Recensies Science Fiction


Alle sf boeken kun je vanaf heden vinden via de zoekknop. Tik daar het genre in dat je zoekt of de titel/ auteur en je komt er snel terecht.

2018-05-27 19.05.21.png

Deze verhalenbundel is een echte aanrader. Het zijn sciencefiction verhalen, maar het is ook fantasy. Elk verhaal is weer een verrassing. Het zijn geen lange verhalen, maar wel krachtig. Bij een aantal verhalen, ga je toch nadenken: wat als? En een aantal zullen je raken!

Maar het thema, is in alle verhalen duidelijk. Daarom is de titel perfect gekozen. In elk verhaal blijft er wel iemand achter of hij/ zij staat er echt alleen voor. Je kunt op zoveel manieren achterblijven.

Je gaat mee naar de toekomst, bezoekt andere planeten en realiteiten. Je gaat lezen wat kunstmatige intelligentie kan gaan doen. Het is een kijkje in de toekomst, maar sommige dingen zijn in het heden al aan de orde van de dag: denk maar eens aan klonen.

Ik ga de verhalen nu op mijn manier beschrijven, met een aantal steekwoorden en zinnen. Dit vind ik altijd weer een uitdaging, maar het mis gelukt! Zet je schrap:

Het bonus verhaal begon meteen al erg goed! De toekomst van de aarde, zou jij er willen achterblijven?

Dryaden, mysterieuze stemmen die Naya naar huis roepen. (vooral de hellehonden, in dit verhaal spraken mij erg aan, originele toevoeging).

Wees voorzichtig met wat je zegt in de toekomst…..

De magie van schilderijen en twee (voor elkaar) vreemde wezens, die iets speciaals hebben samen.

Een aangrijpend verhaal over hoe het leven er in de toekomst uitziet, voor iemand met het Downsyndroom. Deze heeft mij echt geraakt. Mooi!

Goden willen ook de vrijheid om keuzes te kunnen maken. Vaak voelen ze zich gevangen in hun eeuwige leven.

Een gedegradeerde soldaat komt in een ‘ doods’ dorp terecht.

Wakende ogen, die vanuit de ruimte neerkijken op de aarde, die bedekt is met een groene mist.

De laatste van je soort zijn. En wat is de betekenis van menselijkheid?

Eenzaamheid, zelfs monsters hebben er last van. Deze vond ik ook erg goed, raakte me echt.

Zou jij de aarde achterlaten voor een nieuw begin?

Een nimf die op zoek is, naar meer in het leven. (Een van mijn favorieten).

En tombebewaker die er alles voor over heeft om haar object te beschermen en te verrijken.

Wakker worden en erachter komen, dat je de enige overgebleven mens op de wereld bent. Dit is stiekem mijn favoriet. De hele sfeer, was twilight zone achtig. En je voelde de eenzaamheid. Ik kreeg de kriebels van het lege Amsterdam. Stel je eens voor! Brrrrr.

In andere dimensies kun je bijzondere mensen ontmoeten, die je wilt of moet helpen.

Een meisje dat alles tekent wat ze ziet, ze geloven haar niet, maar dan wordt het ineens echter……Omdat er een draak ten tonele verschijnt.

Wat gaat er (niet) gebeuren, als je sterft? Een vraag die ons allemaal dwarszit. En daarom is dit verhaal ook erg sterk.

Een smerige bom, die in de toekomst afgaat zorgt voor stralingsziekte bij een groep vrouwelijke strijdkrachten.

Wat staat er te gebeuren als kunstmatige intelligentie de touwtjes in handen krijgt?

Het lot brengt je soms samen, met iemand die je als de vijand ziet.

De zwartste dag van een aantal volkeren.

Een tijd waarin je overal wel een implantaat voor kunt aanschaffen. Maar is dit wel een goede idee? Verlies je dan je menselijkheid, niet langzaam?

Klonen is gevaarlijk. Weet waar je mee bezig bent!

De zeer vreemde verdwijning van een bus vol met voetballers. Wat is ze overkomen? Er is iets heel vreemds aan de hand.

Wat als het monster onder je bed, je helemaal niet bang maakt?

Een worden met de natuur is levensgevaarlijk.

Ik vond het een hele sterke verhalenbundel en geef het dan ook 4,5 sterren. Het leest vlot en alle verhalen zijn anders en niet met elkaar te vergelijken.

In dit boek staan verhalen van:

Annette Akkerman | Jan van Beek | Niels van Beelen | Mark Bruinekreeft | Niels Colijn | Perry Dex | Wouter van Gorp | Mark Groenen | Mike Jansen | Peter Kaptein | Johan Klein Haneveld | Jorrit de Klerk | Jop van der Meij | Jan Meijers | Hay van den Munckhof | Garvin Pouw | Tim Reus | Karen van Soomeren | Cathinca van Sprundel | Ineke van Stempvoort | Romi de Temmerman | Laura Umbgrove| Miranda Weernink

 

 


2018-03-21 16.04.41.png*** Blogtour*** science-fiction boek Arkhaii -Hannes Wielant

Arkhaii zijn onsterfelijke mensen. Zij leven echt enorm lang. Sommigen zijn honderden jaren oud. Maar ze beginnen zeldzaam te worden. Vladis is een Arkhaii. Vladis zit niet lekker in zijn vel. Hij is het eeuwige leven een beetje zat aan het worden. Hij kijkt nergens nog van op. De mens heeft al zoveel meegemaakt en planeten verwoest. Hij is depressief en toe aan iets nieuws. Als hij Celestine ziet, komt er een ommezwaai. En zijn broer Kain verschijnt ook weer in zijn leven. Arkhaii zien het als hun plicht om de mensheid te beschermen. Maar verdienen ze dat eigenlijk wel? Met Kain komen ook de problemen mee: de wolvenroedel. Deze problemen bedreigen het bestaan van hun Kolonisator.

De wereld is mooi opgebouwd. De kolonisator heeft een aparte vorm. Maar het staat zo op papier, dat je het echt voor je ziet.

De manier van oorlog voeren is bijzonder. Ze maken gebruik van zwarte gaten. Dit vond ik een heel origineel idee!

Dit boek zet je aan het denken?!!! Is het wel zo’n goed idee, dat de mens de ruimte gaat ontdekken? Als je ziet wat de mensheid de aarde (nu al )aan doet. En in het boek gaat de verwoestingsdrang van de mens nog verder. De mens kun je zien als een soort virus. Ze kunnen niet stopen. Ze willen altijd meer. En nog meer!! Je begint je af te vragen of dit misschien ons toekomstbeeld kan zijn! Ik denk van wel. Mensen blijven ruzie maken en willen macht. Dat dit onze ondergang zou gaan worden… zou mij niets verbazen.

Het boek heeft spannende momenten, maar richt zich vooral in het begin meer op menselijkheid. Later komen er spannende scènes voorbij, die je zo voor je ziet. Maar je blijft nadenken over de mens, tot de allerlaatste zin en ver daarna. Als dat De bedoeling was, van de auteur…? Dan is hij daarin, helemaal geslaagd!

De cover past goed bij het boek. Het is een scène uit het boek. Het krijgt van mij een 8! (4****).

Wil je meer weten en bijvoorbeeld de eerste hoofdstukken gratis lezen? Klik dan op deze link: https://www.hanneswielant.com/

En als je in de buurt bent.. Kom je dan naar de presentatie? https://www.facebook.com/events/2044074492514385/?ti=cl

 


patroon

Wessel de Valk – Het Patrooon

uitgelezen op: 28/8/2017

Dit is het tweede boek van Wessel De Valk, dat over Reizen gaat. Ik schrijf dat met een hoofdletter omdat het Reizen naar andere dimensies is. Er zijn niet heel veel mensen die kunnen reizen. Veel van deze mensen komen op jonge leeftijd op een speciale school van Limes terecht. Deze school doet ook onderzoek naar het fenomeen reizen. Maar probeert de studenten ook met het reizen om te gaan. Het Reizen zorgt voor snelle scenes, die soms in een flits over zijn. Er zit ook veel vaart in het verhaal. Het geeft een echt Science Fiction gevoel. Een echte SF-Thriller.

Osman Fissler is 15 jaar geleden zijn gezin kwijtgeraakt. Maar nu ziet hij ze ineens terug in Bangkok. Ze verdwijnen ook weer heel snel. Is het waar? Heeft hij ze gezien en leven ze nog? Shaun Doran is ook verdwenen rond dezelfde tijd. Het team gaat op onderzoek uit. Ze willen weten wat er aan de hand is. Er gebeuren meer vreemde dingen met andere Reizigers. Het patroon is niet meer te stoppen, maar ze gaan het toch proberen.

Wie zijn toch de leden van het anonieme reizigers gezelschap?

De personages die je nog kent uit het eerste boek nemen je mee op reis, door verschillende landen en steden. Ik zou ook echt willen aanraden om Bestemming Onbekend eerst te lezen. Hierdoor heb je meer binding met de personages en weet je ook hoe ze samen zijn gekomen.

Je moet je hoofd erbij houden, af en toe weten de personages ook niet meer waar ze terecht zijn gekomen. Het verschil tussen heden en verleden is flinterdun geworden. Het is verwarrend, maar je komt er altijd achter waar ze zijn en wat er aan de hand is. Je wordt meegenomen in een snel verhaal, waardoor je gaat twijfelen aan dingen zoals: Wat is nu echt? Wat is de werkelijkheid? Droom ik? Dit kan toch niet waar zijn?

De cover is in mijn ogen een scene uit het boek. Het speelt zich af op een kerkhof in Ierland.

De schrijfstijl is niet mijn favoriete manier om te lezen. Het leest dan ook niet vlot, ondanks dat het verhaal wel veel vaart heeft. Het is mysterieus en interessant.

Het was ook een beetje storend dat ze Osman Fissler de ene keer Osman noemen en de andere keer Fissler. Daar moet je echt aan wennen. In het begin dacht ik dat het twee personen waren.

Ik geef het boek 3,5 sterren!

 

 

 


conquistador

Johan Klein Haneveld – Conquistador

uitgelezen op: 20/8/2017

 

In deze verhalenbundel voel je, je net een ontdekkingsreiziger. Je gaat mee op reis naar andere planeten en andere tijden. Je komt veel nieuwe dingen tegen. De verhalen zijn ook erg avontuurlijk en spannend. En soms hebben ze ook een boodschap. Als lezer kun je, je fantasie erop loslaten.

Ik ga de verhalen in een aantal korte zinnen samenvatten. Dan krijg je een beetje een idee van de verhalen in de bundel.

Stel je eens voor: Je krijgt een nieuw lichaam. De 2.0 versie van jezelf! Maar het is geen menselijk lichaam.

Ontdek nieuwe werelden met de Conquistador. Hij krijgt nog een kans.

Diepzee bewoners maken het iemand heel erg moeilijk en schuwen zich niet om grof geschut te gebruiken. Wie is er nu het beest?

Kun je echt opgelucht ademhalen als je niet meer hoeft te vluchten?

Mechanische krabben en mysterieuze bollen.

Een verlaten ruimteschip. Wat is er aan de hand? Ik kreeg hier een beetje het Alien (film) gevoel van.

Een meisje zit gevangen in een voor haar saaie wereld. Er valt weinig te beleven. Ze verlangt naar meer. Dit verhaal heeft ook een vleugje romantiek.

Aartsvijanden die het uitvechten in de ruimte.

Denkende materie en het beschermen van de mensheid.

Wat is bewustzijn nu echt? En energie?

Wat is Entropie?

Reizen door zwarte gaten.

De verhalen zijn soms met elkaar verbonden. Of ze hebben iets met elkaar gemeen. De schrijfstijl leest vlot. En het lettertype vond ik ook erg fijn. De cover is een scene uit een van de verhalen. Dat merk je omdat de auteur die plek, heel beeldend neerzet.

Ben jij erg gehecht aan je menselijke lichaam? In deze verhalenbundel hoeft dat meer! De ziel en ons bewustzijn lijken erg dicht bij elkaar te liggen.  Wat betekent het om mens te zijn? Kun jij dat onder woorden brengen?

Veel verhalen roepen bij mij wel vragen op…Want willen we dat dit onze toekomst gaat worden, of niet? Het is erg dubbel allemaal. Je gaat in ieder geval aan het denken gezet worden en dat is echt heerlijk. Bij SF vraag ik me altijd af: Zou ik dat willen, leven in die tijd?

Soms zijn er technische snufjes die wij nog niet kennen. Voor de echte SF liefhebber is het smullen geblazen!

Ik geef deze mooie bundel 4****!


bestemming onbekend

Wessel de Valk- Bestemming Onbekend

Uitgelezen op: 7/8/2017

Het boek begint meteen goed. Er verdwijnen mensen bij een mysterieuze explosie. Een persoon blijft over: Iskander.

Iskander komt per ongeluk terecht in een vreemde situatie En wie is toch die mysterieuze man in het zwart, die na de explosie verschijnt? . Hij maakt kennis met een vrouw, en daarmee ook met het Reizen en voordat hij het weet staat de wereld op zijn kop. Hij moet proberen in leven te blijven, want ze zitten achter hem aan. Ze willen alles over hem weten. Wat maakt hem zo bijzonder?

Zoe is mijn favoriete personage. Best gaaf, wat zij allemaal kan. Ook zij moet rennen voor haar leven. Ze probeert er achter te komen, wie er achter ze aan zit. Fisller helpt ook met het onderzoek. Hij werkt voor Limes en weet dus veel van Reizen af.

Het verhaal is origineel en gaf mij een beetje het gevoel van de tv serie: Sliders. Deze mensen sprongen door wormgaten. Dit verhaal is dus een andere manier van Reizen!

Het is wel een verhaal, waar je met je hoofd bij moet blijven. Soms was ik even kwijt, waar de personages waren. Het gaat vrij snel allemaal, als ze op de vlucht zijn. Dus er waren momenten dat ik even niet meer wist waar het verhaal zich afspeelde. Daar kwam je dan lezende voort weer achter.

Het is een echte science fiction thriller. Soms komen er termen voorbij die alles met tijd en ruimte te maken hebben. Maar ook Kwantumfysica. Dit zijn stukjes die niet vlot lezen, maar wel leerzaam zijn.

Spannende momenten worden afgewisseld met rustige stukken. Ondanks alles duurde het echt even voordat ik in het verhaal zat. De schrijfstijl is niet wat ik gewend ben, dus ik moest omschakelen! Daar moest ik echt aan wennen.

Dit verhaal is enorm beeldend geschreven. Je ziet de flitsen en wat er daarna gaat gebeuren, allemaal echt voor je. Soms stond er even een woordje in die ik niet herkende, maar dat is zo opgezocht. Dus leer je ook nog iets, tijdens het lezen.

Ik geef het boek een : 7! ( dat komt neer op 3,5 sterren). Ik had dit keer een cijfer in mijn hoofd. Het volgende boek ga ik ook binnenkort lezen!

 

 


 

 

sluimerend vuur

Johanna Lime- De vergeten vloek 1: Sluimerend Vuur

uitgelezen op 5/8/2017

Ik keek al een tijdje uit naar dit boek! Mijn verwachtingen waren ook hoog. Maar die zijn allemaal uitgekomen! Dit is het tweede boek van de auteurs: Johanna Lime. Het eerste boek in een serie: De vergeten vloek.

In dit verhaal volg je een aantal personages. Je leert ze echt goed kennen en krijgt een band met ze.

Ze hebben een aantal dingen gemeen en zo leren ze elkaar ook  kennen. Je voelt met ze mee en zou ze het liefste willen helpen. De verhaallijn bouwt langzaam op en je kunt het boek niet meer wegleggen. Je moet doorlezen. Een echte pageturner in het fantasy/sf- genre.

Kamilia ken ik nog uit hun andere boek. Ze heeft een bijzondere kracht en kan de geesten van overleden mensen zien. Ze is stapelgek op haar oma, maar in dit boek blijft ze in haar eigen tijd en gaat ze er alles aan doen om de jonge kroonprins te helpen met zijn magische gave.

Jima is een jonge prins. Hij krijgt te horen dat hij kroonprins is van Laskoro. Van af dat moment rust er een grote druk op zijn schouders, want hoe kan hij zo’n groot koninkrijk beschermen? Hij wil het liefste iedereen van zijn bevolking gelukkig zien. Hij heeft een sterke magische gave. En de Morane slang staat hem bij en beschermt hem. Jima heeft veel aan zijn hoofd. Hij moet ook een speciaal kristal zien te bemachtigen. De zoektocht naar het kristal is spannend.

Lucian (is stiekem mijn favoriete personage) is hoofd van de vertalingscommissie en hij is de zevende zoon van de zevende zoon. Zijn vader verwacht grootste dingen van zijn zoon. Lucian heeft ook echt prachtige magische krachten. Hij is goed getraind. En jaagt veel vrouwenharten op hol. De tekeningen op zijn huid, zijn prachtig, maar hebben voor hem een heel andere betekenis dan gewone tatoeages. Ze kunnen namelijk bewegen en kunnen nog meer dingen! Dit is zo beeldend op papier gezet dat je het gewoon echt voor je ziet. Zijn hele personage spreekt me enorm aan. Hij is zeker van zichzelf en stapelgek op zijn zoontje.

Franck is de zoon van Norman Gettverdrey. Hij is niet zo blij met zijn vader. Zijn ideeën worden steeds extremer. Gaat hij zijn vader tegen houden of niet? Hij moet een keuze maken.

Er zijn mensen die Jima dood willen hebben. Er worden diverse aanslagen gepleegd met magie. Kunnen Jima en zijn vrienden in leven blijven?

De schrijfstijl is lekker vlot, korte hoofdstukken. De auteurs nemen je mee op reis door hun prachtig geschapen wereld. Je ziet elk hoofdstuk door de ogen van een van de personages.

De wereld geeft me een aards gevoel, maar dan ver in de toekomst. Het is een science fictionachtige wereld. Dit merk je door de manieren van reizen, voertuigen en techniek. Het is op een steengoede wijze gemixt met de magische (fantasy) wereld. Niet in een hokje te stoppen!

Er zijn ook diverse planeten, waar men heen kan. Maar ook kun je met ruimteschepen reizen en is er een ruimtevloot. De snelwegen zien er ook heel apart uit. En omdat de auteurs zo beeldend schrijven, zie je alles voor je.

Ik werd vanaf het begin in het verhaal gezogen. Ik kijk echt uit naar het volgende deel. Ik wil weten hoe het verder gaat. Het is een dik boek, maar je vliegt  er doorheen en vergeet de tijd. En dat is echt een magisch gevoel als lezer. Ik geef het boek 5*****.


hetbeest

Lineke Breukel – Het Beest (Boek 2: IJsblauw serie)

uitgelezen op: 24/6/2017

Dit boek is meteen alweer spannend. Eva-Lin komt erachter dat haar Schepper, haar dood wil hebben. Hij stuurt er een van zijn andere creaties op af. Een kloon die beestachtige trekjes heeft. Zijn eetpatroon is ook verschrikkelijk en er staan geen normale dingen op het menu. Hij is een echte vleeseter! Maar hij is ook bruut en boosaardig. Hem wil je niet tegenkomen.

Eva-Lin weet echt niet meer wie ze kan vertrouwen. Ze doet er alles aan om te overleven.

Als lezer zet het je aan het denken….. Want wie is er nu het echte beest? Dit zit zo goed in elkaar!

Haar overlevingsdrang is zo sterk, wat een powervrouw! Ze geeft niet op.

Het jonge katje is ook weer aanwezig in het verhaal. Hij brengt de steeds menselijker wordende kant van Eva-Lin naar boven. Ik ben iedere keer weer blij als het diertje opduikt. Ik voel de liefde die Eva-Lin voor het katje heeft echt. Je staat als lezer, voor je gevoel echt aan haar kant. Je hoopt zo dat ze de vrijheid krijgt waar ze zo naar verlangd. Ze heeft al best veel meegemaakt en je gunt haar een eigen leven, boven alles: Vrijheid, om te doen en laten wat ze wil.

Spectaculaire achtervolgingen, bloederige scenes en soms een vleugje horror, maken het wederom geen standaard thriller. Het is dus niet in een hokje te stoppen, als het op een genre aankomt. Het heeft toch ook SF elementen. Het klonen en het programmeren van de klonen voelt SF achtig aan. Maar in het echt zijn er ook al bedrijven die klonen en wie weet wat zij in het geheim allemaal uitspoken? Dit zet je toch wel aan het denken. Als men mensen kan klonen en ze ijzersterk maken, dan is dat een gevaar voor de normale mensen! Kijk maar eens goed om je heen misschien lopen er al gekloonde mensen rond!

De schrijfstijl vind ik heerlijk lezen. De cover is erg mooi. Het past ook goed bij het verhaal, een vrouw met ijsblauwe ogen en een beest met scherpe tanden, die op het punt staan om je te verscheuren! De kleur is gewoon prachtig!

Het boek zit wederom vol vaart en actie. Niet vergeten om als lezer ook even naar adem te happen!

Ook al is het een best dikke pil, het leest weer vlot en aan het einde snak je naar het derde deel.

Een pareltje in mijn boekenkast en dikke 5*****. Ik heb genoten van het begin tot het eind.

 


 

slpaende reuze

Sylvain Neuvel – Slapende Reuzen

uitgelezen op: 15/6/2017

In Deadwood vinden ze een gigantische grote metalen hand. Deze komt zomaar te voorschijn, als een klein meisje op fiets op pad is. Zij valt in het gat, waar de hand uit tevoorschijn komt. Ze vinden niet alleen een hand, maar ook een aantal vreemde tekens. Is het een nieuwe taal? Waar komt deze hand vandaan? Wat is het doel ervan? En de grootste vraag: Wie heeft het daar begraven? 17 jaar later is er een natuurkundige op zoek naar het antwoord op deze vragen. En ze krijgt het voor elkaar om nog meer ledematen te vinden. Het lijkt op een puzzel, zal ze alle stukjes kunnen vinden? En wat gaat er gebeuren als het compleet is? Is dit bedoelt als bescherming van de aarde, of gaat het juist de andere kant op? En kunnen mensen het voor goede dingen gebruiken, of ontstaat er oorlog?

 

Het boek is geschreven in interview vorm. Dit is origineel en apart. Toch kon ik er op deze manier niet zo goed inkomen. De persoon die de vele personages interviewt, blijft mysterieus. Ik heb geen idee hoe deze persoon heet of wie het is. De ondervraagden weten het zelf ook niet.

Wie is er slimmer? De mens of de Aliens? Ik denk dat we dat allemaal wel weten, na het lezen van dit boek. Er wordt vooral veel gepraat in dit boek. En stapje voor stapje kom je erachter hoe het verder gaat. Het begon echt ijzersterk, dit verhaal. Na het begin miste ik echte spanning. Het is dan ook een interessant boek omdat je wilt weten wat er aan de hand is. Het wekte mijn interesse op.

Het boek heeft een open einde, dus ik wil weten hoe het verder gaat. Ik heb vrij lang over dit boek gedaan. Het is een thriller met wat science fiction aspecten. Een pageturner was het voor mij helaas niet. Toch blijf je in je achterhoofd een vraag houden: Wat als dit echt waar zou zijn?

Dit boek stond hoog op mijn verlanglijstje. Speculatieve thriller die werd vergeleken met the Martian en Dark Matter. Mijn verwachtingen zijn niet uitgekomen. Ik mis de spanning echt. Ik ben wel benieuwd hoe het verder gaat en wil het volgende boek ook echt lezen. Mijn nieuwsgierigheid is zeer zeker gewekt! Ik geef het boek 3***!

 


Motell Rijnen – HoRa 

Uitgelezen op : 20-5-2017

Max staat op Veel foto’s,  maar niemand lijkt hem echt te kennen.  Hij duikt op in allerlei scènes.  Wie is deze man? Niemand kan hetManuel vertellen. Hij probeert er achter te komen en wil weten waarom deze Max steeds weer verdwijnt.

Manuel komt er samen met zijn vriend Adriaan achter dat er meerdere dimensies bestaan. Hij komt in een andere  (parallelle) wereld /dimensie terecht.  Daar leven overleden geliefden voort op  een bijzondere manier. De overstap naar deze dimensie kun je op een aantal plaatsen ter wereld maken.  HEHET is spannend en enorm interessant om te lezen.  Stiekem hoop ik dat dit verhaal echt waar is!

Het geeft aan dat er mogelijkheden zijn. Maar niemand weet wat er is na de dood. Ik ben er nu van overtuigd dat geestkracht doorleeft . Het lijkt me niet alleen mooi,  maar ook logisch.  Na elk einde komt een nieuw begin op welke manier dan ook !

Het boek heeft ook een boodschap : We moeten echt eens gaan nadenken over onze planeet.  Liever nu dan later, voordat we onze planeet helemaal uitputten en kapot maken! De vernietigingsdrang van de mensheid kan moeder aarde fataal worden.

Het boek leest vlot. De stukjes van Adriaan lezen wat minder snel.  Hij geeft vel informatie over zijn ideeën.  Wel enorm leerzaam en interessant!

Het boek zet je aan het denken. Is er leven na de dood? Kunnen we onze planeet nog redden? Bestaan parallelle werelden echt? Het is een origineel verhaal en ik kijk er naar uit om meer van deze auteur te lezen in de toekomst!

De man in het zwarte pak, met een rood overhemd op de cover trekt meteen je aandacht.   Wie is dat? En waarom is zijn schaduw anders?

Genre is moeilijk te benoemen.  Ik vind fantasy / magisch realisme dan ook goed gevonden.  Maar ik zou er toch ook nog  science  fiction aan toe willen voegen. 4,5****

*******Interview *************

Hoe voelt dat om je boek voor het eerst in je handen te kunnen houden?

Ik heb vooral genoten van het schrijfproces. Dat is afgerond met een product – HoRa – waar ik trots op ben!

Hoe kwam je op het idee voor dit verhaal?

Krantenberichten in 2010 over een mysterieuze exoplaneet bij de zon HR8799 in het sterrenstelsel Pegasus zetten me aan het fantaseren. Misschien is daar leven, maar dan op een manier die wij ons niet kunnen voorstellen. Leven voorbij de dimensies die wij kennen.

Hoe kwam je op de namen van de hoofdpersonen, en lijken ze op iemand uit je omgeving?

De hoofdpersonen zijn niet een op een te herleiden tot mensen uit mijn omgeving. Ze zijn bedacht en meestal samensmeltingen van mensen die ik ken (en bedenk).

Hoe ging het schrijfproces in zijn werk (maak je aantekeningen, tabellen of heb je zelfs foto’s in je hoofd, of gebruik je foto’s van internet?

Ik fantaseer een tijd lang voordat ik ga schrijven, zoek eens wat op, probeer me taferelen voor te stellen. Ik begin en schrijf dan samen met de hoofdpersonen het verhaal.

Hoe lang schrijf je per dag,en hoelang heb je over dit boek gedaan?

Ik schrijf een uur of vier tot zes per dag. Ik ben met HoRa omstreeks 2011 begonnen, maar heb niet constant aan dit manuscript gewerkt. In tussen tijd nog twee andere romans geschreven en ook gewerkt aan mijn debuutroman Koningin van de Claddagh die in februari 2013 is uitgegeven.

Wie heeft de cover gemaakt en heeft de cover een betekenis?

Frank Puts is de ontwerper. Op de cover Max, een mysterieuze figuur die steeds opduikt in het leven van de journalist Manuel.

Wat vindt jij zelf het leukste van het boek, of wat raakt jezelf het meeste uit je verhaal?

Fantasie en werkelijkheid versmelten tot een nieuwe werkelijkheid. Het zou weleens echt zo kunnen zijn. Waarom ook niet? Het is heel aannemelijk dat er een werkelijkheid is voorbij de dimensies die wij kennen.

Ben je op pad gegaan en heb je plaatsen bezocht om inspiratie op te doen, zo ja waar heen?

In gedachten heb ik samen met Manuel meermaals de interstellaire reis naar HoRa gemaakt. De Madrileense scenes zijn gebaseerd op eerdere bezoeken aan de Spaanse hoofdstad. Breda is voor mij bekend terrein. Ik ben er geboren en woon er.

Heeft het boek een boodschap?

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal (cit. Albert Einstein)

Een Boodschap aan je lezers en de leden/volgers van deze site/pagina:

(je mag vertellen wat je wilt, over je boek en jezelf)

Schrijven is mijn passie. Ik hoop dat lezers evenzeer van HoRa kunnen genieten als ik van het schrijven van deze roman. HoRa is geen pasklaar antwoord op vragen over leven en dood. Misschien is er een voortbestaan na de dood, een (ander) leven na het aardse bestaan en dat zou op HoRa kunnen zijn. Dat is een heel andere hemel dan men ons altijd heeft willen doen geloven.

Leef je droom, droom je leven!


 

netherea 2

Jeffrey Debris – The Zar’aranos deception (book 2: The Shaedon resurgence)

uitgelezen op: 12/3/2017

Het is nu een aantal jaren verder, ze hebben geprobeerd om Netherea, de planeet weer in orde te krijgen. Raz en Grummus doen hun uiterste best om het voor elkaar te krijgen. Raz is een Windmaster en hij is de enigste die zoveel kracht heeft om Shaedon te verslaan.

De strijd tegen de Shaedon gaat verder. Ze moeten gestopt worden. Maar kan men wel overwinnen?

Shaedon kunnen bezit nemen van levende wezens en mensen. Dat zie je aan de zwarte ogen. Als je naar de cover kijkt, dan wordt deze ook meteen duidelijk! Ze zetten ook androids in om dood en verderf te zaaien. De queste is nog niet ten einde, ze moeten opzoek naar Artefacten, die men kan gebruiken om de Windspreuk compleet te maken.

Er zijn veel momenten met actie, ruimteschepen en gevechten. En zo nu en dan is het best even slikken, want een aantal personages krijgen het zwaar voor de kiezen.

Veel personages die je nog kent uit boek 1 komen voorbij. Lerion heeft een zware straf gekregen. Zijn personage is een van mijn favorieten. Er is in zijn geval twijfel over wat hij maakt. Is het echt? Of is het een gedeelte van de straf die hij moet uitzitten door middel van simulaties? Hij heeft nog steeds veel humor en deze stukjes lees ik dan ook heel graag!

Grummus is en blijft een van mijn favoriete personages. Hij heeft het niet makkelijk naast Raz. Raz moet een keuze gaan maken….En dat kan het einde van hun kameraadschap worden. Raz en Grummus zijn elkaars tegen(ge)wicht. Dat vind ik een enorm goede beschrijving. Ze vullen elkaar aan. Grummus vindt: All Life is Sacred. Ik ben het helemaal met hem eens. Hij heeft een plekje in mijn hart.

Wat is er nu echt met Rombelius gebeurd ? Dit was een vraag die ik na boek 1 wel had.

Tyndra is ook een sterke vrouw. Ze heeft ook iets speciaals, waar ik nog altijd van onder de indruk ben. Er zijn vrij veel personages, maar het is enorm goed te volgen. Mocht je niet meer weten, wie je voor je hebt, dan kun je even een kijkje nemen in de namenlijst achterin.

De humor van de auteur zit er ook weer veel in. Heerlijk, ik moest erg lachen om het Stukje: No, shit Sherlock! En dat de personages zich dan afvragen wie Sherlock is;-).

Het is erg beeldend geschreven, waardoor het verhaal je zo opslokt. Veel dingen worden uitgelegd, om je een beter beeld te kunnen geven. Je krijgt een kijkje in deze science fiction wereld en leert de personages nog iets beter kennen. Zo nu en dan zijn er scenes, die best bloederig en grof zijn. Je ziet het zo voor je.

Wat heerlijk om weer verder te kunnen in deze Science Fiction wereld. Engelstalig lezen is ook heerlijk en ik heb er weer van genoten!

Het einde is open, damn! Wachten op boek 3. Ik ben nieuwsgierig hoe het verder gaat met deze wereld en het gevecht. Maar ook wil ik het lot van een aantal personages te weten komen!

Ik geef het 4,5 sterren.


cover_op-de-rand-van-het-niets_medium

Corinne Duyvis – Op de rand van het niets

uitgelezen op: 5/3/2017

De wereld van Denise staat op het punt om te veranderen, of moet ik zeggen te vergaan? Er komt een komeet aan die het leven op aarde zo goed als onmogelijk zal maken. Daarom moet ze naar een ondergrondse schuilkelder met haar moeder en zus. Maar haar zus Iris is niet op tijd komen opdagen. De klok tikt verder, ze gaan de schuilkelder nooit meer halen……….

Onderweg komen ze een oud lerares van Denise tegen, haar vriendin heeft zorg nodig en zij weten een veilige plaats. Maar je komt nergens binnen als je op een lijst staat! Gaan ze deze mensen helpen of gaan ze naar hun schuilkelder? Kan ze Iris op tijd vinden? Waar is Iris toch? De klok tikt door.

Denise haar moeder heeft veel problemen. Wil ze het overleven? Dan moet haar moeder ermee dealen. In deze dystopische wereld ontmoet Denise een aparte jongen: Max. Wat wil hij van haar?

Zou jij op een ruimteschip stappen, als je was uitgeloot? Of blijf je bij je familie en probeer je te overleven? Het deed me een beetje denken aan het boek De Storm. Of Waterwold. Ik wil er in ieder geval niet in leven. Moeilijke keuze om te maken. Denise heeft weinig keus. Haar enigste kans is de schuilkelder. Hun enigste kans!

Op de cover zie je de ruimteschepen, de Aarde verlaten. Daarop zitten de uitverkorenen. Zij gaan elders hun geluk zoeken. Er was geen plaats voor iedereen, zij moeten het zien te redden in hun schuilkelders. Op aarde zal er niet veel leven meer overblijven. Denise loopt op de cover door de stad Amsterdam en ziet de puinhopen en het water. De cover is echt mooi en geeft het verhaal goed weer. De titel is perfect. Want het is precies wat er aan de hand. De mensheid staat op de rand van het niets. Is er een mogelijkheid om de aarde te redden? Tik-tok-tik-tok. Of heeft het laatste uur geslagen? Wie is het waard om te overleven? En wie bepaalt dat?

Het moment van de inslag is erg spannend beschreven. Er zijn aardbevingen maar ook Tsunami’s. Ja , je leest het goed! Een Tsunami komt ons land verwoesten. Deze komeet is ook enorm groot. Overal ter wereld voltrekken zich natuurrampen, maar dit boek focust zich op Amsterdam. Het is een spannende speurtocht naar familie en een gevecht om te overleven. Je wilt weten of de persoges het gaan overleven.

Het is een dystopische wereld, maar toch ook een tikje science fiction. Want er zijn ruimteschepen. Een beetje het ark van Noach idee, maar dan echt de ruimte in. Iedereen heeft een Tab, waar ze informatie op krijgen te zien. Het doet futuristisch aan, omdat het 2035 is.

Het speelt zich af in/ rondom Amsterdam. Dat maakt dat het dichterbij komt als Nederlander. Want als dit echt zou gebeuren, dan weet je dat je nergens veilig bent.

Iris ziet de wereld op een andere manier. Ze is autistisch en kan dus voor normale mensen, heel vreemd over komen. Haar visie en gevoelens maken dit dystopische verhaal spannend. Omdat je alles door haar ogen ziet, is de wereld toch net een beetje anders. Je leert hoe het is om autistisch te zijn, hoe zij dat ervaren en wat dat met ze doet. Dit vond ik erg origineel, dat kom je niet vaak tegen.

4****


markfrostov

Mark Frost- Een onwaarschijnlijke vijand (boek 3)

uitgelezen op: 1/2/2017

Met plezier ben ik dit laatste deel van de trilogie gedoken. Will West en zijn zeer bijzondere vrienden moeten voorkomen dat de wereld wordt geteisterd door de meest gruwelijkste wezens die je,je maar kunt voorstellen. Zijn opa is een gevaarlijke man. Zijn vrienden hebben allemaal een speciale gave. Een is er heel sterk, de ander super slim en een andere kan weer dingen met geluidsgolven. En ze krijgen de hulp van Coach, deze man heeft ook een aparte gave en ze hebben hem harder nodig dan ze denken. Ze moeten naar een andere dimensie om Dave te redden ( en de rest van de wereld staat ook op het spel). Dave, de gecrashte helikopter piloot die Will altijd uit de problemen lijkt te helpen is niet meer op aarde. De vrienden bedenken een plan om hem te redden. Op hun avontuur komen ze allerlei monsters tegen. Er bestaan geen vriendelijke monsters in deze dimensie! Grote slangen die graag mensenvlees in hun soep eten. Planten die maar wat graag een hapje uit je willen nemen en nog veel meer enge wezens.

Naarmate ze dichter in de buurt van Dave komen, vinden ze uit dat hun krachten sterker worden en dat ze meer kunnen. Bijvoorbeeld berichten naar elkaar sturen, die de ander dan opvangt in zijn/haar hoofd.

Het is spannend en best creepy op zijn tijd. Het verhaal zakt geen moment in, je wilt verder lezen. Je moet weten of ze verder komen! Een pageturner dus.

Het begin is wat langzamer, het moet even opgang komen, maar daarna zit je er helemaal weer in

Wat een lekkere trilogie. Deze Young Adult Trilogie kan ik ook iedereen aanraden. Als je dol bent op avontuur en wezens waar je de kriebels van krijgt is dit echt een mustread voor je!

De vergelijking met de spanning van de Labyrintrenner vind ik echt terecht! Maar het is echt een heel ander verhaal. Duisterder. Donkerder en het heeft gewoon een Science Fiction gevoel. Er gebeuren dingen die wij misschien over 100 jaar nog niet in het echt kunnen zien. Een avontuurlijk science fiction verhaal dus!

De covers vind ik allemaal mooi. Dit is een van de slangen in een doolhof waarin de personages verzeild raken. En ja het is een hele grote slang!

Dit is het laatste deel van de trilogie. Maar….Het einde geeft je toch wel een beetje hoop op meer. Ik hoop dan ook dat er meer boeken komen over deze bijzondere kinderen! 4****

 


ijsblauw

Lineke Breukel – IJsblauw, Het Instituut

uitgelezen op: 11/1/2017

Eva-Lin doet haar ogen open in het Vondelpark. Maar ze weet niet wie ze is, ze kan zich echt helemaal niets meer herinneren van haar verleden. Zelfs haar naam weet ze niet meer. Een jongen in het park besluit om haar te helpen. Samen proberen ze achter haar naam te komen. Maar er zijn mensen op zoek naar haar, ze willen haar naar huis brengen. Naarmate haar zoektocht vordert komt ze erachter dat ze niet is wie ze dacht of hoopte te zijn. Ze is namelijk heel bijzonder en ze willen haar terug. Ze moet vluchten omdat ze vrij wil zijn. Hierbij wordt ze geholpen door Tom, die hierdoor ook in de moeilijkheden komt. Ze leert veel over zichzelf en voelt heel veel liefde voor Tom zijn kleine katje : Akki. En als lezer ga je ook echt verliefd worden op Akki. Het beestje maakt veel mee in zijn nog maar korte leventje, maar is een echte doorzetter! Maar wie is er nog veilig? En wie is er nog te vertrouwen? En kan ze zichzelf wel vertrouwen, als ze niet weet wie ze is?

Het instituut is een legaal bedrijf, maar voert in het geheim duistere praktijken uit. Als de Nederlandse autoriteiten daar achter komen, dan kunnen ze hun deuren wel sluiten.

Het verhaal speelt zich grotendeels af in Amsterdam. Als je daar een beetje de weg weet, dan zie je sommige plaatsen zo voor je.

Het is een dik boek, maar je zit meteen in het verhaal en hoopt en duimt mee voor Eva-Lin. Hierdoor heb je niet het idee dat het ruim 500 blz’s zijn. Het zit vol met Actie. Spannend is het omdat je wilt weten, wie Eva- Lin nu is en wat er aan de hand is. En omdat je wilt dat ze de vrijheid krijgt die ze zo graag wil hebben! Er zitten ook een aantal vrij bloederige scènes in. Dat kan ik als horror liefhebber echt enorm waarderen! Ook zit er een beetje romantiek in……. Bij veel scènes weet de auteur je echt in je hart en ziel te raken. Je moet wel mee voelen met de personages. Emotionele rollercoaster!

Het leest echt enorm vlot en als ik het in een genre moest zetten..Dan is het een SF-thriller. Het doet best SF-achtig aan. Omdat er super sterke mensen zijn gekweekt met machines die nu nog niet bestaan. Maar misschien in de toekomst wel.

Het roept ook vragen bij je op. Moeten we wel met Genen aan de haal gaan? De perfecte mens proberen te schapen, zoals het gekloonde schaap? Mogen we wel mensen klonen? Want wordt een kloon qua innerlijk niet heel anders dan de persoon die jij voor je wilt hebben? Ook al is de buitenkant precies hetzelfde.? Ik vind het een nogal eng idee, dat je een overleden geliefde zo weer tot leven denkt te kunnen wekken! Persoonlijkheden vallen niet te klonen, alleen uiterlijk!

De cover is echt mooi en past echt perfect bij het verhaal. Het is een scene uit het verhaal.

De titel duurde even eerdat ik er achterkwam…Maar helemaal duidelijk en ook goed gevonden.

Alleen liet het plastic een beetje los op de voor en achterkant van het boek tijdens het lezen. Misschien heb ik het te intensief vastgehouden? Lol, omdat ik het spannend vond! Waarschijnlijk is dat mijn eigen schuld. Hahaha ik hou een boek te krampachtig vast als de spanning goed is!

Ik kan ook niet anders dan 5***** geven. Het was echt helemaal mijn boek en ik kijk echt uit naar boek 2! Komt deze al snel?

 


charisma

Jeanne Ryan – Charisma

uitgelezen op: 27/12/2016

Stel je eens voor: Je bent een verlegen meisje. Een meisje dat zich nergens durft te vertonen. Je gaat mensen uit de weg. Je krijgt al hartkloppingen als je er aan denkt om in het openbaar te moeten spreken? Een baantje aannemen, waarbij je menselijk contact hebt, is dat wel zo’n goed idee?

Aislyn is zo’n meisje. Haar beste vriendin Evie probeert haar een stap verder te krijgen, dus neemt ze een baantje in het zwembad aan. Maar ze weet nu al niet hoe ze haar eerste dag daar moet overleven. Haar broertje is doodziek, hij heeft taaislijmziekte. Via de dokter van haar broertje Sammy krijgt ze een bijzonder aanbod. Ze kan een dosis Charisma krijgen. Het is Genmanipulatie en mag officieel nog niet op mensen worden getest. Wil Aislyn van haar saaie leventje af? Ze besluit Charisma te nemen en de persoon te worden die altijd had willen zijn. Het werkt! Ze maakt steeds meer vrienden en is niet bang meer. Maar als ze dan om zich heenkijkt ziet ze dat andere personen ook drastische veranderingen hebben in hun gedrag………. En daarna wordt het van kwaad tot erger. Er worden mensen ziek en ze gaan dood. Is dit een nieuwe epidemie, die de mensheid kan uitroeien? Of heeft dit alles te maken met de Genmanipulatie? Er zijn voor en tegenstanders van Genmanipulatie en het begint uit de hand te lopen. Zijn Aislyn en haar geliefden nog wel veilig? En kunnen ze deze mensen nog redden?

Het begint echt als een roman. Ik noem het daarom ook een science fiction roman. De sf zit echt verderop in het boek. Maar deze sf is waarschijnlijk wel de toekomst. Wie weet waar ze nu al mee aan het testen zijn. Ik vrees dat dit soort dingen in de toekomst ook mogelijk zijn. Maar waar liggen we de grens van de menselijkheid?

Zou jij genetisch aan jezelf laten sleutelen om je populairder te maken?

De hoofdpersoon Aislyn doet me aan mijn vroegere zelf denken. Ik was ook verlegen en doodsbang in het openbaar voor paal te staan. Zou ik Charisma nemen? Nee, ik ben blij dat ik er zelf overheen ben gekomen, door het gewoon te doen. (met knikkende knieën, maar zo weet je dat het allemaal best meevalt). Ik snap dat je er aan onderdoor kunt gaan. Maar opgroeien is vallen en weer opstaan. Het maakt je tot wie je bent, alleen duurt het gewoon even langer!

De cover vind ik erg mooi. Al die witte konijntjes en een in het roze. Dat is de gemanipuleerde. Aangezien Aislyn gebruikt word als een proefkonijn is het perfect gekozen. De titel ook. Want Charisma dat krijgt ze. Zeker weten!

Het is een vlotte Young adult en ik had hem in een dag uit kunnen hebben, maar door de feestdagen werden het 2 dagen. Hij is echt snel uit en het hele verhaal zet je aan het denken. 4****


wormgat

Iris Fontijn – Het Wormgat: Het Bloedverbond

uitgelezen op 17/12/2016

Dit boek is niet echt in een hokje te stoppen ik hou het op SF met Historische avonturen!

Elise en haar broer Tim komen een vreemde gewonde man tegen. Hij kraamt onzin uit….Hij zegt dat hij net terugkomt uit het verleden. Hij legt ze uit hoe hij daar gekomen is en hoe hij weer thuis kwam in zijn eigen tijd. Elise en Tim zijn een tweeling. Ze hebben twee hele goede vrienden : Merel en Jim. Samen besluiten ze zodra het donker is zelf te gaan kijken. Misschien kunnen ze het Wormgat vinden? Merel heeft een naar voorgevoel, toch gaat ze mee. Het is volle maan en het onweert.

De man blijkt gelijk te hebben. Ze komen in een andere tijd terecht. Ruim 500 jaar geleden, waar heksenvervolging de normaalste zaak van de wereld was. Komen ze ooit nog wel thuis? Want hoe weten ze waar het wormgat hun heenbrengt? Ze moeten vechten voor hun leven en voor elkaar. Ze sluiten een bloedverbond met elkaar, ze laten elkaar nooit en nimmer in de steek.

Het is niet alleen avontuurlijk en spannend, het is ook erg leerzaam. Je leert veel over de manier van leven in die tijd. Ik ben dol op geschiedenis dus vond het echt heerlijk om back to the future te gaan!

Je komt terecht in tijden die misschien nog niet zo heel erg bekend waren voor je. De tijd van de armenhuizen…Gevaarlijke baantjes en slecht betalende werkgevers. Als je een vrouw bent krijg je een kijkje in hoe het was om toen een vrouw te zijn. Je ontmoet zeer bijzondere behulpzame mensen, maar ook een aantal slechteriken uit het verleden.

Voor mij is het stuk in de Romeinse tijd mijn favoriete stuk. De gevechten in de arena en het overleven in deze wereld is echt onvoorstelbaar. Ook is het in de tijd vlak na Christus. Dus je leert bij over de haat tegen de Joden en de Christenen. En je komt een paar personages uit de Bijbel tegen, die je echt als mensen leert kennen. Echt bijzonder. Deze vier vrienden maken een reis door het verleden en leren echt zoveel bij. Maar als ze ooit nog thuiskomen…Wie zal ze dan geloven? Het is een race tegen de klok om op tijd bij het Wormgat terug te komen.

Het is spannend en zit vol actie. Het personage van Merel vind ik het leukste. Ze is een sterke meid met voorgevoelens. Haar vrienden staan haar bij en ze zijn erg close. Dit voelt aan als een zeer hechte vriendengroep. Het sprak me ook emotioneel erg aan. Ik kan niet wachten op het volgende boek! Dit is de eerste uit de trilogie!

De cover is echt prachtig en past echt 100% bij het verhaal. De titel is ook perfect.

Deze Young adult krijgt van mij 5*****

 


 

geestesoog

James Dashner – Geestesoog (boek 1: Mortality Doctrine)

uitgelezen op 1/11/2016

Tussen de recensie- exemplaren door, lees ik ook elke maand een aantal boeken van mezelf. Dit keer was het tijd voor dit boek.

James Dashner kan schrijven zeg! Zijn vorige serie vond ik al gruwelijk goed. Maar Geestesoog is ook een topper!

Het speelt zich af in de verre toekomst. In deze wereld woont Michael, hij is een actieve gamer. Hij speelt vele uren per dag games op het VirtNet. Dat is net de echte wereld, alleen leuker. Je kunt daar alles voor elkaar krijgen als je een beetje kunt hacken en codes kunt bewerken. En allemaal ten goede van jezelf. Maar er is iets aan de hand op het VirtNet: er zijn mensen die worden gegijzeld en ze kunnen niet meer wegkomen uit de VirtNed wereld. Ze zitten er vast! Ze kunnen niet meer uit de Slaap terugkomen ( waar ze in verkeren als ze gamen) in de Wake (wakkere toestand). Dan krijgt Michael een aanbod van de overheid. Hij moet de verantwoordelijke gamer zoeken. Samen met zijn twee vrienden Sarah en Bryson duikt hij het VirtNet in. Er liggen vele gevaren op de loer. Is het VirtNet wel zo onschuldig als het lijkt? Het verschil tussen echt en onecht wordt steeds kleiner….. Komen ze levend uit het VirtNet of zitten ze er voor altijd vast?

Het is een heerlijke Science Fiction verhaal en spannend van het begin tot het eind. Het is een boek dat je moeilijk weg kunt leggen. Er gebeuren zoveel dingen en er is zoveel actie! Dat maakt het voor mij een topper! Ik ben blij dat ik de rest van de serie al heb liggen. Heerlijk vlot geschreven, deze Young Adult.

Het heeft toch ook een vleugje Dystopisch verhaal. Omdat ik niet in die wereld wil wonen! Het draait teveel op computers. En Artificial Intellingence keert zich vroeg of later tegen de mens!

Er zit best veel computertaal in en als je technisch niet veel weet over deze wereld is het even wennen. Maar het is vrij snel duidelijk wat de personages bedoelen!

Michael zijn personage vind ik een hele sterke! Hij heeft last van zijn geheugen en na een ontmoeting met een Killsim ( moordlustige wezens in het VirtNet) lijkt het alleen maar erger te worden. Wat is er met hem aan de hand? Dat moet je weten!

Het plot is echt zeer sterk en ik zag het niet aankomen. Heerlijk is dat!

Dit boek krijgt van mij 5*****

 


sam_9935

Anthonie Holslag – L.O.O.P

Uitgelezen op: 25/9/2016

Dit is een origineel verhaal. Het is niet echt in een hokje te stoppen. Ik noem het dan ook SF met Dystopische trekjes en een vleugje horror.

Het verhaal gaat over Egbert, hij ondervraagt mensen die zeer waarschijnlijk iets te maken hebben met een terroristische groepering. Hij krijgt nu iemand tegenover zich aan de tafel die hem de baas kan. Dat is hij niet gewend. Hij zit qua werk in een sleur, hij krijgt maar geen promotie of meer verantwoordelijkheden. De dagen lijken zich te herhalen……. Totdat deze vrouw ten tonele verschijnt. Ze lijkt hem te kennen, maar herinnert hij zich haar? Ze hapt niet op zijn vragen, waarom niet? Hij besluit naar de mysterieuze 7de verdieping van het gebouw waarin hij werkt te gaan. Krijgt hij daar zijn antwoorden? Er klopt iets niet, dat voel je als lezer ook.

Wat er aan de hand is daar kom je achter. De titel is daarom ook echt goed gevonden. En de cover past ook bij het boek, het is een scene uit het boek zelf, al die televisieschermen.

Het verhaal zit goed in elkaar en je leest het in een adem uit. Leest echt lekker vlot en als lezer wil je ook weten wat er aan de hand is. Waarom reageren bepaalde personages zo? De spanning is goed opgebouwd. Weer een verhaal van Anthonie dat gewoon weer erg goed is! Hij kan het wel!

Dit was mijn eerste ervaring met het vrij nieuwe fenomeen: Splinters. Ongeveer 44 bladzijden per boekje. Ik ga er zeker meer lezen in de toekomst. Ben nu toch wel benieuwd geworden naar andere auteurs die ik al een tijdje ken. Zij hebben er ook een geschreven.

Ik geef het boekje 4 sterren****

 


maalstroom

Pepper Kay – Maalstroom ( Boek 5, Kit Guardner serie)

uitgelezen op 15/8/2016

Dit is alweer het vijfde deel van de serie. Het heeft twee verhaallijnen: Kit  en Jim.

Kit heeft geen bijzondere opdrachten dus surveilleert in een supermarkt. Ze weet er al aardig de weg te vinden als er een aantal mannen binnenstormen en een overval plegen.

Ze komt bij in het ziekenhuis en weet niet meer wat haar is overkomen. Ze is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een nieuw soort drugs. Maar dat zou ze toch nooit vrijwillig nemen? Haar geheugen is ze kwijt. Ze wil dus echt haar herinneringen weer terug.

Maar dan krijgt ze een nieuwe opdracht. Veringolees Boran huurt haar in om twee familieleden te zoeken. Ze zijn spoorloos verdwenen en hij kan geen contact meer met ze maken. Blij met een nieuwe zaak, stort ze zich op deze vermissing. Ze reist dus af naar de planeet van Boran: Veringo. Daar wonen een soort visachtige mensen( Boran is er ook een). Ze wil de onderste steen bovenhalen. De planeet is enorm beeldend op papier gezet. Het is een zeer bijzondere planeet. Er is overal wier, en het ziet er prachtig uit. Je ziet het zo voor je ogen tot leven komen!

Maar er zijn mensen op deze planeet die haar daar absoluut niet willen hebben. Ze maken het haar erg moeilijk. Ze weet niet meer wie ze kan vertrouwen. Contact maken met haar thuisfront is erg moeilijk. Veringo ligt echt achter qua communicatie.

Jim heeft zo zijn eigen problemen of vinden de problemen hem? Hij komt ook in het ziekenhuis terecht als hij een verdachte zaak onderzoekt. Er worden mensen dood gevonden en hij wil deze zaak echt oplossen. Met gevaar voor eigen leven! Jim zijn karakter is weer een stukje gegroeid en ik vind hem steeds leuker worden. Ze werken vaak samen, Kit en hij. Hij maakt zich echt zorgen als hij Kit niet meer kan bereiken.

Ik kon het boek niet meer wegleggen. Het is vanaf het begin spannend en laat je niet meer los. En je wilt ook een beetje meedenken en met Kit meespeuren. Het leest heerlijk vlot en heeft korte hoofdstukken. Dat leest gewoon heerlijk!

In dit verhaal krijgt Kit het zwaar te verduren. Het komt allemaal dichtbij en begint echt heel persoonlijk te worden. Je wilt het liefste een arm om haar heen slaan!

En wat gebeurt er met je als je dood gaat op Veringo? Dat vond ik echt bijzonder. Ook een beetje eng eigenlijk. Maar echt origineel bedacht weer!

De cover is echt prachtig. Stiekem vind ik de mooiste van allemaal. Het geeft een goed beeld over de wereld waar Kit heengaat. De titel dat duurt even, maar je komt erachter! Altijd leuk om dat uit te vinden en om er over na te denken!

Ik gef weer 5***** en kijk alweer uit naar de volgende Kit! Ze kan nog zoveel beleven!

 


stropploeg

Koen P.H. Romeijn – De Strop Ploeg

uitgelezen op: 31/7/2016

Evan Deleir woont in een aparte wereld. De aarde is er slecht aan toe. Dus is er een zwevende stad gemaakt. Deze heet Nieuw Pangea. Het is een soort piramide en daarin staan er hoge flatgebouwen om in te leven, wonen en werken. Een voorbeeld kun je zien achterop het boek. Zo krijg je een goed idee! Evan is het leven in Nieuw Pangea zat. Met de dag krijgt hij een grotere afkeer en dit deelt hij met zijn beste vriend Julius. Julius ziet het somber in voor zijn vriend. Ze zijn ook nog eens geselecteerd om te werken voor de Stropploeg. Daar mogen alleen de beste techneuten heen. Men moet onder barre omstandigheden klussen kunnen klaren. En vaak buiten het veilige schild van Nieuw Pangea. Evan maakt een fout het gaat faliekant mis. Een van zijn collega’s krijgt hierdoor een ongeval. Hiervoor wordt hij op het matje geroepen.

Er is een dreiging van buiten af. Van een andere planeet, maar ook de Volmaakte Bezoeker. Wat wil dit figuur? In de stad duikt deze Bezoeker op en daar gaat er ook van alles mis. Is Nieuw Pangea nog wel veilig? En wat willen ze toch van Evan? Evan heeft al genoeg aan zichzelf. Hij is een vaak irritante persoonlijkheid voor de mensen om hem heen, maar zijn humor mag er zijn! Zijn frustraties zijn goed te begrijpen! Hij weet namelijk niets over zijn verleden. Waar komt hij vandaan en wie zijn, zijn ouders? Hij wil nu echt antwoord op deze vragen!

Het is een Science fiction wereld met Robots, Ruimteschepen en Ruimtewezens. Speelt zich af in onze toekomst en het is allemaal prachtig beeldend op papier gezet. Je ziet Nieuw Pangea voor je ogen tot leven komen. Ik vind het naast SF ook dystopisch. Want ik weet niet of ik in die wereld zou willen wonen. Ik denk het niet! De auteur bouwt de spanning stapje voor stapje op. En er komen zeker een aantal verrassingen voorbij. Je gaat je toch afvragen hoe onze wereld er uit ziet over 50 jaar. Dat het niet goed gaat nu, drukt je met de neus op de feiten.

De cover vind ik echt prachtig. De amulet gaat je ook helemaal duidelijk worden! Het boek heeft wel lange hoofdstukken. Je leest er niet zomaar eentje uit. De titel is ook perfect. De schrijfstijl beviel me erg goed, leest vlot.

Het einde smaakt zeker naar meer! Ik hoop dat er meer gaat komen. Want ik lust er zeker nog wel meer van! Deze auteur is een aanwinst voor het Nederlandstalige SF – Genre.

Ik geef het boek 4****.

 


wolvinnen-van-otrostaadt.jpg

Jasper Polane – Wolvinnen van Otrostaadt (onzichtbare maalstroom 3)

uitgelezen op: 3/7/2016

Dit is al weer het derde boek van de Maalstroom-serie. Heike Krim, is ondertussen al een jaar uit haar eigen Otrostaadt weg en woont met Odette en Edison in een andere versie van de stad. Ze komen op het spoor van een zeer akelige moordenaar. Deze moordenaar doet iets met zijn slachtoffers. Als hij klaar met ze is, dan is er alleen nog maar een mummie over. Hoe doet de moordenaar dit? En wie is deze moordenaar met gevaarlijke krachten? Ondertussen worstelt Heike met haar gevoelens. Is ze verliefd? Daar is ze zelf nog niet over uit.

Je volgt de verhaallijnen van vooral Heike en Lise, maar ook Edison en het meisje Deira. Mijn favoriete nieuwe verhaallijn is die van Lise. Het leest echt vlot en is super spannend.

Lise is Heike’s zusje. Zij zit op school en krijgt les om ESP-er te kunnen worden. Ze verblijft met haar vrienden in de IJzeren Toren. Op deze school, heeft ze goede vrienden, maar ook een vijand. Deze vijand doet alles om haar het leven zuur te maken. Het dreigt geheel uit de hand te lopen en Lise maakt een aantal keuzes die haar duur komen te staan.

Deira is nog steeds een belangrijke schakel naar de Vorstin toe. De Vorstin zit in haar wereld gevangen, ze mag niet vrijkomen. Haar kwaadaardigheid zal alle werelden verwoesten!

Je leert de personages weer een stukje beter kennen in dit verhaal. Vooral Edison groeit echt. Van stoere vechtjas naar een vrouw met gevoelens. Ze is echt een van mijn favoriete personages, ze is een bikkel!

De horror elementen vond ik ook geweldig. Die schaduwen, zijn zo gruwelijk echt beschreven, dat je onwillig toch af en toe even om je heenkijkt. Waarom? Om te zien of de schaduwen niet bewegen en geen scherpe randjes krijgen. Als horror fan gingen mijn haren hier van overeind staan. Heerlijk als je de rillingen krijgt van een boek! En echt origineel bedacht!

Het einde is echt zo goed! En gelukkig komt er nog een deel. Als je het nawoord leest, dan spring je een gat in de lucht. Het verhaal is ook nog niet af. Er komt nog meer. Het plot zag ik niet aankomen en ik ben ook echt verrast. Heerlijk is dat.

Wederom kan ik dit boek weer niet echt in een genre plaatsen. Ik blijf het op SF houden, maar het heeft ook horror aspecten, Dystopisch en fantasy elementen. Het is gewoon de perfecte mix van al deze genres. Uniek in zijn soort en spannend vanaf de eerste bladzijde. Jasper did it again!

Als je het boek uit hebt, snak je naar meer.

Als je al dacht dat de vorige delen niet weg te leggen zijn… Pas dan maar op! Deze wil je echt het liefst in een ruk uitlezen. Het is maar goed dat ik het hele weekend de tijd had;-) Ik heb tussendoor geslapen, lol. Dit boek krijgt 5***** van mij. Wanneer komt het volgende deel?

****

Jasper, echt super bedankt dat ik je geweldige serie mocht lezen. Je schrijft echt goed! Met elk boek groei je en ik kan daarom alleen maar uitkijken naar nog meer boeken en verhalen die uit jouw pen komen! Ik had de boeken al een tijdje op mijn verlanglijstje staan en was daarom zo enthousiast dat ik ze mocht lezen voor de blogtour! En dat enthousiasme is ook alleen maar groter geworden. Wolvinnen van Otrostaadt is een topper!

 vorstin

Jasper Polane – Vorstin van de Kou (onzichtbare maalstroom 2)

uitgelezen op:

Dit is het tweede deel van de onzichtbare maalstroom cyclus. En wat heb ik weer genoten.

Edison (Walraven) en Rune ( Mathijsen), zijn op zoek naar een andere dubbelganger van Werner Boren. Ze komen terecht in een parallelle wereld, die weer veel op hun eigen Otrostaadt lijkt, alleen is het daar nooit dag. Deze wereld lijkt zich op te houden in Schemering en Nacht. En wat voor wezens en dingen daar op je loeren? Als ze in het duister op je loeren, kan het niet veel goeds zijn!

Rune heeft in dit verhaal een aanbidster: Deira, een meisje van veertien jaar oud. Zij is heel bijzonder, ze is net zoals Odette. Kan in haar eigen wereld springen. De wereld is geschapen door iemand anders, maar zei neemt het over. Het is de wereld waarin de Vorstin van de Kou gevangen zit. Als zij uit deze wereld kan ontsnappen,  gaan alle werelden er aan ten onder. Want zij zaait alleen kou, verderf en kwaadaardigheid rond.

Heike Krim en Odette zijn natuurlijk ook weer van de partij. Samen met Rune en Edison doen zij er alles aan om de Vorstin tegen te houden. . De Vorstin wil Deira hebben. Dus ze besluiten om het meisje onder hun hoede te nemen.

Heike leert haar gave beter gebruiken en probeert iedereen die haar lief is te beschermen. Er dreigt een nieuw Nullpunt! Kunnen ze dit voorkomen? Het vorige Nullpunt heeft een heel deel van haar Otrostaadt weggevaagd!

Wie is toch die akelige Heraut? Ik kreeg echt de kriebels van zijn personage. Een griezelige man!

En hoe zit het met de Schaduwen/ Fantomen, zijn ze echt wel allemaal hun geheugen kwijt?

Er zijn wederom verschillende werelden, de personages gaan heen en weer, van de een naar de ander. Maar qua sfeer is het je meteen duidelijk waar ze zijn. En of het een goede of een nare versie is van Otrostaadt. En die nimfen zijn ook zo goed op papier gezet. Het is net alsof je erbij bent in die vijver! (wel ademhalen als je mee onder water duikt). De schrijver schrijft sowieso erg beeldend. Dus je ziet de steden, werelden, mensen en wezens zo voor je tot leven komen. Heerlijk is dat!

Je leert Heike ook weer een beetje beter kennen. Maar ook Odette en wat haar bezig houdt. Edison is echt mijn heldin in deze cyclus….Maar ik heb een nieuwe held, na dit boek: Rune. Zijn hart zit op de goede plek en hij doet wat hij kan. Bewondering voor zijn personage. Vooral om wat hem overkomt en hoe hij zich er doorheen sleept.

Het einde! Wow! Ik ben zo blij dat ik meteen door kan met boek 3 van de week! Lol. Het einde is zo spannend en goed. Ik wil meer!!!!!!!!

Wederom weer een mix van Fantasy, SF en Horror. Echt uniek en origineel!

Ik vind het ook net weer een stukje beter, dan het eerste boek. Het leest nog vlotter. Dat las het al, maar nu is het nog spannender, dus je kunt het echt niet wegleggen. Het is dat ik andere dingen moest doen. Lol, anders had ik non-stop doorgelezen.

Het boek krijgt van mij 4,5 sterren. Een dikke 9 van de 10 dus!

 


ZODIAK ster TOT.indd

Romina Russell- Zodiak 2: Dolende Ster

uitgelezen op: 26/6/2016

In dit tweede boek gaat de strijd tegen Ochus, van het 13de huis verder. Is hij nu een legende? Of een Levende Legende? Steeds meer mensen staan achter Rho (Rhoma Grace). Maar hij is niet het enigste gevaar meer. Een groepering die zichzelf de Marad noemen plegen aanslagen op diverse planeten in het sterrenstelsel. En ieder moment kunnen ze de volgende planeet aanvallen.

Rho en een aantal van haar goede vrienden besluiten actie te ondernemen. Nishi en Deke staan aan haar zijde, Hysan en zijn robots, maar ook haar broer Stanton en Aryll gaan met haar mee op reis.

Wederom vraagt ze zich af, wie ze kan vertrouwen? Ze besluit haar hart te volgen. Rho neemt nog vaak een kijkje in haar almanak, om te zien of er nog een voorspelling is. Ze krijgt informatie, die ze niet vertrouwd. Wat moet ze doen? Moet ze het voor zich houden of delen met iedereen? Deze keuze kan haar duur komen te staan! 

Rho leert zichzelf beter kennen in dit boek. Het draait allemaal om haar bewustzijn en haar emotionele toestand. En ze is ook nog eens verliefd op Hysan. En Mathias kan ze maar niet loslaten!

Rho denkt veel terug aan haar moeder in dit verhaal. Ook komen er Rijzers in dit boek voor. Een geheel nieuw uitgediept soort mensen. Rho ontmoet er eentje, en dat is echt een hele gemene. Maar zijn ze allemaal zo slecht? Een Rijzer is iemand die zich niet thuis voelt op de planeet waar ze geboren zijn en dus naar andere planeten reizen om te kijken of dat hun thuis kan worden.

De titel en de cover is ook helemaal duidelijk. Het duurt wel even totdat je erachter komt.

Maar het is echt wederom een perfecte cover.

Het eerste boek vond ik echt spannend, van het begin tot het eind. Dit boek richt zich in het eerste deel vooral op Rho en haar gevoelens, haar twijfels en schuldgevoel. De vaart uit het eerste boek mis ik daarom ook. Maar dat maken ze op het einde goed! Na 200 blz is het boek niet meer weg te leggen en vloog ik er als vanouds door heen! Het boek moet opgang komen!

Het plot heeft een verrassing in petto. Maar bij de kwestie van wie is er nu Goed, en wie is er Slecht, had ik al snel iemand op het oog. En ik kreeg gelijk.

Het is leuk om eens een keer gelijk te hebben. Maar voor mijn gevoel een tikje voorspelbaar. Maar dat is omdat ik op het goede spoor zat. Lol, en dat zit ik niet vaak.

Ik vond boek 1 dus echt beter, maar kijk uit naar het volgende boek, omdat ik echt wil weten hoe het verder gaat!

Ik geef het boek een 7,5. Dan kom ik uit op 3,75 sterren. Op bepaalde sites rond ik dit af naar 4****.

 grenzen-thomas-meurkens-recensie-copyright-trotse-moeders-2-405x580

Thomas Meurkens – Grenzen

uitgelezen op 19/6/2016

 

Dit is een heerlijk science fiction debuut! Je komt terecht in een toekomstige wereld. In de 23ste eeuw is alles anders.  Panthea heeft verschillende zones. Er zijn er maar liefst 8. Zone 1 is de zonde waar iedereen naar uitkijkt, daar heb je alles wat je hartje begeert. Naarmate de zone nummers omhoog gaan, is het leven steeds een beetje minder goed. Het verschil tussen rijk en arm. Er zijn veel computers en iedereen heeft er eentje in zijn arm. Daar kun je van alles mee. Medicijnen zijn er niet in deze toekomstige wereld. Je kunt als je in een hogere zone leeft, je pijn of ziekte doneren aan de pijnbank. De arme mensen kunnen dan jou pijn over nemen en krijgen daar voor betaald.

De mensen in zone 1 & 2 komen hierdoor niet echt menselijk over. Ze voelen bijna niks. Ook kun je allerlei gevoelens doneren aan de bank. Dus je hoeft je nooit meer ergens schuldig over te voelen.

Maz is zo opgegroeid en hij vindt het de normaalste zaak van de wereld. Maar als hij Mischa ontmoet staat zijn wereld op zijn kop. Want zij maakt allerlei gevoelens bij hem los, hij wil ze echt voelen, dus komt hij erachter dat Panthea niet zo is als het lijkt. Hij krijgt steeds meer vragen. Wat is er buiten Panthea? De mensen die in de hogere zonenummers wonen hebben veel meer gevoel. In zone 1 & 2 speelt het leven zich vooral af in een 3.0 wereld. Een computerwereld, waar men opdrachten kan uitvoeren om te leren. De mensen komen soms over als zombies. Gevoelloos. Maar de technologie doet dat met mensen. Ga maar eens in de trein zitten, niemand praat nog met elkaar. Ze kijken en spelen alleen maar met hun mobieltje. Dus eigenlijk is het heel herkenbaar met deze tijd. Technologie haalt onze sociale vaardigheden echt een stuk naar beneden. Waar je vroeger een praatje maakte met iemand in de bus. Praat je nu met iemand via je online wereld. Ik hoop niet dat wereld ooit zo gaat worden als Panthea!

Heel erg vlot geschreven, leest als een trein. Spannend en ook romantisch. Maz weet niet wat hem overkomt als hij verliefd wordt op Mischa. Echt heel knap geschreven. En ik heb eigenlijk het idee dat er een vervolg gaat komen. Hier kan nog wel meer over geschreven worden. Het einde kun je zien als een vraag om meer in mijn ogen. Ik hoop ook dat Thomas nog meer gaat schrijven over deze wereld!

4****

 


legesteden

Jasper Polane – Lege Steden

Uitgelezen op: 12/6/2016

Dit is het eerste boek van De onzichtbare maalstroom cyclus.

Je gaat mee op reis, naar een wereld waar het mogelijk is om naar andere dimensies af te reizen. Het verhaal speelt zich af in verschillende dimensies van de stad Otrostaadt. Je hebt bijvoorbeeld Otrostaadt in Alpha, maar ook in de Alyxwereld. Het geloof is sterk in Alpha- Otrostraadt en de inquisitie bepaald een hoop van de regels: wat wel en niet mag.

Heike krijgt een baan bij het ESP. Het ESP jaagt op demonen, die vooral uit Tartarus komen. Het ESP is een dus een soort politiekorps, maar dan meer de inquisitie vorm. Het kwaad moet de wereld uit, daar moet tegen gestreden worden, in welke vorm dan ook. Maar Heike moet onderaan de ladder beginnen. Ze is een zeer sterke Telepaat, dus ze kan gedachtes lezen en opvangen. Odette werkt ook bij het ESP, maar op het kantoor. Ze worden al snel vriendinnen en zoeken elkaar naar het werk ook op. Dat is niet zomaar in een café, maar in een heel andere wereld. Deze wereld is heel bijzonder!

Heike haar baas komt er al snel achter dat ze een sterke telepaat is en dat ze niet over zich heen laat lopen.

De Alpha wereld vecht al een tijdje tegen de Alyx wereld ( Ook wel Tartatus genoemd). Volgens de ESP kan er niets goed komen bij de firma Alyx vandaan.

Werner heeft zijn vrouw Eva verloren en mist haar nog steeds elk moment van e dag. Als hij door omstandigheden in een andere dimensie terecht komt, komt hij daar Viola tegen. Ada is een robot vrouw die geen gevoelens heeft zegt ze. Maar ik vind haar echt heel menselijk overkomen. Edison is zijn bodyguard. Zij is ook nergens echt bang voor. Maar als de duistere demonische schimmen de wereld dreigen over te nemen, is ze toch echt wel een beetje bang. Want wat zijn deze demonen? Hoe zijn ze ontstaan? Hoe kun je ze uitschakelen? Het zijn wezens die in de schaduw leven. Deze worden echt super goed beschreven. Daar gaan je haren van overeind staan. Een stukje horror in dit toch al originele en unieke verhaal! Smullen dus!

Dit boek heeft veel: SF, Magie, wetenschap en techniek. Dat is een unieke combinatie! Waar begint de magie en waar houdt de wetenschap op?

Het plot was goed en het einde is vrij open, je weet dat er hierna nog meer gaat komen. Toch kan ik het even laten bezinken, want het heeft een einde, alleen smaakt het echt naar meer!

Het leest als een trein en is spannend! En ook fijn, dat er weer een auteur is van Nederlandse bodem, die SF schrijft!

De titel Lege steden is ook helemaal duidelijk. De cover is mooi en doet me denken aan de beschrijving van de Maalstroom.

4****

 


ondergrinds

 

Mark Frost – De ondergrondse orde

uitgelezen op: 13/4/2016

Dit is het tweede boek van de Young adult trilogie. Hier heb ik heel lang naar uit gekeken!

Will en zijn vrienden blijven na het schooljaar gewoon op het Centrum. Ze hebben een aantal nieuwe aanwijzingen gevonden en willen op onderzoek uit. Maar ook willen de vrienden hun speciale krachten verder ontwikkelen. Ze hebben allemaal hun eigen soort kracht. Ze komen erachter dat het Centrum een verleden heeft. Een die ze niet voor mogelijk hadden gehouden. Ze gaan op zoek naar de ondergrondse orde. En je raadt het al: een groot gedeelte speelt zoch af onder de grond. Als je boek 1 nog in gedachten hebt, weet je nog veel van de tunnels en de gevaren die er rond dwalen.

Will krijgt zijn eigen kracht steeds meer onder controle. Maar hij voelt zich ook aangetrokken tot 2 meisjes tegelijkertijd. Hoe moet hij dit oplossen? Moet hij kiezen?

Mijn favoriete stuk is het gedeelte als ze onder de grond zijn. Daar staan nogal boosaardige bomen ( en andere enge dingen), die echt eng overkomen. Kijk maar eens op de cover, daar staat zo’n boom op! Will moet samen met Ajay, Nick, Elise en Brooke proberen deze puzzel op te lossen. Ook willen ze Nepsted helpen. Hij heeft iets nodig om vrij te komen. De vrienden gebruiken nog steeds de speciale brillen om bepaalde wezens goed te kunnen zien. De gruwelen uit het Nooit Bestaan, zijn erger dan je denkt. En ze mogen absoluut niet vrij rondlopen op onze aarde.

De technologie is wederom erg bijzonder in dit boek. Het geeft het verhaal een SF achtige tint. En daar hou ik echt van! Het is spannend en avontuurlijk. De vrienden maken weer veel mee!

Geschreven in vlotte taal. Een spannend einde. Ik wil boek 3 echt lezen. Hopelijk komt deze ook snel uit! De cover vind ik echt prachtig en de afbeelding komt zo uit het verhaal. Altijd gaaf! De titel is logisch en past er perfect bij. De hoofdstukken zijn niet lang, dat leest ook heerlijk.

Pa’s lijst met regels om naar te leven, staat ook achterin het boek. Af en toe, denkt Will aan een van deze wijze regels in het boek. Maar de hele lijst staat ook achterin. 😉

Ik geef het boek 4****


 

 

duizendstukjes

Claudia Gray – Duizend stukjes van jou

uitgelezen op: 17/1/2016

 

Dit boek is een echte pageturner! Het begint meteen al goed en wegleggen is geen optie meer.

Het is een zeer goede mix van Sciencefiction in combinatie met een roman.

Marguerite haar leven is in een klap helemaal anders. Ze verliest haar vader, de moordenaar moet heel dichtbij gezocht worden. Hij is alleen naar een andere dimensie gesprongen. Dus moet zij er achteraan. Deze techniek is uitgevonden door haar ouders en daarom is haar vader nu dood.

De manier waarop ze naar een andere dimensie springt is heel bijzonder. Door middel van de Vuurvogel, die draagt ze aan een ketting om haar nek. Maar je springt niet met je eigen lichaam over, nee je komt terecht in het lichaam van je andere zelf. En hij of zij woont in die dimensie. Dat kan een beetje gek zijn, want hun levens kunnen enorm verschillen van het jouwe. Toch zijn jullie hetzelfde op een of andere manier. Ze komt bijvoorbeeld terecht in het keizerlijke Rusland. Dat vond ik echt een mooi deel uit haar reis. Maar wat dacht je van het leven in een stad onder water? Of in een London, dat zijn tijd heel veel voor uit is? Of een dimensie die niet enorm anders is , dan je gewone leven op een paar kleine dingetjes na?

Volg haar op haar zoektocht naar het echte verhaal van haar vader. Je ziet alles door haar ogen.

Beetje bij beetje, kom je erachter wat er nu echt gebeurt is met haar vader en wie er schuldig is!

En wie is er waar te vertrouwen? Ze weet het af en toe echt niet meer. Ze is ook nog eens verliefd op een van de versies van Paul geworden. En voelt ze nu ook iets voor Theo?

Ja, er zit romantiek in dit boek. Maar dat doet echt helemaal niets af aan de avonturen die de hoofdpersonen meemaken. En het hoort gewoon bij het verhaal zelf. Hoe dat zit, moet je zelf achterkomen! Een echte aanrader dit boek dus!

De schrijfstijl is erg relaxed en het leest lekker vlot. Voor je het weet heb je het boek uit en wil je meer! Ik hoop dat we nog veel meer dimensies gaan zien en meemaken in het vervolg!

Het plot vond ik ook verrassend , ik zag het niet aankomen. Ik ben enorm dol op SF en dit is gewoon zeer goed bedacht dit verhaal. Lezen is heel persoonlijk, maar dit boek is gewoon echt iets voor mij en voor vele anderen! Kijk al uit naar het volgende deel!

5 dikverdiende sterren*****

 


 

netherea

Jeffrey Debris – The Fall of Netherea

(boek 1 van The Shaedon Resurgence)

Uitgelezen op 14/12/2015

Tryu en Grummus zijn samen op pad. Grummus is de leerling van Tryu en hij moet een test afleggen. Net als hij op het punt staat om het tot een goed einde te brengen gaat er iets goed mis. Kan hij zijn taak volbrengen en het Zaad van Leven veilig naar huis brengen? Ze zitten alleen vast op de verkeerde planeet en doen er alles aan om weer thuis te komen.

Netherea, de planeet is zeer onstabiel. Windmaster Raz wordt op pad gestuurd om te zorgen dat iedereen veilig is. Langruff wordt hem toegewezen om te helpen door leidster Maraxi.

Tryu is een vogel en hij kan praten. (Hij is dan ook meteen een van mijn favorieten, ik heb iets met dieren in boeken). Hij vliegt dus met Grummus mee op hun tocht naar huis. De manier hoe Grummus eten tot zich neemt, is ook heel bijzonder! Zoiets heb ik nog nooit in een ander boek gelezen. Heel origineel dus.

Wie is er (nog) te vertrouwen? Lerion? ( een personage met een scherpe tong, spreekt mij echt aan).Hij heeft zoveel mensen bedrogen!

Baynam is ook een personage dat mij enorm aansprak. Er is iets speciaals aan hem. Hij heeft implantaten en kan meer doorstaan dan een gewone persoon.

Het speelt zich af in een andere Galaxy. Grummus zit bijvoorbeeld op Saridia.

Er zijn veel personages en namen, waardoor het in het begin niet super spannend is. Je leert kennis maken met al deze personages. De namen zijn soms wat moeilijk, maar dat went snel.

De SF is echt goed, daar heb van genoten…. Er zijn bijvoorbeeld implantaten die je meer kunnen laten doen, of dat je ergens beter tegen bestand bent. Maar ook zijn er mensen met een bionische arm. Laserscalpels, ik zie het helemaal voor me! Het is beeldend geschreven, je fantasie gaat aan het werk om het voor je te zien. Je voelt je verbonden met een of meerdere personages en leert ze goed kennen. Je houdt van ze (of van sommigen juist niet, dat is heel persoonlijk).

Ruimteschepen en ruimtereizen. Als SF-liefhebber kom je echt helemaal aan je trekken! Het heeft alles wat een SF-verhaal nodig heeft.

Dit boek is het eerste deel van de Shaedon Resurgence en geschreven in het engels. Het engels leest vlot mocht je er niet meer uitkomen met de vele personages, dan staat er achterin een lijst met alle namen en wie/ wat ze zijn/doen. Voor mij was het af en toe even nodig om een naam op te zoeken.

De cover vind ik persoonlijk ook echt prachtig;-).

Ik lees normaal absoluut niet vaak in het Engels, maar dit was echt goed te doen. Deel 2 wil ik ook zeker lezen! Kwa cijfer zit ik op een 7,8. Dat zijn 4 sterren. Waarom 7,8? Dat komt gewoon in me op. Soms heb ik dat. Maar ik zet het om in sterren. *lol*.

  

wegversperring

Terrence Lauerhohn – Wegversperring

uitgelezen op: 18/11/2015

 

Richard gaat met zijn gezin naar Amerika op vakantie. Er iets aan de hand in de lucht. Flitsen die heel onwerkelijk overkomen teisteren de lucht.. Al snel komen ze erachter dat er iets niet pluis is. Dan komen ze in de file terecht vlakbij Grey Boulder. Als de bliksem erger wordt, besluiten ze naar de dichtstbijzijnde stad te lopen. Onderweg komen ze erachter dat er angstaanjagende dingen zich verschuilen in de woestijn. Kunnen ze daar wel voor schuilen? Richard wil zijn vrouw en dochter Shirley beschermen met zijn leven. Richard krijgt te maken met gevoelens en hij probeertuit te vinden welke er nu goed zijn. Jake, die met hun meereist lijkt op een kwelgeest uit zijn verleden. Kan hij hem vertrouwen? En Floyd dan? Een man die geheimzinnig is en niet veel over zichzelf loslaat… Wie is er nog te vertrouwen. Hij voelt zich ook verantwoordelijk voor de veiligheid van een jonge moeder met haar zoontje Peter(tje). Dit is het hele genootschap, samen zoeken ze een veilig onderkomen. Het is echt een spannend verhaal, na het lezen moest ik even bijkomen!

Richard zijn karakter is echt goed op papier gezet. Je voelt zijn twijfels. In zijn situatie zouden wij ons ook allerlei dingen afvragen. Hij kan het verleden niet loslaten, maar moet nu toch echt focussen op het heden. Want hoe komen ze weg uit deze vreemde wereld, vol gevaren? Is er nog wel een bewoonde wereld over? Of zijn ze helemaal alleen ? Het verhaal zie je door Richard zijn ogen.

Dit is een echte science fiction thriller. Ik kon het boek absoluut niet meer wegleggen en moest weten hoe het afliep. Het is echt een goed verhaal, een van de beste thrillers die ik mocht lezen van de afgelopen tijd. En het science fiction aspect maakt het gewoon ronduit uniek! Er zijn niet veel boeken die in de buurt komen.

Toen ik begon met lezen moest ik aan Jericho denken een tv-serie die ook op een soortgelijke manier begint. Een snelweg, een explosie en de wereld die daarna op zijn kop staat.

Op een moment vond ik het zelfs Twilight-zone-achtig worden. Creepy, dus eigenlijk ook wel mijn geliefde horror zat er toch ook in! Zeer originele samenstelling van genres. En Grey Boulder (en Boulder) deed mij een beetje denken aan een verhaal van Stephen King : The Stand. Dat vind ik een van King’s mooiste boeken en ik ben blij dat Wegversperring mij dit gevoel ook gaf. Het woestijn-gevoel. Je voelt de hitte en het zand bijna. Beeldend geschreven dus!

Vlot geschreven en spannend sinds de eerste bladzijde.

De titel is perfect en de cover past er ook goed bij.

Het plot kwam voor mij ook als een verrassing! Dit zag ik echt niet aankomen.

Van mij krijgt het boek echt 5*****.

Om bij weg te dromen (misschien gaat het een nachtmerrie worden, dat zou zomaar kunnen).

 

 


doodvonnis

Pepper Kay – Doodvonnis (boek 4, Kit Guardner serie)

Uitgelezen op: 08-10-2015

Dit is het vierde boek in de Kit Guardner serie.

Het verhaal begint met een proloog: een stukje uit het verleden van Kit en Jim (broer van Kit). Over toen ze nog klein waren en hun vader en moeder er allebei nog waren. Het eindigt op de dag dat hun leven voor goed veranderde: De verdwijning van hun moeder.

Jim neemt een zeer vreemde zaak aan. Deze zaak brengt hem en Kysel naar Amsterdam. Hij ziet daar wel heel vreemde kunst tot leven komen. Erg leuk om te lezen hoe Amsterdam met zijn tijd is meegegaan in de toekomst. Jim probeert Kysel veilig te houden en zijn opdracht uit te voeren. Maar naarmate hij meer te weten komt, begint het echt gevaarlijk te worden.

Kit Guardner is een interstellair detective en ze heeft al heel wat meegemaakt. Niet alleen de zaken die ze onderzoekt, maar ook in haar Privéleven is er veel aan de hand.

Ze wil nu toch echt op zoek naar haar moeder.

Dus besluit ze om een aantal aanwijzingen te volgen. Misschien kan ze op deze manier haar moeder terug vinden. Wat is er toch gebeurt met haar moeder?

Ze is ook erg close met Jim, samen runnen ze het detectivebureau.

Kysel woont nu ook bij haar in huis, het meisje heeft het naar haar zin. ( Je kent haar vast nog wel).

Kit vindt steeds weer een stukje informatie of een aanwijzing en haar speurtocht brengt haar naar verschillende planeten. Want reizen door de ruimte naar andere bewoonde planeten is mogelijk.

Dit verhaal speelt zich dus ook in de toekomst af. Zal ze ooit uitvinden wat haar moeder is overkomen? Overal zijn er robots. Je kunt een Taxi nemen en dan zit er een achter het stuur. Je kunt super snel naar een andere planeet reizen, elke planeet is anders.

Reizen door de ruimte, naar andere planeten met vreemde bewoners. Alles staat zeer beeldend op papier. Dus je ziet alles voor je en het voelt alsof je met Kit en Jim mee op reis gaat.

Deze SF-Detective is weer spannend vanaf de allereerste bladzijde en blijft spannend. Ik kon het boek niet meer wegleggen.

Er zitten ook veel vreemde wezens in. Vooral de vliegende vleesetende larven van de Kroonmijt.

Soort alienachtige piranha’s. Ik zou ze niet graag tegenkomen. Maar op deze planeet staan ze ook op het menu van de bewoners. Tja, je moet er van houden hè, lol?! Ik kreeg er serieus de kriebels van!

Er zit enorm veel actie in dit boek. Veel robots, vuurwapengevechten en achtervolgingen.

Wederom een topboek in deze supergoede serie! Nu wachten op de volgende!

De cover is ook erg mooi, past goed bij de hele sfeer.

De andere drie boeken heten: ID- Crisis, Slangenkuil en Vuurstorm. Heerlijke Science Fiction van Nederlandse bodem!

Het boek krijgt van mij 5*****. Heerlijke Science Fiction.


driedagen

Joanna Xenzova – Het driedaagse mysterie

uitgelezen op: 26/9/2015

Dit boek heeft meerdere verhaallijnen. Alex Krijgt op een dag een baby in zijn armen gedrukt. Een vrouw zegt dat hij de baby mee moet nemen anders gaat de baby het niet overleven! Alex neemt de baby mee, maar merkt al snel dat er iets vreemds met haar aan de hand is. De baby stopt met ademen zodra Alex niet meer in de buurt is. Ze moeten weten wat er nu echt aan de hand is.

Alex valt af en toe flauw en de baby heeft er van alles mee te maken. Hij gaat meet zijn zus Anouk op onderzoek uit. Zo komen ze bij Rick terecht. Hij is gespecialiseerd in iets niet zo alledaags!

Alex moet kiezen tussen baby Lisa en zijn toekomst. Hij heeft een belangrijke vergadering op de planning staan. De toekomst hangt er vanaf. Hij is een uitvinder en heeft iets bijzonders uitgevonden.

Af en toe moest ik wel lachen of een beetje boos worden, toen ze zijn uitvinding gingen testen. De manier waarop en op wie/ wat. Best grof! Het speelt in op je emoties.

De tweede verhaallijn gaat over een vrouw die als klein meisje een hele vreemde ontmoeting heeft gehad. Ze komt in een andere dimensie terecht. Wat deze twee verhalen met elkaar te maken hebben wordt pas laat duidelijk. Een derde verhaallijn (een hele korte) komt er tegen het einde van het boek bij. Het is geschreven per dag. De langste drie dagen van Alex zijn leven.

De hoofdstukken zijn kort. Het lettertype leest heerlijk. Alleen zijn er veel spelfouten of woorden die letters missen….of die juist te veel hebben. En zinnen die niet lijken te kloppen. Maar het verhaal maakt alles goed. Het is echt mysterieus. Je moet weten wat er aan de hand is!

Ik kan het niet echt in een hokje stoppen. Ik noem het een SF-Roman. 3***


zodiak

Romina Russell- Zodiak- Het 13e huis

Uitgelezen op: 28/6/2015

Ik heb in tijden niet zo’n goed Science Fiction boek gelezen! Ik ben hier dan ook echt enorm enthousiast over! En als ik dat ben, dan krijgt het boek 5 sterren*****.

Rho (Rhoma Grace), geeft samen met haar vrienden een concert als er een gigantische explosie plaatsvindt. Heel veel bewoners van Kreeft sterven bij dit geweld.  Rho heeft een speciale gave: ze kan in de sterren kijken en de toekomst zien. Zij is de eerste die een groot gevaar ziet aankomen, alleen niemand geloofd haar. Alleen haar beste vriendin Nishi gelooft  100% in haar gave. Steeds meer planeten hebben te kampen met vreemde natuurrampen. Maar Rho weet wie er achter zit. Ophiuchus zit achter haar aan. Ze is nog maar een jonge meid en is van de ene op de andere dag Hoedster van Kreeft geworden. Ze moet haar volk dus beschermen. Maar is haar familie wel veilig….Hoedster zijn gaat voor alles, zelfs voor je eigen familie. Ze moet de leiders van de andere planeten zien te overtuigen dat er voor iedereen gevaar dreigt. Ondertussen kampt ze ook met gevoelens voor twee jongens. Ze weet niet wat ze daar mee aanmoet. En wie kan ze nu eigenlijk nog vertrouwen? Er loert iets verschrikkelijks op de 12 planeten (of huizen, zoals ze ook genoemd worden in dit boek) . En alleen zij lijkt het te zien.

Het verhaal speelt zich af in de ruimte. Er zijn diverse planeten in dit sterrenstelsel : De Zodiak.

Ze zijn onderling verdeeld in de 12 tekens van de dierenriem. Sommigen hebben meerdere planeten, met verschillende samenstellingen. De bewoners hebben ook allemaal typische eigenschappen.

De cover alleen al, is al prachtig op zich..Zilveren letters spellen het woord Zodiak. Voorop staat Rho te kijken naar het vuur en de explosie. De kleuren zijn ook prachtig.

Ik vind Rho haar personage ook echt heel sterk. Ze komt heel goed uit de verf en ze mag dan jong zijn, maar je weet gewoon dat je nog veel van haar gaat horen. De andere karakters zijn ook erg goed neergezet. Bijvoorbeeld de 200 jaar oude Tweeling van planeet Tweeling….Of neem nu Hysan van Weegschaal of Nishi, Rho’s beste vriendin van Boogschutter. Allemaal originele karakters.

Het is echt een heerlijk boek. Als SF-liefhebber een mustread. Er zit een dystopisch gehalte in, en dat is iets waar ik enorm van hou. Ze vliegen met snelle schepen door het sterrenstelsel, hebben bijzondere laserwapens en beschermingsschilden. En de planeten worden ook nog eens prachtig omschreven. Je ziet ze zo voor je. Beeldend geschreven dus. Je fantasie gaat werken en je ziet het voor je. Ik kan niet wachten op het volgende boek, maar dat duurt nog wel een tijdje!

Het boek heeft veel spanning en een leest op warp-speed uit. Het boek ziet er in eerste instantie dik uit, maar je vliegt er doorheen. Zeer vlotte Young Adult met goede taal. Korte hoofdstukken. Je moet even wennen aan alle SF-begrippen, maar dat went snel. 5*****


markfrost

Mark Frost – De Paladijnse Voorspelling

Uitgelezen op: 26/2/2015

Dit boek is een belevenis op zich! Ik heb in tijden niet zo’n goed Science Fiction boek gelezen!

Ik moest het boek ook uitlezen, dus het werd een latertje! Maar dat geeft niet. Ik heb echt enorm genoten van dit boek.

Will West doet zijn best om niet op te vallen op school. Hij kan heel goed leren, maar hij mag niet uitblinken van zijn ouders. Ook kan hij harder lopen dan andere jongens van zijn leeftijd. Maar ook op dat vlak moet hij zich inhouden. Hij doet een keer niet wat zijn ouders  van hem vragen en hij valt meteen op. Er komt iemand van een zeer geheime school, omdat hij een test buitengewoon goed heeft gemaakt. Hij krijgt een beurs aangeboden. Vanaf dat moment verandert zijn leven. Mannen met Zwarte Petten zitten hem achterna. Een geheimzinnige man met een Prowler als vervoersmiddel duikt ineens overal op. Er zit niet anders op dan naar de school ‘Het Centrum’ te vluchten en hopen dat hij daar veilig is. Op de school aangekomen, maakt hij snel vrienden. Hij komt erachter dat er daar ook van alles aan de hand is. Hij raakt verstrikt in een wereld die vooralsnog heel vreemd voor hem was. De Techniek is daar ook heel anders. Tablets kunnen zelf bepalen wanneer ze aan gaan.

Will komt erachter dat er meer is tussen hemel en aarde. Hij maakt kennis met wezens, die zo goed worden beschreven, dat de kriebels over je rug lopen. Het is maar goed dat Will heel snel kan lopen!

Hij moet deze krachten een halt toeroepen, dan alleen is de school weer veilig.

De hoofdstukken zijn kort. Het lettertype is echt goed. Het plot is zo spannend, dat je niet kunt slapen en dus verder moet lezen.

De schrijver is trouwens ook bekend van Twin Peaks en The Fantastic Four. Daarom had ik ook hoge verwachtingen en die zijn helemaal uitgekomen! Het is een boek wat vanaf het begin af aan gewoon super spannend is! Dit boek moet ik iedereen aanbevelen. Het is een Young Adult, leest zo snel dat je niet eens door hebt, dat het eigenlijk een aardig dik boek is. Voor je het weet is hij uit en snak je naar meer. En dat meer, gaat er komen. Het is het eerste boek van een trilogie! Dikke 5 sterren*****.


chaos

Fernande Brugman – Wereld van Chaos

Uitgelezen op: 4/2/2015

Dit is de allereerste Fantasy-Roman van Fernande Brugman. Ik heb mij echt laten verrassen door dit verhaal en heb er van genoten!

“verschillende rijken zullen zij doorkruisen, de vier Tijdstenen moeten zij vinden”.

Dat is wel waar het verhaal om draait. Het gaat over Isyl een jong meisje, ze wordt geboren als uitverkorene. Zij moet de wereld redden. Samen met andere jonge mensen uit andere parallelle werelden, moet ze de vier Tijdstenen vinden.  Alfa is een heel jong meisje en geboren in een nomaden volk. Ze is heel slim en sterk genoeg om de anderen steeds weer op de been te houden.

Charlie is iemand uit onze eigen wereld. Een wereld die we maar al te goed kennen. Hij is een buitenbeentje, maar ook heel erg slim en draagt zijn steentje bij.

Serjed komt uit een heel andere wereld. Hij is opgegroeid zonder ouders, bij zijn leermeester. Serjed en Isyl hebben elkaar al eens eerder ontmoet. Er zijn namelijk plaatsen waar werelden zich samenvoegen. En op die plek, op dat moment, komen zij elkaar tegen. Maar na hun ontmoeting is het nooit meer eerder gelukt. De Chaos begint te heersen en ze moeten haast maken. Want ze moeten niet 1 wereld redden, maar alle werelden die er bestaan!

Ze komen allerlei magische wezens tegen op hun Queeste. Denk daarbij aan Dryaden, Draken en Zinsbegoochelingen.  Het is echt een leuk, spannend fantasy verhaal met een klein vleugje romantiek. Het is een race tegen de klok. En het lijkt erop dat ze gaan falen.

De taal leest vlot, het lettertype is goed. Alleen zitten er veel spelfouten in of er zijn gewoon letters vergeten bij bepaalde woorden. Zoals bijvoorbeeld bij rook, dan staat er een enkele keer:  ook.

Maar uit de zin kun je opmaken dat het rook moet zijn. Het is niet storend, maar het viel me gewoon op. Soms staat er in zin in als: De haren in mijn wind. En dan wordt bedoeld:  de wind in mijn haren.

Het leest toch enorm snel uit, het verhaal is gewoon spannend, dus je moet dat de schrijver wel vergeven! Weer een boek van eigen bodem, waar we trots op mogen zijn!

Als ik het een cijfer mocht geven kwam ik op een 7,5 uit. Dus dat ligt tussen de 3,5 en 4 sterren!


expanse

James Corey- The Expanse (1)- Leviathan ontwaakt.

Uitgelezen op: 2/1/2015

Echte SF voor de liefhebber.
Het verhaal begint met Julie. Ze zit op een ruimteschip gevangen en probeert te overleven. In de ruimte is alles anders. Ze ontdekt zeer vreemde dingen op het schip, krioelende tentakels en wandelende ledematen komen er voorbij. Na haar ontdekking verdwijnt ze spoorloos.

Jim Holden onderzoekt een ruimteschip met zijn team. Er is iets goed mis met het schip. Er zijn namelijk geen levende zielen meer aan boord. Hij voelt aan zijn water dat er iets niet pluis is en besluit met zijn team de benen te nemen.  En dat doet hij net op tijd! Wat er dan volgt is een reis door het heelal, een die je nog nooit gezien hebt. Om hem heen worden ruimteschepen opgeblazen, maar door wie? Het spoor lijkt te verwijzen naar de Marsiaanse marine. Maar zij zeggen er niets mee te maken te hebben. Jim verliest geliefden en vrienden in deze meedogenloze oorlog. Alleen weet niemand wie er nu tegen wie vecht.
Ondertussen is er een soort virus uitgebroken, wat de mensen in een soort braakzombies verandert. Is de mensheid nog te redden?

Agent Miller onderzoekt de verdwijning van Julie. Julie haar ouders willen haar terug. Ze is nogal een rebelse dame en zit bij een rebelse groep die OPA heet. Het spoor brengt hem door de ruimte en hij kruist het pad van Holden en zijn team. Kunnen ze deze oorlog stoppen door de daders van de terreuraanslagen te pakken te nemen? En wat heeft Julie hier toch mee te maken?

De aarde is niet meer de enigste bewoonde planeet in dit verhaal. De schrijver neemt je zeker mee op een tocht door zijn heelal. En dat heelal/die ruimte is onmetelijk groot.
Spannend verhaal. Af en toe duren sommige scènes gewoon echt te lang. Het is een stevig boek en ik had het boek niet zo snel uit als elk ander boek. Het is zeer zeker de moeite waard als je van actie, spanning en SF houdt. Het is een deel 1 uit een serie. Het einde beloofd meer!  Het boek krijgt van mij een 7!
3,5 sterren dus!


illegaal

Anna Van der Veen – Illegaal

Uitgelezen op: 12/12/2014

De wereld is dystopisch, maar ik vind het meer SF. Dus plaats ik het hier!

Het speelt zich af in de verre toekomst. In het begin speelt het zich af op Antarctica. Daar worden alle mensen heen gestuurd die niet gewenst zijn: Ongeregistreerden.  De aarde is verscheurd door oorlogen en zwaar beschadigt. Er zijn mensen die leven met een chip in hun arm: zij zijn geregistreerd. Er zijn er ook die ongeregistreerd zijn geworden door een misdaad. Of mensen die ervoor gekozen hebben niet bij de geregistreerden te horen. In de vrije wereld worden kinderen geboren die nooit een chip krijgen. Zij zijn Illegaal. Joshua is zo’n kind. Zijn eerste levensjaren woont hij in een dorp in de bomen. Als hij 6 jaar is reist hij naar een ander deel van de wereld af. Daar groeit hij op tot iemand van de ondergrondse. Zijn adoptievader Tristan is geen makkelijke man. Josh zijn beste vriend is Kilian. Ze kunnen niet zonder elkaar. Het lot van de wereld en de mensheid rust op de schouders van Joshua, Kilian en hun vrienden. Gaan zij de wereld redden? Ze moeten het kwaad stoppen en ondertussen ook zien te overleven.

Dit boek gaat over echte vriendschap. Wat zou jij doen om je allerbeste vriend te redden? En wat zou hij doen voor jou?

De schrijfster van dit boek van ruim 670 bladzijdes is geboren in 1993. Nog erg jong dus!

Als je haar boek vastpakt en begint met lezen merk je daar echt helemaal niets van. Ze schrijft volwassen en het verhaal is meteen al spannend.

Wat ik best irritant vond waren de vele spelfouten! Ze zijn niet meer te tellen. Ook zijn soms, de zinnen niet goed neergezet, alsof het haastig en niet goed  is nagekeken. Grammaticaliefhebbers zullen zich ergeren. Soms moet je een zin een aantal keer lezen, wil je kunnen begrijpen wat er nu echt staat of hoort te staan. Dat valt gewoon tegen aan een boek wat toch prijzig genoemd mag worden! Maar het doet niets af aan het verhaal. Het irriteert gewoon omdat je lekker verder wilt lezen en dan val je weer over een spelfout of typefout. Dat is jammer. 4 sterren.****

Het boek had er 5 gekregen zonder al die spelfouten.


outside in

Outside in- Maria v Snyder

Uitgelezen op:  24/9/2014

Dit is het vervolg op Inside Out. Na dat boek wil je ook echt weten hoe het verder gaat met Trella.

Haar sloven bestaan is tot een einde gekomen. Er is een commissie aangesteld die de boel moeten gaan runnen. Trella heeft besloten om adviseur van de commissie te worden.

Haar droom valt in duigen als ze erachter komt dat de sloven en de oppers gewoon niet samen kunnen werken. Ze zijn allemaal heel erg ontevreden. De oppers voelen zich nog steeds boven de sloven verheven! Terwijl alles en iedereen gelijk zou moeten zijn. Om alles een beetje te ontvluchten gaat ze Binnen nog meer verkennen. Ze komt erachter dat Binnen veel groter is als dat ze dachten. Ze besluit het voor zich te houden voorlopig…… Met Riley en haar gaat het ook absoluut niet goed. Maar al snel wordt er sabotage gepleegd en komen de bewoners van Binnen voor het ene na het andere probleem te staan. Trella probeert alle problemen op te lossen. Maar wie kan ze nog vertrouwen…En belangrijker…Wie vertrouwd haar nog? Ze heeft het vertrouwen wat de mensen in haar hadden verspeeld. Kan ze haar moeder wel vertrouwen? Kan ze Binnen redden van de ondergang, voor het te laat is?Het is echt spannend en een heel goed plot. Zeker als het besef komt, zoals er op de kaft staat: Er is iets Buiten, en dat iets wil naar Binnen!!!!!!! Goed plot en vlot geschreven. Je kunt het boek echt niet meer wegleggen! Dat is onmogelijk!

Echte goede SF. Ik ben echt bij met deze 2 boeken. Wat een goede boeken. 5 sterren*****

En voor de boeken samen 10 sterren**********


vuurstorm

Vuurstorm – Pepper Kay

Uitgelezen op 21/8/2014

Het verhaal begint met Kit haar tripje naar Area 51. Ze komt daar door haar speurneus in de problemen. Eenmaal veilig thuis, krijgt Kit te horen dat haar vriendin Cheche wordt vermist.

Ze is verdwenen toen ze naar Aarde onderweg was met de Professor. Hij moest heen voor zijn Check-up. Zij was zijn begeleider. Ze zijn vertrokken van P1 en nooit op Aarde aangekomen.

De zoektocht brengt haar naar de planeet Faarch. Daar sluit ze vriendschap met een paar bewoners. Wassum en Lakso. Zij willen hun eigen soort redden en de planeet. De planeet heeft namelijk 1 probleem………De Landataren hebben de boel overgenomen. Als deze hagedis-achtige wezens niet op het menu willen komen, moeten ze in opstand komen. Ze besluiten Kit te helpen.

Wat volgt is een zeer spannende reis, vol met nieuwe gevaren. Kit heeft problemen om contact te maken met de buitenwereld. Haar NeuroBot doet zeer vreemd. Ze komt in een pand terecht waar nogal nare dingen gebeuren. Meedogenloos worden mensen en andere wezens ingezet voor neuro-gaming. Haar broer Jim en vriend Michael proberen haar terug te vinden. Het is een race tegen de klok! Kunnen ze Kit nog redden? En als ze haar redden, hoe ziet de toekomst er dan uit?

Een prachtig verhaal met mooie omschrijvingen over de planeten die Kit bezoekt. Je ziet het zo voor je. Je kunt niet anders als meevoelen met Kit. Je wilt haar aanmoedigen. Je wilt haar meer dan ooit, de eindstreep zien halen. Wederom een superspannende SF- detective. Korte hoofdstukken.

5 sterren****


idcrisis

Pepper Kay- ID Crisis

Uitgelezen op: 15/8/2014

Kit Guardner is een Privedetective zoals geen ander…Ze werkt namelijk niet alleen op Aarde, maar gaat voor haar werk ook naar allerlei andere planeten.

Ze krijgt nu een zaak wat haar naar Anterra brengt. Kurush de zoon van een van de belangrijkste mannen van die planeet en van het Galactic Council is spoorloos verdwenen. Ze word op allerlei manieren tegengewerkt en vraagt zich af wie of wat er achter zit. Kit volgt het spoor en al snel komt ze in de problemen. Ze word verdacht van moord en word meteen naar de gevangenis gestuurd op P1. Daar zitten de ergste criminelen. Ze moet ontsnappen en vechten voor haar leven.  Gelukkig kan Kit haar mannetje wel staan! Dan ontmoet ze Cheche en samen met haar besluit ze om Kurush te gaan zoeken. Er is echter wel een probleem……Je kunt niet van P1 af, mits je in de bunker kunt komen. Daar staat de enigste teleporter van P1. Ze komt achter een groot geheim…De ID –chip handel.  Kit zet wederom alles op alles om te overleven en om Kurush veilig thuis te krijgen. Als ze erachter komt wie er dan eigenlijk achter zit is ze met stomheid geslagen. Maar Kit laat zich niet lang van de wijs brengen. Ze gaat door, ook al kan het haar einde worden. Haar broer Jim moet ook zijn grenzen gaan verleggen. Hij maakt zich grote zorgen omdat Kit geen contact meer met hem opgenomen heeft. Durft hij zijn angst te overwinnen?

Het is een grote speurtocht, als lezer speur je mee, word meerdere malen op het verkeerde been gezet.. Spannend verhaal…korte hoofdstukken….Heerlijke schrijfstijl! Kortom wederom 5 sterren.*****

Ik geniet echt enorm van Kit en haar persoonlijkheid. Ze geeft niet op!


slangenkuil

Pepper Kay – Slangenkuil

Uitgelezen op: 7/8/2014

Het begint me een heel spannende proloog! Een vrouw word geofferd in een bos. De manier waarop is echt gruwelijk. Als haar lichaam word gevonden, blijkt dat ze om het leven is gekomen door kleine slangetjes. Deze slangetjes zijn buitenaards en erg hongerig. Je krijgt er de kriebels van!

Kit Guardner, privédetective word op de zaak gezet. Ze komt er al snel achter dat het om de verering van de slangengod Pahki gaat. Kit volgt het spoor en ze weet dat ze naar de planeet Borinth moet afreizen. De bewoners van deze planeet staan bekend om het vereren van de Slangengod Pahki.

De planeet heeft geen contact met andere planeten. Maar er staat een uitnodiging open. De planeet wil graag laten zien dat ze niet meer zo verschrikkelijk zijn!!! Deze kans pakt ze aan, undercover.

Ze reist af samen met een mysterieuze dominee:  Andy Ripley. Ze moeten doorgaan voor een getrouwd stel. Want ze mogen onder geen beding bekend maken waarom ze er echt zijn. Dus zijn ze er om de planeet te onderzoeken. Daar komt ze erachter dat de bewoners geheimen hebben. Maar er zijn er een paar die wel informatie willen geven. Ze komt erachter dat de slangen daar gekweekt worden en dat het offeren van mensen nog steeds door gaat. Ze besluit alles op alles te zetten om erachter te komen hoe de slangetjes op de Aarde terecht komen…En vooral: Wie transporteert  ze naar de Aarde? Het is echt een heel spannend verhaal, ik kon het boek niet wegleggen. Je moet gewoon weten wat er aan de hand is. Kit is een eigenzinnige jonge vrouw, die niet met zich laat sollen. Haar kracht en humor, maken haar echt een heel sterk personage.

De manier van reizen is prachtig omschreven. Kit leeft in een tijd dat ruimte reizen echt niet meer zo vreemd is. Men brengt goederen van de ene planeet naar de andere planeet door de ruimte heen. De weg is vaak sneller door een zwart gat! Je kunt echt merken dat het zich in de toekomst afspeelt. Er zijn overal Bots voor…Als hulpje, als computer, als bestuurder van een voertuig en zelfs security.

De schrijfstijl is echt heerlijk. De korte hoofdstukken zijn ook erg lekker om te lezen. Kortom een 5 sterren boek. Ik kijk al uit naar nog meer Kit! Echte girl-power heeft deze vrouw!


insideout

Maria V Snyder –  Inside Out

Uitgelezen op: 25/7/2014

Als je een sloof bent, heb je geen gemakkelijk leven. Dag in dag uit heb je om de 10 uur dienst. In de keuken, schoonmaakdienst en nog veel meer slovenbaantjes.

Je moet ook niet in opstand komen tegen de Opper Cops. Dus niet opvallen en gehoorzamen is een must! Als je hun tegen de haren instrijkt dan word je aan stukken gehakt in de gehaktmolen. Dat is de grootste angst van iedere sloof. Ze durven niet in opstand te komen, maar verraden elkaar in een ademhaling. Zeker als ze dan een betere positie kunnen krijgen!

Trella is een sloof. Ze maakt de buizen schoon in Binnen. De mensen in Binnen vragen zich steeds meer af wat Buiten is. Niemand lijkt het te weten. Trella’s beste vriend stelt haar voor aan Gebroken man. Hij weet niets van Buiten af, maar weet wel dat er een Poort bestaat. Daarna gaat het verhaal echt in een snel tempo verder. Heel erg spannend. Tot het einde blijf je wachten, je wilt weten waar de Poort naartoe leidt! Trella belandt van het ene spannende moment in het andere! Ze is echt een hele sterke jonge meid. Het is het verhaal over mensen die een beter leven willen. Die eerlijk behandelt willen worden en gelijk aan elkaar willen zijn. Alle hoop is gevestigd op Trella. Kan zij dit waarmaken? Het is niet zomaar een beetje druk. Duizenden sloven vertrouwen op de Koningin van de buizen. Het plot is echt heel erg goed. Ik had dit niet verwacht. Dit boek was een echte verrassing en uniek in zijn soort! Ik kan het niet echt in een genre hokje plaatsen….Dus ik hou het op SuperSpannend! 5 sterren! *****


de-vloek---dean-koontz[0]

Dean Koontz – De Vloek

Uitgelezen op: 26/4/2014

Het Pendleton staat bovenop Shadow Hill.

Het is een luxe appartementencomplex en het is er prachtig wonen.

Het heeft een heel duister verleden. Er zijn namelijk mensen spoorloos verdwenen, krankzinnig geworden of verandert in koelbloedige moordenaars. Elke 38 jaar lijkt het weer voor te komen. Het is een science fiction achtig verhaal. Het huis staat op een tijdbreuk.

Zo nu en dan komen ze voor ‘de sprong’in de tijd een bewoner uit het verleden tegen. Zoals de butler die iedereen heeft vermoord..of meneer Pendleton zelf of zijn dochtertje. Het verleden, heden en de toekomst komen allemaal samen en in ineens sta je oog in oog met een vroegere bewoner of een uit de toekomst.

Ineens beginnen de muren te trillen en zien de bewoners dat al hun spullen zijn verdwenen, op het Pendleton na dan.

Ze zijn belandt in een wereld zoals die ooit zal zijn in de toekomst. Waar het Al en Een en het Enige over de wereld heersen. De schepsels die er rond waren zijn echt niet te omschrijven. Ze veranderen soms snel van vorm en kunnen allerlei vormen aan nemen.

Wie zal deze strijd overleven en komt er ongeschonden weer uit om terug te keren naar het jaar 2011? Of blijven ze voor altijd vast zitten in 2049? Het verschil van tijd is ook heel anders, dat leer je wel van Getuige. Iemand die vast is komen te zitten in het Pendleton. Wat voor hem 38 dagen zijn, is voor ons 38 jaar. Ik heb vooral enorm gelachen om Winny zijn denkwijze, een jonge jongen…Hoe hij de wereld ziet…En de gezusters Cupp……..Ze hebben 2 katten die heten Rook en As…En die blijken wat verkeerds te hebben gegeten……Er zit dus ook een dosis humor in. Deze oude dames zijn echt geweldig. Er zijn veel meer hoofdpersonen, zoals de autistische Iris en haar moeder. Een oud marinier en een wetenschapper. Een songwriter, een blinde man en een man die er een moordende hobby op na houdt. In het begin is dat wat moeilijk allemaal, maar je leert ze allemaal goed kennen gedurende het verhaal verder gaat. Ik geef het boek een ruime voldoende. 3 en een halve ster……;_)

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s