Verhalenvertellers

Dit boek staat vol met korte verhalen. Het is vooral science fiction, in combinatie met fantasy en een vleugje horror.

De auteurs in zijn: Tais Teng, Jaap Boekestein, Theo Barkel, Karel Smolders, Johan Klein Haneveld, Ge Ansems, Uschi Zietsch, Joke Hartog, Yvette Hazenbroek en Roderick Leeuwenhart.

De meeste zijn bekende namen uit de de stal van Uitgeverij Macc.

Ik probeer elk verhaal, kort maar krachtig, samen te vatten, zonder de titels te noemen.

Een terrorist dreigt om een atoombom in Nederland op te blazen. Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Een verliefd stelletje, moet een belangrijke keuze maken.

Een lange afstandsrelatie proberen te behouden. Een persoon zit in de ruimte , ver weg. De andere zit op een planeet en het is onmogelijk om elkaar te ontmoeten. Kan dit wel goed gaan?

Een archeoloog doet een wereldveranderde ontdekking op Mars. Dit verhaal vond ik echt super gaaf! Het is Science fiction met horror, helemaal mijn ding. En het einde is echt…… Top.

Een gevecht tegen Arachs in de ruimte, kost veel mensenlevens, maar is wel keigaaf en vol actie.

Een onderzoeksteam zit op een planeet, met levensgevaarlijke bomen en planten. Deze is echt zo goed, origineel en zet je echt aan het denken. Het idee van Symbbiose in de toekomst is angstaanjagend!

Een ‘slimme’ bever. Kort maar krachtig verhaal. Er zit duistere humor in en het einde is behoorlijk heftig.

Mijn favoriet gaat over een Drakendoder en een zeer kostbare schat. Het zit net even anders in elkaar dan je denkt. Goed geschreven hoor!

In een dorpje verdwijnen babys. Wat hebben de zwarte elven ermee te maken? Dit verhaal vond ik echt heel erg mooi! Beeldend geschreven en heeft me echt geraakt.

Bay de Pirenaeut komt ook even voorbij. Haar wereld smaakt naar meer. Piraren, schatten, opdrachten, luchtschepen. Heeft wel een open einde, dus wil je geheid het boek over Bay gaan lezen.

Het laatste verhaal valt onder de Ziltpunk. 3 auteurs (niets van te merken), de toekomst, science fiction, de ijstijd, steampunk. Nederland, dat vecht tegen water en ijs. Een heel ander nederland dan, wat wij kennen. Er zijn terpen en torens en ze leven allemaal anders. Ze hebben zo hun eigen regels per gebied. En Leilah bevalt het maar niets. Zij woont in een Islamitische gemeenschap en wil meer vrijheid. Het zet je wel aan het denken. Bestaat er een plek, waar je helemaal vrij kunt zijn? Een plaats, waar je jezelf mag zijn?

De verhalen lezen vlot, de auteurs hebben een eigen manier van dingen op papier zetten. Daardoor wordt elk verhaal anders en verassend. Ze lijken niet op elkaar, totaal verschillend en dat is ook erg fijn in een bundel. Lekker van alles wat. Er zit voor iedereen wel een favoriet verhaal in. Het zijn allemaal auteurs, die in mijn ogen onmisbaar zijn in het genre. Ze verdienen een groot podium, want ze zijn gewoon goed!

Dezekorte verhalen, zijn allemaal weer van heel goede kwaliteit. Het varieert voor mij tussen de 4 en 5 sterren (in het algemeen). Dus ik geef 4,5 sterren!!!!!!!!!