Recensies Thrillers

Hier staan bijna alle thrillers die ik lees.

 

Alle thriller boeken kun je vanaf heden vinden via de zoekknop. Tik daar het genre in dat je zoekt of de titel/ auteur en je komt er snel terecht.

20181028_1414273118409529723647792.jpg

Allereerst is het super gaaf, dat er een quote van mij op de achterkant staat!

Dit is het derde boek in de Bennet en Rowley serie. En ik heb er weer enorm van genoten!

DNA annalist Rowley is op zoek naar de Greenwood moordenaar. Hij laat haar maar niet los. Waarom zit hij achter haar aan, telkens weer? Wat wil hij van haar? Het komt in dit boek nog dichterbij voor haar. Ze voelt zich nergens meer veilig. Haar vrienden maken zich zorgen…… Helemaal als ze spoorloos verdwijnt. Elke seconde telt. Zullen ze Rowley levend terug vinden?

Als lezer smul je van de spanning, maar ook krijg je steeds meer te zien over Rowley haar verleden. Dat is best heftig! Het is bloederig af en toe en de moordenaar is heel erg ziek van geest. Het is echte horror. Zeker als je het gevoel van veiligheid kwijt raakt. Het gevaar kan immers overal verstopt zitten….. zinderend spannend dus!

Bennet heeft de leiding over het onderzoek. Hij bijt regelmatig op zijn tandvlees, hij wil snel resultaten, het gaat om Rowley, waar hij echt diepe gevoelens voor koestert. Hij lijkt op het punt van instorten te staan, hij gaat er aan onder door. Zijn team probeert hem op alle mogelijke manieren te helpen. Als ze dan iemand oppakken komen ze nog geen steek verder. Hoe vinden ze Rowley op tijd terug? Of komt zij ook op de lijst van doden te staan?

Deze boeken zitten altijd zo goed in elkaar. Spannend vanaf de proloog en het dendert maar door tot het einde. Geweldig! Ik denk dat je ze los van elkaar kunt lezen. Maar ik raad het niet aan ivm de voorgeschiedenis.

Het plot is goed en ik vond het een echte pageturner. Bijna op een avond uit gelezen. Het is dat ik andere dingen te doen had, lol.

De hoodstukken zijn kort. Schrijfstijl is vlot en de spanning bouwt steeds meer op. Nagelbijters opgepast! Ik geef deze 5 sterren*****

 


 

2018-10-28 12-488213473..jpeg

Plinius de jongere heeft veel teksten geschreven, die we als de waarheid zien. Maar er duikt een nieuwe tekst op, die de kerk ten gronde kan richten. Het document is echt en wordt te koop aan geboden. Elk museum wil dit innhanden krijgen.

Esther van Baerle wordt benaderd om een filmscenario te schrijven over deze nieuwe kijk op Jezus en de katholieke kerk. Ze vraagt een oud leraar om hulp, ze wil meer informatie vinden. Maar voordat hij haar kan helpen, ziet ze hem dood in zijn kantoor liggen. Hij is vermoord! Op haar zoektocht krijgt ze hulp van een moeder met een terminaal zieke dochter en Anthony van het British Museum. Deze film moet er komen, maar de kerk laat het er niet bij zitten en wil ze allemaal uit de weg ruimen. En de film moet gestopt worden. Deze mag het daglicht nooit zien. Er doen grote acteurs mee zoals Merryll Streep. Zijn zij wel veilig opmde set?

Dat de kerk niet van slechte reclame houdt is overduidelijk, als ze een geheime organisatie achter de filmmakers en verkopers van de tekst aansturen. De kerk gaat over lijken. Feminisme kunnen ze niet gebruiken, dus het probleem moet verdwijnen. Ik kijk er niet van op. Vrees dat ze in het echt ook veel duistere zaakjes zo oplossen. Na de Inquisitie zijn ze nog steeds niet veranderd. Al doen ze zich wel zo voor. Dit boek laat je erover nadenken. Het kan gewoon echt zijn. Eng idee eigenlijk.

Na akte van berouw, lag de lat hoog. Omdat ik dat een steengoed boek vond. In deze zit een stuk minder spanning en wat meer droge stof. Over Plinius en Maria Magdalena, lees je veel dingen. Het past is het mysterie van het verhaal, maar de vaart gaat er hierdoor flink uit. Hele lappen tekst van brieven die Plinius schreef. Het is ouderwets geschreven, dus een flinke hap om te lezen steeds. Ik was hierdoor zo nu en dan echt even uit het verhaal.

Je wilt verder lezen, want je moet weten of de waarheid wereldkundig wordt gemaakt. Het einde zag ik aankomen, omdat ik hetzelfde idee had als de personages. Dus dat was niet echt verrassend. Ik geef het 3 sterren***.

 


 

2018-10-08 17206956530..jpeg

9In dit boek volg je twee verhaallijnen. 1 is er van Bente, ze is een spion, met een gezin. Haar zoon heeft veel problemen en haar man lijkt geen interesse meer in haar te hebben. Ze weet zeker dat hij een ander heeft. Als ze op een moment haar telefoon kwijt is en hem even later op vreemde plek terug vindt, denkt ze he wat vreemd….. Dan blijkt haar telefoon gehackt te zijn. Waardevolle informatie is Zo buit gemaakt, hierdoor kan Zweden in een moeilijk parket komen met de Britten. De tweede verhaallijn volgt Jonathan, een MI6 agent, die een verleden in Syrië hééft. De personages komen tegen over elkaar te staan. De wereld van een spion, is altijd onveilig, zeker als je baas je niet meer vertrouwd. En als de organisatie je het liefste meteen op non-actief wil stellen…. Moet je echt je onschuld bewijzen, voordat ze de stekker uit je spionnen bestaan of leven trekken.
Toen ik de beschrijving las, dacht ik dat is een boek voor mij. Maar voor mij ging het boek flink de mist in. Men noemt het sensationeel vanaf het begin. Nou… Nee. Het komt tergend langzaam op gang. Als je een thriller verwacht zit je dus helemaal verkeerd. De eerste ruim 150 blz zijn meer een soort roman… Daarná Komt er spanning in. De laatste 80 blz zijn wel oke maar dat is echt te laat. Omdat ik na 150 blz echt wel klaar was met het verhaal, kwam ik er ook niet meer in. Een thriller moet je in het verhaal trekken vanaf Het begin, niet tegen het einde pas.


 

2018-03-17 12.59.42.pngJack Molenaar – Machtsstrijd

Dit is de tweede thriller die ik mocht lezen, van deze auteur. En ik heb wederom genoten van zijn schrijfstijl.

Een zoon neemt het bedrijf van zijn vader over. Met goede moed, stapt hij in de directeursstoel. Maar er is iets ernstigs aan de hand. Komt het bedrijf dit ooit te boven? Het Komt allemaal heel erg dichtbij. Het draait allemaal om macht. Wie is er sterker? Wie gaat deze strijd winnen?

Als lezer is het moeilijk om het boek weg te leggen. Je leeft intens mee met deze familie.

Er zijn meerdere verhaallijnen. Die van aan een rolstoel gekluisterde moeder, greep mij het meeste aan. Ze gaan in een oude boerderij wonen.Maar daar is iets niet pluis. Er loopt steeds een enge man in hun huis. Privacy is er niet echt meee. Het idee alleen al, gaf mij de kriebels. Vera is getrouwd met de zoon van de Stikkers, ze besluit om de zaak te onderzoeken. Ze is een privédetective. Van af dat moment gaat het allemaal heel snel. Het boek is een echte pageturner en laat zien hoever mensen gaan, om anderen kapot te maken. Wel staan er soms spelfouten in…. Maar dat vergeet je al snel, omdat je in het verhaal gezogen wordt.

Vanaf het begin voel je dat er iets niet in de haak is. Stap voor stap bouwt de auteur dat op.

Wie wil het bedrijf van de familie Stikker ten onder brengen? Wie aast er op het bedrijf?

Het boek krijgt van mij 4****

 

————————-

2018-02-08 10.10.48.png

Het begint allemaal bij een meer. Het ligt vlakbij Berlijn. In het meer spoelt een lijk aan van een hoge Russische officier in het leger. Waarom treffen ze hem daar aan? Hoe is hij gestorven?

Maines is uit op wraak, nadat hij na jaren dienst aan de kant wordt geschoven. Hij kiest ervoor om over te lopen. Maar zullen de Russen hem wel goed behandelen? Hij denkt in ieder geval dat hij rijk kan worden.

In dit boek ga je met twee oude bekenden, de analisten:Kyra Stryker en Jon Burke, mee naar Duitsland en Rusland. Zij onderzoeken deze hele zaak. Ze komen terecht in een oud Russisch kamp Vogelsang in Duitsland. Daar ontdekken ze iets, dat de hele wereld kan veranderen : er zijn tests gedaan met het doel om EMP’s als wapen te gaan gebruiken. Een EMP kan hele steden ontwrichten.

Kyra en Jon moeten vechten voor hun leven en voor elkaar. Kyra wil niet opgeven en doet er alles aan om de wereld weer een beetje veiliger te maken. Gaat dit haar lukken?

Een vrouw van staal in een meer voor mannen boek. Maar zeker ook voor vrouwen!

Je kunt merken dat de auteur weet waarover hij praat. Hij is zelf lid geweest van een Red Cell. De organisatie in het boek komt hierdoor goed tot leven.

Het verhaal is goed spannend. Alleen leest het minder vlot, door de vele Russische namen. Dat haalde mij echt uit het verhaal.

Ook zitten er vrij veel politieke spelletjes in dit nieuwe verhaal. Daar moet je van houden!

De hoofdstukken zijn zijn behoorlijk lang. Nog een hoofdstuk voor het slapen gaan, dat lukt niet.

Maar het boek krijgt van mij toch een cijfer 7 (3,5***). Het is een kijkje in een wereld die wij nooit zullen zien.

 

—-

IMG_1508518029609.jpg

Dalton Fury – Black Site

Uitgelezen op 12/10/2017

Dit boek is een topper. Ik heb er echt van genoten.

Dit boek neemt je mee, naar het leven van Kolt Raynor. Hij was ooit lid van de Delta Force. Maar hij maakte een fout die hem duur kwam te staan. Tegenwoordig doet hij niet veel meer… Hij drinkt… zijn leven wordt er niet beter op.

Totdat hij bezoek krijgt van oud collega’s. Ze hebben hem nodig en hij kan zo weer een goede naam proberen te krijgen.  Hij moet alleen maar terug naar vijandelijk gebied en een aantal Amerikaanse gevangen bevrijden. Het klinkt als een zelfmoordmissie, het stikt daar namelijk van de Terreurgroepen….. Maar hij moet het doen, hij kent de gevangenen namelijk.

Hij moet vluchten voor zijn leven en proberen te overleven.

Het boek zit bomvol actie en spannende momenten. Moeilijk weg te leggen omdat er lekker veel vaart in zit.

Raynor komt meer te weten, dan hem lief is. Er is namelijk nog steeds een geheime gevangenis in de bergen. De terroristen willen hun belangrijkste kopstukken  terug en ze gebruiken daar alle middelen voor. En eentje komt voor Raynor wel heel dichtbij..

De kogels vliegen je om de oren. Raynor is niet bulletproof, hij raakt gewond, maar blijft doorgaan. Wat een geweldig sterk personage!

De  auteur schrijft beeldend. Als lezer zit je er met je neus bovenop. Je kunt merken dat hij weet waarover hij schrijft: hij is zelf lid geweest Delta Force. 5 verdiende sterren *****verkapt

Janneke Bazelmans – Verkapt

Uitgelezen op: 7/10/2017

Dit is het verhaal van een studente: Nora. Ze krijgt de kans van haar leven: Ze mag stage lopen bij een palmoliebedrijf in Borneo. Ze wil er alles aan doen om het leven voor de bewoners te helpen. Ze gaat een school oprichten voor de kinderen, die is er nog niet. Maar al snel komt ze erachter dat deze mensen niet blij zijn met het palmoliebedrijf. Het palmoliebedrijf zegt duurzaam te zijn….Nora ontdekt steeds meer dingen die erg vreemd zijn. En waarom willen de bewoners niet in zee gaan met het bedrijf? Ze krijgen een goede deal van het palmoliebedrijf. Ze is een nieuwsgierige dame en besluit om op onderzoek te gaan, maar is dit wel een goed idee? Is ze nog wel veilig?

De liefde die ze voelt voor het moederloze aapje Terra is prachtig op papier gezet. De apen in dit verhaal hebben het ook erg zwaar.

Als lezer kom je echt in het woud terecht, je ziet alles zo voor je. Alles is zeer nauwkeurig beschreven. De sfeer die het woud geeft en de mensen die erin leven ook. Het zorgt voor een mysterieuze sfeer en is gewoon echt nagelbijtend spannend. Het plot is ook echt heel erg sterk en goed bedacht! Heerlijk als je als lezer niet door hebt wat er gaat gebeuren!

Het ergste is nog dat je weet dat dit allemaal in het echt voorkomt ook. Palmolie bedrijven kappen hele regenwouden, voor hun plantages. Er verdwijnen mensen of ze worden dood terug gevonden: Omdat ze te veel vragen stellen of te nieuwsgierig zijn. Niet alleen mensen lijden daaronder: ook de dieren!

Palmolie maakt veel kapot! En het zit in zoveel producten, die wij dagelijks gebruiken!!!! Dit boek is leerzaam en zet je aan het denken. Na het lezen ga je de etiketten op verpakking met andere ogen bekijken. Want in je hart wil je palmolie bedrijven echt niet meer steunen! Hun marktaandeel is alleen zo groot! Het is een verhaal dat iedereen moet lezen. Dan weet je wat er allemaal aan de hand is aan de andere kant van de wereld. Je ogen sluiten, na het lezen van dit boek…Dat is gewoon niet meer mogelijk.

Er staat voorop het boek: Eco-thriller. En dat klopt helemaal. Het heeft alle ingrediënten voor een super spannende thriller, leest vlot en je kunt het niet meer wegleggen. En het wordt je al snel duidelijk dat bepaalde mensen niets om de natuur geven…Alleen geld is belangrijk voor ze.

En ja, ook moet je een paar traantjes wegpinken. Het raakt je op emotioneel vlak enorm!

Ik geef het boek 5*****


masker venus

Daniel Meyer- Het masker van venus

uitgelezen op: 27/9/2017

 

Daan woont met zijn vriendin Sofie in Japan. Hier staat een grote fabriek voor het koivoer. Er gaat veel rond in deze dure vissen, dus het is een goedlopende zaak. Deze fabriek runt hij omdat zijn vriend Leo hem zijn fortuin (en de fabriek) heeft nagelaten. In het eerste boek kwam je erachter wat hij er nog meer bij kreeg: Venus. Een cannabisvariant waar veel mensen op uit zijn. Hij heeft al zoveel meegemaakt, zijn vrouw is jong gestorven, zijn beste vriend is er niet meer. Hij hoopt in Japan een beetje rust te krijgen. Maar is hem dat wel gegund?

Op een dag staat zijn leven weer op zijn kop, als er een drone over zijn land heen vliegt. De beveiliging besluit er achteraan te gaan. Deze wordt later zwaargewond teruggevonden op het strand. Wie heeft het op ze voorzien? En waarom? Dit kan Daan wel raden. Vanaf dat moment is het weer een verhaal vol actie, waarbij je af en toe even op adem moet komen. En de personages al helemaal! Ze zijn nergens meer veilig. Al snel blijkt het dat het gevaar uit meerdere richtingen komt.

De Japanse Maffia heeft ook interesse. Niemand minder dan de Yakuza, zorgt voor hun beveiliging. Maar zijn ze echt te vertrouwen in dit spannende spel?

Ik vind het ook bijzonder dat Daan zijn overleden vrouw nog steeds niet loslaat en dat ze er nog steeds af en toe is. Hij weet precies wat zij zou zeggen in bepaalde situaties. Toch is hij ook stapelverliefd op Sofie.

Daan maakt heel wat mee! Je gunt hem een gelukkig leven als lezer. Ook al heeft hijzelf ook niet echt een schone lei. Je voelt met hem mee. Je hoopt dat hij krijgt, waar hij al zo lang naar snakt.

Zo nu en dan moet je ook even een traantje wegpinken, want de emoties lopen best hoog op. Zijn leven en omstandigheden raken je, dat kan haast niet anders!

Soms komt er veel informatie voorbij, over Venus en de plantages, maar dat zijn rustige momenten. Dan kun je even bijkomen van de spannende actie-momenten.

Je gaat mee op reis naar verschillende landen, maar het boek eindigt in Amsterdam. En wat voor einde! Jemig! Nu wil ik zeker weten nog meer! Het einde is in mijn ogen nog vrij open voor meer. Ik heb nog wel wat vragen over. Dus als er een vervolg komt, sta ik echt te springen!

De cover is mysterieus, maar je kunt er als lezer een invulling aangeven. Ik denk zelf dat het met een van de laatste scenes in het boek te maken heeft. Na, die scene moest ik even bijkomen. Ik heb nu best een bookhangover, zoals je dat zegt in het Engels!

Een spannende thriller die ik iedereen wil aanraden! (Wel eerst even deel 1 lezen, anders mis je echt te veel voorgeschiedenis). Ik geef het boek 4**** (Cijfer:8).

 

 


Karin Hazendonk – waanidee 

uitgelezen op: 18/9/2017

Blogtour : Waanidee – Karin Hazendonk ( recensie ).
Dit is mijn eerste kennismaking met Karin haar boeken.  En wat voor een!

Het boek begint meteen al heel goed. Ik zat er meteen helemaal in.

Een jongen (Victor Bronckhorst) verliest op elfjarige leeftijd zijn ouders. Zijn opa en oma nemen hem in huis.  Victor is dol op zijn grootouders.  Naarmate hij langer bij ze woont komt hij erachter dat zijn opa een verleden heeft. En dat hij zelf deel uitmaakt van de toekomst. Hij is de uitverkorene.  Opa heeft vreemde trekjes en je kunt hem af en toe gewoon echt eng noemen. Zijn denkwijze is niet zoals je het gewend bent. Ik kreeg echt de kriebels van die man!

Victor groeit op en heeft veel succes met zijn werk. Als zijn opa overlijdt,praat hij nog steeds tegen hem. En opa praat terug. Hij geeft advies en duikt op als hij hem nodig heeft.  Victor wil zijn opa blij maken en hij besluit om het plan van zijn opa ten uitvoering te brengen.  Hèt is een echt waanidee.  Waanzinnig idee.

Stap voor stap kom je erachter wat er aan de hand is en wie zijn opa nu echt was. Victor zoekt naar een aantal mensen die hem kunnen helpen.  Je leest het verhaal door de ogen van deze groep mensen. Maar ook het verhaal van Marcia is heel aangrijpend. Hierbij moest ik echt een traantje wegpinken…… Wat een sterk personage is deze vrouw!

De foto aan de muur met de man die hij de hemel inprijst. Maar ook het mysterieuze  Duitse boek dat Victor moesten lezen triggerde mij enorm om verder te lezen. Het is zeer spannend, je moet verder lezen!

Dan zie je de personages een paar jaar later : en dan vallen er doden. Groepen mensen die op een onverklaarbare wijze sterven. Het gaat de bevolking opvallen en er breekt paniek uit. Het speelt zich af in Nederland. Dat maakt het echter en het komt heel dichtbij.

Heden en verleden zijn zo goed met elkaar verweven dat het een echte pageturner is om te lezen!  Je moet als lezer hopen dat men van de geschiedenis heeft geleerd. Maar er hoeft maar een persoon te zijn met een waanidee en de kans krijgen om zijn plan ten uitvoer te brengen…. en de geschiedenis kan zich herhalen. Een heel eng idee.

Het is een spannende thriller met een science fiction gevoel. Maar het blijft roepen in je hoofd : Dit kan de waarheid worden.  Heel bijzonder. Het boek maakte veel gevoelens bij me los. Deze vergeet je echt nooit!

Korte hoofdstukken. perfecte titel. De cover is ook erg mooi. tijdens het lezen kom je erachter waar dit vervallen huis staat.

Kan er nog uren over door schrijven. Maar je moet het boek gewoon gaan lezen! Het krijgt van mij 4,5 sterren!
————————————


bloeden zal je

Diana van Hal – Bloeden Zal je

uitgelezen op: 11/9/2017

Dit is het tweede boek met Bennet en Rowley in de hoofdrol. Van de eerste heb ik genoten, dus ik had hoge verwachtingen voor de tweede in de serie. En hij is weer erg goed!

Bij een jong stel komt er een gruwelijke foto uit hun nieuwe printer rollen. Lindsey is helemaal overstuur dus Michael besluit de politie te bellen. Op de foto staat een man. Hij is dood en hij zit wel in een heel vreemde houding. Hij is bruut afgeslacht en op de foto gezet.

Spencer Bennet wordt op de zaak gezet. Deze zaak komt wel heel erg dichtbij. Wie is de jager? En wie is zijn volgende prooi?

Het is meteen spannend en een echte pageturner. De auteur schrijft enorm beeldend, waardoor je sommige scenes als horror zou kunnen beschrijven. De moordenaar in dit verhaal is namelijk een beest. Hij verminkt mensen zo erg, dat de hele crimescene er onnatuurlijk uit gaat zien. En zo voet Spencer zijn team zich ook. Er is iets niet in de haak. Hun haren staan ervan overeind.

Jennifer (Rowley) is nog steeds bezig met de verdwijning van haar vriend. Ze komt op een nieuw spoor en wil nu voor eens en voor altijd weten wat hem is overkomen. Ondertussen duikt er steeds een man met een jonge herdershond op in haar leven. Volgt hij haar? Ze voelt zich steeds minder veilig. Als dan een van haar vriendinnen een noodlottig ongeval krijgt, heeft ze er spijt van dat ze alleen is. Ze mist Spencer meer dan ooit.

Het zijn korte hoofdstukken en het leest als een trein. Aan het einde van het boek, smaakt het weer naar meer. Ik kan nog uren doorlezen over het leven van Spencer en Jennifer. Ik hoop dat ze in het volgende deel, iets dichter naar elkaar toe komen. Mijn gevoel zegt me namelijk, dat ze voor elkaar gemaakt zijn.

De cover geeft de sfeer van de crimescenes echt weer. Bibber! Het past gruwelijk goed bij het boek!

Je kunt niet anders dan meevoelen met de personages. Hun schuldgevoel, wantrouwen, angst en verdriet laten je niet meer los. Al vanaf het eerste boek sluit je ze, in je hart.

Een heerlijke thriller, bomvol spanning zorgt ervoor dat je het in een ruk uit wilt lezen. Als je het boek dichtslaat hoop je nog veel meer uit hun leven te kunnen lezen in de toekomst! Ik geef het boek 4****

 


ijsvogel

 

Lineke Breukel- De IJsvogel

Uitgelezen op: 14/8/2017

Het boek begint met de zin: Op een bankje ligt een vuurwapen, open en bloot, aan de rand van een speelplaats. Het boek heeft op deze manier meteen je aandacht. Joey ziet het wapen liggen en neemt het mee. Wat hij dan nog niet weet is dat het wapen heel bijzonder en gevaarlijk is. Het is een experiment uit de tweede wereldoorlog en maakt nog steeds slachtoffers. Omdat Joey het mee naar huis neemt, zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn. Hij komt terecht in een gevaarlijke wereld en ze hebben plannen met hem. En er zijn ook nog eens mensen die het vuurwapen in handen willen hebben. Hij moet vluchten en rennen voor zijn leven. Als lezer merk je die druk echt op. Je voelt de klok bijna tikken.Het is een spannend verhaal en er zit veel vaart in!

Het weer geeft het boek ook een typische sfeer. Mensen die uit de buurt komen van Den Helder, weten dat het er flink kan spoken. En de stevige wind, maakt het vaak zwaar voor fietsers. Joey, het hoofdpersonage heeft ook vaak tegenwind, letterlijk en figuurlijk. Beeldend geschreven!

De IJsvogel is een wapen dat je liever niet wilt tegenkomen. Het wapen doet rare dingen met mensen. Het geeft ook een vleugje SF aan het verhaal. Door de nanotechnologie, zet het je ook tot nadenken. Ik hoop dat dit nooit werkelijkheid kan worden! Het idee geeft mij de kriebels en dat doet Lineke met elk boek, iedere keer weer! Heerlijk als een thriller dat met je doet!

Het einde is echt heel goed. Je zit op het puntje van je stoel. En als je het boek dan dichtslaat, weet je dat meer wilt! Gelukkig gaan ze aan een tweede Verzoekboek beginnen, nog dit jaar!

Dit boek is begonnen als Het Verzoekboek. Een bijzonder project. De mensen die er aan meededen, konden namen, plaatsen en andere dingen bedenken. Hierdoor wist Lineke vaak zelf niet welk kant het verhaal zou gaan.  Voor haar ook erg leuk om te doen, omdat ze zelf misschien wel een andere richting was ingeslagen. Het is echt bijzonder knap van een auteur om zoiets te schrijven, origineel en uniek!

Voor mensen uit de omgeving van Den Helder een echte aanrader. Het speelt zich grotendeels af in en rondom de stad. Als je daar de weg weet dan zie je het zo voor je.

Alleen is het niet Fort Kijkduin maar Fort IJmuiden. Daar moest ik aan wennen. Ik was met mijn gedachten steeds in Den Helder en IJmuiden is dan erg ver weg. Dit is de vrijheid van de schrijver(s).

Toch beschrijft Lineke de hele sfeer van Fort Kijkduin en hoe het eruit ziet. Dus je bent echt nog steeds in Den Helder, voor je gevoel.

Op sommige momenten denk je precies te weten wat er door het verzoekboek team is bedacht. En op andere momenten weet je zeker dat het van Lineke is.

Het is voor mij een persoonlijk boek geworden. Voor iedereen die meegedaan heeft is dat ook zo. Er zit toch een stukje van jezelf in, hoe klein het ook is. Joey is een naam die persoonlijk is voor mij (ook mijn familienaam kwam voorbij).

Ik vind het heel moeilijk om het boek te recenseren. Omdat ik zelf meegedaan heb met het project, kan ik minder objectief zijn. Ik ben trots op het resultaat en kijk alweer uit naar het volgende Verzoekboek. Voor een Verzoekboek- Debuut is het een erg spannend verhaal. Daarom geef ik het boek 4**** ( Cijfer:8).

 

 


pijngrens

Loes Den Hollander- Pijngrens

uitgelezen op 25/6/2017

In dit boek neemt de auteur je mee naar mensen die familieleden verliezen door een vliegtuigramp. Als er een nieuwsbericht komt dat er weer een vliegtuig is neergestort, komen alle oude gevoelens weer naar boven uit hun eigen herinneringen.

Het boek heeft vrij veel personages. Annemiek is een vrouw met een verleden dat ze liever geheim wilt houden. Maar toch kriebelt het en wil ze weer terug naar die tijd.

Bridget werkt in een tweedehands kledingzaak en is vrijgezel. Ze probeert haar ex-man te ontlopen: Maxim. Hij heeft nogal losse handjes en ze wil nooit meer naar hem terug. Ze heeft een zoon waar ze dol op is.

Maxim is een man, waar ik de kriebels van kreeg. Hij is gewelddadig als hij zijn zin niet krijgt. Hierdoor werkt hij zichzelf enorm in de problemen. Hij maakt een fout die hij niet meer kan rechtzetten. Toch doet hij er alles aan om er mee weg te komen.

Er is iets met de personages, ze hebben iets met elkaar te maken. Als lezer voel je dat gewoon. Een ding had ik al vrij snel in de gaten. Je wilt de personages helpen, je wilt dat ze er zelf ook achter komen. Meeleven met hun verhaal dat doe je in dit boek echt.

Er zit ook een vrouw in waar mijn haren van overeind gingen staan. Een moeder die nogal gelovig is en daarom de verkeerde keuzes maakt voor haar dochter. Ze komt op mij over als een soort heks. Dan ben je blij dat je het zelf er goed getroffen hebt thuis!

Ik heb het niet snel bij een boek van deze auteur, maar het verhaal moest op gang komen. Ik had ook een beetje moeite om in het verhaal te komen, omdat er brij veel personages waren. Ik wist even niet meer wie er bij wie hoorde af en toe. Dus moest ik even terug bladeren. Maar na 100 blz. zat ik er helemaal in en werd ik weer helemaal ondergedompeld en op het verkeerde been gezet. Dit blijft ze telkens weer doen en dat is echt heerlijk. Je denkt te weten wat er aan de hand is. Maar je zit er weer faliekant naast. Ze schrijft geen voorspelbare thrillers. En dat vind ik heerlijk.

Ik lees een Loes in 1 of twee dagen uit. Deze heb ik een paar dagen langer over gedaan. Een heerlijk boek om te lezen in het zonnetje en er helemaal in op te gaan!

De cover vind ik echt super goed gekozen bij dit verhaal. Een hand op de grond met akelig lange nagels….. Er zit een scene in het boek, waar dit in voorkomt. En daar kreeg ik de  kriebels van. Het geeft de cover een ander gevoel, als voor het lezen. Hoe dat komt? Dat moet je zelf gaan lezen. Dan begrijp je helemaal wat ik bedoel.

Ik geef het boek 4****


kenmijniet

Nadine Barroso – ken mij niet

uitgelezen op 22/6/2017

In dit verhaal kijk je mee in het leven van een jonge vrouw, die op de vlucht is. Ze moet uit de handen proberen te blijven van de man die haar jaren in zijn greep heeft gehad. Ze kan zichzelf niet meer zijn en moet steeds in de huid van een ander kruipen.

Af en toe komt er een krantenknipsel langs in het boek. Waar zij is geweest, vallen er dodelijke slachtoffers. Hebben deze iets met haar te maken? Je merkt dat ze enorm met zichzelf in de knoop zit. Ze kan het niet uitstaan dat mensen elkaar vreselijke dingen kunnen aandoen. Ze heeft zelf al zoveel meegemaakt. Het is bijna niet te geloven dat ze nog kan functioneren. Maar toch gaat ze ervoor: ze wil een normaal leven en vooral veiligheid. Als lezer gun je haar de rust die ze nodig heeft. Je kunt niet anders als meeleven. En je vraagt je af of jij zo zijn geworden, als jij zo’n vreselijk verleden had. De mensen die dit soort dingen meemaken, blijken vaak doorzetters te zijn. Misschien wordt je dat dan ook wel? Het zet je echt tot nadenken. Wat is gerechtigheid? En wat zou jij doen om te overleven. En wie is er nu echt een monster in dit verhaal? Ik vind het altijd erg leuk om aan het denken gezet te worden als ik een thriller lees.

Psychologisch gezien dus echt een goed boek! Het mag van mij de naam psychologische thriller ook echt hebben!

De cover vind ik prachtig. Hij past echt goed bij het verhaal. Het hoofdpersonage is een Kameleon. Je kent haar niet. Maar je ziet haar ook niet ( daar doet ze haar uiterste best voor, om niet gezien te worden).

Dit boek was mijn eerste kennismaking met deze auteur. Maar ik kan nu al zeggen dat ik nog veel meer van haar wil lezen!

Dit is geen standaard thriller. Het is een origineel verhaal en ze werkt langzaam naar een hel goed plot toe. Het verhaal pakt je beet. Je moet weten hoe het in elkaar zit en wat er met deze vrouw is gebeurt! Het leest vlot, af en toe moet je er wel bijblijven omdat er stukjes uit het heden en verleden achter elkaar komen. Maar dat is goed te begrijpen. Er staan ook dagboekstukjes in, zo leer je het personage beter kennen. En je voelt nog meer met haar mee!

Ik geef het boek een dikke 8! Dat zijn dus 4****!

 


Daniel Meyer – De man van Venus

uitgelezen op: 10/6/2017

Daan Meyer heeft het heel moeilijk gehad na het overlijden van zijn vrouw Eva. Net als hij denkt weer gelukkig te kunnen worden slaat het noodlot toe. Zijn beste vriend Leo ligt dood in zijn eigen  schuur. Hij is met veel geweld om het leven gebracht. Leo was bezig met een nieuwe variant Wiet.  Hij probeerde een hele sterke plant te creëren. De plant heet Venus.  De drugswereld zit achter Venus aan.  Het is een gat in de markt. Nu komen ze achter Daan aan. En ze gaan over lijken. Wie is er nog veilig? Kan hij zijn geliefden beschermen?  En wie kan hij vertrouwen? Hij lijkt nergens veilig te zijn. De jacht op hem is geopend. Je voelt de druk die hij op zijn schouders krijgt.

Je kunt goed merken dat de auteur zelf veel van vliegen, vliegtuigen en alles erom heen weet. Dit geeft het boek nog meer kracht omdat de hoofdpersoon ook van vliegen houdt.

Je krijgt een kijkje in de wereld van drugs. Het gaat er heftig aan toe!

Dit boek zit vol met spanning en actie. Je moet verder lezen. Je wilt weten hoe het afloopt. Het is geen boek dat je makkelijk weglegt. Je bent aan het einde ook blij dat er nog een boek komt.  Het einde is vrij open en smaakt naar meer !

Af en toe zitten er seksscenes in. Maar het hoort bij het verhaal. Het hoofdpersonage heeft veel meegemaakt en hij leert de liefde opnieuw kennen. Dus het past helemaal in het verhaal.

Het verhaal speelt zich grotendeels in Nederland af. Dat maakt het allemaal echt (er) en het lijkt dichtbij te komen.  Het Is een  Thriller die mij een Hollands gevoel gaf.

De cover ziet er heel spannend uit. De sfeer uit het boek wordt daar goed in weergegeven! Donker. Opgejaagd. Spannend.  Overleven. En de kracht vinden om door te blijven gaan. Ik kijk uit naar het volgende boek. 4****
—————————————————————–

Diana van Hal – De verzamelaar 

uitgelezen op 28/5/2017

Spencer Bennett krijgt een gruwelijke zaak. Als rechercheur moet je wat gewend zijn. Maar dit zijn beestachtige moorden.  Het komt voor hem ook erg dichtbij. Deze seriemoordenaar kan niet stoppen voordat hij zijn doel heeft bereikt. Na het eerste slachtoffer volgen er meer. Hij krijgt het enorm druk.

Jennifer Rowley  is gespecialiseerd op DNA gebied.  Zij kan van alles uit DNA halen.  Ze heeft ook een persoonlijke missie: haar verdwenen vriend vinden.  Ze moet haast maken want er worden nog meer vrouwen vermist.  Zijn ze in de handen gevallen van de seriemoordenaar? Ze werkt vaak samen met Bennett.

In een andere verhaallijn volg je de dader.  Je komt er snel achter dat hij knettergek is. De angst van de slachtoffers kun je bijna voelen.  Een echt spannend verhaal. Het is meeslepend.  Je wilt ingrijpen als lezer.  Je voelt de klok door tikken, je voelt die druk.  Gaan de slachtoffers het overleven?

Op het kerkhof vinden ze het lichaam van een man op een graf. Iedereen wil antwoorden.  Niemand voelt zich nog veilig.

Pageturner . Leest enorm vlot en heeft korte hoofdstukken.  De spanning is stap voor stap opgebouwd.  Ik kijk hierdoor echt uit naar het tweede boek over Bennett en Rowley. 4,5 sterren!

—————————————————————

Igor Znidarsic – De Blindganger 

uitgelezen op:17 mei 2017

Dit boek krijgt veel lof en daardoor was ik erg nieuwsgierig.

Ik snap het wel. Het is een spannende thriller met horror elementen.

Het kan zomaar zijn dat het monster in jezelf ontwaakt…. Of in iemand waar je het niet van verwacht. De laatste druppel kan de doorslag geven tussen normaal blijven en een monster worden. 

Bianca van Dijk werkt bij de recherche. Haar huwelijk staat onder druk. Ze zou meer tijd thuis moeten besteden,  maar de volgende zaak dient zich alweer aan. De vermissing  van Lodewijk de Graaf. Hij is van de aardbodem verdwenen. Ondertussen vinden ze ook en gespietste man op de Veluwe.  Deze man heeft verschrikkelijk geleden voordat hij stierf. Het onderzoek lijkt vast te lopen, totdat ze Lodewijk vinden. Begraven onder een verlaten boerderij. Hij is levend begraven. Hebben deze vreselijke moordzaken met elkaar te maken? Kunnen ze meerdere slachtoffers   voorkomen????

Pesten 

Plagen 

Treiteren 

Kapot maken .

Het monster ontwaakt na vele jaren en wil wraak !!!!

Dit is een boek met een boodschap.  Het verleden haalt je altijd in. 

Het leest vlot en is spannend.  Beeldend op papier gezet. De angst komt op je af. De claustrofobische doodsangst en doodstrijd ook. Origineel met een horror randje!

Ik vond het echt 4****  en het smaakt naar meer. 


dochters

Amy Gentry – Dochters van Anderen

uitgelezen op: 14/4/2017

Op een avond neemt iemand Julie Whitaker mee, uit haar eigen slaapkamer. De rest van haar familie ligt in bed, op haar zusje na. Zij ziet alles gebeuren, maar durft geen alarm te slaan.

Haar ouders zijn ten einde raad. Hoe kan iemand zomaar binnen komen en je dochter meenemen?

Hoe kun je ooit nog naar bed gaan en je veilig voelen?

Julie is spoorloos verdwenen en de familie probeert verder te gaan met hun leven. Haar moeder (Anna)wil haar begraven. Ze denkt dat Julie niet meer in leven is. De kansen zijn ook zo klein, dat ze nog leeft! Maar ergens blijft ze toch altijd een beetje hopen om het te kunnen afsluiten.

Dan 8 jaar later, staat Julie op de stoep. Ze is stukken ouder geworden en heeft echt enorm veel meegemaakt. Die zijn zo vreselijk, dat je haren ervan overeind gaan staan! De familie is heel blij dat ze weer thuis is. Maar Anna merkt steeds meer vreemde dingen op, aan Julie. Is het wel haar dochter? Ze wil precies te weten komen waar Julie al die jaren is geweest. En is ze überhaupt wel haar dochter? Herken jij je kind na al die jaren? Het zet je wel aan het denken!

Het hele verhaal geeft je zo nu en dan de kriebels. Het is spannend, maar ook best verwarrend. Sommige stukjes daar staat steeds een andere naam bij. Je komt er wel achter hoe de vork in de steel zit. Je leest verder omdat je moet weten of Julie geen bedrieger is. Je krijgt als lezer ook steeds meer vragen. Deze gaan allemaal een antwoord krijgen. Het is geen boek dat in volle vaart doorgaat. Het speelt meer op je emoties. Want wat is echt? Wie is er echt? Van wie krijg je de waarheid te horen? Wie kun je vertrouwen. Met deze thriller stap je in een emotionele rollercoaster.

Het plot zag ik eigenlijk al aankomen en dat heb ik niet zo vaak. Mijn gevoel bleek juist te zijn. Ik word liever op het verkeerde been gezet, als ik een thriller lees.

De vormgeving van dit boek is zeer origineel. Geel, roze en zwart. Meer kleuren staan er niet op de cover, en de bladzijdes zijn aan de zijkant ook geel!

Ik geef het boek een 7! 3,5 sterren dus!

 


hoofdzaak

Mariska Overman – Hoofdzaak

uitgelezen op: 14/4/2017

 

Dit boek begint meteen al super spannend! David komt thuis van een rondje hardlopen en als hij na het douchen beneden komt, ziet hij iets verschrikkelijks op zijn keukentafel staan…….

Een hoofd! Een echt hoofd, zonder lichaam. Zullen ze de rest van het lichaam ooit vinden? En wie is deze persoon? En waarom ligt het bij David op zijn keukentafel?

Hij is vreselijk geschrokken en belt meteen zijn zus Isabel op. Zij heeft samen met David bij de recherche gewerkt. Nu is ze werkzaam in het mortuarium. Ze werkt veel liever met overleden mensen. Ze draagt grote zorg voor de mensen die op haar tafel terecht komen. Ze helpt mee met het politie onderzoek. Zo leer je als lezer ook van alles bij over de gang van zaken tijdens zon onderzoek. Waar kijken ze naar bij zo’n lichaam? In dit geval is er alleen maar een hoofd. Maar daar is iets heel bijzonders mee……. Isabel probeert de lichamen zo goed mogelijk weer te laten lijken op de overledene. Ze is enorm zorgzaam en draagt ze daarna over aan uitvaartondernemers. Dit kijkje in deze toch best wel onbekende wereld is eel apart. Het is alsof je er zelf bij bent.

De titel is natuurlijk perfect gekozen en de cover vind ik erg mooi. Heel toepasselijk.

Het is een spannend verhaal en het plot is zeer sterk en verrassend! Dit zag ik niet aankomen. Een opmerkelijk goed debuut van Mariska. En ik vind het echt bijzonder dat ze veel dingen over de dood op papier heeft gezet. Zo krijg je misschien minder de kriebels van het taboe rondom de dood. Ik vond het erg leerzaam om te lezen hoe alles in zijn werk gaat. De dood blijft een ongrijpbaar iets, maar door haar manier van schrijven wordt het iets begrijpelijker. Ook al wil je sommige dingen misschien niet echt weten, nieuwsgierigheid overwint het. Het is leerzaam en spannend geschreven, dus je kunt het boek echt snel uitlezen! En daarna denk je: het smaakt naar meer!

Ik geef het boek 4**** sterren!

 


schokgolf

Frank van Zwol – Schokgolf

uitgelezen op: 17/3/2017

 

Dit is mijn eerste boek van deze auteur. Meteen vanaf de allereerste bladzijde zat ik in het boek.

Het pakt je meteen! Het speelt zich af in IJsland, een land met vulkanen en veel toeristen. De terroristen hebben het land ook ontdenkt. Een cel van IS heeft een plan bedacht om de grootste vulkaan Katla van het land te laten uitbarsten. Dit zal niet alleen IJsland verwoesten maar de hele wereld gaat er last van krijgen. De vorige uitbarsting met die Asregen? Dat was een babyvulkaan vergeleken bij deze. Oogsten gaan mislukken als deze vulkaan tot ontploffing komt en het klimaat zal een grote klap krijgen. En gebieden zullen onbewoonbaar worden.

Tom maakt foto reportages voor National geographic en hij gaat op onderzoek uit in IJsland Tijdens een van zijn tochtjes in een krater van een slapende vulkaan gaat er iets goed mis met de lift. Hij wil onderzoeken hoe dit had kunnen gebeuren. Hij heeft ook nog een tweede baan, hij werkt undercover bij de militaire inlichtingendienst. Van zijn baas krijgt hij een aparte opdracht om te voltooien. Naarmate hij antwoorden krijgt, komen er allerlei gevaren op zijn pad. Hij moet zichzelf beschermen, maar ook het onderzoeksteam dat met hem mee is. Wie kan hij vertrouwen?

Het is een spannend boek, veel actie en natuurgeweld. Je bent er voor het gevoel zelf bij als de klok doortikt. Je wilt de personages helpen. Maar is dat wel mogelijk? Is dit nog te stoppen?

De schrijfstijl is vlot en voor je weet ben je op de helft. Het laat je niet meer los. Je moet weten wat er gaat gebeuren en met wie. Ik wil zeker meer lezen van deze auteur!

Wel had ik een probleem bij blz. 118 ongeveer. Daar zijn twee namen verwisseld. Arne wordt daar genoemd, dat ze bij hem in de auto stappen. Dit kan helemaal niet. Dat is onmogelijk, gezien de toestand van deze man. Omdat dit voor mijn gevoel niet klopte, heb ik 3-4 hoofdstukken opnieuw moeten lezen. Ik dacht dat ik iets gemist had. Maar nee, het is een naamsverwisseling, want een paar pagina’s verder komt Arne weer in beeld. Door de context te volgen kom je er achter dat het de naam van een van de andere teamleden moest zijn, waarschijnlijk: Einar. Maar hierdoor was ik echt uit het verhaal, heb het even weggelegd om er de dag erna weer fris in te springen.

Maar ik vond het echt een verhaal vol spanning en vaart, dus het krijgt 4**** van mij!

 


over-de-rand

Arianne Grootendorst – over de rand

uitgelezen op:19-2-2017

Na het lezen van dit boek, ga je niet naar bed totdat je zeker weet dat alle deuren op slot zitten. Je krijgt echt de kriebels van dit waargebeurde verhaal.

Arianne ligt niets vermoedend in haar bed. Midden in de nacht schrikt ze wakker omdat er iemand bovenop haar zit. Hij probeert haar te wurgen. Ze weet bijna zeker dat ze doodgaat………

De doodsangst laat je niet meer los als lezer. Echte pure angst en de wil om te overleven, je voelt het! Het is geschreven door de ogen van Arianne zelf. Het geeft mij een thriller gevoel, vermengt met Crime en autobiografische aspecten.

Je volgt Arianne na deze verschrikkelijke gebeurtenis en voelt de angst voor mannen. Maar ook de angst om onder de mensen te komen. De angst van: Wat als hij terug komt om zijn werk af te maken? Het hele politie onderzoek , Arianne die haar leven weer probeert op te pakken en de onrust die er ontstaat bij haar familie en vrienden. Zullen ze de dader ooit pakken?

Je leest vooral veel over Arianne, hoe zij er mee omgaat. Het is verschrikkelijk als je zoiets overkomt. Nu krijg je echt een kijkje in het leven van een slachtoffer. Ik vond het enorm aangrijpend, je weet immers dat het echt is , dit verhaal. Dat is echt even slikken. Je emoties worden op de proef gesteld. Het is een zeer persoonlijk verhaal en ik vind het bijzonder knap dat ze het op papier durft te zetten!

Het leest vlot en je gaat nadenken over je eigen huis. Ben je wel veilig? Je kunt wel denken: Ik hoef de deur niet op nachtslot te draaien, er overkomt mij toch niets. Maar dit verhaal laat je echt goed nadenken. Een psychopaat wacht zijn kans af. Ook als je een keer vergeet je deur goed opslot te draaien. Ze zijn zo binnen, dat is simpel en dan kun je niet meer vluchten. Ik kreeg er echt de kriebels van. Je thuis is toch je veilige haven, maar als je zoiets overkomt, dan voel je geen veiligheid meer. Psychisch maakt dat je kapot. Arianne is zeer sterk. Ik vond het echt een meeslepend proces, vanaf de verschrikkelijke nacht tot de laatste bladzijde aan toe. Ben je eigenlijk wel ergens echt veilig? Psychopaten liggen op de loer….En ze zien er doodnormaal uit. Ze hebben geen opvallend uiterlijk. Je gaat misschien wel een beetje anders kijken, naar mensen die je op straat tegenkomt. Iedereen kan iets te verbergen hebben!

Er komen stukken uit de getuigenverslagen voorbij, verhoor van de dader en psychiatrische rapporten. Het geeft je een echte kijk in de wereld van de Crime, maar dan in thriller vorm. Zoiets is vrij uniek en origineel. Ik noem het dan ook een crime-thriller.

Ik geef het boek 4****.


gevaarlijk-spel

Liesbeth van Kempen- Gevaarlijk Spel

uitgelezen op: 4-2-2017

Dit is het thrillerdebuut van Liesbeth. En het smaakt zeker naar meer, dat beloof ik je!

Louise maakt zich ernstig zorgen. Haar vriendin Margot is spoorloos verdwenen. Ze zegt het tegen de mensen die dichtbij haar staan, maar niemand lijkt haar te geloven….Haar man zegt namelijk dat ze helemaal niet is verdwenen. Louise krijgt haar vriendin Susan toch zo ver dat ze luistert en hulp probeert te bieden. Een heftige aantrekkingskracht tussen deze twee vrouwen, laat ze af en toe de wereld om zich heen even vergeten. Ook raken ze er enorm door in de war. Louise schakelt haar broer in, die dan op onderzoek uitgaat. Hij werkt bij de recherche.

Het is een spannende thriller. Je volgt deze 3 personages in hun zoektocht naar Margot. Zullen ze haar vinden? En wat is er toch allemaal met Margot aan de hand? Waarom doet haar man zo vreemd?

Vriendschap, vertrouwen, verraad…. Staat er op de cover en dat zijn de hoofdthema’s van het boek.

Het plot nam een verrassende wending. De hoofdstukken zijn kort. Het leest echt vlot. Ook staan er stukjes voor elk hoofdstuk cursief gedrukt. Deze persoon zit enorm in de problemen. Maar wie is dat? Je komt er later achter, wie deze persoon is.

Origineel en gewaagd is de aantrekkingskracht tussen de twee dames. Je gaat er geheid rode oortjes van krijgen. Het hoort bij het verhaal, maar ik persoonlijk had deze scènes toch wel een stukje korter willen zien. De twijfel die een van de dames heeft. Je wilt bijna schreeuwen: ga er voor, volg je hart!

Voor mij is het geen aanvulling op een thriller, de seks en de seksuele spanning.

Hoe dan ook alle personages spelen mee met een gevaarlijk spel, kan dit wel goed aflopen? Je leest het boek echt in een dag uit. Want het is een pageturner. De auteur voert de spanning langzaam op. Het had van mij iets sneller gemogen, maar dan had ik het waarschijnlijk nog sneller uitgehad! 😉

Het boek krijgt van mij 4****


sam_9941

Marelle Boersma – Blind Date

uitgelezen op: 7/2/2017

Een boek over blogger, daar kun je als blogger geen nee tegen zeggen. Dus ik heb met plezier meegedaan met deze blogtour.. Het verhaal is origineel en ik heb er echt van genoten.

Moon heeft een succesvolle blog over dating. Hier op houdt ze haar ervaringen en belevenissen bij in het datingcircuit. Ze is single en geniet van het daten en haar blog. Naarmate je verder leest kom je erachter dat Moon een vreselijke dramatische gebeurtenis heeft mee gemaakt, die haar voor de rest van haar leven zal blijven achtervolgen. Stapje voor stapje bouwt de auteur de spanning op en kom je steeds meer te weten. Ze geeft niets te vroeg weg, het zit erg goed in elkaar. Moon krijgt steeds vreemdere reacties op haar van iemand die zich de Utrechtse Dater noemt. Hij kan niet rusten, hij wil haar hebben. Moon krijgt de kriebels van deze berichten. Haar beste vriendin Amy vindt deze berichten ook eng. Amy steunt haar vriendin door dik en dun. Ze wil dat Moon gelukkig is!

Een oude vlam komt weer terug in Moon’s leven en haar kattige baas blijft haar maar op haar nek zitten. Kan ze opbloeien tot de vrouw die ze wil zijn? Amy wil dat zo graag voor Moon!

Moon krijgt de kans van haar leven, maar is het dat allemaal wel waard?

En waar huist het gevaar, of beter gezegd: Wie is het? Er worden vrouwen gevonden in de stad. Ze zijn naakt en vastgebonden. Wie zit hier achter? Je gaat personages verdenken. Heerlijk!

Er zit vrij veel seks in dit verhaal, zeker in het eerste deel van het boek, dan krijg je nog niet echt het thriller idee. Soms vond ik het allemaal wat te heftig, maar het heeft allemaal met het personage te maken. Het past echt in het verhaal. Ook al gaan je oren er soms even van gloeien. Dat mag best! Alleen zie je dat niet veel in thrillers! Gewaagd, maar zeer origineel en ik vond het een goed boek.

Het leest vlot en de hoofdstukken zijn kort. De titel is perfect. De cover roept de hele sfeer van het boek op. Vrouw die op de vlucht is. En rood is gevaar. Een zin die je uitgelegd gaat krijgen.

Het plot zit goed in elkaar, ik had op een moment echt verdenkingen, maar je wordt steeds op het verkeerde been gezet. Dit is wat ik in een thriller zoek! Het laatste stuk van het boek zag ik echt niet aankomen en dat maakt het echt een goede thriller. Het komt uit een onverwachte hoek, deze slotscènes. En je blijft toch wel even achter met het gevoel van Onveiligheid. Want ben je online veilig? Absoluut niet? En de mensen om je heen, wat hebben zij op hun kerfstok staan? Je weet het simpelweg gewoon niet. En dat is wat dit boek met je doet!

Dus een echte aanrader!4****


heksengebroed-margaret-atwood-1

Margaret Atwood- Heksengebroed

uitgelezen op: 3/2/2017

Dit boek mocht ik lezen voor de Zin!- leesclub. Het verhaal begon meteen goed. Een acteur die graag op toneel staat zoekt de ultieme wraak. Na de dood van zijn dochtertje Miranda is hij zichzelf niet meer en het doek valt voor zijn carrière. Niet door zijn eigen toedoen, maar door zijn Collega / rechterhand. Hij kaapt zijn baan weg. Vanaf dat moment is Felix werkeloos. Hij vindt een soort keet, waar hij anoniem in kan wonen onder een andere naam. Zijn leven bestaat uit dromen over de ultieme wraak en gesprekken met zijn overleden dochter, die in zijn kluizenaars wereld gewoon doorleeft en groter groeit. Hij neemt na jarenlang nietsdoen een nieuwe baan. Hij gaat toneelstukken opvoeren in de gevangenis met gedetineerden. Het toneelstuk dat hij nooit meer heeft kunnen volbrengen, zorgt voor een kans! Hij kan zijn kwelgeesten uit het verleden, zijn verraders nu echt goed terugpakken.

Het leest wel vlot, maar niet als een trein. De stukjes Shakespeare lezen absoluut niet lekker door. Er zitten vrij veel stukken in met passages uit het toneelstuk : De Storm. Het is niet mijn ding, ik ben absoluut niet van dat Oudhollandse taalgebruik. Er zit dus veel Shakespeare in en dat zie je soms al aan de hoofdstuk titels. Het is een boek over wraak. Maar echt spannend vond ik het niet. Het is meer een soort Tragikomedie. De humor die er in zit is leuk en daardoor las ik verder. Maar het is geen pageturner, geen: ik lees het in een ruk uit boek. Ik stap vaker buiten mijn comfortzone als het op boeken aankomt. Dus het viel me niet echt tegen! Een zeer vermakelijk boek! Alleen had ik gehoopt op heksen. Maar dan kom je echt bedrogen uit.

De titel: is een stukje uit het toneelstuk. Het heeft helemaal niets met heksen te maken. Die komen er niet in voor. Als Spannende boeken lezer vond ik dit dus echt geen thriller. Tragikomedie/ roman vind ik meer op zijn plaats. Al met al vond ik het toch een aardig boek voor tussendoor. Maar ik kan het ook geen ruime voldoende geven. Ik geef het boek een 6. Dat is ongeveer 3***.


meesterdeal

Marlen Beek- Visser – Meesterdeal

uitgelezen op: 21/1/2017

Eva is stapel verliefd op haar mentor. Er is alleen een probleem, hij is 42 jaar oud en zij is nog maar 16. Haar moeder Bo komt erachter dat de twee een verhouding hebben. Bo doet er alles aan om deze verhouding te stoppen. Maar ze wil haar dochter ook zoveel mogelijk beschermen en buiten schot houden. Ze ontfermt zich als een tijgermoeder over haar dochter Eva.

Bo werkt bij een Hulplijn en ze krijgt steeds Emiel aan de lijn, ze krijgen een band. Hij heeft wel ideeën over hoe Eva en haar mentor uit elkaar te krijgen zijn. Bo zoekt bewijs en wil de Mentor spreken, maar als ze dan eindelijk een afspraak heeft, loopt het helemaal uit de hand. Kan ze zichzelf hier nog uit redden? En waarom doet haar man Adam zo raar? Als lezer wordt je steeds nieuwsgieriger en zit je op het puntje van je stoel. En je hebt zelf allerlei theorieën. Heerlijk om zo mee te kunnen denken! Het gaat over moederliefde, angst, verraad, veiligheid en wraak.

Eva krijgt ook veel voor haar kiezen. Haar vriendje is ook raar ( Hij is bijna 18). Van hem kreeg ik echt de kriebels, wat een enge jongen. Eva haar ouders hebben een groot geheim, en willen het haar vertellen als ze 18 is.

De personages hebben allemaal iets, waar je geen vinger op kunt leggen. Maar naarmate je verder leest, kom je er achter waarom je de kriebels krijgt. De opbouw van dit verhaal is ijzersterk.

De titel vind ik echt goed bij het verhaal passen en de cover is ook erg mooi. Ik zet hem bij mijn favoriete thrillers op de plank! Wat een heerlijk boek. Het thema raakt je in je hart. Allerlei emoties komen er op je af. En dat leest echt super, want je weet nooit wat er op je afgaat komen!

Meteen vanaf het begin werd ik het verhaal ingezogen! Het is ook levensecht op papier gezet. De angst van moeder Bo, voor haar dochter Eva. Maar ook hoe Bo steeds verder een zwart gat ingetrokken wordt. Ze krijgt zoveel shit over zich heen, dat je echt met haar meeleeft. Je wilt dat ze er heelhuids uitkomt. De hele situatie escaleert steeds verder. Met de bladzijde wordt het spannender. Het leest als een trein! Echt enorm goed geschreven. Ik wil nu meer leven van Marlen!

Dit boek heeft een meesterlijk plot! En de plotwending(en) zijn ook niet voorspelbaar. Op het eind zit je echt: he? Dit zag ik niet aankomen! En dan is het echt een topper van een boek!

De eerste heerlijke thriller van 2017, voor mij. Ik geef het boek 5*****. Het heeft alles wat ik in een thriller zoek en verwacht!


machtsstrijd

Wouter Helders- Machtsstrijd

uitgelezen op: 31/12/2016

Dit was voor mij het laatste boek van 2016. Maar wel een zeer goede afsluiter!

Sofie Lafleur is op zoek naar de moordenaars van haar vader in Afrika. Ze komt erachter dat er iets niet in de haak is. Wat is haar vader overkomen? Anthonie de Graaff was geen schone zakenman. Hij delfde illegaal Coltan… er werd sabotage gepleegd en er vielen meerdere doden onder zijn bewind. Twee daarvan zijn de ouder van Chris Hurkman. Zijn moeder was ook zwanger, toen ze om het leven kwam. Hierdoor is Chris door zijn opa en oma grootgebracht in Namibië. Sofie komt er achter dat het allemaal met elkaar te maken heeft en besluit om Chris in te lichten.

Chris werkt al jaren bij hetzelfde Rotterdamse bedrijf. Hij heeft een zeer knappe vrouw, die met hem getrouwd is voor het geld. Dat wordt je al snel duidelijk. Als de eigenaar van het bedrijf zichzelf van het leven beroofd is de verhouding in het bedrijf ineens heel anders. Bij de verdeling van de erfenis zit er namelijk een addertje onder het gras. Trapt Chris hierin? Of heeft hij het spelletje door? Cecil, de zoon van de overleden De Graaff wil het hele bedrijf hebben. En hij speelt een smerig spelletje. Het is een gemene tegenstander. Dan is er ook nog de zus van Cecil, welke kant kiest zij?

Dit is doorslaggevend voor Chris. De erfgenamen trekken allemaal aan een eind. Maar wie gaat er winnen? Wint Cecil of toch zijn drugsverslaafde zus? Wie trekt er aan het langste eind?

Wie is er het sterkste? En komt deze niet zo mooie geschiedenis van dit bedrijf boven water?

Zo zie je maar dat geld niet gelukkig maakt, maar sommige mensen hebben nooit genoeg. En ze stoppen niet tot ze alles hebben. Ook al vallen er doden en gaat het op een zeer oneerlijke manier over de rug van andere mensen. Corruptie en andere smerige zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen. Stap voor stap wordt je meegezogen in deze duistere wereld.

Het is spannend en mysterieus vanaf het begin. Vlot geschreven en korte hoofdstukken. Het speelt zich af in Rotterdam…Een beetje België en veel Afrika. Corruptie komt nu ook nog veel voor en zeker bij dit soort bedrijven. Het is echt van deze tijd. Goede afsluiter van mijn boekenjaar 4,5 sterren.

Ik snap ook echt dat dit boek een aantal prijzen heeft gewonnen! Het is een van de beste thrillers van 2016, zeker weten!


mangelvrouw

Marion van de Coolwijk – Mangelvrouw

uitgelezen op: 22/12/2016

Bette is gelukkig (denkt ze) totdat haar man een ernstig auto-ongeluk krijgt. Lucas weet het te overleven, maar hoe? Hij heeft een lange weg van revalideren te gaan.

Een zuster (Monica)in het ziekenhuis, is een oude schoolvriendin van Bette. Monica heeft een heel andere kijk op haar schooltijd. Bette keek er toch echt anders tegen aan. Ze worden vriendinnen en hebben erg veel steun aan elkaar. Waar trekken ze de grens? De seksuele gevoelens voor elkaar worden steeds heftiger. Ze kunnen rustig hun gang gaan, totdat Lucas weer thuis komt. Die dag komt er aan, Bette kijkt er niet naar uit. Lucas is de baas in huis en over haar leven. Hij bepaalt alles. Wat ze draagt, wat ze eet, hoe hun huis eruit ziet. Bette voelt steeds minder voor Lucas en steeds meer voor Monica. Ze besluit dat ze zich niet meer laat domineren door hem. Er moet iets gebeuren. Ze kan niet verder met hem. Maar als ze scheiden is ze alles kwijt! Dus bedenkt ze een plan om van hem af te komen. Maar loopt Lucas daar wel met open ogen in haar val? Monica helpt haar met haar snode plannetjes. Hoe pleeg je de perfecte misdaad, zodat niemand argwaan krijgt? En hoever ga je dan?

Het eerste deel van het boek vond ik totaal geen thriller. Het dominante gedrag van Lucas maakt het wel spannender en mysterieuzer. Maar de seksuele lading in dit verhaal is mij echt TE. De dames voelen zich zo tot elkaar aangetrokken, kunnen niet van elkaar afblijven. Ik snap dat het bij het verhaal hoort, maar het is niet mijn ding. En de vaart, die ik in een spannend boek zoek, zat er hierdoor ook niet in.

Het tweede deel begint erg spannend te worden en werkt langzaam naar een sterk plot toe. Een plot dat ik niet zag aankomen, tot het bijna prijsgegeven werd. Ineens dacht ik: Het zal toch niet?

Je gaat meedenken en mensen verdenken, dat is altijd heerlijk in een thriller!

Het is zeer vlot geschreven en je hebt het boek uit voordat je er erg in hebt! Een zeer leuk thrillerdebuut!

Het laat ook maar weer eens zien wat geld met mensen kan doen. Het maakt je gelukkig of het maakt je compleet kapot. Het is erg fijn als je de tussenweg kunt vinden! Wat maakt jou gelukkig? En ben je gelukkig met jezelf? Dit zijn allemaal thema’s die in dit boek verwerkt zijn. En het zet je aan het nadenken. Ik geef het boek 3***


vinceflynnoverlevende

Vince Flynn- De enige overlevende

uitgelezen op: 5/12/2016

Mitch moet de ondergang van de CIA zien te stoppen. Alan Rickman heeft voor zijn dood een heleboel geheime documenten gestolen en deze worden stap voor stap bekend gemaakt, zodra hij sterft. Hiermee kan hij de CIA kapot maken. Kennedy en Rapp staan ook in die dossiers.

Rapp komt erachter dat hij dit maar op een manier kan stoppen…..Hij moet de man die zijn vrouw en ongeboren kind heeft vermoord om hulp vragen….Kan hij zich daar bij neerleggen of niet? Het is erg onrustig in de islamitische wereld. Hij heeft geen keuze. Pakistan staat ineens recht tegenover Amerika. Zij zien Amerika als het pure kwaad en willen het land laten vallen! Zo diep mogelijk. Zij willen de Rickman – files ook in handen krijgen om Amerika aan de kant te kunnen schuiven. Wie gaat er winnen? Het is nog maar de vraag of het goed komt.

Mitch Rapp blijft mensen verliezen. Dat hij nog functioneert is bijna niet te geloven. In zijn werk komt hij koelbloedig over. Haalt de trekker zonder nadenken over en schiet in de roos. Zijn kogels komen altijd waar hij ze wil hebben. Hij is de meest trefzekere sniper die de CIA heeft. Wie kan hem overtreffen? Hij lijkt onoverwinnelijk te zijn. Hij is bikkelhard. Gaat hij ooit met pensioen of gaat hij door tot zijn dood? Ik denk het laatste………

Er zitten een aantal zeer gevaarlijke mensen in dit boek. Ze gaan over lijken en gebruiken zelfs onschuldige dieren om hun doel te bereiken. Dit vond ik echt te ver gaan. Het zal in het echt gerust ook gebeuren…Maar ik lees er liever niet over. Dat is echt iets wat ik liever niet in een boek zie.

Het stuk in Rusland en Kazachstan voelde je de kou ook echt, die de personages ook voelen. Het is daar echt ijskoud. De dingen die daar gebeuren zijn ook genadeloos en dat was even slikken. Dit stuk sprak me heel erg aan, omdat ik het echt erg vond wat die mensen daar overkomt.

Het boek komt langzaam op gang. Spannend begint het pas te worden op de helft. Actie scènes met zijn oude strijdmakkers zitten er vooral later in het boek, veel in. Vooral tegen het einde is het erg spannend en moet je echt weten hoe het verder met Mitch gaat. Het draait ook grotendeels om macht spelletjes. Wie wint er?

Ik geef het boek 3***


duivelspact

Loes Den Hollander – Duivelspact

uitgelezen op: 6/11/2016

Op de dag die de gelukkigste van haar leven had moeten zijn, slaat het noodlot toe. Marijn probeert een plekje te geven, verder te gaan met haar leven….

Maar als er jaren later iemand opduikt die haar een heel andere kijk geeft op haar verlies, besluit ze dat ze wraak gaat nemen op de mensen die haar leven hebben verwoest. Gaat ze hier echt mee door? Of kiest ze toch een ander pad?

Wat zou jij doen als de liefde van je leven je wordt ontnomen? Ga je de schuldigen straffen of niet?

Het zet je als lezer echt aan het denken. Je gaat anders denken over Gerechtigheid.

Je merkt al snel dat Marijn ook een verleden heeft. Daar kom je achter, dat heeft echt indruk op mij gemaakt. Ik moest echt een paar keer goed slikken.

De drie vrienden: Arjan, Remco en Belinda hebben een groot geheim. Remco zijn personage vond ik een hele bijzondere. De dingen die hij doet ( en niet doet), maken enorme impact op mij. En dan toch een succesvol bedrijf kunnen runnen. Hij heeft een uitvaartbedrijf. Verdriet is dus altijd dichtbij, maar wat als het nog dichterbij kruipt? Het zijn allemaal mensen met hun eigen problemen, maar de vrienden zijn nog hechter dan ooit. Ze praten veel over hun leven en de gebeurtenissen die ze bezig houden.

Je gevoelens gaan heen en weer. Van medelijden naar verdriet en van boos naar haat.

Het plot is echt verrassend en tja ik trapte er weer in. Hoe doet ze dat toch altijd? Ik vind dat echt heerlijk. De schrijfwijze is zo vlot, je leest het boek bijna in een ruk uit.

De cover vind ik mooi. Het past wel bij het verhaal. De bruid die bij het raam staat, alleen. Eenzaamheid en verdriet straalt het uit. Erg goed gevonden! De titel is ook perfect.

Je volgt vrij veel personages in dit verhaal. Je volgt Marijn, maar ook de mensen die last hebben van hun geweten. Af en toe wist ik even niet wie er aan het woord was. Dat vond ik een beetje verwarrend. Ik moest er dus echt even inkomen. Maar……Als je eenmaal weet wie, wie is, dan wordt je echt helemaal het verhaal ingezogen. Vaak staat er bij de boeken van Loes een naam bij: Uit wie zijn/haar ogen je het ziet. Dit keer is dat grotendeels niet zo. Het maakt het verhaal een stuk mysterieuzer. Want er zat 1 personage tussen, die kon ik niet plaatsen. Dat werd later allemaal duidelijk.

Weer een heerlijke thriller van Loes. 4****


hetdoelwit-sniper-4

Jack Coughlin – Het Doelwit (sniper 4)

uitgelezen: 19/10/2016

Dit is alweer het vierde boek in de sniper serie. Kyle Swanson heeft wederom de hoofdrol.

Terroristen plegen een aanslag in Spanje. Daarbij komen Amerikanen om het leven. Een daarvan kent Kyle persoonlijk. Ze zetten hem via Trident op de zaak en proberen de schuldigen te liquideren. Washington wil wraak en Kyle ook. Coastie (Beth) komt in zijn team. Ze is naast hem een van de beste sluipschutters die Amerika heeft.

Een islamitische groepering wil Spanje overnemen. De Rebaines doen er alles aan om Spanje zo snel mogelijk te radicaliseren. Ze ruimen iedereen uit de weg, die niet achter hun staat of in de weg loopt. Maar als Kyle en Djahid Rebaine achter het bestaan van elkaar komen, laten wraakgevoelens ze niet meer los.  Dit loopt uit in een spannende strijd.

Kyle heeft zo zijn demonen ut het verleden om mee te vechten. Hij ziet de Veerman nog steeds. Deze brengt hem nog vaak een bezoekje met zijn boot vol dode mensen.

Beth krijgt ook steeds meer last van haar geweten. Kan ze wel sluipschutter blijven? Of kiest ze toch voor haar verloofde in Mexico? De mensen die het dichtste bij Kyle staan, maken zich grote zorgen over hem. Zal hij ooit nog een keer verliefd worden? Zal hij het bijltje er bij neer leggen en zich settelen?

Ik vond het weer een boek vol spanning. Maar ik vond hem niet zo goed als de vorige boeken. Kyle komt nu echt koelbloedig over, denkt maar aan een ding: Wraak! Zijn menselijkheid is bijna weg. Ik zie hem in dit boek als een koelbloedige moordenaar. Ja, hij wil de wereld veiliger maken…Maar hij haalt zo makkelijk de trekker over. Ik wil meer van zijn menselijke kant zien. Ik mis datgene, wat de vorige boeken persoonlijker maakte…Meer gevoelens van zijn kant, laten zien dat hij ook maar een mens is.

De missies zijn goed gepland en hij lijkt onoverwinnelijk. Maar dat is niemand! Toch?

Weer een goed deel in de sniperserie, zijn avonturen blijven heerlijk om te lezen.

Ik geef het boek dit keer een cijfer: 7. Dat zijn 3,5 sterren.


verborgen

Karin Slaughter – Verborgen

uitgelezen op: 8/10/2016

De proloog begint al heel goed. Je voelt het verdriet en de spanning van de bladzijden afspatten. Een moeder heeft haar stervende dochter in haar armen. Er komt iemand op haar af, om ook een einde aan haar leven te maken. Zal de deur deze persoon tegenhouden? Het is alsof je er zelf bij bent.

Will komt in een nare zaak terecht. Een ex-politieman komt om het leven op een nogal naargeestige plaats. Is deze man om het leven gebracht en door wie? Van wie is al het bloed dat ze op het plaats delict vinden? Er ligt zoveel bloed, dat deze persoon bijna niet meer in leven kan zijn. Als deze persoon nog leeft, dan tikt de klok……… Er is niet veel tijd meer!

Heeft het met de ex-politieman te maken of was het een afrekening van een bende of waren het toch junkies? Het bloed wijst naar een vrouw, maar elk spoor van en naar deze vrouw ontbreekt op het eerste gezicht. Sara Linton is Patholoog-anatoom en de vriendin van Will. Sara vreest het ergste als ze een spoor ontdekt……………..en deze persoon heeft alles met het verleden van Will te maken. Een verleden dat hij liever vergeet. Naarmate de zaak verder sleept, gaat Will er aan onderdoor. Het komt allemaal te dichtbij. Iedereen doet zijn stinkende best om de zaak op te lossen.

Angie is ook weer terug. Ze is nog steeds een kwelgeest en zet de relatie tussen Will en Sara flink onder druk.

Je maakt kennis met de donkere wereld van de Topsport. Hoe rijke sporters overal hun mensen voor hebben om hun misdaden weg te poetsen. Vreselijk, deze advocaten zijn net bloedhonden. Ze doen alles voor geld en maken zonder problemen mensen kapot. Will kent deze wereld nog van een vorige zaak. Een zaak die hij niet kon winnen. Dat zit hem nog steeds dwars.

Het plot zit echt goed in elkaar. Als lezer denk je te weten wat er aan de hand is, maar niets is minder waar. Dat vind ik altijd heerlijk aan de boeken van deze schrijfster. Ze weet je toch weer op het verkeerde been te zetten.

Ze brengt ook heel wat te weeg als het op gevoelens aankomt. Je zit in een rollercoaster van gevoelens. Van haat naar medelijden…Van humor naar horror. Het zit er allemaal weer in.

Het is een heel dik boek, maar leest best snel. Het verhaal grijpt je aan, dat kan niet anders.

Het eerste deel van het boek vond ik 4 sterren. Er is iets mis met Will….En dat maakt hem zwak en depressief. Zo ken ik hem niet en zo wil ik hem nooit meer zien. Will met zijn mond vol tanden. Dat is iets wat niet meer mag gebeuren. Ik hou van zijn personage en hij krijgt het hier echt zwaar voor de kiezen. Ik zou Karin bijna willen vragen om hem te sparen!

Het tweede gedeelte vond ik 5 sterren. Angie haar verhaal komt dan aan het licht. Je snakt naar de uitleg. Waarom Angie? En dat maakt het weer een gigantisch goed boek van deze schrijfster.

Ik kom dat op 4,5 sterren terecht, het gemiddelde.


black-ops

Brad Thor – Black Ops (Full Black)

uitgelezen op: 18/9/2016

Dit is het vierde boek in de serie. Sommige missies bestaan officieel niet. Met een van die missies krijg je te maken in dit boek. Scot Harvath moet de grootste terroristische aanval ooit proberen te stoppen. De V.S wordt van de kaart geveegd als het de terroristen lukt. Het is al snel duidelijk dat zijn expertise nodig is en hij onder de radar op jacht gaat. Kan hij ze wel op tijd stoppen? Hij staat er grotendeels alleen voor. Hij krijgt wel wat hulp van zijn teamgenoten. Maar het grote ( en vooral smerige) werk moet hij alleen klaren. Zijn verhaallijn is spannend!

Er zijn meerdere verhaallijnen. Bijvoorbeeld die van de undercoveragent (Chase) die infiltreert in een terroristische cel. Hij is zijn leven niet zeker. Deze cellen komen overal voor.

Ralston en Salomon komen ook in deze actie terecht. Salomon is een grote naam in de filmwereld maar er wordt een poging gedaan om hem te vermoorden. Ralston is zijn vriend en beschermer. Hoe en waarom dat gaat je later duidelijk worden.

De miljardair Standing is een opruier. Hij heeft hele nare ideeën over hoe de wereld eruit zou moeten zien. Deze man is gevaarlijk. Hij moet ook gestopt worden. Deze man , daar krijg ik echt de kriebels van.

Er staat op: Meer boeken voor mannen…Maar dames…Als jij dol bent op actie, dan kan ik je dit boek echt aanraden! Spring er in en geniet er van!

De gruwelen van terrorisme worden je weer duidelijk. Dit zou ook in het echt kunnen gebeuren. Niemand voelt zich nog veilig. Je kunt nergens meer heen, ze kunnen overal toeslaan? Naarmate het onderzoekt verder komt, komen ze erachter dat niets is wat het lijkt te zijn. Moslimextremisme, De Chinezen of zitten toch de Russen erachter? Dit is echt goed in elkaar gezet. Je kunt als lezer meedenken. Af en toe moet je wel even achter je oren krabben. Want dit scenario zou echt uitgevoerd kunnen worden. Wie weet zijn ze al plannen aan het maken.

Het is echt een goed spannend boek, vanaf de allereerste bladzijde voel je mee. En je voelt de druk. Het is een race tegen de klok. Kunnen ze iedereen wel redden?

Korte hoofdstukken, lekker lettertype, leest vlot.

Het einde is afgesloten maar toch ook open. Harvath! OMG! Ik wil weten wat er aan de hand is!

Ik geef het boek 4****


niemand-die-me-ziet

Simone Grimberg – Niemand die me ziet

Uitgelezen op: 11/9/2016

Inge is nog maar een groentje bij de politie. Ze heeft nog niet veel ervaring. Als ze op een dag gaat fietsen komt ze in het bos een vondeling tegen. Een pasgeboren meisje. Ze brengt het meisje naar het ziekenhuis. Het onderzoek van de vondeling wordt gedaan door rechercheur Liesbeth. Ze hebben vanaf het begin een klik. Liesbeth vraagt Inge om haar te assisteren op haar volgende zaak. De vermissing van Sofie Vrolijk. Ze is spoorloos verdwenen. Naarmate het onderzoek verder gaat, komen ze erachter dat ze is meegenomen door een loverboy. Kunnen ze haar nog op tijd redden of zijn ze te laat? Deze wereld is bikkelhard en als een meisje niet meer nodig is………

Sofie mist haar oma en haar broertje Bram. Het onderzoek loopt voorspoedig en de meeste ondervraagden werken vrij makkelijk mee.

Er zitten aspecten in die ik erg goed vond: Actueel topic, Voodoo, onveilig voelen, missen, bang zijn, overlevingsdrang en niet opgeven!

Het is een spannend debuut en ik kijk uit naar meer van deze auteur. De auteur gebruikt veel kennis die ze heeft gekregen door het werken met moeilijk opvoedbare kinderen, maar ook door het ontmoeten van een zedenrechercheur. Het is een verhaal dat vandaag de dag veel voor komt. Jonge (naïeve) vatbare meisjes, die vallen voor zo’n jongen en dan verdwijnen. En probeer ze maar eens uit die wereld weg te krijgen.

De korte stukjes met datum zijn de stukjes van Sofie. Langzamerhand kom je erachter wat er is en wat haar is overkomen. De hoofdstukken zijn behoorlijk lang. Je leest er niet zomaar even een uit voor het slapen gaan. Er staan veel dubbele woorden in het boek, extra letters, verkeerde letters of een onverklaarbaar woord midden in een zin. Dat maakt een zin soms onbegrijpelijk en je moet hem een paar keer lezen.

Het einde laat veel vragen onbeantwoord. En ik zit met nog een vraag op blz 146 is er iemand onthoofd. Deze persoon loopt later gewoon weer rond in het boek? Dat vind ik een beetje raar. Er is geen uitleg over, dus je moet het zelf maar invullen. Je kunt misschien een idee hebben over hoe dat in elkaar zit. Maar je weet het niet. Iemand die onthoofd is, is dood. Die komt niet meer tot leven. Mits er iets anders aan de hand is……..En dat laat de auteur aan je eigen verbeelding over.

Ik geef het boek 3,5 sterren! Een aanrader! De spanning zit er goed in!


tridentdeceptie

Rick Campbell – De trident deceptie

uitgelezen op: 31/8/2016

Voor de liefhebbers van The Last Ship,is dit een enorme aanrader!

Dit boek zit vol actie en het is meteen spannend. Het telt namelijk af naar een lanceerpunt.

De USS Kentucky ( onderzeeër) krijgt het bevel om raketten af te vuren.

De mensen in de onderzeeër, denken dat het bevel van de President komt, maar niets is minder waar. Er zitten mensen achter die die niet veel goeds van plan zijn.

Iran wil kernwapens inzetten tegen Israel. Deze gaan ze over 10 dagen afvuren. De groep terroristen draait het hele spelletje naar de andere kant om en dan is Iran het doelwit. In de USA proberen ze om de USS Kentucky te bereiken, maar ze komen er niet door. De onderzeeër zet koers naar het lanceergebied en als ze niet snel contact met hem krijgen dan zullen ze gaan lanceren.

Het is een race tegen de klok. Een heel land kan verwoest worden door deze raketten. Wie zit erachter? Ze moeten het in tien dagen uitvinden en de verwoesting tegen houden.

Het is een verhaal over een vader die de onderzeeër van zijn zoon onschadelijk moet maken.

Maar ook een verhaal over lef en verraad. En wil je wel beslissen over zoveel levens? Kun jij de knop indrukken? Laat je geweten je dan nog wel met rust?

Je komt heel veel te weten over het leven op een onderzeeër. Echt heel erg boeiend vond ik dat. Je leert hun manier van praten en ziet alles zo voor je. Het is erg leerzaam en ik heb nog niet veel boeken gelezen die zich op een onderzeeër afspelen.

Aan land proberen ze met man en macht de USS Kentucky te bereiken, maar zijn ze niet te laat?

Christine is een dame die niet opgeeft en ze is een waardevolle adviseur voor de president. Maar hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe is men aan de lanceercodes gekomen? Er moet een rat rondlopen onder hun gelederen. Christine wil deze verrader vinden voor het te laat is!

De titel en de cover passen enorm goed bij het verhaal. Ze vergelijken het met bijvoorbeeld Tom Clancy. Maar het leest als een trein. ( Daar heb ik met Clancy wel eens moeilijkheden mee)

Echt een spannend verhaal met technische snufjes over onderzeeërs. Dat vond ik erg goed op papier gezet en het verhaal verslapt ook niet. Omdat het aftelt vanaf dag tien naar de laatste dag. Tot de uren voor de lancering bouwt de spanning echt goed op. Heerlijke thriller om te lezen en om met de personages mee te varen. Het is een dik boek, maar leest vlot. Korte hoofdstukken en goed aangegeven wat zich waar afspeelt en wanneer. Met de actie uit The Last Ship. Ik geef het boek 4****


sniper

Scott McEwen – De Sniper en de wolf, boek 1 , Sniper elite

uitgelezen op 16/8/2016

Gil Swanson komt in een lastig parket terecht. Hij moet samenwerken met een op het eerste oog een vijand van Russische bodem. Ze moeten samen werken om terroristen tegen te houden. Deze gevaarlijke personen komen uit Tsjetsjenië en hun leider heet Kavolenko. Gil ziet het steeds meer als een persoonlijke strijd en wil hem uitschakelen, koste wat kost. Kavolenko is dus De Wolf en Gil is de sniper. Ze zijn aan elkaar gewaagd. Er volgt een reis over de wereld om elkaar uit te schakelen. Want de Wolf wil hem ook uit de weg ruimen. Wie zal deze strijd overleven? Wie jaagt er nu op wie?

Het is echt een militaire thriller. Als je dol bent op dat soort verhalen is het een boek voor jou. Het geeft veel informatie over wapens. Het is leerzaam en je leert wat bij over de geheime dienst in Rusland en de USA. Maar…….Dat haalt voor mij persoonlijk de vaart er goed uit, iedere keer. Er zijn veel vuurgevechten en achtervolgingen. Er zit actie genoeg in. Maar ik mis iets……. Het komt niet opgang, ik kon me niet inleven in de personages.

De hoofdstukken zijn kort. De cover vind ik persoonlijk teveel op de Jack Coughlin boeken lijken. Deze schrijver vind ik ook beter.

De auteur neemt je mee over de hele wereld. Je komt in heel veel landen. Bijvoorbeeld Sicilië in Italië, Mexico, Malta en vele andere plaatsen.

Er zijn me iets teveel personages. Daardoor kwam ik maar niet in het verhaal. Het is moeilijk om je aandacht op het verhaal te houden als er weer een nieuw personage opduikt. Ze hebben allemaal wel met het verhaal te maken.

Gil vormt de rode draad in het boek. Zijn stukjes vond ik het lekkerste lezen. Maar bij hem, heb ik totaal geen feeling. Ik had steeds het idee dat ik iets gemist had. Zijn karakterisering is matig en hij komt niet echt warm over. Ik Google nooit een boek, maar dit keer moest ik wel. Het blijkt het derde boek over Gil zijn, maar het is in Nederland de eerste in een serie. Dat verklaart het gevoel van iets missen. In die boeken had je misschien meer ‘feeling’ met Gil gekregen. Soms overkomt je dat als lezer gewoon, daar is niets aan te doen.

Ik geef het 2 sterren!


dm2

Blake Crouch- Dark Matter

uitgelezen op 6/8/2016

Ik heb hem gevonden: Het beste boek van 2016!!!!!!

Stel je eens voor? Je doet je ogen open en je herkent je eigen wereld niet meer? Waar ben je?

Hoe ga je overleven in een wereld die niet de jouwe is? Het overkomt Jason Desson. Hij heeft een gelukkig gezinsleven, maar dat is plots anders als iemand hem ontvoerd. Hij wordt wakker in een soort Laboratorium…..En kan geen kant op. De mensen daar lijken hem allemaal te kennen. Zijn leven is niet zijn leven. De mensen die hij dacht te kennen, zijn ineens heel anders! Wat is er toch aan de hand? En kan hij de weg naar zijn eigen leven weer terug vinden, of is hij te laat? Jason denkt dat hij gek aan het worden is. Als lezer heb je dat gevoel ook. Dit boek grijpt je en laat je niet meer los. Je moet erachter komen wat er aan de hand is. Ten koste van je nachtrust!

Bizar, geniaal, spannend en gewoon perfect!

Je gaat twijfelen aan alles, is het echt? Wat is er mogelijk?

Het boek is een thriller, maar ook zoveel meer!!!!!!!!!!!SF, mysterie maar ook Dystopisch.

De auteur heeft dit echt geniaal in elkaar gezet. Dit is voor mij het beste boek van 2016. Ik zou het zoveel sterren willen geven, als er aan de hemel staan. Ik denk niet dat een ander boek dit kan overtreffen!

Vlot geschreven, de spanning bouwt op tot een hoogtepunt en een super sterk plot. Je vliegt er echt doorheen. Neerleggen is geen optie. De wereld om je heen gaat op een zacht pitje.

De plot twist is zo goed! Ik had hoge verwachtingen van dit boek. En die zijn uitgekomen! Wow, dit is er eentje om nooit te vergeten en te koesteren.

Op een moment moest ik aan de tv serie: Sliders denken. krijg je een Wayward Pines gevoel in het begin. Heerlijk is dat! Deze auteur kan je door zoveel gevoelens heen slepen! En je weet niet waar je aan toe bent of hoe de vork in de steel zit. Er is ook een film met Arnold Schwarzenegger, dat hij thuiskomt en iemand anders heeft zijn leven overgenomen. Dat is wat het dichtste in de buurt komt, qua de sfeer omschrijven.  Het boek zo goed in elkaar dat het enorm origineel is.

Door de Donkere Materie zijn er andere dimensies mogelijk. Denk eens aan de deeltjesversneller. Wat dat ding teweeg zou kunnen brengen. Het ze je wel aan het denken! Een Multiversum.

Het lijkt onmogelijk en hangt allemaal samen van de keuzes die je maakt en die je in het verleden hebt gemaakt. Wat als je toch Nee had gezegd, tegen die baan? Wat was er dan van je terecht gekomen? In een andere dimensie zou je daar achter kunnen komen! Laat de donkere materie alsjeblieft met rust Wetenschappers!!! Ik wil niet meemaken wat Jason overkomt. Elke keuze die je maakt heeft gevolgen voor je toekomst!

Dus ik geef gewoon 6******. Het is een van de beste boeken ooit!


laatste uitweg

Federico Axat – De Laatste uitweg

uitgelezen op: 24/7/2016

De achterflap klinkt heel erg goed. Daar ben ik voor gevallen. Er staat op dat Ted McKay zelfmoord wil gaan plegen. Maar als hij de trekker wil overhalen, staat er iemand voor de deur en belt aan…….. Dan ziet hij een vreemd briefje op zijn bureau liggen met zijn handschrift: Doe open. Dit is je laatste uitweg. Hij snapt er niks van, kan zich niet herinneren het geschreven te hebben.

Als hij dan open doet staat Lynch voor de deur. Hij doet hem een bod die hij niet kan weigeren. Hij hoeft geen zelfmoord te plegen. Lynch is van een geheime organisatie en zij helpen mensen die dood willen. Maar ook ruimen ze tuig uit de weg. Ted komt erachter dat de organisatie meer is dan hij lijkt en besluit alle informatie te zoeken die er maar te vinden is. En steeds duikt er een buidelrat op. Op de vreemdste momenten ziet hij die buidelrat ergens zitten. Lacht hij hem uit? Heeft hij een boodschap voor hem?

Ondanks de vele lovende woorden, kon ik absoluut niet in het verhaal komen. Vond het saai en vaag en kon er zo nu en dan geen touw aan vastknopen. De vergelijking met Lost snap ik ook niet. Shutter Island wel, die film was ook niet aan mij besteed. Het is alsof je in een droomwereld aan het lezen bent. Dus eigenlijk is dit gewoon geen boek voor mij. Ik wil spanning. Zodat ik op het puntje van mijn stoel kan zitten. Dat is bij dit boek geen een keer voorgekomen.

Psychologische thriller, is dat een goede naam? Het Psychotische gedeelte zeker. Je weet op een moment niet meer wat er echt is. Wat speelt zich af in een droom? Wat is een hallucinatie? Erg verwarrend en totaal niet mijn ding. Je weet niet meer wat er aan de hand is en bent echt de kluts kwijt. Na 100 bladzijden had ik het boek echt aan de kant willen leggen. Maar ik wou toch antwoorden. Toen het tweede deel begon had ik echt het gevoel van Groundhog Day- de film. Ik vond het vaag en steeds vreemder worden. Ik vond het ook niet spannend genoeg om de naam thriller te geven. Psychologisch boek met een aantal thrillerelementen. Volbloed thriller? Nee.

De cover begrijp ik ook niet echt, de man in het bad? De titel wel is duidelijk.

Het boek is geschreven in 4 stukken. Het laatste deel is vooral het verleden van Ted. Dit maakt een hoop duidelijk. Het laatste stuk was het beste deel van het boek. Maar ik had het bijna niet uitgelezen. Het boek pakte me gewoon niet, op geen een enkele manier. Dat komt wel eens een enkele keer voor. Deze viel me gewoon enorm tegen. 2,5 sterren!


 vermist

Ellen De Vriend – Vermist

uitgelezen op: 11/7/2016

Karin haar leven is van de een op de andere dag, in een klap anders! Van een gelukkig getrouwde vrouw, met een leuke dochter en een hardwerkende man, is ze ineens een alleenstaande moeder. Joost komt namelijk ineens niet meer thuis. Ze geeft hem op bij de politie als vermist. Maar de agenten gaan er een beetje makkelijk mee om. Want blijkbaar komt het heel vaak voor en komen ze vanzelf wel weer opdagen. Maar Joost komt niet terug. Karin zit met de gevolgen. Joost had een eigen Rijschool en zijn leerlingen willen hun geld terug. Maar zij kan niet bij de rekening van zijn bedrijf komen. De rekening is ook helemaal leeg gehaald. Karin is journaliste van beroep en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. De politie denkt aan zelfmoord. Maar Karin kan dat niet geloven.

De bureaucratie in Nederland maakt haar gek en ze weet niet hoe ze het hoofd boven water moet houden. Als Joost zijn lichaam niet snel opduikt dan kan ze alles kwijtraken. Want hij is niet officieel doodverklaart. Dus moet zij al zijn rekeningen betalen. Karin dreigt alle hoop te verliezen, totdat een oud klasgenoot van Joost contact met haar zoekt. Hij denkt Joost gezien te hebben. Ze gaat hier persoonlijk achteraan.

Er is nog een tweede verhaallijn. Sanne is een jonge vrouw en ze is smoorverliefd. Ze gaat emigreren met de liefde van haar leven. Jammer genoeg had ik meteen al door hoe de vork in de steel zat, wat haar aangaat. Dit nam een stukje leesplezier weg. Maar het verhaal is spannend en je wilt gewoon dat Joost terug komt. Ook al krijg je steeds minder respect voor hem naarmate je verder leest.

Karin is met Joost getrouwd, maar ze weet erg weinig over zijn verleden. Ze weet bijna niets. Zou jij dan met iemand trouwen? Ik in ieder geval niet. Ik vond dit moeilijk aan te nemen, dat een vrouw zo verliefd is dat iemand zijn verleden haar niets uitmaakt. Ik wil wel weten wie ik in mijn leven binnen laat. Dus ik vind haar erg goedgelovig.

Het einde is echt goed en spannend. Dan zit je op het puntje van je stoel. En het krijgt nog een goede twist ook.

De cover is echt een scene uit het boek. Prachtig gevonden!

Ik vond het een goede thriller. Als ik een cijfer zou geven is het een 7! Dat zijn ongeveer 3,5 sterren!

Ik rond het af naar 3 sterren op bepaalde pagina’s. Maar ik geef er echt 3,5;-)


runa

Vera Buck- Runa

uitgelezen op: 8/7/2016

*Hier kwam men niet om te genezen maar om te sterven*

Deze zin zegt al veel…..Dit boek gaat over een kliniek (in Parijs) in het laatste deel van 1800. Het is ruim 120 jaar geleden. Maar in dit boek is de kliniek springlevend en gruwelijk echt. Veel mensen kregen het stempel op hun hoofd dat ze Hysterisch waren. Dat was bijna meteen je doodvonnis ook. Dokter Charcot geeft voorstellingen met zijn patiënten en laat ze allerlei mensonterende dingen doen. Hier komen veel medische studenten op af. De zaal zit iedere keer weer bomvol.

De Zwitser Jori Hell is een van de studenten en toeschouwers van deze freakshow. Hij ziet Charcot als de arts der artsen en wil net zo goed worden als hem. Op een dag gaat zijn aandacht gaat over naar een jong meisje: Runa. Zij wordt binnengebracht en er is geen behandelmethode bekend die vat op haar heeft. Jori is vastbesloten om er een te vinden. Hij wil hier op afstuderen. Thuis in Zwitserland wacht de vrouw van zijn dromen. Hij wil haar ook kunnen genezen. Dat kan alleen met een diploma. Hiervoor moet hij een ingreep doen in de hersenen. Want daar zit immers de ziel van de mens en kun je het gedrag sturen. De artsen deden alsof ze veel wisten van de hersenen, maar uiteindelijk wisten ze bijna niks. Je was als patiënt echt overgeleverd aan de genade van een arts.

Een andere verhaallijn is die van inspecteur Leqoc. Hij onderzoekt een vreemde zaak. Er worden mensen dood gevonden. Ze komen op een vreemde manier om het leven. En telkens duiken er weer van die vreemde letters op. Wat deze boodschappen betekenen weet niemand? Leqoc wil erachter komen. Er zijn nog een aantal verhaallijnen. Deze komen op het einde allemaal samen. Je duimt voor het meisje Runa en wilt mee helpen de zaak van de inspecteur op te lossen.

De catacomben onder de stad, kerk en de kliniek zijn verdorven en slecht. Er gaan geruchten dat er daar beneden geofferd wordt. Het is daar donker als de nacht, of is het van het kwaad? De dood sluipt rond daar beneden. Ook omdat daar honderdduizenden lijken liggen. Deze moesten onder de grond weggestopt worden omdat er in de stad geen plaats meer was. Het is een groot massagraf.

Echt Creepy. Ik ben zelf een keer in een stuk catacomben geweest, je voelt angst en duisternis zich in je hart sluiten. Het is zo eng daar beneden! Vredig voelde het absoluut niet. En dat kan het ook niet zijn. Parijs heeft een geschiedenis onder de grond en het is geen vredige geschiedenis.

Runa zelf komt pas na een tijdje in het boek voor. Ik denk dat het zo’n 100 blz duurt eerdat je kennis met haar maakt. Het is spannend, creepy en mysterieus van het begin tot het eind. Mijn aandacht bleef bij het boek. Het is een dik boek, ruim 500 blz. Maar leest echt als een trein!

Van dit boek gingen mijn haren echt meerdere keren, rechtovereind staan! Waarom? Alles is zo goed op papier gezet. Je bent er zelf bij! Je kijkt mee met de shows die Dokter Charcot geeft in de kliniek. Zijn patiënten gebruikt hij als de act. En hij doet dingen met ze, die echt schokkend en triest zijn.

Helaas gebeurde dit vaak vroeger. Je was gewoon een proefkonijn als in een kliniek terecht kwam.

De behandelmethodes deden meer kwaad dan goed en je kwam er vaak tussen 6 planken uit.  En in deze kliniek waren die planken zelfs nog een vraagstuk, want na je dood was je lichaam ook niet veilig, voor deze horror doktoren. Veel van deze mensen had nooit arts mogen worden in mijn ogen.

Zo veel leed is er geleden, door mensen die zich als een bange hond aan zon arts overgaven. Vreselijk. Het idee dat is iets echter is dan normaal, laat je niet meer los. Dat is dus een stuk horror en geschiedenis. Dikke 5 sterren!!!!!! *****

Uitgave in Hardcover met losse omslag.


bloedspel

Faye Kellerman – Bloedspel

uitgelezen op: 11/6/2016

 

Gregory,een jongen van 15 jaar oud pleegt zelfmoord. Zijn moeder snapt er niets van. Hij was niet depressief en ze wil dat de politie onderzoek gaat doen. De politie denkt dat de moeder het gewoon niet wil accepteren. Maar doordat ze elk spoor volgen, hoe klein dan ook, komen ze erachter dat er iets niet klopt. Decker besluit met zijn team om er verder in te duiken en de onderste steen boven water te halen. Het spoor brengt ze steeds weer terug naar een school,waar vee jongeren opzitten die nogal rijke ouders hebben. Of ze hebben een zeer goede cijferlijst gehad op hun vorige school om toegelaten te mogen worden. Deze school wil namelijk dat hun studenten naar de grotere universiteiten gaan. En ze kiezen dus de beste leerlingen uit. Maar is deze school echt zo goed?

Bij Decker thuis loopt alles niet op rolletjes. Ze hebben Gabe in huis, hij is de zoon van een moordenaar/pooier. Zijn ouders konden niet voor de jongen zorgen. Gabe is ook 15 jaar ouden hij is een muzikaal talent. Hij is al toegelaten tot Juliard. De school voor jonge veelbelovende muzikanten. Hij gaat niet naar school, krijgt thuis les. En zijn scholing richt zich vooral op het pianospelen. Daar ziet hij zijn toekomst in. Maar hij heeft zo zijn geheimen, hij lijkt in veel opzichten op zijn vader. Zeker als het op seksuele gevoelens aankomt. Gabes leven krijgt een andere wending als hij het meisje van zijn dromen ontmoet. Gabe is niet op zijn mondje gevallen, dus hij komt nogal eens in de moeilijkheden. Rina ( Deckers vrouw) probeert de jongen zoveel mogelijk bij te staan.

Decker heeft het moeilijk om contact met Gabe te maken. Maar de zaak houdt hem echt enorm bezig. Een tweede leerling komt om het leven op vrijwel dezelfde manier. Hoe kan dit? Zij kwam ook van diezelfde smetteloze school. Er blijkt een groep op die school te zijn, die er maffia praktijken op na houden. Iedereen is doodsbang voor deze leerlingen. Ze maken daar de dienst uit. Deze leerlingen houden van zeer vreemde spelletjes die levensgevaarlijk zijn. En intimideren staat hoog op hun lijstje.

Hebben deze leerlingen zelfmoord gepleegd? Of is er toch iets anders aan de hand?

Het is een spannende thriller. Leest echt supervlot weg. En het is een vrij dik boek, maar daar merk je weinig van op deze manier. Een minpuntje vond ik wel het tienerliefde gedoe. Af en toe werd me dat echt even te veel. Ik snap dat je dolverliefd kunt zijn, maar het trekt de vaart soms echt even uit het boek. Dat is dan een minpuntje. Dat had van mij minder gemogen. Maar het hoort wel bij het verhaal, zo leer je Gabe beter begrijpen. Maar ietsje minder was voor mijn gevoel beter geweest.

De stukken waar mensen geïntimideerd worden zijn echt zo goed! Je wordt in een hoek gedreven, ook als lezer. Je krijgt het benauwd en voelt dat je echt geen kant op kunt. Dat is echt heel goed beschreven! Daar kreeg ik echt de kriebels van! Een goede thriller 4****


lydiaboek

Lydia van Houten – Het Vervloekte Huis

uitgelezen op: 5/62016

Mika (Mikayla) woont sinds kort in Canada. Haar man heeft zichzelf om leven gebracht en ze wist niks van het huis in Rocky Roads af. Ze wil haar man beter kunnen begrijpen, dus ze laat Nederland achter zich en besluit naar Canada te vertrekken. Met haar zoon Jason en dochter Valerie komen ze in het kleine, maar vooral vreemde dorp terecht.

Mika wil daar haar allereerste boek gaan schrijven en ze wacht op een ingeving. Ze komt erachter dat er iets in het dorp niet pluis is. De bewoners doen vreemd. Er is iemand vermoord in het verleden.

Het komt allemaal heel dichtbij. Ook gebeuren er onverklaarbare dingen in het huis. Wat is er toch aan de hand? En wat moet je doen, in The middle of nowhere? Haar telefoon heeft vaak geen bereik….. Hoe moet ze zich verdedigen, tegen beren, wolven en mensen?

Mika is een journaliste en ze heeft een grote drang om uit te vinden wat er nu aan de hand is , in Rocky Roads. Is het huis vervloekt? Waarom doen de mensen in het dorp zo vreemd?

Als lezer wil je met haar meedenken en je wilt haar helpen. Ze is een zeer sterke vrouw, je moet het maar kunnen, uit Amsterdam weggaan en dan naar zo’n plaats verhuizen! Ik zelf was allang weer terug naar Nederland gegaan. Ik ben niet zo’n held! Daarom vind ik Mika echt een vrouw met ballen! Ze loopt nergens voor weg. Ze kan niet rusten voordat ze antwoorden heeft!

Vanaf de allereerste bladzijde is super spannend. Het is net alsof je op de eerste rij zit en je het verhaal wordt ingezogen! Ik noem dat het Alice-in –Wonderland-effect!

Heerlijk als je zo in het verhaal alles mee kunt beleven. Dus het is ook beeldend geschreven. Gegarandeerd-Genieten-Garantie!

Van het dorpje Rocky Roads, kreeg ik echt de kriebels. Het is geheimzinnig en mysterieus. Het doet mij qua sfeer een beetje denken aan een boek van Stephen King, Salem’s Lot. Dat is ook een dorp waar het niet pluis is. Dat is mijn favo King boek. En ik heb er nog niet vaak een boek mee kunnen vergelijken, op Blake Crouch na dan. De sfeer in het boek is voor mij heel belangrijk.

Van Rocky Roads gingen mijn haren overeind staan! En dat vind ik als horror fan echt geweldig!

Ik zou dit dus ook niet zomaar een thriller noemen! Dit is een  Top-Thriller! Mijn nieuwe nummer 1! En ik lees veel thrillers. Maar vaak is een thriller meer van hetzelfde. Dan heb je het gevoel dat je al eens eerder zo’n verhaal gelezen hebt. Niet bij deze! Op en top origineel!

Ik had hoge verwachtingen van dit boek….En ze zijn allemaal uitgekomen! Dit kon weleens de Thriller van 2016 worden! Hij staat nu op de eerste plek in mijn thriller top 5 van 2016. En ik denk niet dat er snel een komt die dit boek van de eerste plaats gaat stoten! Het zit gewoon zo goed in elkaar: Het is super spannend, een pageturner, mysterieus, luguber en heeft zelfs horror. Het is deze mix, die het boek gewoon steengoed maakt! Een op –het -puntje –van- je- stoel- zit -boek! En dat is voor mij even geleden!!!!! Deze thriller is echt perfect! Dikke 5 sterren dus*****


jack-soren-de-monarch

Jack Soren – De monarch

uitgelezen op 2/6/2016

Jonathan en Lew zijn vrienden van vroeger. Ze zijn elkaar uit het oog verloren.
Ze delen een verleden: De Monarch. De Monarch was een soort Robin Hood. Hij bracht gestolen kunstwerken terug naar het museum en stal ze eerst terug van particulieren. In veel musea hangen vervalsingen, omdat de echte schilderijen omgeruild zijn. De echte hangen vaak bij een rijke verzamelaar aan de muur. De musea weten van niets! Jonathan zijn leven krijgt een heel andere invulling als zijn dochter Natalie geboren is. Hij wil een zo normaal mogelijk leven gaan leiden voor zijn kleine meid.
Als Natalie al wat groter is, staat zijn leven weer op zijn kop. Er worden mensen vermoord gevonden, met het handelsmerk van De Monarch in hun borst gekerfd. Dat is een afbeelding van de Monarchvlinder. Iemand probeert ze er in te luizen! Maar wie is dat? Ze besluiten om daar achter te komen. Want zij plegen deze moorden niet! Iemand probeert hun er voor te laten opdraaien.
Zijn grootste schat wil hij er buiten laten. Maar Natalie is ook niet veilig. Ze gebruiken haar om Jonathan te laten doen wat zij willen. Als hij zijn kleine meid levend terug wil zien moet hij alles uit de kast halen! Het is spannend en voor je het weet ben je weer 30 pagina’s verder!

Er zijn meerdere personages in dit boek. De leukste vond ik Lew. Hij is een soort cowboy met een lange jas en is echt kickass! Hij heeft ook een gezonde dosis humor. Jonathan is een vader en wil zijn dochter beschermen. Haar leven is hem liever dan het zijne!
Het personage van Nathan vind ik echt een akelige. Deze man geeft mij de kriebels! Hij heeft een ziekte: Kuru. Deze ziekte krijg je maar op een manier….Wat dat is, dat moet je zelf lezen. Ik vind het echt een enge, nare man, die alles doet om te overleven. Iedereen die in de weg staat, moet dood.
Sophia zijn dochter doet er alles aan om een medicijn te vinden en om zijn leven te redden. Ze komt op mij over, een beetje als een kluizenaar. Ze komt bijna niet buiten en als vrienden heeft ze haar dieren in het laboratorium. Lara, Nathans andere dochter is een gemene vrouw. Je krijgt gegarandeerd een hekel aan haar! Ze kan het bloed onder je nagels vandaan halen!

Het leest vrij vlot en het is een aardig dik boek. Maar ik heb er echt van genoten. Het eindigt ook spectaculair. Het laatste stuk zit echt bomvol actie. Je moet wel ademhalen tussendoor!
Het boek begon alleen niet zo vlot, het duurde even eerdat het opgang kwam.

De cover en de titel passen perfect bij het boek. En ik vind het echt een prachtige cover! De kleuren zijn zo mooi!
Een van de beste thrillers die ik dit jaar gelezen heb! Ik had echt veel zin in deze thriller! En hij is goed! Mijn verwachtingen zijn uitgekomen!

Vooral de Quote van Einstein voorin het boek, past zo goed bij dit verhaal! Een quote die je zeker gaat begrijpen na het lezen van dit boek! Ik vraag me dan altijd af, wat een quote met het boek te maken heeft. Deze is echt goed bedacht! Einstein was echt geniaal!

Het verschil tussen domheid en genialiteit is dat genialiteit zijn grenzen kent!

Ik geef het 4****


redcellgloed

Mark Henshaw – Red Cell

uitgelezen op: 22/5/2016

In dit boek volg je voornamelijk Kyra Stryker. Ze is jong en werkt bij de C.I.A. Tijdens haar allereerste missie in het veld gaat er iets goed mis. Ze moet rennen voor haar leven. Door de baas  (Cooke) van de C.I.A krijgt ze een andere baan. Ze gaar werken bij het analisten team: Red Cell. Daar ontmoet ze Jonathan Burke. Samen vormen zij het team. Burke is gewend om in zijn eentje ( voor Red Cel) te werken. Maar hij accepteert Kyra. Ze krijgen de opdracht op een van de spionnen terug te halen en veilig te stellen. Pionier zit in de moeilijkheden. Het is geen makkelijke klus, omdat ze hem uit China moeten zien te krijgen. China is in staat van oorlog met Taiwan. Taiwan hoort bij China vinden zij. Het loopt helemaal uit de hand als China een gemeen wapen gebruikt: Gifgas. Amerika raakt betrokken in dit vieze gemene spelletje. China heeft veel meer wapens beschikbaar dan wij denken! En ze gaan over lijken! Door middel van de kennis van Kyra en Jon, proberen ze het steeds groter wordende probleem op te lossen, of ze een stapje voor te zijn.

Dit boek heeft veel dingen die een man kunnen aanspreken: schepen, spionage, oorlog, vliegtuigen en speciale eenheden. Meer voor Mannen, staat er op de achterkant. Maar het is juist ook voor vrouwen. Een van de hoofdpersonen is namelijk vrouw. Dus leest echt heerlijk als vrouw zijnde. En je herkent misschien wel wat Carrie trekjes in Kyra. (Homeland, de tv serie).

De vergelijking met The Last Ship, snap ik ook. Het duurt een tijdje, maar er komt veel actie in voor. Met de marine en schepen. Dit zijn scènes die je zo in de tv serie zou kunnen zien!

Kyra groeit in het verhaal en ik vind haar echt een goed personage. Je voelt met haar mee!

Er komt vrij veel informatie voorbij, daar moet je van houden. Ik persoonlijk hou meer van de actie in het boek. Maar leerzaam zijn de stukjes informatie wel. Het hoort bij het verhaal.

De hoofdverhaallijnen gaan over Kyra, Jonathan en Pionier. En daaromheen lees je steeds stukjes over de mensen die er op dat moment bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld iemand van de marine, een piloot of een persoon die aanwezig was toen er iets gebeurde. Je ziet het uit veel ogen en van alle kanten. Ook de Chinese kant! De goede en de slechte kant (en) dus. Goed geschreven!

De schrijver zelf was analist bij de Red Cell, dus hij heeft veel kennis en dat is te merken! Hij deelt zijn kennis met de lezer en je leert er ook nog eens wat van!

Ik heb dit keer een cijfer in mijn hoofd. Een 7.0! Dus dat komt neer op 3,5 sterren. Op bepaalde sites rond ik dit af naar 4. Maar meld er wel bij dat ik eigenlijk 3,5 bedoel. (omdat je daar altijd hele sterren moet geven).


Blindelings-FRONT

Chinouk Thijssen – Blindelings

uitgelezen op 5/5/2016

Ivy is een naïef en beïnvloedbaar meisje. Ze is verliefd op haar vriend Sander en heeft alles voor hem over. Ze raakt haar twee beste vriendinnen langzaam kwijt en komt steeds dieper in Sander zijn wereld terecht. Ze doet alles wat hij haar vraagt, want ze wil hem niet kwijt. En hou houdt ook van haar. Ivy’s leven staat nog meer op z’n kop als het ook niet zo goed gaat met haar ouders. Ze komt steeds dieper in de moeilijkheden omdat Sander niet zo onschuldig is als hij lijkt. Of ze ooit nog terug kan naar haar oude leven, dat is maar de vraag? En wil ze echt alles voor hem doen? Of trekt ze toch ergens een grens?  Of blijft ze hem Blindelings volgen en kiest ze voor een leven met hem? En keert ze iedereen de rug toe? Ze moet zoveel keuzes maken en ze is nog zo jong. Je voelt met haar mee.

Het verhaal heeft veel spanning, leest vlot. Het lettertype is echt groot! Zo groot heb ik het nog niet zo vaak gezien in een boek. Ik moest ook echt even omschakelen.

Dit is echt een van de weinige keren dat ik me een beetje te oud voelde, voor een Young Adult.

Het is echt een boek voor meisjes van 15 jaar tot een jaar of 20. Zodat ze misschien de gevaren van dit soort jongens meer begrijpen. Ik ben een stuk ouder en kon alleen maar denken: wat een naïef meisje. Blij dat ik zo nooit ben geweest. En dat ik dat soort beïnvloedbare vriendinnen ook niet had.

Maar het zal je vriendin of je zus maar zijn. Het is echt iets van deze tijd. Zeker ook omdat het me toch een soort van Loverboy gevoel gaf. Het zal je kind maar zijn. Wat moet je als ouders doen? Ik vind dat ze het in dit boek goed aanpakken, maar het is wel te laat. Onschuld gaat voor goed verloren zo. Maar ik dacht wel op een moment: Zo die Ivy moet nu echt eens wakker worden! Hoe goedgelovig kan iemand zijn? Het was niet mijn favoriete personage. Ik voelde enorm mee met haar moeder en haar twee vriendinnen. Vooral Kim vond ik een echte vriendin!

De cover past goed bij het boek. De oplettende lezer weet dat het een scene is uit het boek. En de titel had niet pakkender kunnen zijn! Beiden passen dus perfect bij het verhaal.

Maar……..Ik had meer verwacht van het verhaal. Evengoed een goede thriller. 3***.droombeeld

Loes Den Hollander – Droombeeld

uitgelezen op: 3/5/2016

Maartje voelt zich niet meer zo op haar gemak thuis. Ze is overvallen op klaarlichte dag in haar veilige haven, haar eigen huis. Na deze gebeurtenis is haar leven in een klap anders. Er gebeuren zoveel dingen, dat het voor haar ook niet echt te bevatten is. Ze wil antwoorden! Wat is er toch met haar man aan de hand ? En wat is er met haar beste vriendin Anouk? Haar schoonzus en zwager proberen haar ook te helpen. Maar wie kan ze nog echt vertrouwen? Ze heeft zelf niet veel familie meer over. Haar moeder leeft nog. Maar dat is een aparte vrouw.

Stapje voor stapje neemt Loes je mee, in het leven van Maartje en haar familie. Vanaf de eerste pagina zit je in het verhaal. Alsof je op de 1ste rij zit!

De spanning zorgt voor angst, paniek en er zitten ook momenten in met humor. De vaart zit er goed in! Daar hou ik echt van. Er gebeuren veel dingen. Het is net een emotionele rollercoaster, je rolt van de ene gebeurtenis in de andere. En je wilt Maartje het liefste weghalen uit haar leven. Maartje krijgt echt veel voor haar kiezen! Een echte thriller die je het liefste in een adem uitleest!

Er staan brieven aan Maartje in een ander lettertype, tussendoor. Deze persoon is dol op Maartje, maar wie het nu is? Je hersens maken overuren. Altijd heerlijk om mee te kunnen denken!

De stukjes over en met Maartjes moeder vond ik echt grappig af en toe. En ik heb ook weer een aantal nieuwe uitspraken geleerd, op het gebied van uitvaarten! Ik zie het allemaal zo voor me. Wat ik daarmee bedoel, daar moet je het boek echt voor lezen.

Hoe doet ze dat toch elke keer weer? Ik weet nooit wat er nu echt aan de hand is en wie of wat er achter zit! Pas op het einde valt het kwartje voor mij. Elk boek weer. Ik kijk er altijd naar uit: Een nieuwe Loes! Ik heb altijd hoge verwachtingen en die komen altijd weer uit!

De cover en de titel vind ik heel toepasselijk. Wat goed gevonden!

Zoals altijd vloog de tijd en kon ik het boek niet wegleggen, ik moest gewoon weten wat er nu allemaal aan de hand was. Er leuk vond ik dat mijn officiële naam in het boek voor kwam. Natasja, is een personage waar ik wel iets mee heb. Ik ben blij met het karakter, dat Loes haar gegeven heeft. Best cool om je eigen naam (op de goede manier geschreven ook) tegen te komen! En er zaten nog een aantal bekende namen in voor mij.

Ook is het erg leuk om typisch Noord Hollandse plaatsen terug te zien komen in het verhaal. Ik woon er zelf en dat maakt het nog echter. Sommige bars en restaurants daar kom ik zelf ook weleens. Dat zie je dan zo voor je.

5 sterren*****, het is een steengoed boek! Het plot is krachtig en als je het boek uit hebt kun je weer ademhalen………..


 zurekoekjes

Corine Hartman – Zure koekjes

uitgelezen op 11/4/2016

Helena is een moeder van vier kinderen. En ze werkt bij de recherche. Ze krijgt een aparte zaak toegewezen. De eigenaar van een koekjesfabriek is namelijk nogal op een vreemde manier om het leven gekomen. Samen met haar collega’s probeert ze de zaak op te lossen? Wie heeft deze man omgebracht? En waarom? Er zijn een aantal verdachten. Bijvoorbeeld de ontslagen medewerkers, zijn compagnon of zijn eigen familie. Het gaat niet zo goed met de fabriek. Er vliegt ook nog eens een vliegtuig op het fabrieksgebouw……Het verhaal is spannend en je leest het zeer snel uit.

Het einde zag ik niet aankomen. Toch weer een verrassing! Ze doet het altijd weer. Een kort verhaal, maar wel krachtig. Je denkt te weten hoe het afloopt, maar krijgt toch weer wat anders te lezen!

Het is een leuk verhaal voor tussendoor. Geschreven in makkelijke taal. Helena heeft humor en gebruikt een paar grappige uitspraken. Ook komen er uitspraken voorbij zoals koekiemonsters enz. De zure koekjes worden je wel duidelijk in ieder geval. De cover dus ook.

Het krijgt 3 sterren van mij;-)***


zwarecobra

Jack Coughlin – Zwarte Cobra (Sniper #3)

uitgelezen op: 4/4/2016

Dit is het derde boek over een van de beste Snipers van Amerika: Kyle Swanson.

Het boek begint in 1992, Kyle is dan in Somalie, Mogadishu. Hij neemt daar de Cobra ( een zeer gevaarlijke man, met terroristische banden, Bijvoorbeeld Osama Bin Laden) gevangen en deze man besluit niet te rusten totdat hij wraak heeft genomen op Kyle.

Hij valt als een blok voor een Ierse vrouw, die in ene klein ziekenhuisje in de stad werkt. Daar ontmoet hij ook het echtpaar Shariff en hun kleinzoon Lucky. Na een vreselijke gebeurtenis gaat Kyle weer terug naar Amerika en probeert daar zijn leven weer op te pakken.

Dan is het twintig jaar later en Lucky is opgegroeid en werkt nu bij de FBI. Hij ziet Kyle nog steeds als zijn held. Maar hun rustige leven is voorbij, als de Cobra na al die jaren weer opduikt en een aantal zware terroristische aanslagen op gang zet. Hij geeft het startsein, aan zijn getrainde moslimbroeders. Het is allemaal om de angst zo groot mogelijk te maken, uit naam van Allah. Meedogenloos worden er veel Amerikanen afgeslacht. En hij werkt langzaam naar het grootste doel toe: Het grote Winkelcentrum in Bloomington. Dat is een stad op zich, heeft pretpark attracties en is levensgroot. Elke dag komen er duizenden bezoekers. De Cobra is van plan de nieuwe leider te worden van Al Shabaab. Kyle kan geen rust meer vinden, totdat deze nachtmerrie uit zijn verleden, voorgoed verleden tijd is. Dus hij zet alles op alles, om de Cobra te vinden en te doden. Het is een persoonlijke kwestie voor hem. Ook al voert het hem terug naar Mogadishu, de stad van zijn grootste nachtmerries.

Je leert Kyle ook iets beter kennen. Erg heftig zijn de stukjes dat hij last heeft van PTSD. Niemand kan mensen om het leven brengen, zonder er iets aan over te houden. Zelfs de sterkste marinier niet. Je wilt hem bijna een knuffel geven. Verschrikkelijk, maar hij geeft het op zijn eigen manier een plekje. Dat vind ik heel bijzonder. Het is een heel sterk personage, maar ook gewoon een mens!

Het is spannend en ik kon het boek echt moeilijk wegleggen. Het is ook van deze tijd. Niemand wil er te veel over nadenken. Maar Terreur kan overal gebeuren. En de plaatsen van de aanslagen in dit boek zijn zo openbaar, het kan overal gebeuren. Ben je eigenlijk wel veilig in een winkelcentrum? Daarom valt de Cobra deze doelen aan. Zodat wij ons nergens meer veilig voelen.

Ik vind dit echt een zeer goede thriller. Vanaf het begin tot het eind zit je in het verhaal. En je denkt af en toe angstvallig: Dit zou zomaar eens echt kunnen gebeuren. Dat maakt het een levensecht verhaal, waar je af en toe de bibbers van krijgt

Ik geef het boek 4,5 sterren.


totopdebodem

Lisa Gardner- Tot op de bodem

uitgelezen op: 17/3/2016

Ik ben echt dol op dit soort thrillers. Vanaf het begin, zet de schrijfster je aan het denken. En ik werd steeds op het verkeerde been gezet! Heerlijk, om lekker te verdwalen in een verhaal waar zelfs de hoofdpersoon de uitkomst niet weet. Sterker nog ze weet niet eens wie ze is, waar ze vandaan komt en is haar geheugen kwijt na een ernstig auto-ongeluk. Na haar ongeluk kan zij maar aan een ding denken: Waar is Vero? Ze is nog zo klein en ze zat bij haar in de auto. Nicky Frank is al 22 jaar samen met haar man Thomas Frank. Maar als Wyatt het auto-ongeluk en de vermissing van Vero onderzoekt, lijkt er toch iets niet goed te zijn. Hij wil het onderste uit de kan te halen en doet zijn best om het op te lossen. Hij geeft nooit op in een onderzoek, maar naar mate ze verder komen….Vraagt hij zich af, of hij de uitkomst wel wil weten. Dit verhaal brengt je namelijk naar Het Poppenhuis. Een groot landhuis waar allemaal dingen gebeuren die echt niet door de beugel kunnen!

Ik kreeg echt de kriebels van dat huis. En ook van een aantal personages.

Je weet op een moment niet meer of iets nu echt gebeurt is of dat het is verzonnen?!!!! Het zit zo goed in elkaar dit verhaal dat het niet weg te leggen is, dit boek. Heerlijk een thriller die gewoon super spannend is en waarin je mee kunt denken. Het zit allemaal anders in elkaar dan je denkt. Uitermate goed geschreven! Je leest stukjes vanuit het oogpunt van Nicky. Ze denkt aan theepartijtjes met Vero en andere dingen. Maar wat is er nu toch echt aan de hand?

Psychologisch gezien is dit echt een thriller die in mijn Top 5 staat de afgelopen 6 maanden. Ik had hoge verwachtingen en deze zijn allemaal uitgekomen. Heerlijk een thriller, die in mijn ogen aan alle kanten klopt. Van het begin tot het einde knaagt het aan je. En het laat je niet meer los.

De cover is ook echt mooi. En ik vind het ook heel goed bij het verhaal passen. Hoe of wat, daar moet je het boek echt zelf voor gaan lezen. Maar als je het boek dicht slaat kun je de cover en de titel verklaren. En dat vind ik altijd geweldig!

Geschreven in duidelijke taal. Lekker lettertype en dun papier. Echt moeilijk weg te leggen.

Deze thriller krijgt van mij echt 5 volle sterren. Heerlijk om weer eens een thrillertopper te lezen!

5*****


noodgreep-vince-flynn-boek-cover-9789045211831

Vince Flynn – Noodgreep

uitgelezen op: 21/2/2016

Mitch Rapp (antiterrorisme-expert) is nog steeds actief en wil een groep terroristen stoppen. Hij komt erachter dat er een aantal vast worden gehouden op een luchtmachtbasis. Op een geheime missie gaat hij deze gevangenen ondervragen. Op zijn eigen manier. De overheid kreeg geen kick uit deze mannen omdat ze zich aan de conventie van Geneve moeten houden. Maar Mitch doet daar niet aan mee. Dus zorgt hij dat ze gaan praten op zijn manier. Dit wordt hem niet in dank afgenomen door bepaalde mensen. Het komt ook tot een handgemeen met iemand van de luchtmacht. Deze persoon besluit om Mitch aan te klagen en hem niet met rust te laten totdat Mitch straf krijgt. Hij moet aan de schandpaal genageld worden! Amerikanen die achter hun eigen mensen aanzitten. Hoe krom is het? Mitch beschermd ze tegen de terroristen en nu zitten ze achter hem aan in plaats van de terroristen. Er komt een aanslag, Mitch weet het zeker! Dit is een persoonlijke aanval op Mitch Rapp. Zal hij zichzelf dit keer kunnen redden? Het is een spelletje om macht en hij verzet zich ertegen. En kan hij zijn land redden en de aanslag voorkomen?

Mike Nash hept Mitch waar hij maar kan. Maar thuis loopt het allemaal niet op rolletjes. Er zijn hevige spanningen in zijn gezin. Zijn vrouw wil weten wat er in hem omgaat. Zijn oudste zoon heeft problemen op school. De twee jongste kinderen zorgen voor grappige situaties, dat maakt het boek even iets luchtiger op bepaalde momenten. Charlie van 1 jaar oud, leert per ongeluk een woord dat niet mag (Shit) en Jack heeft problemen met vrouwentaken, zoals luiers verschonen. Dit zorgt voor grappige dialogen. Het is leuk om Nash en zijn gezin wat beter te leren kennen.

Het einde is spannend en je weet dat er nog een vervolg gaat komen. Dat kan niet anders.

Dit is de spanning die je van Flynn gewend bent! Dat lees ik zo graag!

Een aantal personages uit de vorige boeken komen ook weer voorbij, maar in mindere mate. Zoals bijvoorbeeld Irene (directrice van de CIA) en Scott (Coleman).

Dit boek draait voor een groot deel om Nash. Het is weer eens wat anders. Maar om eerlijk te zijn mis ik good old Mitch in dit boek. Hij komt er wel in voor, maar niet in veel actie- momenten.

Na het ondervragen in het begin, zakt de spanning weg. Ik kan het niet anders uitleggen.

De Terrorist Hakim zorgt voor een aantal spannende momenten, terwijl hij zijn mannen traint en naar hun doel brengt. Maar het boek is stukken minder spannend,dan de vorige delen over Mitch Rapp. De kogels en explosies vliegen je niet om de oren. En dat mis ik gewoon. Het is teveel gepraat en teveel een machtspelletje geworden. Mitch kan zich daar zelf ook niet in vinden, dat merk je. Hij wil echt weer terroristen gaan vangen en opjagen. Dit boek was niet echt mijn ding. Het las niet vlot en moest mezelf echt aanzetten tot lezen. Dat heb ik nog nooit gehad met een Vince Flynn. Jammer.

Ik had hoge verwachtingen van dit boek na de vorige boeken over Mitch Rapp. Mijn verwachtingen zijn niet uitgekomen. Kwa cijfer zit ik op een 5,5. En dat is 2,75 sterren. Ik zal het afronden naar boven op de sites waar ze alleen in hele sterren denken. Maar ik meld dit er wel bij.


zwarte_aarde

Susan Moonen – Zwarte Aarde

uitgelezen op: 20/02/2016

Dit boek is echt goed! Het begint met een proloog, waar je haren van overeind gaan staan. Daarna kon ik het ook niet meer wegleggen. Ik moest verder lezen.

Het gaat over de ultieme wraak nemen op de pestkoppen uit je verleden.

Roos (Rosalie) loopt er al sinds haar jeugd mee rond. Haar broertje Walt is overleden toen hij pas 15 jaar was. Hij kon het pesten niet meer verdragen en besloot er een einde aan te maken. Roos heeft er jaren over na kunnen denken en ze heeft een plan bedacht. Ze gaat wraak nemen op Krijn, de man die haar broertje kapot heeft gemaakt. Ze wordt de Personal Assistent van Krijn en infiltreert in zijn leven. Haar plannetje loopt gesmeerd…… Ze leeft echt naar het moment toe, dat ze hem voorgoed op zijn plaats kan zetten. Maar ondertussen is Krijn een andere man geworden. Hij is aardig, lief en heeft een zeer sterke aantrekkingskracht op haar. Ze kan en wil niet geloven dat hij een goed persoon geworden is. Als ze dan eindelijk haar kans krijgt om wraak te nemen, loopt het allemaal uit de hand. Dit had ze nooit voorzien! En de waarheid is soms nog erger te verwerken!

Dit verhaal is spannend en bouwt op naar het einde. En dat einde is echt goed. Ik zag het niet aankomen. Zeer goed plot. Je zit dan echt op het puntje van je stoel. En daar hou ik echt van!

Het zet je ook echt aan het denken…Pesten kan echt te ver gaan! Het maakt levens kapot. Nog elke dag gebeuren dit soort dingen. De dingen die Walt overkomen breken je hart. Het is verschrikkelijk hoe ze hem vernederen. En knap dat hij toch weer op staat om verder te gaan. Maar elk mens heeft zijn grenzen. En wanneer je die bereikt, kan er van alles gebeuren. Ik moest echt wat traantjes van mijn wangen wegvegen. Het is een emotionele achtbaan dit boek!

Ik moest wel meevoelen met Roos tijdens het lezen. Je ziet alles voor je. En het feit dat dit soort dingen in het dagelijks leven ook gebeuren kunnen, maakt het nog erger! Echt gedurfd om dit thema aan te kaarten en om er over te schrijven. Er zit wel een stukje lust / seks in, maar dat hoort echt bij het verhaal. De cover en titel zijn ook goed gekozen! Past er echt helemaal bij.

Het leest vlot. Je leest stukken van Roos en Stukken van Walt. (Dat is cursief gedrukt).

Dit is echt een boek van deze tijd. Waarom? Het gaat over pesten. Maar niet zomaar pesten. Dit is echt iemand kapot maken op de meest gruwelijke manieren. Je wilt het liefste in het verhaal springen om Wallie te helpen. En je wilt Krijn een schop onder zijn kont geven! Wat een draak van een jongen zeg! Ik vond het vroeger altijd vreselijk als er iemand werd gepest. Een aantal klasgenootjes werden goed gepest, zelfs op het MBO. Rotte appels blijven doorgaan. Ik vond dat verschrikkelijk! Mijn Middelbare schooltijd op de Mavo, was geweldig. Daar kwam het niet vaak voor.

Ik had vrienden in allerlei groepjes. Bij de zogenaamde nerds, maar ook bij de populaire klasgenoten. Dat was een klas en school om trots op te zijn. Ik besef me nog elke dag wat een uitzondering dat is. Dat iedereen goed met elkaar om kan gaan en je gewoon een prachtige middelbare schooltijd hebt gehad. Nou werd er op mijn Middelbare school meteen iets aan gedaan, als er al iets voorviel. Tegenwoordig heb ik het idee, dat men het gewoon niet wil zien. Maar direct ingrijpen is toch het beste wat een kind/jongere kan overkomen. Het tekent iemand voor de rest van zijn/haar leven!

Dit boek krijgt van mij 4****.


nodig

Joelle Charbonneau – NODIG

uitgelezen op: 12/2/2016

Hier heb ik een hele tijd naar uitgekeken! Het is een boek van deze tijd. Is social media echt wel veilig? Na het lezen van dit boek ga je er misschien iets anders naar kijken.

Kaylee Dunham sluit zich aan op het sociale media forum: NODIG. Deze website stelt iedereen die lid geworden is dezelfde vraag: Wat heb jij NODIG? Wat heb jij echt Nodig? Kaylee kan maar een ding bedenken en dat is: een nieuwe nier voor haar broer. Hij heeft er in de toekomst een nodig, anders zal hij sterven. Het kan toch nooit uitkomen deze wens? Zij heeft uiteindelijk zelf ook al alles geprobeerd en geen toekomstige donor kunnen vinden. Dan kan NODIG dat vast ook niet?!

Maar voordat ze jouw verzoek inwilligen moet je een opdracht vervullen! Hoe ver zou jij hier in gaan? Kaylee vind de site niet te vertrouwen en ze gaan volgens haar veel te ver. Maar wie gelooft haar? Hoe moet ze iedereen waarschuwen? Iedereen van haar school is ondertussen lid geworden. En het houdt niet op met een geintje. Er vallen serieuze slachtoffers. Het gaat van kwaad tot erger.

Er is een groot verschil tussen iets willen hebben en iets echt nodig hebben. Daar draait NODIG ook om. Maar of de jongeren uit Nottawa in Wisconsin daar over nadenken?

Het zou zomaar eens echt kunnen gebeuren, dat er zo’n site de lucht in gaat. Toch hoop ik dat de jongeren van nu, iets langer nadenken over hun daden. Zeker voordat ze die opdrachten ten uitvoer brengen. Ik kan me niet voorstellen dat je zo ver zou gaan om iets te krijgen wat je hebben wilt. Jongeren denken toch wel na, over wat ze teweeg kunnen brengen mag ik hopen…Hoe onschuldig het ook lijkt. Dat je denkt, dit kan geen kwaad kan ik begrijpen, zeker in het begin. Maar als het steeds verder gaat, ga je er dan echt mee door? Ik ben blij dat Kaylee ook zo dacht! Dat was een opluchting!

Vlot geschreven en leest snel uit. Er zijn veel personages, maar zij hebben allemaal hun rol in het verhaal, hoe klein deze ook is. Het einde is echt spannend! Dit zag ik echt voor me als een film. Toch vond ik De Test Trilogie beter. Maar dit is echt een goede Young Adult. Het begon spannend…..Daarna werd het iets rustiger en ging het stapje voor stapje in spanning omhoog. Het einde vond ik echt het beste gedeelte uit het boek. Toen zat ik wel even op het puntje van mijn stoel! Want je maakt je toch zorgen over bepaalde personen! En komt het goed met ze, of niet? Ja, een uitstekend einde. Ik ben tevreden over Joelle haar nieuwe boek. 4 sterren****


langzaam_3d

John Burley – Langzaam, Sterf langzaam

uitgelezen op: 8/2/2016

Dit boek begint echt super goed! Of moet ik zeggen: Super gruwelijk? Ik kon het meteen niet meer wegleggen. Op brute wijze slacht iemand een jongen af en verminkt zijn lichaam. Patholoog Ben Stevenson onderzoekt het lijk. Het komt erg dichtbij, zijn oudste zoon is van dezelfde leeftijd als het slachtoffer. Het blijkt iemand van dezelfde school van zijn zoon te zijn ook nog. Deze moordenaar is genadeloos en gewetenloos. Ben zet alles om alles om de moordenaar te vinden. Het is een klein stadje,dus het grijpt iedereen aan. Bijna iedereen kent het slachtoffer ook.De moordenaar slaat nog een aantal keer toe en het lijkt steeds erger te worden. Wie is de moordenaar? En vinden ze hem voordat hij nog meer slachtoffers maakt? Ben werkt als enigste Patholoog in de wijde omtrek en krijgt alle vreemde of uit te zoeken sterfgevallen op zijn snijtafel. Je krijgt een kijkje in het leven van een Patholoog. Maar ook in zijn prive-leven. Hij is een vader en wil zijn kinderen beschermen tegen dit kwaad.

Het begon super spannend. Daarna werd het rustiger in het boek, om weer terug te komen met het volgende slachtoffer. Het plot en het einde zijn echt goed! Ik had echt geen idee, wie de dader kon zijn. Tot dat er ( na de nodige tips van de persones en diep nadenken) een lichtje ging branden. Maar ik wist het echt niet, tot die tijd. Dat werd goed verborgen gehouden. Dat is een heel sterk punnt in deze thriller. Je wilt weten wie het is en waarom? De dader gaat echt op een beestachtige manier te werk! Leest echt als een speer, zo snel vlieg je er doorheen! Lekker lettertype en genoeg ruimte tussen de regels. Dat heeft Harlequin meestal en dat vind ik persoonlijk heerlijk lezen. Je kijkt (leest) af en toe ook door de ogen van een slachtoffer mee. De spanning en angst voel je echt. Rennen! Denk je dan! Alsjeblieft! Ren toch!

De titel is me helemaal duidelijk. De cover dat duurde een tijdje. Ik vind het altijd geweldig om de cover te kunnen plaatsen. Die schuur en die vliegen. Ze komen echt in het verhaal voor. Letterlijk. Ze zijn dus ook perfect gekozen. De cover nodigt ook uit tot lezen. Dit boek krijgt van mij een 7,5 en dat rond ik af naar 4 ****.


waanzin

Corine Hartman – Een vlaag van waanzin (vanaf 11 febrauri te koop)

uitgelezen op: 6/2/2016

De proloog maakt je meteen nieuwsgierig. De persoon in kwestie zit goed in de knoop en heeft iets vreselijks gedaan. Er is iets ernstigs gebeurt, maar wat dan?

Je komt binnen in het leven van een gelukkig gezin. Ze zitten aan het ontbijt en de man des huizes is jarig. Anthonie en Romee zijn al jaren gelukkig getrouwd. Ze zijn de trotse ouders van een zoon: Thijmen en jongere tweeling: twee meisjes Chloe en Ciara.

Toch is niet alles zoals het lijkt. Romee wil bij Anthonie weg. Hij snapt er niets van en doet er alles aan om haar op andere gedachten te brengen. Romee heeft problemen en dingen uit het verleden die haar maar niet los laten. Anthonie doet iets onvergefelijks. Het is echt een verhaal dat je laat zien hoe het uit de hand kan lopen. En dat een heel gezin daar onder te lijden heeft is ook waar.

Je hebt het gewoon gedrukte stuk, dat verteld het verhaal vanaf het begin. Het cursief gedrukte stuk is elke keer een van de hoofdrolspelers. Lekkere korte hoofdstukken, heerlijk lettertype en vlot geschreven. Het zit niet vol geweld en actie. Deze thriller brengt je langzaam naar het hoogtepunt van het verhaal toe. En dat vind ik echt enorm goed gedaan! Het speelt in op je gevoel en je wilt die mensen het liefste helpen. Dit soort dingen gebeuren waarschijnlijk in het dagelijks leven ook. Maar wij hebben dat niet door.

Anthonie zijn vader is dementerend. Dat is ook hartverscheurend. De goede man weet niet wat hij doet. Zo vinden ze hem op de begraafplaats aan het begin van het boek. Hij wil zijn overleden vrouw terug. Ik kreeg echt de kriebels van deze scene. Maar dit is er echt een die ik niet snel zal vergeten.

Er zijn nog meer personages in het boek die een indruk op je achterlaten. Het laat je niet los dit boek.

De cover is goed uit te leggen….Anthonie is dol op vogels. En de titel zegt al genoeg. Wat kan iemand doen in een vlaag van waanzin? Waartoe ben je dan in staat? Het ergste van het ergste………..

Dit is een zeer goede thriller. Het is geschreven op een manier die je na de Haider serie niet gewend bent van Corine. Maar het is echt goed geschreven. Het is een opbouwend verhaal. Naar mate je verder komt met lezen, krijg je meer informatie, over wat er nu eigenlijk aan de hand is. Bij de meeste thrillers gebeurt er heel veel aan het begin van het boek. Hier is dit opbouwend en dan vlak voor het einde: Boem! Dit is een heerlijke manier om een boek te lezen. Je kunt het niet weg leggen. Je moet weten wat er nu in hemelsnaam is gebeurt met die mensen! Psychologisch gezien zit deze thriller is deze thriller echt sterk en daar hou ik enorm van! Ik keek echt enorm uit naar haar nieuwe boek! En ben er helemaal tevreden over!

Bedankt uitgeverij De Bezige Bij, dat ik dit boek nu al mocht lezen!

Het boek komt op 11 februari uit. Deze week dus al!

Van mij krijgt het 5 sterren. Heb er echt van genoten.


memento

Emelie Schepp- Memento

uitgelezen op: 7/12/2015

Het verhaal gaat over Jana, ze helpt mee met het onderzoek naar een moord. Het hoofd van de Zweedse immigratie dienst wordt dood gevonden. Naarmate het onderzoek verder gaat, vallen er meer slachtoffers. Jana is een vrouw met ballen. Maar ze heeft zo haar eigen verleden. Alleen kan ze zich er weinig over herinneren. Maar dat komt in vlagen bij haar terug. En wat ze ziet terugkomen, bevalt haar voor geen meter. Lijkt me ook erg moeilijk om niet te weten wie je bent en waar je vandaan komt. Ze is toch een hele sterke vrouw geworden.

Het cursief gedrukte stuk, dat steeds tussendoor komt gaat over een meisje die als vluchteling naar Zweden komt. Wat zij allemaal meemaakt is niet mis! Hoe zij haar leven invult, met wie en waar is echt bikkelhard. Je voelt heel erg mee met dat meisje, jammer genoeg had ik al vrijwel meteen door wie het was. En dat had ik liever anders gezien.

Dit boek is zeker actueel nu door de vluchtelingenkwestie. Dit verhaal gaat over Chileense vluchtelingen die in containers naar Europa komen en in Zweden aan land komen. Daar worden de kinderen uit de containers gevist en deze misdadigers hebben zo hun plannen met de kinderen.

De schrijfstijl leest vlot, geen moeilijke woorden en afkortingen. Het is een leuk debuut, voldoende genoeg om tussendoor te lezen. Maar zeker niet de beste die ik gelezen heb dit jaar. Ook komt het boek echt langzaam op gang. De schrijfster geeft (te) veel informatie waardoor de vaart er niet in komt. Dat had minder gemogen. Pas ver over de helft komt er vaart in en het einde is dan juist weer te snel voorbij. Ik denk wel dat er een vervolg gaat komen. Ga ik het kopen? Nee. Een thriller moet voor mij vol met actie zitten. Dit is heel persoonlijk, besef dat wel. Op sommige momenten echt langdradig en ik kon me er niet toe aan zetten om verder te lezen. Dat was pas tegen de laatste 100 blz. dat ik er echt van ging genieten. Toen kreeg ik wat ik verwacht had van deze thriller, waar ik veel meer van had verwacht.

3***Spookvloot

P.W. Singer & August Cole – Spookvloot

uitgelezen op: 20/11/2015

Dit boek gaat over de derde wereldoorlog. Het is 2026 en Amerika wordt aangevallen. Hun satelliet is vernietigd en de troepen van het Directoraat zien hun kans!  Ze vallen het land binnen op verschillende plaatsen.

Door alle aanvallen  is er  niet veel meer van de Amerikaanse vloot over, dus moeten de Amerikanen iets verzinnen. Veel schepen liggen op de bodem van de zee.

Zo komen ze bij de spookvloot terecht. Dat zijn afgekeurde, te oude of onafgebouwde schepen, die nergens meer voor dienen. Ze gaan deze schepen nieuw leven inblazen om terug te vechten.

In deze toekomst kan men een pilletje nemen om zich beter te voelen of als men geen tijd heeft om te eten. Ook nemen mariniers pillen om op de been te blijven of om er groot en stevig uit te zien

Jamie Simmons (kapitein)speelt grotendeels de hoofdrol in dit verhaal. Zijn familie maakt zich zorgen.

Het is ook een mooie Vader/ zoon relatie die je volgt. Ze hebben het niet makkelijk gehad en proberen goed  met elkaar om te gaan. Jamie doet me een beetje denken aan Chandler in The Last Ship. Er is veel wrijving tussen deze twee mannen.

Het Karakter van Carrie vind ik persoonlijk de beste. Zij is een vrouw met een verleden en is uit op wraak. Ze is een bikkelharde tante. Wraak is zoet….Maar hoe zij te werk gaat, dat is meedogenloos.

Ook al speelt dit boek zich af in de toekomst, het is toch van deze tijd. Waarom? Oorlog hangt er nu ook in de lucht. En deze manier van oorlogvoeren is misschien de toekomst wel. Door de dreiging van vandaag de dag, kun je goed meeleven met dit verhaal. Ik zie het echt voor me dat er een oorlog gevoerd kan worden via de cyberspace en malware. Techniek is nooit helemaal veilig volgens mij. De auters van dit boek hebben ook veel kennis op dit gebied, dat is te merken. Microchips zullen ook wel niet veilig zijn. Eigenlijk zijn we veel te afhankelijk van dat soort dingen. Dat is mijn gevoel.

Er wordt ook veel gebruik gemaakt van Drones in deze oorlog. Dat hoor je tegenwoordig ook steeds vaker, het is echt de toekomst.

Dit boek speelt zich af in het jaar 2026. Het doet SF-achtig aan om de manier waarop men leeft en oorlog voert. Er zijn veel nieuwe soorten wapens en die worden tot in detail beschreven.

Ik ben zelf ook absoluut niet technisch, dus vind dat soort dingen nooit lekker lezen.

Voor mijn gevoel is het iets te veel informatie en ook teveel geschiedenis. Het haalt de vaart uit het verhaal. En het verhaal zelf is spannend, het is echt een andere manier van oorlog voeren.

Ook zijn er veel afkortingen in dit boek. Achterin staat dan de betekenis. Maar ik vergeet het nogal snel, dus bleef bladeren. Ook de noten met extra informatie staan achterin. Dat zijn er behoorlijk veel! Voor mij was het dus geen vlot boek, maar als je echt van dit soort boeken houdt ( denk aan Tom Clancy bijvoorbeeld), dat is dit het boek voor jou!

Ik heb geen sterren in mijn hoofd dit keer maar een cijfer. Ik zit op een 6,5 voor dit boek.

In sterren zijn dat er 3,25….. Daarom geef ik nu een cijfer.watzenaliet

T.R. Richmond – Wat ze naliet

uitgelezen op: 27/10/2015

Alice Salmon is dood. Ze is verdronken. Ze maakte altijd grapjes over haar achternaam, des te wreder is het dat ze is verdronken. Maar wat is er nu allemaal aan haar dood vooraf gegaan?

In dit boek lees je haar dagboekverhalen, interviews en recensies van bijvoorbeeld concerten waar ze heen ging. Maar je leest ook sms’jes, blogberichten, socialmedia berichten en persoonlijke correspondentie van de mensen die om Alice gaven. Of die gewoon over haar praten omdat ze in het nieuws is. Het is echt een uniek boek in dit opzicht!

Stapje voor stapje kom je achter haar verhaal, dit is haar leven, en het einde van haar haar leven.

Je gaat echt willen weten wat haar nu echt is overkomen.

Je leert haar echt kennen. Haar stukjes vond ik echt lekker lezen.

Is ze vermoord? Was het een ongeluk? Of heeft ze toch zelfmoord gepleegd? Deze drie vragen blijven door je hoofd spoken!

Door de samenvatting op de achterkant van het boek, kreeg ik het idee dat het een mannelijke versie van Bones zou zijn. Jeremy de antropoloog. Maar hij is een vreemde man met rare gewoontes en van werken met botten is er ook geen sprake. Hij doet onderzoek naar de laatste dag van Alice leven. Hij wordt geobsedeerd door deze zoektocht en ik krijg de kriebels van deze man.

Ik had hoge verwachtingen van dit boek. Zijn ze uitgekomen? Nee. Ik heb geen moment op het puntje van mijn stoel gezeten. Het was mij niet spannend genoeg. Ik begon me een beetje te irriteren aan bepaalde personages in het boek. Misschien is dat ook de bedoeling. Het draaide allemaal om Alice, maar die anderen probeerden te veel in de spotlights te komen.

Het plot was wel een verrassing. Ik zag het niet aankomen. Dit was echt iets, dat had ik niet kunnen bedenken. Dat was echt een pluspunt.

De cover is mooi, je weet meteen wie het meisje is. Deze past in de sfeer van het verhaal.

Ik had hoge verwachtingen van dit boek, omdat Nicci French dit boek vol emoties en spannend noemt. Emoties, dat snap ik helemaal, maar ik mis die beloofde spanning. Ik kreeg het boek ook niet snel uit, voor mijn doen. Geen pageturner, ik kon het boek gemakkelijk wegleggen. Voor veel mensen zal dit een goed boek zijn, maar ik wil veel spanning. Dit boek vond ik meer een detective roman. Ik moet eerlijk zijn en kan het geen voldoende geven. Ik zit op een 5,5 als ik een cijfer mocht geven. Dat zit tussen de 2,5 en 3 sterren in. **-*** sterren dus.


supernova

Peter Romer – Supernova

uitgelezen op: 25/10/2015

Hanna doet onderzoek naar de dood van Youri Paardekoper. Ze komen erachter dat hij om het leven is gebracht. De zaak komt volop in het nieuws, want Youri blijkt de zoon te zijn van Prince Vince (Hans Paardekoper). Prince Vince was een enorm bekende radio DJ, die werkte bij radio Nova. Hij had het goed voor elkaar in zijn gouden tijd. De (minderjarige) meisjes vielen aan zijn voeten, er was geen gebrek aan geld en hij had drank en drugs genoeg om goede feestjes te bouwen. Maar hij had nooit gedacht dat zijn verleden hem zou inhalen, dat zeker weten niet! Hanna volgt elke kleine aanwijzing en ze komt er langzaam maar zeker achter dat er veel mensen bij deze zaak betrokken zijn. Prince Vince wordt aangeklaagd door een aantal vrouwen, die zeggen dat hij ze heeft verkracht. En dat ze toen minderjarig waren……En dat is strafbaar, dat is een feit!

Ondertussen loopt de moordenaar van Youri vrij rond……..Wie heeft het toch gedaan?

Hanna is zwanger van Xander (werkt ook bij de politie) en de mensen om haar heen laten haar dat steeds weer weten. Ze zijn overbezorgd of denken dat een zwangere vrouw rustiger aan moet doen. Maar zij is niet de vrouw om achter haar bureau te gaan zitten. Ze moet op onderzoek uit! Deze zaak komt wel erg dichtbij. Ze kan het niet loslaten, ze moet het gewoon weten. Stukje voor stukje vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. Het plot is op zich best verrassend, het daderprofiel is ook te begrijpen. Wat zet iemand aan tot moord? In dit geval voel je mee, met de moordenaar. Het is natuurlijk nooit goed te praten. Maar enig begrip heb je wel voor de toestand van de moordenaar.

Je leest vanuit het oogpunt van vrij veel van de personages in dit boek. Vooral de stukjes van de moordenaar, die zetten je aan het denken. In het begin had ik echt niet door wie het was. Maar de schrijver geeft af en toe stukjes plot weg, bewust naar mijn mening. En dan denk jij, ja die is het! Er gaat een lichtje bij je branden. En je hebt gelijk, maar er komen steeds meer vragen in je op. Telkens als je iets te weten komt, krijg je meer vragen. Dat vind ik een bijzondere manier van schrijven!

De cover vind ik persoonlijk heel mooi, het staat voor een van de slachtoffers in het boek. En slachtoffers die zijn er echt veel. Het is echt een moordroman. Veel moorden en emotionele toestanden die je raken in je hart. Dus om het in dit genre te plaatsen is een schot in de roos!

Het is mysterieus en je wilt weten hoe het afloopt.

Dit is het derde boek met Hanna Vermeer in de hoofdrol. En je kunt het boek lezen zonder de andere twee eerst te lezen.

De titel past perfect bij het boek, dat vind ik altijd enorm leuk omdat te kunnen zeggen!

SuperNova, slaat op verschillende dingen. Maar het belangrijkste is toch dat het om een ster gaat die in een diep zwart gat valt. En dat is echt goed bedacht. Het is een beetje dubbel omdat de Radiozender ook zo heet. Dus dat is echt de perfecte titel voor dit boek!

De schrijfstijl leest gewoon supervlot, het lettertype is groot, maar daar wen je snel aan. Het is echt een aanrader dit boek! Het krijgt van mij 4 ****


oppas

Jet Van Vuuren – De Oppas

uitgelezen op: 16/08/2015

13 jaar geleden is er een jong meisje verdwenen en dood terug gevonden in de tuin van Kim.

Kim was de oppas van het meisje Suze en haar broertje Max. Zij gaat de gevangenis in voor moord.

Alleen Max staat aan haar kant, maar niemand gelooft hem.

Als Kim vrijkomt na 10 jaar, besluit ze om de ultieme wraak te gaan nemen. Ze weet bijna zeker te weten wie het wel gedaan heeft. De man waar ze smoorverliefd op was!

Max komt na al die jaren een andere oude oppas tegen in de supermarkt. Hij herkent Dorien bijna meteen. Zij hem niet! Ze hangt net een briefje op in de supermarkt. Ze zoekt hulp om te helpen opruimen. Ze wil de spullen van haar man Anton opgeruimd hebben. Zelf kan ze dat niet, ze is er te ziek voor. Anton is spoorloos verdwenen. Max doet zich voor als iemand anders en komt zo bij haar in huis terecht. En daar besluipt hem het plan om wraak te nemen. Hij denkt ook te weten wie het gedaan heeft.

Het is een boek over zoete wraak. Maar wie neemt er nu echt wraak?

Er zijn veel verhaallijnen in dit boek. Van Dorien, Kim, Anton en Max. De tijdslijnen lopen ook door elkaar. Het hoofdstuk erna denkt vaak weer een maand terug in de tijd, of juist vooruit. Ook gaan ze zo nu en dan 13 jaar terug in de tijd. Dit maakt het allemaal een beetje verwarrend en moeilijk om erin te komen. Het went wel, maar dat duurde bij mij een tijd.

Ik vind Max zijn personage echt de beste. Hij is goed neergezet en ik snap zijn gevoelens.

De cover past heel goed bij het verhaal. Het liedje in het begin van het boek ook!

Ik mis echt de spanning van: op het puntje van mijn stoel zitten, in dit boek. Ik had gehoopt op meer spanning. Te veel werd er te vroeg weg gegeven, naar mijn mening. Mijn idee van hoe het in elkaar zat klopte. Ik word liever op het verkeerde been gezet, als ik een thriller lees. Mijn vermoedens waren juist en dat vind ik dan erg jammer.

Je leest door omdat je toch wilt weten wat er met Suze is gebeurt. Wat is dat meisje toch overkomen? Maar wie, dat had ik echt al snel door. En dat overkomt me niet zo vaak, moet ik eerlijk zeggen.

Het einde was verrassend. En het was ook een echt einde. Het boek is echt klaar dan. Dat vond ik een zeer goede afsluiting!

Ik geef het boek 3 sterren***.


stillezusje

Valerie Geary – Het Stille Zusje

uitgelezen op: 21/9/2015

Wat heb ik genoten van dit boek!

Het gaat over twee zusjes: Sam (Samantha) en Ollie (Olivia).

Ze hebben de ergste zomer van hun leven: hun moeder is kort geleden overleden en nu wonen ze bij hun vader. Zijn bijnaam is Bear en zo noemt iedereen hem dus ook. Hij woont in een Tipi, de hele zomer lang, samen met zijn dochters. Heerlijk en gezond!

Als de meisjes op een ochtend een dode vrouw in het water vinden, staat hun leven op zijn kop.

Deze vrouw is niet door een ongeluk om het leven gekomen. Maar ze besluiten het niet aan de politie te vertellen.

Sam ziet ineens allerlei aanwijzingen……Bear heeft schrammen op zijn gezicht. En nog meer dingen die haar doen twijfelen aan haar eigen vader. Ze besluiten niemand iets te vertellen omdat ze bij hun vader willen blijven wonen. Ze willen hem niet kwijt.

Ollie praat niet meer sinds haar moeder is overleden. Maar ze ziet wel schimmen van overleden mensen. En deze schimmen achtervolgen haar. Ze is ook doodsbang, maar kan niet praten. Ze praat via boeken of tekeningen. En Sam denkt dat ze gek is. Geesten bestaan nu eenmaal niet?

Sam wordt een echte speurneus en duikt in zaken die gevaarlijk zijn. Maar ze wil weten of haar vader schuldig is of niet. En wie heeft het dan wel gedaan? En waarom is deze jonge vrouw, zo verschrikkelijk aan haar einde gekomen?

Het boek is spannend en je speurt zelf mee naar de dader. Wie is nu de dader? Toch haar vader? Of iemand anders uit het dorp?

Ik vond het soms echt verschrikkelijk om mee te voelen hoe verdrietig en bang deze meisjes waren. Je kunt je er een goede voorstelling van maken hoe zij zich voelen. Omdat het bijna voelbaar op papier is gezet. Dat vind ik echt bijzonder.

Het gaat over familie, liefde, vertouwen, verraad en ook wraak.

Het verhaal krijg je te zien door de ogen van Sam (de langere hoofdstukken) en Ollie (de kortere hoofdstukken). Geschreven in vlotte taal en gewoon niet meer weg te leggen. Ik was er doorheen voordat ik het door had en het is geen dun boek.

Het plot was ook goed en spannend. Het zat allemaal goed in elkaar.

De cover vind ik alleen niet zo mooi. Als ik het in de winkel zou zien..Zou ik het niet oppakken. Maar dat is heel persoonlijk. Het gaat om de inhoud en daar is echt niks mis mee. Een zeer goede thriller door de ogen van twee jonge meisjes beschreven. Een heel andere manier van schrijven en lezen. Maar ik vond het echt lekker vlot!

5***


Joy-kaft-e1439835661694

Marjan van den Berg – Joy

Uitgelezen op: 19/9/2015

Joy is een vrouw met een verleden. Een erg heftig verleden. Als vrouw kun je niet anders en met haar mee leven. En met haar meedenken. Wat is gerechtigheid? Hoe ver kun je gaan?

Ze is op het eerste gezicht een dolgelukkige vrouw. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt en ze verkoopt veel prachtige schilderijen. Maar haar leven gaat een heel andere wending krijgen, zodra ze haar lieve man Stefan gaat ophalen van zijn werk. Ze komt daar een groepje mannen tegen en haar hele verleden komt weer terug. Ze wil dat niet! Ze heeft het afgesloten en dat moet zo blijven, toch?

Ze besluit de ultieme wraak te gaan bedenken. Joy maakt graag lijstjes, dus schrijft ze het op.

Die 5 mannen uit haar verleden maken je boos en je wilt haar helpen. Je voelt enorm met haar mee.

Ook andere personages wil je het liefste een knuffel geven. Je gevoel springt op en neer. En ik denk dat elke lezer zichzelf gaat betrappen : Dat je gewoon ook wraak wilt nemen, samen met Joy.

Joy is zo goed neergezet, dat het lijkt alsof je haar echt kent.

Er zit echt veel humor in, de plee-art is ook enorm grappig. Het is vreselijk wat Joy is overkomen, maar het heeft haar humor niet weggenomen. Af en toe moest ik echt heel hard lachen, om wat Joy dacht of zei. Ze denkt veel, maar veel dingen zegt ze niet hardop.

De hoofdstukken zijn kort, het leest enorm snel en ik kon het boek niet meer wegleggen!

Het einde vond ik ook echt goed. Ik zag het laatste hoofdstuk niet aankomen. Toen moest ik wel even slikken. Ik snap dat Marjan zegt : Ik ga me hechten aan bepaalde karakters. Je kunt gewoon als vrouw, dit niet naast je neerleggen.

Wat heb ik genoten van deze Thriller. Marjan vroeg zich af, of het wel een echte thriller was. Ja, Marjan! Dat is het zeker! En ik hoop zeker dat je echt nog veel meer thrillers gaat schrijven!

De humor van Marjan (en Joy) en de ultieme wraak , zijn echt zeer goede ingrediënten om een boek spannend te maken. Ik heb altijd een beeld van een hoofdpersonage in mijn hoofd. En Joy leek voor mij veel op Marjan. Ik zag dat zo voor me. Terwijl Joy er niet zo uitziet. Maar dat kwam vast door mijn ontmoeting met Marjan.

Dit boek krijgt ook echt 5***** van mij…Spannend, humor en een emotionele achtbaan!


onderschot

Jack Coughlin – Onder Schot (sniper 2)

Uitgelezen op: 15/9/2015

Saddam Hoessein was bezig een chemisch wapen te ontwikkelen, na zijn dood gingen zijn mensen ermee verder. Het is echt een gruwelijk wapen. En het wordt ingezet op een van de meest gedenkbare dagen van de geschiedenis: De trouwerij van prins William en zijn Barbara*.

Het is een verschrikkelijk wapen en kent geen genade. Londen en de rest van de wereld zijn doodsbang na deze aanval. Het is een geheel nieuw soort gifgas.

Diep in een woestijn in het midden oosten zijn ze het gifgas aan het testen. Op levende mensen! Ze willen de ultieme vieze bom maken. Niemand is veilig voor deze terroristen.

Kyle Swanson is nog steeds verdrietig en blijft maar missies aannemen. De mensen om hem heen, zijn bang dat hij op instorten staat. Als hij hoort van de aanslag in Londen, wil hij meteen uitzoeken wie het gedaan heeft en hem de verdiende loon geven.

Het komt voor Kyle allemaal heel erg dichtbij, aangezien het spoor hem naar een oude vijand brengt.

Juba is een van de beste scherpschutters ter wereld en weet van geen stoppen. Hij is er vast van overtuigd dat hij het juiste doet, ook voor zijn geloof. Het wordt een kat en muis spel. Wie zal er happen? Wie gaat het overleven? Wie is er de beste scherpschutter?

Het speelt zich af in Europa, de VS en het midden oosten. Het leest vrij snel en heeft een stoer lettertype. Ik moest daar echt aan wennen, maar dat is erg persoonlijk en doet niets af aan het verhaal. Het is allemaal levensecht op papier gezet. Je ziet alles voor je en kan alleen maar meevoelen met de slachtoffers. Het is een verschrikkelijke laffe manier van oorlogvoeren, die chemische wapens. Ik geloof ook echt dat er nog chemische fabrieken zijn in Irak. Saddam en Ali Chemicali hebben echt hun geheime labs nooit prijs gegeven!

Het karakter van Sybelle vind ik erg goed neergezet. Een vrouw die van aanpakken weet! Dat is echt een aanwinst voor het verhaal en voor Kyle zelf ook. Ze gaat met hem mee op missies en is een harde tante!

*Nu hoor ik iedereen denken: Barbara? Maar hij kon onmogelijk Kate Middleton gebruiken, toen hij het boek schreef, was het nog niet zeker of het stel bij elkaar zou blijven…Maar ook heeft een van de belangrijkste personen in het boek dezelfde achternaam. Dus ik snap het helemaal. Barbara it is!

Dit boek is deel twee van de Sniper serie. Het begint meteen alweer spannend. En dat blijft zo tot het einde. Echt tot de allerlaatste zin. Het is ook nog eens een boek van deze tijd. Want de dingen die erin gebeuren kunnen zomaar echt worden. We leven in een wereld waar dit soort terroristen op smerige plannetjes broeden!

Ik kijk alweer uit naar het volgende boek. 4****


doodnormaal

Graeme Cameron – Doodnormaal

Uitgelezen op: 5-9-2015

De man in dit boek kan iedereen zijn. Hij ziet er op het eerste gezicht doodnormaal uit. Hij valt niet op als hij boodschappen doet en zou zomaar eens je buurman kunnen zijn. Je gaat wel iets anders naar de mensen om je heen kijken, na het lezen van dit boek.

Hij is alles behalve normaal. Hij is een seriemoordenaar. En hij geeft je een kijkje in zijn leven en vertelt je in geuren en kleuren wat hij met zijn slachtoffers doet. Het is geschreven in ik-vorm.

Er zit een gezonde dosis humor in en daar ben ik dol op!

Hij heeft een kelder tot zijn beschikking waar niemand iets vanaf weet. Daar komen soms zijn slachtoffers nog levend terecht. In een kooi, maar wel kooi met bed en alle basisbehoeftes.

Hij doet boodschappen in een bepaalde supermarkt en ontmoet daar een vrouw achter de kassa die zijn leven op zijn kop zet. Zij denkt dat hij boodschappen doet voor iemand anders. Ze weet niet dat het voor de slachtoffers in de kelder is.

Hij kan zomaar op straat een volgend slachtoffer vinden en haar dan ook meenemen. Vaak halen ze de kelder niet eens. Hij is heel impulsief en snapt sommige slachtoffers echt niet.

Een van zijn laatste slachtoffers is een vrouw die een grote mond heeft en niet bang voor hem is. Dat vindt hij echt enorm raar. Dat heeft hij nog nooit meegemaakt.

Het boek is spannend vanaf het begin. Soms een beetje verwarrend, maar verderop in het hoofdstuk worden de dingen duidelijk. Het is heel apart geschreven en ik moest er echt even aan wennen.

Maar het geeft een soort inzicht in het denken en doen van iemand met een zeer zieke geest. Dat vind ik persoonlijk heel interessant om zo te lezen. Als je het leest, snap je wat ik bedoel.

Het plot was goed, alleen het einde, daar had misschien wel meer ingezeten.

De karakters vind ik goed neergezet. Vooral de hoofdpersonen : de seriemoordenaar en het slachtoffer. Soms voel je ook medelijden met de moordenaar en op een ander moment weer met een van de slachtoffers. En soms denk je: ‘Wat een sneu slachtoffer, maar het is misschien wel een beetje eigen schuld?’. De moordenaar laat je dat soort dingen denken, omdat je toch een soort van gevoel voor hem krijgt. Je gevoel springt een beetje heen en weer en dat vind ik ook zeer apart.

De titel past perfect bij het boek. Deze moordenaar is echt goed in het spelen van zijn rol: Zijn Privéleven en in de samenleving.

Dus een heel goed boek, apart geschreven en spannend!

4 sterren****


dimi

Eric Ambler – Het Masker van Dimitrios

Uitgelezen op: 19/8/2015

Latimer een schrijver komt in contact met kolonel Haki. Haki heeft een synopsis klaar voor een boek en wil Latimer het idee geven, voor zijn nieuwste boek. Hun gesprek komt bij Domitrios, Latimer is enorm geïnteresseerd in zijn leven. Dimitrios is dood aangespoeld. Latimer besluit om in zijn leven te duiken en het laat hem niet meer los. Hij volgt het spoor van Dimitrios zijn leven. Hij veranderd in een echte speurneus. Je volgt hem door diverse steden. Zijn leven komt in gevaar. Dimitrios was een gevaarlijk en een gewiekst misdadiger.

Ik vind het een enorm traag verhaal, het lijkt maar niet op gang te komen. Ik kon niet in het verhaal komen. Pas ver over de helft vond ik het echt beter worden. Het plot is dan wel een beetje een verrassing. Ik heb meerdere malen gedacht? Ga ik het wel uitlezen?

De schrijfstijl is absoluut mijn ding niet. Te veel moeilijke woorden en zinnen die echt uit een theorieboek voor gevorderden lijken te komen. Ook erger ik me aan het Frans in het boek. Ik spreek geen Frans, dus heb geen idee, wat die zinnen betekenen. Een vertaling staat er niet bij. Sommige stukken over geschiedenis zijn erg langdradig. Moest ook regelmatig woorden opzoeken in een woordenboek. Dit leest gewoon niet prettig. Misschien had het beter aangepast kunnen worden aan de taal van deze tijd?

Thriller? Nee, zeker niet…..Het mist gewoon de spanning, wat je als thrillerlezer nodig hebt. Het moet spannend zijn, zo spannend dat je het boek niet meer weg kunt leggen. En dit boek lag steeds aan de kant! Ik zou het een detective noemen met veel politiek en geschiedenis.

Ik kan het boek geen voldoende geven, blijf steken op 2,5 sterren.


muur

Nova Ren Suma – Muren van Verraad

Dit verhaal gaat over verraad. Hoe erg kan verraad zijn? En hoe voelt het om verraden te worden.

Amber zit een straf uit voor moord. Op een nacht gebeuren er vreemde dingen in de gevangenis. Alle sloten en deuren gaan van het slot en Amber voelt dat er iets mis is. Gaat ze aan deze plaats ontsnappen of niet? Er zitten 42 meisjes vast en ze hebben allemaal iets op hun kerfstok.

Violet is vrij en geniet van haar lust en haar leven: Ballet. Alles gaat haar voor de wind. Ze krijgt kans om te gaan dansen bij een zeer uitmuntend goede school. Een droom die werkelijkheid gaat worden, eindelijk. Maar er knaagt iets aan haar. Ze kan de dood van haar vriendin Ori niet achter zich laten. Ze besluit om naar de plek te gaan waar haar beste vriendin om het leven kwam.

Het zijn twee verhaallijnen, die van Amber en Violet. Je hebt geen idee wat ze met elkaar te maken hebben. Daar kom je in het boek langzaam maar zeker wel achter. Je leert ook wat andere personages kennen. Echt uitgediept worden de personages niet. Elk meisje heeft zo haar eigen verleden. Het ultieme verraad, dat je iemand anders kunt aandoen. Dat gebeurt in dit boek.

Je vraagt je af wie er nu daadwerkelijk straf zou moeten krijgen en leeft mee.

Ik had vrij snel in de gaten hoe het werkelijk zat….. Het einde was toch een lichte verrassing.

Schrijfstijl leest lekker, alleen kon ik er niet snel inkomen, dat duurde even. Ook moest ik af en toe even omschakelen van personage naar personage. Omdat ik ze door elkaar haalde.

Het einde was verwarrend. Ik heb nog veel vragen over. Maar ik vond het geen echt spannend verhaal. Het is meer een mysterie. Beetje x-files achtig….Science Fiction. Kan het niet echt in een genre neerzetten.

3 sterren***


mar

Marianne Vogel – In de shaduw van Marlene Dietrich

Uitgelezen op: 5/8/2015

Sofie en Frits worden op een nieuwe zaak gezet door hun baas. Ze werken voor Alice Brill haar recherchebureau. Ze zijn niet in dienst van de politie, maar kunnen ingehuurd worden door klanten om onderzoek te doen. De zaak brengt ze naar Berlijn. Sofie heeft daar toen ze jong was heel lang gewoond. Een vrouw uit Nederland wil de geschiedenis van haar oma uitgezocht hebben. Ze hebben maar weinig tijd. Er zit een deadline aan te komen. Als ze niet slagen, dan loopt hun klant een erfenis mis. Ze moeten uitzoeken wat er met deze vrouw is gebeurt sinds ze in Berlijn ging werken. Alleen speelt deze geschiedenis zich af in de jaren 20/30 van de vorige eeuw. Het begint in die tijd al een beetje onrustig te worden door de nazi’s. Ze probeerden toen al mensen tegen de joden op te zetten, maar ook tegen homo’s. Ze komen oma Edith op het spoor. Ze blijkt een showbizz leven achter de rug te hebben. Maar ze kunnen haar begraafplaats niet vinden. Wel komen ze erachter dat ze Marlène Dietrich kon, ze waren vriendinnen. Als ze Marlène haar graf bezoeken, vinden ze een jongen op het kerkhof, hij is genadeloos om het leven gebracht.

Dit verhaal leert je dingen over het Berlijn, de showbizz, de haat die er toen al was en hoe mensen elkaar kunnen bedriegen. Ze komen op veel plaatsen in Berlijn, die je meteen herkent als je er bent geweest. Heden en verleden lopen goed in elkaar over. Je wilt Sofie en Frits gewoon helpen en uitvinden wat er met Edith gebeurt is.

Het leest vlot en het plot is echt heel goed. Zit echt goed in elkaar, hoop meer te lezen van deze auteur! Je steekt er ook nog wat van op. Je maakt een 1 mei demonstratie mee en leert alles over Guerrilla- tuinieren in Berlijn! Het is echt leerzaam en spannend en mysterieus!

Dit is echt een goede thriller. Moeilijk weg te leggen…. En ik wist echt niet wat er nu toch aan de hand was. Je kon het echt niet zelf bedenken. Heerlijk een boek dat je gewoon mee laat speuren. 4,5 sterren.


jacht

Vince Flynn – Jacht op de Jager

uitgelezen op: 2/8/2015

Dit boek is echt een boek wat je raakt. Je voelt je verbonden met Mitch. In dit verhaal is Mitch, de terrorisme bestrijder zelf het doelwit. Ze willen wraak op hem nemen. Mitch is het wel gewend dat er een prijs op zijn hoofd staat. De titel is daarom ook echt perfect gekozen!

Ondertussen is hij nog steeds de goede oude Mitch met een zeer scherpe tong. Hij zegt wat hij denkt en doet wat hij wil. Daar maakt hij geen vrienden mee. Ook in zijn eigen land houden ze hem in de gaten. Van verschillende kanten willen ze hem uitgeschakeld zien. Maar Mitch Rapp, wordt daar niet warm of koud van. Zijn leven gaat de goede kant op. Hij is gelukkig met zijn vrouw Anna en begint over de toekomst na te denken. In het vorige boek deed hij dat ook al. Maar kan Mitch wel stoppen met dit werk?

Het wordt te persoonlijk en komt te dichtbij voor Mitch. Hij moet zien te overleven, terwijl hij een prijs op zijn hoofd heeft. En tegelijkertijd ook de mensen waar hij om geeft en van houdt beschermen.Het raakt je echt, wat hij allemaal meemaakt. De dingen die hij moet doen! Je voelt met hem mee.

Daarom vind ik dit het mooiste boek van de Mitch Rapp Serie tot nu toe. Het speelt in op je gevoel en dan kun je het boek niet meer wegleggen.

De hoofdstukken zijn niet te lang en de schrijfstijl zoals je van Vince Flynn gewend bent.

Het is zo spannend..En af en toe smeulend warm van de hoeveelheid kogels en andere projectielen die je om de oren vliegen. Ik hoop echt dat deze boeken eens verfilmd gaan worden. Het zouden echt topfilms zijn! Er gebeurt zoveel, dat je het op het grote scherm wilt zien. Maar als je het boek leest zie je het ook voor je tot leven komen. Beeldend geschreven!

Het werkt dat hij doet, dat bestaat vast en zeker echt! Regeringen werken op deze manier, alleen blijft alles achter gesloten deuren. Wij denken er niet bij na. Maar er zijn veel van dit soort mannen, die er voor zorgen dat wij veilig zijn. En die nooit in de spotlight komen te staan. Denk daar maar eens over na….Hoeveel levens redden deze mensen, elk jaar?

Mitch Rapp is een held. 5 sterren*****


valseonschuld

Judith A. Jance – Valse Onschuld

uitgelezen op: 31/7/2015

Het verhaal begint met Liza (Machett), de eerste verhaallijn.

Ze is het huis van haar moeder aan het leeghalen. Haar moeder was een echte verzamelaar, van troep. Ze is op zijn Engels gezegd een echte ‘hoarder’.

Haar moeder vraagt om een bepaald kookboek. Daar vallen briefjes van honderd dollar uit. Naarmate ze het huis verder doorspit, komt ze een fortuin aan geld tegen. Ze denkt dat ze schatrijk is! Maar als ze het geld gaat uitgeven komen ze haar op het spoor. Ze moet uit haar dorp weg en van de aardbodem verdwijnen, als er om haar heen doden vallen. Ze probeert er wel achter te komen hoe haar moeder aan dat geld komt. Maar ze moet steeds over haar schouders blijven kijken.

De tweede verhaallijn gaat over Sheriff Joanna Brady. Zij wordt op een zeer vreemde zaak gezet. De geestelijk gehandicapte Junior is spoorloos verdwenen. De zoektocht brengt haar naar een grot. Meters diep vinden ze het stoffelijk overschot van Junior. Ook vinden ze een nog levend gemarteld klein katje. Wat er met dat diertje gedaan is, is gruwelijk. Joanna maakt niet zoveel van dit soort zaken mee. Toch is ze heel professioneel en gaat de dader zoeken.

Het zijn twee verhaallijnen en je vraagt je steeds af wat die met elkaar te maken hebben. Het zijn immers 2 plaatsen in de verenigde staten, die echt heel ver van elkaar af liggen.

Het is heerlijk vlot geschreven. Het lettertype vond ik ook uiterst aangenaam.

Ik moest er wel even inkomen in het verhaal. Maar het wordt stapje voor stapje opgebouwd en heeft echt een zeer verrassend plot. Dat zag ik niet aankomen!

Het is echt een goede thriller. Met wat horror aspecten, qua methodes die de dader gebruikt.

De schrijfstijl is ook goed. Alleen vond ik een ding een beetje verwarrend.

Op het moment dat ze Junior naar beneden dragen…..Staat er Julian i.p.v. Junior. Ik neem aan dat het een typefout is, want de naam is in het hele boek niet meer voor gekomen.

Zodra je over het katje leest, is de cover je meteen helemaal duidelijk. Dus is er goed bij gekozen.

Ik geef het boek 5 sterren*****.


duistereschaduw

Een Duistere Schaduw – Diverse bekende Zweedse thrillerauteurs

uitgelezen op: 26/7/2015

Dit boek bevat verhalen van Zweedse schrijvers en ze hebben allemaal een ding gemeen.

De verhalen zijn duister of hebben een donker randje. Het zijn thrillers die over moord, wraak, verlies en bijvoorbeeld hebzucht gaan. De titel van deze verhalenbundel is dan ook echt goed gekozen.

Alle verhalen zijn anders en uniek. Je leest hier verhalen van: Ake Edwardson, Rolf en Cilla Borjlind, Anna Jansson, Henning Mankell & Hakan Nesser. In totaal ongeveer 18 verhalen van verschillende schrijvers of schrijfduo’s. Ik vond ze allemaal erg goed. Maar wil er toch een paar uitlichten.

Stieg Larsson met Superbrein doet Science Fiction-achtig aan. Het speelt zich af in de verre toekomst. De medische wereld is tot allerlei nieuwe dingen in staat. En of we daar nu blij mee moeten zijn? Ik kreeg er echt een beetje de kriebels van. Dus ik als Horror/SF fan, vond dit verhaal er echt uitspringen. Het is net even anders als de andere verhalen.

Veronica von Schenck, ik had nog nooit van haar gehoord. Maar wat is d at een goede auteur! Dit verhaal moest ik echt in een ruk uitlezen. Mijn eten werd koud. Het gaat over een vrouw, die opgroeit in het kunsthandelwereldje. Maar ze is rechercheur in het dagelijks leven. Ze wordt door haar baas gevraagd om undercover te gaan in die oude vertrouwde wereld van haar. Maar het blijkt niet zo ongevaarlijk te zijn als ze in eerste instantie voorgeschoteld kreeg.

Eva Gabrielsson gaf me met haar verhaal: Pauls laatste zomer ook de kriebels…Stel je komt op een begraafplaats om je geliefde te bezoeken…En het graf ernaast, daar is iets goed mis mee….Er staat een steen op met jou naam! Maar je bent nog springlevend! Creepy, ik kreeg echt medelijden met deze man en wou ook echt weten wat er aan de hand was.

Magnus Montelius met Een alibi voor señor Banegas, vond ik ook erg goed. Het zit echt goed in elkaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje…. Bewust een moord plegen is iets heel anders.

Ook staat er voor elk verhaal een stukje over de schrijver van het verhaal en na het verhaal ook nog. Dat vond ik ook allemaal erg interessant. Je leert ze toch een beetje beter kennen..En krijgt meteen meer tips over hun andere boeken. De inleiding van John-Henri Holmberg is ook interessant. Deze man heeft dit boek samengesteld. En dat heeft hij heel erg goed gedaan!

Deze verhalen bundel leest echt enorm snel. Ik ben normaal geen verhalenbundel lezer. Maar als ik een boek in een weekend uitlees, dan is het een goed boek! Ik weet nu ook zeker dat ik meer Zweedse schrijvers ga ontdekken. Ik was altijd een beetje afhoudend. Maar ik ben nu wel om.

Dit boek krijgt van mij ook 4 sterren****, gewoon omdat het een zeer originele en unieke verhalenbundel is, die mij echt vastgreep….( en pas weer los liet, toen het laatste verhaal uit was).


killone

Jack Coughlin – Killzone, Sniper-Serie 1

Uitgelezen op: 23/7/2015

Dit is echt een super spannende en explosieve thriller. De eerste thriller van 2015 die ik absoluut echt niet meer kon neerleggen. Het verhaal gaat over een American Sniper. Een scherpschutter in dienst van de Mariniers in Amerika. Zijn naam is Kyle Swanson en je volgt zijn missie.

Het is net alsof je er zelf bij bent. Alles is zo beeldend op papier gezet. Zelfs de weg die een kogel gaat. Je ziet het gewoon voor je!

Kyle moet op zijn missie een Generaal bevrijden, die in het Midden-Oosten gevangen is genomen. Ze dreigen Generaal Middleton te onthoofden. In eerste instantie denken de inlichtingendiensten aan een bepaalde groep terroristen. Maar als Kyle ter plekke komt lijkt niets meer te zijn zoals ze van te voren dachten. Het is de wet van Murphy die hem parten speelt. En hij gelooft daar zelf ook heilig in. Er kan altijd iets mis gaan, ook al is alles nog zo goed op papier gezet.

De titel past enorm goed bij het verhaal, je moet dit boek echt lezen…Dan weet je wat die titel inhoudt. Het is echt een goede titel!

Er zijn ook andere karakters die je volgt, zoals een aantal huursoldaten van particuliere beveiligingsbedrijven. Deze bedrijfjes schieten de grond uit en voeren veel legertaken uit. Maar uiteindelijk werken zij voor degene die ze het meeste geld geeft. Het zijn ook vaak oud-mariniers die voor deze bedrijven werken.

In dit verhaal ligt er een geheel nieuwe vorm van terrorisme op de loer. En dit zet je ook echt aan het denken. Ik denk dat het waarschijnlijk in het echt ook gebeurt, alleen hoor je dat als gewone burger niet. Het is een angstaanjagend idee! Wil je weten waar ik het over heb? Dan moet je dit boek echt lezen. Dan snap je waar mijn gevoelens vandaan komen!

Het verhaal is geschreven met een snelheid waar ik echt dol op ben. Het zakt geen moment in!

Het is een verhaal wat zo op het witte doek zou kunnen komen. Een actieroes had ik!

Ik vond de hoofdstukken niet te kort en niet te lang, perfect. De schrijfwijze leest echt heerlijk weg.

Ik kijk echt enorm uit, naar het volgende deel van de Sniper-serie. Dit smaakt zo naar meer!

Boek voor mannen???? Ja, maar ook voor vrouwen die van veel actie houden.

5sterren*****


doodskleed

Corine Hartman – Doodskleed

Uitgelezen op: 1/7/2015

Dit is echt het allerlaatste verhaal in de Jessica Haider serie. En zoals altijd weer steengoed!

Ik ben al sinds het allereerste boek fan, van Jessy. Ze is echt een overlever!

Jessy moet voor Saligia naar Mexico. Haar opdracht is simpel. Ze moet iemand uit de weg ruimen die een dodelijk virus aan het verspreiden is. Vluchtelingen krijgen het , als ze de oversteek naar Amerika gaan maken over de Rio Grande. Het is zeer pijnlijk om dit virus te krijgen en er is geen remedie voor.

Ze komt erachter dat ze niemand meer kan vertrouwen en besluit een grote stap te nemen.

Eenmaal thuis kan ze de zieke kinderen ook niet achter zich laten. Maar zodra ze op het vliegveld in Schotland aankomt, arresteren ze haar op verdenking van moord.

Jessy vecht met zichzelf, haar geesten, haar familie en geliefden en haar gezondheid.

Het is sterven of overleven. En als je dit boek leest, zit je echt op het puntje van je stoel. #teamjessy

Het is echt heerlijk vlot geschreven. Korte hoofdstukken. Meteen hartstikke spannend, vanaf de allereerste bladzijde. Ik ben er doorheen gevlogen. Maar ben helemaal tevreden, na het dichtslaan van het boek.

Ik vind Jessy haar personage is zo sterk en kick-ass. Sem is ook een sterk meisje en die moeten we in de gaten houden.  Sem heeft me ook geleerd dat spinnen niet zo eng zijn. George die op de cover van het boek staat is een gezellig huisdier en je kan niet meer denken *eeeeeeeek* een spin, als je de cover ziet. Je denkt:  hey dat is George. Klinkt leuker als Vogelspin en meteen een stuk minder eng. Maar ik word evengoed geen fan van spinnen en zal ze ook nooit als huisdier nemen. Maar George klinkt net zo schattig als Fluffy het konijn….Behalve als hij eet;-).

Bedankt Corine voor dere geweldige laatste Jessica Haider. Ik kan het boek dichtslaan en vind het plot echt heel sterk! Daar ga ik niks over verklappen. Gewoon allemaal zelf lezen!  5 sterren*****


 stillegrond

Hilde Vandermeeren – Stille Grond

uitgelezen op: 23/6/2015

Ik had al eerder boeken van Hilde gelezen, dus had hoge verwachtingen. En die zijn uitgekomen.

Ze heeft wederom een goed in elkaar gezet verhaal op papier gezet. Het liet mij niet meer los, na de eerste bladzijde. Je voelt sterk mee met Eve en haar zoektocht naar haar zus.

Het verhaal gaat over een tweeling: Ruby en Rosie. Op een nacht slapen ze in hun stapelbed en als een van de meisjes  s’morgens wakker wordt is haar zusje verdwenen. Midden in de nacht ontvoerd uit haar eigen bed.

Dertig jaar na deze ontvoering weten de familieleden nog steeds niet wat er van Rosie is geworden.

Totdat er in een biechtboek een vreemde tekst opduikt. Het wijst erop dat er iemand is die weet waar Rosie is en wat haar is overkomen. Eve besluit het hier niet bij te laten en gaat zelf op onderzoek uit. Ze raakt verwikkeld in een verhaal wat je niet meer los laat.

Verschillende personen vertellen hun verhaal in dit boek. Je hebt Eve en de spiegelzusjes (in een ander lettertype). Maar ook het verhaal van Carol en haar dochter Zoë is erg spannend. Deze moeder en dochter hebben geen gemakkelijk leven in hun geloofsgemeenschap. De hoofdstukken zijn kort. De schrijfstijl heerlijk. Het speelt zich grotendeels af in het Schotland van nu. En in de omgeving van Glasgow. Ik ben dol op Schotland, dus die sfeer pakt me meteen. De kliffen en de rotsen en de robuuste zee. Heerlijk!

Wel moest ik af en toe even slikken, als de konijnen (of het hert) ter sprake kwamen. Ik hou niet van dierenleed. Daarom had dit boek een tikkeltje horror (in mijn ogen). Maar als er mensen aan stukken gehakt worden, hoor je mij niet over een boek. Dierenleed raakt mij gewoon hard. Maar dat is heel persoonlijk. Je kunt het ook niet weglaten uit dit boek. Want het hoort in het verhaal. Daardoor voel je hoe ernstig de zaak is. Het geeft bepaalde karakters het duistere gevoel en voorkomen!

4 sterren**** (een dikke 8 dus).


erfschuld

Arnaldur Indridason – Erfschuld

uitgelezen op: 30/5/2015

Dit was weer een heerlijke thriller van deze schrijver. Het heden en verleden wordt zo goed samengebracht in dit verhaal. Het ene deel speelt zich af in het nu, het andere in de tweede wereldoorlog. Het zit echt goed in elkaar zo! Je komt stap voor stap erachter, wat deze twee verschillende tijdstippen met elkaar te maken hebben.

Een oudere man wordt dood gevonden in zijn bed. Als men hem nader onderzoekt, dan komen ze erachter dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht. Konrad helpt met het onderzoek en hij vindt een aantal oude krantenknipsels. Ze komen uit de tweede wereldoorlog en er de knipsels gaan over een meisje dat toentertijd gewurgd is.

Je volgt Konrad, die in het heden de zaak van de oude man onderzoekt. En in het verleden volg je de zaak van het meisje wat gewurgd is, achter het theater. Dat speelt zich af in het IJsland van de jaren 40 van de vorige eeuw. Een hele andere tijd. Maar het komt wel tot leven voor je ogen.

Ik voelde echt medelijden met de meisjes in dit verhaal. Wat hun is overkomen dat gun je niemand.

Het boek speelt in op je gevoel. Daar hou ik van, een boek wat je aangrijpt.

Of beide zaken opgelost worden? Daar moet je gedurende het boek achterkomen.

Het is echt goed geschreven, leest vlot en heerlijk weg. Het plot vond ik ook zeer goed in elkaar steken. Dat kwam als een verrassing, top! Maar ik verwacht ook niet anders van deze schrijven. Mijn hoge verwachtingen zijn weer uitgekomen. De titel past ook perfect bij het boek…..Dat is ook altijd leuk! 4 sterren****


deroof

Daniel Silva – De Roof

Uitgelezen op: 24/5/2015

Het verhaal begint met de verdwijning van een van S’Werelds duurste schilderijen ooit. Een Caravaggio. Je  bent meteen nieuwsgierig en wilt weten waar dat schilderij dan toch gebleven is.

Het schilderij is al heel lang verdwenen, maar er zijn geruchten dat het schilderij gezien is. Gabriel Allon werkt als restaurateur in Venetië aan een altaarstuk. Maar hij is tevens ook agent voor een geheime dienst in Israel. Hij is een van hun beste mensen.

Een van zijn vrienden raakt betrokken bij een smerig zaakje. Hij wordt aangetroffen op een plaats delict. Een plaats delict waar gestolen schilderijen worden overgeverfd. En waar iemand gruwelijk aan zijn einde is gekomen.

Gabriel wordt door de geheime dienst gevraagd om op zoek te gaan naar de Caravaggio.

Hij komt op veel plaatsen in de wereld terecht, naarmate zijn zoektocht vorderingen maakt. Hij raakt betrokken bij een Roof van Van Gogh’s Zonnebloemen. Amsterdam, Venetië, Parijs, Geneve, Oostenrijk, Israel, allerlei plaatsen komen er voorbij. Doordat hij een schilderij als lokkertje heeft is hij in staat een hele grote vis te vangen. Het gaat niet zomaar meer om een paar miljoen, maar om Miljarden. En het lot van het Israëlische volk lijkt er ook vanaf te hangen. Gabriel zijn vrouw is zwanger van een tweeling, maar ze weet wat haar man doet voor de geheime dienst.

Deze zaak gaat Gabriel niet in de koude kleren zitten.

Hij had nooit verwacht dat het zo uit de hand zou lopen.

Het is een beetje in de stijl van Dan Brown, maar ook een groot thriller aspect wat zich afspeelt in de wereld van Terroristen, de Moslimbroederschap en de Joden in Israel. Daar moet je echt van houden.

De spanning zit er goed in, leest vlot. Het boek is onder verdeeld in verschillende stukken. Dat leest ook erg prettig. Je leert ook nog eens hoe er met geld gesjoemeld kan worden in de wereld van de banken.

Daniel Silva schetst met Gabriel Allon echt een sterk hoofdpersonage. Dit is niet het eerste boek over Gabriel.. Er zijn er al een stuk of 13, met Gabriel in de hoofdrol.

Maar ze zijn goed los van elkaar te lezen.

4 sterren****


stad van inkt

Geoff Nicholson – Stad van Inkt

uitgelezen op: 17/5/2015

Dit boek pakt je meteen! Het begint meteen al spannend en je moet weten wat er verder gaat gebeuren. Kortom alles wat een duistere thriller moet hebben!

Het boek gaat over verschillende mensen. Zo heb je Zak (ja zo heet hij echt) en hij werkt in een winkel die alles verkoopt wat met kaarten te maken heeft. Landkaarten welteverstaan. Zijn baas is ook geen gemakkelijke man en geeft hem de kriebels. (En mij ook).

Hij komt in contact met een fotografe (Marilyn)  die helemaal nooit in zijn winkel terecht had willen komen. Ze voelt zich er absoluut niet op haar gemak.

Er worden in de stad vrouwen opgepakt en ze krijgen tegen hun wil een kaart op hun rug getatoeëerd. Ze zijn echt heel slordig op hun huid gezet. En een tijd later worden ze weer ontvoerd, door iemand die interesse heeft in die kaarten.

Wie en waarom? Dat is nu juist de vraag. Je blijft het verhaal ingetrokken worden.

Zak is getuige van een ontvoering….Een van de vrouwen met zo’n kaar t op haar rug wordt vlak bij zijn winkel meegenomen door iemand in een Cadillac

Billy en zijn dochter Carla hebben het niet breed. Billy besluit om voor een crimineel wat klusjes op te knappen. Deze crimineel verzameld aparte landkaarten.  Carla heeft een zeer bijzondere aandoening.

Wat deze mensen allemaal met elkaar te maken hebben is zo origineel in elkaar gezet, dat je niet meer kunt stoppen met lezen. Langzaam kom je er achter dat De Stad Van Inkt ook echt perfect gekozen is voor dit verhaal.

Het is vlot geschreven en je hebt het boek snel uit omdat je gewoon echt wilt weten wat voor Duisters er toch aan de hand is…

Er zijn wel veel personages, maar dat is absoluut niet storend, want ze zijn op een of andere manier echt met elkaar verbonden. Daar kom je zelf wel achter, als je het boek gaat lezen!

Ik noem het ook een duistere thriller, omdat er het echt een donker randje heeft. Het plot is verrassend en komt goed uit de verf, of moet ik nu inkt zeggen? 4 sterren****


gg

Mary Kubica- The Good Girl

uitgelezen op: 6/5/2015

Colins heeft een zeer foute opdracht gekregen. Hij moet de dochter van een zeer rijke en bekende rechter ontvoeren en afleveren op een ontmoetingspunt. Maar naarmate hij haar in de gaten aan houden is…..Begint hij haar steeds leuker te vinden. Op het allerlaatste moment besluit hij om haar niet af te leveren. Wat volgt is een zenuwslopende tijd, omdat hij niet weet of ze ontdekt gaan worden. Hij besluit samen met Mia onder te duiken. Ze besteden enorm veel tijd samen in the middle of nowhere. Ze leren leven in de kou en met elkaar. Mia begint te veranderen. En waar dat vandaan komt…..Daar kom je in de loop van het verhaal achter. (Het zit echt goed in elkaar).

Het Erna-gedeelte, dan weet Mia niet eens meer hoe ze heet. Langzaam kom je er achter wat er met haar aan de hand is.

Mia’s moeder zit in doodsangst te wachten tot haar dochter thuiskomt.

En rechercheur Gabe doet alles om haar terug te vinden.

De klok tikt door. Is er nog wel hoop na zoveel tijd?

Het plot is echt goed. Ik zag het niet aankomen. Goed in elkaar gezet! Je leest vanuit het oogpunt van Mia’s moeder Eve (ervoor en erna), Rechercheur Gabe (ervoor en erna) en Colins. Er staat voorop literaire thriller, maar ik vind het psychologisch ook zeer goed in elkaar steken! Korte hoofdstukken, leest echt razendsnel!

Dit boek is op een aparte manier geschreven. Je hebt hoofdstukken die  heten: Ervoor of Erna. En dan per personage is krijg je het verhaal te horen.

De titel zet je ook aan het denken. Deze vind ik heel goed gekozen!

Deze thriller is echt verfrissend en niet zo’n thriller die op andere thrillers lijkt. Het verhaal is origineel. Je denkt geen moment dit heb ik eerder ergens gelezen. Wat ik toch weleens met een thriller heb.  4 sterren****

Dit boek komt op 12 mei officieel uit!


vandaag is nuMenko Wielaerts – Vandaag is nu

Dit is een thriller met Keltische invloed! Het leest heerlijk al vanaf de allereerste bladzijde.

Het gaat over Derk Falkena. Hij en zijn dorpsgenoten wonen al hun hele leven in Grunderdijke.

Ze hebben alleen een probleem! Hun dorp sterft langzaam uit. De bewoners zijn oud en er komen geen jonge mensen meer wonen. Ze hebben in dit dorp een apart Keltisch geloof en doen er alles aan om het dorp voort te laten bestaan. Als zij er niet meer zijn, dan is het over en uit met hun geloof.

Er is zo nu en da een schrijver op visite, die een boek schrijft over het dorp. Maar ze doen er alles aan om hun Keltische geloof geheim te houden voor de ze man.  Hoe ver gaan ze om hun dorp te behouden? Heel ver! Verkrachting en Moord staan op het programma. Niets is te gek! Alles om hun mooie dorp sprankelend en vol  leven te houden. Je leest het verhaal vanuit het oogpunt van Derk. Hij is een oude man met gebreken. Zijn verleden laat hem ook niet met rust. Hij krijgt regelmatig bezoek van overleden geliefden. Korte hoofdstukken en spannend! Ik kon het boek niet meer wegleggen! Dat zegt ook al veel! Het boek krijgt van mij 3,5 sterren!


open doelwit vince flynn

Vince Flynn – Open Doelwit

Dit is het tweede boek waar Mitch Rapp de hoofdrol speelt. Hij is een CIA- agent en altijd inzetbaar tegen de allerergste terroristen die er op de aarde rondlopen. Er is een Amerikaans gezin ontvoerd op de Filippijnen. Mitch hoort dat de bevrijdingsactie niet goed is verlopen. Twee dode Navy Seals zijn het gevolg. Het was een uiterst geheime operatie, dus er heeft iemand gelekt. Dus gaan ze op zoek naar degene die gelekt heeft. In het  Midden Oosten is het heel onrustig.  Hun ogen worden op Israel gericht als er een gigantische explosie is in een bevolkt gebied. Samen met de directeur van de CIA probeert Mitch erachter te komen wat er aan de hand is. Hij wil de daders vinden, wat er ook gebeurt. Hij staat bekend als de moordenaar  van  de CIA. Hij heeft al heel wat mensen omgebracht en veel andere mensen zijn doodsbang voor hem. Alleen is Mitch pasgetrouwd en zijn vrouw wil absoluut niet dat hij nog actief mee vecht in de strijd tegen het terreur. Maar is een baan zonder actie echt iets voor Mitch? In het vorige boek veranderde zijn status van undercover agent naar iemand die bekend werd en dus nooit meer undercover kan werken. Iedereen kent zijn gezicht.  Dus elke Terrorist weet wie hij is, want zijn gezicht is vaak genoeg op tv geweest.Wederom een heel spannend verhaal over de geheime dienst, CIA en de Navy Seals. Mensen die van veel actie houden, komen met dit boek echt aan hun trekken.  Mitch deinst nergens voor terug.

Als je eenmaal in het verhaal zit (wat je onherroepelijk vrijwel meteen al overkomt ), vlieg je er doorheen. En je leert ook nog wat over bepaalde diensten (CIA, Geheime dienst en heel veel terrorisme).

Goed geschreven en leest gewoon goed weg! Ik zou het echt een actie- thriller noemen. Dat is een goede benaming! Ik kijk al uit naar de volgende: Jacht op de Jager (komt in mei dit jaar uit).

4 sterren****


Bjork-Ik-reis-alleen-omslag-240x300

Samuel Bjork – Ik reis alleen

uitgelezen op: 22/2/2015

Om dit boek te kiezen als mijn allereerste Scandinavische thriller, was een goede keuze.

Het boek begint meteen al met volle kracht vooruit.  Stel je eens voor, je gaat de hond uitlaten en wat je dan tegenkomt, dat laat je nooit meer los! Er hangt een meisje van 6 jaar aan een boom te bungelen. Ze is opgehangen, heeft poppenkleren aan en een vreemd bordje om haar nek.

Daar staat op: Ik reis alleen. Je wilt meteen meer weten! Munch en Kruger worden op de zaak gezet. (Mia) Kruger heeft zo haar eigen verleden, waar ze vrede mee probeert te krijgen. Ze beginnen het onderzoek, maar vinden hoegenaamd niks. Totdat er een 2de slachtoffer valt. De meisjes verdwijnen vanaf de kleuterschool. Er is geen 6jarig meisje meer veilig. Kruger ontdekt dingen, ze heeft echt een heel goed denkvermogen en ziet dingen die anderen over het hoofd zien. Ze komen erachter dat de klok tikt, want deze seriemoordenaar is nog lang niet klaar. Het komt ook vreselijk dichtbij allemaal. Dichterbij dan hun lief is. Het is een verhaal over een goed samenwerkend team, die zich dag en nacht inzetten om de dader te vinden. Ik vond het plot goed en sterk. Ik kan er niet te veel over zeggen. Maar ik werd goed op het verkeerde been gezet. En dat is echt iets wat geweldig vind in een thriller. Deze moordenaar is gewetenloos, genadeloos, gevoelloos maar ook gek! Ik kan niet begrijpen dat iemand zo kan denken. Psychologisch gezien is deze thriller dus ook heel erg goed.

De schrijfstijl is goed, leest lekker snel door. Alleen staan er af en toe in een zin, een aantal woorden dubbel. Dan gebruiken ze het zelfde woord twee keer in een zin, terwijl dat niet hoeft. Het is niet storend, maar viel mij gewoon op. Daar kan ik niet wakker over liggen. Uiteindelijk is het een goed spannend verhaal. Als de Scandinavische schrijvers echt zo goed zijn, dan zal ik zeker meer gaan lezen nu. Dit was echt mijn allereerste Scandinavische thriller. 4 sterren****

Ik ga nu een vraag stellen, hopelijk kan iemand mij het antwoord geven?

Ik heb alleen dus nog wel een vraag over. Misschien moet je tussen de regels doorlezen, dan kun je het zelf bedenken. Hoe kan iemand een safehouse vinden? Ik kreeg geen antwoord op deze vraag. Ik heb dat met films ook weleens. Zo van: Hoe kan iemand daar nu ineens zijn? Terwijl het een geheime locatie is?! Dit blijft een beetje aan me knagen….. Alhoewel ik wel denk dat er misschien in verdere boeken aandacht voor gaat komen. Want ik denk dat het verhaal over Kruger en Munch nog lang niet af is. Dit kon weleens een reeks worden. En daar ben ik helemaal voor!


pittsburgh

Lex Pieffers – Pittsburgh

Uitgelezen op: 15/2/2015

Heel Amerika is in rouw. President John. F. Kennedy wordt op klaarlichte dag doodgeschoten, tijdens een parade. Er zijn vanaf het begin allerlei getuigen die zeggen dat ze verschillende schoten hebben waargenomen….EN vanuit verschillende richtingen. De politiek is vrij snel tevreden met Lee Harvey Oswald als dader aan te wijzen. Iedereen die er iets mee te maken had,  wordt dood terug gevonden of nog gezocht. Ook als je te veel weet, ga je eraan! Er mogen helemaal geen bewijzen meer zijn. Oswald is de schuldige en daarmee uit!

Ik zelf heb het altijd een erg makkelijke oplossing gevonden.

Het is een heel groot en gemeen politiek spelletje geweest. En nog weten we de waarheid niet.

Pittsburgh is de codenaam voor Jake. Jake is een van de schutters. In dit verhaal zie je dus deze versie boven water komen. Het zou zomaar eens echt waar kunnen zijn. Jake moet rennen voor zijn leven.

En waarom? Waarom, heeft hij toch besloten om een van de meest geliefde mannen van Amerika om het leven te brengen?  Jake loopt ook nog een mooie vrouw tegen het lijf. Hij is stapelgek op haar. Maar kan hij haar wel in gevaar brengen? Ze zijn immers altijd op zoek naar hem. Hij wil niets liever dan zijn verleden vergeten en een normaal leven hebben.

Het verhaal is niet super spannend, maar je wilt gewoon weten waar dit heen gaat. Je moet weten wie erachter zit. Het plot is goed, ik had het niet zien aankomen. Ik kreeg antwoord op die grote vraag in ieder geval. Ook zijn de hoofdstukken kort, maar krachtig. Je volgt verschillende personen, maar wat ze met elkaar te maken hebben, daar kom je later pas achter. Het boek zet je aan denken. Geheime diensten bestaan er overal. En die spelen allemaal smerige spelletjes. En wij ‘gewone mensen’ horen vaak de waarheid niet. We krijgen te horen wat zij willen! Ik ben er ook van overtuigd, dat dit verhaal weleens de waarheid zou kunnen zijn. Ik heb altijd gedacht dat het zo, zou zijn gegaan. Dat het een schutter was, dat gaat er bij mij sowieso niet in. Omdat het boek bij mijn gedachten aansluit en ik er echt in geloof, geef ik het een 7,5. Het is niet vanwege de spanning dat je dit boek lezen…..Nee, het is de samenzwering, die je meesleept naar begin jaren 60.


dicht bij mij

Luana Lewis – Dicht bij mij

Uitgelezen op: 8/2/2015

Voel jij je veilig in je eigen huis? Voel jij je veilig op straat? Of op je werk?

Het boek heeft 3 verhaallijnen. Verhaallijn een, is er van Stella in 2009, het  gaat langzaam naar het punt, waardoor zij zo veranderd is. En dat is echt dramatisch, wat haar is overkomen.

Ze durft in 2011 (tweede verhaallijn) Dus absoluut het huis niet meer uit. Ze is overal bang voor. Inbrekers, vreemden: ze kan niemand meer vertrouwen. De enigste die ze wel 100% vertrouwen kan is haar man Max. Op een dag sneeuwt het enorm en staat er een meisje voor de deur, ze wil haar man spreken. Max is psycholoog en het meisje Blue heeft nare dingen over hem te vertellen. Moet ze het meisje binnen laten? Of laat ze het kind in de vrieskou doodvriezen?

Voor iemand die niemand meer kan vertrouwen, is het te begrijpen dat het een moeilijke keuze is.

Stella begint toch echt te twijfelen aan het verleden. Liegt het meisje of niet?

Haar wereld lijkt zich om haar heen in te storten.

Verhaallijn 3 gaat over een Psycholoog en zijn patiënt. Er wordt je al heel snel duidelijk om wie het gaat. Doordat je dat leest is het verhaal meteen een stukje minder spannend. Want al snel kun je alle puzzelstukjes een plekje geven. Het had van mij wel veel spannender mogen zijn. Ik vond het zelfs een beetje voorspelbaar. Maar er zit veel drama in, wat het toch een goed verhaal maakt.

Het leest lekker snel, korte hoofdstukken, maar ik mis gewoon spanning. Omdat die derde verhaallijn er inzit, heb je te snel door hoe het in elkaar zit. Althans in mijn ogen. Maar het is zeker wel een goed boek ondanks het gebrek aan de spanning. Het is meer een drama met thrillermomenten.

Ik geef het boek 3 sterren.***


onsterfelijken

J.T. Ellison – De onsterfelijken

Uitgelezen op 25/1/2015

Voor Inspecteur Taylor Jackson zal Halloween nooit meer hetzelfde zijn.
Ze krijgt een melding van een dode tiener. Als ze aankomt ziet ze dat er een pentakel in zijn levensloze lichaam is gekrast en zijn lippen zijn blauw. Op het moment dat ze op het plaats delict staat krijgt de politie steeds meer meldingen. 8 tieners zijn op deze manier aan hun einde gekomen.
De manier waarop is gewoon niet te bevatten. De lippen wijzen op een overdosis drugs, maar wie heeft die pentakels in hun buik gekrast? Het kon bijna niet erger worden, maar dat wordt het toch als ze een filmpje op het internet tegenkomen. De slachtoffers staan erop en het lijken goths te zijn met vlijmscherpe tanden. Ze houden ook van bloed en drinken het bloed van hun slachtoffers.
De daders zijn helemaal ontspoort. Maar zij geloven dat ze via hun coven het juiste doen. Taylor komt terecht in een wereld van waarzeggerij, bloederige rituelen,  gedachtelezen, goths, vampiers, bezweringen en het kwaad. Ze gelooft er zelf niet zo in, dus ze wil een logische verklaring zoeken, die moet er gewoon bestaan.
Het is een heel goed in elkaar gezet verhaal. Het wordt verteld vanuit haar oogpunt en dat van haar man en nog een vrouw Charlotte. Af en toe moet je even omschakelen omdat haar man Baldwin in het heden en het verleden denkt. Maar dan staat er een datum bij, dus dan weet je dat hij terugdenkt. Hij denkt na over een heel andere zaak. Een die hem al vele jaren achtervolgd.
Wicca is heel onschuldig, maar nog vaak vergelijken mensen het met satanisme. De daders in dit boek zijn absoluut geen wiccans! Wicca is echt een goede levenswijze. Welke goden zij aanbidden daar kom je in de loop van het verhaal achter.
Ik vond het echt een hele goede thriller met horror. Het staat vast dat ik meer van deze schrijver ga lezen. Als je van horror houdt, dan is dit echt een boek voor jou! Korte hoofdstukken, ruim 400 blz. Leest heerlijk weg! 4 sterren****
Het boek is overigens heel goedkoop op de site van Harlequin.nl. Echt een aanrader!


vince flynn

Vince Flynn – De laatste man

Uitgelezen op: 14/1/2015

Dit boek valt meteen met deur in huis! Vanaf de eerste bladzijde weet je dat het een zeer spannend verhaal gaat worden. Het is een boek van deze tijd en ik weet zeker dat er dit soort dingen in het echt ook gebeuren! Het gaat namelijk over Mitch Rapp, hij is een antiterrorisme- expert en weet wel hij een zaak moet oplossen. In zijn tak van de C.I.A. is men niet bang om iemand om te leggen.

Rapp staat dan ook zijn mannetje wel. Hij heeft een grote mond en is snel agressief. Hij moet Joe Rickman gaan zoeken. Rickman is verdwenen en als ze hem martelen komen er te veel geheimen vrij. Geheimen die Topsecret zijn en nooit bekend mogen worden.  Het wordt een race tegen de klok om Rickman levend terug te vinden. Ondertussen stuit Rapp op allerlei problemen en duistere zaakjes.

Het speelt zich voornamelijk af in Afghanistan. Hij moet dus heel voorzichtig te werk gaan en op zijn tenen lopen is niet zijn sterkste kant! De taliban ligt op de loer en andere foute groeperingen zitten achter hem aan. Het is geen moment saai! Rapp is een bikkelharde man, maar ook hij heeft nog wel wat emoties over. Zeker als hij huurmoordenaar  Gould weer tegen het lijf loopt, lopen de emoties hoog op. Ze hebben een slecht verleden samen. In deze wereld waar de terreur om de hoek kijkt, is het niet onmogelijk het voor je te zien. Je weet gewoon dat de CIA en FBI waarschijnlijk dit soort dingen doen in Afghanistan en omliggende landen. Het is ook een stuk echter geworden, zeker met hoe de wereld er nu aan toe is. Dan is het heel bijzonder om in het leven van Rapp te mogen duiken. Als mensen zoals hij ons beschermen, voel ik me wel een stuk veiliger! De schrijfstijl is heerlijk en de hoofdstukken niet te lang. Achterin staat dat er dit jaar nog twee boeken van hem uitkomen. Die wil ik dus ook echt graag lezen. Hij kan met trots naast Brad Thor op de boekenplank staan!

4 sterren****


bbboek

Karin en Dimitri – B.B

Uitgelezen op: 25/11/2014

Een heel sterk debuut! Het verhaal pakt je meteen vanaf de eerste bladzijde. Andy zijn aandoening is echt heel erg. Hij wordt vanaf zijn geboorte al nagekeken, gepest en getreiterd. Je snapt meteen dat zoiets zijn sporen nalaat! Je voelt allerlei dingen en je vraagt je af wie er nu werkelijk een monster is…Andy of de mensen die hem zo behandelen? Ik snap dat hij zo geworden is. Als volwassen man, droomt hij maar van een ding. Samen zijn met Femke, zijn Femke. Hij kan aan niets anders meer denken. Niets zit hem ooit mee in zijn leven. Hij besluit het heft in eigen handen te nemen.

Hij hoop dat zijn leven daardoor zo gaat veranderen dat hij Femke krijgt. Maar zal het lot hem dat gunnen?Daarop volgt dus een zeer spannend verhaal. Je moet gewoon doorlezen. Je wilt weten waar het heen gaat. En je komt erachter wie er nu echt een monster is. Het zet je allemaal ook nog eens flink aan het denken. Dus psychologisch gezien, precies goed!

Heerlijk geschreven en leest zeer vlot.

Dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik was ook heel nieuwsgierig naar de cover, waarom die er zo uit ziet. Daar krijg je antwoord op, dat beloof ik je.

Daarom mag ik met trots zeggen dat dit boek van mij een dikke 8,5 heeft gekregen! Dat zijn dus net iets meer als 4 sterren;-)

Lezen dit boek, als je het nog niet hebt gelezen!


duister

Steve Mosby- Duister oord

Uitgelezen op: 30/10/2014

Als jij dit boek hebt gelezen, voel je je niet snel ergens veilig meer. Ook niet in je eigen huis. Je gaat niet meer naar bed zonder alle ramen en deuren gecheckt te hebben…En kijk ook maar eens onder je bed! Alles checken voordat je gaat slapen, kan je heel wat leed besparen!

De Creeper is op pad! Hij staat ineens aan het voeteneinde van je bed, of duikt midden in de nacht op om je iets verschrikkelijks aan te doen. Hoe hij binnenkomt is een groot raadsel.

Zoe Dolan onderzoekt de zaak en raakt er steeds meer bij betrokken.  Ze wil deze man pakken, wat er ook gebeurt. Het komt allemaal veel dichterbij dan ze ooit zou durven vrezen.

Als ze in contact komt met Jane, een jonge vrouw die bij een anonieme hulptelefoonlijn werkt, weet ze dat ze op het goede spoor zit of toch niet?

Ik kreeg er echt kippenvel van! Een monster dat zomaar je huis binnen kan komen en je dan in elkaar slaat en nog ergere dingen met je doet. Dit spreekt elk vrouwenhart aan! Mijn haren gingen meer dan eens overeind staan als dit monster weer een slachtoffer maakte. Ik weet dat het niet echt is, maar het voelde wel echt!

Ik begon het plot wel door te krijgen tegen het einde. Toch geef ik dit boek een dikke 4 sterren!****

Geheel verdiend. Mosby heeft weer een goed verhaal neergezet! Vlot geschreven en volop spanning!


ijskoud

Corine Hartman – IJSkoud

Uitgelezen op: 26/10/2014

Het vierde deel van de Jessica Haider serie is me wederom heel goed bevallen.

De titel vond ik ook weer heel goed gekozen!

Jessica is een rechercheur en ze is een keiharde tante. Ze deinst nergens voor terug !

Ze wordt op een moordzaak gezet van een bekende man in de mediawereld. Hij komt gruwelijk aan zijn einde en zijn vrouw is vreselijk toegetakeld.  Jessy duikt er bovenop.  En bijt zich erin vast, zo kennen we haar weer! Het verleden laat haar niet met rust.

Dat ze naast haar werk bij de recherche nog een geheim leven heeft, dat weet bijna niemand.

Jessica krijgt een nieuwe opdacht van Saligia. Ze moet erachter komen wat er allemaal gebeurt in het bedrijf Coraill. Ze vriezen daar mensen in, stervende in de hoop dat ze in de toekomst een beter leven tegemoet gaan…Of dat ze uit de dood gewekt kunnen worden.

Haar verleden komt ook om een hoekje kijken. Ze moet belangrijke keuzes maken.

Weer een mega spannende thriller met een horror tintje zoals we van haar karakter gewend zijn.

Ik kon niet stoppen met lezen vandaag, dus vrijwel in een ruk uitgelezen….De titel is ook erg goed weer. De cover ook! Ik kreeg het ook een paar keer ijskoud. Want je voelt dat gewoon, het verhaal doet dat met je. Ze is niet voor niets mijn favoriete vrouwelijke hoofdpersoon 😉

Ik kan alleen maar zeggen, dat iedereen deze serie moet gaan lezen! Ervaar het zelf!

Ik kijk alweer uit naar de volgende!


wraakgodin 

Bernhard Aichner – Wraakgodin

Uitgelezen op:  14/10/2014

Dit boek geeft je een kijkje in een Dexter-achtige wereld. Het gaat over een begrafenisonderneemster, Blum. Je maakt kennis met allerlei dingen die in haar zaak gebeuren.

Het is voor haar heel normaal om met lijken te werken.

Als dan haar man wordt aangereden en  het niet overleefd, stort haar wereld in. Mark is de liefde van haar leven, ze valt dan ook in een zwart gat. Ze komt er achter dat het een hit-and- run was.

Ze kan kan het niet meer laten rusten en wil wraak nemen op de dader. En ze wil gerechtigheid voor zichzelf en haar kinderen, die geen vader meer hebben.

Ze is echt een vrouw zonder genade! Soms is het boek zelfs erg gruwelijk en bloederig. Het neigt ook meer naar Horror op die momenten. Ze denkt heel veel na in dit verhaal. Dat vond ik wel een beetje vervelend af en toe. Ik vond het een goed boek, maar heb er wel wat lang over gedaan, voor mijn doen!3 sterren ***


vogelvrij

Angus Donald – Vogelvrij

Uitgelezen op 16/9/2014

Dit boek gaat over de jonge meesterdief Alan Dale. Hij steelt een pasteitje en krijgt er een straf voor.

Hij weet deze straf te ontkomen en vlucht naar het bos van Sherwood. Daar komt hij terecht bij Robin Hood. Robin is vogelvrij verklaard en leeft met vele vogelvrijen in het bos. Robin heeft hulp en steun van vele bekende namen…Little John, Vader Tuck, Will Scarlet en ook Much komt voorbij.

Robin heeft een broer Hugh die met hem meevecht en hem bijstaat. Alan komt in allerlei moeilijke situaties terecht. Je volgt zijn haat-liefde verhouding met Robin Hood.

Alan krijgt les van diverse mannen om een echte krijger te worden. Ook word hij opgeleid in de muziek. Zijn vader was een goede muzikant en Robin is dol op zang en muziek.

Robin is wel een andere Robin als we gewend zijn. Deze Robin is namelijk erg hard. Hij spreekt recht als er iets gebeurt wat niet door de beugel kan. Dan verlezen mensen letterlijk hun tong of een andere ledemaat. Er wordt veel gevochten in dit verhaal. De bloedspetters, hoofden en ledematen vliegen in het rond. Als je een zwakke maag hebt, het word echt gruwelijk goed beschreven. Ik moest even adem happen zo nu en dan. Als Robin de mensen oproept om te komen vechten, dienen ze gewoon te komen. Hij doet ook mee aan heidense rituelen, met menselijke offers.

Als dan zijn vrouwe  Marie- Anne (geen marian) wordt ontvoerd, dan is het hek van de dam. Oorlog is onvermijdelijk. In dit verhaal is Richard nog geen koning. En Guy of Gisbourne wordt pas later de heer van Gisbourne. Eerst is hij nog gewoon Guy. En Alan heeft een hekel aan hem.

Als je de BBC serie hebt gezien, ken je Alan Dale. Ook Much kwam daar in voor. Ik vond het een goed boek. Maar zo nu en dan echt te bloederig voor de mythe/ legende zelf!. 3 sterren***

 


zwijrecht

Zwijgrecht – Loes Den Hollander

Uitgelezen op: 14/9/2014

Amy moet weg uit Amsterdam. Weg bij haar zus Claudia, haar man en haar leven. Ze neemt het besluit om in een klein dorpje te gaan wonen. Het dorpje heet Molenveld. Je weet hoe dat gaat in kleine dorpjes…..Er word heel wat afgeroddeld en iedereen kent elkaar. Je kunt elkaar niet ontlopen. Amy wordt als snel vriendinnen met twee vrouwen uit het dorp. Viola en Cathelijne. Elk van deze drie vrouwen heeft een geschiedenis, die niet mis is. Daar kom je in de loop van het verhaal, stap voor stap achter. Amy is haar tweelingzus echt zat. Ze wil altijd de baas zijn en iedereen maar in de buurt houden. Ze wil haar nooit meer zien. Ze zit echt met haarzelf in de knoop.

Al snel gebeuren er akelige dingen. Cathelijne’s ex wordt dood gevonden in een vijver. Hij is vermoord. De roddels in het dorp wijzen diverse schuldigen aan, maar wie heeft het nu echt gedaan?

Het bewijst maar eens des te meer dat je verleden je achtervolgd. En je verleden maakt je tot wie je bent. In sommige gevallen ontstaan er zeer kwaadaardige mensen..

De omgeving is prachtig omschreven. Je voelt je zelf ook aan het kanaal lopen;-) Er komen diverse Noord-Hollandse plaatsen voorbij. Een boek dat je vasthoudt, tot de laatste bladzijde.

Loes weet het spannend te houden tot het eind! Ik kan bij haar nooit zeggen wie wat gedaan heeft. En dat is wederom weer gebeurt! Daarom ben ik zo fan van Loes…Ze doet het elke keer weer!


jason-mott-de-teruggekeerden_1-1

Jason Mott – De teruggekeerden

Uitgelezen op: 22/8/2014

In 1966 verliezen Lucille en Harold Hargrave hun 8-jarige zoon Jacob. Het was een ongeluk.
50 verdrietige jaren later staat Jacob ineens op de stoep. Nog steeds 8 jaar oud, blakend van gezondheid! Harold gelooft niet dat het zijn zoon is. Maar Lucille neemt de jongen in huis en voor haar is het een tweede kans om weer moeder te zijn. Ookal zijn ze nu 50 jaar ouder, ze moeten hem een kans geven. Het blijft niet bij Jacob. Over de hele wereld komen mensen ‘terug’. Ze worden weer in contact gebracht met hun familie. De ene familie ontvangt ze met open handen. De andere wil er niets mee te maken hebben. Zeg nou zelf, het is toch ook een beetje creepy? Ze blijven maar terug komen. Het stopt niet. De wereld wordt overvol. De Teruggekeerden worden in kampen opgesloten, tot men weet wat ze zijn en waar ze vandaan komen. De mensen worden bang, er moet iets gebeuren! Dit moet stoppen! Toch????Maar op een moment zijn er meer Teruggekeerden dan Ware Levenden. De chaos die dan ontstaat is bijna te erg voor woorden. Mensen kiezen een kant…Mensen worden gek….Mensen doen dingen die absoluut te gruwelijk zijn voor woorden! Iedereen moet een keuze gaan maken….Aan welke kant sta jij? Stel je eens voor dat het een geliefde van jou is….Wat zou je doen? Een echt dilemma. Prachtig, emotioneel verhaal. En een tikkeltje creepy. Die teruggekeerden hebben iets waar je je vinger niet op kunt leggen……..
Je wilt weten hoe dit afloopt……..Ik heb het plot begrepen, het is aan de ene kant mooi. Maar aan de andere kant valt het ook iets tegen….moeilijk uit te leggen….je snapt het als je het zelf leest……3 sterren***


geheimeorde_w

Brad Thor – De Geheime orde

Uitgelezen op: 17/8/2014

Dit boek neemt je meteen mee! In volle kracht vooruit!

Vanaf het begin word je meteen duidelijk dat het een spannend verhaal is.

Het boek sleurt je mee twee verhaallijnen in!

Er zijn een aantal mensen ontvoerd, hele belangrijke mensen. Ze komen namelijk in aanmerking om de onlangs overleden president van de FED op te volgen. De FED is de FEDERAL Reserve. Hun naam staat op al het Amerikaanse briefgeld. Veel mensen denken dat de FED van de overheid is. In dit verhaal kom je erachter hoe het allemaal echt in elkaar zit. Secret Agent Harvath word op de zaak gezet. Hij weet enorm veel van de geschiedenis af. Als het eerste slachtoffer dood gevonden word, begint bij hem het idee op te komen dat het iets met het verleden van amerika te maken heeft. De manier waarop deze vrouw wordt gevonden is gruwelijk. Harvath komt erachter dat er een of meerdere moordenaars achter moeten zitten. Het zogenaamde S.O.L= The Sons of Liberty.

Ze laten overal hun handtekening achter. De manier waarop de slachtoffers aan hun einde komen, lijken bijna openbare executies.  Harvath werkt samen met Cordero van de Boston politie. In het begin gaat het wat stroef. Cordero leert hem te vertrouwen. Toch voelt ze dat hij iets achter houdt.

De andere verhaallijn is die van Ryan. Ze is een CIA agente die al veel geheime missies heeft gedaan.

Ze komt erachter dat haar oude team weer aan het werk is, zonder haar. De Jordaniërs  willen weten wat er aan de hand is. Ze moet erachter zien te komen! De Jordaniërs  hebben namelijk informatie over een aanstaande terreuraanval op Amerika. Alleen als ze hun de informatie geeft die ze nodig hebben….Dan zal zij de Terroristische aanslag kunnen voorkomen. Het loopt allemaal heel anders dan ze had kunnen denken. Op een gegeven moment weet ze bijna niet meer wie ze kan vertrouwen. Wat Harvath en Ryan met elkaar te maken hebben? Daar moet je in het verhaal achter komen. Er volgt een spannend plot, boordevol actie en de kogels vliegen je om de oren. De moorden die gepleegd worden zijn ook meedogenloos. En het zit echt anders in elkaar als ik dacht. Brad heeft me echt keer op keer op het verkeerde spoor gezet. Geniaal geschreven dus!

Ik weet zeker dat ik nu nog veel meer van Brad Thor ga lezen. Dit was echt een Thriller vol actie, geen moment zakte het in! En daar hou ik echt van, zoals iedereen die me goed kent weet! 5 sterren*****


galgenveld

Isa Maron – Galgenveld- de noordzeemoorden 1

Uitgelezen op: 9/8/2014

Kyra van 19 jaar, heeft een nogal vreemde hobby: Moord. Ze onderzoekt moorden, sinds haar zus Sarina 4 jaar geleden is verdwenen. Ze  wil graag forensisch rechercheur worden. Dus als er een man ord gevonden die opgeknoopt is aan zo’n hoge lantaarnpaal bij het IJ….Besluit ze er heen te gaan. Ze maakt een filmpje en bekijkt alles. Dan herkent ze het slachtoffer. Daarna bijt ze zich in het onderzoek vast. Rechercheur Maud vindt het allemaal heel irritant. Kyra komt overal gemakkelijk dichtbij. Vooral op plaats delicten….Maud snapt niet hoe dat kan.  Maud komt er al snel achter dat Kyra meer weet en Kyra helpt de dader te vinden. Al doet Kyra in het geheim haar eigen onderzoek. Ook onderzoekt ze de verdwijning van haar zus.  De moordenaar is Knettergek met een hoofdletter en hij is MEEDOGENLOOS!

Het taalgebruik is af en toe erg grof. Veel afkortingen en soms ook woorden die je even moet opzoeken. Korte zinnen, korte hoofdstukken, leest makkelijk weg. De titel Galgenveld word duidelijk..Maar de noordzeemoorden niet. Misshien heb ik iets gemist? Maar het speelt zich af in Amsterdam…Het NH kanaal komt zo nu en dan voorbij. De Tesselse boot bij Den Helder komt erin voor. Bij het Marsdiep. Is ook geen open zee….Dus ik hoop op een verklaring in de volgende delen. Crimezone zegt een trilogie…Maar achterop het boek staat een VIERLUIK..wat is het nou?

Kyra komt te makkelijk op de plaats-delict, dit maakt het erg ongeloofwaardig in mijn ogen. Boek twee ga ik ook waarschijnlijk niet lezen.

Net aan 3 sterren, maar dat is heel krap!***


ondergronds

Drew Chapman – Ondergronds

Uitgelezen op: 19/7/2014

Garrett Reilly heeft een normale baan, hij werkt op de aandelenmarkt. Alleen heeft hij een speciale gave. Hij kan partronen zien in cijfers en informatie….Er is niemand die dat kan, behalve hij.

Als hij dan op een dag ziet dat er een grote hoeveelheid aandelen worden aangeboden, voor lage prijzen. Beseft hij dat er meer aan de hand is. Hij zegt het tegen zijn baas en die geeft het door aan de overheid. Door zijn gave, maken verschillende mensen jacht op hem. Ze kunnen hem allemaal gebruiken. Hij belandt bij het Amerikaanse leger. Daar word van hem verwacht dat hij patronen gaat zoeken en er achter komt of China een geheimzinnige, zeer gemene oorlog tegen ze aan het voeren is. De wereld merkt er weinig van.  Garret mag samen met zijn team een aanvalsplan bedenken. Zonder een schot te lossen, moet hij de wereld  redden. Een ondergrondse oorlog dus! Vanuit Amerika word je door de wereld meegenomen en belandt je op het Chinese platteland. Bij een vrouw die het gezicht word van de opstand in China.

In China zijn de werkverhoudingen zo slecht, dat er mensen in opstand komen. Het is een oorlog die uit het nieuws blijft, omdat China  niets buiten het land laat komen.

Kan Garret de wereld redden? Het is een zenuwslopende reis! Het is spannend vanaf de eerste bladzijde. Er gebeurt best veel. En de overheid dat zijn ook geen lieverdjes.

De spanning word goed opgebouwd. Echt een boek van deze tijd. Het zou zo ECHT kunnen gebeuren allemaal. Dat geeft je toch een onveilig gevoel…een Cyber-oorlog!

Het is zeker net zo spannend als Homeland en 24…( je hoort d eklok bijna mee tikken).Maar er zit ook een tikje Touch in, de serie van het hoogbegaafde jongetje. Garret is zijn oudere versie als het op getallen aankomt!

4 sterren****


Basis CMYK

Simone van der Vlugt – Vraag niet waarom

Uitgelezen op 14/7/2014

Het derde boek in Lois reeks is ook weer enorm spannend! Als je de weg weet in Alkmaar, zie je alles voor je. Ik ging mee opreis door de stad waar ik zo van hou. Alleen zal ik na dit boek wel beter om me heen kijken. Je weet maar nooit of er een messentrekker op je staat te wachten.

Alkmaar word geteisterd door iemand die mensen neersteekt. Gebeurt het willekeurig? Of zit er toch een patroon in? Lois en haar collega Fred gaan op onderzoek uit. Voor Lois het weet, raakt ze misschien wel iets te persoonlijk bij deze zaak betrokken. Het is spannend van het begin tot het einde. Je weet gewoon niet waar en wanneer de dader weer zal toeslaan! En ergens denk je dan: *oh, dus daar ben je ook al niet meer veilig? Als je boodschappen doet in de Mare bijvoorbeeld.*

Lois heeft een gezonde dosis humor en zelfspot. Maar deze zaak komt wel heel erg dichtbij. Zo dichtbij dat zelfs de stoere Lois zich niet echt meer veilig voelt als ze alleen is.

Ze hebben allerlei daders op het oog. Maar de spanning word stap voor stap opgebouwd en eindigt in een verrassend plot. Dat had ik niet verwacht! Duim omhoog voor Lois, hoe ze overal mee omgaat!

Heel leuk hoe allerlei typische Alkmaarse straten en bekende plaatsen voorbij komen. De cover is trouwens ook prachtig. Ik vind Lois echt een gigantisch goed en vooral sterk karakter. Haar verleden is ook niet geweldig. Ze heeft een zware jeugd gehad. In dit boek leer je Lois nog beter kennen. Want ze is toch nieuwsgierig naar haar vader. Ze heeft hem al 17 jaar niet meer gezien. Een echte aanrader weer! 4 sterrren****


koelcel

Linda Samplonius – Koelcel

Uitgelezen op: 8/7/2014

Sara Beekveld (fotografe) word wakker in een vreemd bed in een vreemd huis…

Waar is ze? En van wie is die zware hand op haar lichaam? Ze kan zich niets meer herinneren.

Ze is heel bang dat ze is gedrogeerd en verkracht door Marcel.

Naarmate ze hem in de gaten houdt, komt ze erachter dat hij inderdaad iets in meisjes hun drankjes doet . En hij neemt ze dan mee naar huis, om met ze te doen wat hij wil!

Ze kan dit niet accepteren, maar word bedreigt door Marcel en zijn vriend Sam.

Dan word Marcel plotseling dood aangetroffen in zijn badkamer. In eerste instantie denkt de politie dat hij een hartkwaal had. Maar door een anonieme tip gaan ze toch nadenken over moord. Ze moeten zijn lichaam laten onderzoeken en dat gebeurt tot groot ongenoegen van de begrafenis ondernemer, die de crematie oven al aan had staan.

De rechercheurs die het onderzoeken zijn  Frank en Femke. Ze hebben ieder zo hun eigen idee over wat er gebeurt kan zijn. Ondertussen verdwijnt er ook een Zweeds meisje in Amsterdam. Kunnen ze haar terug vinden? Naarmate het onderzoek vordert komen ze erachter dat heel veel dingen met elkaar te maken hebben. Terwijl dat echt niet het geval leek. Femke is dol op haar collega Timor, alleen heeft hij al een vriendin. Door hun aantrekkingskracht komen andere mensen in gevaar.

Frank heeft zo zijn eigen sores thuis en probeert het niet mee naar zijn werk te nemen.

Sara heeft haar Ex in vertrouwen genomen en hem alles verteld.

Je weet echt niet meer wie er nog te vertouwen is. Je denkt te weten wie het gedaan heeft. Maar je word keer op keer op het verkeerde been gezet. Goed in elkaar gezet plot dus!

Nadat er nog een dode word gevonden, gaat het verhaal helemaal in sneltreinvaart verder!

Je kunt het boek niet naast je neerleggen! Je moet weten wie wat gedaan heeft en wat er nu toch aan de hand is. Het einde is verrassend en zeer goed in elkaar gezet! Ik ben verrast door deze thriller! Heb hem bijna in een ruk uitgelezen.

De cover is ook goed gekozen. Je krijgt er allemaal antwoorden op. Ook op de titel van het boek. Ik vind dat altijd leuk als dat allemaal op zijn plaats valt.

Boek leest als een trein. Wel ademhalen tussendoor!


hysteria

Dinie Bell – Hysteria

Uitgelezen op: 6/6/2014

Trees en Huib Verbeek hebben samen een zo op het oog lijkend gelukkig gezinnetje.  Twee mooie dochters Katja en Tanja. Dan raakt Trees zwanger voor de 3de keer. Maar als het kind geboren word, herkent Huib zijn beste vriend in het kind.Van Carla moet Huib niets hebben. Ze is niet zijn dochter. De 3de  in de rij van Trees haar dochters, is dus  van Ben, Huib’s beste vriend.  Huib heeft het Trees vergeven. Ze krijgen een tweeling samen. Sarah en Hannah. Er gebeuren vreemde dingen in hun gezin. De jongste dochter Hannah overlijd heel plotseling.

Elke dochter verteld haar eigen verhaal. Je leest het vanuit hun oogpunt. Er is ook een anonieme verteller. Je weet niet wie het is. Dat bouwt op tot een spetterende finale.

Huib vertrekt nadat hij Ben en Trees weer betrapt en komt niet meer terug. Het duurt niet lang of Ben laat ze ook in de steek. De meiden missen een vader. Dan komt Edwin in Trees haar leven. Ze zijn dolverliefd. Hij is 10 jaar jonger als haar. Ze raakt zwanger van haar 6de kind. Alles gaat geweldig, totdat ook baby Anna dood in haar wiegje word gevonden. Weer een kerngezonde baby, zomaar overleden. Wiegedood zegt de dokter. De dochters zijn ondertussen al in hun tienerjaren en ze denken te weten wat er  echt is gebeurt. Katja is de oudste en een echte pestkop…. Ze terroriseert haar zusjes, doet ze pijn en zet ze voor paal. Tanja is zeer gelovig. Carla is een echte flapuit en komt voor iedereen op. Sarah is de jongste en best verlegen. Ze is doodsbang van haar zus! Moeder Trees ziet (of wil het niet zien),niet wat er gebeurt met haar gezin. Katja is haar lievelingetje!

Hoe dit allemaal afloopt moet je echt zelf gaan lezen.

De voorkant van het boek is al erg mooi! Je vraagt je meteen af, waar de titel op slaat. Daar kom je langzaamaan achter naarmate je verder leest. Heel goed plot! Ik heb het niet zien aankomen! En las het boek in een ruk uit! Heb niet eens veel tijd genomen om te eten…Ik moest verder lezen….Met boek in de hand en bord binnen handbereik verder gelezen. Echt een heel goed boek! Dit boek krijgt van mij 5 sterren.***** Ik vond het een heel goed verhaal. Ook al moest ik zo nu en dan echt even slikken. Ik wou die meiden echt knuffelen…en de boze zuster toespreken. En moeder Trees helemaal! Wat een moeder. Je verkiest toch geen kind, boven de andere? Helaas gebeurt dit in het echte leven ook nog veelte vaak. En dat maakt dit verhaal ook echt! Een echte aanrader!


veroordeeld

Karin Slaughter – Veroordeeld

Uitgelezen op: 3/6/2014

Dit boek is wederom een echte pageturner! Spannend vanaf het allereerste moment. Je maakt kennis met Kate Murphy, een nieuwe agent. Haar eerste dag begint verschrikkelijk en ze vraagt zich af of ze wel voor het werk gemaakt is. De mannen in het korps zijn enorme pestkoppen. Ze gaan echt heel raar met vrouwen om. Het verhaal speelt zich af in 1974. Er was ook veel racisme tegenover donkere mensen en ook tegen homo’s en joden. Kate komt op de eerste dag terecht bij Jimmy Lawson als  partner. Maar als snel werkt ze met Maggie Lawson, de zus van Jimmy samen. Seriemoordenaar: De Shooter is aan het moorden geslagen in Atlanta. Er worden steeds meer agenten op dezelfde na wijze vermoord. Een schot in het hoofd van dichtbij! Ze gaan opzoek naar de seriemoordenaar. Maggie heeft altijd het gevoel dat ze zich moet bewijzen tegenover haar broer en oom Terry. Terry is ook een agent..En een van de ergste….Grote mond en gewelddadig! Jimmy’s partner word ook doodgeschoten. Kate en Maggie ontdekken dat Jimmy niet  de waarheid verteld over wat er nu precies is gebeurt. Kate heeft zo haar eigen verleden en probeert sterk te blijven. Maggie is een stoere meid. Samen besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Voor ze het weten komen ze terecht in de meest gewelddadige toestanden. Er komt veel grof taalgebruik voor in het boek. Van het begin tot het einde spannend! Het boek is niet weg te leggen! Je moet weten wie de Shooter is.

De actie spettert van de bladzijdes af! 5 sterren*****


boek der doden

Glenn Cooper – Boek der doden

Uitgelezen op 28/5/2014

In New York heerst angst, vooral als de postbode komt… Zal er een kaart van de Doemsdagmoordenaar tusen zitten? Wie is er aan de beurt? De slachtoffers krijgen een kaart met een getekende doodskist er op EN hun overlijdensdatum.

Will Piper een FBI agent en een van de beste profilers die er zijn word op de zaak gezet. Samen met zijn jongere collega Nancy, van Poolse afkomst. Ze kunnen maar geen verband leggen tussen de moorden. Totdat een spoor ze naar Area 51 brengt. Er is daar iets opgeborgen wat in 1947 is opgegraven door een aantal archeologen. Iets wat absoluut geheim moet blijven!

Wat er gevonden word, dat is een bibliotheek met heel byzondere boeken. Ze zijn voortgekomen uit de geest van een jongen die de 7de zoon van een 7de zoon was..En geboren op 7-7-777. Sinds het jongetje kon schrijven, schreef hij en dat is het enigste wat hij deed. Zijn zoons volgden hem weer op tot 500 jaar later. Ik had het plot niet zien aankomen en vind het daarom ook een heel goed verhaal. Wel vraag ik me af, of ze echt zoiets verbergen in Area 51. Dat aliens maar sprookjes zijn. En dat wij allemaal niet weten wat ons boven het hoofd hangt. De enige echte Doemsdag!

Will probeert achter alle informatie te komen. Zijn wereld word in een klap heel anders, als hij er achter komt wat er nu aan de hand is. Voor hij het weet moet hij vechten voor zijn eigen leven en voor de levens van de mensen waar hij van houdt. 3 sterrren……


ziel

Loes Den Hollander – Zielsverwanten

Uitgelezen op: 15/5/2014

John koopman is een kok. Als zijn restaurant word overvallen, gaat hij de overvaller achterna.

Jij breekt de overvaller zijn neus. Vervolgens word hij berecht omdat hij zijn eigen spullen verdedigde. 240 uur taakstraf! Ongelovelijk, maar je mag je eigen bedrijf en je spullen niet verdedigen in dit rechtsysteem. Het speelt zich allemaal vrijwel in de kop van NH af. Wat voor mij altijd erg spannend is…ik ken de plaatsen, mijn woonplaats kwam er zelfs even in voor…En ik Schagen en Den Helder (waar ik geboren ben) heb ik op school gezeten. De straten en plaatsen die in het verhaal voorkomen komen me dus heel bekend voor. Ik zie echt alles echt daar gebeuren.

John moet werken in een verzorgingshuis voor ouderen in Den Helder, de Zeemeeuw.

Hij moet er 6 weken werken. Hij word gek van het geroddel en geklets. Er overlijden bewoners onder vreemde omstandigheden. Waren dit ongelukken? Of is er meer aan de hand? John bemoeit zich er niet veel mee, hij blijft liever op de achtergrond. Zijn tijd uitzitten en dan weer naar huis. In zijn privé-leven gaat het ook helemaal niet goed. Hij voelt een enorme aantrekkingskracht naar de directrice van het huis Ageeth Vos. Ageeth heeft haar eigen problemen. Ze word lastig gevallen door iemand die haar nogal dreigende en seksuele brieven schrijft. Ze heeft geen idee wie het kan zijn.

Voor ze het weet loopt het allemaal uit de hand en voelt ze zich niet meer veilig.

Het wel en wee van het Huis vind ik ook mooi omschreven, zo gaat het echt in het echte leven. Ouderen moeten zo leven. Ik weet het uit eigen ervaring. Het is heel triest, al die eenzame mensen.

Het plot gaat in een sneltrein vaart vooruit, voor je het weet is het boek uit. Denk je te weten wie het heeft gedaan? Vergeet het maar! Je word weer verrast! Lekkere korte hoofdstukken, goed lettertype en een schrijwijze dat je meer MOET lezen! Ook dit keer heeft Loes me weer om de tuin geleidt. En ik viel er met open ogen in..Lol……Dus weer een verhaal wat sterk in elkaar zit! Niet voorspelbaar. 4 sterren!


vlucht

Loes den Hollander – Vluchtgedrag

Uitgelezen op: 14/5/2014

Heerlijk om weer even in een Loes te duiken! Loes is een schrijfster die me altijd vanaf de eerste bladzijde aan het denken zet. En iedere keer weer zie ik het plot niet aankomen! Meesterlijk!

Vluchtgedrag gaat over Lotte. Ze hoort van de huisarts dat ze zwanger is. Maar dat kan niet…Want ze weet zeker dat ze niet gevreeen heeft! Dit kan niet waar zijn, echt niet! Haar man heeft haar verlaten en ze is al maanden lang alleen. Er gebeuren heel veel dingen, ze hoort vreemde geluiden in haar eigen huis….Word ze gek? Komt het door de zwangerschap, die eigenlijk niet echt kan zijn?

Ze word steeds opjegaagder…Haar leven word een aaneenkoppeling van stress en zichzelf verstoppen voor de buitenwereld. Het is allemaal hoogst ongemakkelijk. Naarmate ze er achter wie of wat er achter deze gebeurtenissen zit, gaat het verhaal nog een tikkeltje sneller verder!

Lotte zelf heeft ook een verleden….. een geheim, wat haar achtervolgd. Ze is niet gewend om het gevecht aan te gaan, ze is een vluchter! Ze is heel onzeker, zeker met alles wat overkomt in dit verhaal! Je begrijpt haar helemaal. Je wilt bijna roepen: Go Lotte, ga ervoor! Je wilt haar helpen.

Je kunt het niet wegleggen dit boek! Je gaat savonds voor je naar bed gaat, eerst even de sloten op de deur checken. Je weet maar nooit he? Dit is echt een  Thriller van jewelste!

Ik ga absoluut niet te veel verklappen. Dat is het mooiste aan Loes haar boeken. Je moet erinstappen en je laten meeslepen! En dat lukt wederom weer, met dit boek!


manipulatie

Robin Cook – Manipulatie

Uitgelezen op :  1/4/2014

Genetische manipulatie met hele vreemde nieuwe DNA technieken.
Victor Frank besluit het uit te proberen omdat zijn vrouw geen kinderen meer kan krijgen. En ze willen er beslist een tweede kindje bij. Hij plaatst het bevruchtte eitje in bij een draagmoeder.
Als dan 9 maanden later Victor junior (VJ) word geboren, blijkt dat het kind super intelligent is. Het past niet bij zijn leeftijd…Voor hij een jaar oud is praat hij al voluit..Hij leest en leert snel. Hij ziet eruit als een engeltje…….Zijn IQ ligt ruim boven de 200! Totdat hij op 3 jarige leeftijd een terug val krijgt en zijn IQ naar de 130 daalt.
Als VJ jaar is komen zijn ouders Victor en Marsha erachter dat hun zoon niet is wat hij zicht voordoet te zijn. Hun andere kind is 5 jaar eerder overleden aan een bijzondere vorm van kanker, hun huishoudster ook. Marsha (en later ook trotse vader Victor) vertrouwd het ineens niet meer en op een moment confronteert ze VJ ermee. Hij antwoord eerlijk. En dan is het allemaal niet meer te overzien…Hun zoon verandert van perfect naar een monster. Hoe moeten ze dit rechtzetten? Kan dat ooit nog wel?
Een echte ouderwetse Cook;-)


poppenmaakster

Max Bentow – de Poppenmaakster

Uitgelezen in Maart 2014

Als je de proloog gaat lezen, word 1 ding je meteen al duidelijk: het beloofd weer een gigantisch spannend verhaal te worden!
Nils Trojan, Berlijnse inspecteur krijgt een zeer griezelige zaak te onderzoeken.
Als hij bij het plaats delict aankomt schrikt hij van wat hij ziet.
Er word een lijk gevonden van een blonde jonge vrouw. Ze is helemaal onder gespoten met Purschuim. Het lijkt net een sarcofaag van purschuim. Doodsoorzaak verstikking…… Bij Niels gaan er dan vele belletjes rinkelen. Daardoor gaat hij terug denken aan iets in zijn verleden. Hij weet niet goed hoe hij daar mee om moet gaan.
Dus gaat hij weer in Therapie bij dokter Jana Michels.
Jospehin Mauer maakt poppen…Amigurimi poppen…Zij is een overlevend slachtoffer, net op het nippertje gered een jaar geleden. De dader is bij een zwaar auto ongeluk om het leven gekomen.
Wie pleegt nu deze moorden? Niels zet alles op alles om erachter te komen.
Dit boek leest weer als een trein. Het is echt moeilijk om weg te leggen. Sterker nog, je doet het gewoon niet! Ik moest verder lezen.Ik heb hem in een ruk uitgelezen. Je voelt ook heel erg met de vrouwelijke slachtoffers mee. Het word zo goed beschreven wat zij voelen. Lijkt me echt verschrikkelijk. Je ziet het gewoon voor je gebeuren. Max Bentow kan heel perfect beeldend schrijven! Het blijft tot het einde spannend, tot de laatste bladzijde. Ik ben weer verrast en heb de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten.
Dit boek geef ik 5 sterren.


mazen

David Mark- De Mazen van het net

uitgelezen op : 24/2/2014
Wat een heerlijk debuut van deze debuterende schrijver!
Het begint meteen al enorm heftig. Er word op klaarlichte dag een meisje afgeslacht tijden een kerkmis. Ze was misdienaar. Rechercheur Acter (hector) McAvoy is er getuige van.
Terwijl hij met zijn zoontje op een terrasje iets lekkers zit te eten hoort hij ineens gegil.
Hij rent naar de kerk, waar het geluid vandaan komt en komt oog in oog te staan met de dader, die overigens een bivakmuts opheeft. Maar die ogen! Die blijven je altijd bij!
De dader ontkomt omdat hij McAvoy neerslaat met het lemmet van het mes. Liever gezegt een machete.
Zodra hij weer op de been is gaat hij op onderzoek uit, duikt in het verleden van het slachtoffer…ondertussen verdwijnt er iemand op zee. Een kennis van een van de hogere politie-chefs en er word aan McAvoy gevraagt dat te onderzoeken.
Er komen steeds meer vreemde gevallen voor in het Engelse Hull.
Hij ondekt een verband tussen deze heel verschillende zaken. Hij weet zeker dat de moordenaar weer gaat toeslaan.
McAvoy is een boom van een vent, maar een met een hart van goud.
Hij doet zijn best om de dader te vinden. Het grijpt hem meer aan dan hij zou willen.
Er volgt een superspannende speurtocht…En alle puzzelstukjes vallen op zijn plaats in het zeer spannende einde!
Dit boek is echt een aanrader! Je word er echt ingezogen en het laat je niet meer los.
Ik ga niet meer verklappen, je moet het echt lezen, dan snap je wat ik bedoel;-)


induister

Marleen Ekelmans – In ’t Duister

Uitgelezen op: 7/2/2014

 

Nora is Journalist.

Haar baas Johan geeft haar de opdracht iets uit te zoeken:

De verdwijning van Emma van Witten, 8 jaar geleden.

Volgens Johan is er iets niet in de haak. Er zijn fouten gemaakt tijdens het onderzoek door de politie.

Nora woont samen met de steenrijke Roderick. Hij is de beste vriend van haar broer Rudy. Hij werkt bij de plaatselijke politie.

Vanuit Nora’s oogpunt (in ik-persoon) volg je haar zoektocht en zie je hoe ze haar onderzoek start.

Emma (ook in ik-persoon) word al die tijd al vastgehouden in een donker hok.

Ze heeft geen idee waar ze is. Je voelt enorm met haar mee. Hoe zij moet leven!

Is dat wel een leven? Dat vraagt zij zichzelf ook af.

Tussen Nora en Roderick is een soort aantrekkingskracht. Maar dat kan niet!

Ze is dol op Roderick!

Roderick en Rudy gaan zich op eens heel vreemd gedragen.

Emma denkt veel aan het verleden terug. Langzaam maar zeker, kom je er stap voor stap achter wat er met haar is gebeurt. Door te denken aan de tijd voordat ze gevangen zat, vlucht ze weg uit de werkelijkheid.

Nora duikt in Emma’s verleden en het laat haar niet meer los.

Samen met Roos, Emma’s beste vriendin vindt ze een spoor die haar naar de oplossing zal leiden…..Hoe gaat ze dit aanpakken? En wil ze het echt wel weten? Haar leven spat uit elkaar. Wie kan ze nog vertrouwen?

*spannende ontknoping. Je leest het boek in 1 ruk uit!*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s