van Julie Kagawa. Ik vind dat ook erg mooi;-).

En de mensen die mij een beetje kennen, die weten dat ik vaak enorm fan kan worden van een dier in een boek. Ik hou niet zo van slangen. Maar Bambi ( een zeer onschuldige naam, voor een ijzingwekkend dier) is er een die ik ook wel zou willen hebben. Als je zeker weet, dat een slang aan jou kant staat, ( en zeker deze slang dan) kan niets je meer echt bang maken. Want als Bambi in de buurt is ben je veilig! Ik wist niet dat ik liefde kon opbrengen voor een slang. Maar het is echt gelukt!

Ik kijk echt uit naar het volgende boek. Deze komt in Mei 2016 al uit in het Nederlands en gaat Steenkoud heten. En deze cover is ook weer erg mooi.

Het boek krijgt van mij 5*****.

 

 


Van Loon Sekte vd Cobra PB 140x215.indd

Paul van Loon – De sekte van de cobra

uitgelezen op: 18/2/2016

Deze schrijver heb ik vroeger vaak gelezen. Hij was echt een van mijn favoriete schrijvers. En dat is hij nog steeds. Dit boek is voor het eerst uitgegeven in 1992, maar heeft een paar jaar geleden een nieuw jasje gekregen. Jeugdsentiment voor mij.

Het boek gaat over Kiezel. Hij is niet meer mee veilig op de boerderij van zijn vader. Als zijn vader sterft besluit hij te vluchten. Er zit namelijk een enge man achter hem aan : Korg. Hij noemt hem steeds Sjamaan. Kiezel heeft geen idee wat dat betekent.

De tweede verhaallijn in het begin van het boek gaat over Jessie. Zij loopt van huis weg. Haar stiefvader heeft losse handjes en haar moeder is een junkie. Zij is op zoek naar haar broer. Hij zit bij de geheimzinnige Cobra sekte. Kan ze haar broer vinden en hem redden uit de klauwen van de leider?

Ze komt Kiezel op een dag tegen en dan besluit ze om hem te helpen. Er duikt af en toe een vreemde man op, met een rare vlek op zijn gezicht. Maar wie is dat nu weer? De twee jongeren worden goede vrienden. Kiezel is geschokt als Jessie wordt ontvoerd. Hij besluit haar te vinden , wat er ook gebeurt.

Hij komt er langzaamaan achter dat hij krachten bezit en moet er mee proberen om te gaan.

Het is echt een boek voor de jeugd, dat merk je aan de taal en de korte hoofdstukken. In mijn tijd keek ik altijd uit naar zijn nieuwe boeken. Omdat er toen weinig boeken in dit genre waren en Young adult bestond toen ook nog niet echt. Tegenwoordig zijn er zoveel goede YA en kinderboeken! Ik geef het boek 3,5 sterren omdat het nog steeds spannend is en gewoon heerlijk wegleest!

 

 


ss9

Johanna Lime – Schimmenschuw

uitgelezen op: 16/02/2016

Kamilia speelt een waarzegster in het zomercircus op de planeet Laskoro. Haar klanten zijn zeer tevreden en gaan met een goed gevoel weer naar huis. Na een dag hard werken valt ze door een tijdpoort het verleden in. Ze komt in een andere tijd terecht en op een heel andere planeet: Chyndyro. Als ze ooit weer terug naar huis  wil, moet ze de 7 punten van een ster zien te bemachtigen. Die 7 stukken vormen de sleutel tot de enige tijdpoort op de planeet. Ze moet door 7 landen reizen om daar elk een stuk van te sleutel te vinden. Het is een Queeste die ze niet alleen hoeft af te leggen. Ze krijgt hulp van mensen en magiërs, die haar goede vrienden worden. Hoe moet ze deze personen ooit achter zich laten, als ze weer naar huis gaat? Ze mist haar oma heel erg. Maar deze vrienden heeft ze in haar hart gesloten!

Ze komen in allerlei situaties terecht. Ze krijgen te maken met levende doden en andere vreemde wezens. Deze wezens zie je ook zo voor je. Vooral de Sobedillen lijken mij geen pretje om tegen te komen. De Avatars spelen ook een belangrijke rol in het verhaal en zijn allemaal anders.

Kamilia komt er achter dat ze een magische gave heeft en probeert daarmee om te gaan.

De titel van het boek gaat je ook helemaal duidelijk worden. Kamilia ziet Schimmen. Maar ze weet niet hoe ze ermee om moet gaan. Ze ziet geesten van overleden mensen, maar ook van een aantal zeer bijzondere draken. Draken die heel belangrijk zijn geweest voor Chyndyro.

Dit boek zit vol avontuur, vriendschap, gevaar en magie. En ja ik ben altijd helemaal happy als er draken in een fantasy verhaal zitten. Het is een spannende reis door een nieuwe wereld.

In elk boek heb ik altijd wel een of meerdere personages die me enorm aanspreken. Dit keer is het de beer Ursus geworden. Hij is een van de Avatars en een prachtige witte beer. Ik zag hem zo voor me uit rennen met zijn mooie vacht! Hij deed mij een beetje denken aan de beer uit The Golden Compass.  Prachtig! Ook zag ik iets heel herkenbaars in de oude man Nikos. Hij mag dan een magiër zijn, die zijn mannetje staat…Maar de verhalen die hij verteld. Hij heeft altijd een goed verhaal klaar om te vertellen. En de mensen die de hoofdrol spelen, die kent hij. Het zijn namelijk altijd ooms van hem. Ik heb zelf een oom die ook altijd mensen kent , die iets bijzonders hebben meegemaakt. En als hij begint met praten hebben we allemaal zoiets van: ‘oh, nee hè. Niet weer!’.

Ik snap de andere personages helemaal dat ze het niet helemaal kunnen geloven. Lol.

De wereld is prachtig beeldend op papier gezet. Je waant je echt op de planeet Chyndyro ( en in het begin op Laskoro).

Ik vond het een heerlijk boek. Een wereld om in weg te dromen!

Het is vlot geschreven en de hoofdstukken zijn normale lengte. Je leest zo nog een hoofdstuk voor het slapen gaan..(en nog een, en nog een).

De cover past enorm goed bij het verhaal, het een bol van een waarzegster. En ik vind het een van de mooiste covers, van de afgelopen jaren. De kleuren en de tekening is gewoon prachtig!

ss1

Bij dit verhaal krijgen de eerste 100 lezers die het fysieke boek kopen een extra verhaal. Het is het verhaal over de Schepping van de planeet Chyndyro. Deze planeet (en een aantal anderen) werden gemaakt door de 6 draken. De Avatars gaven hun de opdracht om een planeet te maken, waar mensen konden overleven. De draken komen ook voor in Schimmenschuw. Dit is een erg leuk verhaal om te lezen. En je weet hoe de planeten zijn ontstaan. De tekeningen in dit boekje zijn gemaakt door Marjo zelf. Prachtig! Jullie hebben een wereld geschapen, waar ik lekker in kon verdwalen.

 

Het boek is geschreven door het Duo Marjo en Dinie. Ze schrijven onder de naam Johanna Lime.

ss10

Ik heb enorm genoten van mijn reis door Chyndyro, dank jullie wel! En ik kijk stiekem al uit naar jullie volgende boeken. Want dit smaakt naar meer.

Dit boek is overigens gewoon los te lezen. Het is geen deel van een trilogie. Dikke 5 *****.

 

 


heervanhetwoud

Ian Laverman – De kronieken van magie, boek 1: De Heer van het woud

Uitgelezen op: 2/2/2016

 

Ik ben blij dat ik het boek nu eindelijk eens heb opgepakt! Heerlijk sprankelende fantasy van eigen bodem. Het verhaal gaat over Delia. Ze is samen met haar vriendin Lilith op pad en ze komen in nare situaties terecht. De meiden zijn niet op hun mondje gevallen en ze hebben een speciale gave. Ze zijn Magiers. Delia krijgt in een dorpje een visioen dat haar leven op de kop zet. De wereld gaat ten einde komen en daarmee alle magie die er bestaat. Ze zit in een lastige situatie maar moet dit zien te voorkomen. Delia en Lilith worden gekozen om op reis te gaan naar de godenwereld om de wereld te redden. Samen met andere magiërs en een aantal Paladijnen vertrekken ze op hun reis. Ze moeten Dillon vinden, een van de machtigste magiërs ooit. Maar is hij wel te vertrouwen? Veel leden van deze expeditie hebben daar zo hun twijfels over. Hun tocht is gevaarlijk en ze komen echt allerlei vreemde wezens tegen, zoals bijvoorbeeld weerwolven en zombies. Ze moeten hun krachten meer dan eens aanwenden om te kunnen overleven.

Ik vond zelf het stuk in het labyrint erg spannend en prachtig beschreven. De gnomen zijn levensecht en ik zag ze zo voor me uitrennen! Maar wat schuilt er nog meer in het Labyrint? En wat voor duistere wezens leven er in het Woud? Dit is voor mij echte fantasy, spannend vanaf de eerste bladzijde en niet weg te leggen! Vond het bijna jammer om tussendoor te stoppen. Maar zodra ik weer een momentje had om verder te gaan, ging ik meteen weer verder. En ja, er zitten draken in, lol, dat vind ik toch altijd helemaal top in een fantasyboek. Mijn drakenhart is ook weer gelukkig!

Er zijn aardig wat personages in dit boek. Maar niet verwarrend. Je leert ze stukje voor stukje beter kennen. Een van mijn favorieten is er eentje die wat later in het boek voorkomt: Guyon. Ze vinden hem in de kerkers en hij heeft een bijzondere kracht. Ook ben ik helemaal gek op Dax, hij is een zandmagiër en kan dus van alles met zand. Ik zie dat allemaal zo voor me en zie dat echt gebeuren. Ik zou dit graag als verfilming zien. Ik vond het in The Mummy al gaaf ( Die kon ook dingen met zand). Dus dit sprak mijn fantasie er aan en ik vind het heerlijk als je een boek echt beeldend voor je kunt zien en het zich als het ware als een film voor je afspeelt. Nu heb ik een levendige fantasie, dus ik verlies me helemaal in deze wereld.

Dillon vond ik ook een zeer sterk personage met een grote mond, maar op de een of andere manier toch niet zo slecht als iedereen denkt. Ik weet nog niet echt wat ik van hem moet vinden. Hij is iemand waar ik mijn vinger nog niet helemaal op kan leggen. Maar ik neem aan dat het duidelijk gaat worden in de volgende delen. Ik ben benieuwd naar het verdere verloop van zijn karakter.

Delia en Lilith zijn nog jong, de andere vrouwelijke magiër is ook niet voor de kat: Ysaline. En de dronken magiër Elidor zal je wel laten lachen, dat weet ik zeker. Toch is hij ook een enorm sterk personage en ik wil graag meer weten van zijn achtergrond. Kortom….Ik wil meer!!!!!!!!!

De verwijzing naar Gandalf in Lord of the Rings vind ik ook erg leuk. Een tovenaar is nooit te laat;-). Daar gaat mijn Lord of the rings hart van gloeien. Inderdaad wijze woorden!

Het leest vlot en de hoofdstukken zijn kort. Dat vind ik echt heerlijk lezen. Nog een hoofdstuk lezen worden er zo toch wel een paar, lol.

De titel past echt bij het boek. Daar is geen twijfel over mogelijk. De cover vind ik ook echt mooi. Ik zie het zo voor me en ik weet wie het is. Ik ga dat niet vertellen. Je moet dat zelf ontdekken.

 

Dit is het eerste deel van de Trilogie: De kronieken van magie, deel 2 komt binnenkort uit.

5*****

 

 


wolvenmeesteresan

Atalanta Nehmoura – De Wolvenmeesteres

(ulriach de waanzinnige, boek 5)

Uitgelezen op: 20/12/2015

Dit is het 5de boek in de serie van Ulriach de Waanzinnige!

Ain heeft al een aantal jaren geen avonturen meegemaakt. Artakin staat op het punt om te gaan trouwen en Ains moeder dringt er op aan om ook een vrouw te vinden. Hij zit nog steeds met zijn verloren liefde in zijn hoofd en hart. Op het bruiloftsfeest zie hij een prachtige vrouw. Haar gedaante betoverd hem en hij is op slag verliefd. Deze bijzondere Irdana is opeens verdwenen en Ain gaat haar zoeken.  Wat er ook gebeurt, hij moet haar vinden. Zijn vrienden zijn het er niet mee eens, maar om hem alleen te laten gaan? Dus een nieuw avontuur dient zich aan! Eindelijk na al die jaren!

De heren van de drie zijn er ook nog steeds.

Ze willen wraak en schakelen Hyadra in om hun doel te bereiken.

Zij is behoorlijk gemeen en geeft niet op.

Naarmate zijn zoektocht verder gaat, krijgt hij weer te maken met een stuk uit Ulriach de Waanzinnige zijn voorspellingen. Hij moet op zoek naar het graf van een bijzondere K’dana vinden. Daardoor komen ze in een woestijn terecht en gaan ze varen met een heel bijzonder schip. Dat vond ik zo mooi beschreven. Zeilen in een zoutwoestijn. Echt zo mooi op papier gezet. Ik heb een schepen-tik, dus dit vond ik echt heerlijk om te lezen. Een aparte manier van zeilen. Origineel ook!

Ook komt hij een bijzondere wolf tegen. Ze is over dags wolf en s’avonds als de zon onder is: Mens.

Wolvin is een heel aparte vrouw/dier. Ze kan niet praten, maar weet wel van alles duidelijk te maken. Wat haar rol in het verhaal is, daar kom je stapje voor stapje achter.

In dit boek zitten aardig wat draken, en dat is natuurlijk supergaaf. Beeldend geschreven, dus je ziet alles voor je ogen tot leven komen. Het is ook spannend en er zitten vleugjes erotiek in.

Het heeft weer alle ingrediënten die het tot een supergoede fantasy maken. Draken, Zwaarden, Elfen, gevechten, magie, tovenaars, dwergen en nu ook dat prachtige schip!

Het is een soort persoonlijke reis voor Ain aan het worden. Maar hij is blij dat hij niet thuis is, want zijn moeder was hij echt helemaal zat. Zal hij haar ooit tevreden kunnen stellen?

Erg mooi vind ik dat er in dit boek extra veel aandacht is voor Serathan. Hij had altijd al iets, waar ik mijn vinger niet op kon leggen. Nu weet ik waarom! Zijn verhaal is prachtig. Ik ben altijd dol geweest op Serathan en zijn tweelingbroer Karathan. Karathan is gesetteld in dit boek en niet meer zo avontuurlijk. Serathan wel! Stiekem mijn favoriet ook, van de broers.

De cover is prachtig, de draak en de wolf. Gaat je helemaal duidelijk worden, waar ze voor staan.

Het is heerlijk geschreven in een vlotte stijl. Moeilijk weg te leggen als je eenmaal begint. Ik vind deze hele serie echt zo goed! De schrijfster weet me iedere keer weer te verrassen! Ik kan echt genieten van de avonturen van de karakters. Ik kijk echt uit naar het volgende boek! Deze hele serie heeft tot nu toe 5 dikke sterren van me gekregen. Ook dit boek krijgt ze weer!*****

 riona 2

Femke De Vos – De getatoeëerde lelies

(Kronieken van Riona 2)

Uitgelezen op: 1/12/2015

Niamh regeert al anderhalf jaar over het Rijk. Maar nu komt ze allerlei problemen tegen. Hoe moet ze dit oplossen? Aillil besluit om haar het verhaal van Elise te vertellen, misschien kan het haar helpen. Daarop volgt een prachtig verhaal, gezien door de ogen van Elise.

Elise is een Yfud en de allermooiste. Haar verhaal speelt zich heel lang geleden af. Toen er nog magische wezens rondliepen en de deuren naar het Onderwoud nog te openen waren.

Ze groeit op met het idee dat tatoeëren normaal is. Maar als dan haar beschermelinge Isabelle aan de beurt is om een Yfud te worden, besluit ze dat geen een meisje ooit nog zoveel pijn moet kunnen verdragen. Ze doen dit bij heel jonge meisjes al. Zonder verdoving! Ook Elise krijgt lelies op zich getatoeëerd en heeft veel pijn. Ze is dan nog maar 3 jaar oud. Maar ze heeft het doorstaan om de liefde van haar vader te winnen. Als zo’n meisje deze barbaarse rituelen kon doorstaan, heeft ze een prachtige toekomst voor zich. Ze kan trouwen met de allerbelangrijkste mannen. Meisjes die het er niet goed vanaf brengen trouwen heel laag.

Elise gaat in zee met een van de Ouderen en gaat proberen alles te veranderen en een betere wereld te creëren voor jonge meisjes. Het is haar doel in het leven geworden. Ze krijgt van een van de ouderen ‘List’een geschenk. En dit geschenk zal haar helpen, of zal het haar ondergang worden?

Ze is een eigenzinnige vrouw en zegt vaak wat ze denkt. Dat nemen sommige mensen haar niet in dank af. Ze zien liever dat ze trouw is en alles doet wat haar man van haar verwacht. Ze is in mijn ogen echt een rebel. Girlpower gevoel kwam bij mij echt omhoog. Go, Elise! Je kunt niet anders….Je moet echt met Elise meeleven. Ze is echt een supersterke vrouw!

Dit boek is echt een verslavend verhaal. Ik kon het bijna niet meer wegleggen! Ik had meer Niamh verwacht, maar eigenlijk ben ik heel blij dat het verhaal van Elise is verteld. Deze vrouw heeft Niamh echt nog wel het een en ander te leren. Het is echt goed voor Niamh.

De titel De getatoeëerde lelies spreekt voor zich. Het vossenmasker voor op deze prachtige cover ook. Hiervoor moet je wel echt het verhaal lezen. Maar het past echt perfect bij het verhaal.

Er zitten magische krachten in dit boek. In de vorm van oude krachten maar ook magische wezentjes. Echt heel bijzondere fantasy!

Het spreekwoord “ Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’, krijgt een heel andere betekenis als je dit verhaal gaat lezen! Dat kan ik je beloven. Want hoever moet je gaan om mooi te zijn voor anderen?Dat is echt een topic ook van deze tijd.

Mijn favoriet is Kuona. Elise haar maatje. Het is een raaf, maar deze vogel is zo intelligent! En is prachtig beschreven, je ziet Kuona zo door de lucht vliegen, met die grote vleugels. Ik kies vaak de kant van een dier als favoriet in een boek. Ik heb er echt een zwak voor. Lol. Kuona heeft mijn hart gestolen.

4 sterren****


crimson peak

Nancy Holder – Crimson Peak

uitgelezen op: 22/11/2015

Dit verhaal speelt zich af, eind 19de eeuw. Het is een roman met fantasy. Het doet heel Victoriaans aan. Edith is nog maar een klein meisje als haar moeder sterft aan een vreselijke ziekte. Haar moeder bezoekt haar s´nachts in bed en geeft haar een waarschuwing. Maar Edith is doodsbang en niemand wil geloven dat zij de geest van haar moeder op bezoek heeft gehad.

Jaren later is zij het voorval nog steeds niet vergeten en krijgt ze weer onaangenaam bezoek.

Edith is een vooruitstrevende vrouw. Ze wil een boek gaan schrijven en zo onder andere haar ervaring met het ontmoeten van een geest van zich af schrijven. Als ze daarmee bezig is komt er een Engelsman langs op het kantoor van haar vader. Hij wil een lening aanvragen. Hij blijkt van adel te zijn. Edith Cushing valt als een blok voor de Baronet Thomas Sharpe. Hij is een echte Engelsman.

Edith is opgegroeid in Buffalo, Amerika. Door een noodlottig ongeval kan zij alles achterlaten in Amerika, haar beste vriend, haar ouderlijk huis en haar verleden.

Crimson Peak is een groot huis en het is er niet echt gezellig te noemen. Het huis heeft geesten uit het verleden, die alleen bepaalde mensen kunnen zien. Edith is van plan om haar erfenis aan de Sharpes te geven om het huis te restaureren. Thomas zijn zus is een geval apart.  Ze is niet echt aardig te noemen. Mijn haren gaan overeind staan van haar personage.

Edith komt erachter dat niets is, als het lijkt en wil het liefste meteen weg uit dat vreselijke huis. Maar komt ze er nog ooit wel weg? Of zal ze voor altijd in het huis moeten blijven, net zoals de geesten van de mensen die daar om het leven zijn gekomen?

Een echte volledige fantasy vind ik het boek niet. Het is meer een roman met fantasy…Een meisje die smoorverliefd wordt op een Baronet. Het boek heeft wel geesten, die worden heel mooi beschreven (en in de film perfect neergezet). Maar angstaanjagend? Nee….Aangrijpend? Ja, dat zeker wel. Het is mooi op een beeldende manier. Omdat je alles voor je ziet. Bijvoorbeeld de vlinders, vliegen en de mieren. Zo mooi beschreven (en in de film, wederom prachtig neergezet). Het is wel spannend,  maar op een mysterieuze manier. Je wilt weten wat er toch met dat huis aan de hand is en met de Sharpes!

De beschrijving van Stephen King: Beeldschoon, kan ik wel begrijpen. Want het is beeldschoon. Het is een boek dat je fantasy visueel aan het werk zet. Dat vind ik wel heel bijzonder. Dus als ik het in een hokje zou moeten stoppen…Dan noem ik het een fantasy-Roman. (met een hoofdletter R).

Het boek begint eigenlijk met het einde. Een meisje in de bloedrode sneeuw.  Dat vond ik apart, omdat je meteen weet wie dat meisje is.

Ik vind Edith wel een beetje Naïef.  Ze kan niet geloven dat Thomas slecht zou zijn. Hij is een goede man en echtgenoot. Maar de manier waarop alles is gegaan, moet ik haar vader gelijk geven. Ik zou de Sharpes nooit vertrouwen. Dit is echt een geval van: Liefde maakt blind.

Het is vlot geschreven, alleen is het lettertype echt klein. Dat leest minder snel. De cover is de film poster. En het boek is bijna hetzelfde als de film. Maar een paar dingetjes zijn dat niet. Vaak letterlijk is de tekst overgenomen. Maar…..Wat is het meesterlijk verfilmd! Dat moet je ook maar kunnen! En ik zeg het niet vaak maar het boek en de film zijn even goed. De een is niet beter of overtreft de ander. Ze zijn bijna letterlijk hetzelfde.  Ze krijgen dus ook allebei 4**** van mij.

 drakenvuur

An Janssens – Drakenvuur (boek 3)

uitgelezen op: 14/11/2015

Dit is het derde (en laatste )deel van de Drakentrilogie.

Var wil de natuur weer herstellen. Zodat de wereld weer leefbaar gaat worden. Aangezien het aan de ene kant ijskoud is en aan de andere kant kokend heet. Hij gaat de voorspelling proberen waar te maken: Een Vuurdraak en een Tovenaar zullen samen de wereld redden. Maar ze kunnen ook het einde betekenen……. Hij besluit het meisje met de rode haren te gaan zoeken. Zij zit aan de andere kant van de grote muur. Maar hij heeft les gehad en zijn magische krachten kunnen nu veel meer. Dus kan hij door de muur heenkomen. Var heeft het erg moeilijk, zijn zus Mir doet ook een beetje raar. Hij voelt zich ongemakkelijk in haar buurt.

Thala is een vuurdraak en ze wil de voorspelling ook laten uitkomen. Ze wordt gesteund door haar trouwe kleine vuurdraak: Kandschwar. En oh, wat vind ik hem schattig. Hij is echt een van mijn favoriete draken uit verhalen.

De sneeuwdraken zijn ook heel bijzonder. Ursus is echt sterk en hij is verliefd. De tweeling is ook zo mooi beschreven en het zijn pittige tantes!

De buigmoeder probeert ze tegen te houden om deze profetie te stoppen. Zij doet er alles aan om hun te dwarsbomen en om de verliefde personen uit elkaar te houden. De buigmoeder kan zichzelf in andere mensen/ personen veranderen. Dus weet je eigenlijk nog wel zeker of degene die naast je staat echt die persoon is? Of is het de buigmoeder???!!!!! Is de wereld nog wel te redden?

Var’s kleine vriendin vind ik ook zo mooi beschreven. Het is een Steenharpij. En een pittige dame, mag je haar zeker noemen.

De karakters staan echt goed op papier en je hebt het gevoel dat je in het verhaal met ze meeloopt. De schrijfstijl is goed, leest heerlijk vlot. Het boek is moeilijk weg te leggen. Je wilt (nee, moet) weten hoe het afloopt. Het plot is spannend en verrassend. Er zit ook flink veel vaart in het boek, dus je vliegt er doorheen.

En ik ben echt dol op Kandschwar! Ik zie hem zo voor me lopen. Een loyalere en trouwere vriend bestaat er niet! Kandschwar rulez. Hij heeft het zwaar in dit boek. Ik weet niet of de term Knuffeldraak al bestaat, zo niet dan bestaat hij nu. Want Kandschwar is er eentje, een draak die je wilt knuffelen. Je wilt hem ook als je beste vriend, geloof mij maar!

De titel is echt goed gekozen. Ik ben altijd nieuwsgierig of die bij het boek past. En ja hoor, dat gaat je echt helemaal duidelijk worden!

De cover is wederom prachtig! Ik zie de brug bij de muur….Var in de verte…en een draak aan de andere kant. Echt perfect!

Ik hoop echt dat An nog veel meer fantasy boeken gaat schrijven. Ze is echt een aanwinst voor het genre geweest en is dat nog steeds. Ik heb genoten van dit boek. 4****


ganzenmeisje-shannon-hale-boek-cover-9789492168030

Shannon Hale – Ganzenmeisje

uitegelezen op: 11/11/2015

Ani (dori) is een prinses en ze wordt klaargestoomd voor haar toekomst. Ze zal haar moeder opvolgen en de volgende koningin worden. Ani heeft een speciale gave als het op dieren aankomt.

Haar paard Falada is ook echt een mooi dier. Hun band is sterk en wordt goed op papier gezet.

Maar van de een op de andere dag besluit haar moeder haar uit te huwelijken aan de kroonprins van Bayern. Dit is een slimme zet van haar moeder om de vrede te bewaren. Maar Ani is nog  zo jong! Ze gaat met een grote groep naar dat vreemde verre land. Ze is nog nooit buiten de grenzen van haar moeders koninkrijk geweest. Op haar tocht verliest ze alles. Ze komt straatarm in het Woud terecht.

Ze besluit wraak te nemen op de personen die haar dit aangedaan hebben. Ze gaat werken voor de koning als ganzenhoedster. Niemand weet wie zij is. Ze kan er alleen maar van dromen om ooit in dat paleis terecht te komen en haar toekomst op te eisen. Ze leert van alles over het volk en maakt echte vrienden. Ook de ganzen vinden haar erg leuk. Zal het haar ooit gaan lukken om terug te krijgen, wat haar toebehoort? En zal er iemand zijn die het verhaal van een ganzenmeisje gaat geloven?

Ik vind zelf de gans Jok erg leuk. Hij is een echte vriend! Dieren zijn vaak  onze beste vrienden!

Dit boek is geïnspireerd  op het sprookje “de ganzenhoedster”van de gebroeders Grimm. Dit is de eerste in een serie van vier boeken die over het koningkrijk Bayern gaan. Ik kan niet wachten om de rest ook te lezen. Het smaakt zeker naar meer!

Dit boek is ook niet echt in een hokje te stoppen. Ik zou het een Sprookje  voor jong volwassen willen noemen. Wat ik ook wel tamelijk uniek vind! Het doet erg sprookjesachtig aan. Het begint niet met “,er was eens”.…Of eindigt met “ze leefden nog lang en gelukkig”. Dit verhaal is echt van deze tijd. Het gaat over vertrouwen, verlies en vriendschap. Thema’s die erg sterk naar voren komen!

Na 60 bladzijdes kon ik het boek niet meer wegleggen en moest verder lezen.

De hoofdrolspeelster Ani krijgt aardig wat voor haar kiezen. Je kunt niet anders, je moet wel met haar meevoelen en je hoopt zo dat alles goed komt voor haar! Het is spannend en er komen ook een aantal heftige zwaardgevechten in voor. Iedereen die mij kent….Weet dat als er zwaarden in een boek zitten, dat meteen al een groot pluspunt is voor mij! En zeker bloedstollende spannende gevechten. Daar kan ik echt van genieten!

De cover past gewoon heel goed bij het verhaal. Het is overduidelijk wie het meisje is, die bij de ganzen zit. Goed gevonden!

De schrijfwijze is heerlijk. Het leest lekker vlot en de hoofdstukken zijn niet te lang. Ook het lettertype vond ik goed lezen!

Ik wil graag Librorum Tractatus bedanken dat ik dit boek namens hun mocht lezen! En uitgeverij Karmijn! Ik denk dat we in de toekomst veel meer van deze uitgeverij gaan horen. Ik hoop dat dit boek het goed gaat doen. Want hij is echt erg leuk om te lezen! 4****


griezels

Roald Dahl – De Griezels

uitgelezen op: 11/11/2015

Roald Dahl blijft voor mij, echt mijn favoriete schrijver uit mijn kinderjaren.

Maar ook nu geniet ik er nog net zo hard van!

Het stukje over baarden, moet ik steeds weer om lachen. Het zet je wel aan het denken!

De griezels zijn twee mensen en ze zijn niet zo gelukkig getrouwd. Ze pesten en plagen en treiteren erop los. Met maar een doel: Elkaar voor gek te zetten! Elkaar het leven zuur maken!

Mevrouw  Griezel geeft haar man op een dag kronkelspaghetti te eten. Ranzig en vies!

Meneer Griezel pest zijn vrouw zo erg, dat ze op een moment denkt dat ze de krimpziekte heeft.

Ze houden allebei van vogelpastei, dus ze vangende arme vogeltjes op een gemene manier. Meneer Griezel heeft Apen en hij wil dat ze alles ondersteboven doen. Al deze dieren komen allemaal in opstand, samen met de rolmopsvogel besluiten ze wraak te nemen.

De tekeningen van Quentin Blake, in het boek geven je zon goed beeld.

Je moet er af en toe ook echt even bij gniffelen. Je ziet alles zo nog meer voor je.

Roald Dahl schrijft grappig en gebruikt grappige woorden. Zijn stijl herken je altijd meteen.

Het is zo jammer dat hij er niet meer is! Maar een aantal van zijn verhalen worden opnieuw uitgebracht. Krijgen een mooie nieuwe cover en als Dahl fan kun je wederom opnieuw genieten. Of je het nu gaat voorlezen aan je kinderen of lekker voor je zelf houdt…….Het is en blijft leuk. Voor mij is het jeugdsentiment en ik hoop voor alle komende generaties ook nog. 5*****


middernacht corinne

Lara Adrian – Middernacht, Negende boek : Corinne

uitgelezen op 31/10/2015

Dit is alweer boek 9 van de Middernacht serie. En deze gaat over Corinne Bishop. Ze is heel wat jaren geleden spoorloos verdwenen. Ze dachten dat ze dood was, dus niemand zocht haar nog.

De leden van het broederschap vinden haar als ze achter Dragos aanzitten. Er waren meerdere vrouwen zoals Corinne, die vreselijke dingen hebben moeten doorstaan in hun gevangenschap.

Ze heeft maar een mooie herinnering aan haar tijd daar. En nu ze vrij is, wil ze daar achter aan.

Jager (Hunter) is een moordenaar. Hij spoort de vreselijke creaties van Dragos op. Hij brengt Corinne naar haar ouderlijk huis terug. Hij heeft nooit gevoelens voor iemand, zeker niet voor vrouwen. Toch doet zij iets met hem. Hij heeft nog een appeltje te schillen met Dragos.

Chase is een vampier, maar hij heeft zo zijn eigen problemen. Hij heeft een zeer kort lontje en is de weg kwijt. Hij is zeer bloeddorstig en is zich daar zeer van bewust. Is hij nog te redden van de Bloeddorst of niet? Ik vond zijn karakter heel bijzonder. Heel goed neergezet. En ik zie ook graag vampiers die durven te bijten. Want ik ben dol op vampiers die echt bloed drinken. En dat er slachtoffers vallen dat hoort erbij!

Lucan is de leider van de groep. Hij moet iedereen veilig onderdak geven. Dante staat op het punt op vader te worden, dus te tijd dringt. Gabrielle is Lucan’s gezellin en hij is stapelgek op haar. Gideon is de man die alles kan regelen als het op computers en elektra aankomt. Er zijn dus veel personages, maar dat is echt top. Je leert deze hechte groep beter kennen.

Ze staan op het punt van een regelrechte oorlog. Lucan versus Dragos. Waar zijn ze nog veilig?

Dit boek is spannend, heeft veel actie en is een heerlijke fantasy-roman.

Er zit best veel erotiek in dit boek, daar moet je echt van houden. Het heeft wel degelijk met het verhaal te maken, dus het hoort er ook in thuis.

De schrijfstijl is echt heerlijk. Leest vlot. Als je de andere boeken niet hebt gelezen, is deze goed los te lezen van de andere. Je krijgt een goed inkijk op het leven van de personages.

De cover is wederom weer mooi, zoals alles in deze serie!

Het is een aardig open einde. Dus dat smaakt zeker weer naar meer! 4****


outthere

Manon Spierenburg – Out There, De kristallen sleutel

uitgelezen op: 20/10/2015

Stel je eens voor…….Je doet je ogen open…En je kijkt om je heen…En je hebt geen idee waar je bent!

Dit overkomt 4 jongeren en 2 volwassenen.

Ze zijn terechtgekomen in Out There. Dat is een van de vele dimensies die er bestaan.

Olivia komt er terecht in haar pyjama en ze wil maar een ding: Naar huis! Ze doet er alles aan om weer thuis te komen. Tijdens haar tocht komt ze een aantal anderen tegen.

Er is de tweeling: Jan en Willem, twee kibbelende jochies met rood haar. Maar ook Erdim, een jonge jongen en Bon Jon een rockartiest. Mevrouw van Dam is echt een geval apart. Haar karakter vond ik erg leuk. Ze praat zonder adem te halen. Haar zinnen zijn echt enorm lang!

Samen gaan ze op pad.

Ze moeten een kristallen sleutel vinden, om thuis te komen.

Een wereld met vreemde wezens: Honys, half hond, half pony. Maar er zwerven nog veel vreemdere wezens rond in Out There. Denk aan Driapen bijvoorbeeld!

Maar ze komen ook heel bekende figuren tegen. Leonardo Da Vinci, Marco Polo en een zekere zanger met glimmende handschoenen, die kan moonwalken.

De realiteit in deze wereld is ook erg buigzaam. Via een vortex komen ze weer ergens anders terecht

Helemaal vreemd is het dat ze uit verschillende delen van de wereld komen. Maar ze kunnen elkaar allemaal verstaan. Naarmate ze elkaar beter leren kennen, ontstaat er een (h)echte vriendschap tijdens hun Queeste.

Mijn favoriete deel was toch wel het stuk in Sublantis. Dat is een stad onder water, maar een heel bijzondere stad. Dit moet je echt met je eigen ogen lezen en voor je zien!

Het is allemaal prachtig op papier gezet, je ziet deze mooie wereld meteen voor je.

Het is mysterieus, je wilt toch echt weten wat er nu precies aan de hand is. Maar ook is het spannend en er zit de nodige humor in. Dat is echt een goede combinatie.

Ik kan het niet echt een genre geven. Het is een mix van fantasy, avontuur en Science Fiction.

Het zet je zo nu en dan ook aan het denken. Vooral de vraag wat was er eerder? De kip of het ei? Daar kan niemand antwoord op geven. Maar het blijft leuk om er over na te denken!

Dit boek gaf mij echt het ‘Lost’- gevoel. De tv-serie, je kent hem wel! Aanrader dus!

Dit is het eerste boek uit een serie. Het tweede boek gaat De Gordiaanse Kloof heten. En komt uit in het najaar van 2016. Nog even wachten dus! Maar wat heb ik daar een zin in!

Dit boek is zo origineel, ik kan het met geen een enkel ander verhaal vergelijken. En dat vind ik echt heerlijk! Het is niet voorspelbaar en echt super mysterieus. Van genoten! 4,5 sterren!


eer en verraad

Uitgelezen op: 3/10/2015

Ain moet in dit boek vechten om Tarn terug in handen te krijgen. Hij heeft een heel groot leger bij elkaar gekregen. Elfen, dwergen en mensen gaan samen de strijd aan tegen de vijand. Maar kunnen ze wel met elkaar omgaan? En wie kan hij vertrouwen? Iedereen kan een verrader zijn.

De strijd om Tarn barst in alle hevigheid los. In Carthena proberen Ain’s andere vrienden stand te houden. De stad mag niet vallen! Ain wil het koninkrijk Silkon terug.

Cascath zit ze ook nog steeds dwars en Karliss heeft ook een grote rol in dit boek. Ik voel mee met Karliss. Het is zijn eer en zijn geweten, hij moet een moeilijke keuze maken. Zijn karakter is er een die me steeds meer in mijn hart raakt. Hij heeft het echt niet makkelijk.

Er zijn in dit boek ook veel vechtende vrouwen, niet alleen de Selebar vrouwen vechten mee. De dochters van Zenobia hebben zo hun eigen strijd. Veel sterke vrouwen in dit boek. Nihr vecht een keer niet mee, ze is natuurlijk hoogzwanger. Karathan kan niet wachten tot hun kind geboren is. Tijdens de zwangerschap komen ze erachter hoe speciaal deze baby nu al is.

Het boek zit weer barstens vol spannende vechtscènes. Moeilijk weg te leggen. Mijn aandacht bleef gefocust op het verhaal en liet me niet meer los. Als ik eenmaal weer in deze prachtige wereld zit, kan ik niet meer stoppen! Het komt altijd voor mijn ogen tot leven. Ik zie alles zo voor me. Dat komt door de heerlijke manier van schrijven. Alles wordt zo verteld, dat je het gewoon voor je moet zien!

De titel voor dit boek is dan ook echt goed gekozen. Het gaat echt over verraad….En wie zich eervol gedragen. Eer is een belangrijke zaak voor een groot aantal van de mensen in Ain’s Leger.

De schrijfstijl is zoals ik van Atalanta gewend ben. Vol actie en avontuur. En je ziet het verhaal door de ogen van een aantal personages. Dat leest gewoon super vlot en je kunt het niet meer weg leggen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik verslaafd ben, aan deze kronieken!

De cover is stiekem mijn favoriet in de kronieken tot nu toe. Vind de kleuren prachtig! En er staat bij elk boek iets in de spiegel, dat met het verhaal te maken heeft. Als ik dan lees over een ring denk ik! Ja, dat is de cover! Dat vind ik altijd erg leuk. Dat je gewoon niet weet, wat de ring op de cover nu eigenlijk is, totdat je het tegenkomt in het boek.

Wat een heerlijk boek weer, ik kan me er uren in verdwalen! Boek 5 ligt al klaar, maar eerst een paar anderen. Ik moet altijd even bij komen na een avontuur van deze serie….Om er dan later weer fris in te springen. 5 sterren*****


fulia

Joost Uitdehaag – Fulia, Scherven van het verbond

Uitgelezen op: 18/9/2015

Fulia groeit op in een klein dorpje : Sayleche. Van de een op de andere dag is haar leven compleet anders. Ze moet met haar moeder vertrekken uit het dorp. Haar moeder is gravin van Gander.

Ze gaan naar het klooster van Nivantes. Ze komt daar steeds meer te weten over het verleden van haar moeder. Haar moeder heeft nooit veel losgelaten over haar rol in de val van het Verbond.

Fulia denkt steeds vaker terug aan haar ontmoeting met de geheimzinnige ridder van het Verbond. Hij sprak over het fort Agiana en ze weet dat haar weg daarheen moet gaan. De wereld is in de ban van het kwaad: Mirrax teisteren de mensheid. Elke mens op hun pad komt verschrikkelijk aan zijn einde. Deze wezens zitten vol haat en zijn bloeddorstig!

Ze vertrekt met haar beste vriendin Eymee en samen proberen ze zoveel mogelijk mensen te bereiken om het op te nemen tegen het kwaad. Fulia staat op tegen dit kwaad en wil het opnemen tegen de Marrix. Ze moet eerst het Verbond herstellen, dat gaat niet zo makkelijk. Veel volkeren zijn boos op elkaar en willen niets met elkaar te maken hebben. Hoe gaat ze dit voor elkaar krijgen en houden ze stand tegen het kwaad?

Het boek geeft een middeleeuws gevoel. De straten, de kampen, de kleding en de leefwijze nemen je mee terug in de tijd. Dat gevoel kreeg ik echt! Het is alsof je terug gaat in de tijd.

Het is een boek zonder magische krachten, maar met de kracht van vriendschap en vertrouwen.Boosaardige heersers en geloven in het Verbond. En dat geloof is magie op zich. Dus zit er toch wel degelijk magie in. Het boek heeft geweldige gevechten, een tegen een. En strijdmachten die tegenover elkaar komen te staan in een gevecht. Het is heel mooi op papier gezet. Ik ziet het zo voor me tot leven komen! Zwaarden, Speren, Ridders het verhaal heeft het allemaal.

De cover is prachtig en als je het boek leest, dan weet je waar Fulia naar kijkt op de cover.

Het boek bestaat uit vrij lange hoofdstukken met een heerlijk lettertype! Maar dat de hoofdstukken lang zijn, daar merk je weinig van, het leest als een speer (om in termen te blijven)! De hoofdstukken hebben geen titelnummers maar zijn vernoemd naar de plaats waar het zich afspeelt.

Het einde smaakt naar meer en ik wil ook zeker het volgende deel lezen! 4****


onbreekbaar-kami-garcia_thumb

Kami Garcia- Het Legioen 1 : Onbreekbaar

Uitgelezen op: 31/8/2015

Kennedy Waters heeft het zich nooit voor mogelijk gehouden dat geesten bestaan. Ze heeft een gewoon normaal leven en beste vriendin. Haar leven gaat een heel andere kant op als ze op een dag thuiskomt en haar moeder dood is. Ze denken aan een hartstilstand.

Midden in de nacht staan ineens Jared en Lukas Lockhart in haar huis met wapens. Ze werd aangevallen door een geest en de tweeling wil haar redden van een zeer nare dood. Ze vertellen haar dat haar moeder gestorven is door een geest. Een heel gevaarlijke geest. De tweeling maakt deel uit van een speciaal Legioen : De Zwarte Duif. Zij jagen samen met Priest en Alara op geesten. Ze nemen Kennedy mee op sleeptouw en op Geestenjacht. Ze hebben alle vijf iets gemeen. Wat dat is daar moet je zelf achterkomen.

Deze jongeren moeten de wereld (die van niets weet) beschermen tegen wraakgeesten en demonen.

Ze moeten opzoek naar een aantal dingen om een wapen te maken tegen de Demon Andras. Ze moeten de demon uitschakelen voordat hij hun te pakken krijgt.

Kennedy voelt zich niet thuis in de groep en ze weet bijna zeker dat ze er niet bij hoort. Wat kan ze nu eenmaal? Ze krijgt gevoelens voor zowel Jared als Lukas. Wat voor zeer vreemde situaties zorgt. En de jongens vliegen elkaar dan ook in de haren.

Het is een Young adult, zeer vlot geschreven. Leest snel uit. Maar het heeft een aardig open einde. Dus je moet wel deel 2 zien te bemachtigen. Die is hier en daar wel te vinden. Maar bij veel winkels dus alleen e-book versie. Dat vind ik erg jammer. Maar ik blijf opletten om het volgende boek ergens te vinden.. De eerste 2 boeken zijn in ieder geval wel vertaald in het Nederlands.

De cover vind ik echt niet mooi. Te veel kleuren en te vol. De duif voorop is duidelijk, het hoort bij het verhaal. Het meisje zal Kennedy wel zijn.

Ik vond het net zo lekker lezen als de Beautifull Creatures serie. Eigenlijk leest dit boek dus beter. BC was af en toe de vaart kwijt. Dit boek blijft het vasthouden!

Het is een leuk boek om tussendoor te lezen en er zit genoeg spanning in. De geesten zijn ook geen lieverdjes, dat kan ik je wel zeggen! Qua cijfer zit ik op een 7,5…Dus 3,5/4 sterren. Daar tussenin.


kristal

Atalanta Nehmoura- Kristalmagier

(de kronieken van ulriach de waanzinnige, boek 3)

Uitgelezen op: 29/8/2015

In dit boek gaat de strijd op leven en dood nog verder. Het is wederom weer een superspannend en prachtig beeldend verhaal geworden. Je volgt het verhaal vanuit verschillende personages.

In Carthena is Nordfried aan het proberen om de stad te behouden en zijn mensen te beschermen. De Tsaseeers vechten als leeuwen om de stad in handen te krijgen. Het is een zeer ware belegering. Ain kan niet helpen met zijn leger, hij moet naar het Kristaleiland om het laatste stuk kristal te bemachtigen, zodat hij Nemroth kan vernietigen. Hij probeert een zo groot mogelijk leger op de been te krijgen om het te kunnen overleven op het eiland. Want daar stikt het van de donkere wezens die vechten tot de dood. Ain heeft twijfels of hij wel de Ene is……

Er zit ook weer veel verdriet, vriendschap en liefde in het verhaal. Karathan en Nihr zijn een dolgelukkig koppel. Karathan vindt haar wel een beetje koppig, omdat ze overal bij wilt zijn. Hun trouwerij bij de elfen komt ook dichterbij. Dit is echt prachtig beschreven. Even wegdromen dus!

Een karakter wat mij het meeste aansprak in dit boek was Gialt. Of hij nu goed is of slecht, hij blijft vechten. Een zeer sterk personage. Ik voel met hem mee, maar af en toe kon ik hem wel schieten!

Serathan en Karathan krijgen ook nog een verassing van persoonlijke aard. Oude bekenden uit vorige boeken duiken weer op. Vrouwe Thai en haar draak helpen ook mee vechten tegen Nemroth.

Veel prachtige zwaardgevechten, en niet iedereen komt ongeschonden uit de strijd.

Het is vanaf het begin weer spannend en laat je niet meer los. Wat een heerlijke serie is dit!

De draken zijn ook prachtig, ik zie ze zo voor me. Ik heb een drakentik, dat weet iedereen.

De cover is ook weer zo mooi, met de draak en het kristal. De titel gaat je ook duidelijk worden, maar niet snel. Net als de andere boeken duurt dat even, maar dat blijf ik leuk vinden. Een titel mysterieus laten zijn en er dan achterkomen waar de titel opslaat. Ik dacht het eerst te weten, maar was toch weer heel iets anders;-). Dus dat is echt weer een verassing!

Het plot vond ik zeer goed en ik wil alweer meer lezen….LOL… 5sterren*****


drakenruiter

Atalanta Nèhmoura– Drakenruiter
(de kronieken van ulriach de waanzinnige, boek 2)

Uitgelezen op: 16/8/2015

Dit is het tweede boek in de serie van De kronieken van Ulriach de waanzinnige. Het gaat verder waar het eerste boek geëindigd is.
Dus je zit meteen met Ain op de rug van een draak. Dat vrije gevoel krijg je meteen mee.
Ain moet in dit boek alle kristallen zien te bemachtigen om een poging te doen om de kwaadaardige tovenaar Nemroth te kunnen verslaan. Zijn reis voert je door een prachtige fantasy wereld. De wereld van de dwergen, maar ook die van de Nimfen. Onder de grond ben je niet veilig en op de zee ook niet. Overal zijn er kwaadaardige wezens op zoek naar Ain en zijn reisgenootschap.
Zijn neven vind ik echt zo geweldig goed neer gezet. Je hebt Serathan en Karathan. Ze zijn een tweeling, maar Karathan lijkt overal net iets beter in te zijn. Je leert ze weer iets beter kennen.

In dit verhaal volg je niet alleen Ain zijn strijd, maar ook die van Karathan. Hij heeft echt moeite om vrienden te worden met de mensen. Hij heeft ze immers al zijn hele leven moeten haten. Maar wie weet, is zelfs hij over te halen om de mensen niet meer met haat te bekijken??
Ain wil Silkon terug winnen en de bevolking op een eerlijke manier behandelen. De mensen lijden nu onder het bewind van een zeer slechte man, die zich koning noemt, maar het niet is.
Je ziet de wereld ook door de ogen van Nemroth en voelt zijn boosaardigheid van de bladzijden afspringen. Deze man komt echt als een duivel over. Je wilt het daar niet mee aan de stok krijgen!

Het is een verhaal over familie, vriendschap, ontluikende liefde en de wereld een stuk beter willen maken. Ain komt oude bekenden tegen en maakt nieuwe vrienden op deze Queeste.
Ze krijgen te maken met zeedraken, maar ook met boosaardige wezens die je gedachtes kunnen sturen. Er zijn weer zoveel prachtige wezens in dit boek en zo goed beschreven, dat je ze gewoon voor je ziet. Dit is voor mij echt een Puur Fantasy verhaal. Het heeft alles wat ik daar voor nodig vind!

De cover is natuurlijk weer prachtig. Weer een boek wat je met de voorkant naar voren op je plank wilt zetten!

Het leest wederom weer heerlijk vlot, en op het einde smacht je naar meer!
De Wereld van Ain is echt zo mooi, dat ik tijdens het lezen de tijd vergat. Ik was echt in zijn wereld.
Heerlijk dat wegdromen!
Weer 5***** sterren van mij


dwaaleinland

Melissa De La Cruz- Dwaaleiland

uitgelezen op: 10/8/2015

Op Dwaaleiland wonen alle slechteriken uit de sprookjeswereld . Ze zijn verbannen voor eeuwig en altijd . Het is een krakkemikkige boel, zonder vers eten of stevige huizen. Het is er vies, smerig en iedereen is er door en door slecht.

Malafide (Malificent) woont er ook met haar dochter Mal. Mal leeft van het stelen van spullen en wil zich heel graag bewijzen tegenover haar moeder. Ze droomt ervan om net zo slecht te zijn en maakt snode plannen om haar moeder trots te maken. Ze krijgt een kans om zich te bewijzen tegenover haar moeder, terwijl Malafide haar blijft afkeuren. Kan ze haar grootste wens uit laten komen? Ze gaat samen met Jay op pad, hij is de zoon van Jafar en een meesterdief. Echt vrienden zijn ze niet. Op dwaaleiland is het ieders voor zich en je kunt geen gevoelens voor elkaar krijgen dat bestaat niet! Mal wordt overal gevreesd, omdat men doodsbang is voor haar moeder.

Jay staat ook onder druk en heeft het gevoel dat nooit iets goed genoeg is voor zijn vader.

Evie is de dochter van de boze heks uit sneeuwwitje. Ze is haar leven spuugzat en haar moeder ook. Ze is het zat om altijd opgemaakt te worden omdat ze de mooiste moet zijn.

Carlos is de zoon van Cruella De Vil. Wie kent haar niet? Of wil haar niet kennen? Zijn moeder ziet hem als een slaafje. Deze vier tieners zijn hun ouders zo zat, maar zijn absoluut geen vrienden van elkaar. Vriendschap bestaat immers niet op Dwaaleiland. Iedereen is daar slecht of nog slechter!

De goede dingen gebeuren op Auradon, het eiland waar de vrolijke sprookjes figuren rondlopen. Zoals Belle en het Beest, Assepoester noem maar op. Ook hun kroost is niet tevreden. Ze vragen zich wel eens af hoe het op het andere eiland moet zijn. En dat is tegen hun aard in, want ze horen vrolijk te zijn en alleen maar goede dingen te zien en te doen.

Het is een ying-yang gevoel wat deze eilanden je geven. Goed en kwaad, kan dat niet met elkaar in evenwicht zijn? Of is het beter het gescheiden te houden?

Deze vier jongelingen gaan proberen iets van de magie terug te brengen waar hun ouders het steeds over hebben. Het eiland is vrij van magie. Alleen hoe moet je dat doen als je geen vriendschap kent?

Snode plannen maken!

Het is spannend, humorvol en leest super vlot weg.

Deze Young adult krijgt van mij ook 4,5 sterren.

Ik hoop dat er meer boeken komen over deze sprookjesfiguren (en vooral hun kinderen) van Disney! En ik kijk uit naar de film!


ain

Atalanta Nehmoura – Ain, de dood van de Halfling

kronieken van Ulriach de Waanzinige

Uitgelezen op: 7/8/2015

Arktran is de kroonprins van Silkon en gaat graag met zijn beste vriend op pad. Maar zijn gelukkige leven valt in duigen……. Zijn leven in Silkon lijkt voorbij te zijn, als de zwarte Magiër Nemroth de stad aanvalt. Zijn vader komt daarbij om het leven. Arktran besluit om naar zijn moeder te gaan, zij is koningin van El Leth. Zijn reis brengt hem naar de tovenaar Elassar terwijl hij op de hielen wordt gezeten door twee duistere elfen. Ook zijn de Harka’s van de Zwarte Magier naar hem op zoek. Een Harka is een gemeen en gewetenloos vliegend wezen. De wezens in dit boek zijn bijzonder mooi beschreven. Gremlochs zijn ook al van die gemeneriken!

Je ziet het zo voor je hoe ze er uit zien. Dat vind ik altijd heerlijk, dat je fantasie meteen een beeld schetsen kan. Dat hoort volgens mij gewoon bij fantasy, een goed verhaal zie je tot leven komen terwijl je leest. Dit verhaal is dus echte fantasy!

Hij komt Elfen tegen in dit verhaal. Zij willen niets weten van mensen. Maar Arktran is een Halfling. Dus ook half Elf. Kunnen ze die kant van hem niet zien? Hij vraagt zich af of hij wel ergens thuishoort. Hij komt steeds meer te weten over zichzelf en wat hij allemaal kan. Zijn karakter is echt sterk en je voelt met hem mee. Het is spannend vanaf het begin.

En heerlijk als hij op de rug van een draak zit, wie wilt dat nou niet? Zoals hij ervan geniet, is het jammer dat draken niet echt bestaan. Maar in het verhaal kun je met hem mee vliegen!

De kronieken van Ulriach de Waanzinnige, zijn deze nu echt waanzinnig? Je leert stap voor stap meer over deze kronieken. Het leest super vlot en je zit meteen in het verhaal.

Dit boek heeft alles…Magie, tovenaars, zwaarden, gevechten, vriendschap, humor en bijzondere wezens. De strijd tussen goed en kwaad. Heerlijk!

Het plot is ook zeer sterk en het smaakt naar veel meer! Je moet gewoon de andere boeken ook lezen, daar kun je niet meer omheen! Gelukkig liggen de volgende 4 al klaar. Want ik had niet meer kunnen wachten….* lol*

De cover is ook prachtig. Ik ben altijd benieuwd, naar de betekenis ervan. En het is me helemaal duidelijk. Het medaillon en de prachtige Witte draak. En de titel ook. Perfect gekozen.

Al een hele tijd stond dit boek op mijn ik wil lezen lijstje. Nu is het er eindelijk van gekomen. Ik werd van te voren al gewaarschuwd…..Dat ik niet zou kunnen stoppen. En ik weet ook zeker dat ik binnen de kortste keren het tweede boek pak.

Dit boek krijgt van mij 5 verdiende sterren.*****


yougian 2

Latoya Moirae – Yougian serie, boek 2: Het Glazen Paleis

Uitgelezen op: 29/7/2015

Dit is het tweede deel van Latoya haar prachtige serie. Als je van Fantasy houdt, is dit een must. Het is echt een origineel verhaal. Er komen veel prachtige magische wezens in voor. Latoya weet ze levensecht voor je te maken. Dus je ziet het echt voor je. Ik vind dat altijd heerlijk, als je een boek leest en je ziet alles als een film voorbij komen.

Het gaat over Aryn, zij is de dochter van Allyn en Justin uit boek 1 (Nest van de Harpij). Aryn loopt van huis weg, zodra ze hoort dat haar vader gaat hertrouwen met Elly, de moeder van haar beste vriend Charlie. Aryn is geen normaal meisje, ze is een half-Harpij. Haar moeder was een Harpij die in haar leven naam heeft gemaakt. Aryn wordt overal herkent als haar dochter.

Ze weet niet waar ze aan begint en waar ze gaat eindigen op haar avontuurlijke tocht.

Ze komt zeer aparte wezens tegen, moet leren omgaan met haar krachten en zichzelf zien te beschermen. In een herberg loopt ze een mysterieuze zeekapitein tegen het lijf. Ze wil graag gaan varen, de zee lijkt haar te roepen. Op doorreis komt ze een oude bekende van haar vader tegen. En haar vader zal er niet blij mee zijn, dat deze persoon weer terug in zijn leven komt.

Ergens op een vreemd magisch eiland midden in de zee, heerst een kwaad.

En dat eiland lijkt haar te roepen.

Ze moet vechten voor haar leven en hopelijk is ze bestand tegen een zeer boosaardige heks / tovenares. Ik noem het een heks, omdat ze al die eigenschappen bezit, die een echte boosaardige heks ook heeft. Maar dat is een persoonlijk gevoel wat dat karakter me geeft;-).

Aryn is een jong meisje die net de liefde leert kennen. Ze probeert haar krachten te ontwikkelen en is nog maar 15 jaar oud. Haar vleugels heeft ze nog niet.

Ze lijkt in mijn ogen heel erg op haar moeder. Haar karakter is echt goed neergezet

Het is geschreven in heerlijke vlotte taal en leest echt snel weg. Korte hoofdstukken. Voornamelijk gezien vanuit de ogen van Aryn, Charlie en nog wat andere personages.

Ik heb bijna in elk fantasy verhaal wel een favoriet. En in dit boek ben ik echt dol op Iliad. Hij is zo goed op papier gezet, dat ik zijn magie kan voelen en hem voor mijn ogen zie veranderen. Ik voel ook enorm met hem mee.

En ja, ik ben als draken-freak ook altijd enorm blij als er een draak in voorkomt. Dit verhaal heeft zoveel kanten. Je moet het echt gaan lezen. En je verliezen in dit prachtige fantasy-verhaal

De cover vind ik ook echt mooi. Die past er gewoon zo goed bij. Je weet wie het zijn. En het glazen paleis is ook zo mooi getekend. Zo zag ik het ook echt voor me!

5 sterren*****


pupil

Julie Kagawa- Pupil, Talon Saga, boek 1

Uitgelezen op: 20/7-2015

Ik keek al een hele tijd uit naar het eerste deel van deze nieuwe serie. En sprong een gat in de lucht toen de pakketpost hem kwam brengen!

Dit is weer een supermooi verhaal, zoals je van Kagawa gewend bent.

Het gaat over verschillende mensen. De hoofdstukken zijn ook vanuit hun ogen op papier gezet.

Hun namen staan dan ook bovenaan elk hoofdstuk. Dus je weet meteen wie zijn/ haar verhaal verteld. Het zijn jonge mensen/ draken die hun verhaal aan je vertellen.

Ember is een jonge drakin en ze moet tussen de mensen zien te leven…Maar niet als draak, nee als mens. Ze zijn opgegroeid in Talon en hebben altijd geleerd dat mensen hun vijand zijn. Een hele zomer lang moeten ze tussen de mensen infiltreren. Dante is haar broer en ze zijn heel close. Ze maken al snel vrienden. Maar mensen willen draken dood hebben, dus zijn ze niet te vertrouwen!

Garret is een soldaat van de Orde van St Joris. Zij jagen op draken en zorgen dat geen draak het overleefd. Draken zijn immers een gevaar voor de menselijke samenleving. Als Garret op zoek moet naar een Drakin, veranderd zijn leven stapje voor stapje.

Ook is er later in het boek geschreven vanuit het oogpunt van Riley. Hij is een drakenrebel op een motor. Hij laat de meisjes in het zonnige strandplaatsje met knikkende knieën achter. Hij is enorm aantrekkelijk. Dus hij zorgt voor heel wat opschudding als hij ineens verschijnt!

Ondertussen zoekt de Orde naar draken en de Vipers slepen onhandelbare draken terug naar Talon.

Vipers zijn dus draken en de Orde (van st Joris) mensen. Je moet als draak goed oppassen.

Het is een verhaal over familie, liefde, verraad, wantrouwen, vriendschap en vrij willen zijn.

De draken worden prachtig beschreven. Je ziet ze meteen voor je, met glinsterende schubben en prachtige ogen. Het is een spannend boek en ik kon hem met moeite wegleggen om te gaan slapen.

De cover is gewoonweg prachtig. De glinsterende schubben van Ember! Prachtig

Het plot is verrassend en ik snak naar meer. Gelukkig schrijft Kagawa in een snel tempo, dus hoef ik maar tot het najaar te wachten…Gelukkig geen jaren! Maar maanden gaat al moeilijk worden. Ik wil weten hoe het verder gaat! Dus WEER weet Kagawa het voor elkaar te krijgen!

Ik kijk uit naar Rebel, het tweede boek in deze serie.

Dus dat zijn wederom: 5*****.


halfzwart

Sally Green – Half Zwart

uitgelezen op: 3/7/2015

Een wereld vol witte en zwarte heksen. Maar wat gebeurt er met je als je half zwart en half wit bent?

En je vader een van de meest beruchte zwarte heksen ooit is? Dan ben je dus absoluut niet geliefd. En je voelt je nergens thuis of gewenst. Dit overkomt Nathan. De witte heksen zijn doodsbang voor hem en wat hij kan worden in de toekomst. Ze sluiten hem op, maar hij blijft proberen om te ontsnappen. Nathan is nergens veilig en moet voor zichzelf opkomen. Als hij zijn schenkceremonie niet op tijd krijgt, voor  zijn 17de verjaardag, dan kan hij sterven. Maar als hij deze wel op tijd krijgt, kan hij de donkere gaven van zijn vader erven. Ze jagen hem om alsof hij een wild dier is. De witte heksen willen hem echt niet in de voetsporen van zijn vader zien treden.

Nathan komt op mij over als een goede jongen die opgroeit met zijn broers en zussen. Alleen zijn zij allemaal witte heksen. Zijn halfzus heeft een gigantische hekel aan hem en maakt hem het leven zuur. Hij kan niet veel goed doen bij mensen buiten zijn familie en dat breekt zijn hart keer op keer.

De cover is ook erg mooi met de zilveren letters. En als je goed kijkt, zie je een vorm in de rookpluimen. Een gezicht! Bij boek twee is dat een wolvenkop.

Het is echt erg hoe mensen hard kunnen zijn, omdat je anders bent. Ik voel met hem mee. Hij hoeft niet wit of zwart te zijn. Hij is misschien iets ertussen in……Ik kijk uit naar het 2de boek. Die ligt al klaar. Het verhaal is vlot geschreven met korte, soms ultra korte hoofdstukken. Je moet er even inkomen, qua tijdsbestek. Maar als je dat eenmaal door hebt, zit je er helemaal in. Het is een verhaal over liefde en leed….Maar vooral over geaccepteerd worden en pure eenzaamheid. Dat in combinatie met een dosis magie. Het is een race tegen de klok. Je moet weten wat er van hem terecht gaat komen. Zal hij goed of slecht worden? Wit of Zwart? Deze vraag blijft door je hoofd spoken.

4 sterren****


drie werelden

 Marc Lommert- Drie werelden- de eerste wereld

Uitgelezen op 15/6/2015

Dank je Marc dat ik je mooie boek mocht lezen!

Twee beste maatjes vinden een magische schat. Ze weten meteen dat dit echt magisch is. Het is een Sayaddin, en deze bevat gevaarlijke en krachtige magie. Er zijn er 3 van, elk met een andere kracht. Als je ze alle 3 in je bezit hebt, kun je over de wereld heersen en nog meer werelden. De Sayaddin heeft een geheime boodschap en de jongens gaan op een queeste om de bol  terug te brengen naar de eigenaars. Maar iets donkers zit ze op hun hielen…De Schim. De schim is een duister, duivels wezen en hij wil alle macht en magie voor zichzelf. Ze proberen aan hem te ontkomen en al snel komen zij in gebieden waar ze nog nooit zijn geweest. Er gaat een wereld voor hun open.

Wie moeten ze nog vertrouwen? Het is een queeste vol spanning en magie in een een wereld die echt goed beschreven is. De vriendschap tussen Taru en Eroc doet mij enorm denken aan een tweetal Hobbits. Dus ja Marc, je hebt het gewoon gedaan;-). Het Fellowship-gevoel komt bij mij als Tolkien fan helemaal naar boven.

Het is vlot geschreven en moeilijk weg te leggen. Dan lees je het boek uit, voordat je het weet.

Je ziet het verhaal door de ogen van meerdere personen, vooral Taru en Eroc. De Schim staat aan het einde van een hoofdstuk scheef gedrukt.

Het boek gaat vooral over vriendschap, avonturen en vertrouwen. En dat is echt wel de basis wat een goed fantasy boek nodig heeft! Ik kijk uit naar het tweede boek, want ik wil echt weten hoe het de hoofdpersonen verder vergaat. Dus ik wacht in spanning af. 4 sterren****


drakenzieler

Cocky Van Dijk – Drakenzieler, Boek 1: Spiegelgeest

uitgelezen op: 12/5/2015

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een drakentik heb. Dit boek is echt iets waar ik helemaal in kon springen…En ik verloor de tijd en alles om me heen uit het oog. Heerlijk.

Het verhaal gaat over Fenna. Ze vlucht weg uit haar leven thuis om een opleiding in de Drakenburcht te volgen. Meester Brann komt er als snel achter dat Fenna heel sterk is en dat zij bijzondere krachten heeft. Draken komen er in alle soorten, kleuren en maten voor. De drakenburcht en het koninkrijk zijn er om de draken te helpen en om ze te beschermen.

Meester Brann helpt drakenzielen over als ze sterven. Dit staat op een prachtige manier op papier in het boek. Je ziet het echt voor je. De magie in dit boek kun je echt tot leven zien komen. Beeldend geschreven, daar hou ik echt van! Dan kan mijn fantasie de rest doen. Heerlijk als je beelden bij een verhaal zo duidelijk voor je ziet.

De een na de andere draak sterft op een gruwelijke manier. Dit is echt verschrikkelijk. Ze besluiten op onderzoek uit te gaan en het proberen te stoppen. Draken doe je nu eenmaal niks aan! Mens en draak leven samen in vrede. Fenna staat voor een moeilijke beslissing. Ze moet vechten voor de mensen die ze liefheeft en voor haar eigen leven. Ze komt erachter dat er dolende zielen bestaan. En maakt ze van heel dichtbij mee. Ze moet zien te overleven en een manier zien te vinden om de draken te helpen. Ondertussen is ze ook smoorverliefd en wil ook haar geliefde beschermen

Er gebeuren allerlei vreselijke dingen. Ze klampt zich vast aan het leven en wil vechten.

De titel Drakenzieler is al vrij snel duidelijk. Spiegelgeest kom je ook alles over te weten. Ik vind het altijd heerlijk als de titel zo goed gekozen is.

De hoofdstukken lezen vlot weg en de schrijfstijl is gewoon goed. Af en toe wat typische draken uitspraken , erg leuk en origineel. Ook wat Fenna denkt staat  in het cursief gedrukt. Dat ligt nog even meer de nadruk op wat er gezegd/ gedacht  wordt. 5*****

Cocky enorm bedankt dat ik je prachtige verhaal mocht lezen! Ik kijk uit naar het volgende boek!

Want ik snak echt naar meer Fenna en nog meer draken!


sanctuary

Susie Bosveld- Sanctuary , een wereld vol vampiers

uitgelezen op: 29/4/2015

Dit boek is Susie haar debuut. Ze is al sinds kleins af aan dol op fantasy. Maar ook dieren vinden een weg naar haar hart. Dat kun je in het boek ook goed merken. Dat ze zichzelf met Kate heeft verbonden. Ze hebben veel gemeen, Susie en Kate. Vooral de dierenliefde, dat viel mij meteen op!

Het verhaal gaat over Kate Tempelier. Ze is op het eerste gezicht een doodgewone  jonge vrouw. Totdat haar leven plotseling een andere wending neemt, door een bomaanslag.  Ze komt eruit terug als vampier. En niet zomaar een vampier! Ze is een bijzondere vampier, geen moordende, mensen leegzuigend monster. Ze heeft speciale gaven, die ze moet gaan trainen. Ze komt terecht in een wereld waarvan ze niet wist dat hij bestond. Ze mist haar moeder en haar dieren verschrikkelijk, maar ze kan de kans krijgen om ze weer terug te zien. De vraag is alleen hoe ver ze daarvoor wil gaan?! Ze komt op heel wat plaatsen in de wereld en ontmoet daar andere vampiers. De zogenaamde Victorians willen haar het liefste dicht in de buurt houden. De Victorians kun je een beetje vergelijken met de Volturi uit Twilight. Het is een leuk fantasy verhaal en geeft je een andere kijk op het vampier zijn. En de wereld van de vampiers is er ook een waarbij je nooit echt veilig bent. Er zijn namelijk mensen en vampiers die op haar jagen. Ze moet zien te overleven in deze wereld en er vrede mee krijgen met wat ze is. Af en toe moest ik wel een beetje lachen. Ik zie vampiers zelf niet als heel creatieve wezens. Maar een vampier in dit verhaal is bijvoorbeeld aan het breien. Het geeft dus een heel ander beeld over vampiers. Toch voel je ook mee met Kate en haar gevoelens. Er gaat steeds van alles door heen. Ze moet ook in een korte tijd haar hele levensstijl aan de kant zetten. Het einde van het boek beloofd waarschijnlijk nog meer.

Je kunt merken dat de schrijfster van geschiedenis houdt. Er komen dingen terug zoals market garden. Ook heeft ze zich goed verdiept in bepaalde dingen, zoals de samenstelling van bloed bijvoorbeeld.

Ik lees het allerliefste in de ik-vorm. Dat is heel persoonlijk natuurlijk. Dit boek is een groot gedeelte in de wij-vorm geschreven. En soms struikel ik daar een beetje over. Ook staan er soms zinnen na elkaar steeds Wij deden, wij gaan..Alles in de Wij-vorm. En dan ineens is het weer de Ik-vorm. Ook worden de zinnen soms midden in een zin afgebroken om op de volgende regel weer verder te gaan. Hierdoor had ik een beetje moeite om in het verhaal te komen. De wereld van vampiers is anders als dat je gewend bent en daarom ook weer origineel. 3 sterren***


jillstalisman_omslag_voor_web

 Dieter Ryckewaert – Jill’s Talisman

uitgelezen op: 27/4/2015

De cover van dit boek vind ik meteen al heel erg mooi. Als je dan begint met lezen, kun je niet meer stoppen. Je wordt meegetrokken in het leven van Jill. Ze pakt je hart meteen vast. Ze moet samen met haar broer  gaan strijden om hun vaderland Latana te verdedigen. Haar ouders gaan ook mee. Ze komen terecht in de medische tak van het leger. Haar vader had voor de oorlog zijn eigen dokterspraktijk. Dit gezin is zo hecht, dat ze alles samen doen, ook dienen in de oorlog. Als de Hellestrijders dan haar woonplaats Greenwood bereiken, moet ze vluchten voor haar leven. Haar vader zet haar op hun boot ‘De Sabrielle’ af en ze moet in haar eentje vertrekken. Ze wordt verscheurd door verdriet en weet niet meer hoe ze verder moet. Dan komt Sam net op tijd in haar leven. Samen aan boord groeit er een bijzondere vriendschap. Jill is nog zo groen als gras, Sam niet. Ze worden achtervolgd door de Hellestrijders en Jill moet voor Sam zijn leven vechten en dat van haarzelf. Sam is een strijder uit het Vrijheidspact, wat zijn rol daarin is, daar komt Jill op een moment achter. De Hellestrijdes zijn echt meedogenloos. Ze nemen mensenlevens en slapen er geen minuut minder om. Mensen worden genadeloos van het leven ontnomen. Dat is af en toe wel even slikken!

Het is allemaal erg beeldend op papier gezet. Dus je kunt de situatie goed voor je zien. Je fantasie gaat werken en het verhaal is levensecht. De hoofdstukken zijn kort, op een aantal na. De schrijfstijl is echt heerlijk. Je vliegt er doorheen en het is niet meer weg te leggen! Het boek neemt je ook mee door allerlei emoties en je voelt echt  mee  met Jill.

De titel is ook duidelijk en naarmate je verder komt in het boek, weet je dat de titel echt goed gekozen is. Ik ben altijd benieuwd of de titel bij het verhaal past. Soms lees je een boek en dan denk je: Waarom deze titel? Dat heb je bij dit boek absoluut niet. Het is luid en duidelijk!

Dit boek kun je niet in een hokje stoppen. Het heeft vanalles wat! Fantasy, Roman, Dystopisch, Thriller en ook Science Fiction. Een heerlijke combinatie. Ik noem het om het kort te houden een Fantasy- Roman. Maar eigenlijk is het zoveel meer! 5 sterren*****


zz1devloek

Joseph Delany – De Geestenjager 2- De Vloek

Thomas is nog steeds in de leer bij geestenjager Gregorius. Hij komt voor een Boeman te staan in zijn eentje. Gregorius is te ziek om hem te helpen. Maar het gaat om de geestenjager zijn broer. De Boeman heeft het op Gregorius zijn broer voorzien. Hij wil hem leegzuigen. Thomas weet niet of hij er al klaar voor is. Door familie omstandigheden moeten Thomas en de geestenjager naar Monniksfoort afreizen. Daar is een heel kwaadaardig iets aanwezig. De Verderver! Het is een duivels wezen en kan andere vormen aannemen. Je kunt erg naar aan je einde komen: Hij plet je hele lichaam in de stenen of de vloer. De geestenjager wil dit kwaad voor goed uitschakelen. Maar er is een probleem, veel bewoners zijn onder invloed van de verderver! De inquisiteur heeft het ook voorzien op de geestenjager en zijn leerling. Voor je het weet moet Thomas het stadje redden, zijn leermeester en zijn vriendin Annelies. Dit boek is een stuk spannender als het eerste deel. Vlot geschreven. Er staan wel enkele spelfouten in het boek. Naarmate ik bij het einde kwam, werden het er meer. Je kunt het zelf wel invullen wat het dan had moeten zijn.

Het boek heeft vrij weinig met de film te maken. Er zijn weinig overeenkomsten. Het boek is echt voor kinderen van 10-12, maar perfect te lezen voor volwassenen. De film is echt voor volwassen publiek bedoelt denk ik. Maar het zijn twee totaal verschillende verhalen. Als ik eerst het boek gelezen had, was ik niet naar de film gegaan. In de film zitten draakachtige wezens. Daar ging ik voor heen. Ze komen in het boek niet voor. Dus de film is gebaseerd op het boek, maar enorm verschillend. Je krijgt een totaal ander verhaal te zien / lezen. Wat het ook wel weer leuk maakt, want Thomas zijn avonturen zijn spannend voor jong en oud! Ik geef dit deel 4,5 sterren.

Ik ga zeker de volgende delen ook lezen, als ik ze kan vinden voor een leuk/ schappelijk prijsje.


frede

Leen Lefebre – Frede en de Kerstman

uitgelezen op 16/4/2015

Frede is de jongste van drie broers. Zijn broers zijn Rhune en Folke. Hun ouders hebben het niet breed. Omdat de jongens steeds groter groeien en steeds meer honger krijgen, zijn ze genoodzaakt om snel iets te verzinnen. Anders kan de winter fataal worden. . Ze hadden een elf die hielp met al het werk, maar die is spoorloos verdwenen. Het hele gezin mist de elf Nisse enorm.

Frede gaat hout sprokkelen in het Woud, samen met zijn vader. Het plan is om het hout te gaan drogen bij de kachel en dan in het dorp te verkopen. Met het bundelen en drogen helpen Rhune en Folke hun moeder. Frede komt doodziek thuis. Hij wordt snachts wakker en besluit dat er maar een oplossing is voor hun hongerprobleem. Ze moeten naar de Kerstman toe en hem om hulp vragen. Samen met zijn broers gaat hij midden in de nacht op pad. In het woud heerst de Elfenkoning. Zal Frede vallen voor zijn listen? De elfenkoning is gemeen en lokt menig mens in de val. Hij probeert zijn broers tegen te houden. Als Frede dan na een barre tocht eindelijk bij de kerstman aankomt. Besluit de Kerstman hem te gaan helpen. Samen met elf Tomto en Rendier Donder gaan ze in de slee op pad om Frede zijn wens in vervulling te laten gaan.

Het is echt een heel leuk verhaal! Leest snel en voor je het weet is het alweer voorbij. Maar zeker leuk om voor te lezen of om zelf te lezen. Dit geeft toch weer een iets andere kijk op de Kerstman.

Het boek is ongeveer 48 blz dik. Een aantal hoofdstukken. En een prachtige cover. Zo zie ik Frede ook echt. En het geeft je een kerstgevoel. Dus ik ga het zeker rond kerst er weer bij pakken!

4 sterren****


neverland

Nils Visser – Lord of the Wyrde book one: Escape from neverland.

Uitgelezen op: 16/4/2015

Dit boek is in het engels uitgebracht. Mijn recensie schrijf ik in het Nederlands, zodat de Nederlandse lezers het boek misschien ook willen gaan lezen.

Het verhaal gaat over Wendy (Wenn) en zij leeft in een instelling wat ze Neverland noemen. Bij Neverland denk je aan Peter Pan. Maar niets is minder waar! Het is een soort gevangenis, waarin jongeren proberen te overleven. Ze worden gezien als uitschot. Wendy besluit om weg te lopen als haar favoriete therapeut aangeeft te vertrekken. Ze komt in de Wyrde Woods terecht. Daar krijgt ze de schrik van haar leven als ze in het donker een gevleugeld monster tegenkomt.

Ze ontmoet daar Willick, hij praat met een apart accent. Gelukkig staat er achterin het boek een soort woordenlijstje. Want je moet je daar echt even aan wennen. Maar het is niet storend. Het maakt het juist leuk en op zijn eigen manier uniek. Ze komt later terecht bij Joy, een Dame die in het boos leeft en samen met haar Uilen in een huisje woont. Ze gaat zich er thuis voelen. Helaas moet ze weer terug naar Neverland. Terug in Neverland mist ze het bos meteen. Ze gaat steeds vaker wandelen in het bos en komt daar dan ook Puck tegen. Ze worden vrienden en hij verteld haar alles over de vreemde dingen die in het bos gebeuren (of in het verleden hebben plaats gevonden).

Zij houdt van verhalen en Puck kan haar plaatsen laten zien in het bos die de verhalen extra power geven. Puck kan heel veel verhalen vertellen, dus voelen ze zich goed bij elkaar.

Het enige wat haar tegenhoudt is Neverland en de mensen die daar zogenaamd voor haar zorgen.

Het is een leuk en vlot geschreven verhaal.

Deel 2 is ook al uit. Als je van engelse boeken houdt en light-fantasy, dan is dit boek een aanrader.

Ik heb dit keer geen sterren in mijn hoofd, maar een cijfer. Ik geef het boek een  7! Dat zijn 3,5 sterren.


ijzerlegendes

Julie Kagawa – De IJzerlegendes

Uitgelezen op: 14/4/2015

In dit boek staan de verhalen, die zich tussen de boeken van The Iron Fey afspelen.

Ik zou zeggen dat als je fan bent van deze serie, deze verhalen niet mogen ontbreken. Het geeft je nog meer aanvullende informatie.

Het eerste verhaal (De overtocht: Winter) gaat over Meghan die haar belofte nakomt aan Ash. Ze gaat mee naar het Winterhof. Maar op de weg daarheen worden ze achterna gezeten door iets en krijgen ze van alles voor hun kiezen.

Het tweede (De overtocht : Zomer)verhaal lees je vanuit het oogpunt van Puck. Hij gaat samen met Ash iets terug halen uit het Zomerhof. Leanansidhe wil iets terug hebben, wat van haar is. Koningin Titiana heeft het van haar gestolen. Ash en Puck zijn een geweldig duo samen. Vol humor en spanning weten ze zich weer eens goed in de nesten te werken.

In het derde verhaal ( De Voorspelling) gaan Meghan en Ash terug naar het Winterhof voor het Elysium. Daar krijgt Meghan het orakel te zien. Dan weet ze dat ze naar het orakel toe moet. Ze moet weten wat het orakel nu bedoelde. Samen met Puck, Ash en Grim, gaat ze als vanouds op zoek.

Wat volgt is een avontuur en een voorspelling die ze liever niet had willen weten!

Achterin het boek staat nog een korte survival gids. Stap voor stap kom je te weten wat je wel en niet moet doen in NimmerNimmer. Het geeft geen overlevingsgaranties. Het betreden van NimmerNimmer is geheel op eigen risico!

Ik vind deze verhalen echt waarde toevoegen aan de serie. Het zijn stukjes die echt van belang zijn.

Dus zeker lezen allemaal! Ik geef dit boek wederom 5 sterren. Het maakt de serie compleet en af.

Ik hoop stiekem ook op meer verhalen van Puck. Vanuit zijn ogen gezien ziet de wereld er heel anders uit. En hij maakt je altijd aan het lachen!*****


wolf

Christine Charliers – in de ban van de wolf

Uitgelezen op: 8/4/2015

Dit verhaal is het debuut van Christine Charliers. Het is een Young adult, en leest enorm vlot!

Het gaat over Esther, een meisje die haar eigen leven maar saai zou noemen. Tot het moment dat ze thuis overvallen wordt door 3 mannen. Deze 3 mannen zijn meedogenloos en een van de 3 is in en in slecht! Ze krijgt een spuit met een of ander vreemd goedje in haar nek gespoten. En de mannen breken haar geestelijk in duizenden stukjes met hun verdere acties. Als de mannen haar dan verlaten, voelt ze zich meteen anders. Ze kan harder rennen, ziet beter en scherper, ruikt dingen veel beter en geneest sneller. Ook heeft ze een brandend gevoel in haar keel? Wat is er toch mis met haar, vraagt ze zich af? Ze moet vluchten omdat de mannen achter haar aankomen. Ze duikt onder in een doodsaai dorpje, bij een vriend. Ze gaat daar naar school en maakt daar de nodige vernederingen mee. Maar ze maakt ook vrienden. Ze moet altijd blijven opletten, ze weet immers niet wat de mannen nu echt van haar willen. Dus ze moet voorkomen dat ze haar te pakken krijgen. Het is echt een goed geschreven fantasy verhaal. Er zijn er niet zoveel die in de buurt komen, dus het is erg origineel. Het is spannend en de emoties spatten van de pagina’s af. Het is echt zo, dat je in het verhaal zou willen springen om te helpen. Helaas kun je dat niet, dus je moet doorlezen om te zien hoe het afloopt. Het einde kan meer beloven en ik denk dat er ook zeker een vervolg gaat komen. Christine heeft al wat ideetjes, voor het volgende boek, wat ik begreep. Nu ga ik daar dan ook in spanning op wachten. Echt  een heerlijke vlotte YA, die je vanaf het begin niet meer los laat.

5***** verdiende sterren. Gefeliciteerd Christine! Iedereen die van fantasy en wolven houdt, moet ik aanbevelen om dit boek te gaan lezen. Ik weet zeker dat het je gaat bevallen!


leenpaashaas

Leen Lefebre – Ebba, de eerste paashaas

uitgelezen op: 2/4/2015

Dit bijzondere verhaal gaat over de allereerste paashaas. Heb het met veel plezier gelezen.  Je ziet het vanuit het oogpunt van een aantal hazen.  En vanuit dieren hun ogen gezien is de wereld toch heel anders. Hulde is hoogzwanger als haar man Atta haar verlaat om zijn eigen lichtrijk te zoeken. Maar hij komt niet op tijd terug. Zijn dochter wordt zonder hem geboren. De kleine Ebba is klein en lijkt op haar vader. Hulde ziet in haar ogen al, dat zij een avonturier gaat worden. Ebba, kan het niet aanzien dat haar hazengemeenschap konijnen en vogels pijn doen en verjagen uit hun veld. Als ze dan op een moment een nestje met eieren vindt, besluit ze dat ze deze ongeboren vogeltjes wilt redden. Ze gaat op pad om de moeder te vinden van deze nog ongeboren kuikens. Ze maakt onderweg van alles mee.

Het is echt een heel leuk en bijzonder paas verhaal. Ik hoop dat veel mensen dit verhaal gaan lezen. Zeker rond deze tijd van het haar. Het is een verhaal van 66 blz op a5 formaat. Leuk om voor te lezen ook! De schrijfwijze is vlot en je leest het zo uit!


percyjackson labyrint

Rick Riordan – Percy Jackson en de Olympiërs, De strijd om het labyrint (deel 4 in de serie)

Percy keert terug naar kamp Halfbloed. Daar komen ze erachter dat Luuk van plan is het kamp aan te vallen. Ze moeten dus naar Daedalus, die in het labyrint verstopt zit. Annabeth krijgt zo haar eerste Queeste. Ze vertrekken met zijn viertjes…. Ook Tyson en Grover gaan mee. Annabeth heeft een manier bedacht om Grover zijn zoektocht naar Pan te bespoedigen. In het labyrint lopen gigantisch veel monsters rond. In elke hoek kan er iets gevaarlijks verborgen zitten. Ze moeten vaker rennen voor hun leven, dan ze lief is! En dan moet je je ook nog afvragen, of je er ooit nog uit kunt komen?!

Ze zien veel aanwijzingen onderweg, dat het anderen niet gelukt is. Percy komt meer te weten over zijn krachten. Hij heeft ze harder nodig, dan ooit te voren. Zeker bij de vleesetende paarden. Hoe moet hij zich nu weer uit die situatie redden? Hij kan zijn vrienden niet teleurstellen.

Er zit nu ook een grote hond in, ze heet mevrouw OLeary.  Ze is een hellehond die van grote speeltjes houdt. Bijvoorbeeld een dummy, kan ze even zoet mee zijn. Of je werpt een schild als frisbee, ze gaat er meteen achteraan. Deze hond is echt reusachtig, maar ze heeft een hartje van goud. Dus er zijn niet alleen maar slechte monsters! Grover krijgt een deadline om Pan te vinden. Kan Percy Nico redden? Wat als Kronos erachter komt wie Nico werkelijk is?

Deze race tegen de klok is vanaf de allereerste pagina heerlijk spannend. Ook zit er weer de nodige dosis humor in, zoals je gewend bent van Percy. Dit boek stond al jaren op mijn plank, maar ik vond deel 3 dus minder. Dus ik heb het steeds voor me uitgeschoven. Nu heb ik daar spijt van, want wat een heerlijk 5 sterren boek is dit!*****

 


godin3

P.C. Cast – Godin van Nature (patholon trilogie, deel 3)

Uitgelezen op:  7/2/2015

 Dit boek begint met de echte Rhiannon. Ze zit gevangen, ze krijgt geen adem, wat gebeurt er met haar??!!! Ze probeert echt om te overleven. Maar er aast iets op haar…….De duisternis, Pryderi wil haar als haar priesteres. Het klinkt heel aanlokkelijk, totdat Rhiannon erachter komt dat ze op het punt staat om te bevallen. Als ze eenmaal haar dochter in haar handen heeft, bestaat er nog maar een ding voor haar. Maar keert ze het kwaad echt de rug toe? En wat komt er terecht van haar dochter ? Ze noemt haar dochter Morrigan.

Morrigan groeit op in Oklahoma bij opa en oma Parker. Ze voelt zich daar niet thuis. Ze hoort nergens bij, todat ze op een dag met haar vriendinnen een grottenstelsel bezoekt. Ze voelt zich aangetrokken tot de gids van de grotten…..Maar dan gaan de kristallen tegen haar praten, ze weet dat ze daar thuishoort.  Ze hoort haar hele leven lang al stemmen. Dan vertellen haar grootouders  wie haar echte moeder is. Ze heeft altijd gedacht dat haar moeder Shannon Parker was. Maar niets is minder waar. Ze hoort meer van de wereld waar haar echte moeder vandaan kwam en waar Shannon zich nu voordoet als Rhiannon.

Ze besluit weg te lopen naar en belandt bij de grotten. Daar stort de boel in en ze komt in Partholon terecht. Waar ze Lichtbrenger wordt genoemd. Ze voelt zich daar thuis en geniet van leven onder de grond. Maar de Duisternis zit ook achter haar aan. Ze weet niet meer welke stemmen goed zijn en welke niet. Kan zij het kwaad overwinnen? Of wint het kwaad haar?

Ze komt in een wereld terecht die zij nooit had kunnen dromen. Centauren zijn ook nieuw en sexy!

Kan Morrigan het kwaad weerstaan? Of valt ze er als een blok voor, net als haar moeder ooit deed?

Shannon komt er ook nog regelmatig in voor. Shannon leeft immers in dezelfde wereld met haar dochter Myrna. Haar rol is niet meer zo heel erg groot. Maar kan Shannon zich over de haat tegen Rhiannon heenzetten en Morrigan zien als een deel van zichzelf?

Er zitten veel emoties in dit verhaal. Soms gebeuren er hartverscheurende dingen. Het is best heftig, dus je moet wel een paar keer slikken. Het speelt goed in op je gevoel.

Ik vond dit verhaal verfrissend, omdat het over de volgende generatie ging. Maar ook gewoon spannend en heerlijk vlot geschreven! Het boek krijgt van mij 4 sterren****

Een mooi en spannend plot met een einde waar je tevreden mee kunt zijn. Een perfect einde van deze mooie trilogie….Ik had het niet beter kunnen bedenken.. duim omhoog!


godinvrije wil

Pc  Cast – Godin uit vrije wil (partholon trilogie, deel 2).

Uitgelezen op : 22/1/2015

Shannon geniet van haar leven in Partholon. Ze is gelukkig met haar nieuwe vrienden, status en haar zeer knappe echtgenoot ClanFintan. Totdat ze zich ziek gaat voelen. Ze geniet niet meer van haar wijn of van haar drinken? Wat is er toch aan de hand met haar? Ze komt er snel genoeg achter wat de oorzaak is. Net als ze daar aan gewend kan raken……Wordt ze teruggebracht naar de gewone wereld. Ze komt in de armen terecht van Clint, het evenbeeld van ClanFintan. Ze weet niet hoe ze naar hem moet kijken en of ze überhaupt wel naar hem kan kijken. Ze wil terug naar Partholon, haar volk heeft haar als de uitverkorene van Epona nodig. Maar eerst moet ze Nauda verslaan. Het kwaadaardige wezen is weer terug! Rhiannon heeft er een handje in gehad om hem terug te brengen. Zij is ook in de gewone wereld, maar is Shannon’s kwade evenbeeld.

Shannon kan pas terug als het kwaad de wereld uit is. Samen met Clint gaat ze de strijd aan. Ze ondekt haar krachten steeds meer en voelt hoe bijzonder het is om de uitverkorene te zijn van een Godin als Epona. Nauda gaat achter de mensen aan die zij liefheeft. Ze kan dat niet toestaan!

De strijd tussen goed en kwaad gaat door! Maar kan het goede dit wel overwinnen? En wat is nou eigenlijk het goede? Niemand kan ooit helemaal goed of helemaal kwaadaardig zijn, toch?!

Het is spannend en er zit wederom leuke krachtige humor in. Maar ook veer verdriet en pijn.

Hoe en of ze zich er doorheen slaat moet je echt zelf gaan beleven. Echt weer een heerlijk verhaal om in weg te dromen. Goed geschreven en vooral korte hoofdstukken. Een aantal hoofdstukken zijn erg lang. Leest zo snel als een hogesnelheidstrein. Voor je het weet ben je bij de laatste bladzijde. PC Cast doet het toch gewoon maar weer! 4 sterren****


ghostgirl thuiskomst

Tonya Hurley – Ghostgirl: Thuiskomst

Uitgelezen op: 21/1/2015

Het vervolg op Ghostgirl heet Ghostgirl : Thuiskomst. Je kunt ze los van elkaar lezen, maar de extra informatie mis je dan wel. Het gaat over een meisje Charlotte. Ze is dood. Het leven na de dood is niet wat ze dacht dat het zou zijn. Ze moet nu stage lopen bij een bedrijf wat telefoontjes van tieners met problemen beantwoordt. Het is niet fijn na de dood. Het is enorm saai, want niemand belt haar.

Na de Dodenschool is dit echt vreselijk , de dagen duren veel te lang. Totdat haar beste- nog- levende- vriendin opbelt. Petula (Scarlet’s niet zo aardige zus)ligt in coma en ze moeten haar ziel redden. Petula heeft een infectie gekregen na een pedicure die enorm uit de hand gelopen is. Dus Scarlet besluit een spreuk te gebruiken, zodat ze me haar lichaamsloze ziel, Charlotte om hulp kan vragen. Charlotte heeft een nieuwe vriendin: Maddy. En Scarlet en Maddy mogen elkaar niet erg. Het word een race tegen de klok om Scarlet en Petula te redden van de dood.  Ze hebben nog een heel leven voor zich! Maar hoe krijg je een ziel terug in een lichaam? Tot overmaat van ramp duikt Damen ook weer op. Hij is nu het vriendje van Scarlet…En de ex van Petula. En Charlotte heeft nog steeds een zwak voor hem. Leest leuk en luchtig. Het boek is prachtig vormgegeven. Heel apart. Er staan korte verhaaltjes en gedichtjes/uitspraken tussen door. Ze hebben allemaal iets met het verhaal te maken. 3 sterren***

Voor maar 4 euro op het Boekenfestijn gekocht;-)


dondercruyt

Adrienne Kress – Alex en de schat van Dondercruyt

Uitgelezen op: 15/1/2015

Piraten, reuzenoctopussen, gemene oude dametjes en een huis waar je niet meer uitkomt, niets is te gek in dit verhaal. Ook is er een trein, met wel heel merkwaardige reizigers. Je weet niet wat er nu weer uit de schrijver zijn hoge hoed gaat komen. Het is daarom ook zeer verrassend!
Het gaat over een meisje, Alex. Ze groeit op bij haar oom en heeft een zeer goede band met haar leraar van school. Ze komt erachter wie hij werkelijk is en dan gaat er een wereld voor haar open. Ze gaat opzoek naar de schat van Dondercruyt en komt zoveel gevaren tegen op haar avontuur.
Dit jeugdboek is zeker de moeite waard om eens te gaan lezen!
Het is een mix van avontuur, spanning, humor en fantasy. Je wordt op een gemakkelijke manier meegenomen door de schrijver. Hij is net een soort van verhalenverteller.
Het is net alsof hij naast je zit en je het hem hoort vertellen.
Soms denk je wel even: ‘heeft een tien (en een half) jarig meisje geen rust nodig? Het is daarom ook een erg leuk verhaal omdat er veel vaart inzit. Ik heb dit boek gekocht voor 3 euro op het Boekenfestijn en het is geen miskoop geweest. Een heerlijk jeugdboek, wat wij ‘de ouderen’ met een gerust hart kunnen lezen. Het lettertype is groot en voor je het weet heb je het boek uit. Makkelijke taal, leest gewoon vlot weg. Daar hebben we allemaal wel eens zin in! Dan is dit boek een aanrader. Lekker luchtig, maar toch ook spannend genoeg om het heel snel uit te lezen! . Ik geef het 3 sterren***


erfenis steen

Silvia Rietdijk – De Erfenis van het steen

Uitgelezen op: 10/1/2015

Zoals Silvia rietdijk zelf al zegt: “ Ik hou van verhalen met een sterke ziel die de vonk van magie in je hart tot leven blaast.” En dat lukt haar enorm goed met dit eerste deel van haar nieuwe serie!

Ik ben dan ook verrast door haar heerlijke schrijfstijl. Het leest snel en een perfect lettertype.

Het verhaal gaat over een jongen, Airyck, hij is de gezegende.  De jongen heeft iets wat veel andere mensen ook willen hebben. Of ze willen hem gebruiken om zijn doel te bereiken. Hij sluit vriendschap met een tweeling. Niet zomaar een tweeling! Nee, het zijn elfjes. Hun namen zijn Kyan en Tayes. Vooral Tayes, het meisje heeft een hele scherpe tong. Ze proberen hem en de Prinsenmens (Darehk) te beschermen. Hij is de kroonprins van een rijk waar een deel van Airyck zijn lot zich zal afspelen.

Ze worden op de hielen gezeten door een krijgster, die geen genade kent. Haar naam is Yricia.

Ze kent geen angst of genade. Zullen ze uit haar klauwen blijven? Het is echt een spannend boek!

Je belandt in een wereld van jaren geleden, in een gemeente die mensen offeren op levensgrote piramides. Het is af en toe bloederig, zoals dat gaat bij offerandes. En ook echt meedogenloos tegen over de arme mensen die geofferd worden. De cover beloofd je al veel mysterie. De priesters en hun onderdanen hebben ook een grote rol in het geheel. Ze bezitten namelijk ook een vorm van magie.

Het is knap in elkaar gezet dit verhaal. Het is een mix van geschiedenis, magie, mysterie en fantasy.

Er komen veel wezens in voor, bijvoorbeeld: Mensen, Hoge Priesters, Heksen, Elfjes, een draak en nog meer bijzondere wezens. Je volgt vrij veel hoofdpersonen in een spannend avontuur.

De titel wordt je na verloop van tijd wel duidelijk. Alleen de hoofdstukken vond ik persoonlijk erg lang. Wel tussen de hoofdpersonen steeds een onderbreking, zodat je goed weet dat er iemand anders aan het woord is. Ik geef het boek een 8 (8 van de 10) oftewel 4 sterren**** En ik kijk stiekem enorm uit naar het volgende deel. Want ik wil toch echt wel weten wat er verder gaat gebeuren. Zoals met elk boek wat ik goed vind, heb ik een favoriet karakter in mijn hart gesloten. En in dit boek is dat Tayes, het stoere elfenmeisje. Haar koppigheid doet me aan iemand denken, lol!


negencirkels

Terrence Lauerhorn – De negen cirkels

Uitgelezen op: 4/1/2015

Het verhaal gaat over Jack. Hij is op een of andere onverklaarbare manier in de hel terecht gekomen.

Hij moet een straf ondergaan, maar is het er niet mee eens. Hij moet samen met zijn gids Xahubub naar de negende cirkel van de hel afreizen. De negende cirkel is de ergste van allemaal, zegt men.

Onderweg van cirkel naar cirkel komt hij de vreemdste wezens tegen. En grote gevaren dreigen hem aan stukken te scheuren, op te eten of te martelen.

De Pakmannen zijn echt aparte wezens. Ze zingen een gruwelijk liedje en hebben scherpe tanden.

Tweig is een stokmannetje en heeft mijn hart gestolen. Je vraagt je al snel af, of hij echt thuishoort in de hel? Maar niemand zit er echt voor niks, toch? Het is een mannetje gemaakt van stokjes. Hij ziet er een beetje uit zoals een kind een man tekent: scheppen als handen, een stokje als lijf en de rest van zijn lichaam is ook nogal stokkerig. Je voelt meteen mee met hem.

Er komen meer fantasy figuren in voor, bijvoorbeeld : engelen, duivels en demonen.

Xahubub heeft te maken met zijn vrouw Ishtra. Zij vechten hun ruzies via duivelse contracten uit. Ze kan erg overtuigend zijn en daarmee veel helse figuren aan haar kant krijgen. Het dreigt op een oorlog uit te lopen. Zij doet er alles aan om Xahubub tegen te houden zijn reis tot een goed einde te brengen. Jack kijkt met veel humor naar de dingen die hij tegenkomt op.

Het leest als een hogesnelheidstrein, moeilijk om te stoppen met lezen. Dus je leest hem waarschijnlijk net als ik ook snel uit. Het is spannend en humorvol vanaf de allereerste bladzijde.

Dit boek neemt je mee op reis door de hel. De hel bestaat uit 9 cirkels. De eerste cirkel valt nog wel mee, maar daarna gaat het steeds erger worden. Heb jij je weleens lopen afvragen hoe de hel eruit ziet? Dan geeft dit boek het perfect weer. Ik zag het tijdens het lezen helemaal voor me. De schrijver schrijft heel beeldend, dus je kunt je fantasie uitwerken en voor je zien!

Het is ook een verhaal over vertrouwen en vriendschap. Wie kun je nu vertrouwen in de hel? Het is moeilijk te geloven dat er daar ook wezens rondlopen die niet helemaal kwaadaardig zijn. Toch vindt je hier en daar een spankeltje hoop wat kan uitgroeien tot vertrouwen, vriendschap en zelfs goedheid! Ik heb echt genoten van dit boek. Hels veel plezier is zeker een goede benaming!

5 sterren*****


extratestament

Willem Groendeveld – Extra Testament, de gouden lekie

Uitgelezen op: 29/12/2014

Bij een prachtige eik worden een pasgeboren jongen en meisje te vondeling gelegd.

Hun namen zijn Dori en Oliver. Hun ouders konden niet anders, ze moesten ze wel afstaan.

Er ligt sneeuw en het is ijskoud, toch heeft deze tweeling het niet koud. Ze worden al snel gevonden door boer Robert.  Hij en zijn vrouw mogen deze tweeling grootbrengen. Ze groeien net zo normaal op als elk ander kind. Totdat ze 12 jaar oud worden, dan krijgen ze een opdracht die ze moeten vervullen. Vanaf dat moment komen er in het winterse landschap steeds meer magische dingen bij. Een eeuwenoude eik, waar ze in kunnen versmelten en waar ze dus van alles zullen leren. Hun paard Nero heeft ook iets bijzonders. Ook maak je kennis met zeer bijzondere eenhoorns, een reus  en een apart soort trollen. Ook heeft de tweeling magische krachten, die ze moeten leren te gebruiken.

Robert helpt hun ook door ze bescherming te bieden en te helpen waar hij kan.

Het kwaad loert om de hoek, heer Vuidel, Sandor en Akra willen de tweeling stoppen.

De tweeling mag de wereld niet redden! Het is een gevecht van goed tegen kwaad.

De Gouden Lekie is de sleutel tot alles. Maar je moet het verhaal echt lezen, zodat je kunt uitvinden wat dat dan precies is. Het is echt een mooie wereld, vol magie. Leest makkelijk weg, voor je het weet ben je over de helft. Korte hoofdstukken. De personages zijn goed uitgewerkt, maar geven toch niet alles prijs. Dat maakt dat je toch meer wilt weten!  Ik geef het boek 4 sterren.****

Het smaakt zeker naar meer en de andere delen wil ik zeker ook lezen. Ik wil echt weten wat er verder met de tweeling gaat gebeuren. En ik ben dol op eenhoorns, dus ook het lot van Nero wil ik gewoon weten!


godin1

PC Cast- Godin bij vergissing

Uitgelezen op: 25/12/2014

Stel je eens voor, dat je van de het ene moment naar het andere ineens van wereld kunt ruilen.

Dit overkomt de zeer humorvolle lerares engels Shannon Parker. Ze komt op een veiling een vaas tegen die haar niet zomaar aantrekt. Als ze besluit de vaas te kopen, begint haar nieuwe leven.

Van Oklahoma naar Partholon is echt een grote verandering. Ze komt in een wereld terecht waar centauren de normaalste zaak van de wereld zijn. Oh, ja en zij zelf word aangezien voor een Godin. De geliefde van Epona.  Ze wordt wakker en bevindt zich meteen in een vreemde situatie. Haar toekomstig echtgenoot blijkt namelijk half paard, half mens te zijn. Wat moet ze daar nu in vredesnaam mee? Voor ze het weet moet ze ten strijde trekken tegen Fomorianen. Dat zijn vampierachtige wezens die bijna niet te verslaan zijn. Ze moet ze wel verslaan, anders is er geen leven meer voor haar en alle andere vrouwen in deze prachtige wereld. Er zijn geen auto’s, geen computers en geen lastige leerlingen. Wel mist ze bepaalde dingen als haar auto, maar dat is snel over als ze haar mooie merrie Epi leert kennen. Ze moppert wat af, maar dat is echt geweldige humor. Veel zelfspot en grappen die hier op aarde inslaan als een bom, maar die ze in Partholon niet echt begrijpen. Ik heb echt een heleboel keer de tranen uit mijn ogen moeten vegen om de humor in dit boek. Ook zit er toch wel een aardig groot stuk romantiek in. Veel spanning en humor ten volle!

Een dikke aanrader, ik ben blij dat de andere 2 delen al klaar liggen. Die zal ik niet lang kunnen weerstaan. Heerlijk boek, leest gewoon snel, ookal is het ruim 600 blz dik. Leest als een speer op volle snelheid! Verdiende 5 sterren***** omdat ik het niet weg kon leggen en het gewoon spannend was van begin tot het einde!


schemerzone

Schemerzone – Amanda Stevens (deel 3 dodenrijktrilogie)

Utgelezen op: 17/12/2014

Amelia raakt betrokken bij het onderzoek naar een moord. De moord van Robert Fremont.

Ze wil voor hem uitvinden wat er nu eigenlijk met hem is gebeurt. En wie heeft hem toch van het leven beroofd?  Des te meer aanwijzingen en bewijzen ze vind, des te meer gevaar er om de hoek komt kijken. Magie, duistere zwarte krachten trekken aan haar. Kan ze dit de baas? En hoe moet ze hier tegen vechten? Ondertussen krijgt ze nog steeds bezoek van Devlin’s overleden dochtertje Shani. Shani  wil haar iets vertellen. Maar moet ze Shani volgen of gewoon blijven negeren?

Ze gaat weer werken op het kerkhof, wat je nog kent uit het eerste boek. Ze wil haar angsten overwinnen. Maar zal ze zich ooit nog veilig voelen op dat kerkhof?

Er gebeuren verschrikkelijke dingen en je vraag t je af of ze er nog wel levend uit vandaan zal komen.

Ze moet haar krachten aanspreken en zich een weg banen uit deze duistere wereld. Ze komt in aanraking met Schemerstof en andere vreemde poeders, zoals Zombiepoeder. Ze maakt nieuwe vrienden, maar heeft geen idee of ze te vertrouwen zijn. Angus vergezelt haar weer, deze dappere hond voelt ook dingen aan! Ze komt meer te weten over Devlin’s verleden.

En als ze het weet, weet ze niet echt wat ze ermee aanmoet. Zullen de geesten (ook die van het verleden) haar ooit met rust laten?

Kortom weer een spannend boek en een sterk einde en ontknoping van deze prachtige trilogie.

Leest zeer makkelijk en vlot weg, voor je het weet is het boek uit.

Het smaakt evengoed naar meer, dus ik hoop stiekem op meer. 5 sterren*****


heksenkind

Martijn Adelmund – Heksenkind

Uitgelezen op: 15/12/2014

Het vervolg op Heksenwaan is wederom een zeer spannend verhaal.

Nikkie is enorm opgelucht dat ze ontsnapt is uit Koterije. Maar niet van lange duur!

Ze wil terug naar haar vader, moeder en broer. Maar des te meer zij naar huis wil, des te verder weg van huis ze raakt. Ze reist met Balthus op het gestolen luchtschip door de lucht.

Ze moeten noodgedwongen landen en dan komen ze juist terecht bij een Nornir huis. Daar ontmoeten ze een hele vreemde, maar toch aardige nornir-oma.

Ondertussen worden ze achtervolgd door de Bezembrigade, de Schaduwraad en de vreselijke hardhandige ‘De Patroon’. Hij geeft niet om levens en maakt je genadeloos af.

Hij ziet er uit als iets uit je ergste nachtmerries: Een spinachtige man, met spinnenvingers.

Ze moeten rennen voor hun leven en komen daardoor in Keulen terecht. Balthus weet een veilige plek te vinden. Vanuit dat huis komt Nikkie steeds meer te weten over zichzelf.

Ze moet leren te accepteren, wie ze is en bovenal:Wat ze is. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Ze ontmoet nieuwe vrienden en toch laat ze haar oude leven nog niet helemaal los.

Ze wil met haar ouders spreken, wat er ook gebeurt. Het is weer een spannend verhaal, vlot geschreven en niet weg te leggen! Je leest het in een ruk uit. En dan tussendoor nog even naar de prachtige illustraties kijken ook. Die zijn wederom prachtig uitgewerkt. Je ziet alle wezens en figuren tot leven komen op papier.  En natuurlijk wil je het volgende deel ook weer lezen! Echt gaan lezen dit boek!


grafstilte

Amanda Stevens – Grafstilte

Uitgelezen op: 1/12/2014

Amelia is weer zo goed als het kan op de been. Ze probeert alles achter zich te laten en gaat verder met haar leven.

Ze neemt een nieuwe restauratieklus aan in Asher Falls. De begraafplaats daar ligt op een eiland en is alleen te bereiken met een veerboot. Er zijn niet veel levenden in het dorpje. Het is bijna uitgestorven. Een ghost-town zo op het eerste gezicht. Dat gevoel geeft het je gewoon!

Vanaf het moment dat ze eraan komt voelt ze een kracht aan haar trekken. Ze wordt naar bepaalde plaatsen toegetrokken op het eiland. Ze komt erachter dat er nog een begraafplaats is. Onder water, naast het huisje waar ze zo lang woont. En zoveel geesten bij elkaar is niet niks. Zeker niet als je geesten ziet! Amelia voelt zich steeds niet op haar gemak op het eiland en op de begraafplaats. Ze sluit een bijzondere vriendschap met een hond. Deze hond is zelf ook erg bijzonder en heeft een verleden. Als ze tijdens haar werk door de hond een bepaalde kant op word gestuurd doet ze een hele vreemde ontdekking. Ze vindt een graf in het bos, goed onderhouden. Maar er is iets mis mee!

Het ligt zo verscholen en het heeft een steen met een merkwaardige tekening erop. Ze begint het idee te krijgen dat er veel meer aan de hand is op het eiland. Je leert Amelia beter kennen in dit verhaal. En zij leert zichzelf ook beter kennen. Leest razendsnel! Het is echt weer een pageturner  van begin tot het eind. Ik ben blij dat ik deel 3 bij de hand heb. Ik ga er zeker deze week nog aan beginnen! 5 sterren*****


eerste

Ilmy Bink – Eerste Licht

Uitgelezen op: 23/11/2014

Hayley is een jonge meid die gedwongen moet verhuizen met haar moeder mee. Ze gaan in een grote stad wonen, bij haar moeders nieuwe vriend. Hij heeft een zoon  Jason en Hayley kan absoluut niet met hem overweg. Hij is een van de populaire jongens, zij is een niemand. Haar leven op haar nieuwe school is dan ook vanaf de eerste dag al een grote ramp. Ze is nogal een kluns, dus er gaat van alles mis. Van het ene moment op het andere verandert haar ongeluk en gebeuren er dingen die ze niet kan verklaren. Er gebeuren nare dingen, maar ook dingen die ze niet voor mogelijk had gehouden!  Jongens vallen ineens voor haar, terwijl dat nog nooit gebeurt is. Ze ontmoet iemand die haar kan vertellen wat de oorzaak van deze gebeurtenissen is. Maar ze is gelukkig en ze wil er niets van weten!

Toch voelt ze dat er iets niet goed is. Kan Hayley dit de baas?

Hayley heeft best veel zelfspot. Toch herken je iets van jezelf in haar.

Ze zegt dingen tegen zichzelf:

,,  Ik heb soms het gevoel dat mijn gedachten continue met elkaar in gevecht zijn. Alsof er op mijn ene schouder een engeltje zit, en op de andere een duivel, steeds met elkaar in tweestrijd.,,

Dit is zo herkenbaar, voor elke tiener. En voor elke vrouw die zich haar tienerjaren herinnert!

De dromenvanger voor op het boek is echt een prachtige cover. Indianen komen ook in het verhaal voor. Het zit echt goed in elkaar. Leest snel en makkelijk. Korte hoofdstukken. Een heerlijke Young Adult gemixt met fantasy. Of is het meer een legende die uit komt? Mijn gevoel zit er tussen in.

Dit schrijversduo beloofd wat voor de toekomst! Ilmy staat voor Ilse en Emmy Bink. Twee zussen die samen schrijven. Ik kan niet wachten op het volgende verhaal over Hayley. Dit smaakt zeker naar meer.


offergave

Julie Kagawa- Offergave (boek 3 van de Blood of Eden-serie).

Uitgelezen op: 18/11/2014

Nu Zeke er niet meer is, is Allie verandert in het monster wat ze nooit wou worden.

Ze wil maar 1 ding en dat is Sarren doodmaken voor wat hij haar heeft aangedaan.

Sarren is op weg naar Eden, hij wil daar een virus verspreiden wat de hele wereldbevolking kan vernietigen: Rabdo’s, mensen EN vampiers. Het wordt een race tegen de klok om hem tegen te houden. De vraag is of het haar ook echt gaat lukken. Jackal en Kanin staan haar bij en helpen haar op deze barre tocht. Er is weinig te eten…..Veel ruzie…En nog meer gevaar op hun weg naar Eden.

Als je denkt dat Allie alles al heeft meegemaakt, gebeurt er iets vreselijks. Ze moet het onder ogen zien. Gaat haar dit lukken? Je voelt zo met haar mee. Hartverscheurend is haar verdriet! Het is een sterke meid, maar iedereen breekt een keer, toch? Je zit de hele tijd op het puntje van je stoel. En vergeet niet je tissues bij de hand te houden. Dit laatste boek is echt het einde, wat er ook gebeurt!

Als je hem uit hebt, snak je stiekem toch weer naar meer.

Het monster in jezelf wordt een beetje wakker. En dan realiseer je ineens: Ik verschil niet zoveel met Allie, je wilt haar helpen. Jammer dat je niet in het verhaal kunt springen. Maar het is zo geschreven, dat je er midden in zit. Dit geeft een extra dimensie aan deze supergoede trilogie. Ik ben echt helemaal tevreden over deze serie. Heerlijk om ze allemaal in een ruk achter elkaar door te lezen. Het is jammer dat het voorbij is, maar kijk maar eens omhoog naar de sterren, zoals Allie doet. Dan heb je er vrede mee;-).

Een echte aanrader deze serie! 5 sterren*****


de_pest

De Pest- De kraaienkronieken deel 2- Clem Martini

Uitgelezen Op: 15/11/2014

 

In dit verhaal kom je weer oude bekende kraaien tegen. Kalum is er ook weer bij. Het grootste gedeelte van het verhaal gaat over Kyp en Katakata. Kyp is op zoek naar Kym. Ze is spoorloos verdwenen en meegenomen door de mensen. Waarom weet niemand?!

Ze leek dood te zijn, net als zoveel andere kraaien die aan de pest stierven. Met bosjes vielen ze dood neer, maar Kym blijkt nog te leven. Kyp heeft geen familie meer over en gaat dus alleen op pad om haar te zoeken. Hij komt steeds meer soortgenoten tegen onderweg en samen zetten ze de zoektocht voort. De weg ligt vol met gevaren en vergif. En de pest blijft overal slachtoffers maken.

Het is een soort Watership Down maar dan met kraaien. Je ziet alles vanuit hun oogpunt.

Hoe zij mensen zien, hun huizen en menselijke steden. Voertuigen zien ze als bewegende dozen.

Ze zijn geen fan van mensen. Zullen ze Kym vinden voor het te laat is?

Weer een spannend verhaal om in de herenigingboom te vertellen aan je kuikens hun kuikens;-)

Want dat doen kraaien graag, verhalen vertellen. Het liefste een verhaal waar je van kunt leren.

Simpel geschreven vanuit de denkwijze van een kraai. Dat is best grappig, hoe zij ons mensen zien!

Is eventueel ook los te lezen, zonder dat je deel 1 gelezen hebt. Het is een verhaal op zich, alleen zijn de kraaien uit deel 1 een stuk ouder nu;-).

4 sterren****


bloedband

Bloedband- Blood of eden 2- Julie Kagawa

Uitgelezen op: 15/11/2014

 

Dit 2de boek is weer supergoed! Allie moet haar maker Kanin zien te redden uit de handen van een zeer gevaarlijke vampiermeester. Ze droomt s’nachts van hem, hoe hij wordt gemarteld. Door hun bloedband kan ze zijn spoor volgen en hem vinden. Maar geheel onverwachts komt ze eerst een bloedbroeder tegen. Ze hebben dezelfde maker. Allie heeft met pijn in haar hart Zeke achter gelaten in Eden. Het doet haar nog steeds pijn en ze mist hem. Maar mens en vampier kunnen nooit samen zijn, toch? Ze moet haast maken om Kanin terug te vinden en hem te redden van een vreselijke dood.

Het spoor brengt haar naar New Covington terug. Daar achtervolgd haar verleden haar nog steeds.

Eenmaal daar schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Ze ziet allemaal bloeders lopen. Ze zijn allemaal geïnfecteerd met het Roodlongvirus. Het komt wel erg dichtbij, zeker als je besmet bloed drinkt als vampier zijnde. Iedereen lijkt op zoek te zijn naar de genezing.

Het gaat een race tegen de klok worden. Kan ze haar vampierfamilie redden? En wat is er gebeurt met Stick? En kan Allie het allemaal nog wel aan? Je moet dit verhaal echt lezen. Na de laatste bladzijde, moet je verder met boek 3. Je kunt niet meer wachten. Dat was een aardige cliffhanger! Ik ga snel verder met boek 3! Vlot geschreven, wel hier en daar een spelfoutje. Maar daar lees je zo overheen. Superspannend vanaf de allereerste bladzijde!

5 sterren*****


onsterfelijk

Julie Kagawa – Onsterfelijk

Uitgelezen op: 9/11/2014

Allie heeft een hekel aan vampiers. Vampiers zijn de ergste monsters ter wereld!

Als ze op het randje van de dood staat, krijgt ze de kans…..Sterven of een vampier worden.

Ze komt erachter dat ze helemaal niet dood wil, dus ze besluit een van de monsters te worden die ze zo erg haat. Ze hebben haar alles afgenomen, haar familie, vrienden en haar leven.

Daarna volg je Allie terwijl ze met zichzelf worstelt en probeert het vampier leven te begrijpen.

Ze raakt van haar meester gescheiden en komt helemaal alleen te staan. Totdat ze een groep mensen tegenkomt. Ze besluit te doen alsof ze een mens is en trekt met de mensen samen verder.

Een van de jongens: Zeke, doet iets met haar en zij met hem. Maar het kan niet! Ze is en blijft een monster. Vroeg of laat moet ze bloed drinken om te overleven. Ze komt voor allerlei keuzes te staan. De monsterlijke vampiers die de groep achtervolgen zijn genadeloos. Ze wil deze mensen beschermen wat er ook gebeurt….Maar wat gebeurt er als de mensen erachter komen dat ze een vampier is??????? Echt een gigantisch spannend en meeslepend verhaal. Er zijn ergere dingen dan een vampier worden denk je dan. Er lopen ergere monsters rond in deze wereld, overgenomen door bloedzuigers. Je leeft met haar mee. Ze zeggen dat vampiers geen ziel hebben. Maar met Allie weet ik zeker dat ze een ziel heeft. Ze geeft om mensen, ze beschermd ze en ze probeert zich te beheersen! Ze is niet zo dood als ze denkt dat ze is! 5 sterren*****


poldergruwel_voor

Mark van Dijk- Poldergruwel

Uitgelezen op: 27/10/2014

Een fantasievol jeugdboek! Ik heb er echt van genoten!

Het gaat over 4 vriendinnen, Kim, Inge, Zoë en Esmee. Ze gaan in een tent slapen bij de boerderij van Kim haar ouders. Door enge verhalen te horen en te vertellen slapen ze niet zo vast als normaal.

Als ze dan snachts wat vreemds horen, besluiten ze op onderzoek uit te gaan.

Zo komen ze in Poleeria terecht. Deze wereld draait op fantasie. Er lopen bijvoorbeeld kippen rond wit met rode stippen. Maar ook rood met witte stippen. Alle dieren hebben aparte kleuren.

De dieren hebben alleen een probleem: de Boer en de Boerin zijn gevangen genomen door de Poldergruwel. De Poldergruwel is een gemeen beest en langzamerhand veranderd hij de prachtige wereld Poleeria in een niet zo  gezellige boel. De meiden besluiten de dieren en de Boer en Boerin te gaan helpen. Ze moeten naar het kasteel om de Poldergruwel en zijn enge leger  te verslaan. Er volgt een groot fantasievol avontuur met spannende wendingen! Ook zit er veel humor in, dat kan ik altijd waarderen. Zullen de meiden Poleeria kunnen redden van de Poldergruwel? Dat moet je echt zelf gaan lezen. Ook staan er prachtige tekeningen in! Een echte aanrader. 4 sterren****


crypte

Amanda Stevens – De crypte

Uitgelezen op: 22/10/2014

Amelia restaureert oude begraafplaatsen en kerkhoven. Van kleins af aan voelt ze zich thuis op deze plaatsen. Ze heeft namelijk een gave, die ze liever niet bekend maakt, niemand weet er vanaf behalve haar vader. Ze ziet geesten. Haar vader ziet ze ook. Maar je moet nooit laten merken dat je ze ziet, anders raak je ze niet meer kwijt. Ze doet dat dus al haar hele leven lang.

Op de begraafplaats waar ze aan het werk is, wordt een vers lijk gevonden. Vanaf dat moment wordt ze bij het onderzoek betrokken. Men wil alles weten over de begraafplaats. Ze weet alles van inscripties en symbolen af.  Ze vinden steeds meer vreemde dingen op de begraafplaats. Ondertussen duiken er steeds meer geesten op in haar leven. Ze weet niet of ze het nog wel langer aankan. Rechercheur Devlin is een man die wordt vergezelt door zijn overleden vrouw en dochtertje. Amelia weet dat ze bij hem uit de buurt moet blijven. Maar er is iets wat haar naar hem toetrekt.

Ze verandert in een doelwit voor geesten en de moordenaar. De moordenaar is trouwens echt een gruwelijk meedogenloos iemand. Wat hij met zijn slachtoffers doet…….

Superspannend boek. Ik heb hier echt van genoten. Makkelijk geschreven, origineel en niet weg te leggen! Weer een boek met horror waarvan je gaat rillen. 5 sterren*****


duisterfae

Julie Kagawa – Duistere Fae

Uitgelezen op: 29/9/2014

Ethan en Kenzie zijn nog maar net terug uit Nimmernimmer of de problemen beginnen al weer.

Het eerste probleem is Kenzie’s vader, hij wil Ethan niet meer in de buurt van zijn zieke dochter zien.

Zeker als Kenzie in het ziekenhuis belandt. Hoe kan hij haar uit de wereld van de fae zien te houden?

Dit lijkt al gauw een onmogelijke opgave. De fae weten hun te vinden.

Ethan ziet vreemde fae in de tuin en begint zich zorgen te maken. Is het huis wel beschermd? Is Kenzie wel goed genoeg beschermd nu ze het Zicht ook heeft? Op een avond verschijnt Annwyl op zijn slaapkamer. Ze is verschrikkelijk bang en vraagt hem om hulp. Kierran is verdwenen, ze moeten hem vinden. Ze wil hem nog 1 keer zien. Ze is namelijk aan het vervagen. Dat gebeurt er met Fae als ze verbannen zijn uit Nimmernimmer en in de sterfelijke wereld terecht komen.

Kierran is ondertussen bezig om iets te vinden om het vervagen van Annwyl tegen te gaan.

Hij kan haar niet kwijtraken! Hij gaat door ookal moet hij voor haar sterven. Kierran heeft nog maar 1 doel voor ogen: Annwyl redden. Ze vinden Kierran en dan gaan ze samen verder aan deze Queeste.

Ze komen in allerlei situaties met monsters terecht. Er komen ook weer een aantal oude bekenden in dit verhaal terug……Degene die je het meest verwacht en natuurlijk Ash en Meghan.

Ethan zijn zelfspot is echt humorvol en soms wil je die Macho toch echt te hulp schieten. Je wilt op dat moment, dat je zelf het Zicht hebt. En zeg nou eens zelf, wie wil dat nou niet? Ik zou het prachtig vinden. En misschien ook wel een deal sluiten met een fae om het zicht te krijgen!

Ik heb weer op het puntje van mijn stoel gezeten! Wat een geweldige wereld is de wereld waarin Ethan leeft toch! Stiekem wou ik dat het echt waar was! De wereld komt echt helemaal tot leven op elke bladzijde!

Het eindigt echt met een zeer onverwacht plot…Het laat je achter in een diep zwart gat. Een echte cliffhanger zoals je van Kagawa kunt verwachten. Dus nu maar braaf wachten tot het volgende boek uitkomt! 5 sterren*****

 


 offe

Marieke Frankema – Offer in de mist

Uitgelezen op: 19/9/2014

In Drenthe is er iets magisch aan de hand. Bij de hunebedden gebeuren er wonderen en magie komt tot leven. De witte wieven zijn er volop aanwezig en dansen in het rond. Ze zijn er speciaal voor mensen die verliefd zijn. Ze geven ze hun zegen. Dit verhaal speelt zich af eind jaren 50, vlak na de tweede wereld oorlog. In dit dorpje woont Lisette. Lisette heeft een gave waar maar een paar mensen van op de hoogte zijn..Ze ziet geesten en communiceert met ze. Ze weet nog niet waarom ze nou juist deze gave heeft gekregen. Ze ziet vooral veel geesten van jonge kinderen. Ze komt achter het verhaal van elk kind. Al snel  komt ze erachter dat ze ieder van hen moet helpen. Er is een geest die een band heeft met twee jonge mensen in het dorp. Ze doet wat ze kan. De kinderen helpen haar allemaal om de problemen die het dorp teisteren op te lossen. Ze komt erachter dat de dood absoluut niet het eindstation is. Er is nog zo veel meer!

Je gaat terug naar de steentijd, het verre verleden. Daar volg je een sterke vrouw die Merobe heet.

Je leert waar de hunebedden hun oorsprong vinden in dit prachtige verhaal.

Een Hunebed is magisch! Ze zijn zo groot, mooi en brengen je fantasie tot leven. Wat origineel om een boek te lezen over deze magie. Ik ben weleens in Drenthe geweest en vond die grote stenen altijd mysterieus. Marieke heeft mijn gevoel goed naar boven gebracht. Echt een heel goed boek. En ik hoop inderdaad dat dit verhaal zomaar echt de waarheid zou kunnen zijn. 5 sterren*****


aanval

Clem Martini – Deaanval , kraaienkronieken 1

Uitgelezen op: 7/9/2014

Kallum is de kiezer van de kraaienfamilie. Hij maakt keuzes voor de hele groep, dus hij is de baas.

Elk jaar komen alle kraaien samen in dezelfde boom. Ze gaan daar dan het hele jaar doornemen, zoeken een partner en doen vliegwedstrijden. Het is een samenzijn van een week. Daarna gaan alle kraaien hun eigen weg weer. Het zijn er meer als 1000. Het hele jaar wordt toegevoegd aan de kraaienkronieken. Ze worden vaak lastig gevallen door een rode kat. Kyp besluit hem te plagen. Dat loopt uit in een drama. Er valt een dode. Daarna ondernemen Kyp en andere kraaien  een wraakactie. De rode kat wordt goed toegetakeld en hij verliest een stuk van zijn staart.

De oudere kraaien eisen een straf omdat Kyp zonder met iedereen te overleggen dit ondernomen heeft. Dat mag niet van de kraaienwet. Hij heeft alle kraaien in gevaar gebracht. Er is dus veel onrust in de familie…..Er komt een storm aan met sneeuw en de boom is te gevaarlijk. Nu moeten ze een veilig onderkomen zoeken……Kyp en een paar anderen weten een paar plaatsen. De groep splitst zich in twee-en. Alleen is de ene plaats niet toegankelijk meer. Ze besluiten hulp te zoeken bij de mensen. De andere groep besluit ondergronds te gaan schuilen. Buiten raast de storm verder. Bomen vallen om, vogels vriezen dood. Het is een drama. Maar de rode kat besluit wraak te nemen. Hij sluipt met 4 andere katten de tunnels in. Daar vloeit veel bloed. Zullen alle kraaien het overleven?

Echt een prachtig spannend verhaal over deze mooie vogels. Verteld uit het oogpunt van een kraai.

Dus hoe ze ons mensen zien…..Overal hebben ze namen voor…Auto’s zijn dozen waar rook uit komt….Lantaarnpalen, stokken met licht om paden te verlichten…En savonds  in huis als het licht aan gaat, zeggen ze dat de mensen sterren in huis hebben;-) het is erg grappig om te lezen allemaal. Als je niet van katten houdt, dan zit je wel van Tsjakkkkkaaaaaa! Als je wel van katten houdt….Tja dan weet je dat als ze zo gemeen zijn, dat ze een pak slaag verdienen. En dat verdienen ze hoor. Beetje watership down gevoel af en toe……… 4 sterren!


afrekening

Kelley Armstrong- Afrekening

Uitgelezen op: 5/9/2014

Chloe is ontsnapt. Ze zijn bij Andrew ondergedoken in het bos. Hij heeft daar een huisje.

Al snel komt Chloe erachter dat het allemaal niet is wat het lijkt. Andrew zijn vrienden, zijn ook allemaal oud leden van het Genesis 2 project. Wie is er wel of niet te vertrouwen? Chloe krijgt les van Margareth in het necromancer zijn. Maar alles wat Margareth haar leren wil, kan ze allemaal al.

Het loopt op het kerkhof, waar ze oefenen ook helemaal uit de hand. Doden komen tot leven. Lijken kloppen op het hout, aan de binnenkant van de kist…Of je hoort hun nagels krassen.

De volwassen namen Chloe eerst niet serieus..Nu zijn ze eerder bang voor haar!

Chloe word lastig gevallen door een half-demon. Derek worstelt met zijn weerwolf-drang. Simon voelt zich af en toe buitengesloten van alle avonturen.Tori is echt veel sterker dan ze dacht. Dat komt door de genetische manipulatie. Chloe is daardoor ook enorm sterk voor haar leeftijd.

Chloe,Tori, Simon en Derek proberen de volwassenen zo ver te krijgen dat ze actie gaan ondernemen. Ze moeten Rae en Chloe’s tante gaan bevrijden uit het laboratorium.

Derek en Chloe komen weerwolven tegen onderweg. Er volgt een heftig gevecht. Als ze dan een spoor vinden van verraad besluiten ze weer te vluchten. Ze moeten maken dat ze wegkomen uit het bos, bij Andrew;s huisje. Echt spannend, vlot geschreven ook. Korte hoofdstukken. 5 sterren heerlijk boek!


godinnenoffer

Aimee Carter – Godinnenoffer

Uitgelezen op: 3/9/2014

Kate zit al 9 maanden vast. Calliope laat haar niet gaan. Kate is namelijk zwanger. Calliope wil haar het kind afnemen, als de ultieme wraak. Kate kan er niet veel aan doen. Niemand weet dat ze zwanger is. Ze denken allemaal dat ze op zoek is naar Rhea.

Kronos is er ook, hij werkt met Calliope samen. Hij geeft Kate een keuze…Als ze zijn geliefde wordt, dan mag ze haar zoontje Milo houden. Maar dan gaat hij evengoed oorlog voeren tegen de andere leden van de raad. Want als je dacht dat een god onsterfelijk was, had je het mis. Kronos kan ze allemaal vermoorden, hij heeft ze uiteindelijk geschapen ook. Hij is een van de titanen.

Als ze nee zegt tegen dit voorstel, dan spaart hij ook geen een enkel mens op de aarde. En de leden van de raad, zal hij dan ook allemaal vermoorden.

Al gauw komt Kate erachter waar hij toe instaat is, als het noodlot Athene treft.

Zeus / Walter gaat de oorlog aan, of ze het kunnen winnen? Er is een kleine kans. Walter moet de mensheid beschermen ook al wordt het zijn dood.

Kate wil doen wat het beste is voor Milo. Ze wordt verscheurt door verdriet. Wat moet ze nu toch doen? Henry is uitgeschakeld, zal hij ooit nog wakker worden? Zonder hem kunnen ze niks beginnen.

Ze komt voor het ene drama na het andere te staan. En wie staat er aan haar kant? Ze moet echt gaan bedenken wie ze kan vertrouwen. Er gebeurt veel achter haar rug om! Ze besluit zelf dan maar actie te ondernemen. Ze moet bondgenoten zoeken! Kan ze Milo en Henry redden? En is het nog niet te laat om de mensheid te redden? Kate vindt ook meer uit over haar ouders, dan haar lief is. Ze krijgt echt veel te verduren, je voelt zo met haar mee! Leest lekker snel, spannend van begin tot het einde.


godinnenwraak

Aimee Carter – Godinnenwraak

Uitgelezen op: 31/8/2014

Na een hele lange lente en zomer, keert Kate terug naar Eden. Ze hoopt dat Henry haar op staat te wachten. Maar Henry toont helemaal geen affectie, hij kust haar niet eens welterusten. Kate weet niet of ze het wel zo naar haar zin heeft in de onderwereld. Ze is verliefd op Henry, maar wat voelt hij voor haar? Calliope wil wraak nemen op Kate. Ze sluit een deal met Kronos, een van de Titanen.

Kronos ontvoerd Henry en zijn broers. En als je dacht dat goden zoals Henry (hades) niet dood kunnen gaan, heb je het mis! Kronos kan ze allemaal vermorzelen als hij wilt.

Calliope wil Kronos vrijlaten als hij haar geholpen heeft. Ze heeft een heel sneaky plan bedacht.

Dat word je wel duidelijk! Je begint haar echt te haten! Kate besluit samen met James en Ava op zoek te gaan naar Henry en zijn broers. Ze moeten naar de Tartarus, via de onderwereld . Daar komen ze verschrikkelijke dingen tegen. Elke ziel heeft zijn eigen hiernamaals na de dood. Soms is het mooi en soms is het afschuwelijk! Kate besluit alles op alles te zetten om Henry te redden, ook al weet ze niet zeker of hij van haar houdt. Hij is ook erg afstandelijk…Of hij ook echt van haar houdt moet blijken als Persephone, zijn eerste vrouw moet helpen. Ze is Kate’s zus en ze kunnen elkaar niet uitstaan.

Het is dan ook heel cru dat Persephone de enigste is die Kate kan helpen om Henry te redden.

Het eindigt met een cliffhanger waar je u tegen zegt! Dus ik ga meteen verder in boek 3! 5 sterren*****, Heerlijke taal, leest snel….En je leert er nog wat van ook. Ja ik kan alleen maar zeggen: lezen deze serie! Boek 2 is echt goed!


ontwaken

Kelley Armstrong – Ontwaken

Uitgelezen op: 30/8/2014

Het tweede boek van de Darkest Powers- Trilogie, leest ook lekker vlot!

Chloe wordt vastgehouden, maar met Tori probeert ze te ontsnappen. Samen met Liz ( haar geestvriendin) willen ze echt weg. Ze zijn er namelijk achter gekomen dat ze onderdeel zijn van een experiment op bovennatuurlijken. Ze vrezen voor hun leven als ze blijven. Dus ontsnappen is gelijk aan overleven. Het lukt ze om te ontsnappen en ze vinden Simon en Derek ook weer. Ze moeten blijven rennen en vluchten voor de mensen van het Edison project. Het zorgt voor veel spanning, zeker omdat Chloe haar krachten niet onder controle heeft. Ze is een Necromancer en brengt soms per ongeluk iets doods terug naar zijn/haar dode lichaam. Derek is een weerwolf, Simon een Magiër en Tori een heks. Liz was een sjamaan, haar krachten werken nog steeds nu ze een geest is. Chloe kan namelijk praten met geesten. Alleen weet ze vaak niet wie er echt is of wie er een geest is. Ze komen in lastige situaties terecht terwijl ze proberen te overleven op straat. Er zit maar een ding op. Toch de vader van de 2 jongens gaan zoeken! Hij is spoorloos verdwenen, dus gaan ze op zoek naar een van de beste vrienden van hun vader. Ze worden opgejaagd als wild door de mensen van het project/experiment.  Spannend, leest vlot, beter als het eerste boek! 4,5 sterrren!


harpij

Yougian  deel 1. Het nest van de Harpij – Latoya Meuris

Uitgelezen op 27/8/2014

Yougian is een zeer rustig dorpje, waar bijna nooit iets gebeurt. Totdat op een avond een meisje voor de deur van de Daly’s opduikt. Ze is er slecht aan toe. Ze weet niets meer van haar verleden, alleen dat ze uit de Kristalbergen komt. De Daly’s nemen haar in huis en gaan haar al snel als hun eigen dochter zien. Hun zoon Justin sluit Allyn meteen in zijn hart. Ze worden vrienden.

Justin komt er achter dat Allyn bepaalde krachten heeft, maar hij besluit het geheim te houden.

In het dorp houden ze niet van vreemde dingen. Ze kijken Allyn al zo raar aan. Ze is ook een magisch mooie verschijning. Ze ziet er betoverend uit!  Ze worden beiden vrienden met James, een jongen met zeer rijke ouders. De drie zijn onafscheidelijk. Totdat ze allebei gevoelens voor Allyn krijgen, dat drijft ze uit elkaar. Het dorp krijgt ook nog eens te horen dat een Harpij gesignaleerd is! Een Harpij is een monster wat mensen meedogenloos afslacht en geen genade kent. Ze moeten zich gereed maken. Allyn weet dat de Harpij voor haar komt. Ze hebben een verleden samen, die ze het liefste zou vergeten. Ze weet dus dat ze moet vertrekken, zodat de mensen in het dorp veilig zijn.

Kan het dorp de Harpij verslaan? Dit verhaal moet je echt lezen..Een dikke vette aanrader!*****

Ik vind het karakter van Allyn echt heel goed. Ze is zo sterk en durft van alles. Dat vind ik echt heel bijzonder. Haar doorzettingsvermogen en de gave om het goede te zien in mensen, dieren en monsters! Ze kan niet geloven dat iets door en door slecht kan zijn!

Wat een ontzetten mooi en origineel verhaal! Het is echt een verhaal wat je nog nooit eerder hebt gelezen. Dat vind ik persoonlijk echt heerlijk! En ook een verademing. Vanaf de allereerste bladzijde had het boek mij in zijn macht. Lekker vlot geschreven. Korte hoofdstukken.

Spanning, magie, vriendschap en romantiek zit  volop in dit verhaal. En ook mysterieus, het heeft van alles wat. Je moet toch echt verder lezen om uit te vinden of de Harpij verslagen kan worden! En je wilt weten hoe het Allyn en Justin vergaat. Ik wil ook zeker de volgende boeken over Yougian gaan lezen!


ganymedes

Ganymedes 36, rare boekjes, diverse schrijvers

Uitgelezen op: 26/8/2014

Dit jaar boek bevat heel veel verschillende verhalen. Voor ieder wat wils! Je krijgt onder andere verhalen te horen over allerlei toekomstige scenario’s. Maar ook vreemde verhalen, gedichten en fantasie ontbreken niet! Verhalen die je tot denken aanzetten, of een boodschap hebben.

-Je komt van alles te weten over tante Magna en haar mysterieuze halssnoer.

-Leen weet niet meer of het echt is wat hij ziet? Is het echt zijn overleden vader? Of een paars waas?

– Zelfs goden kiezen een kant! En ze zijn ook nog eens hongerig!

– In een toekomstige wereld is het tonen van emotie strafbaar.

– Vuur en ijs hoeven niet perse vijanden te zijn.

– Een zeer bijzondere triatlon in een postapocalyptisch Brussel.

– Hoe gevaarlijk kan een mysterieuze doos zijn?

– Nedal voert een geheimzinnig experiment van Nikolas Tesla uit.

– Een zeer vreemde boekenbeurs in de toekomst, op de Grote Dag.

-Wat is er in Orsenna aan de hand?

– Reizen in de trein met zeer akelige wezens.

– Hoe een draak roet in het eten gooit op een vergadering.

– Een speurtocht  naar de ijzerman.

– Cowboy Joe leeft in een SF wereld, waar koeien door iets ernstig worden toegetakeld!

– Het heldhaftige verhaal van drakenvrouw Tanree

– Wat de geur van Engelse drop al niet te weeg kan brengen.

– Mina komt erachter wat een stoomvlerk is.

Het ene verhaal leest sneller als de andere. Sommige verhalen vond ik echt uitblinken.

Er zitten zeer grote talenten tussen, waar we ongetwijfeld meer van zullen horen in de toekomst.

Er waren ook verhalen die me niet veel deden, maar het is net wat je het leukste vindt!

Ik denk dat dat voor iedereen verschillend is! Een boek voor ‘s avonds op de bank of als tussendoortje.

Achterin  van alle schrijvers nog een korte biografie, dat vond ik erg leuk!


de-godinnentest

Aimee Carter de godinnentest

Uitgelezen op: 25/8/2014

Kate’s moeder is terminaal ziek. Ze heeft niet lang meer te leven.  Ze wil graag terug naar de plaats waar ze opgegroeid is: Eden. En ze wil dat Kate gelukkig gaat worden, als ze er niet meer is.

Voor Kate is de stap van de grote stad naar zo’n klein dorp een hele grote! Maar natuurlijk doet ze het voor haar moeder. Ze moet daar ook naar school en ze kent er niemand.

Met lood in haar schoenen gaat ze dan ook naar school. Ze krijgt belangstelling van de plaatselijke Football hunk….Zijn vriendinnetje Ava vindt dat maar niks. Kate wordt vrienden met James, een outsider op school. Ava lokt haar in een val. Kate trapt erin. Ava valt, en is dood. Wat er daarna gebeurt is echt iets wat ik niet had verwacht. Ineens heeft Kate met te verliezen dan haar lief is. Ze ontmoet Henry, hij heeft speciale krachten. Want hij kan mensen genezen. Ze doet hem een belofte….De belofte van Persephone. Ze zegt ja, want ze wil Ava ondanks haar krengerige gedrag redden.  Ze zal dus naar Henry’s landgoed moeten gaan. Waar ze elke herfst en winter moet verblijven…..Voor de rest van haar leven… Om het nog moeilijker te maken: Kate is Henry’s laatste kans. Ze moet voor de 7 godinnentesten slagen, als ze dat redt dan kan Henry blijven bestaan. Kate weet in het begin niet eens of ze hem wel leuk vindt. Ondertussen gaat het steeds slechter met haar moeder. Ze is emotioneel zo in de war, dat ze alles doet wat Henry wil…..Maar wil ze het zelf wel echt? Als ze wil vertrekken dan mag dat…De keuzes die ze maakt zijn ook beïnvloedbaar op haar testresultaten. En nog NOOIT heeft iemand het overleefd. Er is iemand die probeert alle kandidaten te vermoorden of buitenspel te zetten. Kate komt er langzaamaan echt achter wat er aan de hand is. En wie kan ze nog vertouwen?Prachtig verhaal. Veel Griekse mythologie en Griekse goden.

Heel origineel en daarom ben ik gewoon helemaal fan van deze serie! Heerlijk om bij weg te dromen.

Ik geef het boek 4 sterren….Ben echt enorm enthousiast over dit originele verhaal. Na Percy Jackson, echt wederom een goed verhaal over Griekse Goden!****


maire

Tisa Pescar -Maire

Uitgelezen op: 24/8/2014

Maire vertrekt uit Australie, nadat ze er ruim tien jaar heeft gewoond.

Ze gaat weer terug naar haar roots en bovenal naar haar broer Pascal. Ze kan bij hem en zijn huisgenoten intrekken. Ze merkt al snel dat ze wel op een andere manier met elkaar omgaan. Het geeft haar het idee van een commune. Maire kan met iedereen goed overweg…Cat is altijd in de weer met kruiden..Haar broer is een kunstenaar en nog geen steek verandert. Eris is een meisje van de zelfde leeftijd als Maire en ze kunnen het meteen goed vinden. Radu is een ander verhaal…Hij bouwt een muur om zich heen. Ze snapt er echt helemaal niets van.Ze weet niet wat ze ermee aanmoet. Ze helpt Cat ook graag met brouwseltjes. Toch voelt ze zich het 5de wiel aan de wagen , 1 keer per maand….Dan trekken ze met zijn viertjes er op uit. Zij is niet uitgenodigd, het is een geheim wat ze niet willen delen. Maar als Maire erachter komt wat dat uitje kan beteken verandert alles. Ze komt erachter dat Radu op zoek is naar een oud manuscript. Daar staat een spreuk in, die hun vloek kan stoppen.

Want als de vloek niet gestopt wordt gaan haar vier huisgenoten er aan onder door!

Leest vlot. Spanning is er genoeg. Kortom een heerlijk boek! Je wilt echt weten wat er nu aan de hand is..En vooral hoe ze dat gaan oplossen…Het plot vond ik ook byzonder, met nadruk op de epiloog. Het beloofd meer. Dat is zeker! 4 sterren****


verlorenprins

Julie Kagawa – De Verloren prins

Uitgelezen op: 18/8/2014

Ethan Chase probeert een normaal leven te leiden. Maar wat hij ook probeert…..Hij kan het feit dat hij magische wezens ziet niet laten verdwijnen. Hij is het broertje van Meghan Chase, de IJzerkoningin van Nimmernimmer. Hij is een heel stuk ouder nu, maar word nog steeds geplaagd door Kobolds, Pixies en andere wezens uit Nimmernimmer. Hij wil ze vergeten. Hij haat ze!

Als hij op zijn nieuwe school arriveert komt hij een halfbloed tegen. Todd is half mens, half poehka.

Todd zit in de problemen en Ethan besluit hem te helpen. Maar dan is Todd ineens spoorloos verdwenen. Hij besluit dat hij hem moet gaan zoeken. Hij is ook nog eens verliefd op een meisje van zijn nieuwe school…..Kenzie. Ze heeft heel veel interesse in hem. Hij snapt niet waarom. Hij kan niet van mensen gaan houden, want dan brengt hij ze in gevaar. Hij probeert haar kwijt te raken. Ze geeft  niet op! Samen gaan ze Todd zoeken. Er volgt een spannende reis door Nimmernimmer, waar hij na al die jaren zijn zus Meghan weer ziet…En die akelige Prins-gemaal Ash. Hij kan Ash niet uitstaan.

Er komt van alles op hun pad. Van grote lintwormen tot bijtende spookfae. Ook duiken er nog meer oude vertrouwde personages van the Iron Fey serie op. Ethan doet aan een bepaalde vechtsport Kali. Het ziet er enorm gevaarlijk uit in mijn ogen. Maar hij moet ook wel. Hij moet zich kunnen verdedigen.  Je komt er achter dat Ethan ook een verleden heeft waar wij niets van wisten…Voor Kenzie net zo. De vriendschap tussen Ash en Puck doet je enorm denken  aan wat Ethan en Kierran hebben.  En ze doen je allebei denken aan Meghan en Ash. Dit verhaal moet je lezen!

Weer een prachtige omschreven fantasy wereld….ik zeg: kom maar op met nog meer Ethan Actie! Ik ben er klaar voor! 5 sterren*****


bezwering ka

Kelley Armstrong – Bezwering

Uitgelezen op: 17/8/2014

Chloe is op het eerste gezicht een normaal meisje van 15 jaar oud. Ze lijkt op school niet enorm op te vallen. Ze is gewoon normaal, denkt ze zelf…….

Totdat ze op een dag op school een enge man ziet. Hij wil dat zij haar helpt, achtervolgd haar door het hele gebouw.  De man verandert in een monster, te gruwelijk om naar te kijken. Ze rent, vlucht en gilt zo hard als ze kan…..Alleen heeft ze 1 probleem….Niemand anders heeft deze man gezien.

Ziet ze geesten? Of word ze gillend gek?

Ze word dus van school gehaald en naar het Lyle house gestuurd. Ze krijgt te horen dat ze schizofreen is. Het is immers een huis voor geestelijk ‘niet in orde’ jongeren. Ze wil het bijna gaan geloven als ze in het huis zelf ook een geest hoort. Ze probeert te doen alsof ze deze gave niet heeft. Want dan mag ze sneller naar huis. Een paar weken maar, toch? Dat is uit te houden!

Maar al snel komt ze erachter dat een aantal andere jongeren ook een gave hebben. Kan ze ze vertrouwen? Er zijn er zeker een paar die ze voor geen meter vertrouwd. Als dan haar kamergenoot en vriendin Liz verdwijnt weet ze zeker dat er iets niet pluis is. Want ze ziet Liz s’nachts op haar kamer verschijnen…..En dat kan maar 1 ding betekenen….Liz is een geest. Door Derek komt ze erachter wat ze nu eigenlijk is. Derek heeft ook zo zijn geheimen. Die heftige koortsaanvallen waar zijn broer Simon niks van mag weten? Waarom zitten Simon en Derek eigenlijk in het huis? Als Chloe ze leert kennen, begrijpt ze er meer mensen zoals haar moeten zijn. Lyle House is niet wat lijkt naar de buiten wereld toe.

Een echte aanrader dus!

Heerlijk boek, korte hoofdstukken genoeg spanning. Ik wil snel verder met boek 2 binnenkort.

4 sterren****


ijzerprins

Julie Kagawa – IJzerprins

Uitgelezen op: 13/8/2014

Boek 4 van The Iron Fey.

In dit verhaal neemt Ash je mee op een Queeste.  Hij wil een ziel krijgen, zodat hij bij Meghan in het IJzerrijk kan wonen. Als hij een Winterfae blijft, zal dat nooit gebeuren. Hij is namelijk als Fae enorm allergisch voor metaal en ijzer. Als hij bij Meghan wil zijn, moet hij een manier vinden om dat mogelijk te maken. Je volgt Ash en Puck naar het Eind van de wereld en dus van NimmerNimmer. Daar wacht het slot  der Beproeving op hem. Als hij alle Proeven doorstaat, kan hij een sterfelijke ziel krijgen. Maar niemand is ooit terug gekeerd uit het slot. Niemand heeft het ooit overleefd. Hij moet eerst een zieneres zien te vinden die de weg weet. Deze zieneres blijkt iemand te zijn die hij maar als te goed kent!

Grimalkin helpt ook weer mee. Alleen dit keer gaat zijn vijand de Grote Boze Wolf ook mee. Hond tegen kat, zorgt voor veel humor en lachmomenten! Ook Ash en Puck groeien weer naar elkaar toe. Ze mopperen wat af, tegen elkaar. Maar je weet dat het een dikke vriendschap is.  Ze komen allerlei gevaren tegen op de weg naar het einde van wereld. Het einde van de wereld is ook prachtig omschreven. Vooral wat zich daar bevindt! Prachtig!Het is spannend van het begin tot het einde.

Een Queeste waarvan je echt hoopt dat hij het gaat halen? Maar wil hij wel echt mens worden? Hij komt er achter in dit boek! Of Ash zijn happily ever after gaat krijgen? Dat moet je echt zelf lezen! Wederom een dikke aanrader…….

Dit boek is vanuit het oogpunt van Ash geschreven. En ik moet zeggen: Dat leest heerlijk.

Je weet nu wat hij voelt. Hoe hij denkt. Wat er in hem omgaat! Heel verfrissend om zijn kijk op het leven mee te krijgen! Puck is en blijft enorm grappig….Deze clown zegt zulke grappige dingen! Af en toe dan schater je het uit van het lachen. Hij is echt heel droog! Maar hij zorgt ook voor meer problemen, met zijn veel te grote mond. Maar hij is wel mijn favoriete karakter uit de serie!

5 sterren…. En de hele serie is 5 sterren….Elk boek is uniek;-) Prachtige serie! Mustread!


ijzerkoningin

Julie Kagawa – De ijzerkoningin

Uitgelezen Op: 4/8/2014

Het allerliefste wil Meghan naar huis. Naar haar moeder, stiefvader  Luke en broertje Ethan. Maar het gaat niet! Dan brengt ze haar familie in gevaar! Ze mag dus de aandacht niet op haar familie vestigen. Dus kan ze nog niet naar huis. Ze is nu wel eindelijk samen met Ash, ze zijn beiden verbannen uit Nimmernimmer. Maar ook in de gewone wereld is ze niet veilig. De valse koning van het IJzerrijk zit haar op de hielen. Hij wil haar kracht hebben. De kracht die zij heeft gekregen toen ze Machina vermoordde.  Dus Happily Ever After is het nog steeds niet. Meghan moet haar krachten onder controle zien te krijgen. Ook moet ze leren vechten met een zwaard. Daar krijgt ze de kans voor. Ook krijgt ze de kans om Paul beter te leren kennen. Dat is haar vader, die verdween toen ze 6 jaar oud was. Dan komt er een boodschapper uit Nimmernimmer. Ze hebben Meghan nodig om de IJzerkoning te verslaan. Zij is de enigste die dat kan doen. IJzer vergiftigd haar niet, omdat ze een halfbloed Fae is. Weer rust het lot van vele levens op haar schouders. En om het nog even erger te maken…..Het lot van de wereld hangt ook van haar af. Hoe moet ze dit nu weer oplossen?

Eerst worden zij: Megan, Ash en Puck uit Nimmernimmer verbannen. En nu moeten ze Nimmernimmer redden? Het geeft dubbele gevoelens. Maar ze moet wel, ze kan deze wereld niet verloren laten gaan. Zij en Ash worden steeds closer. Puck staat er soms tussen in. Zijn hatelijke, maar vaak grappige opmerking naar de Winterprins Ash zijn echt grappig!

Grimalkin duikt weer op, als je hem niet verwacht. De kat heeft veel slimme opmerkingen en blijkt altijd de weg te kunnen vinden. Zijn humor is ook geweldig!

De wezens van het IJzerrijk zijn echt genadeloos slecht…..Maar niet allemaal..Er zijn er ook een aantal die toch echt niet aan de kant van de valse koning staan! Ga dit boek lezen! Volg Meghan, Ash, Puck en Grimalkin in deze Queeste!  Je kunt bijna niet stoppen met lezen!

Weer een prachtig verhaal over liefde, vertrouwen, vriendschap en beloftes. De wereld word zo mooi omschreven dat je het ijzer en de accuzuren zowat kunt ruiken! Het plot vond ik ook zeer verrassend.

Daar ga ik echt niets over verklappen. Het was voor mij een verrassing en ik ben wederom blij dat boek 4 al op me ligt te wachten. Je snakt echt weer….Naar meer! 5 sterren*****


ijzerprinses

De ijzerprinses- Julie Kagawa. Boek 2 van the iron fey serie.

Uitgelezen op: 30/7/2014

Meghan is met Ash meegegaan naar het Winterhof. Sinds ze daar is gunt Ash haar geen blik waardig.

Waarom doet hij toch zo afstandelijk? Ook is hij ronduit gemeen. Meghan begint te denken dat hij haar betoverd heeft om haar zo mee te lokken naar Koningin Mab. Mab is trouwen een ijskoude tante. Ze laat je sidderen van de kou. Meghan voelt zich er ook niet thuis.

Het is er ook niet veilig. De ijzerfae zien een manier om het Winterhof binnen te komen.

De Scepter van de seizoenen word gestolen……Meghan besluit dat het niet langer veilig is om er te blijven en ze zoekt een uitweg. Niemand gelooft haar dat de Ijzerfae het gedaan hebben. Niemand gelooft dat ze bestaan. Mab beschuldigt het Zomerhof. Ze weet zeker dat Koning Oberon de Scepter heeft gestolen. Ze verklaard hem de oorlog. Met de dreiging van een grote strijd besluit Meghan op zoek te gaan naar de Scepter en hem terug te brengen. Puck vergezelt haar weer. Ook duikt Grimaldin de kat weer op. Ze moet later een keuze maken: Gaat ze Ash redden van de ondergang? Of gaat ze de Scepter terug vinden. Wat een keuze zeg! Kiezen tussen de gene waar je het meeste van houdt en de ondergang van de wereld! Nogmaals rust het lot van Nimmernimmer weer op haar schouders. Wat haar keuze is moet je echt zelf gaan lezen. Ik ben echt helemaal dol op deze serie!

De wezens die erin voorkomen zetten je fantasie op scherp. Je kunt je goed voorstellen hoe ze eruit zien. En een aantal wil je ook zeker niet tegenkomen! Ook Ijzerhoef speelt weer een grote rol in dit verhaal. Des te meer moet je toegeven dat paarden (waar ze ook van gemaakt zijn) echt nobele dieren zijn! Meghan komt weer in hele benauwde situaties terecht. Echt een geweldig boek!

Wanneer komen de films? Ik zou hier echt meteen voor naar de bioscoop rennen. Wat een fantasie heeft Julie Kagawa zeg! 5 sterren*****


riona

Femke de Vos – De kronieken van Riona, boek 1

Het eerste deel van de Trilogie: Verraad.

Niahm word in zeer gevaarlijke omstandigheden geboren. Ze zijn op de vlucht voor de Zuiderlingen.

Tijdens die vlucht ziet Niahm haar eerste levenslicht. Ze word meegegeven aan haar min, om vooruit te rijden. Maar de min Keira komt ten val, nadat ze wordt neergeschoten door een pijl. Haar vader neemt de moeilijkste beslissing van zijn leven. Hij rijdt door…….hij kan niet terug….. De Godin heeft hem verteld dat hij niet terug moet gaan als de eerste pijl doel zijn doel raakt.

Ze overleefd de val als pasgeborene baby, maar groeit niet bij haar echte ouders op.

Niahm groeit op bij haar pleegmoeder Rowena, een priesteres van Aine.

18 jaar later komt ze er achter dat ze de dochter van de Keizer blijkt te zijn. Ze is een van de uitverkoren 3 kinderen die het rijk weer  1 zullen maken. De Godin heeft dat gezegt, dus dan is het de waarheid. De Godin liegt niet! Maar hoe moet Niahm dit gaan aanpakken?

Niahm komt in een wereld terecht vol vijanden en gevaren. Zal ze deze profetie van de Godin waar kunnen maken? Kan ze haar vrienden wel vertouwen? Wie kan ze überhaupt vertrouwen?

Het is wel een grote druk zo op je schouders, je moet het maar wel even waarmaken!

Niahm is een heel sterk meisje, ze blijft doorgaan! Aine speelt als een kat met mensen, waarom ze dat doet, daar kom je achter terwijl je verder leest.

Je denkt wel steeds…Waarom? Zijn het stappen naar een groter plan? Of is er een andere bedoeling.

Het zet je wel aan het denken. En dat vind ik ook heerlijk in een boek.

Het rijk Riona word enorm mooi en goed omschreven. Je ziet het helemaal voor je tot leven komen.

Daar hou ik echt van! De spanning word langzaam op gebouwd, maar daarna gaat het steeds iets sneller. En de titel word ook geheel duidelijk.;-) 4 sterren


ijzerkoning

Julie Kagawa – De ijzerkoning

Uitgelezen op: 20/7/2014

Meghan Chase is een buitenbeentje op school. Vlak voor haar 16de verjaardag begint ze vreemde dingen te zien.  Op een dag ziet ze in de bus die ze neemt van school naar huis een ruiter op een paard in de berm staan. Het is net of hij er niet thuis hoort. En hij verdwijnt net zo plotseling als dat hij gekomen is. Het feit dat haar beste vriend Robbie, haar steeds prinses noemt, irriteert haar enorm. Als haar broertje Ethan ineens van een superlief jongetje in een hellekind verandert, beseft ze dat er meer aan de hand is. Robbie blijkt een heel andere persoon te zijn. Zijn echte naam is Puck.

Haar broertje is gekidnapt! Ze besluit te accepteren dat alles uit het verhaal Een midzomernacht weleens echt zou kunnen zijn. Ze volgt Puck naar Nimmernimmer. Haar broertje moet daar ergens zijn. Ze moet hem terug vinden, dat weet ze zeker.

Ze komt in een wereld terecht waar het Zomerrijk recht tegenover het Winterrijk staat. Ze zijn vijanden! Ze ontdekt dat zij ook niet is wie ze dacht dat ze was. Ze leert zichzelf pas echt kennen. Heel veel wezens zijn zo magisch mooi…Maar vele wezens zijn ook gevaarlijk en hebben scherpe tandjes.Ze weet niet meer wie ze wel of niet kan vertrouwen. Ze voelt wel vlinders in haar buik als de Winterprins in de buurt is. Zijn naam is Ash en hij is echt enorm knap.

Je volgt Meghan door deze prachtige wereld met magische wezens. Het ene wezen is nog afschrikwekkender als de andere! Maar ook zijn er schepsels met een goed hart.

Ze moet heel wat gevaren ontwijken en ontvluchten. Het is overleven of sterven. Ze heeft ook een gezonde dosis zelfspot, waar je echt af en toe enorm om moet lachen.  De wereld van de elfen is gewoon prachtig, de ene kant is warm, de andere koud. Maar elk gebied heeft zijn eigen charme. Behalve het gebied van de IJzerkoning, daar krijg je geheid de kriebels van! Ik wel in ieder geval!

Dit boek is een echte aanrader als je van fantasy houdt! Het leest als een trein! Goede taal, niet te lange hoofdstukken. De cover vind ik ook erg mooi. Elk hoofdstuk begint met een mooie versiering bij de titel. Ook dat vind ik heel verfrissend!Het word allemaal prachtig omschreven, ik heb er echt enorm van genoten. Wat een prachtig boek! Ik heb in tijden geen 5 sterren boek gelezen. Maar dit is er 1 van 5 sterren. Ik kan niet wachten tot ik deel 2 in mijn handen heb!


tataneh

Evi Verhasselt- De tranen van Tataneh

Uitgelezen op: 17/7/2014

Ik heb echt enorm genoten van dit boek!

Tataneh’s vader schept nieuwe werelden. Ze is enorm geïnteresseerd en van haar vader mag ze zelf een wereld scheppen in de wereldkamer. De wereldkamer is een soort Heelal in een kamer. Maar haar broer is enorm jaloers omdat zij zoveel aandacht krijgt. Dus gooit hij een heleboel draken haar wereld op. Tataneh is enorm overstuur en ze moet huilen. Haar moeder besluit in te grijpen en zorgt ervoor dat de draken een 1000 jaar zullen slapen. De wereld die Tataneh, Aedon noemt, krijgt zo de kans om te evolueren en ze voorkomt dat de wereld in een duistere planeet verandert.

Duizend jaar later begint het verhaal van de draken.

De wezens die Tataneh gemaakt heeft worden prachtig omschreven. Bijvoorbeeld de Elfen. Isryon is een elf en hij is blind. Toch is hij de favoriete huurmoordenaar van Abromar. Abromar heeft samen met zijn hofmagier Gatorro de draken weer tot leven gewekt.  Dit zijn geen tamme draken, maar hele gemene dieren.  Ze worden in bedwang gehouden met de Bloedsteen.

Heel Aedon wordt overspoelt door draken. De woestijn mensen hebben te maken met zanddraken. De monniken van de tempel der zuchten met luchtdraken. De Mirrin met waterdraken…En alle andere landen met vuurdraken, die alles platbranden als ze zich niet aansluiten bij Abromar.

Abromar wil zijn toekomstige bruid terug Sarafina, dus stuurt hij Isryon op pad om haar te vinden.

Sarafina is weggelopen, ze wil niet met hem trouwen.

Er zijn veel hoofdpersonen in dit boek, maar het went snel. En ze zijn allemaal met elkaar verbonden op een of andere manier. De Mirrin Neryan, de trol Hammok, de monnik Ituko, de zieneres, de oud magister Illis, de drakendoodster Celie, prins Thanator,de woestijnmensen….En mijn favoriet….Aggie de eekhoorn. Daar heb ik enorm veel om gelachen, wat een kereltje!

Wat de echte tranen van Tataneh zijn, word je in de  loop van het verhaal wel duidelijk.

Al deze personen spelen een belangrijke rol. Ze komen in een oorlog tegen de draken terecht. Wie zal het overleven? Spannend van het begin tot het einde.

Er zit veel humor in dit verhaal, magie en heel veel spanning. De wereld word zo mooi beschreven dat je het voor je ziet.  En je leeft mee met de personages. Je kunt wel merken dat de auteur Vlaams is. Zo nu en dan zie je echt een Vlaamse zin of uitspraak staan.  Het is echt een boek wat ik weleens verfilmd zou willen zien worden. Omdat ik de wezens uit het verhaal prachtig vind. Vooral de draken lijken me prachtig…Ookal zijn ze heel gemeen……..Een draak hoort ook niet poeslief te zijn vind ik. Het zit in hun bloed om gemeen te zijn…Tenzij ze getemd kunnen worden.

Aedon lijkt me een prachtige planeet.

Als je van Lord of the Rings houdt….Dan vind je dit boek ook heel erg goed! Veel helden net zoals in middenaarde;-)4 sterren**** 


wonderdiertejs

Wonderdieren – Adam Jay Epstein & Andrew Jacobson

Uitgelezen op: 4/7/2014

Aldwyn is een zwerfkat. Hij probeert te overleven. De jager Grimslade maakt hem zijn leven zuur. Alleen maar omdat hij een visje steelt van de slager! Aldwyn word opgejaagd en komt in een vreemd deel van de stad terecht; De wonderdierenwinkel. Daar kruipt hij in een van de lege kooien en doet alsof hij er thuis hoort. Net op ndat moment komt tovenaarsleerling Jack zijn wonderdier uitkiezen. Natuurlijk kiest hij Aldwyn, want Aldwyn komt volgens de winkeleigenaar uit een gebied waar telekinetische katten voorkomen. En Aldwyn is er een, zegt de man!

Aldwyn gaat met Jack mee naar huis, ookal heeft hij geen toverkrachten, hij probeert het geheim te houden. Voor Jack en de andere leerlingen en hun wonderdieren. Hij kan wel met Jack praten, wat heel byzonder is. Dan worden Jack en de andere 2 leerlingen ontvoerd door de koningin. Ze wil voorkomen dat er een profetie uitkomt en wil ze dus vermoorden. Aldwyn doet er samen met zijn wonderdier vriendjes alles aan om ze terug te halen en ze te redden van de boze koningin.

Kan hij het geheim houden dat hij helemaal geen krachten bezit? Voor hij het weet stort hij zich in een spannend avontuur….Met draken, grottrollen en heel veel bijzondere wezens. Zijn vrienden zijn Skylar, een Vlaamse gaai. Ze is een wonderdier die heel goed illusies kan oproepen. Gilbert is een boomkikker en hij ziet voorspellingen in een poel. Zijn voorspelling brengt ze naar een heks…een heks met een heel geheimzinnig wapen: een Octopan! Dit is nog maar het begin van dit supermooi omschreven fantasy boek. Ik vond het echt een heel leuk boek. Ookal is het voor tieners of kinderen.


sprankels

Marieke Frankema – Sprankels

uitgelezen op : 30/6/2014

Elk sprankeltje in deze verhalenbundel geeft je een andere vorm van hoop of inspiratie.

Met in het ene verhaal fantasy, het andere verhaal magie…je kunt er mee griezelen, maar ook word je tot nadenken aangezet. Een heerlijk boek dus. Elk verhaal is een boek op zich, het zet je fantasie aan het denken. Je ziet het echt voor je ogen gebeuren. Heel beeldend geschreven!

Mijn favoriete verhalen zijn uit dit boek:

Te mooi om waar te zijn;-)

Miron is een alchemist en hij is oerlelijk! De vrouwen rennen voor hem weg, zodra ze zijn gezicht zien. Met behulp van een beetje magie van een vriendin van hem, gaat er een wereld voor hem open. Maar…..Kun je wel magie gebruiken ten behoeve van je eigen geluk? Dat is het spreekwoordelijke ‘draakje’ onder het gras in dit verhaal.

Weg binnendoor

Brengt je tom-tom je altijd naar de juiste bestemming? Deze weg tussendoor geeft mij de kriebels.

Deed me enorm denken aan de film ‘Fallen’. Ik kon dan ook de titelsong niet meer uit mijn hoofd krijgen. Time is on your side, oh yes it is;-) Je neemt na dit verhaal niet zomaar meer een weg binnendoor.

De andere verhalen zijn weer totaal anders, maar ook erg goed!

Totaal 12 verhalen. De volgende vragen kun je misschien beantwoorden na het lezen;-)

*Kunnen engelen dromen laten uitkomen?

*De magische krachten van hunebedden. Vorige levens die met een levend persoon verbonden worden. Een kinderwens die misschien gaat uitkomen?

*Mysterieuze engelen…Of zal ik ze vampiers noemen? Hoe dan ook, ze hebben scherpe tanden!

*Een man word verraden door een vrouw?! Maar wie komt er nu echt bedrogen uit?

*Op een school worden meerdere oud-leerlingen uit een gezamenlijke klas vermoord. Wie zit erachter?

*Stel je eens voor je leeft in een prachtige onderwaterwereld. Je voelt je er goed, je hebt een gezin en je bent gelukkig. Maar je hebt herinneringen die niet van jou kunnen zijn. Maar het voelt wel alsof ze over jou gaan. Het geeft een vertrouwd gevoel. Is dit een droom die werkelijkheid is geworden, of is het iets heel anders?

*De kracht van een vlinder. De kracht van een moeder. De kracht van de menselijke geest. Wat is er echt en wat niet? Lees het en bepaal het zelf;-)

*Wat gebeurt er als je achtervoglt wordt door een kraai met een oogbol in zijn snavel? Zul je dan je eigen lot gaan tarten?

*De Napputak, Akiak heeft er alles voor over om zijn koningin Anakusa te beschermen. Is hij opgewassen tegen deze taak? Een napputak is een soort Poolvos, met magie;-)

*De dood is een feit…..Hij komt voor iedereen…Maar wanneer?

Ik heb er echt van genoten. 4 sterren**** ik ben normaal geen lezer van bundels, maar dit boek heeft verhalen precies in mijn straatje. Het is allemaal magisch, fantasievol… En al die sprankeltjes!


alchemist

Richelle Mead- De alchemisten 1, bloedverwanten

uitgelezen op: 28/6/2014

Iedereen die de serie Academicus Vampyrus heeft gelezen…Weet wie Sidney is. Ze is een alchemist en ruipt de troep op van de Moroi en Strigoi. Ze word ingezet om Jill mastrano te beschermen. Het halfzusje van Lissa Dragomir, de vampier koningin. Er is al een moordaanslag op Jill geweest. Adrian heeft het voorkomen. Ze doen allemaal een beetje vaag over wat er nu echt gebeurt is. Als ze Jill vermoorden, heeft Lissa geen recht meer op de troon. Want er moet altijd 1 familielid in leven blijven. Rose Hathaway komt ook nog even voorbij en ook Dimitri Belikov. De hoofdpersonages van de V.A serie. Ze besluiten Jill onder te brengen op een mensenschool. Eddie gaat mee als haar hoeder. Sydney word Jill’s kamergenoot. Adrian ivaskov speelt de oudere broer van hun alle drie. Adrian is nog steeds zichzelf ookal probeert hij over Rose heen te komen. Hij blijft grappige en vooral scherpe opmerkingen maken. Sydney voelt zich in eerste instantie helemaal niet goed tussen mensen. Ze heeft nog nooit op een school gezeten, ze studeerde thuis. Toch maakt ze snel vrienden, Jill absoluut niet. Arme Jill! Ze voelt zich niet thuis in de woestijn. Haar element is water. Dus ze raakt al snel uitgeblust. Of heeft dit andere redenen? Sydney raakt in de ban van vreemde tatoeages op school. Mensen nemen ze, omdat ze zich gelukkiger voelen of er sterker door worden. Ze besluit op onderzoek uit te gaan. Voor ze het weet zit ze in een diep avontuur. Ook worden er vreemde moorden gepleegd. Meisjes worden zo goed als leeg gezogen en hun keel word door gesneden. Een man in het bijzonder denkt dat er een menselijke vampierjager actief is. Dus Sydney heeft een heleboel aan haar hoofd. Slagen ze erin, met hun team om Jill veilig te houden? Aanrader dit boek. Ik verklap absoluut niet veel. Het plot en alles wat eromheen gebeurt moet je zelf uitvinden. Vind het een heerlijk idee om vanuit sydneys oogpunt te lezen. Ik hoop dat dit ook 6 delen worden! LOL


dodenrit

Maggie Stiefvater – Dodenrit

Uitgelezen op: 19/5/2014

Puck (kate) Connolly woont op het eiland Thisby. Er is iets bijzonders met dat eiland.

Er komen waterpaarden voor aan de kust. Prachtige magische wezen op 4 benen, die uit de zee komen…Als ze honger hebben. Het zijn namelijk roofdieren met hele scherpe tanden.

Ze eten graag mensen en alles wat bloederig is.

Elk jaar vindt de Scorpiorace plaats op het eiland. Dan racen ruiters op deze Capall Uisce over het strand. Wie als eerste de finish bereikt wint een grote geldprijs…ALS je de finish bereikt! Er vallen gewonden en doden. Deze paarden zijn niet te vertrouwen of te stoppen. De zee roept ze, ze willen terug. Helemaal temmen, dat lukt gewoon niet. Je moet altijd op je hoede blijven.

Puck Besluit om geldredenen mee te doen met haar eigen paard Duif. Ze is is geen waterpaard, maar een gewone pony! Ze is de eerste vrouw ooit die meerijdt en krijgt veel over haar heen.

Sean kendrick doet ook mee, viervoudig winnaar van de race. Zijn waterpaard Corr is een prachtig dier! Sean en Puck komen elkaar steeds tegen overal. Ze raken bevriend. Sean heeft zo zijn eigen problemen, hij moet winnen als hij Corr wilt houden. Een prachtig origineel verhaal, met spanning en een vleugje romantiek, 4 sterren!


de meester

Guillermo Del toro & Chuck Hogan- De Meester 1

Uitgelezen op: 17/5/2014

Er gebeurt iets vreemds op het vliegveld JFK. Een boeing 777 is aan het landen en ineens is de communicatie weg……Radiostilte……. Het vliegtuig is veilig aan de grond gekomen. Toch klopt er iets niet! Het is muisstil. Alle rolluikjes zitten dicht……..

Als Eph Goodweather met zijn team van het CDC het vliegtuig binnen gaat, schrikken ze!

Alle passagiers zijn dood, maar hoe?  Dat proberen ze te weten te komen.

Als met hun onderzoek bezig zijn vinden ze toch nog 4 overlevenden, zij gaan meteen in quarantaine.

Het blijkt om een virus te gaan, maar geen een zoals wij het kennen…….

Ze vinden een vreemde kist aan boord, gevuld met aarde..Nu zie ik je meteen al denken……

De lijken hebben geen rood bloed meer, maar witte blubberige massa in hun aderen.

Op een gegeven moment verdwijnen alle 199 doden uit de mortuaria in de stad. Ze worden overal gespot, naakt, wandelend en met een vreemde blik in hun ogen… Het einde van de mensheid is nabij, want de manier waarop deze wezens zich voeden is gruwelijk en razendsnel!

Voor de mensen die van horror houden echt een aanrader. Kreeg van mij 4 sterren. Het is heel origineel. Het eerste van een trilogie. Je word in het boek gezogen..wat een enorme leuke uitspraak is omtrent het thema van dit boek…De Meester is dus de baas, en hij wil de mensheid vernietigen!

Eph en zijn team doen hun best om dit te voorkomen…. Hij word vergezeld door Nora, zijn collega, een oude joodse man en een rattenvanger;-) Een echte aanrader dit boek..ik verklap niets meer, lezen dus!


pepper

Pepper Kay- Drakenbloed

Uitgelezen op: 12/5/2014

Tessa werkt als archeologe bij een opgraving in de piramide van Cheops.

Ze is bezig met een kleine ruimte, die pas is ontdekt…..Ze vind er een sluitsteen!

Als ze de boel afdekt met plastic en rustig naar haar tent terug gaat, komen er grafrovers de piramide in! Als ze dan gaat kijken wat de schade is, ziet ze dat de sluitsteen verschoven is.

Er is een trap zichtbaar. Amut ( de leidinggevende) laat haar afdalen, omdat ze de kleinste is en het erg krap is beneden. Amut en Jack houden haar in de gaten via een microfoontje en camera.

Ze komt in een krap gangenstelsel terecht. Ineens heeft ze geen contact meer met Jack en Amut.

Er verschijnt een zuil met hiërogliefen voor haar. Klopt dat wel???Een draak tussen de hiërogliefen? De draak lijkt tot leven te komen. Ook ziet ze een vrouw. Ze word gesneden en de draak laat haar bloed in de snee vallen. Haar lichaam staat in vuur en vlam , van het magische bloed.

Tessa voelt zichzelf wegglijden. En dan word alles zwart…………………………………………….

Tessa word wakker in een wereld en is er vast van overtuigd dat ze droomt!

Als ze de gang uitloopt, komt ze uit op een rotsplateau…..waar is ze in hemelsnaam? De piramide is weg. Jack en Amut reageren niet meer…… Ze is uren aan het dwalen, in deze nieuwe wereld.

Ineens grijpt iemand haar vast. Het is Lennert. Hij neemt haar mee naar huis en verteld haar waar ze is…Ze is in Medinie. Het is een prachtige wereld, en het heeft magie!

Ergens diep in een grot word Skeira wakker, een draak. Ze gaat op zoek naar haar bloedzuster.

Tessa komt erachter wie ze werkelijk is. Ze ontdekt  wie haar echte ouders zijn.

Nadia, Lennert, Skeira en Paolo helpen haar op haar Queeste. Ze staan tegenover een gigantische sterke magiër Tarnak. Hij probeert een heel oud kwaad terug te halen: De Meester.

Kunnen ze De Meester stoppen? Kunnen ze hem ontkomen? Hun reis gaat door Medinie, langs grotten, odergrondse nederzettingen en plaatsen zoals het Bastion.

En waarom duikt toch steeds die wolf op? Wie is die wolf? Waar komt hij vandaan?

Het is een prachtig omschreven verhaal. De wereld zie je voor je ogen werkelijkheid worden. De magische wezens die er in voorkomen zijn prachtig! Het verhaal is van het begin tot het einde een spannend avontuur! Laat je meenemen door Skeira of Tessa in deze fantasiewereld. Stiekem hoop je dat deze wereld echt is. Door dit boek te lezen ben je echt even in die wereld. Het boek leest vlot door en voor je het weet ben je bij het einde. Het einde laat me in een roes achter. Nu rest mij nog een vraag? Komt er een vervolg Pepper Kay? Ik hoop van wel! De avonturen van Tessa en Skeira, zijn gewoon vol avontuur en ik hoop echt op meer;-) Pure fantasy waar ik zoveel van hou! 5 sterren*****


boekzondernaam

Anoniem – Boek zonder naam

Uitgelezen op: 8/5/2014

In Santa Mondega (usa) is niets wat het lijkt!

The massamoordenaar * the Bourbon Kid* heeft 5 jaar geleden bijna het hele dorp uitgemoord. Vooral in de bar Topiaca is het niet veilig. Al het gespuis komt daar over de vloer. Iedereen is opzoek naar een steen, Het Oog van de Maan.

De kogels en de schuttingtaal vliegen je om de oren. Je hebt het gevoel dat je in het het verhaal meespeelt. 2 monniken, een Elvis look-a-like, een Barman die Sanchez heet en de baas van de plaatselijke onderwereld, El Santino willen allemaal de steen bemachtigen. De steen heeft magische krachten en kan het dorp voor eeuwig in duisternis hullen. Wie heeft daar nu baat bij? Blijkbaar iedereen….Er gebeuren bovennatuurlijke dingen in Santa Mondega. Er zijn bovennatuurlijke wezens of moet ik zeggen ondode wezens? Er word een bloedbad aangericht. Mensen worden aan stukken gescheurd terug gevonden! Je weet het nooit zeker wie je voor je hebt en wie je kunt vertrouwen. De Bourbon Kid comes back to town, na 5 zwijgzame jaren en alles begint weer van voor afaan!

Wat het Boek Zonder naam is, daar kom je vrij laat in het boek pas achter.

Ik kan je wel zeggen…Wie dat boek durft te lezen ( schrijver onbekend) gaat binnen de kortste keren naar de hemel (of de hel, in vele gevallen…Of word nog ondoder in andere gevallen). Een thriller wat ook een beetje doet denken aan een western af en toe….. Omdat de kogels je echt om de oren vliegen! Veel humor en ook fantasy..Santa Mondega is een vreemd dorp, mensen kleden zich vreemd..En vele bewoners zijn alleen in het sociale leven te vinden als het al donker is! Gaf mij ook een From Dusk till dawn gevoel..Daarom denk ik te weten wie de schrijver van dit boek is…Maar zullen we het ooit weten?

Spannend van af het eerste hoofdstuk, wel even wennen aan het taalgebruik en aan alle personages….Maar daarna word je meegenomen in een zinderde vaart….niet vergeten adem te halen hoor! Knettergek af en toe. Het plot is helemaal verassend! Dat had ik niet zien aankomen…..  En echt een pageturner. DURF JIJ DIT BOEK TE LEZEN?????ik daag je uit!


heksenjacht

Brad Winning – Heksen jacht

Uitgelezen op: 23/3/2014

Wat een heerlijk boek! Hiu warg heeft mij vanaf de eerste blz in zijn macht. Hij is een neyfalym een enorm sterk wezen. Mensen zien neyfalym als monsters. Warg gaat samen met zijn mannen op heksenjacht. Hij vermoord de heks, maar Vind een Klein meisje in een koets. Ayslyne heet ze. Ze is heel jong, maar doet en zegt dingen die nogal vreemd zijn. Hij sluit het meisje in zijn hart.. Warg gaat voor zyn broodheer iemand in het geheim naar een klooster escorteren. Hij weet niet wie hij escorteert, dat moet ook geheim blijven.Vanaf DAT moment begint een nog groter avontuur! Magie, heksen, necromancie, liefde, verlies,zwaargevechten en verraad. Het is spannend van het begin tot het eind. leest heerlijk weg en er zit veel humor in. Ik hoop op nog meer verhalen van warg:-) Alex de Jong een echte aanrader.smile emoticon pure fantasy:-)


 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s