Schrijver van de maand September 2017: Pen Stewart- Even voorstellen.

 

 

pen stewart

Ik ben, denk ik, een kunstenaar in hart en ziel, geen ontkomen aan.

Al toen ik pas 13 was, wilde ik al kunstenaar worden. Het duurde echter heel lang alvorens ik dat zelf ten volle kon accepteren, want het is allesbehalve de gemakkelijkste weg, en het leven duwde me eerst een volstrekt andere richting uit. Dat gaat beetje bij beetje, door voorvallen, keuzes, calamiteiten en/of opportuniteiten die op je pad komen.

En dan komt er opeens een dag dat je stilstaat, naar je leven kijkt, en de conclusie trekt dat je wel erg ver bent afgedwaald van wat jij nou eigenlijk wou doen, wou zijn. Dat je beseft dat het leven in deze maatschappij met al haar stereotype eisen en verwachtingen, je evengoed staat als een aardappelzak.

Het was een groot keerpunt, en een dat een pak praktische aanpassingen en offers vergde. Ik ging halftijds werken, bijvoorbeeld. Ik ging opnieuw studeren, en deze keer de richting die ik altijd al had willen doen: schilderkunst. En ik ging opleidingen volgen om mijn schrijven te verbeteren, omdat ik wist: dit is het, dit wil ik de rest van mijn leven blijven doen: kunst maken, verhalen schrijven die mensen in hun hart raken en hen doen nadenken over de wereld om hen heen, en die hen kunnen aanzetten hun visie over die wereld zelf bij te stellen, ten goede van hen en de mensen om hen heen.

Maar ook: verhalen die hen tezelfdertijd een goede tijd bezorgen vol avontuur en spanning, om hen ook even uit onze wereld te halen, die soms zo zwaar kan zijn om te dragen, zo stresserend. Zodat ze er met hernieuwde energie, én inzichten weer tegenaan kunnen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s