Paul van Loon – Meester Kikker

Dit boek is voor mij jeugdsentiment. Ik heb deze vroeger vaak gelezen. Sinds ik mijn eigen exemplaar heb (vroeger leende ik het boek vaak bij de bieb), dacht ik: ik ga hem weer eens lezen.

Hij blijft leuk. Een leraar deelt zijn geheim met zijn leerlingen… Hij kan zomaar ineens in een kikker veranderen. De kinderendenken dat hij ze voor de gek houdt en lachen erom. Maar als hij dan een keer voor de klas verschijnt met vieze kleren en kroos in zijn haar, gaan ze er toch anders naar kijken. Hij zegt dat hij bijna is opgegeten door ern ooievaar. Die eten namelijk kikkers. Hij vreest voor de levens van zijn andere kikkervrienden. Ze moeten de meestee helpen, om de ooievaar te verjagen. Ze willen hem niet kwijt.

Op school hijgt de directeur steeds in zijn nek. Doe je iets fout, dan krijg je strafpunten. Maar hoe kun je zo’n groot geheim bewaren, zonder dat nieuwsgierige ogen (en oren) erachter komen? De meester is ook nog eens stapel op een juf die de gangen doorzweeft. Maar het kan nooit iets worden, toch? Zou zij van een kikker kunnen houden?

Heel leuk, grappig en spannend kinderboek, met prachtige illustraties. Leuk om voor te lezen. Of lees hem lekker zelf. Paul van Loon, is voor jongmen oud leuk!

4,5****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s