Latoya Morris- Gebroken Adem

In Baltimore staat een hotel, waar Patrick en zijn zusje Judith samen met hun ouders naar toe gaan. Het hotel is van hun tante. Zijn vakantie wordt een stuk interessanter als de mysterieuze Morgayne, vanuit het niets in het hotel opduikt. Hij is diep onder de indruk van haar. Ze is ook beeldschoon.

In dit verhaal verweeft de auter een mythe met het Ierland van nu. Het knusse, gezellige gevoel van Ierland samen, met een alles verwoestende storm. Het is nagelbijten, het werkt op je zenuwen. Precies dat gevoel, dat je ook krijgt met een echte storm. Je weet dat het mis kan gaan. Erg bijzonder, om er zo goed in te zitten met je gevoelens. En die gevoelens, gaan heen en weer, net als de golven op zee.

Er gebeuren vreselijke dingen, sinds Morgayne is opgedoken . Walvissen en dolfijnen spoelen dood aan, de storm wordt steeds heviger. Patrick komt erachter dat de mysterieuze Morgayne, niet is wie hij dacht dat ze was. Hij komt voor moeilijke keuzes te staan. Er gaan steeds meer dingen mis. Judith vertrouwt het allemaal niet en maakt zich ernstig zorgen. Zo’n storm heeft ze nog nooit meegemaakt. Patrick moet diverse stormen trotseren. De storm in zijn hoofd en hart, maar ook de storm, die Ierland belaagd.

Het is een verhaal over liefde, naastenliefde, het goede doen, familiebanden, gemixt met een heerlijke dosis fantasy. Je kunt je helemaal in Ierland wanen, doordat het zo beeldend op papier is gezet. Het is net alsof je erzelf bent.

De fantasy in dit verhaal is prachtig en best origineel. Ik ken niet veel verhalen, met dit thema. Dat kwam ook best onverwacht. En dat onvoorspelbare, vond ik echt gaaf.

Decover is echt heel mooi. Het is net een scene, die zo uit het boek is weggelopen. De sfeer wordt hier ook goed door weergegeven.

De titel is op een paar manieren te verklaren, tijdens het lezen kom je daar achter. Altijd erg fijn, als alles klopt aan een boek.

Leest echt vlot, korte hoofdstukken. Mooie vormgeving. Elk hoofdstuk begint visueel ook mooi.

Het einde is echt heel mooi. Het plot zit goed in elkaar. Voor mijn gevoel klopt alles.

5 sterren*****

Ik mocht dit boek lezen, voor de thrillers & more leesclub. Erg fijn dat Hamley books dat samen met ze heeft georganiseerd.

Advertentie