Recensies Horror / Urban / Suspense

Alle deze boeken kun je vanaf heden vinden via de zoekknop. Tik daar het genre in dat je zoekt of de titel/ auteur en je komt er snel terecht.


Hier staan  boeken in dit genre.

20181028_132503647888515711838256.jpg

Oh… Wat keek ik uit naar dit boek! Er zijn te weinig boeken in dit genre… Ik heb intens genoten van elke bladzijde!

Dit boek speelt zich af op en rondom een begraafplaats. Het is er niet zo doods, als je zou verwachten. Er wonen opgestanen en er zijn ook vaak Heinen te vinden. Zij houden de doden, opgestanen en zielen in de gaten en helpen ze als het nodig is. Elke begraafplaats heeft een Grafmeester. De opgestanen kiezen hem, niemand anders kan dat doen. Deze vacature is nog niet bezet.

Destiel en zijn tweelingbroer Domien wonen vlakbij de begraafplaats. Hun moeder werkt in de uitvaartbranche. Alleen met Destiel is er iets vreemds aan de hand. Zijn lichaam doet raar en hij ziet dingen gebeuren die onmogelijk waar kunnen zijn. Hij realiseert zich dan nog niet dat leven op het punt staat om voorgoed te veranderen.

Op een dag loopt Destiel een opgestane tegen het lijf. Het is Ramon, hij neemt Destiel mee naar zijn wereld. Destiel wil er niets mee te maken hebben. Maar hij is toch ook wel erg nieuwsgierig. Er gaat een hele wereld voor hem open. Destiel is geen doorsnee jongen, hij is dol op dansen en geeft dansles op een dansschool.

Helaas is zelfs de dood niet veilig! Wat volgt is een spannend verhaal. Vol met Grafhumor en zeer originele gebeurtenissen.

Het leest zo snel, dat je het boek niet meer weg kunt leggen. Je moet weten hoe het afloopt. Een echte pageturner, die je niet meer los laat.

Beeldend geschreven, dus je voelt de hele sfeer. De angst kruipt steeds dichterbij tijdens het lezen.

Het is een topic waar veel mensen niet graag over nadenken. Dat maakt het ook weer origineel en de cover is echt zo mooi!

Ik vind Ramon ook echt geweldig. Als je het dan over bookcrushes wilt hebben. Hij is er een. Een zombie. (Oh nee, die benaming vindt hij niet zo fijn). Opgestane! Dat ze dus hun menselijkheid behouden vind ik prachtig. Waarom moeten ze altijd mensen aan stukken scheuren? In dit verhaal zijn er een ander soort Jagers… En die wil je niet tegenkomen.

En Emily heeft ook mijn hart gestolen. Ik hoop ook stiekem dat het leven na de dood er echt zo uit ziet. Het is het verschil tussen de kou die ik verwacht bij de dood en de warmte in dit verhaal, dat me zo pakt. Top gedaan!

Het zet je ook aan het denken. Wat gebeurt er met je als je sterft? Is er helemaal niets meer of leef je ergens anders verder? Verander je in een geest? Of kom je terecht in de wereld van de opgestanen?

Het boek is uit voordat je het weet. Ik snak naar meer! Ik hoop echt op meer van dit soort boeken in de toekomst. Ik hou er echt heeeeel erg van.

*we want more* 5 dikke sterren*****

 

 

————–

2018-02-26 15.58.25.png

Amanda Stevens -De ontwaakten

Boek 6 alweer in deze prachtige serie.

In dit boek krijgt Amelia weer een nieuwe klus. Ze gaat een bijna vergeten begraafplaats restaureren. Deze begraafplaats is er een waar de rijke mensen hun geheimen begraven. Er gebeuren meteen al vreemde dingen. Dode vogels en ze ziet een geest van een tienermeisje bij een naamloos graf staan. Het graf ornament is een wiegje met een foto van een klein kind van twee jaar. Wat heeft dat meisje met dat graf te maken? Amelia zou niet willen helpen, maar deze geest geeft niet op. Ze moet weten waarom dit meisje om genade vraagt. Het komt allemaal dichterbij dan ze zou wíllen. Zelfs haar veilige haven, begint barsten te krijgen. John Devlin laat haar ook maar niet los. Wat heeft hij met dit alles te maken? En waarom duikt hij steeds weer op? Wie is er lid van de gevaarlijkste groep mensen, die jacht maken op mensen met een bijzondere gave? Krijgt Amelia ooit de kans om de deur naar de geestenwereld voorgoed te sluiten? Ze hoopt van wel. Als lezer gun je haar dat ook echt.

Het einde voelt aan als een afsluitend deel. Maar het laat ook weer ruimte over voor een nieuw begin. Dit vind ik echt heel knap gedaan. De dood is ook vaak een nieuw begin bij tarotkaarten. Dat is een mooie vergelijking voor het einde van boek 6. Ik Hoop zo dat er nog meer komen. Ik ben verslaafd aan deze serie. Dit boek krijgt ook weer 5*****.

De emoties lopen hoog op in dit boek. Ik moest een traantje wegpinken af en toe. De horror is ook goed aanwezig. Bijvoorbeeld die begraafplaats. Naamloze graven.. op een graf staat bijvoorbeeld : stil….. wek haar niet. De sfeer is griezelig en lokt je om verder te lezen. De tekst achterop het boek: slaap kindje slaap, past ook heel goed bij het verhaal. Het is in het begin minder spannend dan je gewend bent. Dit boek bouwt stapje voor stapje op. Een einde dat ik niet zag aankomen, maar wel een waar ik vrede mee heb. Maar ik snak ook naar méér! Dubbel gevoel dus!

—————-

2018-02-20 20.34.01.png

Amanda Stevens – Rusteloze Zielen

Amelia neemt een restauratieklus aan op het seven gates cemetary. Daar kan ze min alle rust bijkomen en proberen haar verdriet te verwerken. Maar al snel komt ze erachter dat de geesten haar niet met rust laten. Ze voelt een enorme drang op deze begraafplaats. Ze schrikt enorm als ze een verscholen deel van de begraafplaats op stapt. Er zijn meerdere graven, allemaal hebben ze een lijkenkluis. Dit is een oud gebruik tegen grafrovers. Maar als ze wat beter bekijkt, ziet ze een arm uit het graf steken. Vanaf dat moment is het gedaan met de rust. Hoe is deze vrouw om het leven gebracht en wie is ze? De tatoeage op haar arm: memento mori geeft haar de kriebels.
Amelia is ook verrast als er een rechercheur opduikt, die hetzelfde geheim met zich mee lijkt te dragen: geesten zien. Duistere krachten liggen op de loer. Kan Amelia zich uit deze situatie redden? Kan ze de geestenwereld de rug toe keren? Ze staat er helemaal alleen voor, want wie kan ze nog vertrouwen in dit complot?

Het leest als een trein. Als lezer wordt je ook steeds op het verkeerde been gezet. Het zit weer ijzersterk in elkaar. Super spannend en heerlijke horror is de perfecte mix. Een echte pageturner . Heerlijk genieten. Je zit op het puntje van je stoel.

Ik krijg maar niet genoeg van deze serie. Dit is inmiddels alweer boek 5. Van mij mag het nog eeuwen doorgaan. Ik geef het boek wederom 5*****.

—–

2018-02-20 20.34.31.png

Amanda Stevens – De verschijning

Boek 4 van deze heerlijke serie.

Amelia restaureert begraafplaatsen. Dat is op zich nog niet zo heel vreemd… Maar: ze ziet ook geesten. Ze zijn altijd aanwezig, zeker als het schemerig begint te worden…. Dan zorgt ze het liefste, dat ze thuis is. Of op gewijde grond. Ze wil liever niet lastig gevallen worden door geesten.

Er verschijnt een geest voor haar met een wel heel bijzondere cryptische boodschap, over sleutels. Ze vraagt zich af of het iets met haar nieuwe restauratie klus heeft te maken.

Ze vindt een oude stereogram in haar kelder. Daar staat iemand op, waar ze kippenvel van krijgt. Ze moet achterhalen wie het is! Haar geliefde Jon Devlin helpt haar een handje, hij is rechercheur. Deze hele zaak komt alleen veel te dichtbij………

De begraafplaats is een duistere plek. Er liggen allemaal slachtoffers begraven van zelfmoord. Ze waren allemaal lid van een commune. De hele plaats voelt verkeerd, dat krijg je als lezer goed mee, door de beeldende manier van schrijven.

Iemand probeert haar onderzoek te dwarsbomen, maar wie dat is blijft nagelbijtend spannend. Ik zat echt op het puntje van mijn stoel. Een echte pageturner!

Vlot geschreven, je vliegt Er doorheen. Heerlijk griezelen van tijd tot tijd. En het blijft naar meer smaken. Gelukkig is boek 5 en 6 er ook al. Ik lees deze in een soort van marathon. De recensies verschijnen daags na elkaar. Zo zit je helemaal in deze , voor ons onzichtbare wereld.

5*****, ik blijf dit een van de mooiste series vinden. Ik ben fan van de graveyard Queen!

 

————————-

2018-01-22 14.19.13.png

 

Dan Crawford gaat naar een speciale school in de zomer. Het is een geweldige kans en een leuk programma. De locatie roept wel wat vragen op : het is een gesticht met een duister verleden. Daar zijn hun slaapkamers gesitueerd, maar zal hij ooit een oog dicht doen?. Al snel maakt hij vrienden : Abby en Jordan. Ze besluiten om snachts op onderzoek uit te gaan. Er schijnt een afgesloten kamer te zijn met allemaal creepy foto’s. vanaf dat moment gebeuren er allemaal vreemde dingen. Spookt het daar? Of is er iets heel anders aan de hand? Dan komt erachter dat er veel geheimen schuilen in de donkere gangen van het gesticht. Hij wil precies weten wat er aan de hand is. Ook gebeuren er een aantal vreselijke dingen met studiegenoten.
Dit boek is spannend, Engelstalig. Maar hij is er ook in het Nederlands. Alleen dit eerste deel van de serie is vertaald.
De creepy foto’s in het boek geven de sfeer nog meer weer. Je kunt de angst voelen en zo nu en dan krijg je de kriebels. Schrijfstijl is vlot. Het is young adult dus leest lekker in het Engels.

Ook is de Engelse versie veel mooier. De cover is licht metallic, dus Als je het in het licht houdt, zorgt dat voor een leuk effect. Het boek krijgt van mij 4****


ssk

Stephen King & Owen King- Schone Slaapsters

uitgelezen op: 12/11/2017

Ik keek al een tijdje uit naar dit boek. Had hoge verwachtingen…En ze zijn allemaal uitgekomen. Wat een topper is dit zeg! Dit is een King als vanouds! Owen King en Stephen King, zijn een geweldig schrijversteam! Ze halen het beste bij elkaar naar boven!

In het slaperige Amerikaanse stadje Dooling worden de bewoners opgeschrikt door een vreemd nieuw Virus. Vrouwen vallen in slaap en worden niet meer wakker! Ze worden omhuld met een soort spinrag. Hun hele lichaam komt in een cocon te zitten. En deze schone slaapsters kun je beter niet storen of wakker maken! Als je dat doet, dan worden ze gewelddadig. De mannen herkennen hun vrouwen niet meer. Het is net alsof ze in de greep van iets zijn. Veel vrouwen proberen zo lang mogelijk wakker te blijven. Ze willen niet in slaap vallen.

Het blijkt al snel een wereldwijd probleem te zijn. De bewoners in Dooling vinden het eng…Want wat is de oorzaak van dit vreemde virus? Is dit het Kwaad of is het toch medisch te verklaren?

Er is een vrouw die gewoon kan slapen (en die ook weer gewoon wakker kan worden) en niet in een cocon terecht komt. Waarom is zij zo bijzonder? En is zij het antwoord op deze hele situatie? De vrouwengevangenis speelt een grote rol in het verhaal. Dokter Norcross doet er alles aan om de vrouwen veilig te houden. Buiten de gevangenis is zijn vrouw de Sheriff. Zij moet het stadje in het gareel proberen te houden. Maar kan ze de slaap nog lang tegenhouden?

De mannen moeten het zien te redden zonder hun vrouwen. Maar wat gebeurt er met de wereld, als alle vrouwen slapen denk je? Mannen met wapens. Mannen die moeten zien te overleven, zonder (hun) vrouwen….Dat kan niet goedkomen. Wie gaat de macht grijpen?

De vrouwen die in slaap vallen, komen terecht in een andere wereld. Een wereld zonder mannen! De vrouwen zien dit als een nieuwe kans. Maar wat moeten ze doen als de vrouwen een voor een beginnen te verdwijnen? En kunnen ze wel zonder (hun) mannen leven? Deze wereld is ook mooi beschreven. Het voelt echt alsof je er zelf ook bent!

Ik vind het een bijzonder goed thema. Want kunnen we wel zonder elkaar? Houden we elkaar niet in evenwicht? Het zet je goed aan het denken!

Deze wereld is Dystopisch en ik zou er niet in terecht willen komen. Het is zo beeldend geschreven, dat je de hele sfeer goed kunt voelen. Het is ene echte pageturner. En daarom is het zo fijn, dat hij zo dik is! Heel veel uurtjes leesplezier in een zeer goed opgebouwde wereld. Het stadje Dooling is levensecht op papier gezet. Bepaalde stukken, kun jezelf zo voor je zien. Voor je het weet loop je over de straten van het stadje of kom je op bezoek in de gevangenis.

Er staan wel een aantal spelfouten in, maar dat kun je zelf heel goed invullen! Want als je in het verhaal zit, kom je er niet meer uit ook. De opbouw gaat stap voor stap. Het is heel mysterieus allemaal. Een griezelige sfeer. En ik hou daar echt van!

De schrijfstijl is prettig, de hoofdstukken hebben weer kleinere hoofdstukken, dus je kunt gerust een stukje lezen en bij het volgende gedeelte weer verder gaan. Wegleggen, kun je bijna niet. Je moet weten wat er aan de hand is. En je zit op het puntje van je stoel, tijdens de actiescenes. En die zijn er genoeg! Soms bloederig. Een vleugje horror hier en daar. Echt spannend! Zoals de oudere boeken van King! Ik kan alleen maar zeggen: KING IS BACK! Dikke 5*****

Ik kan er nog uren over doorpraten…Maar je moet het boek gewoon zelf beleven! Een echte aanrader!

 


Jonathan stroud – Lockwood & co 2 : de fluisterende schedel 

uitgelezen op : 27 /10/2017

Jonathan stroud – Lockwood & co 2: de fluisterende schedel

Lockwood, Lucy en George komen in een vreemde zaak terecht.  Ze graven een vreemd graf op dat volgens hun opdrachtgever voor veel bovennatuurlijke problemen zorgt.  Het blijkt een zeer gevaarlijke geest te zijn. En er ligt een Nog gevaarlijker voorwerp in de kist….. Het voorwerp wordt gestolen. Er is iemand die van deze verwoestende kracht gebruik wil maken.  Kunnen ze deze dader ontmaskeren?

 Dit voorwerp is zo gevaarlijk dat Lockwood en co er alles aan doet om het veilig te stellen. De kracht van het voorwerp is gevaarlijk voor de mensheid.  Bureau Fittes zit ze op de hielen. Zij willen deze zaak ook graag oplossen. Er staat veel op het spel.

Lucy heeft ook nog eens te maken met de schedel van de geestfles. Ze wordt knettergek van hem. Moet ze geloven wat geest zegt? Of liegt hij dat hij barst? Door haar bijzondere gave is zij de enige die hem hoort praten.

super spannend boek, bomvol actie! Ga deze serie  allemaal lezen!  Het is officieel een jeugdboek,  maar leuk voor jong en oud. Als je van Grumor houdt is dit een mega aanrader.  Grumor is de perfecte mix van humor en horror/griezelen.

Van het eerste boek heb ik enorm genoten. Het is wederom een boek vol met humor.  De horror is ook heerlijk. Lekker griezelen. Een keer krijg je als lezer een waarschuwing om niet verder te lezen….. maar dat triggert juist om door te lezen. Je krijgt dan een gruwelijk accurate beschrijving van iets dat in je nachtmerries kan voorkomen.  Maar uitgelegd met humor. Dus het leest best makkelijk weg. Al denk je wel even: Jakkes! De auteur weet je echt vast te pinnen in het verhaal. Beeldend geschreven.  Dikke 5 sterren * * * * *


zh

Sophia Drenth – Zwart Hart

uitgelezen op: 11/9/2017

Dit is een bronvertelling van Bloedwetten. In deze Splinter krijg je te lezen hoe Collignon, zo geworden is. En waarom kiest iemand ervoor om Ath’vacii te worden?

Het begint meteen al spannend. Yan besluit om te ontsnappen van de plantage waar hij slaaf is. Hij gaat op zoek naar de nachtsluipers. Hij wil ook zo’n monster worden, omdat hij wraak wil nemen op de mensen die hem het leven zo moeilijk gemaakt hebben. Op deze manier hoopt hij dat hij zijn familie kan redden en ze hun vrijheid terug kan geven. Maar het gaat niet helemaal volgens plan….

Je leest over zijn innerlijke strijd, maar je voelt ook dat hij aan het veranderen is……… Je voelt de angst van de mensen ook echt. Het gaf mij de kriebels. Erg beeldend geschreven!

Hij weet zeker dat hij het juiste doet, totdat hij zijn familie weer tegenkomt. De twijfel slaat toe, maar het is al te laat???!!!!!

De titel is ook erg goed gekozen. Het gaat je helemaal duidelijk worden. I love that!

Ik vind het enorm leuk om Splinters te lezen. Het zijn korte verhalen, maar altijd spannend en goed in elkaar gezet. Deze is ook weer heerlijk om te lezen. Het geeft weer een ander kijkje op Bloedwetten. Maar ook ga je nadenken over hoe slecht slaven het hadden. Je snapt dat hij een beter leven wil hebben. Je gunt hem dat ook. En als lezer, gun je hem ook zijn wraak. Of hij die ook krijgt, moet je zelf gaan ervaren. Splinters zijn kort maar krachtig. Maar echte aanraders! Ook om kennis te maken met een auteur kun je dat rustig doen. Ze zijn los te lezen.

Ik geef deze splinter 4****

 

 


kille ochtendlicht

Anthonie Holslag- In het kille ochtendlicht

Uitgelezen op: 31/8/2017

Dit is de derde verhalenbundel van Anthonie. Deze (Zwarte Muren en Bloedovergoten Dageraad, komen voor In het kille ochtendlicht) boeken volgen elkaar op, maar wel op een heel bijzonder manier. Dit moet je zelf ervaren! Ik heb hier echt enorm van genoten. De Rillingen liepen echt over mijn rug. Sommige verhalen komen s ’nachts in je dromen terug! Dit is echte horror voor mij. Ik kreeg de kriebels en zo nu en dan wou ik even achter mijn kussen kruipen bij een verhaal. Dit boek is de vertegenwoordiger van de Duisternis, maar ook van mijn grootste angst: De Dood. Het einde. The End. Natuurlijk zijn de verhalen heel divers. Maar die angst die ik voel voor de dood, had mij goed te pakken! Ik ben niet snel bang. Maar wel voor de man met de zeis. Nagelbijtende horror. Ik heb aan een hand weinig nagels meer over! Hij heeft het weer voor elkaar gekregen!

Ik zal de verhalen allemaal in het kort even samenvatten of een zin schrijven die de sfeer beschrijft. Er zit waarschijnlijk voor iedereen iets bij, waar je echt de kriebels van krijgt. Het is zo beeldend op papier gezet, dat je niet – niets kunt voelen of ervaren. Je bent er bij en zit op de eerste rij als lezer! ( en in veel situaties wil je liever, nooit niet terecht komen).

*Een vader die alles overheeft om zijn zoon te beschermen. Maar wat doet hij als zijn zoon, zich tegen hem keert? Zeg nooit tegen je kinderen, dat monsters niet bestaan!

* wat doe je als het zwarte water, je naam roept?

*De dood zit je achterna en wacht op zijn kans!

* Stel je eens voor: Je doet s ’ochtends je ogen open na een heftig feestje en je bent dood?!

*Gevangen zitten in je eigen lichaam, terwijl de dood aan je voeten staat. Luguber en eng verhaal! (dit is stiekem een van mijn favorieten van deze bundel)

* Een Onverzadigbare ‘enge’ Schimmel

* Een alles vernietigende, duistere mist waar je niet aan kunt ontkomen!

* Zaadjes van haat, die langzaam tot bloei komen en hun hoogtepunt beleven in W.O.2

* Wees voorzichtig als je een oud sieraad wilt gaan kopen!

* Pas op voor de man met de zwarte ogen!

* Muggen, monsters en moordenaars.

* Kloosters met een gruwelijk verleden

*Meisjes in rode jasjes vs. dichte dodelijke mist (hier kreeg ik echt een Stephen King gevoel van, top).

* Dystopische wereld: Mensen die gek worden van een geluid en sterven. (Deze is zoooo goed, wow).

* Bang om te slapen, Bang om te dromen. Wat als dromen/ nachtmerries werkelijkheid kunnen worden?

* De meisjes in rode jasjes laten je niet met rust.

* Een kunstwerk dat veel losmaakt bij een trotse vader van een volwassen zoon.

De schrijfstijl is beelden en jaagt je de stuipen op het lijf! Ik wil elke horror liefhebber vragen om de bundels van Anthonie te gaan lezen. Ze zijn echt goed!

Heerlijk genieten. Deze bundel krijgt 5***** van mij. Dik verdiend! Als je mij echt bang kunt krijgen, dan verdien je echt een dikke 10!

 


uitverkorene

Cynthia Fridsma

uitgelezen op: 25/8/2017

 

Sybil Crewes is op zoek naar de Necronomicon: Het boek van de doden. Er zijn meer kapers op de kust en ze probeert het boek als eerste te vinden. Ze wil een eeuwen oude vloek verbreken. Ze is zelf een vampier en jaagt op haar soortgenoten. Ze is niet op haar mondje gevallen en durft bijna alles aan. Maar de Reaper staat haar iedere keer weer in de weg. Ze woont met een aantal leden van haar team in een bijzonder hotel. Sybil is op zoek naar de uitverkorene. Deze persoon kan haar helpen om de vloek stop te zetten.

Richard McKenna is een schrijver. Zijn eerste boek was een groot succes. Hij is stapelgek op de vrouw van zijn uitgever. Maar als haar man er acherkomt is hij zijn leven niet meer zeker. Vanaf dat moment overkomen hem de meest vreemde dingen en komt hij terecht in een wereld die vooralsnog nooit leek te bestaan. Zombies, Vampiers, mensen die hem willen vermoorden of gebruiken. Hij weet niet meer waar hij veilig is en wie hij kan vertrouwen. Hij doet er alles aan, om te overleven.

Dit zijn twee verhaallijnen, die erg goed te volgen zijn. Het leest lekker vlot en voor je het weet zit je in het verhaal en wil je bijna meevechten. Maar wie staat er nu aan de goede kant? Er zijn meer personages. Ik vond vooral Felicity en Catherine erg leuk. Harry is ook bijzonder.

Het is spannend, er zit humor in en ook een vleugje horror. Het is een verhaal dat smaakt naar  meer. Ik hoop dat er nog veel meer verhalen aankomen. Ik heb genoten van de luchtige schrijfstijl en wilde gewoon het boek niet meer wegleggen. Ik moest weten hoe het verder ging.

En ik vond het keigaaf dat er zombies in het verhaal zitten. Dit zie je niet zo heel erg vaak. Deze worden ook zo op papier gezet, dat je ze gewoon rond ziet lopen. En je hoopt dat ze uit je buurt blijven. Een aantal vampiers zijn ook best bloeddorstig. En daar hou ik ook van. Een vampier vecht constant tegen het beest in zich zelf. De een kan het in toom houden, de ander begint een beest te worden.

Scenes op kerkhoven, die ik zo voor me zag. Het speelt zich als een film af, dus erg beeldend geschreven.
De titel is perfect. Het boek draait om deze persoon: De uitverkorene. Maar of je blij moet zijn, als jij de uitverkorene bent?

De cover vind ik nog steeds prachtig. Ik zie Sybil ook echt zo voor me. Zwaard in haar hand en het boek van de doden.

Ik geef het boek 4,5 sterren!


syndroom

J. Sharpe – Syndroom

Uitgelezen op: 20/8/2017

Het boek begint meteen al goed. De proloog heeft je meteen te pakken! Het is meteen spannend!

Dit verhaal laat je niet meer los. De man met de witte dreadlocks blijft je achtervolgen. Hij lijkt overal op te duiken, waar Peter is. Dat er iets goed mis is met deze man, dat voel je meteen.

Peter zijn zusje verdwijnt. En ze is echt weg, niemand weet nog van haar bestaan af, behalve hij.

Vanaf dat moment zal de wereld van Peter nooit meer hetzelfde zijn. Er zit iemand achter hem aan, die hem geen moment rust gunt. Komt hij uit een andere wereld? Het begint op een grote nachtmerrie te lijken. Zal hij zijn zusje ooit nog terug vinden?

Dat ze dit boek een echte mindfuck noemen, dat snap ik helemaal. Als lezer ga je ook echt denken, wat is er nu aan de hand? Waar is Peter? Wat is werkelijkheid? Wat is er echt?

Dit is een eerste klas pageturner. Ik kreeg er een kriebelig gevoel van! Het is echt een perfecte mix tussen horror, thriller en fantasy. Dat er Suspense op de cover staat, is dus ook perfect!

Dit titel is ook goed gevonden. Als je het boek uithebt, dan kun je daar ook een aantal betekenissen uit halen. Erg goed bedacht.

Je voelt de druk die het hoofdpersonage Peter op zijn schouders voelt. Het is levensecht.

En Jon, die wil je liever (nooit) niet tegen komen. Ik hoop dat hij mij met rust laat. ( de auteur heeft voor in mijn exemplaar van het boek gezet: Ik hoop dat Jon je met rust laat…Ja, dat hoop ik ook. Ergens hoop ik dat J.Sharpe snel internationaal bekend gaat worden en er een verfilming van dit boek gaat komen.

De cover zelf lijkt op een scene, die zo uit het boek kan komen. Het geeft ook de sfeer goed weer.

Duisternis is niet het enige waar je bang voor moet zijn…… Ik kon na het lezen niet goed in slaap vallen. Je blijft er maar over nadenken. Wat als? Het is een tijd geleden dat ik dat had. De auteur weet echt, hoe hij mij aan het griezelen krijgt. En ik kan heel wat hebben als horror- fan. Dit boek gaat je kijk op bepaalde dingen echt veranderen! Dat garandeer ik je!

Het is allemaal erg beeldend geschreven, je ziet alles voor je. Het is alsof je er zelf bij bent. Stukjes uit deze wereld ga je misschien herkennen. Er is een kans dat je er zelf ook weleens bent geweest!

Het plot is ook echt helemaal geweldig.

Het einde is echt goed! De auteur geeft je de kans om het zelf in te vullen. Maar je kunt ook doorbladeren en zijn einde lezen. Hoe dan ook het einde laat je niet meer gaan. Dit boek gaat je voor altijd bij blijven!

Ik kan nog uren door vertellen over dit boek. Maar eigenlijk moet je dit gewoon zelf ervaren. En dit boek is een echte aparte ervaring.

Ik vind het bijna jammer dat ik maar 5 sterren kan geven. Dit boek zou ik er meer willen geven. Een van mijn absolute favorieten van 2017. Ik geef het boek dus 5*****

 


snora

J. Sharpe – Het web van Senora

uitgelezen op: 12/8/2017

Het boek begint meteen goed. Het aangrijpende verhaal van Kayleigh Winstone laat je niet meer los. Ze heeft haar man en twee zoontjes verloren en probeert verder te gaan met haar leven. Als ze op een dag ontvoerd wordt, is haar wereld ineens helemaal anders. Ze doet haar ogen open in een park, ze weet waar ze is…..Maar er is iets vreselijks mis! Haar overleden zoontjes zijn weer levend en gezond.

Senora is geen stadje waar je wilt stranden, zeker niet als de stroom uitvalt. De stad is langzamerhand gek aan het worden. De bewoners draaien door en niemand is meer veilig. Hoe kun je deze stad ooit levend verlaten? Er gebeuren verschrikkelijke dingen en er is geen contact meer met de buitenwereld.

Je volgt meerdere personages in dit boek. In het begin zijn het er vrij veel. Je vraagt je af, wat ze allemaal met het verhaal te maken hebben. Je leert een aantal personages stapje voor stapje steeds beter kennen. Maar alle puzzelstukjes vallen later op zijn plaats. Dus je kunt heerlijk mee denken. Want als lezer moet je weten wat er aan de hand is!

Zo nu en dan kreeg ik een beetje het gevoel van Under The Dome- Stephen King. Het is een heel ander verhaal, maar toch kreeg ik weer een King-gevoel. Hoe de auteur dat steeds doet, weet ik niet. Als een King fan, kom je dit niet heel erg vaak tegen!

Spannend vanaf de eerste pagina. Een echte pageturner. Suspense, Horror en een vleugje SF, maken het boek tot een goede stevige mix.

Het plot is echt goed bedacht en het verhaal is origineel. De cover was me in het begin niet echt duidelijk. Maar ook daar ga je achter komen. De cover past perfect bij het boek. De titel is ook uitstekend gekozen.

Voor een boek van deze auteur moet je altijd even gaan zitten. Want als je eenmaal in het verhaal zit, kom je er niet snel meer uit! Je hebt geen tijd meer voor andere dingen!

Ik geef het boek 4****

 

 

Michelle Paver – De geest van Gruhuken 

uitgelezen op : 29/7/2017

Dit boek is als een reisverslag geschreven. Je gaat met Jack Miller en twee collega’s mee op expeditie naar het poolgebied: Gruhuken. Daar komen ze erachter wat duisternis met je doet. De hoeveelheid daglicht is er schaars of helemaal niet.  Alleen het licht van de sterren kunnen je pad verlichten als je geluk hebt.

Doordat een van de drie expeditie leden ziek wordt, moet er een alleen achterblijven op het kamp. Helemaal alleen in the middle of nowhere. Alleen een aantal poolhonden om je gezelschap te houden.  Met een hond bouwt Jack een bijzondere vriendschap op.

Maar hij voelt zich niet meer op zijn gemak na het zien van een vreselijke kwaadaardige geest. En wat is er toch met die berenpaal ? Hij lijkt te verschuiven… Wie kan Jack helpen om deze geest te overleven?  Niemand.  Hij staat er alleen voor.

Het boek was een reisverslag de eerste 100 blz. kwam niet op gang. De horror kwam daarna pas. Dit duurde mij te lang. Maar daarna werd het een beknepen angst die ik voelde.  Bijna claustrofobisch van eenzaamheid en angst.

Ook zat er een scène in, die mij te ver ging. Een hulpeloos, levende zeehond, levend open snijden en zijn organen eruit halen.  Gewoon voor de lol. Dat gaat mij echt te ver. Vreselijk.  Dit personage moest je een hekel aan krijgen.  Nou dat is gelukt.  Dit verminderde mijn leesplezier enigszins omdat ik bang was dat hij weer een onschuldig dier zou martelen.  Dit soort dingen hoeven van mij niet.  Dat personage mocht van mij op het menu staan om op te eten.  Die doden niet voor de lol. Of hebben er zoveel beestachtig plezier aan.

Dit boekt krijgt 2,5-3***. Een krappe 5,5/ 6 dus. Jammer!

********

Mel Odom –  Buffy the vampire slayer:kwaadaardige sprookjeswezens uitgelezen op : 22 / 7/2017

In dit boek volg je Buffy en haar vrienden op een bijzondere missie. Ze moet het park vampier vrij maken,  maar komt erachter dat de vampiers iets zoeken bij een archeologische   opgraving.

Willow past op een baby die ineens verdwijnt uit zijn wieg. Een vreemd wezen met vleugels komt er voor in de plaats. Wie zal haar geloven. Cordelia, Oz en xander schieten haar te Hulp.

Kunnen ze de baby levend terug vinden?  Ze volgen een spoor van Nog meer verdwenen baby’s.  En komen erachter dat ze met boosaardige elfjes te maken hebben. Ze laten Willow niet meer met rust.

Ook Angel duikt zo nu en dan even op.

De schrijfstijl is luchtig. Het lettertype erg groot.  Het is een leuk tussendoortje. Ergens weet je al dat Buffy en vrienden het wel redden. Dat was in de serie al zo. Het komt altijd goed. Ook al is het op het nippertje  . Het is en blijft leuk om terug te stappen in die wereld. Veel donkere humor.

Wel is Buffy nog steeds een personage die ik soms echt TE vind. Ik was altijd gek op Oz en Angel en dat ben ik nog steeds.  Ik geef het boek 3***

********

bloedwetten 1 vonnis

Sophia Drenth- Bloedwetten: Eerste boek: Vonnis

uitgelezen op: 6/7/2017

In dit boek gaat er een wereld voor je open: De Wereld van de Aht’vacii. Dit zijn vampiers, zoals ik ze heel graag zie. Ze houden van bloed en ze hebben vlijmscherpe tanden!

Roan Storm wil de Ath’vacii allemaal uit de weg ruimen. Hij ziet ze als het grootste gevaar voor de mensheid ooit. Hij doet er dan ook alles aan om zijn Bloedwet erdoor te krijgen.

Hij stelt een voorbeeld en daarbij schakelt hij een van de Aht’vacii voorgoed uit. Dit valt niet in goede aarde met de Aht’vacii en ze geven hem een meedogenloze straf. Roan wil het liefste dood, maar dat gunnen ze hem niet. Ze maken hem tot een monster: Een Aht’vacii.  Dit is het ergste wat hem kon overkomen. Hij moet leren om te gaan met de verlangende lust naar bloed. Nu hij het eeuwige leven heeft, hoopt hij dat hij niet al zijn menselijkheid kwijt zal raken. Hij wil geen monster worden. Toch ligt het monster in hem op de loer. Is er een uitweg? Kan hij het monster verborgen houden?

Dit boek zit vol met spanning en overlevingsdrang. Hoofdpersonage Roan is een doorzetter. Hij wil van de wereld een betere plaats maken. Maar hij krijgt veel tegenslagen te verwerken. Hij probeert dingen te veranderen die niet bij iedereen in goede aarde vallen.

Hij voelt zijn lichaam veranderen. Deze fases en momenten zijn zo goed op papier gezet, dat je het gewoon voor je ziet. Een transformatie is niet niks! Het is alsof je er zelf bij bent.

Het gaat over het goede en het kwaad.

Blijft het in evenwicht of gaat er een van de twee overwinnen?

Ook zit er een vleugje romantiek in. Maar kan iemand wel van een monster houden, als hij niet van zichzelf houdt? Kun je het goede in een monster zien?

Vertrouwen in anderen en elkaar is ook thema dat goed naar voren komt. Wie zou jij vertrouwen, als je jezelf al niet eens honderd procent kunt vertrouwen?

De titel past goed bij het boek: Vonnis. De cover is mooi en de schrijfstijl is erg prettig. Het leest daarom echt lekker vlot en voor je het weet zit je midden in de wereld van de Aht’vacii. Het is voor mij een tijd geleden dat ik een boek las over vampiers die ik echt goed vond!

Het boek is echt spannend. De Aht’vacii zijn vampiers, die leven van menselijk bloed of van elkaar. Ik vind het hele mooie wezens. Al zijn sommigen monsterlijk qua uiterlijk. En anderen qua innerlijk.

Ik vond het een echte pageturner en kon het boek moeilijk wegleggen. Ik moest weten hoe het met Roan zou aflopen. Dit personage is zo sterk dat je met hem meevoelt en echt hoopt dat het goed komt voor hem. Ik kijk echt uit naar het volgende boek. 4,5****

 


toevluchtsoord

Anthonie Holslag- Toevluchtsoord

uitgelezen op: 28/4/2017

Dit is een echte Page-turner! Dit boek komt rustig op gang. Je leert de personages stap voor stap kennen. Het gaat over een vriendengroep: Maude, Lars, Jonathan, Jennifer, Jeffery, Megan en Jack. Ze kennen elkaar nog uit hun schooltijd. Ze gaan elk jaar met zijn allen, een paar dagen weg. Naar een huisje in het bos, met een heerlijk meertje. Dit was hun toevluchtsoord toen ze jong waren. En nu ze ouder zijn voelt dat nog steeds zo. Ze zijn er bijna compleet afgesloten van de buitenwereld. Ze hebben wel een tv, maar deze heeft een hele slechte ontvangst. Als ze deze aanzetten en ze zien zeer akelige nieuwsberichten voorbijkomen, vragen ze het zich af.. Is het allemaal echt aan het gebeuren? De wereld lijkt naar de verdommenis te gaan. Mensen hebben iets vreemds onder de leden. Ze krijgen rode ogen en vlijmscherpe tanden. De mensheid is verdoemd! Ze scheuren elkaar aan bonken…..De groep vrienden voelt zich redelijk veilig in hun hutje in het bos. Maar hoelang zijn ze daar nog veilig in hun toevluchtsoord? Een aantal besluit om een kijkje te nemen in het dichtbijgelegen dorp. En twee anderen gaan bij de dichtstbijzijnde buren een kijkje nemen. Ondertussen blijft de rest achter in het huisje, de deuren en ramen gebarricadeerd… En moeten ze wachten op de terugkomst van hun vrienden. De spanning is om te snijden. Is de wereld nog wel te redden? En kunnen ze dit overleven.

Mijn favoriete personage is Jack. Hij is speciaal, maar ook een buitenbeentje in de groep. Hij is op het eerste gezicht een beetje vreemd. Maar ze komen er tijdens deze vakantie al snel achter dat hij meer dan speciaal is. Ze hebben allemaal hun eigen leven en geheimen. Het zijn veel personages, maar het is absoluut duidelijk wie, wie is. Het is niet verwarrend.

Het is spannend en griezelig tegelijk. Als je gebonk hoort, na het lezen van dit verhaal…..Dan moet je echt aan dit boek denken. *bonk.. bonk…bonk*. Het heeft voor mij de sfeer uit een Stephen King boek. Dromenvanger…Huisje in het bos, dieren die er vandoor gaan….Het claustrofobische gevoel van het opgesloten zitten en te willen overleven is hier ook aanwezig. Dat te samen met een Walking Dead gevoel versus World War Z. (Als je die film hebt gezien, dan snap je me, want de hele toestand deed me een beetje daaraan denken en aan de snelheid van de geïnfecteerde mensen). Dit is echt een gigantische goede mix. Ik heb het boek niet weg kunnen leggen na een 40 bladzijden, dan komt er zoveel vaart in dat je echt af en toe eventjes naar adem moet happen. Echt genieten! Ik moest verder!Het is ook echte horror met af en toe behoorlijk wat bloed en gruwelijke details. Maar als de wereld er zo aan toe is, begrijp je dat het de nieuwe realiteit is. Het monster komt naar boven in de mens.

De cover past echt goed bij het boek. Het heeft niet direct met bijen te maken. Maar toch ook weer wel. Het is een soort vergelijking. Dus iedereen die bang is voor bijen, kan opgelucht ademhalen. Deze insecten komen niet achter de personages aan….Het is iets veel angstaanjagender, iets dodelijks en het verspreidt zich razendsnel!

Zeer vlot geschreven, alsof je er zelf bij bent. Je ziet het voor je ogen gebeuren. Dit is mijn favoriete verhaal van Anthonie tot nu toe. Jemig, wat smaakt dit naar meer! Dikke 5*****


walkingdead1

Robert Kirkman & Jay Bonansinga – The Walking dead 1

uitgelezen op: 2/4/2017

Dit is het eerste boek en het gaat niet over Rick, Carol en de andere personages uit de tv-serie. Het gaat over The Governor. Hoe is deze man zo door en door slecht geworden? Dit is zijn verhaal: The making of The Governor. Je springt in het verhaal als de zombie Apocalyps net is ontstaan. Philip is met zijn broer Brian, dochter Penny en twee beste maten op zoek naar een veilig onderkomen. Langzamerhand leer je de Governor beter begrijpen. In de serie is hij een genadeloze man. In het boek leer je zijn menselijke kant kennen. Hoe was hij voordat hij zo genadeloos werd?

Ze kunnen ternauwernood ontkomen aan de zombies. Ze zijn nergens veilig. Philip wil zijn kleine meisje beschermen, zij moet in leven blijven. Als ze op de vlucht zijn komen ze andere overlevenden tegen. Een aantal ervan zijn goedgezind..en anderen zijn alleen maar uit op hun voorraad eten en hun wapens. Tara ( haar ken je wel uit de serie) en haar zus (April) nemen Philip en de rest in huis. Samen proberen ze eten te vinden en te overleven. Boordevol horror,avontuur en spanning!

Als het noodlot toeslaat moeten ze verder vluchten. Zijn ze wel ergens veilig?

De manier waarop de zombies beschreven worden, is de manier hoe ze er in de serie uitzien. De geluiden worden ook goed op papier gezet. Net zoals in de serie, denk je weleens gatver! Maar ook vliegt het bloed in de rond, hersenen komen overal terecht. Het is niet voor mensen met een gevoelige maag. Het staat zo beeldend op papier, dat je het echte Walking dead gevoel krijgt. En dat is als fan echt een aanrader. De overlevingsdrang zet je op het puntje van je stoel en de creepy zombies zijn gruwelijk. In deze wereld wil niemand leven. Maar als je wilt overleven is het niet makkelijk. Je zult moeten leren zombies te doden!

De schrijfstijl is super vlot, je vliegt er doorheen. Een echte pageturner. Voor The Walking Dead fans is dit een echte must! Je zit meteen in de sfeer van de serie, dus als je de maanden tot oktober niet door kunt komen… Ga deze dan lezen! Maar je bent er ook weer zo doorheen. Lol, het verlangen groeit alleen maar meer, denk ik! Maar je kunt de sfeer weer even helemaal proeven!

Het einde kwam als een totale verrassing. Ik zag het niet aankomen. Dit is erg leerzaam, want de Governor is niet wie je dacht dat hij was. Zijn leven voor de Zombies was heel anders. Dit zet je wel aan het denken. Dit is erg goed bedacht! Het zat anders in elkaar dan ik dacht. Bijzonder knap gedaan. Goede plotwending! Dikke 5*****

 bloeddorst

Mark van Dijk – Bloeddorst

uitgelezen op:26/2/2017

Als je dol bent op horror en spanning, dan moet ik je dit boek echt aanraden!

Een geheim genootschap in Nederland. Ze zijn een gruwelijke groep mensen, die echt vreselijke dingen doen op hun bijeenkomsten. Deze mensen zijn genadeloos en zo eng….Je krijgt er gegarandeerd de kriebels van…..

Jack woont met zijn vader in Katwijk. Zijn vader heeft een oproep geplaatst in de krant: Hij zoekt een oppas voor Jack. Jack zijn vader is enthousiast over de vrouw die reageert, alleen heeft zij hele andere bedoelingen. Jack is een jongen van tien jaar oud en het genootschap heeft plannen met hem. Plannen waar je haren van overeind gaan staan. Hij wordt opgesloten in een bunker in de duinen, maar niemand weet waar hij is, behalve de persoon die hem daar heeft opgesloten. De tijd tikt, komt Jack weer levend thuis? De politie is op zoek naar hem, maar ook het genootschap. Wie van deze gaat hem eerder vinden?

Jim (Nieuwpoort) van de recherche doet er alles aan om de jongen levend terug te vinden. Maar Jim heeft zelf zo zijn eigen problemen. Deze moet hij ook onder ogen zien.

Het verhaal is af en toe best bloederig en bikkelhard. Je voelt de angst van de slachtoffers. Het is alsof je erbij bent (maar je hoopt dit nooit zelf mee te maken, of met eigen ogen te aanschouwen). Dat maakt het echte horror voor mij. Je moet weten wat er aan de hand is.

Het heeft verschillende thema’s: Vertouwen, liefde, angst en verlies. Maar ook Wraak, pure wraak. Dit boek is een pageturner en niet meer weg te leggen. Je moet verder, ook al krijg je echt de kriebels (of koude rillingen) van een aantal personages…..Heerlijk!

Het einde zag ik absoluut niet aankomen. Ik vond het echt geniaal en moest naar adem happen. Echt waar, dit verhaal zit ijzersterk in elkaar. De krantenknipsels achterin het boek zijn ook echt een goede aanvulling en beantwoorden meer van je vragen.

Het boek heeft een aparte indeling. Per dag neemt de auteur je mee, in korte hoofdstukken. Dit leest erg lekker en je voelt de tijdsdruk daarom nog meer. Gaat Jim het overleven? De klok tikt verder, daar wordt je jezelf erg bewust van op deze manier.

Het speelt zich grotendeels af in Katwijk en omgeving. Dat is een terugkerende plaats bij deze auteur. Ook al ben je niet zo bekend in Katwijk, je leert deze kustplaats steeds beter kennen (naarmate je meer van hem leest). Nu maar hopen dat alle praktijken waarover hij schrijft daar niet echt gebeuren. *knipoog*.

Ik geef dit boek 5 zeer verdiende sterren*****!

 

 


grijzeogen

Anne Bishop- Grijze Ogen

uitgelezen op: 25/2/2017

Dit is het vierde boek in de serie van De Anderen.

Er heerst onrust in Meg’s wereld. De mensen van de Mensen Altijd Eerst (MAE) beweging komen in opstand tegen de Terra Indigine. Zij willen meer land, meer eten en meer rechten. Ze willen niet meer gebukt gaan onder de dwang van de Vampiers, Wolven en de Elementairen. Dit zorgt voor veel opstootjes. Hierdoor moeten Simon, Vlad en de anderen gaan nadenken over hoeveel mensen ze willen houden. De ouderen dreigen namelijk met uitroeiing van de mens. De haat van de MAE maakt het beest wakker in de Terra Indigine. Het gaat er bloederig aan toe en het loopt uit op een regelrechte oorlog. De MAE, doet vreselijke dingen, dit kunnen ze niet vergeten. Hier moet wat aan gedaan worden. Ingrijpen is noodzakelijk!

Meg heeft nog steeds Visioenen als ze zich snijdt, maar ze zoekt een alternatief voor het snijden. Ze krijgt een visioen die iets vreselijks voorspelt. Wat gaan ze doen? De hel gaat losbarsten!

ER is zoveel onrust en spanning dat ze weinig tijd heeft om over Simon en haar gevoelens na te denken.

Het boek bouwt heel langzaam op naar het hoogtepunt. Er komt een verwoestende storm aan. In het staartje van deze storm huist iets heel gevaarlijks. Doe je ramen en deuren goed op slot! Wie is er veilig? Kan Simon iedereen die hem lief is wel beschermen? De klok tikt door.

Ik vond dit deel beter dan boek 3, maar wederom vond ik de spanning niet zo goed als de eerdere delen. Er wordt vooral veel gesproken en er is veel overleg over wat nu toe doen. De echte actie waar ik zo naar hunkerde kwam pas de laatste 100 bladzijden (over de 300 blz dus)en was toen ook vrij snel weer voorbij.

Het komt langzaam opgang en bouwt ook langzaam op.

De humor die je gewend bent zit er nog wel in. Zoals wolven over mensen denken. Dat is gewoon grappig. Wel mis ik dit keer echt de onderonsjes tussen Simon en Meg, Meg en Sam….Ze hebben er ook weinig tijd voor, in dit deel. Maar de vonk tussen die twee is juist het magische deel van dit verhaal. Er zitten er wel een aantal in, maar ik had er graag meer gezien. Ik begon nu echt afstand van ze te nemen, terwijl ik normaal echt met ze meeleef. Te weinig Simon in dit deel naar mijn zin en teveel Meg. Het evenwicht klopte niet meer voor mijn gevoel. Dit is heel persoonlijk. Kortom…Als er nog meer delen komen, ik denk dat ik ga afhaken. Ik heb er voor mijn gevoel ook heel lang over gedaan.

Ik geef het boek 3,5 sterren. Op pagina’s waar ik hele sterren moet geven, rond ik het af naar 3. (omdat ik het absoluut geen 4 sterren boek vind).


bod

Anthonie Holslag -Een Bloed-overgoten dageraad

uitgelezen op 22/1/2017

Anthonie kan je echt in een verhaal zuigen. Deze verhalenbundel heeft deze magie weer! Je krijgt van sommige verhalen de kriebels of voelt de drang om over je schouders te kijken. Bij andere verhalen, wil je zoveel mogelijk licht aan in huis. Heerlijk griezelen! En zo af en toe kijk je even om je heen of de personages uit de verhalen niet tot leven zijn gekomen. Echt geweldig hoe hij dat toch steeds weer doet. Bij sommige verhalen moet je nadenken: Wat zou jij doen, als het jou overkomen zou? En voor anderen wil je het liefste achter een kussen kruipen. Maar je leest door omdat je moet weten waar het gaat, ook al knijp je hem af en toe flink! Je kunt je vinger er net niet opleggen, maar je krijgt gegarandeerd onbehagelijke gevoelens!

En je zult merken dat je sommige verhalen nooit meer zult vergeten, deze blijven je voor altijd bij.

Ik ga de verhalen een voor een met een paar woorden samenvatten, ik weet zeker dat een aantal dingen je zullen triggeren om het te gaan lezen! Ik zeg niet wat er bij welk verhaal hoort 😉

*Reële angst. Waar ben jij bang voor?

*Alleen schaatsen in de natuur. Het is zo stil..Maar wat als je niet alleen bent? Je voelt dat er iets niet pluis is…Heeft deze plek een gewelddadig verleden of niet?

*Bestaat de perfecte date wel? Jullie delen dezelfde duistere interesses. Zijn jullie voor elkaar gemaakt? Of is het te mooi om waar te zijn?

* Familie geheimen: een vader sterft. Wat is er toch achter die deur in de geheime kamer?

* Hij ziet kleuren van aura’s overal om zich heen. Heeft vliegangst. Monster in de kast. Doodsangst.

*Claustrofobische angst. Einde van de mensheid?Zombies in het donker. En ze zijn sneller dan de normale zombies. Je weet pas wat duisternis is na het lezen van dit verhaal. Dit is echt en van mijn favoriete verhalen uit het boek!

*Duivelse sprookjes en er zit iets engs in de muren……

*Een gesprek met The devil himself. Ik kreeg hier echt een exorcist gevoel bij.

* een vervloekte familie. Waken naast een doodskist om zeker te weten dat iemand echt dood is. Dit verhaal vond ik ook echt zo goed. Kreeg hier echt hartkloppingen van. Stel je waakt naast een kist en je denkt nagels te horen schrapen….Wat doe jij dan?

* Walgelijke gevaarlijke geluiden

*Stel je voor, je laat een bloedspoor achter……Uit je eigen lichaam? Bloed je dan dood?

* Bestaat er wel een genadige dood? Kun je met genade sterven?

* in deze bungalow is iets mis, er zit een luchtje aan!

* je voelt je nooit meer veilig in de dichte mist….. Kippenvel verhaal!

*Pas op voor enge meisjes met rode mantels, ze zijn terug! Hun monden zijn een groot zwart gaten ze kunnen je leegzuigen.

*Op het kruispunt in je leven kom je de meest vreselijke dingen tegen. Wat is tijd nu precies? Bestaan er andere universums?

Sommige verhalen doen je aan eerdere verhalen denken. En met andere denk je een link te zien. Het leest lekker vlot weg. En het is gewoon genieten als horror fan. Je voelt de angst uit het boek kruipen en het zorgt voor een onrustig gevoel tijdens het lezen. Als horror fan is dat dubbel op genieten!

Ik wil iedereen aanraden om zijn bundels te gaan lezen. De cover vind ik ook erg mooi, de titel komt voor in een van de verhalen, als je goed op let kom je het tegen. En de cover foto, spreekt ook voor zich als je een verhaal hebt gelezen waar ijs in voorkomt;-)

Ik geef het boek 4****


Hilda Spruit – Geestverwanten

uitgelezen op 24/12/2016

Merthe was gelukkig met haar leventje. Maar dan krijgt ze iets te horen van haar ouders en haar hart breekt. Haar leven zit vol met leugens. Ze kan dit niet verkroppen. Ze slapen in een gastenverblijf, zonder ouderlijk toezicht in de achtertuin van een van de meiden. Op een onweerachtige avond komen ze op het idee om glaasje te gaan draaien. Merthe en haar twee beste vriendinnen hebben een logeerpartijtje. Merthe kan zo antwoorden krijgen misschien? Ze geloven niet in geesten, dus wat kan het voor kwaad? Maar ze krijgen wel antwoorden…Hele vreemde antwoorden. Ze besluiten op onderzoek uit te gaan. Zo komen ze terecht in een Boerderij met een heftige geschiedenis en moeten ze voor elkaar vechten. Deze wereld is duister en donker. Komt Merthe achter de waarheid of moet ze dit met haar leven bekopen? Haar vriendinnen staan haar bij en haar Tante en het Medium Margreet ook. Maar naarmate ze meer te weten komt, vraagt ze zich af: Had ik het verleden niet beter kunnen laten rusten?

Je voelt met Merthe mee, je wil het hele mysterie voor haar oplossen. Je krijgt de kriebels van de paranormale gebeurtenissen. Het is ook een spirituele zoektocht voor Merthe. Ze leert zichzelf ook echt kennen. Er is meer tussen hemel en aarde.

De vriendschap van de meiden komt onder zware druk te staan. Hun wereld is ook nooit meer hetzelfde. Dit is een echte en vooral hechte vriendschap.

Ik vond het heel bijzonder om te lezen over de effecten dat paranormale wezens hebben, op mensen. Hier kreeg ik echt de kriebels van. Toch zijn er ook positieve paranormale ervaringen in dit verhaal te lezen. Het kan ook erg mooi zijn! Iedereen die de mooie kant weleens heeft gezien: Koester dat! Iedereen die de slechte kant heeft gezien: Wil het nooit meer meemaken! Dus misschien herken je iets in dit boek?

Het is spannend vanaf het begin, je wilt als lezer echt weten wat er aan de hand is. Het boek is niet meer weg te leggen. Het leest lekker vlot, deze Young Adult en heeft korte hoofdstukken. Ik zelf heb de versie met de oude cover (illustratie) waar de drie vriendinnen glaasje draaien. De nieuwe versie is een foto en die ziet er een stukje enger uit. Ik vind ze beiden mooi. Geestverwanten de titel is ook echt goed gekozen. Als je dol bent op horror en een eng verhaal, moet je deze echt lezen. Het is ook uniek in het genre. Niet heel veel auteurs schrijven over glaasje draaien en de gevolgen hiervan.

Glaasje draaien is levensgevaarlijk. Dat is echt iets wat de auteur je mee wilt geven. En dat is het ook! Je weet nooit welke deuren je opent met dit gevaarlijke spelletje.

Ik heb zelf vroeger ook weleens glaasje gedraaid met twee vriendinnen. En ook al begonnen we er lacherig aan. Gewoon, voor de grap, omdat we een film erover hadden gezien…Dit kon niet echt zijn toch? Maar er gebeurden een aantal dingen waarvan wij nachten lang niet hebben kunnen slapen.

We zijn zo geschrokken dat we het NOOIT meer doen. En ik kan het ook niemand aanraden om het voor de gein te gaan doen. Het is geen kinderspelletje! Dont try this at home!

Ik geef het boek 5 sterren*****oneforthebirds_1

Lily Mitchell – One for the birds

uitgelezen op: 20/12/2016

De cover van dit boek vond ik meteen al erg mooi. Schedels, vogels, je kunt er van alles in zien! Dit is een Engelstalig boek. De verhalen staan op alfabetische volgorde in het boek. Het engels is ook zeer vlot en het leest lekker weg. Het zijn vooral verhalen met een dosis horror. Soms gaan je haren ervan rechtop staan…..En op andere momenten moet je meedenken en probeer je te bedenken wat er nu aan de hand is…. Ook kom je een aantal personages tegen die je misschien van andere verhalen al kent! Dit vond ik erg leuk zelf. En soms denk je een verband te kunnen leggen met een eerder (in het boek) gelezen verhaal. Het is niet zomaar een verhalenbundel! En zeker niet de bekende happily ever after einde, deze verhalen.

De verhalen zitten goed in elkaar en ik heb wel een paar favorieten. Ik zal alle verhalen in een korte zin samenvatten :

 • De rillingen lopen je over het lijf, als je alleen in een lockerroom staat en iets engs hoort!
 • Een gruwelijk (en bekend) schilderij met een eigen leven.
 • Samenzijn tot in de eeuwigheid
 • Een doolhof: kom je er (n)ooit nog uit?
 • Hordes geïnfecteerden…Einde van de wereld..Echt een van mijn favorieten.
 • Lady of the lake…Is ze echt of een weerspiegeling in het water?
 • In dit gesticht in niet wat het lijkt. Creepy einde.
 • Wat hebben filmcredits en een seriemoordenaar met elkaar te maken?
 • Er staat een verhaal in dat me deed denken aan Crimson Peak.
 • Horror museum met slachtoffers uit het verleden.
 • Professionele killers spelen met elkaars leven
 • De geboorte van Sleepy Hollow
 • Kun je een deal met de duivel wel overleven?
 • Sommige kunst is gruwelijk echt.
 • Het verleden haalt je in, zeker als je iets ernstigs op je kerfstok hebt staan.
 • Ground hogday gevoelens en een versnipperaar die levens verwoest.
 • Komt het te snel? Wil je het echt wel?
 • Is Star onder controle te houden? Of is zij de baas?
 • Waar ben jij bang voor? Is dit gesprek wel onschuldig? Hier moet je bij nadenken.
 • Nachttrein naar nergens

Spreekt deze mix van triggerende zinnen je aan? Dan is dit echt een boek voor jou! Ik heb ze lekker door elkaar gemixt, dus je weet niet welke zin er bij welk verhaal hoort. Als je het boek leest, kun je het waarschijnlijk wel bij een verhaal neerzetten!

Heerlijk boek. Genieten! 4 ****


zwarte-muren

Anthonie Holslag- Zwarte Muren

uitgelezen op: 10/12/2016

Dit is de nieuwe versie van de verhalenbundel. De cover is echt heel mooi. En opnieuw lezen is heerlijk! De nieuwe versie heeft 3 nieuwe verhalen als toevoeging.

 • De dode Poëet
 • Liefje
 • De Schrijversstoel

Heerlijke horror en vol angst!

Anthonie neemt je mee door zijn tienerjaren, het was een worsteling voor hem. Hij emigreerde naar de USA toen hij 16 jaar oud was. Watertown werd zijn nieuw woonplaats. Dit boek schrijft hij zijn angsten van zich af en dat resulteert in hele mooie horrorverhalen.

Korte samenvatting van de verhalen:

*Duisternis: Is er iets na de dood? Of is er alleen maar duisternis?

*De glijbaan: zeer vreemd object. Mensen verdwijnen maar een ritje kan ook problemen oplossen.

*De achteruitkijkspiegel: Blijft een van mijn favoriete verhalen!Stel je voor je rijdt iemand aan….Ga je kijken bij het slachtoffer of ga er vandoor? Wat als het ongeval je blijft achtervolgen en steeds dichterbij komt?

*Een koude winter: Een geheime kamer in Auschwitz….Jurgen kan het niet loslaten. Hij was soldaat in het Duitse leger. In zijn opvanghuis vindt hij een verborgen luik. Wil hij nog wel weten wat daar achter verstopt zit?

*De schrijversstoel: Een vader wordt een andere persoon, zodra hij in zijn schrijversstoel zit. Kom niet aan zijn stoel! Stoor hem niet! Rust er een vloek op de stoel? Kun jij deze stoel weerstaan?

*Duivels Geronk: Koop nooit iets tweedehands! Het kan zich namelijk tegen je keren! Levensgevaarlijk!

*Tila: Is deze vampier een metafoor of is hij echt?

*Waanzin: Een mes kan iemand tot waanzin drijven. Is het nog op tijd te stoppen?

*De Plaag: Kun jij eraan ontkomen in je nabije toekomst? Ben jij een overlever? Maar misschien is het voor iedereen wel te laat! Dit verhaal is ook een van mijn favorieten. Het geeft me echt het gevoel van een King/ Koontz mix. Daar hou ik echt van!

*De Wijsheid: Als je iemand op straat tegenkomt, ga je anders naar ze kijken. Wil deze persoon een hapje uit je nemen? Je kunt het nooit zeker weten.

*Vergevingsgezindheid: Is je overgeven of vergeven wel zo’n goed idee? Misdaadverslaggeefster gaat op bezoek bij een heel vreemde medium.

*De man in de zwarte Kledij: Je ligt verlamd in bed…op je voeteneinde zit de duisternis zelf op je te wachten?

*De dode Poëet: Pas op! Hij waart rond op Boeken beurzen. Hij verkoopt zijn zinnen als je dat wilt. Maar als hij ze hardop op noemt moet je voor je leven vrezen! Creeeeeepy.

*Reflectie in de spiegel: Wie is die angstaanjagende vreemdeling?

*Door het vizier: zien de dingen er ongelooflijk anders uit. Of toch niet? Is het wel veilig?

*Liefje: is hij de ware? Echt de ware? Weet je het heel zeker?

Veel verhalen zetten je aan het nadenken over je eigen angsten en je eigen leven. Sommige verhalen zijn met elkaar verbonden. Heerlijke horror. Genieten! 4****


hex

Thomas olde Heuvelt – Hex

uitgelezen op: 24/11/2016

Wie er in het kleine dorpje Beek geboren wordt….Komt er nooit meer weg. Als je er gaat wonen kom je er niet meer weg……..Je zit er voorgoed vast. En je mag nooit aan de buitenwereld laten merken dat de Heks bestaat. Als je dat wel doet, dan krijg je polderdetentie. Er is namelijk iets afschuwelijks aan de hand.. ….Er rust een vloek op het dorp: De Wylerheks. Haar ogen en mond zijn dichtgenaaid. Ze komt zomaar je huis binnen of staat ineens in je slaapkamer! Als je haar ogen zou openmaken…Dan is het leed niet te overzien. Hex doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de buitenwereld niets te weten komt van de heks. Hex is een team wat de orde handhaaft en ervoor zorgt dat het allemaal niet uit de hand loopt. Ze houden alles in de gaten met camera’s die overal in het hele dorp hangen. Er is zelfs een Hex-app. Dan weet je waar de heks zich bevindt. Altijd handig! Een groep jongeren begint de heks te treiteren en te pesten..Met alle gevolgen van dien. De heks haar wraak kent geen grenzen. Het dorp keert langzaam terug naar de middeleeuwen. Menselijk kwaad en de wil om te overleven…..Je zit de hele tijd op het puntje van je stoel en vraagt je af of het goed gaat komen. Is het dorp nog wel te redden?

Het begin is erg verwarrend. Een vrouw waar een draaiorgel omheen wordt gezet? Oma met een theedoek op haar hoofd? Waarom staat ze toch in de hoek en zegt ze niks? Dit was de eerste keer voor mij echt behoorlijk verwarrend, maar je komt erachter wie deze vrouw is. Nu wist ik het natuurlijk al, want ik had de oude versie al gelezen!

Een personage vind ik een creepy persoon: Grim. Hij heeft nogal vreemde seksuele fantasieën. En die gaan soms best ver. Maar het zijn maar een paar zinnen af en toe. Mijn haren gingen overeind staan door deze man. Stefan is dan juist een personage waar je enorm mee kunt meeleven. Hij maakt zich zorgen om zijn gezin. En wat heeft hij allemaal over voor ze?

De horror is heerlijk. Bange onvoorspelbare dieren en vreemde gebeurtenissen. Zoals bijvoorbeeld een vrouw die Paté baart. Dat vind ik persoonlijk een erg goor idee. Maar als de hel doorbreekt, staat alles op zijn kop. De werkelijkheid is dan verdorven en er gebeuren zoveel nare en vreemde dingen tegelijk in het dorp op dat moment. Soms moet je erom lachen…op andere momenten is het om te gillen………Of je accepteert het omdat het een duivels dorp is. Je gaat heen en weer met je gevoelens. Zelf vond ik het niet eng. De trailer voor dit boek, heeft me wel uit mijn slaap gehouden.

Deze moet je echt eens opzoeken! Levensecht!

Het boek zit vol emoties. Stefan heeft een bijzondere band met zijn oudste zoon Timo. Hij heeft alles voor de jongen over. Hij verkiest Timo boven zijn tweede zoon Max. Dat vond ik af en toe niet te verkroppen. Ik zie het in het dagelijkse leven ook. Ouders die een kind voortrekken, ik vind dat echt niet kunnen!

Het nieuwe einde is voor mijn gevoel niets minder dan de oude versie. Vanaf hoofdstuk 31 ongeveer is het verhaal herschreven. Het is 10 blz korter dan de oude versie. De veranderingen vond ik op zich niet heel erg anders. Veel tekst is nog precies hetzelfde. Ik heb de oude versie erbij gehouden, omdat ik precies wilde weten wat er nu anders is. Dat moet je echt zelf gaan beleven! Het is en blijft een goed boek! 4****


strikverhalen-sylvia-vermont

Sylvia Vermont – Strikverhalen

uitgelezen op: 1/11/2016

De laatste jaren kom ik steeds meer leuke verhalenbundels tegen. Dit is er zeker 1 van! Hierin ga je allemaal leuke, spannende en mysterieuze verhalen vinden met een donker randje. Het einde van elk verhaal is vaak onverwachts. Dus korte verhalen met een zeer goed einde. En je moet af en toe ook best even lachen. Maar ook denk je wel eens: Shit, dit kan iedereen overkomen. De titel is daarom ook goed gekozen. Strikverhalen. Want niets is wat het lijkt. De schrijfster zet je op het verkeerde been en de uitkomst is verrassend.

Sommige verhalen spelen zich af in het nu, andere in de verre toekomst. Science Fiction, horror en af en toe donkere humor, maken het een genot om te lezen. Af en toe een verhaaltje tussendoor of aan een stuk door lezen. Het kan allebei!!!! Sommige verhalen zetten je aan het denken over je eigen situatie. Andere verhalen ben je blij dat je daar niets mee te maken hebt.

Ik wil het boek graag Samenvatten in een aantal steekwoorden en zinnen: *Vreemdgaan maakt levens echt kapot.*Karma: Kun je gelukkig worden als je de loterij wint? *Vleesvervangers & Zwangerschapshorror. * Hoe veilig is je huis?. * De afspraak is niet wat het lijkt, deze vond ik erg goed. *Glaasje draaien is geen kinderspel!.*De perfecte jongen??!.* Gelukkig getrouwd?. * Heilig water is echt zo’n goed verhaal. Deze is een van mijn favorieten!. * Wie is die man op het bankje in het park?. *Wat zou jij doen om je schulden te betalen?. *Je wilt je geheugen geheim houden voor n nieuwe flirt. *In sommige hotels kun je maar beter niet overnachten, ze zijn te mooi om waar te zijn. *Goede inspiratie kan dodelijk zijn op het verkeerde moment. *Lastige Colporteurs. *Het verleden kan je blijven achtervolgen. *Afvallen = horror. *Onmenselijke Verzorgingsstaat ( ik hoop niet dat het ooit zo erg gaat worden. Maar met het oog op vandaag de dag, zeker iets om over na te denken). *Pas op! Oude zooi, verwoest levens!. *Een opdracht van een bijzondere persoon. *Moet je de voorspelling van een waarzegster serieus nemen? Of trek je haar in twijfel? Dit verhaal was ook een van mijn favorieten. Zit echt goed in elkaar.

Een echte aanrader dit boek! Ik heb er van genoten! Ik geef dit boek 4****


wp-image-1998157288jpg.jpeg

Christine Charliers – Jacht op het Antiserum (boek 2: in de ban van de wolf)

Uitgelezen op: 2 keer proefgelezen en binnenkort de eindversie lezen 2016

Dit is het tweede deel van de trilogie. Wederom heb ik er volop van genoten.

Het begint meteen Zinderend spannend! Nikita is back! Deze vrouw geeft mij kippenvel.

Als je vanuit Esther haar wolfzijn meekijkt, is de wereld mooier dan wij haar kennen. Stap in de voetsporen van deze Wolvin!

Esther en Jonathan moeten op hun hoede zijn als ze gaan jagen. Er zijn mensen die ze willen vangen. De vader van hun vriendin Milla is er daar een van. Hij heeft geen kwade bedoelingen, de jagers wel.

Het gevaar komt dichterbij dan Esther lief is.

Zal Crustonic haar ooit met rust laten? Arne en Nathan volgen haar nog steeds.

Ze gaan op schoolreis naar Ordesa en Esther haar kwelgeest Sandra komt ook mee. Sandra is haar tegenpool en doet nog steeds alles om haar het leven zuur te maken. Het zorgt voor veel herrie in de tent.

Hector maakt zich veel zorgen om Esther. Liegt ze nu nog steeds tegen hem? Zijn personage is en blijft mijn favoriet. Hij is zo mysterieus. Ik kan nog steeds mijn vinger er niet opleggen. Deze man heeft iets en daar wil je achter komen. Hij is een ijzersterk personage.

Esther wil weer normaal worden. Kunnen ze het Antiserum ooit bemachtigen? Het bestaat, maar hoe krijgen ze dat in handen?

De spannende actie in dit boek, pompt als een adrenaline stoot door je lichaam. Je gaat geheid op het puntje van je stoel zitten!

Er staan een aantal prachtige gedichten in. Duim omhoog voor de dichter!

Origineel taalgebruik is weer van toepassing in dit tweede boek! Het karakter van Sandra gebruikt zeer grappige en unieke scheldwoorden. Dus tussen de actie door, moet je ook nog vaak lachen. Je hoort niet vaak iemand een scheldwoord zoals bijvoorbeeld: Tapijtkever, gebruiken. Verfrissend en erg herkenbaar uit het vorige boek. De schrijfstijl gaat verder op deze manier en het is net alsof je niet hebt moeten wachten op boek twee. Je zit er meteen weer in! Wegleggen is geen optie. vlot geschreven en het leest als een speer!

Er staan een aantal uitdrukkingen in het boek die echt Vlaams zijn. Wij gebruiken ze in het NL niet. Maar dit heeft zo zijn eigen charme, ik vind dat dit het boek juist eigen maakt.

Ik kijk echt uit naar deel 3. Het boek eindigt vrij open. Dus je snakt naar meer.

Ik geef het boek 5*****


mysteries-nh

Martijn J. Adelmund – Mysteries in Noord-Holland

uitgelezen op 7-10-2016

Dit boek neemt je mee naar allerlei vreemde verhalen in Noord Holland. Erg leuk als je er zelf woont, omdat je echt plaatsen en verhalen gaat herkennen. Maar er komen ook een heleboel verhalen bij. Je gaat geheid anders naar bepaalde plaatsen kijken.

Het begint met waar of niet waar. De auteur legt je een aantal dingen voor. Jij moet bedenken of het waar is of niet. De antwoorden staan achterin het boek. Erg leuk om mee te denken.

Volendam, Heemstede, Hoogwoud maar ook de Bijlmer komen voorbij. De Bijlmer blijft mij ook bij, omdat ik me echt af vraag wat er toen in de doofpot is gestopt. Elk verhaal gaat over mythes en legendes, geschiedenis, verdwijningen, moordzaken of andere dingen die veel vragen oproepen. Het huis met de hoofden op de Keizersgracht. Dat is echt bloederig. Maar toch een kippenvelgevoel kreeg ik ervan. Ook kom je meneer Baantjer tegen, toen hij nog geen boeken schreef. Misschien was dit verhaal het duwtje in de rug om hem aan het schrijven te zetten?

Er staan ongeveer 32 korte verhalen in. Nu een paar voorbeelden die mij echt bijblijven.

De sommeltjes op Texel. Ik wist daar echt niets van. Ben toch een aantal keer op het eiland geweest. Maar eigenlijk is het me nooit opgevallen. Erg leuk verhaal over deze bijzondere eilandbewoners.

De Kenau van Haarlem. Ik heb er een film over gezien en herinner me haar echt goed. En de onthoofding van Rippelda ook.

Noord-Hollandse Raadsels, je kunt ze helpen oplossen. Maar of je dat gaat lukken?

Het spookschip van Zaandam vond ik ook erg bijzonder. Mijn opa heeft het daar weleens over gehad. Dat is me altijd bijgebleven. Het riep ook weer herinneringen op aan mijn opa. Hij heeft altijd aan het Noord Hollands kanaal gewoond. Ik vond schepen altijd (en nu nog steeds) heel mooi om naar te kijken. Dat kon ik uren doen als ik bij mijn grootouders was. Dus het riep een stukje sentiment bij me op en dat is altijd een schot in de roos.

De manier van schrijven is soms van deze tijd. Op andere momenten is het een beetje Oudhollands en spreekt men een klein beetje plat Noord-Hollands of West-Fries. Ik herken dat meteen. Zo praten sommige mensen nog steeds hier. Zeker als je onder elkaar bent;-). Het voelt als een stukje van thuis en dat is heel erg goed bedacht. De auteur heeft alles tot in de puntjes uitgezocht. Soms kwam hij niet verder omdat er niet meer informatie was, maar ver genoeg om je heerlijk te laten wegdromen in mijn Noord Holland! Een echte aanrader als je van mysterieuze verhalen houdt!

Ik geef dit keer een cijfer. Ik doe dat wel vaker. Het krijgt van mij een 7,5;-). Dat getal zat in mijn hoofd na het sluiten van het boek. Dat komt neer op 3,75 sterren.


Graaf Dracula – Vampier Dagboek

uitgelezen op: 03/10/2016

Graaf Dracula heeft besloten om het heft in eigen handen te nemen! Jaren lang is zijn naam overal voor gebruikt. Nu gaat hij zelf in de commerciële wereld duiken. Stap 1: Een dagboek bij houden, een jaar lang, over zijn belevenissen. Stap 2: Hij gaat zijn naam gebruiken voor allerlei nieuwe projecten. Zoals een snelle doe-het-zelf-kist om mee voor het ultieme gemak. Maar ook wil hij Bloedvlekkenverwijderaar op de markt brengen, diverse soorten bloedwijn en gaat hij interieurs ontwerpen voor in de kist. Hij organiseert ook veel evenementen. Daar kun je uit je dak gaan en als een wolf huilen of naar een buffet, als je de hooivorken maar thuis laat. Hij bedenkt van alles van cocktails tot capeontwerpen. Hij wil zelf eens verdienen aan zijn naam.

Dracula heeft het zwaar. Zijn moeder zeurt hem steeds aan zijn kop en over de bruiden hebben we het maar niet. Hij moet afkicken, hij is verslaafd aan bloed. Hij gaat ervoor naar een praatgroep en denk jij dat hij zich aan die stappen kan houden?

Hij laat al zijn belevenissen zien d.m.v. foto’s kaartjes, labels en bonnetjes. Het is zijn eigen scrapbook geworden.

Er zit onwijs veel humor in! Af en toe moest ik echt even hart lachen. Hij heeft namelijk ook iets met getallen. Net als Graaf Tel moet hij dwangmatig alles tellen. En als je dan een allergische reactie ergens op krijgt en onder ze blaasjes zit…..oeps…..Hij sorteert graag dingen op maat.

Erg leuk is de stamboom van Vlad. Daar kom je zeer bekende namen tegen.

Hij legt veel dingen in stappen uit, zodat je precies weet hoe het moet. Hij is niet van het halve werk.

Voorin zit een kaart voor de beginnende vampier. Daar beschrijft hij waar je het beste bloed uit kunt drinken. Soms geeft het veel bende. Hij geeft echt enorm veel tips in zijn boek!

Het is gewoon een grappig boekje om tussendoor te lezen en zeer leuk vormgegeven! Als vampierenfan ben ik blij dat ik dit boekje eindelijk heb! Hardcover uitgave met een leeslint. Geheel in de staal van de Graaf!

Ik geef het 3,5 sterren, het is echt een leuk hebbedingetje en gewoon leuk door het handschrift en alle gebeurtenissen! Gewoon komisch!

 stilte-is-goud-waard

Anthonie Holslag – Stilte is goud waard

uitgelezen op: 13/9/2016

In dit boek staan 7 korte verhalen van Anthonie. Ik lees normaal niet veel korte verhalen, maar Anthonie weet mij altijd te pakken. En ik krijg bij elk verhaal toch iedere keer weer de kriebels!

Bloederige verhalen, creepy en kippenvel gegarandeerd!

De verhalen in het kort:

Isabelle: Geïnspireerd door Poe’s Sprookjesland. Stel je voor..Je bent verliefd…..Je houdt van iemand. Hoe ver ga jij om deze persoon aan je te binden?

De Loterij: Zeer goed verhaal met horror. Je gaat anders kijken naar gokkende mensen. Dit verhaal is gruwelijk goed, gemeen, bloederig en het gaat over de ultieme straf.

Moordplekken: Loop een moordroute met je date. Ze lijkt voor je te zijn gemaakt. Jullie hebben zoveel gemeen. Jullie zijn dol op moordlocaties. Maar is deze date niet te mooi om waar te zijn? Daar kom je gauw genoeg achter! Niemand is immers perfect.

In de achteruitkijkspiegel: Dit verhaal had ik al gelezen, maar het blijft een goed verhaal! Een vrouw heeft een aanrijding op een parkeerplaats. Als ze in haar achteruitkijkspiegel kijkt lijkt het slachtoffer dood. Het zal wel een zwerver zijn! Ze besluit om niet te gaan kijken, ze hoopt at niemand haar gezien heeft? Ze wil niet naar huis. Het botert niet zo erg met haar man. Wat moet ze doen als de politie haar op het spoor komt? Het einde is echt goed.

Verboden te betreden: In dit bos wil je niet verdwalen. Je wilt er niet per ongeluk terecht komen. De bomen willen je grijpen en duisternis heeft tanden. Je liefde voor elkaar wordt op de proef gesteld. Kom je ooit nog thuis? Het bos is levensecht beschreven. Daar krijg je de kriebels van!

Liefje: Liefde gaat over lijken………..Dat personage is echt eng……….*Bibber* Die wil je niet tegenkomen!

Chimerisme: Een kijkje in de baarmoeder. Kan een foetus al denken? Kan het jaloezie voelen? En tot waartoe is het in staat?

Als je dit boek aanschaft maak je kennis met zijn verhalen. En ik beloof je: Het smaakt naar meer!

Ik ben als echte horror fan, niet te stoppen met lezen.

Er staan ook verhalen in die al eerder zijn verschenen in zijn Bundel Zwarte Muren. Maar ook uit bloedovergoten dageraad en een verhaal uit de Tjonge. Ook staan er nog korte beschrijvingen achterin van zijn andere boeken.

Heerlijke Horror, genieten voor de echte horrorfans! Ik geef het 4****


genadevl

Theo Barkel.-Shadajaël: Genadeval

uitgelezen op: 10/8/2016

Dit verhaal is een echte aanrader! Het is geen nieuw boek, het komt uit 2006. Maar is nog steeds te koop. Je gaat mee naar de wereld van Shea en de priester Kalder. Kalder is houdt zich bezig met zeer vreemde gevallen en verschijnselen. Hij probeert de wereld te verlossen van het kwaad. Demonen waren rond op onze wereld, alleen zijn ze (meestal) niet zichtbaar. Kalder komt Shea op het spoor en ziet dat er iets goed mis is met deze jongeman. Hij wil hem helpen om zijn leven en lichaam weer terug te krijgen. Kalder is best een aardige kick-ass-priester. Geweldig.
Ondertussen worden er steeds meer dode mensen gevonden, die verschrikkelijk zijn toegetakeld.
Bij de patholoog is het spitsuur. En ze maken daar hele vreemde dingen mee. Dood is dood toch? In hun omgeving is dat drastisch aan het veranderen.  Zombies waren er rond in het donker. Pas op dat ze je niet grijpen! Er blijft weinig meer van je over…….Heerlijk zombie verhaal en het heeft de nodige donkere humor. Ik heb er echt van genoten. Als je dol bent op horror, moet je deze echt gaan lezen. Het heeft Zombies, bloederige taferelen, demonen en bezetenheid.
Het boek is niet zo dik. Ongeveer 100 bladzijdes maar zeker genieten geblazen!

Dit was Boek 1. Ik viel voor de cover, maar heb op Elfia ook meteen deel 2 meegenomen. Het is maar goed ook want boek 1 eindigt op een manier , dat je meer wilt. Het kan niet anders…..Het vreet aan je.
Ik blijf nu geheel in de sfeer van het verhaal qua taal. En als een verhaal aan je blijft vreten, met of zonder tanden, dan ben je blij dat je deel twee snel op kunt pakken!
En ik snap dat ik het niet na middernacht mocht lezen;-). Schaduwen kunnen rare dingen doen.

4 sterren****zwartbloed1

Shirley Ann Van Wingerden – Zwart Bloed 1 : in mist gevangen

uitgelezen op: 4/8/2016

Dit is het eerste deel uit de Zwart Bloed serie van Shirley. Ik had het boek al een tijdje op mijn verlanglijstje staan. En….Ik moet nu echt de rest ook lezen. Als je eenmaal aan dit boek begint kun je het boek niet meer wegleggen. Het is verslavend!

Het verhaal gaat over Anne, ze is een knappe vrouw en single. Haar leven verandert drastisch als er een man in haar leven komt : Dion de Winter. Hij is onwijs knap en aantrekkelijk en to good to be true. Of heeft zij nu echt de perfecte man gevonden? Hij weet echt alles van haar. En Anne raakt steeds meer het gevoel met de werkelijkheid kwijt. Zit ze gevangen in een droom? Of gebeurt dit allemaal echt? Dion lijkt perfect.. Is het nog wel veilig om ergens over te dromen? Dreams can come true. De mist die af en toe opduikt in het boek is erg creepy en je haren gaan ervan overeind staan. De mist komt niet alleen maar zichtbaar voor. Anne voelt zich zo raar, ze heeft het gevoel dat er iets goed mis is. Maar ze kan haar gedachten niet op een rijtje krijgen. Ze zit letterlijk en figuurlijk in de Mist gevangen. De titel is daarom ook echt goed gevonden. Stel je eens voor dat je in de mist loopt? Dit boek geeft je dat gevoel. De wereld is te klein, je kunt niet ver zien. Het voelt onveilig.

Ondertussen heeft het politiekorps het druk in de stad ( het speelt zich af in Rotterdam en omgeving, dus lekker Nederlands). Er worden gruwelijke moorden gepleegd. Als horror fan ga je daar van smullen! De lijken (of moet ik zeggen: wat er van over is?) worden in groepjes gevonden. Deze mensen zijn gruwelijk gestorven. Wat zit er achter deze moorden? Er kan geen twijfel over bestaan: Het moet een monster zijn. Een speciaal team buigt zich over deze zaak. Ze onderzoeken zaken met een bovennatuurlijk tintje. Een aantal mensen in het team hebben genoeg gezien om al nachtmerries te krijgen. Maar een paar teamleden geloven er geen snars van. Bovennatuurlijk? Dat is iets voor in een film! Mijn favoriete teamleden zijn Diego, hij is lekker eigenwijs en gaat zijn eigen gang en Peter. Peter moet alles een beetje in het gareel zien te houden, hij is de baas. Maar kan hij dit kwaad stoppen?

Dat zijn maar een paar personages die mijn hart gestolen hebben. Maar ook Lotte vind ik echt een sterke meid. Ze heeft echt ballen! Ik zou ‘m in haar geval echt knijpen hoor! Helen is een vrouw die echt veel om haar vriendin Anne geeft. Ze wil Anne niet kwijtraken aan dromen die werkelijkheid worden!

Er komen gruwelijke wezens in voor. Deze komen rechtstreeks uit de hel. Ze zijn zo echt beschreven dat ik echt even een paar keer goed moest slikken. Gruwelijk goed. Kippenvel!

Ik vind de cover ook echt mooi…Spannend boek vanaf de eerste zin, zat ik in het verhaal. Voor mij valt het echt onder de Urban fantasy of een Horror-Roman? Het kan beiden, maar echt in een hokje stoppen is moeilijk. Heerlijk als je een boek mag lezen en het is zo origineel.

Ik vroeg me de hele tijd af, wie toch die tweede man was op een van de bladwijzers, die ik bij het boek kreeg. De andere foto’s werden me duidelijk. Maar wie die andere man is…….En ik moet zeggen, hij ziet er bijna net zo uit als ik in mijn hoofd had. Dat is ook weer echt leuk!

Omdat ik dit boek echt smullen vond…Kan ik ook niet anders dan het 5***** geven.


opdegrens

Ilona Andrews – Op De Grens ( boek 1)

uitgelezen op: 18/7/2016

De Grens ligt tussen onze wereld en de magische wereld in.

Grenzers noemen onze wereld Het Broze en heeft geen magie. Het Zonderling is de magische wereld en lijkt veel op onze wereld, alleen is daar magie.

Rose woont op de Grens met haar broertjes Jack en George. Zelf heeft ze een zeer sterke kracht. Ze kan namelijk wit flitsen. Dat is eigenlijk alleen maar weggelegd voor de adel uit het Zonderling. Ze werkt in de gewone wereld, maar daar is ze illegaal aan het werk. Ze moet alle eindjes aan elkaar knopen om eten op tafel te krijgen. Haar broertjes hebben ook bijzondere krachten.

Haar leven staat op zijn kop als er ineens Hellehonden opduiken. En er zijn niet veel mensen die de kracht hebben om een hellehond te creëren. Dan staat tot overmaat van ramp ook graaf Camarine ( Declan ) nog op de stoep. Hij wil haar en ze probeert hem af te wimpelen. Omdat ze een witte flits heeft vinden de mensen van adel haar een goede partij om kinderen mee te krijgen met sterke krachten. Ze wijst ze een voor een de deur, maar Declan gaat niet zomaar weg! Het is een geluk bij een ongeluk dat hij er is, want het is gevaarlijk aan het worden op de Grens. Hij heeft een zeer sterke flits. Rose en Declan botsen enorm met elkaar. Ze bijten zich ergens in vast en laten niet meer los.

Het is spannend en leest echt vlot weg. Ik vind het ook erg origineel dit verhaal.

Er zitten naast de fantasy ook horrorelementen in. De wezens zijn gruwelijk echt en houden van mensen. Hun favoriete hapje! Ze zijn bijna niet te stoppen.

De Grens is een soort overgang van de een naar de andere wereld, het is absoluut niet groot. Het is een strook land. Als Rose naar haar werk moet, gaat ze de Grens over, elke dag weer. De overgang heeft een zeer pijnlijk effect op sommige mensen.

Het heeft ook een aantal romantische scènes. Dat haalt de vaart er even uit.

Oma is een super cool personage. Ze heeft alles voor haar kleinkinderen over. Opa ( Cletus) is een geval apart. Hij eet graag hondenhersenen. Hou je hond binnenshuis als je op de Grens woont!

Rose en haar broertjes worden gezien als vuilnisbakkies. Ze horen niet echt thuis in het broze, maar ook niet in het zonderling. Hun dagelijks leven bestaat uit overleven en hard werken.

Er zit ook best veel humor in, zelfspot……Ik vond het echt een heerlijk boek om te mogen lezen en heb er volop van genoten. De cover en titel zijn perfect! Kon niet beter!

Ik geef dit boek 4,5 sterren. Een verademing in de Urban Fantasy wereld. Ik kijk uit naar de volgende!


zzboek

Anne Bishop- Zilveren Zicht ( de Anderen boek 3)

uitgelezen op: 20/5/2016

Dit is het derde boek uit de serie over de Anderen. Ze leven in Het Stadspark en proberen zo weinig mogelijk met mensen om te gaan. Mensen worden gezien als voedsel.. Als mens weet je een ding zeker als je daar terecht komt: Het kan je laatste dag zijn. Een mens is immers Slim vlees in de ogen van de Wolven en de Vampiers. De Anderen zijn de baas en zij besluiten wie ze toelaten in hun leven en wie niet. Maar de mensen komen steeds meer in opstand. Zij willen weer aan de macht komen. De Anderen krijgen overal de schuld van en de mensen worden massaal lid van het M.A.E ( mensen altijd eerst).

Meg heeft in dit boek als bloedprofeet veel last van het niet snijden. Ze moet zich snijden! Ze is soms snel in paniek en draait dan helemaal door. Het is gevaarlijk voor haar en de Anderen om haar heen. Ze is een beetje depressief omdat ze zich niet mag snijden. De meisjes die ze gered hebben uit de Fokkerijen zijn ook bloedprofeten. Zij kunnen zich ook niet snel ergens thuis voelen. Een klein ding kan ze al helemaal laten doordraaien. Meg besluit om de meisjes te helpen, op haar manier.

Simon begrijpt nog steeds niets van mensen en hij wil het zo graag! Want wat wil Meg nou?

Moet Meg zich toch snijden? Dan weten ze wat er te gebeuren staat! Het lijkt uit te lopen op een oorlog tussen de mensen en de Anderen. Maar zou jij het echt op willen nemen tegen de Anderen?

Monty krijgt het ook zwaar in dit deel van de serie. Hij is een sterke man, maar dit komt wel erg persoonlijk dichtbij allemaal.

Simon is zo bezig met het mens zijn en wat mensen denken in dit boek. Dat vind ik persoonlijk jammer. Ik zie hem liever als Wolf. Simon vergeet alsjeblieft je Wolf niet! Hij doet zijn best om de mensen aardig te vinden en ze heel te houden. Geef mij de gemeen grommende/ brommende Simon maar! Deze is veel leuker en spannender!

Het boek leest vlot, maar ik mis iets! Het gevoel van spanning ( dat ik in de vorige boeken had) slaat om naar emoties. Dit boek heeft ook best veel herhaling. Telkens weer uitleggen wat voor drugs er gemaakt word van het bloed van de Bloedprofeten. En zo zijn er nog meer dingen. Meg raakt van veel dingen overstuur en heeft op de juiste momenten een voorspelling omdat ze gewond raakt.

Het is allemaal wel belangrijk voor het verhaal en de serie. Maar het viel mij eigenlijk een beetje tegen. Ik had hoge verwachtingen! Ik hoop echt dat boek 4, weer bomvol met actie zit.

Pas 120 blz voor het einde komt er wat van de spanning in die ik zocht. En met mij zullen veel fans van de serie hetzelfde denken. In dit boek ligt de nadruk niet op de spanning, maar op de emoties en de gevoelens van de personages. Het voelt persoonlijker, maar verliest hierdoor de spanning die je gewend bent. Dus ja, jammer dat ik het maar een 6 kan geven. Dat zijn 3 sterren!


lucifer

Tim Lommerse – Het Lucifer Dilemma

uitgelezen op: 1/5/2016

Oskar is een man die zijn gezin heeft verloren. Hij heeft een nogal ongewoon beroep en heeft een afspraak met een nieuwe opdrachtgever. Fey is niet de doorsnee opdrachtgever / baas en meteen vanaf het begin krijg je een raar gevoel over deze man. Want wie (of wat) is hij nu echt? Oskar is door niemand minder dan Lucifer verkozen om zijn nieuwe vertegenwoordiger te worden. Maar hij wil ook uitvinden wat zijn zijn vrouw en zoon is overkomen. Dat laat hem maar niet los. Lucifers vorige vertegenwoordiger was judas, dat roept bij hem de nodige vragen op. Want wil hij wel net zo worden als Judas? Fey zijn vrouw Risha is mooi om te zien, maar zijn zij wel te vertrouwen?

Dit verhaal gaat over de strijd tussen goed en kwaad. En soms vraag je je af is dit nu het kwaad of gerechtigheid? Het zet je echt aan het denken. Want wat jij gerechtigheid kunt vinden…is voor de andere pure wraak. En de lijn tussen goed en kwaad kan soms dun zijn.

In dit boek neemt de schrijver je mee naar de 4de dimensie. Dat is een dimensie die wij normale mensen niet zien. Mentalisten kunnen het wel zien en gebruiken. Ze kunnen de Aether  gebruiken om dingen te veranderen, zichzelf te verdedigen of gebruiken het in een gevecht. Maar ook op de Vlakte is het een heel andere wereld dan wij gewend zijn. En je kunt er zeer vreemde wezens vinden.

Het verhaal is enorm origineel. Ik heb nog geen boek gelezen, waar dit me aan deed denken. Dus dat is echt heerlijk lezen. Want vaak denk je weleens, als je een boek leest: Hey, dat ken ik van dat boek, etc. Maar dat heb ik nu geen een enkele keer gehad. Het leest vlot en is moeilijk weg te leggen.

Het gebruik van de spaties zo af en toe kun je creatief noemen en sommige stukjes staan cursief gedrukt ( bij bepaalde personages, maar kan ook afhangen van de manier van communicatie, die de karakters gebruiken.

Dit verhaal geeft je een andere kijk op Lucifer, maar ook om de wereld om je heen. Stiekem hoop je toch dat de 4de dimensie echt is.

Het boek heeft eigenlijk een mix van veel dingen: Fantasy, Magie, bovennatuurlijk, thriller, vertrouwen, horror, vertrouwen, angst, dreiging van oorlog, liefde, haat en de vraag of het goede of het kwaad gaat overwinnen! Ik vind dit echt een bijzondere mix.

Ik kan niet wachten om nog meer te kunnen lezen van deze schrijver! Weer een nieuwe ontdekking! Ik had hoge verwachtingen van dit boek en ze zijn allemaal uitgekomen! Heerlijk!

Een karakter die ik echt prachtig beschreven vond en toch mijn favoriet was, dat is Mikel. Deze man heeft echt zijn hart op de goede plek. Hij heeft ook iets bijzonders, maar daarvoor moet je echt het boek lezen. Dan snap je wat ik bedoel. Dat ga ik niet verklappen. Hij heeft een plekje in mijn hart gekregen.

De cover is prachtig en die ogen! Het deed me echt denken aan Yellow Eyes. De demon uit Supernatural! Deze zag ik dus ook voor me. Het is erg beeldend geschreven, dus je fantasie gaat aan het werk en je ziet het verhaal tot leven komen. De titel past perfect bij het boek. Klopt als een bus!

Ik kan dan ook alleen maar 5***** geven. Het is gewoon een goed boek!

Tim’s tweede boek gaat verschijnen op Castlefest. Je kunt een exemplaar winnen, als je een foto maakt van Het Lucifer Dilemma op vakantie. Laat zien waar je het boek leest, en wie weet win jij wel. Maar een kleine waarschuwing: De dood waart rond, op Castlefest!!!!!!!!! Ga zeker even bij hem langs daar!


blauwe maan

Jaye Wells- Blauwe Maan (Kate Prospero, boek 2)

uitgelezen op: 2/3/2016

Dit boek begint echt goed en is ook erg grappig. De humor spat van de pagina’s af. Heerlijk lezen. Ik heb echt in een deuk gelezen om de uitspraken van en tegen de Leprechaun. En het woord Toverstokje kan meerdere betekenissen hebben. Het klinkt leuk en het is eigenlijk heel netjes.

Kate Prospero is niet op haar mondje gevallen en zegt vaak wat ze denkt. Ze is een bikkelharde tante en werkt voor de Magische Recherche. De titel zegt het al: Er komt een Blauwe Maan aan. Dat is op Halloween en alle magie gebruikers zijn dan vatbaarder en de magie is sterker. De hele stad Babylon is helemaal gek geworden met de Blauwe Maan in het verleden. Kate ziet de bui al hangen en voelt deze dag dichterbij komen. Magie is niet te voorspellen met de Blauwe maan en dus levensgevaarlijk.

De tekenen dat het dichterbij komt, worden steeds duidelijker. Een park vol studentes die magische Drugs hebben binnen gekregen. Dat is op zich niet bijzonder, maar het was een Lust- Drug. Dus deze dames gaan achter alle mannen aan, die er in de buurt gaan. Het dreigt vreselijk uit de hand te lopen.

Kate en haar partner Morales volgen de aanwijzingen samen met de rest van het team. Is het grijze magie en wie heeft het gebrouwen? En wat gaat er allemaal nog meer gebeuren? Kate houdt haar hart vast!

Het leest supervlot en is spannend en humorvol tot het einde. Ik ben echt dol op het karakter van Kate. Je leert haar beter kennen in dit boek. Ze heeft in haar privéleven ook heel wat meegemaakt. Ze vecht tegen een aantal geesten in het verleden. Maar ook een zeer recente gebeurtenis laat haar maar niet los. Ze voelt zich erg schuldig. Je leeft mee met haar en hoopt echt dat alles weer goed komt voor haar en haar broertje Danny. Haar oom Abe laat haar ook niet met rust nu hij in de gevangenis zit. John Volos verliest haar ook niet uit het oog.

In deze wereld kunnen mensen verslaafd raken aan magie. Daarom is er ook de AE: een soort AA maar dan voor magie gebruikers. Schone magie mag men wel gebruiken, maar alles wat richting grijs gaat of erger is verboden bij de wet.

Heerlijk boek, heb er echt van genoten weer! Kom maar op met de volgende Prospero! Ik ben dol op stoere vrouwelijke hoofdpersonen. En Kate is echt een van mijn favorieten. Ik heb ook een zwak voor Baba. De buurvrouw die Kate altijd helpt. Ze is een soort kruidenheks.

Achterin staan nog een aantal hoofdstukken van andere Urban boeken. I love urban! We want more!

Dit boek krijgt van mij 5 sterren!*****


wonderkind

D’Andrea G.L. – Wonder kind, zilvermunt.

uitgelezen op: 27/01/2016

Er staat fantasy op de voorkant, maar ik vind het eigenlijk een horror. Er zitten enorm veel enge wezens in en het is best bloederig. Ik vond het best heftig af en toe. Het is een eerste deel van een trilogie. Ik wil de andere delen ook zeker gaan lezen als ik ze tegenkom.

Dit boek gaat over Caius, hij krijgt een munt van iemand die hij maar niet kwijt kan raken. Hij gooit de munt weg en een tijdje later zit hij weer in zijn zak. Deze munt krijgt hij van de Verkoper, Herr Spiegelmann. Hij heeft snode plannen meet Caius. Hij is geen normale jongen namelijk. Hij is een wonderkind. Wat dat inhoud daar moet Caius zelf ook nog achterkomen. Zijn ouders komen bruut om het leven en hij is een wees. Een aantal mensen ontfermen zich over hem. De vreemde Gus van Zant. Maar ook een Lykantroop en een Splendide. Twee aparte wezens en zeer dodelijk!

Er zijn in de verborgen wereld van Parijs een aantal zeer vreemde dingen te vinden. Vooral wezens. Maar ook manufacten. Deze hebben een bepaalde kracht voor Wisselaars. Wisselaars hebben een soort kracht waarmee ze het hier kunnen ombuigen. Als er duidelijk wordt wat het plan is van Spiegelmann, moeten alle Wisselaars goed oppassen. Want hij wil iets van ze.

Het verhaal is een en al actie en je komt echt genoeg originele wezens en gebeurtenissen tegen. Bijvoorbeeld afgehakte ledematen die hun eigen leven krijgen of enge wezens die je zo aan stukken scheuren. Het is echt een snel boek.

Er zitten veel gevechten in en het bloed (en de ingewanden) spatten je om de oren, zo nu en dan.

Het is een druk verhaal en je moet er echt inkomen. Ik was af en toe echt even de draad kwijt en dacht: wie is dit nu weer?. Het voelt aan alsof de schrijver van de hak op de tak springt. Maar als je dan verder leest, dan kom je erachter. Maar het is een spannend verhaal. Ik wil zeker de rest van de serie lezen. De titel is me op zich wel duidelijk. Maar wat een wonderkind precies is? Daar kom je mss in de volgende delen achter? Het einde is echt open. Je zit net op het puntje van je stoel en dan is het afgelopen! Dus je moet wel verder lezen. Helaas heb ik de volgende delen nog niet, maar ik ga er wel naar zoeken. Leuk boek voor tussendoor. 3***.


kwadegeest

Mark van Dijk – Kwade Geest

uitgelezen op: 7/1/2015

Het was alweer een tijdje geleden voor mij: Een horrorverhaal lezen, dat me echt op het puntje van mijn stoel kreeg. Dit boek heeft dat gedaan!

Het verhaal begint al gruwelijk goed: Een jongen (Pieter) wordt aangereden en sterft door het ongeval. Zijn vrienden zijn er kapot van, vooral zijn beste vriend: Jaap. Hij besluit om een Ouijabord te gebruiken en in contact te komen met Pieter. En dat lukt! Pieter verschijnt als geest en neemt een aantal andere geesten mee. Deze Pieter wil Jaap voor zich alleen hebben. Hij gaat steeds meer eisen stellen. Op de begrafenis van Pieter doet Jaap wel heel erg raar. De andere vrienden John en Dirk (en hun vriendinnen) maken zich ernstig zorgen. Jaap laat ze niet meer binnen en hij doet zo vreemd en afstandelijk tegen ze! Wat niet gek is, want ze hebben hem uiteindelijk in de steek gelaten. Ze besluiten om voor hem te gaan vechten. Maar tegen wie moeten ze het nu eigenlijk opnemen? Thuis krijgen ze ook vreemde berichten. Namelijk met een stukje krijt, via een schoolbord. Deze geest probeert ze te helpen. Zullen ze op tijd zijn om Jaap te redden? Het is echt een super spannend verhaal!

Het is een verhaal met horror en ik kreeg er de kriebels van. Dingen die door de lucht vliegen, geesten die je kunnen aanraken en kwaad kunnen doen. Geesten die wraak willen nemen op een verschrikkelijke manier. Ik zie het allemaal zo voor me!

Het is vlot geschreven, deze Young Adult. En het leest als een trein. Het plot vond ik ook erg goed, zag het echt niet aankomen! Ik zou willen dat dit boek op het witte doek kwam! Dat zou me een horror wezen! Ik zou daar echt van genieten. Echt een boek om mee te griezelen. En de film zou veel schrikeffecten bevatten;-). Het verhaal speelt zich af in het oer-Hollandse Katwijk.

De cover past precies bij het verhaal, het zegt al genoeg.

Ouijaborden zijn echt levensgevaarlijk! Het boek begint al met een waarschuwing: om het niet zelf te gaan doen. Dat vind ik echt een goede tip! Wie weet wat je in huis haalt? Het kan wel een kwade geest zijn! Ik zelf heb namelijk een keer in mijn leven glaasje gedraaid (met twee vriendinnen) en moet het iedereen afraden! Niet doen. Ik ben me toen rot geschrokken. Ik geloofde er niet in. Maar toen wel! Er vlogen horizontaal dingen van mijn kast af. Ook een idee om een verhaal over te schrijven misschien? Ik heb in ieder geval een week lang niet kunnen slapen. (Ik sliep met een oog open). Zo geschrokken was ik. Ik weet nog steeds niet of het geesten waren, puur toeval of het geval tienermeisjes (poltergeisteffect). Ik heb zo mijn ideeën, nadien is er niets meer voorgevallen. Ik hou het erop dat het mijn oma was, die me wilde waarschuwen, om niet met geesten te spelen. (Boeken uit de bieb meegenomen met reinigingsrituelen, om weer rust te krijgen). Ik rook haar favoriete bloemen na een tijdje, zomaar ineens uit het niets. Alsof ze dacht: je bent nu lang genoeg bang geweest, ik was het! Denk erom! En ze heeft altijd gezegd dat ze terug zou komen als mijn beschermengel. Dit is voor mijn gevoel, de waarheid. En ik doe het ook nooit meer, dus het was een wijze les! Het had immers ook een kwade geest kunnen zijn??!!!!!

Dit boek heeft me dus wederom de stuipen op het lijf gejaagd. Niet spelen met dit soort dingen!

Mark, bedankt voor dit cadeautje! Wat een goed boek. Hij hoort bij mijn favoriete horror boeken!

5*****, omdat ik er echt de kriebels van kreeg en het mij terug deed denken aan mijn ervaring.


vampiraten1

Justin Somper – Vampiraten: demonen van de oceaan

uitgelezen op: 3/1/2016

Ik ben het nieuwe jaar begonnen met een boek dat ik in 2015 eindelijk gevonden had! Dit is een stukje jeugdsentiment voor mij. Deze serie vond ik in de bieb toentertijd en ik was verkocht!

Dit is het eerste Vampiraten boek. En ik heb weer genoten!

Het gaat over de tweeling Grace en Connor. Hun vader is vuurtorenwachter en hij zingt altijd een lied over Vampiraten voor zijn kinderen. Als hij sterft komen blijven ze alleen achter. Ze hebben maar een paar keuzes: of naar het weeshuis of als huisdieren bij mensen wonen, die hun alles hebben afgepakt. Ze besluiten hun vaders boot te nemen en de zee op te gaan. Daar komen ze in een zware storm terecht en hun boot wordt door de zee verzwolgen! De tweeling verliest elkaar uit het oog. Connor schrikt als hij zijn ogen opent, hij zit op een schip met piraten! Maar zijn zusje is verdronken, ze hebben haar niet gevonden. Connor probeert zijn draai te vinden op het schip, misschien wil hij wel piraat worden. Maar is Grace echt wel dood? Hij denkt van niet en wil haar gaan zoeken.

Grace is uit het water gevist door Lorcan. Lorcan is een Ierse jongen en hij kleed zich nogal vreemd. Grace mag niet van haar kamer af. Zodra het donker is sluiten ze haar op. Ze komt erachter dat het Vampiraten schip echt bestaat, het was niet zomaar een liedje! Ze wil ook maar een ding: haar broer vinden! Of de tweeling elkaar ooit weer terug ziet, dat moet je zelf maar lezen.

Heerlijk jeugdboek, vlot geschreven en er zit genoeg spanning in. Echte horror wil ik het niet noemen, maar als jeugdboek is het dat zeker wel. Ik zie het meer als een avonturenboek met horrortintjes. Je leest het boek door de ogen van Grace en Connor.

De cover is mooi, dat vond ik vroeger al! Ik hoop de andere delen ook nog te gaan vinden. De serie is al wat ouder, dus ik zal moeten zoeken. 4 sterren****


grijze magie

Jaye Wells- Grijze Magie (Kate Prospero, boek 1)

uitgelezen op: 27/11/2015

In dit boek kun je een vreemd soort junkie tegen komen: Ze zijn verslaafd aan magie. Overal worden drankjes en poedertjes voor gemaakt.  Voor bescherming, om je goed te voelen of om mooier te worden. Er is een zeer grote markt voor. Iedereen heeft wel iets wat verbeterd kan worden?!

Alleen schone magie mag worden gebruikt. Alles wat daar niet onder valt is Grijze magie. Foute magie dus, magie waar je aan verslaafd kunt raken. En wat uiteindelijk je dood zal worden! Alleen sommige drankjes zijn verboden. Deze zijn illegaal gemaakt (en bevatten verboden ingrediënten). Daarom is er een speciaal team van agenten in het leven geroepen, zij speuren deze kartels op. En proberen ze te stoppen. Kate Prosporo heeft door haar verleden alle magie afgezworen. Ze is namelijk opgegroeid in een van de kartels. Ze is eruit gestapt omdat het echt te gevaarlijk werd.

*Een goede spreuk voor dit boek vind ik: Magie, maakt meer kapot dan je lief is!*

Kate zit een moordenaar achterna en dan komt ze erachter dat er nieuw drankje op de markt is. Het heet Grijze wolf en de gebruikers veranderen ook in een soort wolf, die graag mensenvlees eet. Dit drankje is zo gevaarlijk het moet gestopt worden. Haar verleden komt weer wat dichterbij, omdat haar voormalig vriendje Volos op de verdachtenlijst staat. Kate woont samen met haar jongere broertje. Hij is bijna 16 jaar oud en zit nog op school. Zij heeft naast haar werk dus ook de kopzorgen van een tiener en zijn activiteiten erbij. Hij wil meer weten over hun moeder en hun verleden. En dat is helaas vol van magie dat verleden. Kate wil het hem liever niet vertellen. Magie is uit den boze voor haar. Ze wil er niets meer mee te maken hebben. Daarom is ze bij de politie gegaan, alleen begint dat te vervelen. Ze wil veel liever in het speciale team!

Dit boek is van tijd tot tijd best hard, leest mega snel en spannend! Ik zou het een fantasy- detective met ballen willen noemen. Waarom? Kate is echt een sterke vrouw. Ze staat haar mannetje wel!

Heerlijk lettertype en echt een spannend boek, die de verkeerde kanten laat zien van magie. Het is vergelijkbaar met drank en drugs. Heel origineel thema, heb nog nooit een verhaal met dit thema gelezen! Het boek is ook zeer stevig gebonden en dat vind ik echt lekker, dan is de kans op een eventuele leesknak ook niet aanwezig. Het is een aardig dik boek, dus dan is stevigheid een must!

Dus ja ik ben enthousiast! Een boek met enorm veel vaart en zeer goede karakters. Sommigen zijn wat meer uitgeschreven dan anderen. Er zijn ook best veel karakters, maar daar groei je vrijwel meteen in. De schrijfstijl is echt lekker vlot en hip (dat gevoel kreeg ik er van). De cover is ook perfect gekozen….Je weet wie het is en waar het is, als je het boek gelezen hebt. Grijze magie is ook een toptitel. Grijze magie is verslavend (zowel de drankjes, als het boek). Ik kijk al met smart uit naar het tweede boek. Dit boek krijgt 4**** van mij!


zucht-rik-raven0-300x424

Rik Raven – Zucht

uitgelezen op: 14/10/2015

Nell, een meisje van 3 jaar oud stelt haar vader een hele vreemde vraag. Elke ouder krijgt daar de kriebels van! Ze vraagt: “Papa, kun je leven door een rietje uitzuigen?”. Creepy! Haar vader Richard denkt dat het gewoon de nieuwsgierige geest van een jong kind is, die stellen immers wel gekkere vragen! Als Nell naar een verjaardagsfeestje gaat en de ouders van de jarige hem opbellen : ‘Kom alsjeblieft je dochter halen’, weet hij dat er iets mis is. Op het feestje ontmoet hij Jack, een man met een zeer grote mond en vreemde behoeftes. Vanaf dat moment is zijn leven op slag anders!

Richard zijn vrouw Jan, heeft na de geboorte van Nell continu in een inrichting gezeten. Maar nu komt ze eindelijk thuis en ze wil haar kleine meid zien. Ze komt niet terecht in de situatie, die ze voor ogen had. Jan voelt al snel dat er iets niet klopt.

Nell heeft bruine ogen, maar zo nu en dan worden ze blauw. Ze is bezeten door een schotse geest.

Jack komt helpen om Nell te redden. Kunnen ze het meisje op tijd redden?

Richard heeft een Japans verleden. Hij heeft steeds aparte dromen, die heel echt lijken.

Richard zijn karakter vind ik echt ijzersterk. Maar Jack heeft ook een heel apart karakter!

De zucht staat voor wat de geest doet. Het is zo goed beschreven, je moet het echt zelf lezen. Je krijgt er echt de kriebels van! Je ziet het zo voor je…….. Ik krijg altijd de kriebels van bezeten mensen. Dit is een klein meisje. Haar ouder zijn hopeloos en proberen haar terug te krijgen. Je voelt hun zorgen. De emoties komen echt sterk over in dit verhaal.

Wat een heerlijk boek! Het is horror en gaf me een exorcist gevoel. Maar ook zit er een stuk met een Samurai in. Dat is echt gaaf. Ik ben dol op zwaarden en de combi met horror is echt goed!

Vlot geschreven en Rik schrijft in haar eigen stijl en dat vind ik altijd heerlijk lezen.

De titel Zucht is gewoon perfect gekozen! En de cover past ook helemaal bij het verhaal! Ik ben altijd enorm enthousiast als een cover zo goed bij het boek past! De enge blauwe ogen, het Kasteel en de Katana voorop zijn dus ook goed gekozen!

De lichte hint naar Dorinth, uit het vorige boek laat je denken dat het zich in dezelfde buurt afspeelt. Dat vond ik ook erg leuk. Er is heel wat mis in die buurt ;-).

Ik geef het boek dan ook 5 *****


inhetbloed

Patricia Briggs – In het bloed (Mercy Thompson,boek 2)

uitgelezen op: 12/10/2015

Dit boek is het tweede deel van de Mercy Thompson serie.

Mercy is een keisterke vrouw, ze kan veranderen in een coyote. Ze leeft tussen de mensen, vampiers, fae en weerwolven. Haar buurman Adam is de Alfa van de wolven in Kennewick. Ze is niet op haar mondje gevallen en komt zo ook vaak in de problemen. Stefan, haar vampiervriend (met een duidelijke affectie voor Scooby Doo), roept haar hulp in. Hij heeft nog iets te goed van haar.

Ze moet vechten voor haar vrienden en haar eigen leven. Er sluipt namelijk iets verschrikkelijks rond. Het is een wezen dat mensen en alle bovennatuurlijke wezens beïnvloed. Op een zeer slechte manier. Iedereen vliegt elkaar in de haren, en er worden moorden gepleegd.

Niemand is er nog veilig. De vampiers geven niet zoveel om mensenlevens, maar Mercy wel.

Dit kwaad moet worden gestopt, voordat er geen levende (of ondoden) meer over zijn!

In deze wereld weten de mensen dat de fae en weerwolven bestaan. Van vampiers en ander gespuis weten ze niets af. Dat willen ze zo houden. Maar gaat dat wel lukken? De politie gaat het niet lang meer geloven met al dat geweld!

Het was echt moeilijk weg te leggen dit boek. Het is echt spannend, bloederig en er zit zelfs humor in.

Dit zijn geen lieve vampiers, deze leven echt van mensenbloed, geven niets om mensen en houden ze als hun huisdieren (om van te voeden) in de buurt. De meeste vampiers zien ze alleen als eten.

De vampiers en fae zien Mercy gewoon als mens. Dus dat zorgt voor wantrouwen.

Mercy heeft het moeilijk met al die mannen om haar heen. Ze weet niet goed hoe ze zich moet voelen. Je voelt met haar mee. Je ziet alles door haar ogen. De schrijfstijl vind ik dan ook heerlijk!

Je zit op het puntje van je stoel en het komt je nachtrust niet ten goede! Ik kon niet meer stoppen!

In het eerste boek leerde je Mercy en haar medepersonages goed kennen. In het tweede boek zit daarom dus ook meer vaart en ik vond het beter! Ik kijk al weer uit naar het volgende boek! Ik ben fan van Mercy en haar vrienden.

Het boek krijgt van mij 4,5 sterren!


demonenhhhhh

Carolyn Jess-Cooke – De jongen die demonen zag

uitgelezen op: 27/9/2015

Dit boek noemen ze een roman. Maar ik vind het een Roman met horror/thrillerelementen. Het is niet in een hokje te stoppen. En dat is meteen al bijzonder!

Het gaat over een jongen van tien jaar oud. Hij heet Alex Broccoli en heeft een zeer verontrustende gave: Hij ziet demonen. Alleen hij kan ze zien. De demon Ruen is zijn beste vriend en ze hebben veel plezier samen, totdat Ruen iets onmogelijks van hem vraagt. Hij wil hem aanzetten tot gemene dingen. Alex wil geen vrienden meer zijn met deze demon. Hij wil alleen zijn moeder maar redden van haar ondergang. Zijn moeder is erg ziek en Alex krijgt de kans om dat te veranderen.

Psychiater Anya komt op zijn pad en ze besluit om Alex te helpen. Ze heeft haar eigen dochter verloren en is vastberaden om Alex in leven te houden. De twee krijgen een bijzondere band. Anya is een vrouw met een verleden en Alex weet dingen van haar, die niemand kan weten…Toch? Alex zegt dat Ruen ze hem influistert. Maar dit kan ze niet geloven en ze besluit in Alex zijn verleden te duiken.

Het speelt zich af in het Noord Ierse Belfast. Kinderen zijn daar zwaar getekend voor de rest van hun leven. Door wat de IRA allemaal uitspookt en de aanslagen en moordpartijen waar ze alles van mee krijgen, zijn ze beschadigd tot in hun ziel.

Het is gemeen en meeslepend dit verhaal. Je kunt alleen maar hulpeloos toekijken als lezer.

Een heel bijzonder verhaal, wie weet bestaan er echt wel demonen en kunnen wij ze niet zien. Alleen bepaalde personen kunnen ze zien. En de ‘normale’ mensen vinden deze personen gek. Daarom komen deze mensen en kinderen in tehuizen terecht. De vraag is en blijft: Geloof jij Alex? Dat moet ieder voor zich bepalen. Ik geloof echt dat hij demonen ziet. Anderen zullen zeggen dat het door zijn verleden komt. Het blijft echt mysterieus en het is spannend. 4****


angstaanjager

Michael Grant – De Angstaanjager

(komt uit op 22 september 2015)

Uitgelezen op: 11/9/2015

Tijd is buigzaam en rekbaar, daar kom je in dit boek wel achter!

Mara wordt wakker op dood gras, in de mist. Ze heeft er geen idee van waar ze is. Het ziet er allemaal nogal griezelig uit. Zit ze in een van haar dromen vast? Of is dit de werkelijkheid? Of is ze dood en in de hel, of iets wat daar op lijkt?

Ze ontmoet een jongen en hij neemt haar mee op een gruwelijke reis door iemand anders haar verleden. Ze ontmoet duistere figuren zoals Oriax, Daniel en de Angstaanjager.

Een angstaanjager kan in je herinneringen duiken en je grootste angst opsporen? Als hij die gevonden heeft, dan ga je een gruwelijke ervaring tegemoet of je speelt zijn spelletje mee.

Waarom doet hij dit? Het is een straf. Iedereen die een bezoekje van hem krijgt heeft iets op zijn kerfstok staan. Maar wat heeft Mara hier mee te maken? Deze wereld is verschrikkelijk, meedogenloos en ze wordt er ziek van. Hoe kan iemand dit soort dingen toch doen?

Het is een zeer originele Young Adult, leest supervlot en is ook nog eens razend spannend.

Je wilt gewoon weten hoe vork in de steel zit. Het heeft veel horror aspecten en dat vind ik echt geweldig. Er staan gruwelen in…Het is ook fantasy, maar neigt meer naar horror. Er gebeuren echt dingen die je in een horrorfilm of in je nachtmerries kunt tegen komen!

Ik ga me maar gedragen, voor het geval er echt zoiets als een Angstaanjager bestaat. Die wil ik niet tegen komen. Maar misschien is het ook wel eigen schuld, dikke bult, als hij je komt opzoeken! Ik zet dit boek ook onder de Horror boeken. Het geeft je op sommige momenten de kriebels, het andere moment ben je boos op een van de personages en het andere moment kun je alleen maar denken : Nee! Niet doen! Het is dus een soort van achtbaan van emoties, die dit boek in je losmaken.

De hoofdstukken zijn kort en voor je het weet kun je het echt niet meer wegleggen. De cover vind ik echt prachtig! Het is precies zoals er in het boek staat, mist en bliksem en een duistere jongen! En ja, hij weet je altijd te vinden. Verstoppen kan echt niet!

En het zou zomaar kunnen, dat er gewoon nog meer boeken komen over dit onderwerp. Ik hoop het stiekem van wel. Ik ben voor! Michael Grant schrijft heerlijk!

Ik geef het boek 5***** sterren dus!onderdemaan

Patricia Briggs – Onder de Maan (mercy Thompson boek 1)

Uitgelezen op: 9/9/2015

Ik ben echt enorm blij dat De Fontein Urban boeken gaat uitbrengen. Het is echt helemaal mijn ding.

Ik ben altijd op zoek naar nog meer boeken waar weerwolven inzitten. En hier zitten ook nog eens vampiers in en heksen en Fae.

Mercy (Mercedes) Thompson is een Coyote. Ze kan er in veranderen wanneer ze wil. Ze heeft dus een zeer goede neus en kan ook beter horen dan normale mensen. Ze heeft haar eigen autogaragebedrijf. Ze heeft niet alleen mensen als klanten, maar ook de Fae, Weerwolven en Vampiers weten haar te vinden als er iets mis is met hun auto. Ze heeft alleen heel veel werk en kan wel wat extra hulp gebruiken. Op een dag staat er een mysterieuze jongen in haar garage. Hij wil graag voor haar werken. Ze ruikt meteen aan hem wat hij werkelijk is. Hij wordt alleen op de hielen gezeten door een groep nogal duistere figuren, die hem terug willen hebben. Ze besluit hem te helpen en vanaf dat moment gaat het echt snel. Haar leven en die van de mensen die ze liefheeft zijn niet meer veilig. Ze moet vechten om hun leven te redden.

Je leert haar personage echt goed kennen. Ze is niet voor de kat! Ze heeft een scherpe tong en zegt bijna altijd wat ze denkt. Ook als ze daardoor in de problemen komt. Ze heeft echt lef! Ook zit er best wel wat humor in, van haar kant. Ze is een hele sterke jonge vrouw.

Ze wordt geconfronteerd met haar verleden als ze probeert in veilige havens te komen.

Mercy is grootgebracht bij de weerwolven, dus ze weet hoe ze met hun om moet gaan.

De weerwolven worden echt prachtig omschreven. Ze hebben allemaal een ander patroon in hun vacht, waaraan je ze kunt herkennen. Ze zijn ook enorm groot. Je ziet ze echt voor je!

Het speelt zich af in de wereld van nu! Dus ik vind het echt van deze tijd. Haar band en ergernis met sommige personages spat ook van de pagina’s af. Er gebeurt qua spanning meer dan genoeg, dus het boek is na een bladzijde of 50 echt moeilijk weg te leggen.

In het begin leer je vooral Mercy goed kennen en dat is ook erg belangrijk. Haar karakter is goed uitgewerkt en ik kijk dus ook al uit naar boek 2! Het einde was goed en het plot ook.

Er zijn redelijk veel personages, maar je volgt het vooral vanuit haar ogen allemaal. Voor weerwolf liefhebbers echt een mustread!

Het leest lekker vlot, alleen zijn de hoofdstukken soms wel erg lang. Je leest er niet zomaar 1 voor het slapen gaan. Maar omdat je het toch niet kunt laten, doe je dat wel. LOL.

Dit boek krijgt van mij het cijfer 8, dat komt neer op 4 sterren!


lockwoood

Jonathan Stroud – Lockwood & Co, De Schreeuwende Wenteltrap

uitgelezen op: 23/8/2015

“Overdag is er niets aan de hand. “s Nachts komen kwade geesten tevoorschijn”…….

Deze tekst sprak me meteen al aan. Door deze zin wist ik dat ik het boek moest lezen. Daar heb ik geen spijt van gekregen!

Het gaat over Lucy Carlyle. Je ziet het verhaal door haar ogen tot leven komen. Ze is een jong meisje en werkt in de Geestenbusiness. Dit speelt zich af in een toekomstige wereld, waar geesten de wereld onveilig maken. Ze zijn er altijd al geweest, maar nu is het een plaag geworden. Iemand die sterft komt vaak terug om te spoken. Alleen jonge mensen (vaak kinderen en niet veel ouder dan 20 jaar) kunnen geesten zien of voelen. Lucy is heel gevoelig en haar gave is uniek. Ze komt terecht bij Lockwood & Co, een bedrijf wat gerund wordt door een jonge jongen. Hij heet Anthony Lockwood en George Cubbins is zijn rechterhand. Het bedrijf staat op het punt om failliet te gaan na een spokenjacht die volledig uit de hand gelopen is. Lucy houdt daar ook een souvenir aan over, wat weer voor heel veel problemen zorgt. Om het bedrijf te redden moeten ze een klus aannemen die nog nooit iemand heeft overleefd. Velen zijn hun voorgegaan, maar kunnen niets meer navertellen.

In Combe Carey Hall huist iets heel gevaarlijks. De beruchte Rode Kamer, overleefd niemand en ook de schreeuwende Wenteltap heeft veel slachtoffers gemaakt. Ze moeten zien te overleven in een huis met iets donkers dat maar een doel voor ogen heeft: De dood van elke bezoeker, zodra het donker is.

Dit boek is echt spannend vanaf het begin. Sommige geesten geven je echt de kriebels. Ze komen er ook niet zonder kleerscheuren vanaf. Dit is geen Ghosthunters van SyFy-channel. Deze geesten vechten echt terug!

Vlot geschreven in goede begrijpelijke taal. Leest als een speer! En als je het boek uit hebt…Er staat alvast een hoofdstuk in van boek 2..En dat komt komende September al uit! Daar kijk ik dus enorm naar uit.

Ik heb echt enorm genoten van dit originele verhaal. Ik heb nog nooit een boek gelezen, wat ook maar in de buurt van deze hoofdlijnen komt. Echt een aanrader! Ik zat op het puntje van mijn stoel en ben echt blij dat ik dit boek gekocht heb. Er zijn niet zo bijster veel boeken in dit genre.

Een echte aanrader voor iedereen die van Geesten, spanning en een dosis horror houdt. Want zeg nou zelf? Wie zou er nu niet van schrikken als er midden in de nacht ineens een geest naast je bed staat en je wilt grijpen? Als een geest je aanraakt kun je het overleven, maar vaak zwelt men op en kleuren delen van je lichaam blauw en ga je dood.

De cover gaat je ook helemaal duidelijk worden als je het boek gaat lezen en de achterkant ook : Na het donker de bel luiden en wachten achter de ijzeren lijn! Dat begrijp je helemaal als je deze wereld vol met geesten hebt leren kennen! De titel is ook luid en duidelijk! Ookal duurt het wel vrij lang totdat je daar achterkomt, maar dat is lekker mysterieus! Kortom een topboek!

5*****


bloedzusters

Jackson Pearce – Bloedzusters

uitgelezen op: 14/8/2015

De zusjes March zijn heel close. Scarlett is de oudste en is voor het leven getekend na een aanval van weerwolven. Ze is een soort bloeddorstige versie van Roodkapje geworden, met rode mantel en al. Alleen heeft zij messen bij zich om op wolvenjacht te gaan. Ze wil haar zusje en alle andere meisjes beschermen tegen die kwaadaardige wolven. Zij eten en verscheuren jonge meisjes en dat moet voorkomen worden.

Rosie is heel anders. Zij is het zat om zo beschermd te worden door haar oudere zus. Ze wil ook jagen op wolven, ze is er immers al jaren klaar voor. Ze heeft ook andere dromen. Haar zus leeft voor het jagen. Maar Rosie wil ook weleens een dag normaal zijn en bijvoorbeeld op dansles gaan. Ze is een tiener en valt als een blok voor Scarlett haar beste vriend Silas. Silas is ruim een jaar weg geweest, maar is nu weer terug bij zijn vroegere buurmeisjes. Hij is ook een dodelijke jager en samen met Scarlett een perfect team. Rosie weet niet of ze nu voor Silas moet kiezen of voor haar zus en dat vreet aan haar.

Ondertussen worden er steeds meer jonge meisjes aan stukken gescheurd en ze weten dat er iets aan de hand is. De wolvenclans lijken zich samen te voegen en zich klaar te maken voor iets groots.

Maar kunnen ze dit met zijn drietjes wel aan, zijn ze nog wel een team?

De kat Duvel vind ik ook erg leuk in dit verhaal, hij doet zijn naam eer aan!

Dit boek is bloederig en spannend. Je leest m vrij snel achter elkaar uit. De hoofdstukken zijn wel wat lang. Je ziet het verhaal uit de ogen van Rosie en Scarlett. Dat staat er steeds bij, wie het is aan het begin van elk hoofdstuk.

De cover spreekt ook voor zich…Het rood van de mantel. Twee hoofden, van de zussen…En een wolvenkop.

Fenris heten de weerwolven in dit verhaal. Het getal 7 speelt een rol in dit verhaal. Hoe of wat, moet jezelf achter komen. Erg goed geschreven horror/fantasy verhaal.

Vlot geschreven en een echte aanrader voor weerwolven fans zoals ik! 4 sterren****


wolfsbloed

Alexandra Penrhyn Lowe – Wolfsbloed, de laatste wachter boek 2.

 

Ik had al een hele tijd op dit boek zitten wachten en moest hem nu echt gaan lezen.

In het eerste boek heeft Eveline Sevenster al heel wat meegemaakt. Sinds de dag dat ze glaasje ging draaien staat haar leven op zijn kop. Ze is een Wachter. Dat betekend dat ze geheimen beschermd tegen mensen: De Broeders van Belial, maar ook tegen Demonen. Ze ziet geesten van overleden mensen en dieren en ze weet af en toe niet wie er nu een geest of een levend mens is.

Ze trekt al deze bovennatuurlijke vormen (geesten en demonen) als een magneet aan. Ook zijn de Broeders naar haar op zoek. Ze moet dus haar veilige huis en haar hartsvriendin Cleo verlaten en komt in Parijs terecht op een zeer bijzondere school. Het is een school met aparte leraren en leerlingen. Ze worden er opgeleid tot Wachter en leren met hun gave omgaan. Maar Eveline’s gave wil niet wakker worden. Op een oude foto in het gevonden Nazi- dagboek (in boek 1) vindt ze een foto, waar haar moeder opstaat. Maar dat kan toch niet? Haar moeder is dood!

Ik vond het wederom zeer snel lezen en vloog er doorheen. Heerlijke schrijfstijl.

De cover is net als het eerste boek erg mooi. De titel Wolfsbloed is lange tijd niet duidelijk. Maar als het kwartje valt, dan zeg je: Ja, echt een goed gevonden titel. Ik vind dat juist leuk, dat je niet meteen de titel door hebt. Dat je daar naar toe moet lezen. Maar een antwoord dat krijg je;-).

Het is echt een supergoede opvolger van Sevenster.

Je voelt de benauwdheid van de catacomben. Je ziet de geesten zo voor je. Ze zijn echt goed beschreven. Je ziet alles door Eveline’s ogen. En bent blij dat je niet kunt zien, wat zij ziet.

Ze is echt een heel sterk karakter. Ik kijk uit naar nog meer Eveline!

Ik vind het verhaal en het plot erg origineel en kan het met geen ander boek vergelijken.

5 sterren*****


overzijnlijk

James Herbert- Over zijn lijk

uitgelezen op: 21/6/2015

Doem van James Herbert was een van de allereerste volwassenen boeken die ik ooit las. En ik was meteen om! Daarom was ik enorm blij toen ik vernam dat Over Zijn Lijk uit was!

Dit nieuwe boek leest echt als vanouds. Je vergeet bijna  dat James er niet meer is.  Wat dit boek ook nog een beetje creepy maakt. Aangezien hij misschien wel meekijkt. Wie zal het zeggen? Na dit boek te hebben gelezen, kijk je misschien anders naar geesten, overledenen en dwalende zielen.

Dit boek gaat over James True een man die BLE’s heeft (Buiten Lichamelijke Ervaringen). Tijdens een van zijn ervaringen, wordt hij (zijn lichaam) op een brute manier afgeslacht op zijn hotelkamer. Hij wil weten wie het heeft gedaan. Is het iemand dichtbij hem…Of is het de seriemoordenaar die de stad teistert? Hij staat alleen machteloos, hij kan niet veel doen. Hij kan niets aanraken, niemand waarschuwen, alleen maar toekijken.

Door een speling met het lot komt hij de seriemoordenaar tegen. Hij weet meteen dat het hem moet zijn. Deze persoon straalt alleen maar kwaad en donkerheid uit. James heeft geen idee wat hij moet doen, maar hij besluit het niet op te geven.  Hij leert gaande weg om te gaan met zijn situatie. Hij laat een vrouw en een dochter achter, met pijn in zijn hart. Hij wil ze beschermen! Ook zijn goedlopende reclamebedrijf moet het zonder hem gaan stellen.

Ik heb zeer veel respect voor James True zijn personage. Goed uitgewerkt en zijn gevoelens raken je in je hart. Hij zet zijn verhaal voor je op papier, omdat hij wil dat jij weet wat er allemaal is gebeurt. Het is dus allemaal vanuit zijn oogpunt opgeschreven. Het is net of hij zijn verhaal aan jou persoonlijk aan het vertellen is.

Het is geschreven in vlotte taal en je vliegt er zo doorheen. Moeilijk weg te leggen. En zet je ook wel aan het nadenken. Wat als dit echt zou kunnen gebeuren? Er is meer tussen hemel en aarde. Wat gebeurt en na je dood? We zullen het in levende lijve nooit weten. Toch geloof ik dat dit best eens waar zou kunnen zijn;-). Echt een spannend verhaal, een aanrader voor iedereen…….

Het is weer goede horror, zoals ik van hem gewend ben. Heerlijk dat er toch nog een boek is, wat ik niet gelezen heb van hem. Deze ga ik ook zeker herlezen.

Ik kan alleen maar enthousiast zijn over deze nieuwe Herbert. Hij krijgt met trots een plaatsje naast mijn andere favoriete boek van hem : DOEM. Maar ik vind deze ook zeker 5 sterren!*****


zwarteveren

Anne Bishop – Zwarte Veren (De Anderen, boek 2)

Uitgelezen op: 5/6/2015

Dit boek is het vervolg op Rode Letters. Het volgt dus meteen op het vorige verhaal.

Plotseling  worden er mensen en Anderen gek. Dit komt door een nieuw soort drugs. Er zijn er twee: De Grote boze wolf en Lekker. Ze maken mensen en Anderen zo agressief dat ze elkaar in de haren vliegen en er doden vallen. Meg Krijgt verschillende lugubere Voorspellingen/profetieën door. Haar wereld staat op zijn kop. Er vormen al snel twee kampen..Mensen tegen de Anderen. Maar denken de mensen nu echt dat ze kans maken? Megs verleden achtervolgd haar nog steeds. Ze zoeken haar nog steeds. Ze moeten alles op alles zetten om Meg en haar mensenroedel te beschermen.

Meg begint goed te wennen aan haar leven in het Stadspark van Lakeside. Ze moet alleen nog veel over gevoelens leren. Ze weet absoluut niet hoe ze met Simon moet omgaan in zijn mensengedaante, als ze hem naakt naast zich in bed ziet liggen. Simon snapt er niets van. Ze wil wel slapen met hem in zijn wolvengedaante en daar klaagt ze nooit over. Ze zijn toch gewoon vrienden? Simon snapt er niets meer van en kan zich geen houding meer geven wanneer hij in haar buurt is. Meg heeft het er ook moeilijk mee, ze heeft nog nooit liefgehad, dus hoe moet zij nu weten wat ze voelt. Maar als lezer ben je je bewust dat er iets tussen die twee kan gaan gebeuren. Of dat ook echt gaat gebeuren, dat ligt helemaal aan hun zelf. Dit boek focust zich op Meg, Simon maar ook de goede oude Monty verteld je weer vanuit zijn oogpunt, hoe hij alles meemaakt.

De hoofdstukken zijn soms erg lang, en af en toe een hele korte. Maar je merkt het niet eens echt, je bent zo weer 20 blz. verder, voordat je er erg in hebt. De schrijfstijl is erg prettig. De titel is ook perfect gekozen. Ik vond het eerste boek net iets beter, daarom dus 4 sterren ipv 5 voor dit boek.

Een absolute aanrader voor iedereen die van Wolven, Vampiers en Anderen houdt!


zombiespiegel

Gena Showalter – Door de Zombiespiegel (the white rabbit chronicles , deel 2)

uitgelezen op: 3/5/2015

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand………. Wat is er met Ali(ce) Bell aan de hand?

Na haar vorige avonturen, lijkt ze haar eigen lichaam niet meer te herkennen, als ze in de spiegel kijkt. Er is iets goed mis met haar! Ze begint zombiestemmen te horen en kan van het ene op het andere moment heel agressief worden. Ze wil heel graag te weten komen wat er met haar aan de hand is. Haar visioenen met Cole zijn over, ze heeft ze nu met iemand anders. Dit zorgt voor grote spanningen tussen Cole en Ali. Ali weet niet of het ooit nog goed gaat komen.

Ali ziet nog steeds een konijnenwolk als er zombies in aantocht zijn en haar zusje bezoekt haar nog steeds. Emma maakt zich enorm veel zorgen over haar oudere zus.

Ali moet dus wederom de strijd aan gaan met Anima. Anima gebruikt doodzieke mensen als proefpersonen, om ze in zombies te laten veranderen.

Er zijn weer spannende gevechten met de zombies. Niet iedereen komt er zonder kleerscheuren vanaf. Ook Ali’s vriendinnen Reeve en Kat worden er ditmaal bij betrokken. Maar Ali, wil het liefste dat ze veilig zijn en probeert ze af te schermen van de echte wereld.

*tik Tak tik TAK* De klokt tikt verder en is er nog wel tijd genoeg?

Dit boek is wederom supergoed! Heerlijk vlot geschreven en ik kon het boek niet meer aan de kant leggen. Daarom zat ik het weekend echt in de wereld van Ali. Het is zo spannend! Goed plot. Het boek is dik, maar daar merk je niks van als je zit te lezen. Door de spanning ben je zo 50 blz. verder voordat je het weet. Dat is echt een perfect boek in mijn ogen. Als je niet meer let op hoe ver je bent, dan zit het echt goed in elkaar. Ik kan niet wachten op het derde boek. De cover is ook prachtig (losse omslag) en van binnen is het geel/zwart. Op de kaft onder de omslag staat Vreemderder vreemderder. En dat klopt ook wel. Ali’s leven wordt steeds vreemder(der) en net als je denkt het kan niet vreemder(der), dan gebeurt het juist wel.  En misschien ga jij wel anders in de spiegel kijken na het lezen van dit boek? Je weet nooit wat er in de wereld van de spiegels kan gebeuren. ….

5sterren*****


Bron_coverklein

Rik Raven – Bron

uitgelezen op: 11/4/2015

Iedere lezer vraagt zich weleens af….Hoe komt een schrijver aan het idee voor een verhaal? En wat gebeurt er als er niets meer uit die Bron komt? Als de Bron helemaal droog staat, wat moet je als schrijver dan doen? Rolf Dorinth, heeft geen idee wat hij moet schrijven. Zijn muze laat hem in de steek. Hij is getrouwd met zijn droomvrouw, maar zij kan het niet meer aanzien dat hij maar naar zijn scherm zit te staren. Op een dag, ziet hij een nieuw verhaal tot leven komen. Zijn buurjongen Luuk helpt Rolf met schrijven. Er gebeuren hele vreemde dingen. Als ze schrijven weten ze niet wat ze doen. Het is net alsof het verhaal geschreven wil worden. Het begint op een soort vloek te lijken. Het komt allemaal wel heel dichtbij. Het verhaal laat ze niet meer los. Met alle gevolgen van dien!

In een andere wereld leven Gael en de Fret Kanter. Het is een wereld waar magie in voor komt. Een Fret is een soort politieagent met een license-to-kill. Al zien veel mensen een Fret, als het kwaad zelf. Er komen  wezens in voor die wij niet kennen in onze eigen wereld. De Wereld van Gael en Kanter is prachtig beschreven. En het is spannend. Moeilijk neer te leggen, dit boek!

Je moet als lezer echt nadenken of moet ik zeggen meedenken met het verhaal? Het verhaal kan alle kanten opgaan, zelfs voor de schrijver is het een verassing!

Het zijn twee verhaallijnen en je gaat je steeds meer afvragen wat deze toch met elkaar te maken hebben. Daar kom je stap voor stap achter. De spanning is goed opgebouwd. Je moet verder lezen. Je wilt dit mysterie zelf ook oplossen! Het boek is zeker niet in een hokje te duwen. Ik kan het, het beste omschrijven als horror/fantasy.  Heel origineel en uniek!  4 sterren****


rodeletters

Anne Bishop -Rode Letters

uitgelezen op: 3/3/2015

De wereld in dit boek is heel anders dan wij gewend zijn. De mensen staan niet meer boven aan de voedselketen! De Anderen zijn de baas. Wolven, vampiers, grizlies, kraaien, uilen en nog meer wezens die in een mens kunnen veranderen. Ze zijn dus niet menselijk. Ook de elementen kunnen zomaar ineens verschijnen. Bijvoorbeeld: Winter, water, lucht en Lente. Als je in de boekenwinkel van Simon Wolfgard een boek steelt, dan raak je je hand kwijt. En: Indringers worden opgegeten, hangt er op het raam. Meg Corbyn komt daar terecht als ze reageert op een vacature. Zij is een Cassandra Sangue, een bloedprofeet. Ze is op de vlucht ergens voor. Simon voelt dat meteen aan. Er is iets vreemds met haar, ze is toch een mens, maar ruikt niet naar prooi. Hij weet niet wat hij van haar moet denken. De leefomgeving is in het stadspark levensgevaarlijk voor een mens. In het Stadspark wonen de gedaanteverwisselaars (dus alle soorten die ik eerder opgenoemd heb). Daar zijn geen menselijke regels van toepassing. Dus je kunt zo als Speciaal vlees bij de slagen belanden. Als er onrust ontstaat tussen de mensen en de Stadsparkbewoners word het een strijd van jewelste. Simon moet dat zien te voorkomen, hij is feitelijk de baas van het Stadspark. Het is echt een enorm spannend verhaal. Zit goed in elkaar. De hoofdstukken zijn wel wat lang. Maar de schrijfstijl is echt heerlijk. Ik kan niet wachten tot het tweede boek uit is. Dit boek krijgt van mij dus ook 5 sterren, gewoon omdat het echt origineel is en spannend vanaf de allereerste bladzijde!*****


zombieland

Gena Showalter – Alice in Zombieland

Uitgelezen op: 1/11/2014

Alice (ze wil liever dat je haar Ali noemt) groeit op, in een heel andere wereld. Ze wou dat ze een normaal leven had.  Haar vader is doodsbang als het donker wordt. Ze krijgt zelfverdedigingles van haar vader, maar ze ziet niet waarom. Eigenlijk denkt ze dat hij gek is! Als ze haar ouders en zusje op een gruwelijke manier verliest door een ernstig auto-ongeluk, verandert haar leven op slag. Zij overleefd het ongeluk….En ineens ziet ze dingen….En als ze weten dat jij ze kunt zien, dan komen ze achter je aan! Haar vader was helemaal niet gek, zombies bestaan echt. Ze gaat bij haar opa en oma wonen. Niemand weet van haar gave( of is het een straf)?

Op haar nieuwe school krijgt ze nieuwe vrienden en voelt zich enorm aangetrokken door de badboy Cole Holland. Er is iets aan hem, wat haar naar hem toetrekt. Als ze dat toegeeft dan staat haar wereld binnen de kortste keren helemaal op zijn kop. Ze moet leren vechten voor haar leven. En om de mensen waar ze van houdt te beschermen. Je voelt zo met haar mee, haar doodsangst en haar verdriet. Maar ze is een enorm sterk meisje.  Het witte konijn komt er ook zeker in voor. Alleen is dit geen sprookje, eerder een nachtmerrie. Elke dame die dit boek leest, gaat echt iets voelen voor Cole. Hij is degene waarmee je in zo’n wereld hoopt terecht te komen! Deze zombies zijn echt gruwelijk, ik hoop dat er een film van komt. Ben benieuwd hoe ze dat gaan filmen. Deze zombies zijn anders als de doorsnee zombies. Hoe of wat dat moet je zelf maar lezen. Echt een boek dat je in een adem wilt uitlezen! 5 sterren***** kom maar op met boek 2!!!!!!!!!!

 


zwarte muren

Anthonie Holslag – Zwarte Muren

Uitgelezen op: 21/9/2014

Een verhalenbundel voor iedereen die niet snel bang is. De Zwarte muren komen in elk verhaal op je af. Je kunt er niet aan ontkomen!

Je leest over allerlei Freaky en Creepy dingen…..

*Wat gebeurt er bijvoorbeeld nu echt als je sterft?

*Een glijbaan die wel hele vreemde dingen uithaalt met mensen. En lost mensen en problemen op!

*Sophie rijdt iemand aan, het lijkt een zwerver te zijn. Ze besluit er vandoor te gaan. Maar de blik in haar achteruitkijkspiegel blijft haar achtervolgen.

*Jurgen is gedeserteerd uit het Nazieleger. Hij heeft namelijk gezien wat er gebeurt in een speciale kamer, een geheime kamer in Auschwitz. Als hij een geheim luik vindt in zijn opvanghuis moet hij weten wat er achter zit.

*Je gaat wel twee keer nadenken als je een tweedehands apparaat gaat kopen. De zaag in dit verhaal is dodelijk gevaarlijk!

* Is deze vampier een metafoor? Of bestaat hij echt?

* Een mes kan iemand tot waanzin drijven.

* Krijgt de nieuwste verschrikkelijke plaag jou ook te pakken in de nabije toekomst?

* Kijk eens om je heen naar de onbekende op straat……….Je zou het nooit kunnen zeggen of ze zomaar een hapje uit je willen nemen….En je verslinden!

*Een vrouw ligt verlamd in bed. Aan het voeteneind zit de Duisternis op har te wachten.

* Een jongen wordt geplaagd door de Vreemdeling.

* Door het Vizier zien dingen er ongelofelijk anders uit? Of toch niet?

Er zijn een  verhalen die echt direct iets met elkaar te maken hebben. Hoe, wat en welke dat zijn, moet je echt zelf uitvinden!Echt hele goede verhalen. Hier heb ik van genoten. Dank je wel Anthonie!

De Plaag is echt mijn favoriete verhaal uit dit boek. Waarom? Het is echt een hoog King/Cook gehalte, een dodelijke combinatie! De persoonlijke tekst in het boek is ook echt waar….zo nu en dan moest ik wel even achter me kijken. Ik voelde me niet op mijn gemak. 4 sterren****


Blake Crouch – Verlaten

Uitgelezen op: 17/10/2014

Het derde boek van deze prachtige serie. Een SF achtige thriller met horror!

Ik heb genoten van de serie over het dorpje Wayward Pines. Dus als je de rest van de serie nog niet gelezen hebt…Pas op dit bevat spoilers…Dus eerst deel 1 en 2 lezen!

Het verhaal gaat over Ethan, hij is in Wayward pines terecht gekomen. Alleen niet in de tijd waarin hij dacht dat hij leefde. Het is namelijk duizenden jaren later. Wayward Pines is het laatste dorp waarin mensen leven, ter wereld! De mensheid staat op uitsterven. Ze zijn omringt door een hek, dat onder stroom staat. Voor hun eigen veiligheid natuurlijk. Het is te gevaarlijk in de buitenwereld. Daar lopen Abby’s rond. Dat is de evolutie. Daar is de mensheid in verandertà Bloeddorstige monsters. Als David pilcher het hek openzet, uit pure wraak omdat Ethan de bewoners de waarheid heeft verteld is er niets meer wat hun kan beschermen. Ze moeten vechten voor hun leven. Er volgt een race van leven op dood. Er gebeuren gruwelijke dingen. En de tijd tikt weg.

Zal dit het einde van de mensheid worden?

Echt zo spannend. Het plot is ook echt verassend, dat zag ik niet aankomen.

Dat de tijd tikt, dat voel je van de pagina’s afspatten! Het is niet voor de gevoelige maag. Abby’s hebben nogal een vreemde drang naar voedsel. Wat er op hun menu staat?! Dat wil je niet weten!

Echt een topboek van een top schrijver. Kan niet wachten op de tv serie. Ben er erg benieuwd naar!

5 sterren*****

Dit boek kan ook geplaatst worden bij SF, maar ik vind het ondanks alles meer horror!


duivelswerk

Mike Shultz – Duivelswerk

uitgelezen op: 10/9/2014

De mensen in Essopia hebben een groot probleem! Ze worden aangevallen door de Sethos. Sethos zijn demonen, die met hun gekrijs mensen kunnen verlammen. Ook kan iemand totaal verstillen door de demonenangst die ze teweeg brengen. Geen mens durft tegen ze in te gaan.

Maar er zijn uitzonderingen, er worden krijgers getraind om tegen de demonenvrees te kunnen.

Ankmet verliest zijn vader aan een van de Sethos-demonen. Hij zweert wraak te nemen. Maar ze kunnen ze niet te lijf, dus moeten ze vluchten. Ze komen terecht in Galdameria, bij krijgsheer Zilverzwaard.  Ankmet wordt verliefd op de mooi krijgersjuffer Smaragd. Alleen is er een kaper op de kust. De uitverkorene om de Sethos te verslaan wil haar hebben: Dolk. Dolk is echt een gemene jong man. Al snel komt Ankmet samen met zijn moeder Mirophet erachter dat ze in Galdameria andere normen en waarden hebben. Vooral een vrouw heeft weinig rechten. Ze moet maar gehoorzamen. Iets wat moeder Mirophet absoluut niet aanstaat. Een krijgerjuffer mag alleen met een krijger trouwen. Ankmet besluit om krijger te worden zodat hij met Smaragd kan trouwen. Dolk is haar niet waard. Bovendien is ze doodsbang voor Dolk. Ankmet en zijn vrienden komen in een zeer gewelddadige oorlog terecht. Tienduizenden demonen vallen aan. Ze hebben maar een doel voor ogen! Ze willen hun koningin aan de macht krijgen om zo alles te overheersen. Smaragd heeft zo haar eigen strijd te voeren tegen haar eigen demonen. Ankmet moet alles op alles zetten om te overleven. Wie kan hij vertrouwen? En wie gaat het overleven? Heel goed geschreven boek, spannend en zeer origineel. Het  is inderdaad een duivels werk om tegen deze demonen te vechten….Als je het durft tenminste…Want de meeste mensen rennen met hun staart tussen de benen weg als ze er een zien!

4 sterren****


zone

Jack Lance – Zone

Uitgelezen op: 29/8/2014

Vanaf de LAX luchthaven vertrekt vlucht 582 naar Sydney. Je volgt een aantal bemanningsleden en passagiers. Vanuit hun ogen, zie je wat er na het opstijgen allemaal gebeurt. In eerste instantie lijkt het een vlucht als alle andere te worden. Totdat ze hevige turbulentie te verduren krijgen. Daarna wordt het snel duidelijk dat er iets is verandert. De sfeer verandert en de meeste systemen in het vliegtuig vallen uit. Daarna gebeuren er echt hele enge en vreemde dingen. Mensen gaan dingen zien. Dingen die er onmogelijk kunnen zijn! Stewardess Sharlene voelt zelfs een aanwezigheid. Maar ze ziet hem niet.  Het gaat van kwader tot erger. Het dreigt uit te lopen in een crash. Er is iets aan boord van het vliegtuig. Zal ‘het’de passagiers  laten gaan of niet? En wat is de bestemming van het vliegtuig? Sharlene begint langzaamaan te begrijpen wat er aan de hand is. Het is voor de piloten een gevecht tegen de duisternis. Zullen ze dit gaan redden?

Deze 14 uur durende vlucht blijft je nog wel even bij. Iedereen heeft weleens dat gevoel, dat er iemand achter je staat…En je je dan omdraait…en er is niets????!!!! Dat gevoel geeft dit boek je!

Echt spannend en mysterieus, precies zoals je van Jack Lance gewend bent. Wat de titel betreft, die is echt goed gekozen. Ik had het pas op het eind door;-)Een echte aanrader met vlotte, niet te lange hoofdstukken…..Als je nog blij in een vliegtuig zou stappen, dan denk je er na het lezen van dit boek, nog een keer over na. Heerlijk boek! 4 sterren****


shadow

Dahlin & Johansson – De verzameling

Uitgelezen op:7/7/2014

Het tweede boek van dit Voodooavontuur!

Shadow is onderweg naar huis, maar bedenkt zich op het laatste moment. Ze is uit Zweden naar Frankrijk gegaan. Vandaar uit zou ze met de boot terug naar west-Afrika. Alleen komt ze iets op het spoor nadat ze van haar vriend Ishmael een bijzonder Amulet krijgt. Ze krijgt vreemde dromen en voor ze het weet stort ze zich weer in een nieuw avontuur! Er blijkt een Voodoo Verzameling in Zuid Frankrijk te zijn met hele byzondere artefacten. De zogenaamde Bizangostrijders. Met dat magische leger zou ze de oorlog tussen haar Yago-volk en Zouzou kunnen winnen!

Shadow beseft dat ze het niet alleen kan, zeker nadat Ishmael op een heel vreemde manier om het leven komt. Dus ze belt Ruben op. Ruben zit in Zweden en hij heeft net vakantie. Zijn moeder denkt dat hij aan de drugs verslaafd is. Maar hij kan moeilijk zeggen dat zijn grote pupillen van de Voodoo waren?!!! Dus van haar moet hij 2 weken naar Finland, naar familie. Hij besluit zijn moeder te laten denken dat hij daar heengaat. Maar hij gaat regelrecht naar Frankrijk toe.

Eenmaal daar aangekomen loopt hij Shadow mis, maar maakt nieuwe vrienden en vind zelfs een baantje. Na een paar dagen komen Shadow en Ruben elkaar dan toch tegen.

Ondertussen is Miranda thuis in Zweden. Ze kon niet eerder naar Frankrijk, haar ouders moesten eerst weg zijn naar Tokyo. Ze word wakker met een blauwe teen en besluit Voodoo te gebruiken om zichzelf te helpen. Ondertussen heeft ze black-outs. En in die black-outs schijnt ze gemeen te zijn en zich als een jongen te kleden. Als ze aan Shadow opbiecht via de telefoon dat ze nog meer Voodoo heeft gedaan, denkt Shadow dat ze bezeten is door een demon. En ze wil dat Miranda meteen naar Frankrijk komt. Ze proberen de demon te onderdrukken en ondertussen de Bizangostrijders te vinden. Wie kunnen ze vertrouwen in zon vreemd land? Er gaan steeds meer mensen op vreemde manieren dood en ze moeten zich haasten. Er zijn ook andere kapers op de kust.

De voodoo rituelen worden zo goed beschreven, je haren gaan er van overeind staan. Echte horror. Er is niet veel goeds aan de Rituelen die Miranda uitvoert. Maar de rituelen van Shadow en de andere mensen in dit boek geven je ook de kriebels. Het is echt iets waar je niet mee moet spelen. Dat zou Shadow ook zeggen! Weer spannend van het begin tot het einde. En wat voor een einde! Echt een daverend einde! Wow! Ze moeten hun angsten over winnen….Is de vriendschap tussen deze 3 jongeren er bestand tegen? Tegen dit enorme grote kwaad wat hun achtervolgd?

Echt een gigantisch spannend verhaal weer. Ik zou hier graag een film of serie van zien in de toekomst! En……Ik vraag me af of Shadows avonturen allemaal al wel verteld zijn? Ze lijkt mij een dame die nog veel meer te vertellen heeft en gaat meemaken! Dus ik hoop op meer Shadow in de toekomst. Vind haar echt een hele sterke en vooral humorvolle jonge vrouw. Ik zou niet  graag in haar schoenen staan. Ik krijg de kriebels van Voodoo!


Zevenster

Alexandra P. Lowe – Sevenster

Uitgelezen op: 4/7/2014

Eveline is een meisje zonder zorgen…..Totdat ze gaat glaasje draaien met haar vrienden. Ze wekken een geest op die de boodschap geeft: de wachter is wakker, kom naar huis…… Alsof dat nog niet vreemd genoeg is, tikt er een kraai op het raam. Als ze het raam opendoet, voelt de kraai vertrouwd aan en het is alsof hij haar kent. Daarna begint ze op straat een vreemde donkere gestalte te zien. Deze gestalte veroorzaakt een auto-ongeluk voor Eveline’s neus. Als ze dan thuis Rico, de overleden Jack russell van haar adoptiemoeder ziet rondlopen denkt ze dat ze gek word. Op een gegeven moment weet ze niet meer wat echt is en wat niet. Ze ziet doden en demonen!

Ze besluit op zoek te gaan naar antwoorden en die vind ze! Ze komt er achter dat ze niet is wie ze denkt te zijn. Ze trekt geesten als magneten aan en voelt de drang om ze te helpen. Als ze dan in een onweersbui op een kerkhof stranden op zoek naar aanwijzingen over haar familie…..Dan komen zij en  Cleo (haar beste vriendin, die echt haar mannetje wel staat), Daniel tegen. Een soort beginnende ghosthunter. Samen maken ze iets heel creepy mee. Het drietal is daarna niet meer bij elkaar weg te slaan. Ze gaan als echte speurneuzen op pad. Ondertussen voelt ze zich aangetrokken tot Dimmi…Maar ze voelt zich ook helemaal thuis bij de geest Azer. Hij is er steeds als ze hem nodig heeft, ookal ziet en voelt zij hem alleen. Ze voelt zich zo op zijn gemak bij hem… Hoe kan dat?

Het is een heel spannend boek, echt creepy, vooral omdat je het bijna voor je ziet. Alles word goed omschreven. Een supergoede horror! Eindelijk na tijden, weer eens een echte horror die ik niet wou lezen nadat het schemerig werd. Kreeg er de kriebels van…En dat zegt genoeg..Als ik de kriebels heb………Dan is het boek echt goed!


shadowcover

Dahlin & Johansson – Shadow

Uitgelezen op: 1/7/2014

Shadow is een jonge meid en ze is op de vlucht. Ze vlucht voor Zou-zou en zijn Witchdoctors.

Hij wil alle kracht voor zichzelf. Helaas gaan de voodoo-krachten over van moeder op dochter. Maar als hij Shadow te pakken krijgt, dan is er geen vrouwelijk lid meer over (van de familie), die de krachten kan erven. Dus dan krijgt hij al die kracht! Mr Mobete is de witchdoctor die haar moet terug halen naar Afrika.

Hij wordt daarbij geholpen door Bengele. Een soort bloedhond van een man, die over lijken gaat.

Door te vluchten komt Shadow in Zweden terecht in Stockholm.  Ze verblijft in een leegstaand pand en al snel raakt haar leven verbonden met Ruben.

Ruben woont aan de overkant van het gebouw. Door middel van een stel witte gymschoenen vinden deze twee tieners elkaar. In het begin is de verhouding vijandig, maar al snel worden ze vrienden.

Ruben maakt witte magie, goede voodoo mee en weet dat het werkt. Hij gelooft erin.

Ruben leefde voor Shadow altijd voor een computerspel online. Door dat spel heeft hij Miranda ontmoet.  Er zijn ineens 2 meisjes in zijn leven, maar ze kennen elkaar nog niet.

Door Shadow raakt hij meer geïnteresseerd in Voodoo. Hij wil zelf voodoo gaan gebruiken. Hij zegt het tegen Miranda. En zij belsuit hem te helpen. Hij wil wraak nemen op iemand die hij haat!

Als deze energie vrijkomt, van de zwarte magie…Dan gebeurt alles in sneltreinvaart. De witchdoctor voelt de energie in de lucht en volgt hun spoor. Shadow Biecht haar hele verleden op. Miranda en Ruben besluiten haar te helpen en haar onderdak te geven. Een hechte vriendschap groeit  tussen de 3 tieners. Voor ze het weten moeten ze vechten voor hun leven..En voor elkaar! De vonken spatten er vanaf. Goede magie tegen slechte magie……Een spannend plot en een einde wat zeker vraagt om meer! Er word veel voodoo gebruikt in dit boek, wat mij de kriebels gaf. Maar een goed boek mag van mij lekker griezelen zijn, dus ik vond het super! Bengele is echt een eng figuur hoor. Die wil je niet tegen komen in een donker steegje.  Een echte aanrader dit boek. Ik ben blij dat ik deel 2 al heb liggen. Maar ik moet eerst even bijkomen van deze denderende eindsprint!


hellevange

Jack Lance – Hellevanger

uitgelezen op: 25/6/2014

Stel je eens voor? Je word wakker in een bos……..Je bent stijf, je hebt het koud, je hebt overal schrammen en krassen…En een gigantische bult op je hoofd…Erger nog…Je weet niet waar je bent, hoe je er bent gekomen…En bovenal..Wie ben je? Hoe heet je? Waar kom je vandaan?

Het overkomt Rachel Saunders. Ze probeert al haar krachten te verzamelen en zoekt de bewoonde wereld op. Daar word ze bijna aangereden door Stephen. Hij neemt haar mee naar huis. Zijn vrouw Ellen bekommert zich om haar. Terwijl ze een douche aangeboden krijgt en schone kleren, komen er weer dingen naar boven. Ze weet weer hoe ze heet. Ze weet het nummer van haar vriend Jon (jonathan) weer. Ze belt hem op. Het blijkt dat hij ook vanuit Engeland naar Schotland is gekomen, omdat ze al een aantal dagen spoorloos verdwenen is.

Ze was naar Schotland om haar beste vriendin te begraven. Jenny kwam om bij het bergbeklimmen.

Rachel was er kapot van, en dat is ze nog steeds. Ze herinnert zich steeds meer van de weken voor ze wakker werd in het bos. Het gevoel bekruipt haar dat Jenny niet echt dood is. Ze kan het gevoel niet van zich afzetten. Ze moet uitvinden wat er met haar gebeurt is. En ze wil haar geheugen terug. Samen met Jon starten ze hun eigen onderzoek naar wat Rachel is overkomen. Ze weet zeker dat er iets niet pluis was in het bos. Een monsterlijk wezen: Een wolvenkop met vleugels zat achter haar aan. Jon blijft sceptisch en zegt dat het psychologisch is. Ze moet wat ernstigs meegemaakt hebben..Maar wat? Hij blijft zeggen dat er een logische verklaring moet zijn. Ze vind meer op haar speurtocht  dan ze liefheeft…..Ze gaat op ontdekkingsreis in haar verleden en komt er achter wat er met Jenny aan de hand was. Kan ze Jenny nog redden of is het te laat? Ze moet Jenny vinden voor het te laat is, dat is een ding wat ze 100% zeker weet! Ze duikt in Jenny’s laatste paar dagen om uit te vinden, wat er echt gebeurt is. Jenny was bezig met een oude verdwijningzaak. Was dit de oorzaak van haar plotselinge dood? Rachel is ervan overtuigd dat Jenny Niet verongelukt is, ze was een uitstekende bergbeklimmer! Rachel ontdekt dingen uit haar verleden die heel wat dingen verklaren.

Haar geheugen verlies blijft parten spelen. Ze kan zich steeds meer herinneren..maar die laatste herinneringen….Zal ze ze ooit terugkrijgen? Zullen ze antwoorden geven?

Je voelt je emotioneel betrokken bij Rachel. Je wilt dat ze achter de waarheid komt, omdat jij dan ook de antwoorden te weten komt! De spanning word stapje voor stapje opgebouwd. Op het laatst zit je echt op het puntje van je stoel, net als bij een spannende film. Je word echt in het boek gezogen!

Stiekem zou ik zien dat dit boek verfilmd gaat worden. Het heeft alles wat een Enge en spannende film nodig heeft. Enge dromen die Rachel uit haar slaap houden…een eng bos waar een monster in rondsluipt en vliegt. Het word echt zo goed beschreven dat je op het puntje van je stoel zit. Tot het einde had ik niet door wat er nu aan de hand was. Ik begon ook aan alles te twijfelen. Wat is er echt en wat niet? Een zinderende ontknoping van jewelste! Dit boek blijft nog wel even wachten.

Je probeert mee te denken en het mysterie op te lossen, maar krijgt eerst meer vragen, voordat ze beantwoord worden. Een daverend goed einde, zorgt dat je- je adem weer kunt uitblazen en denkt

: Pfoe! Dat was me een verhaal! Een pageturner, van de allereerste letter, tot de laatste punt op de laatste bladzijde.


verbeten

Blake Crouch- Verbeten

uitgelezen op: 21/6/2014

Het vervolg op Verloren…Boek 2 heet Verbeten.

Wayward pines….Is het perfecte dorp met maar 461 levende zielen. Geen van de bewoners weet hoe zij er terecht zijn gekomen. Ze denken dat ze dood zijn of ze willen er weg. Maar weglopen gaat niet zo gemakkelijk. Er staan een groot hek onder stroom om het dorpje heen. Als de autoriteiten erachter komen dat er iemand wil vluchten…. Dan word er een lynchpartij georganiseerd waar iedereen aan meedoet. Normaal is het altijd rustig in het dorp en iedereen doet alsof ze gelukkig zijn.

Als dan David Pilcher’s ( de baas, het opperhoofd van het dorp, die alles als een soort God overziet op videoschermen en iedereen in de gaten houdt) dochter dood gevonden word op de weg, verander alles!!!!!!!! Ze is omgebracht met vele messteken in haar lichaam. Dan moet Ethan de moordenaar zoeken. Ethan Burke voormalig FBI agent is nu de Sheriff van het dorp. Hij is een van de weinige mensen die weten wat er echt aan de hand is. En wat er buiten het hek is. De Abby’s die mensen verscheuren in een oogwenk.

Pilcher woont in de berg en de mensen kennen hem als een dokter, onder een andere naam. Hij houdt de boel draaiende en veilig. Sinds Ethan in het dorp wakker is geworden, 2000 jaar na dat hij in slaap was gebracht, knaagt het aan hem. Hij vindt dat iedereen moet weten wat er aan de hand is. Maar hij word bedreigt en besluit te doen wat Pilcher en de andere mensen in de berg van hem verwachten. Hij moet iedereen blijven voorliegen. Hij  komt erachter dat zijn voormalig collega, Kate de opstandelingen leidt. Heeft zij Allyssa vermoord? Hij gaat op onderzoek uit en komt erachter dat er heel veel meer opstandelingen zijn? Hij komt voor een moeilijke keuze te staan? Moet hij zijn gezin redden? ‘Moet hij het dorp redden? Moet hij de waarheid vertellen of zo doorblijven leven? Want als hij de waarheid naar buiten  brengt is er geen weg meer terug. Spannend van begin tot het einde. Wil niet wachten tot deel 3 uitkomt. Deze cliffhanger is zo goed! Je moet de serie nu echt uitlezen en weten wat er verder gaat gebeuren met dit dorpje, Ethan en zijn gezin! Het boek volgt zijn verhaal en tussendoor het verhaal van de onbekende Tobias. Tobias heeft een grote ontdekking gedaan buiten het hek van Wayward Pines. Wie hij is en waarom hij dat doet word langzaam een beetje duidelijker.

Dit boek krijgt van mij 5 sterren. Ik wil meer!


dubbelziel

David Ambrose- Dubbelziel

uitgelezen op: 14/6/2014

Tom Freeman word wakker in het ziekenhuis. Hij heeft geen idee hoe hij daar is gekomen.

De arts verteld hem dat hij geschept is door een vrachtwagen. Maar Tom herinnert zich niets meer.

Hij ligt goed in de kreukels, had het ook bijna niet overleefd. Hij heeft heel veel geluk gehad!

Als hij herstellende is, komt hij in het ziekenhuis Clare tegen. Hij kent haar nog van vroeger.

De vlam slaat over en niet veel later trouwen ze. Clare raakt zwanger van dochter Julia.

Als Julia word geboren begint Tom nachtmerries te krijgen over een eng gotisch huis. Hij weet zeker dat er iets aan de hand is, de droom voelt zo echt aan! De dromen worden steeds heftiger, hij weet zeker dat hij ergens voor wegrent.

Zodra Julia kan praten beweert ze af en toe dat ze Melanie heet. Tom en Clare snappen er niets van. Ze proberen uit te zoeken hoe Julia op dat idee komt. Ze nemen haar mee naar kinder psycholoog  Brendan Hunt. De behandeling lijkt te helpen en Melanie verdwijnt voor een tijdje. Jaren later zijn Clare en Julia met vrienden op een korte vakantie. Julia verdwijnt, ze ging naar haar echte mama zei ze. Na een zoektocht vinden Clare en Tom haar op een nogal rustige weg. Brendan Hunt zijn advies negerend, Julia niet haar zin te geven, vragen ze Julia waar mama dan woont. Dan komen ze bij een huis terecht.  De familie Sawyer. Melanie’s zus blijkt daar te wonen. Zo komen ze erachter dat er toch iets meer aan de hand. Julia word bezocht, of kun je het beter bezeten noemen? Door Melanie. Melanie is 10 jaar geleden spoorloos verdwenen.

Ze besluiten Tom Lewis erbij te betrekken. Hij doet onderzoek naar kinderen met herinneringen van overledenen. Het spoor loopt af en toe dood. Maar toch komen ze stapje voor stapje steeds dichter bij de waarheid. Wil Tom die wel kennen? Zijn dromen worden steeds erger. Hij word in zijn droom wakker naast een dode Melanie. Heeft hij haar vermoord? Hij begint echt aan zichzelf te twijfelen! Tom gaat proberen uit te vinden of het huis uit zijn dromen echt bestaat. Als hij het huis dan ook echt vind……Dan weet hij zeker dat hij de moord heeft gepleegd!

En hij wil weten wat er toch echt met hem gebeurt is, met het ongeluk dat hij had jaren geleden…..

Dit boek leest echt heel snel, als een trein. Lekkere korte hoofdstukjes. De spanning word goed opgebouwd. Je kunt het niet meer wegleggen. Je moet verder lezen.

Hoe Tom zich voelt word heel goed omschreven. Als ouders raak je toch ook helemaal in paniek, als je kind, je kind niet meer blijkt te zijn? Zeker omdat ze aangeeft dat ze ook van haar andere mama houdt! Dat doet zeer in elk moederhart. En je krijgt echt de kriebels als Julia weer Melanie word.

De omgeving en vooral het enge huis worden zo goed beschreven dat je het gevoel hebt dat je er ook bent. Heel creepy gevoel geeft dat huis me. Je voelt echt enorm mee met Tom. Spannend en ook een plot wat ik niet zag aankomen. Echt een heerlijk boek om te lezen. Een aanrader en ik geef het boek 5 sterren*****


bezwering

Sharon Bolton – Bezwering

uitgelezen op: 11/6/2014

Clara Benning, een dierenarts,woont in een rustig dorp. Ze houdt niet van sociale contacten en leeft een teruggetrokken leven. Totdat het altijd zo rustige dorpje overspoeld word door slangen. Slangen die er helemaal niet thuis horen. De meest giftige soorten die je kunt bedenken. Ze zijn zeker niet inheems in Engeland, maar komen uit Australië en Papoea Nieuw Guinea. Ze moet diverse slangen uit huizen halen en zelf uit de wieg van een baby vandaan! Als ze snachts beneden komt en een man in haar keuken ziet staan, die haar later ook achterna komt en haar aanraakt…Denkt ze dat het haar overleden buurman is. Maar dat kan toch niet? Hij is dood! Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt dat het dorp een duister verleden heeft wat betreft slangen. Iedereen die ze spreekt lijkt even erna te overlijden…..Ze zijn allemaal vermoord door slangenbeten en slangengif. Clara krijgt de schuld en word gezien als de hoofdverdachte. Ze komt steeds dieper en dieper in het geheim terecht……. Eind jaren 50 zijn er dingen gebeurt in het dorp die absoluut niet door de beugel kunnen!

Een vlot geschreven verhaal, je verveelt je geen moment. Clara heeft zo haar eigen verleden en je komt steeds meer over haar en haar littekens uit het verleden te weten. Als je niet van slangen houdt kon het wel eens zweten worden…Je gaat je bed checken voordat je gaat slapen en dat soort dingen. Slangen kunnen overal zijn, dat word je wel duidelijk met dit boek! Spannend plot ook, ik geef het boek 5 sterren! Gewoon een perfect boek om te lezen. Niets mis mee!

 


warm-bodies

Isaac Maron – Warm Bodies

Uitgelezen op: 25/5/2014

R is een zombie. Hij herinnert zich niet veel van leven voor het ondood zijn. Hij denkt dat hij een zakenman is geweest. Zelfs zijn naam blijft een raadsel. Alleen de letter R weet hij zeker.

Hij woont op een vliegveld in een vliegtuig. Op dat vliegveld wonen honderden andere zombies. Waaronder ook zijn vriend M. Samen gaan ze op jacht naar vers vlees en ze hebben korte gesprekken. Ze zijn echt hele goede vrienden.

Tijden de jacht in de stad komen ze een groep jongeren tegen in een verlaten gebouw. R moet zijn honger stillen en eet de hersenen van Perry Kelvin op. Ze smaken zo lekker en goed, hij besluit wat voor later te bewaren. Dan ziet hij Julie, hij weet niet waarom, maar hij moet haar beschermen. Deze drang word steeds groter. Hij neemt haar mee naar het vliegveld en ze leren elkaar kennen. R word verliefd en vanaf dit moment staat de wereld op zijn kop. Hij krijgt gevoelens en kan langere zinnen praten. Ook laat de ziel van Perry hem niet los. Elke hap van zijn hersenen en Perry kruipt dieper in hem. Zo leert hij Julie beter kennen, omdat Perry haar vriendje was. Dan besluit Julie dat ze terug naar moet. Ze ziet ook wel dat R anders is…Niet de doorsnee zombie. Kan R haar loslaten? Kan hij haar laten gaan? Echt een heel mooi verhaal. Veel humor (uit het oogpunt van een zombie) en ook aardig wat spanning. Het boek moet je lezen en de film moet je zien!


verloren

Blake Crouch – Verloren

Uitgelezen op: 4/5/2014

Ethan Burke, een secret service agent komt aan in het dorpje Wayward Pines om de verdwijning van twee van zijn collega’s te onderzoeken. Maar voordat hij ook maar een voet buiten de autodeur kan zetten, word hij geraakt door een andere auto en verongelukt hij zwaar. Als hij dan bij komt in het ziekenhuis, weet hij niet waar hij is. Hij is zijn mobiel, portemonnee en zelfs zijn wapen kwijt. Hij komt er al snel achter dat er iets in het dorp totaal niet klopt. Waarom kan hij geen contact krijgen met de buiten wereld, zijn baas en zijn gezin? Niemand gelooft hem, als hij zegt wie hij is. Hij besluit op de vlucht te slaan, wil het dorp uit en naar huis. Hij ontmoet een vrouw, ze heet Beverly, wat zij hem verteld, maakt alles nog spannender. Je vraagt je echt af wat er nu toch aan de hand is? Het roept een LOST gevoel bij je op…… Je gaat allerlei dingen bedenken….Wat is er toch aan de hand? Twilight Zone, X-files, Twin Peaks, Children of the Corn, het komt allemaal in je gedachten voorbij!

Is Hij VERDWAALD? IS Hij VERMIST? IS hij VERDEWEN? IS hij VERGETEN? Of is hij helemaal VERLOREN? Of word hij gewoon knettergek? Dan ziet hij tijdens zijn vlucht hele vreemde wezens in het bos. Hij komt erachter dat er een 6 meter hoog hek om het dorp staat. En het staat onder stroom. Op een moment moet hij vluchten voor zijn leven. Zal hij dit rare akelige dorp kunnen verlaten? Je moet het echt lezen, in dit verhaal springen en je laten meeslepen.

Dit is een keigoed boek, heb hem in 1 weekend uitgelezen! Dit boek had me van begin af aan in zijn macht! Ik kan niet wachten tot boek 2 in mijn handen ligt. Die staat nu bovenaan mijn lijstje. Leuk dat ik over een maandje jarig ben!!!5 sterren*****


hexcover

Hex van Thomas Olde Heuvelt

Uitgelezen op: 29/3/2014

Wie er in het kleine dorpje Beek geboren wordt….Komt er nooit meer weg.
Als je er gaat wonen kom je er niet meer weg……..Je zit er voorgoed vast.
Er is namelijk iets afschuwelijks aan de hand.. ….De Wylerheks.
Haar ogen en mond zijn dichtgenaaid. Ze komt zomaar je huis binnen of staat ineens in je slaapkamer! Als je haar ogen zou openmaken…Dan is het leed niet te overzien.
Hex doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de buitenwereld niets te weten komt van de heks. Hex is een team wat de orde handhaaft en ervoor zorgt dat het allemaal niet uit de hand loopt. Ze houden alles in de gaten met camera’s die overal in het hele dorp hangen. Er is zelfs een Hex-app. Dan weet je waar de heks zich bevindt. Altijd handig!
Een groep jongeren begint de heks te treiteren en te pesten..Met alle gevolgen van dien. De heks haar wraak kent geen grenzen.Het dorp keert langzaam terug naar de middeleeuwen. Menselijk kwaad en de wil om te overleven…..Je zit de hele tijd op het puntje van je stoel en vraagt je af of het goed gaat komen. Een zinderend einde….En het blijft aan je knagen…….Durf jij je nog in het dorpje Beek te wagen? Na het lezen van dit boek, moet ik bekennen dat ik wel nieuwsgierig ben. Maar er gaan wonen? Nee, dank je. Het verhaal is spannend, meeslepend, griezelig, leest heerlijk, komisch en origineel. Moeilijk neer te leggen. Ik ben blij dat ik in een vrij rustig dorp woon. Dat is dan ook weer een opluchting.


vuurgeest

Jack Lance – Vuurgeest

uitgelezen op:  30/3/2014

Jason Evans werkt voor een reclamebureau. Hij is heel gelukkig met zijn vrouw Kayla. Alles gaat goed…Totdat…………….Hij vreemde post krijgt, dan verandert zijn leven op slag.
Het zijn 3 polaroid foto’s, waar een graf op staat. Wie zijn graf is dat? Op elke polaroid, staat achterop een boodschap geschreven.
Polaroid 1: jij bent dood.
Polaroid 2: Je denkt dat je leeft, maar je bestaat niet.
En op de 3de staat alleen een sierlijke letter M, op een muur geschreven.. en er achterop staat:  18 augustus, je sterfdag.
Hij moet erachter te komen wie hem deze foto’s stuurt. Hij is bang dat hij op 18 augustus vermoord gaat worden.Hij gaat opzoek naar het graf en de begraafplaats op de foto’s. Hij wil weten wat het betekend. Is het echt ZIJN graf?????? Is het een doodsbedreiging? Hij voelt zich alles behalve op zijn gemak. Er klopt iets niet, maar hij kan zijn vinger er maar niet opleggen. Wat is er toch aan de hand met hem? Word hij gek? Word hij bedreigt en bovenal door wie?Wie is de fotograaf?!
Hij is enorm bang voor vuur. Door de polaroids komen zijn nachtmerries weer terug.
Hij weet zeker dat er iets bij hem in het vuur is, wat zijn dromen teistert. Het is een geest, een vuurgeest…Wat probeert  het hem te vertellen?
Zijn beste vriend Mark hypnotiseert hem en zo komt hij dichter bij zijn angst dan ooit te voren.Hij moet zijn angst onder ogen zien…….. je voelt mee,als hij deze dromen heeft. Het vuur word omschreven als een levend wezen. Je kunt het zo voor je zien, hoe die vlammen overal aan likken.
Je voelt de doodsangst, de hitte en de pure paniek! Het voelt echt levensecht aan. Je zit op de eerste rij in dit verhaal en voelt de hitte aan je trekken………
Hij duikt in  zijn verleden en probeert iedereen te bereiken om te zien of ze nog wrok tegen hem koesteren. Er passeren heel veel oude vriendinnetjes, vrienden en vijanden de revue.
Hij is al sinds kleins afaan bang voor vuur. Als hij zijn oude kindertekeningen erbij pakt…Dan weet hij ineens waar de M voor staat. Zijn speurtocht naar het graf, begint dan echt.
Zijn vrouw Kayla is enorm bang voor de dood en wil niet dat Jason verder gaat met zijn onderzoek. Kayla heeft al eens eerder een grote liefde verloren, ze wil er niet meer over praten, de dood is een taboe.Net als Jason erachter lijkt de komen wat er nu echt aan de hand is slaat het noodlot toe. Hij moet vechten voor zijn leven. Het plot ontrafelt zich razendsnel. ER komen dingen aan het licht, die je zelf nooit had voor mogelijk had gemaakt. Alle puzzle stukjes vallen op hun plaats.Het lijkt bijna op een klucht. De ene na de andere verrassing komt aan het licht. Echt een mooi verhaal met een superspannende sprong naar het einde. Niets is zoals het lijkt……En niets lijkt te zijn, zoals het is;-)Of dit verhaal een happy end heeft? Daar moet je zelf achter zien te komen, door het te lezen. Echt weer een pareltje uit Jack Lance zijn hand! Hij schrijft alles zo beeldend op papier, dat je het gewoon voor je ziet. Het verhaal pakt je beet en laat je niet meer los, tot de laatste bladzijde! Een echte aanrader, deze moet je gelezen hebben!
Heb het boek in 1 ruk uitgelezen…Dan is het echt een heerlijk boek. Geef hem 5 sterren;-)


dr-sleep-Stephen-King

Stephen King – Dr Sleep

Uitgelezen op 8/3/2014

Hij is uit! wat een geweldig boek..King als vanouds!
Iedereen heeft zich weleens afgevraagd…wat is er toch van dat jongetje in The Shining terecht gekomen? Nou daar kom je achter in dit boek. Danny is Dr Sleep namelijk. Hij is alcoholist net als zijn vader. Het Overlook hotel achtervolgd hem op zijn 40ste nog steeds. Dr sleep helpt stervende mensen bij het overgaan naar de andere wereld. De kat Azzie helpt hem daarbij.
Hij heeft contact met Abra bijna sinds ze geboren is. Ze is heel sterk en heeft nog sterekere krachten als Danny. Zij heeft ook *the shining* en de groep mensen – de Ware Knoop- zitten achter haan..Ze willen haar gave namelijk hebben. Om er nog langer van te leven, dan ze al doen. Rose de hoed ( de leider van de groep) is een afschuwelijke vrouw.
Danny gaat Abra helpen om te overleven. Samen met haar ouders en zijn vrienden Billy en John gaan ze de strijd aan met deze monsters, die kinderen vermoorden, zelfs martelen….om langer te kunnen leven!
Dit boek is spannend van het begin tot de laatste bladzijde. Ik ga niet te veel verklappen, je moet hem echt lezen?!!!!! En dan hoop ik dat de film snel komt…En ik hoop dat dit niet het laatste is wat we van Abra horen….. Het smaakt echt naar meer! iedereen die dit boek gelezen heeft snapt wat ik ermee bedoel..Dikke 5 sterren!*****

 

One thought on “Recensies Horror / Urban / Suspense

 1. Ik wend me tot een vampier wanneer ik wil. Ik word een vampier vanwege hoe mensen me behandelen, deze wereld is een goddeloze wereld en niet eerlijk voor welk lichaam dan ook. bij de snack van mijn vinger dingen zijn gemaakt gebeurd. ben nu een machtige vrouw en niemand stap op mij zonder een verontschuldiging gaat vrijuit. Ik wend me tot de mens ook op elk moment dat ik wil. en ben een van de meest gevreesde vrouw in mijn land. Ik word een vampier door de hulp van mijn vriend die me in een vampierkoninkrijk introduceert door mij hun nummer te geven. als je een krachtige vampier wilt worden, neem dan contact op met het vampierkoninkrijk op hun e-mail worldofvampir@hotmail.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s